#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2009 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ιδεολογική πάλη στη ΝΔ και το τέλος των «Μεταλλαγμένων»…

 

Η εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, αρχίζει να μοιάζει, όλο και περισσότερο, με ανατροπή του μεταπολιτευτικού σκηνικού!

 Το πρώτο «επαναστατικό» χαρακτηριστικό υπήρξε η προσφυγή στη βάση. Βέβαια, το έχει ξεκινήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ το 2004. Όμως, τότε, αυτό επιβλήθηκε «από τα πάνω», ως επικύρωση της διαδοχής (που είχε ήδη γίνει), και μάλιστα άνευ αντιπάλου, και χωρίς οποιαδήποτε συζήτηση

 Αντίθετα, στην περίπτωση Νέας Δημοκρατίας το «άνοιγμα» επιβλήθηκε από την ίδια τη βάση του κόμματος, κόντρα στις επιθυμίες της μέχρι τότε «επικρατέστερης» υποψήφιας Ντόρας Μπακογιάννη.

 Δεύτερον, σήμερα υπάρχει ένας υποψήφιος, ο οποίος προκαλεί συζήτηση ουσίας: Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κυριολεκτικά έθεσε το σύνολο της ατζέντας:

 Έβαλε πρώτος το ζήτημα του κοινωνικού φιλελευθερισμού και του «νέου πατριωτισμού». Οι άλλοι έσπευσαν να ακολουθήσουν, χωρίς να πείθουν ότι το εννοούν: Μάλλον ως «αγγαρεία» το κάνουν, προκειμένου να μη χάσουν τη «δεξιά βάση» του κόμματος. 

 Ο Σαμαράς έθεσε , τέλος, το ζήτημα του ιδεολογικού αφοπλισμού των Νεοδημοκρατών. Τόσα χρόνια το Κόμμα έκρυβε τις απόψεις του, αντί να τις προβάλλει. Προσπαθούσε να μη θίξει τα «μεταπολιτευτικά σύνδρομα». Δηλαδή να μην αμφισβητήσει τα στερεότυπα της Αριστεράς που επιβλήθηκαν μετά το 1974, ήδη κατέρρευσαν παντού στον κόσμο, αλλά παραμένουν… κυρίαρχα στην Ελλάδα!

 Ο Σαμαράς, λοιπόν, κήρυξε το τέλος του ιδεολογικού αφοπλισμού της Κεντροδεξιάς: Να προβάλουμε τις ιδέες μας όχι να τις κρύβουμε! Να τις κάνουμε μαγνήτη για την κοινωνία, όχι να προσπαθούμε να… ξεγελάσουμε «ταλαντευόμενους» ψηφοφόρους, χάνοντας τον πυρήνα της παράταξης.

 Η κα Μπακογιάννη προσπάθησε να απαντήσει θέτοντας το ζήτημα της «κυβερνησιμότητας»: Προβάλλεται ως η «καταλληλότερη» να κερδίσει τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίζει το Σαμαρά να «αναδιπλώνεται» στο χώρο της Δεξιάς.

 Ο Σαμαράς ανέτρεψε το επιχείρημα αυτό αμέσως: το κυνήγι των ταλαντευόμενων ψηφοφόρων είναι αυτό που χαντάκωσε τη Νέα Δημοκρατία. Διότι διέλυσε τον ίδιο τον «πυρήνα» των παραδοσιακών οπαδών της. Προσπαθώντας κάθε φορά να προσεγγίσουν τους «ταλαντευόμενους», έχασαν τους μόνιμους! Κι όταν γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι, η ΝΔ έχασε τον αέρα της νίκης, οπότε της έφυγαν και οι «ταλαντευόμενοι»

 Η «ιδεολογική πλατφόρμα» Σαμαρά, δηλαδή η σύνθεση κοινωνικού φιλελευθερισμού και νέου πατριωτισμού, έχει απήχηση παντού. Αντίθετα, το νεοφιλελεύθερο στίγμα Μπακογιάννη, λειτουργεί μάλλον ως… «ανθρωποδιώκτης» για όλους.

 Όταν ο Σαμαράς είπε «δεν χαρίζω την Πατρίδα στην άκρα δεξιά και την Κοινωνική δικαιοσύνη στην άκρα Αριστερά» έδειξε ποιος έχει διείσδυση παντού. Και ποιος χαρίζει όλα τα μεγάλα προτάγματα στους αντιπάλους της ΝΔ…

 Δύο ήταν τα μεγάλα ζητούμενα της μεταπολιτευτικής περιόδου: μια Κεντροδεξιά που δεν κρύβει το πρόσωπό της! Και κόμματα εξουσίας ανοικτά στο λαό, όχι ελεγχόμενα από «δυναστείες».

