#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η θλιβερή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣυνέδριοΔιαβάζοντας ή μαθαίνοντας κανείς όλα όσα συμβαίνουν στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα τον πιάνει θλίψη διότι η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα που βρίσκεται ένα βήμα από την εξουσία παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα.

Όχι γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται ανοιχτά. Αυτό αν θέλετε είναι καλό, μακάρι να το έκαναν και τα άλλα κόμματα. Αλλά γιατί μέσα στο κόμμα αυτό υπάρχουν επικίνδυνοι άνθρωποι, άφρονες πολιτικοί, «τζάμπα μάγκες» με τις πλάτες των άλλων και το κυριότερο πάρα πολλοί φυγόμυαλοι.

Κι όσο κι αν η παρούσα κυβέρνηση δεν πάει καλά, όσο κι αν κάνει λάθη και προκαλεί οργή πολλές φορές, ρίχνοντας μια ματιά κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Υπάρχουν και χειρότερα. Κι αν δεν υπήρχε η παρούσα κυβέρνηση θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς που έγινε. Διότι κατέδειξε τι είναι αυτό που ψηφίζουμε στις δημοσκοπήσεις και τι είναι αυτό που κάποιοι θέλουμε να έρθει στην εξουσία. Μοιάζει τόσο πολύ με κόμμα – Φρανκεστάιν. Έχει μαζέψει διάφορα κομμάτια από αριστερά, από δεξιά, από κέντρο, από ακροαριστερά και από τον αναρχικό χώρο κι έχει δημιουργηθεί αυτό το τέρας. Κι όμως, κάποιοι μέσα στο συνέδριο πιστεύουν ότι το να έχεις τόσες πολλές απόψεις είναι καλό, είναι πολυσυλλεκτικό και δείχνει δημοκρατικό. Θα ήταν έτσι, αν οι πιο πολλές από τις απόψεις δεν ήταν επικίνδυνες. Ο ένας λέει μερική διαγραφή του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση, ο άλλος λέει ολική διαγραφή χρέους και στάση πληρωμών, ο τρίτος δε θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής. Και ο τέταρτος δε θα είχε πρόβλημα να κάνει υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Σάββα Ξηρό και υφυπουργούς τα παλικάρια των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Για σκεφτείτε έστω για μια στιγμή να ορκιζόταν αύριο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πρωθυπουργός ο ημιμαθής Αλέξης Τσίπρας που άκουσε για τον «Γκρεμιστή και τον Χτίστη» του Παλαμά και το χρησιμοποίησε στην ομιλία του. Σκεφτείτε υπουργούς τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη, τον Διαμαντόπουλο, τον Κοτσακά (έχει και εμπειρία), τον Τσακαλώτο και τη Ρένα Δούρου να διαπραγματεύεται για την ΑΟΖ.

Σκεφτείτε πρόεδρο της ΔΕΗ τον… Νίκο Φωτόπουλο, στην ΕΡΤ (που θα ξανανοίξει φυσικά με 6.000 εργαζόμενους) πρόεδρο τον Καλφαγιάννη ενώ δήμαρχος θα γίνει… ο Μπαλασόπουλος.

Σκεφτείτε στη Δημόσια Τάξη τον Σκουρλέτη να βρίσκει οπλοστάσιο τρομοκρατών και να επιμένει ότι είναι είδη οικιακής χρήσης. Φανταστείτε τον να βγάζει μέσα σε μια νύχτα τους… πολιτικούς κρατούμενους των Πυρήνων της Φωτιάς. Αλλά σκεφτείτε και τον ίδιο τον Τσίπρα να κατεβαίνει στους δρόμους της Αθήνας και να λέει στους λαθρομετανάστες: «Ελάτε στην αγκαλιά μου. Όλοι χωράνε στον τόπο αυτό».

