28/10/2009 23:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καθημερινή ανθρωπιστική τραγωδία στο Αιγαίο και οι ευθύνες της Τουρκίας - δείτε βίντεοΧτες στο Αιγαίο κατεγράφη η πολλοστή τραγωδία με νεκρούς λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη «γη της επαγγελίας». Ως γνωστόν, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, πνίγηκαν οκτώ άτομα, τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά, όταν το ξύλινο σκάφος με συνολικά 18 μετανάστες, όπου βρίσκονταν, προσέκρουσε στα βράχια της ακτής. Ο 20χρονος (!) Τούρκο διακινητή τους, σώθηκε.

 

Η τραγωδία αυτή δεν είναι η μοναδική. Σήμερα το Antinews φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο με παρόμοια τραγωδία προ τριετίας στην Σάμο. Μεταξύ των άλλων, στο βίντεο φαίνεται η εικόνα ενός πατέρα και ενός πολύ μικρού παιδιού στις μαύρες σακούλες από καουτσούκ για πτώματα. Αντίστοιχα γεγονότα, βέβαια, είναι πάρα πολλά.

 

Να σημειωθεί πως η χτεσινή, τελευταία τραγωδία ήλθε δύο μόλις ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την λαθρομετανάστευση. Τη στιγμή λοιπόν, που η Σουηδική προεδρία κατάρτιζε έκθεση με αρκετά θετικά στοιχεία για την Τουρκία, κατεγράφη μια ακόμη τραγωδία-ράπισμα στη μερίδα εκείνη των Ευρωπαίων που κάνουν τα στραβά μάτια στην Άγκυρα.

Ενδιαφέρον για το τι διαδραματίζεται στην ΕΕ στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, είναι το χτεσινή δημοσίευμα της Καθημερινής. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ευρωπαϊκή πίεση στην Τουρκία να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ζητούν με επιστολή τους προς τη σουηδική προεδρία της Ε. Ε. ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. που συνέρχεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

»Την ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται δυσαρεστημένη από το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου που έχουν παρουσιάσει οι Σουηδοί, καθώς αυτό φέρεται να είναι υπέρ το δέον ενθαρρυντικό για την Αγκυρα σε ό, τι αφορά τη στάση της στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει στους Σουηδούς η ελληνική πλευρά, η τουρκική «μεταστροφή» παραμένει σε επίπεδο δηλώσεων και προαναγγελίας προθέσεων, σε καμία περίπτωση όμως πραγματικής προόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που σε μεγάλο βαθμό η ίδια η Τουρκία δημιουργεί, αδυνατώντας να ελέγξει τη διέλευση λαθρομεταναστών από το έδαφός της».

 Είναι εμφανές ότι στη Σύνοδο η Ελλάδα θα έχει ως συμμάχους της δύο μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ας το εκμεταλλευτεί. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την πρόσφατη τραγωδία. Διότι δεν είναι δυνατόν στο όνομα των γεωπολιτικών συμφερόντων των υπερδυνάμεων, και ειδικά των ΗΠΑ, να καλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της Άγκυρας στην λαθρομετανάστευση και να κλείνουν άπαντες τα μάτια τους στις καθημερινές ανθρωπιστικές τραγωδίες στο Αιγαίο. Διακομματικά επίσης, οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να διαμορφώσουν μια ουσιαστική και τεκμηριωμένη μεταναστευτική πολιτική, ώστε να μπει φρένο στον αναπτυσσόμενο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Διότι, είναι πασιφανές, ότι όλα αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν μόνον όταν υπάρχει κενό πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bormann avatar
  Bormann 28/10/2009 23:23:42

  ευτυχως που συμβαινουν κι αυτα γιατι θα ειχαμε πήξει

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 29/10/2009 09:44:16

  Ελατε τωρα, για ολα φταιει ο ελληνικος εθνικισμος. οι τουρκοι απλα βοηθουν τους θρησκευτικους αδελφους τους για μια καλυτερη ζωη, με εξοδα των κοροϊδοελληνων με τις ανοιχτες καρδιες και τους ανοιχτοτερους κωλους. Ετσι δεν λενε οι Τουρκακλειδηδες οι Τσιπρηδες και οι αλλοι μετανεωτερικοι μας εφιαλτες; Αντε, εις υγειαν. σε λιγα χρονια οδομαχιες στο Αθηναϊσταν μας για, τι αλλο, ανθρωπινα δικαιωματα αλλα οχι για τους πληρωνοντες ιθαγενεις βεβαιως, βεβαιως. καλα σαραντα μας...