 Η κα. Μπακογιάννη είναι μέλος «δυναστείας», προσπαθεί να ελέγξει το κόμμα με μηχανισμούς τοπικιστικής και δυναστικής νομιμοφροσύνης και αναδεικνύει μια νεοφιλελεύθερη αντιδεξιά ρητορεία ως έκφραση της … της λαϊκής δεξιάς!

 Αντίθετα ο Σαμαράς, ανοίγεται στη βάση, θέτει ζητήματα ανανέωσης του πολιτικού λόγου συνολικά, δίνει στην παράταξή του πολιτική ταυτότητα και κηρύσσει το τέλος του ιδεολογικού της αφοπλισμού.

 Γι’ αυτό και δημιούργησε αναπάντεχη για πολλούς «δυναμική». Και μπορεί να κάνει τη «μεγάλη ανατροπή». Που δεν θα είναι απλώς ανατροπή εσωκομματικών συσχετισμών μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και ανατροπή στερεότυπων και ισορροπιών του μεταπολιτευτικού τέλματος στο οποίο χρόνια βουλιάζει η Ελλάδα.

Γιατί απέναντι σε μια πιο αυθεντική και λιγότερο αλλοτριωμένη Κεντροδεξιά, θα προκύψει, αργά η γρήγορα, μια πιο αυθεντική και λιγότερο «μεταλλαγμένη» Κεντροαριστερά.

 Για να τελειώσει, επιτέλους, η μακρόσυρτη αποϊδεολογικοποίηση της Πολιτικής. Που έχει οδηγήσει σε πλήρη αποπολιτικοποίηση της Κοινωνίας.

Για να πάψουν να μας εκπροσωπούν οι διάφορες «τηλεπερσόνες», οι μοντέλες, οι φλούφληδες, οι γόνοι και οι κλώνοι των «δυναστειών» και τα πάσης φύσεως golden boys.

Ίσως, πλησιάζει το τέλος των «μεταλλαγμένων».

Και των «δήθεν»…   

 Ν. Ζ.

(δημοσιεύεται στο σημερινό ΠΑΡΟΝ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. abbado avatar
  abbado 01/11/2009 12:29:10

  Θεωρώ ότι η εκλογή Σαμαρά θα βοηθήσει τόσο τη ΝΔ όσο και το πολιτικό σκηνικό γενικότερα. Προσωπικά τον τοποθετώ στα «αριστερά» της Ντόρας, του Αβραμόπουλου, και ---αδιαμφισβήτητα--- του Γεωργίου του Β’. Μπορεί βέβαια να δυσαρεστηθεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Τι να κάνουμε; Αυτά σαν ένα μικρό βήμα, αν και δεν πιστεύω ότι στα πλαίσια της ΕΕ κ.λπ. είναι δυνατόν να πάψει η χώρα να κυβερνάται από απρόσωπες, ανθρωποφάγες υπερεθνικές οντότητες.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ abbado 01/11/2009 12:39:34

   Προφανώς ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ. θα δυσαρεστηθεί επειδή κι αυτός βρίσκεται αριστερά της Ντόρας, Αβραμόπουλου και αδιαμφησβήτητα του Γεωργίου του Β', και θα χάσει την εκλογική του πελατεία. Εμπρός για την προλεταριακή επανάσταση.

   • abbado avatar
    abbado @ αχαβαχ 01/11/2009 14:07:14

    …«αδιαμφησβήτητα» (sic). 1ον , μάθε να αντιγράφεις σωστά. 2ον, βεβαίως και θα δυσαρεστηθεί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., που είναι κατά δήλωσή του «δεξιός στα εθνικά και αριστερός στα κοινωνικά». Διάβασε προσεκτικά τι λέει ο Σαμαράς για να δεις που «χτυπάει». Μετά μπορείς να ειρωνευθείς όσο θέλεις.