Μέσα σε δύο ημέρες γκρεμίστηκαν όλα. Ο Μ. Γλέζος, που δεν έχει μάθει να υποστέλλει σημαίες όταν του το ζητούν, σήκωσε αντάρτικο και είπε: Άμα θέλεις Αλέξη εσύ αυτοδιαλύσου.

Ο Αντώνης Νταβανέλος, άξιο συνδικαλιστικό τέκνο των δημοσιογράφων, βγήκε και είπε ότι η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (τι ΄ναι τούτο πάλι;) δεν θα αυτοδιαλυθεί. «Εμείς εικονική αυτοδιάλυση, αυτοδιάλυση τάχαμου, δεν πρόκειται να κάνουμε».

Ο Π. Λαφαζάνης, είπε «βάλτε φωτιά σε όλα». Ολική διαγραφή χρέους κι όποιον πάρει ο χάρος.

Κι έπεται συνέχεια στο θίασο του Ταε Κβο Ντο.

Θα έλεγε κανείς: «Κόψτε την κινδυνολογία, δε θα είναι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση». Μπορεί να έχει δίκιο. Όταν όμως για να πάρει μια απόφαση, αυτή του να γίνει ενιαίο κόμμα, είναι έτοιμοι να διαλυθεί, σκεφτείτε τι θα γίνει για μια απόφαση από την οποία κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας.

Γι’  αυτό λέμε ότι ακόμη κι αυτή την προβληματική κυβέρνηση που έχουμε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 13/07/2013 08:32:42

  Μὲ τὸ συνέδριο του ὁ ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τὸ πραγματικό του πρόσωπο.
  Πέρα ἀπὸ τίς ἀερολογίες καὶ τὶς δημαγωγίες στὴν πραγματικότητα ἀποτελείται ἀπὸ:
  α) Ἀμετανόητους ἀντεκδικητὲς οἱ ὀποῖοι νοσταλγοῦν τὶς σφαγὲς τοῦ συμμοριτοπολέμου (τίμησαν μέλος τῆς συμμορίας Βελουχιώτη)
  β) Προτείνουν μέτρα γιὰ τὴν ἀστυνομία καὶ τὸν στρατὸ τὰ ὀποῖα εἶναι τόσο ἠλίθια πού δὲν ἐφαρμόστηκαν οὔτε στὴν ΕΣΣΔ (ἔνοπλες συμμορίες ἐργατῶν ἀντὶ γιὰ στρατὸ καὶ κομματόσκυλα ἀντὶ γιὰ ὰστυνομικοὺς
  γ) Κατάργηση του ἀστικοῦ κράτους
  δ)Ἀνθρώπους μίσος γιὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ ρατσισμό εναντίον τῶν Ἑλλήνων (ἀγαποῦν τούς ξένους
  ε) Ὀκνηρούς ΔΥ πού ἔχασαν τὰ προνόμιὰ τους καὶ θέλουν νὰ διατηρήσουν τὸ κομματικὸ κράτος

  Ἄν ποτὲ αὐτὸ τὸ ἐπικίνδυνο συνονθύλευμα ἄν πάρει τὴν κυβέρνηση θὰ χρειαστεῖ μόνον δύο μῆνες γιὰ νὰ μᾶς διαλύσει σὰν κράτος μὲ ὅτι σημαίνει αὐτό

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Nεστωρίδης 13/07/2013 10:06:15

   Έχεις απόλυτο δίκιο για τους συγκεκριμένους. Το θέμα είναι πως πολλοί "πατριώτες" ενισχύουν το άλλο άκρο υποτίθεται ως αντίβαρο στο σύριζα. Και ουσιαστικά δυναμώνουν τις προϋποθέσεις νέου εμφυλίου. Όχι ότι θα γίνει αλλά το να κάνουμε τέτοια λάθη ως λαός κοστίζουν κάποια στιγμή. Και δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας...