 3. Ο ΜΑΣΤΙΧΑΣ avatar
  Ο ΜΑΣΤΙΧΑΣ 29/10/2009 10:56:04

  τι εννοείς θα είχαμε πήξει;

 4. Ο ΜΑΣΤΙΧΑΣ avatar
  Ο ΜΑΣΤΙΧΑΣ 29/10/2009 11:06:09

  έχετε καταλάβει ότι το άρθρο μιλάει για ανθρώπους ή όχι;

 5. Σαος avatar
  Σαος 29/10/2009 11:45:41

  Πραγματικά θλιβερό

 6. rage@40 avatar
  rage@40 29/10/2009 11:58:21

  Μα καλά, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος πως η λύση στο πρόβλημα είναι η απαγόρευση εισόδου και η απομάκρυνση όσων βρίσκονται μέσα;
  Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα ποτάμι με κλαδιά δέντρων.
  Γιατί τα εξαθλιωμένα στίφη που ψάχνουν μια καλύτερη μοίρα στον Δυτικό κόσμο, αποτελούν ένα ποτάμι που πηγάζει από την εκμετάλλευση και την καταστροφή των προοπτικών ευζωίας στις πατρίδες τους.
  Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό, οι λύσεις είναι δύο:
  1. Η να μην έρχονται καθόλου. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό, αλλά πρέπει να θέλουν να μείνουν στις χώρες τους. Αρα να μην σκοτώνονται, να μην έχουν πόλεμο, να μην δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, και γενικά να σταματήσει η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΌ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ" ΚΟΣΜΟ.
  2. Αν έρχονται να ενσωματώνονται στην κοινωνία αλλιώς γρήγορα θα διασπάσουν τον κοινωνικό ιστό και θα προκληθούν αμέτρητα προβλήματα (όπως αρχίζει να γίνεται)
  Για παράδειγμα:
  1. να πάρουν όλοι ελληνική υπηκοότητα ωστε στη συνέχεια σαν ευρωπαίοι πολίτες να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.
  2. να προωθηθούν στις παραμεθόριους περιοχές της ελλάδας σε πρότυπους οικισμούς όπου θα διαμένουν πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων και όπου θα εργάζονται σε κρατικά ή επιδοτημένα εργοστάσια με χαμηλά μεροκάματα. Θα είναι ευχαριστημένοι, θα αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, θα προστατεψουν με τη ζωή τους την εισβολή εχθρών σε έναν πιθανό πόλεμο, θα ελαττωθεί η υπογεννητικότητα.
  Λύση σίγουρα όμως δεν αποτελεί η καταπίεση, οι τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, η κακομεταχείριση. Είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους πάρουμε με το μέρος μας. Αν μας μισήσουν, αργά η γρήγορα τα στίφη τους που θα έχουν καταλάβει αναπόφευκτα την χώρα μας, ΘΑ ΜΑΣ Γ.....Ν.

  • ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
   ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ @ rage@40 29/10/2009 18:12:07

   Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον αποπάνω,με μία ένσταση...να προωθηθούν στη γειτονιά του για να μην αισθάνονται ότι βρίσκονται μακριά από το κέντρο των εξελίξεων,κρίμα είναι.Εκτός αν ο φίλος ΔΕΝ τους θέλει στη γειτονιά του για ρατσιστικούς λόγους.

   Υ.Γ. Εκείνο το σπιτάκι στον πρότυπο οικισμό πως θα γίνει να το πάρω εγώ που έχω και τα "βαρέα" ένσημα από την κατοίκησή μου σ'αυτήν την απερίγραπτη χώρα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.