   • αχαβαχ avatar
    αχαβαχ @ αχαβαχ 01/11/2009 14:36:38

    Με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Καρατζαφέρη μπορεί να υποστηρίξει ο καθένας ό,τι θέλει για τον ίδιο και το κόμμα του. Ο Σαμαράς σε περίπτωση εκλογής του, πράγματι θα συρρικνώσει το ΛΑΟΣ, αλλά γιατί κινείται στον πατριωτικό χώρο και είναι οφθαλμοφανώς σοβαρότερος, πειστικότερος και έχει και τα εχέγγυα. Τα άλλα περί αριστεράς είναι μεταμοντέρνα φληναφήματα, προφανώς κατάλοιπα από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και της "υπέρβασης". Έχει περάσει ο καιρός που ο Σαμαράς είχε πέραση στους κεντρώους, δυστυχώς.

    *φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι το "αμφη" ήταν λάθος πληκτρολόγησης.

    • abbado avatar
     abbado @ αχαβαχ 01/11/2009 15:09:23

     Καλώς. Το «αριστερά» το χρησιμοποίησα εγώ σε εισαγωγικά για να αντιδιαστείλω από τον καραμπινάτο νεο-φιλελευθερισμό της προηγούμενης (κατά την ταπεινή γνώμη μου και της σημερινής κατάστασης) και πάντα με αναφορά στις γνωστές δηλώσεις. Κατά τα άλλα δεν βλέπω να διαφωνούμε.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2009 12:42:44

  Δηλαδη να ελπισουμε οτι με το Σαμαρα την επομενη φορα που θα ελθει ψηφισμα στο Ευρωκοινοβουλιο που θα καταδικαζει τα εγκληματα του κομμουνισμου δεν θα ειναι η ΝΔ το μονο κομμα μελος του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος που θα το καταψηφισει;
  Ματαια ελπιζεις.Ο ιδιος ανθρωπος υποχωρησε ατακτως μολις βρυχηθηκε ο Γαβρας για το ΝΜΑ (υπαρχει και εκτεταμενο ποστ εδω) ενω απελευθερωσε και τους τραμπουκους που ειχαν καταλαβει το Εθνικο θεατρο ως παρασυρμενα παιδια.
  Εκεινο που θα κανει ειναι να αυξησει τη δοση του αντιαμερικανισμου που παρεχεται πλεον ανελλιπως στους οπαδους της ΝΔ αποδιδοντας δηθεν εκει την αντεθνικη προπαγανδα και αποφευγοντας να συγκρουσθει με τους πραγματικους εν Ελλαδι προπαγανδιστες.
  Εγω δεν εχω ακουσει απο κανενα υποψηφιο για την αρχηγια το πολυ απλο που θα εκανε ενα φυσιολογικο κομμα : να διακηρυξει οτι η προηγουμενη κυβερνηση της ΝΔ ηταν νομιμα εκλεγμενη,οτι συνεπως η εξεγερση του Δεκεμβρη ηταν αποπειρα ανατροπης εκλεγμενης κυβερνησης και του πολιτευματος και αρα ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ καθε διαλογο ή σχεση με κομματα,οργανωσεις ή ανθρωπους που δεν καταδικαζουν την εξεγερση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 01/11/2009 16:53:30

   Δηλαδή ρε Ψυχραιμία μόνον εσύ δεν έβλεπες την άτυπη συμμαχία που υπήρχε επί πεντέμιση χρόνια μεταξύ Καραμανλή και ΚΚΕ; Σε ό,τι έκαμνε ο Καραμανλής είχε "αριστερό ψάλτη" το ΚΚΕ, όπως σωστά του έλεγαν του ΚΚΕ διάφοροι. Ήταν μια στρατηγική συμμαχία αυτή και καλά έκανε και την είχε.

   Θα προτιμούσα να μην την χρειάζεται, να υπήρχαν οι όροι για να μην τη χρειάζεται. Αλλά ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Και, στο κάτω κάτω, τι πιστεύεις εσύ; Πιο εύκολα θα επικρατήσει η κοινή λογική (δεν μιλάω για "δεξιές" ή "κεντροδεξιές" ιδέες, γιατί δεν το βλέπω έτσι) που πρεσβεύεις εσύ σε ορισμένα θέματα με τη Ντόρα ή με το Σαμαρά; Ο Σαμαράς είναι γνήσιος και οι αριστεροί κάθονται και τον ακούν επειδή δεν βλέπουν τη συνήθη καθεστωτική σαπίλα της δεξιάς στο πρόσωπό του. Τους αιφνιδιάζει ευχάριστα, βλέπουν έναν δεξιό που τους κάνει να μην χρειάζεται να είναι αριστεροί... Η Ντόρα τι πρεσβεύει από την άλλη; Τη χειρότερη μορφή καθεστωτικής σαπίλας. Αυτή ακριβώς την ποιότητα κεντροδεξιού πολιτικού που έκανε την αριστερά κυρίαρχη. Υποταγμένη στα κελεύσματα των ΜΜΕ, είναι ποτέ δυνατόν να κάνει τη διαφορά;

   Δεν λέω ότι με το Σαμαρά θα αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά τουλάχιστον θα κινηθεί η πολιτική μας ένα κλικ πιο πέρα από αυτά που εσένα σε εκνευρίζουν στο δημόσιο λόγο.