   • Ρύκιος avatar
    Ρύκιος @ Γεώργιος Τ. 13/07/2013 11:16:33

    Και ποιό ...άκρο να ενισχύσουν δηλαδή οι πατριώτες? Το άκρο που σε ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ Ελλάδα διορίζει διάφορους "Κεδίκογλου" που μετά αυτοί με τη σειρά τους διορίζουν 40 "ειδικούς συμβούλους" σε αμαρτωλές ΕΡΤ, διορίζει Παπουτσήδες με μισθό 12 χιλιάδες ευρώ το μήνα, διορίζει Μπιρμπίλες με βαθμό Εμπειρογνώμονα Συμβούλου Α! στο υπουργείο Εξωτερικών?

   • Γυναίκα της Πίνδου avatar
    Γυναίκα της Πίνδου @ Γεώργιος Τ. 13/07/2013 11:35:18

    @ Γεώργιε Τ. έχετε απόλυτο δίκιο, ας κατεβάσουμε τα παντελόνια για ακόμη μια φορά στην ακροαριστερά για να μην παρεξηγηθούν τα παιδιά. Ποιά αυτονόητα τώρα, μπρός στον κίνδυνο να μας αφορήσει ο "προοδευτικός" κόσμος.
    Δυστυχώς το τέρας του (νεο)πασοκισμού έχει θρέψει από απόψεις σαν τις δικές σας.

    • Ίων και Ελευθέριος avatar
     Ίων και Ελευθέριος @ Γυναίκα της Πίνδου 13/07/2013 18:28:25

     Γυναίκα της Πίνδου, στην Πίνδο οι πατέρες και παππούδες μας πολέμησαν για την Πατρίδα στο όνομα της Παναγίας, όχι για τον Εθνικοσοσιαλισμό και ούτε στο όνομα των...θεών του Ολύμπου.
     Όσο για την ακροαριστερά, εσείς την θρέφετε και έχετε να δώσετε λόγο για αυτό. Τα άκρα τρέφουν το ένα το άλλο. Καληνύχτα σας

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/07/2013 10:39:24

  Η κατάργηση των «συνιστωσών» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά τον οργανωτικό τομέα αλλά κυρίως τον πολιτικό του.

  Με μια κίνηση ιδιαίτερα γνώριμη για "αριστερά" μορφώματα , ο Κος Τσίπρας και η ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει διαμορφώνουν ένα νέο εσωκομματικό περιβάλλον το οποίο και τους βοηθά να υπερβαίνουν τις επιμέρους πολιτικές δεσμεύσεις των «συνιστωσών», μέσω της ενοποίησης. Κυρίως δε επιχειρείται διά του τρόπου αυτού η ενσωμάτωση των νέων κεντροαριστερών δυνάμεων και ακροατηρίων που δημιούργησαν την τελευταία εκλογική μεγέθυνση του ΣΥΡΙΖΑ .Μια τέτοια ενσωμάτωση που δεν θα προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό έτσι δικαιολογείται το λεκτικό σχήμα Συνιστώσες-Συνισταμένη.Πολύ απλά το 26% το οποίο και προστέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα επηρεάσει απόλυτα την εξέλιξη του.

  Όταν προσεγγίζεται κριτικά το έλλειμμα ενός "αριστερού μορφώματος φρόνιμο θα είναι να γίνεται με πολιτικούς όρους και όχι με όρους ποδοσφαιρικούς όπου συγκρίνεται το δυναμικό των δύο ομάδων.Μαθαίνουμε απο τα λάθη των άλλων και αυτό αποτελεί κομβικής σημασίας γεγονός .Φρόνιμο επίσης θα είναι η κριτική μας να είναι σε βάθος με ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια που να επιτρέπουν την απόσπαση κοινωνικής συναίνεσης με την πειθώ.

  Απευθυνόσαστε σε ένα απαιτητικό πλέον κοινό , του οποίου τα αντανακλαστικά δεν τα γνωρίζετε κατά συνέπεια προκαλείται αρνητικά συναισθήματα εξ αρχής, προδιαγεγραμμένο δηλαδή το αποτέλεσμα , και η προσπάθεια μάταιη.