   Για το Γαβρά κι εμένα με απογοήτευσε, αλλά ο Σαμαράς δεν ήταν μόνος του, ήταν σε μια κυβέρνηση που γενικώς βαρούσε προσοχές στην αριστερή διανόηση. Του δίνω το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, με βάση τη γενικότερη πολιτικού του πορεία. Δεν είναι ο Σαμαράς ο τύπος που θα υποχωρούσε στον κάθε Γαβρά. Μην ξεχνούμε όμως πόσο ευάλωτος ήταν στους πρώτους του υπουργικούς μήνες απέναντι στις κάθε είδους επιθέσεις. Ένας Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ θα έχει πολύ μεγαλύτερη ιδεολογική αυτοπεποίθηση.

 3. nasos avatar
  nasos 01/11/2009 12:56:54

  Τι γίνεται μ'αυτούς τους Ιούς της Ελευθεροτυπίας,έχουν γράψει κάμποσα για τα εσωκομματικά της ΝΔ και απ'ότι φαίνεται στηρίζουν κάργα Ντόρα.
  Εχθές μάλιστα έφτασαν στο ύψιστο σημείο γελοιότητας ταυτίζοντας την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στη ΝΔ με αντίστοιχες διαδικασίες στο Ναζιστικό Κόμμα!
  Παλιά το Ποντίκι έγραφε πως πραγματικοί ιδιοκτήτες της Ε είναι οι Βαρδινογιάννηδες μέσω οφ-σορ στον Παναμά.
  Απ'την άλλη οι νεοφιλελεύθεροι σαν την Ντόρα και οι μεταμοντέρνοι αριστεροί σαν τους Ιούς-παρά τις φαινομενικές πολιτικές διαφορές- μοιράζονται το ίδιο ιδεολογικό DNA.
  Τελικά η Ντόρα έχει πολύ δυνατά κονέ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ nasos 01/11/2009 13:04:04

   Δε νομιζω οτι στηριζουν Ντορα.Ειναι εναντιον ολων των υποψηφιων γιατι ειναι εναντιον της ΝΔ γενικως.Το αρθρο τους εψαχνε να βρει αντιφασεις ολων των υποψηφιων για να τους δυσφημισει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ nasos 01/11/2009 13:06:41

   Τελος το κατα ποσο εχουν το ιδιο DNA υπερασπιστες της 17Ν και θυματα ειναι αμφιβολο.

   • nasos avatar
    nasos @ ψυχραιμια 01/11/2009 13:34:17

    Ε καλά δεν είπα πως πανε και για ποτά μαζί,αλλά γεγονός είναι πως νεοφιλελεύθεροι και μεταμοντέρνοι αριστεροί πορεύονται χέρι-χέρι εδώ και είκοσι χρόνια.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ nasos 01/11/2009 13:41:28

     Οι κατηγοριες αυτες ειναι πολυ γενικες.
     Οι φιλελευθεροι ειναι ο κυριος στοχος της τρομοκρατιας την οποια διαφημιζει η εφημεριδα των Ιων.

    • abbado avatar
     abbado @ nasos 01/11/2009 13:56:24

     «Δεν πίνουν και ποτά μαζί»; Χμμμμ. Μην το λες…Στις 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία» των Τάκη Μίχα και Δημήτρη Σκάλκου. Θα μιλήσουν οι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
     Το βιβλίο προλογίζει, ο συγγραφέας [sic] Νίκος Δήμου [ο διαφημιστής].
     Όλο και κάποια ποτάκια θα πιουν, μετά.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ nasos 01/11/2009 14:01:08

     Ολοι αυτοι abado ειναι "ειρηνικοι" νεοποχιτες ή οπως αλλιως θελεις να τους πεις.
     Ο Ιος και οι λοιποι ειναι αλλο πραγμα,εχει βια και τρομοκρατια.

    • abbado avatar
     abbado @ nasos 01/11/2009 14:13:17

     Το ακριβώς αντίθετο. Διάβαζε τα κείμενα προσεκτικά. Αν μπορείς να αμφισβητήσεις την είδηση για το βιβλίο, έχει καλώς. Και….ψυχραιμία…

    • abbado avatar
     abbado @ nasos 01/11/2009 14:24:24

     ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Αυτό το συμπέρασμα έβγαλες από το σχόλιο «όλων αυτών», πιο πάνω; Μπορείς να «τους» αποκαλέσεις πολιτικά αφελείς, μπορείς να «τους» πεις επιπόλαιους. Αλλά …. «νεοπεποχίτες»; Αδικο.

    • abbado avatar
     abbado @ nasos 01/11/2009 14:32:08

     @ψυχραιμία
     Σου οφείλω μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Θεώρησα ότι το «νεοεποχίτες» πήγαινε σε μένα και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! (Διάβασα «όλοι αυτοί οι abado…») Εξ’ ου και τα ακατανόητα σχόλια μου, που προηγήθηκαν…

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ ψυχραιμια 01/11/2009 14:33:17

    Αυτές τις μπούρδες του Μίχα περί φιλελευθερης σοσιαλδημοκρατίας τις συζητούσαμε παλαιότερα σε διάφορα φιλελεύθερα sites. O φιλελευθερισμός στην οικονομία είναι το αντίθετο της σοσιαλδημοκρατίας δηλαδή της ευρείας κρατικής παρέμβασης και των υψηλών φόρων και κρατικών δαπανών. Αυτό το δίπολο είναι δεδομένο εδώ και δεκαετίες παγκοσμίως. Προσπάθησαν να δικαιολογογήσουν την συμμετοχή Μάνου - Ανδριανόπουλου στο Πασοκ με αυτό το μόρφωμα και έφτασαν τα όρια της γελοιότητας. Οι αιτίες όμως ήταν άλλες. Ο ίδιος ο Ανδριανόπουλος είπε ότι στην ΝΔ ήθελε να προσχωρήσει αλλά δεν τον ήθελε το περιβάλλον Καραμανλή. Μετά άρχισαν οι εγωϊσμοί.

  • abbado avatar
   abbado @ nasos 01/11/2009 13:43:03

   Μήπως εννοείς μεταμοντέρνοι νεοεποχίτες; Μάθε για το βιβλίο του «πολύ» Τ. Μ. για τη «Φιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία»!

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 01/11/2009 13:40:09

  Ωχ ωχ ωχ. Ξαναρχεται στο προσκηνιο το θεμα SIEMENS - Ντόρα. Ιδού τι αναφερει σημερα στη FREE SUNDAY ο Γιωργος Κύρτσος...

  Η εσωστρέφεια που επιδεικνύει η ΝΔ ενισχύεται και από την προσπάθεια της κ. Μπακογιάννη
  και των υποστηρικτών της να στήσουν το παιχνίδι στα μέτρα της, αποφεύγοντας οποιαδήποτε
  παρέμβαση υπέρ της διαφάνειας. Ένα κόμμα το οποίο εξουθενώθηκε πολιτικά και εκλογικά από
  το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου αρνείται να προβληματιστεί για το σκάνδαλο της Siemens
  και την εμπλοκή συγκεκριμένων κομματικών στελεχών.
  Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων
  φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την εμπλοκή της κ. Μπακογιάννη στο σκάνδαλο της Siemens.
  Στην ανακοίνωση τονίζονται, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Ενημερώσαμε επίσης τον κ. αναπλη-
  ρωτή υπουργό Εξωτερικών για την άδικη και προσχηματική υπαγωγή συναδέλφου, πρέσβη
  κ. Κογιεβίνα, σε καθεστώς “διάθεσης στον υπουργό”. Ζητήσαμε να επανέλθει άμεσα σε ε-
  νεργό και μάχημη θέση ο αδικηθείς συνάδελφός μας. Ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εξω-
  τερικών μάς διαβεβαίωσε ότι εξετάζει το θέμα και αναζητείται λύση εντός των αμέσως προ-
  σεχών ημερών». Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Διπλωματικών Υ-
  παλλήλων καταλήγει ως εξής: «Θεωρούμε ότι ο πρέσβης κ. Κογιεβίνας τέθηκε σε “διάθεση υ-
  πουργού” μετά από μία διάτρητη και προδιαγεγραμμένη διοικητική έρευνα, την οποία, δυστυ-
  χώς, υλοποίησαν στελέχη του υπουργείου και συνάδελφοί του, με στόχο την κάλυψη πολιτι-
  κών ευθυνών της προηγούμενης ηγεσίας στη γνωστή υπόθεση του τηλεγραφήματος από την
  πρεσβεία μας στην Ουρουγουάη. Υπήρξε εξιλαστήριο θύμα και με ικανοποίηση δεχτήκαμε την
  αναγγελία της επανατοποθέτησής του στην Α8 Διεύθυνση από την πολιτική ηγεσία, καθώς η
  εκκρεμούσα αποκατάστασή του προσέβαλε την ευταξία και τη χρηστή διοίκηση».
  Με την παρέμβαση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων έρχεται ξανά στην επικαιρότητα
  το θέμα της φυγής του κ. Καραβέλα από την Ελλάδα, των σχέσεων οικογένειας Μπακογιάννη και Χριστοφοράκου, της παροχής δωρεάν οικιακών συσκευών Siemens και τηλεφωνικού κέ-
  ντρου στην υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ με παρέμβαση του ίδιου του κ. Χριστοφοράκου.

  Ντορούλα πες αλευρι. Ο κολλητός σου ο Χριστοφοράκος σε γυρεύει...

 5. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 01/11/2009 13:47:50

  Ένα ένα αποκαλύπτονται τα κομμάτια του πάζλ της πλεκτάνης σε βάρος του αγνού νεοδημοκράτη.
  Μετά της καθημερινές (κυριολεκτικά) εμφανίσεις της αυτοκράτειρας Θεοδώρας στα ιδιωτικά κανάλια, τώρα μας προέκυψε και έρωτας του Καρατζαφέρη για την Αγία Οικογένεια.
  Με άλλα λόγια, παλιά μου τέχνη κόσκινο και σημαδεμένη τράπουλα.
  Ματαιοπονούν όλοι τους όμως.
  Πέρασαν τα χρόνια, ο σημερινός νεοδημοκράτης καταλαβαίνει πιό πολλά από όσα νομίζουν αυτοί που διέβρωσαν την μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη.
  Και νάταν μόνο ο Καρατζαφέρης, ο Μεϊιμαράκης ή ο Πάκης, καλά θάτανε!!!!
  Μας πήραν στο λαιμό τους με τις βυζαντινές μηχανορραφίες τους τόσα χρόνια.
  Ήλθε όμως η ώρα να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
  Τέλος στις τρείς οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια.
  Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική στελεχιακή ανανέωση, ακέραια ιδεολογία και ξεκάθαρα μηνύματα προς την κοινωνία.
  Μόνο έτσι θα φέρουμε ξανά το μέσο Έλληνα κοντά μας, μόνο έτσι θα πείσουμε ότι η Νέα δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα που μας κληρονομεί ο υποκριτής σοσιαλισμός.
  Κοιτάμε μπροστά, με Αντώνη Σαμαρά.

 6. fatfat avatar
  fatfat 01/11/2009 15:20:34

  1) το κείμενο αναφέρει ότι "η ιδεολογική πλατφόρμα του κυρίου Σαμαρά, δηλαδή η σύνθεση κοινωνικού φιλελευθερισμού και νέου πατριωτισμού, έχει απήχηση παντού....έχει διείσδυση παντού".....μπορεί κάποιος να μου πει πως τεκμαίρεται αυτή η άποψη?(η ένστασή μου αφορά την λέξη "παντού").Πως βγάζει αυθαίρετα ο αρθρογράφος το συμπέρασμα ότι ο κύριος Σαμαράς διεισδύει και σε κεντρώα και σε κεντροαριστερά κοινωνικά στρώματα? Και αν κάποιος ισχυριστεί το ίδιο για τον κύριο Αβραμόπουλο ή για την κυρία Μπακογιάννη θα έχει άδικο και αν ναι, γιατί?
  2)Αν το καραμανλικό στρατόπεδο (δεν εννοώ τον κύριο Καραμαννλή) είχε τον χρόνο να προετοιμάσει δικό του προεδρικό υποψήφιο και δεν αιφνιδιαζόταν από τις πολιτικές εξελίξεις,τον οποίο και θα κατέβαζε ως αντίπαλο της κυρίας Μπακογιάννη,μήπως ο κύριος Σαμαράς θα έδινε μάχη για την 3η θέση με τον κύριο Αβραμόπουλο?
  Το καραμανλικό στρατόπεδο σύρθηκε να υποστηρίξει τον κύριο Σαμαρά - τον σοβαρό & ευπρεπή κύριο Σαμαρά - έλλειψη καλύτερης δικής του εναλλακτικής λύσης, επειδή δεν θέλει με τίποτα να γίνει πρόεδρος της ΝΔ η κυρία Μπακογιάννη......και επειδή είναι σοβαρός και ευπρεπής και έχει αξιόπιστο πολιτικό λόγο ο κύριος Σαμαράς, για αυτό και κάθε πρόβλεψη για την έκβαση των εσωκομματικών εκλογών, αυτή την στιγμή είναι παρακινδυνευμένη......

 7. FotisAthan avatar
  FotisAthan 01/11/2009 16:44:29

  Ώρα ευθύνης υπεύθυνων πολιτών γιά υπέρβαση του κυνισμού , ελπιδοφόρα έλευση ιδεολογικού οπλοστασίου . Αντώνη φέρε πάλι στόν τόπο την Ελπίδα .

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/11/2009 17:17:22

  Eπωνυμε τη συμμαχια την ξερω πολυ καλα και μπορει να βοηθησε αλλα ηταν και ενας λογος της καταστροφης.
  Ο πρωτος λογος ηταν οτι για να διατηρηθει η συμμαχια επρεπε να ακολουθηθει η τακτικη της ηπιας προσαρμογης στα οικονομικα,δηλ να γινουν πολυ σταδιακα ιδιωτικοποιησεις και με bonus εθελουσιες εξοδους κλπ για να μην αναγκασθει το ΚΚΕ να την σπασει.
  Ο δευτερος και κυριοτερος λογος ειναι οτι δεν ελεγχεται σημερα η εν γενει αριστερα απο το ΚΚΕ αν και συνδεεται με αυτο γιατι υπαρχουν και αλλοι.Δεν μπορεις με συμφωνια κορυφης να κανεις παραχωρησεις και να προχωρησεις απο εκει και περα.
  Το Δεκεμβριο η εκτος ΚΚΕ αριστερα εξεγερθηκε.Το ΚΚΕ καθησε στην ακρη επειδη η κυβερνηση απεφυγε τη σκληρη σταση (αμυντικη σταση το ειπε ο Παυλοπουλος).Αν η αστυνομια χτυπαγε πραγματικα αλα Χρυσοχοιδη η ατυπη συμμαχια με το ΚΚΕ θα εσπαγε γιατι θα εκτιθετο στους αλλους αριστερους (εδω και τωρα μερικοι το θεωρουν εκτεθειμενο επειδη δε συμμετειχε στις λεηλασιες).
  Τελικα δηλαδη η ΝΔ παγιδευθηκε η ιδια στην συμμαχια αυτη και υποχρεωθηκε να παρακολουθει τους εμπρησμους και τα επεισοδια χωρις αντιδραση με αποτελεσμα να εξευτελισθει και στους δικους της.Αυτο εδειξε η εμπειρια και εδειξε οτι δεν μπορει πια αυτο να συνεχισει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 01/11/2009 17:34:39

   Η ουσία είναι ότι, με δεδομένη τη σταθερή αυτή συμμαχία, η ΝΔ και οι ευρωβουλευτές της δεν μπορούσαν με τίποτα να ψηφίσουν ένα τέτοιο κείμενο. Δεν μπορεί συνεπώς να προβάλλεται ως επιχείρημα κατά Σαμαρά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 01/11/2009 17:47:56

   Δεν το προβαλλω ως επιχειρημα κατα του Σαμαρα.
   Απλως περιμενω αποσαφηνιση του τι ακριβως περιλαμβανει το τελος του ιδεολογικου αφοπλισμου που λεει το αρθρο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 01/11/2009 18:01:30

   Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μια κίνηση μπορεί να εμπεριέχει κίνηση πολιτικής τακτικής. Πάντως εσύ ειδικά έχεις άποψη για το ζήτημα. Με τη σύνθεση απόψεων θα τη βρούμε την άκρη.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 01/11/2009 18:19:41

   Eχω και για πολλα αλλα ,πλην ομως δεν ακουω τιποτα.
   1) Μεταναστευτικο : Προτιμηση μεταναστων απο χριστιανικες ανατολικοευρωπαικες χωρες και οχι μεσανατολικες.Τολμα να πει κανεις κατι;Μπα.
   2) Εκκλησιαστικο : Αντιπροταση στην επερχομενη επιθεση χωρισμου απο πασοκοαριστερους με διαμορφωση ειδικης σχεσης Ελλαδος - Ορθοδοξης Εκκλησιας κατα τα προτυπα της σχεσης Ιταλιας - Καθολικης Εκκλησιας.
   3) Ναι στην γαλλικη προταση για πυρηνικα εργοστασια στον Εβρο (εδω ειναι που δεν τολμα κανεις να πει τιποτα).
   Δεν ειμαι φαν της Ντορας οπως νομιζεις.Απλως φιβαμαι οτι ο Σαμαρας ειναι κακεκτυπο του Ανδρεα Παπανδρεου απο τα δεξια.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 01/11/2009 19:09:47

   Νομίζω ότι αν κάποιος είναι σε θέση να σκεφτεί (έστω...) να υλοποιήσει τις προτάσεις σου, αυτός είναι μόνον ο Σαμαράς. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό να περιμένουμε να τις κάνει προεκλογική σημαία, με δεδομένη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παίζει εντός του συστήματος, έχοντας φάει το κεφάλι του ήδη μια φορά. Αν ερχόταν ως "μεσσίας" όπως θα ερχόταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η σύγκρουσή του με το Μητσοτάκη το 1992, τότε, ναι, θα μπορούσε ακόμη και να τις είχε υιοθετήσει ανοιχτά τις προτάσεις αυτές.

   Ίσως τελικά να σε έχω παρεξηγήσει κι εγώ. Μάλλον ηττημένο θα σε χαρακτήριζα τελικά, γι' αυτό προσβλέπεις σε κάποιον τύπου Ντόρα, ως καλύτερο διαχειριστή της μεταπολιτευτικής εθνικής μας ήττας. Διάβασα αυτό που είπες χθες-προχθές ότι η λαϊκή δεξιά ηττήθηκε στην Κύπρο. Δεν σου απάντησα εκεί, αλλά ήθελα να σου απαντήσω: δεν έχεις άδικο. Νομίζω ότι εκεί ηττήθηκες κι εσύ. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ πιστεύω στην ανάκτηση της Κύπρου, άρα, έμμεσα, και στη νίκη της πραγματικής λαϊκής δεξιάς (όχι της γιαλαντζί, τύπου Καρατζαφέρη), στη νίκη της Ελλάδας δηλαδή με τα "παραδοσιακά μέσα" (στρατιωτική πίεση, εν ανάγκη στρατιωτική ανάκτηση, όταν εξυπηρετήσουν οι διεθνείς στρατιωτικο-διπλωματικές συγκυρίες). Η "ήττα" εκείνη (που δεν ήταν ήττα, αλλά άνευ όρων παράδοση χωρίς να πολεμήσει η κυρίως Ελλάδα) κρίθηκε σε λεπτομέρειες, όπως στην επαίσχυντη υπακοή δύο κυβερνητών υποβρυχίων και στην προδοτική εκεχειρία. Τα έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν εμείς οι δύο για αυτό το θέμα και προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μας παίρνει για κάτι καλύτερο. Με την προϋπόθεση να είμαστε κάποτε πραγματικά και ουσιαστικά ανεξάρτητοι από τους ξένους. Αυτό το επαγγέλθηκε ο Ανδρέας, αλλά μόνον ως πολιτική απάτη, όχι επειδή το πίστευε. Με το Σαμαρά κάνουμε ένα βήμα μπροστά, όχι πάρα πολλά, δεν φέρνει ένας κούκος την άνοιξη (ώπα, δεν το πήγαινα στην Πολιτική Άνοιξη!) αλλά πάντως μπροστά. Με τη Ντόρα μπαίνουμε κι άλλο πιο μέσα στη λογική της ήττας.

   Ας απο-ηττηθούμε λοιπόν! Ας πιστέψουμε σε ένα καλύτερο εθνικό μέλλον! Πίστεψέ το κι εσύ βρε Ψυχραιμία, αν δεν το πιστέψουμε δεν θα έρθει ποτέ. Αν πιστέψουμε το αντίθετο θα μπαίνουμε όλο και πιο μέσα στην εθνική μας ήττα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 02/11/2009 01:56:49

   το ΚΚΕ θα συμμετείχε στις λεηλασίες;! τι γράφεις ψυχραιμία; καταλαβαίνεις τί γράφεις;!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.