  Η Αποφυγή των συγκρίσεων, εξισώσεων και ταυτίσεων οι οποίες και αντίλογο επιδέχονται , κάλλιστα δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως άτοπες ενώ παράλληλα δίνουν ένα τόνο λαϊκισμού ,προσφέρουν τα μέγιστα σε ένα πολιτικό λόγο ο οποίος και θέλει να ξεπερνά τα στενά όρια ενός πυρήνα

  Το έλλειμμα του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται:
  - στο ότι δεν διαθέτει ένα σαφές ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση,κατα συνέπεια χρησιμοποιεί το Δίλημμα Σαμαράς,Μνημόνιο-Τσίπρας,Έξοδο από την Μνημονιακή κρίση.
  -στο ότι το πεδίο ρεαλιστικής εφαρμογής των προτάσεων του είναι ανύπαρκτο και αναφέρομαι κύρια στην πρόταση περί δημιουργίας Τόξου του Ευρωπαϊκού Νότου και την ιστορία που αυτό φέρει ως πρακτική εξισορρόπησης εντός της Ε.Ε.
  -στο ότι βαφτίζει τις προθέσεις μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θεωρεί ότι η πολιτική σκέψη αρκεί για να ποδογετηθούν οι δυνάμεις της Αγοράς αλλά και για να ξεπερασθεί η Ηγεμονία της Γερμανίας εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.
  -στο ότι προσπαθεί να αναβιώσει ενα χτές το οποίο και πολιτικά έχει καταδικαστεί στην συνείδηση του κάθε δημοκράτη Ελληνα ως επίσης και ελκύεται απο επαναστάσεις τύπου Λατινικής Αμερικής τις οποίες κια θέλει να εφαρμόσει σε Ευρωπαϊκή χώρα ανεξάρτητα απο το αν είναι/ήταν επιτυχημένες ή όχι
  -στο ότι προσπαθεί να ξεπεράσει ανίατες αριστερές "παιδικές" ασθένειες με μια νεφελώδη πολυσυλλεκτικότητα και με μια αυθαίρετη οικοιοποίηση κάθε λογής κοινωνικών διαμαρτυριών

  Οταν δεν μπορείς πολιτικά να πείσεις , όταν θέλεις να κρύψεις την ανικανότητα σου προβάλλεις με τρόπο εκκωφαντικό έναν μιντιακό αρχηγό και του προσδίνεις επίπλαστα χαρακτηριστικά ενός δήθεν χαρισματικού Ηγέτη ο οποίος και θα κυριαρχήσει πάνω στο γίγνεσθαι.Το δέλεαρ της νομής της Εξουσίας μην το παραβλέπεται και μπορεί οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας να είναι τραγικές όμως ενδόμυχα υπάρχουν προσδοκίες παλινόρθωσης του "ένδοξου" χτές σε πολλούς.

  Το ερώτημα όμως είναι αμείλικτο; Οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν να προκληθούν εκ νέου πλείστα τα δεινά για το Ελληνικό Εθνος απο πολιτικές τυχάρπαστων τι αντιπροτάσσουν και πόσο πειστικό είναι αυτό και πόσο ή πως διαχέεται σε ολάκερη την κοινωνία; Φυσικά η απάντηση απέχει και πρέπει να απέχει απο αυτο που με τρόπο άκομψο καταθέτει ο συντάξας το κείμενο "Γι’ αυτό λέμε ότι ακόμη κι αυτή την προβληματική κυβέρνηση που έχουμε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε".

 3. Εθνικόφρων avatar
  Εθνικόφρων 13/07/2013 11:55:49

  Είναι πράγματι θλιβερό να υπάρχει ένα τέτοιο συνονθύλευμα ημιμαθών αριστερών τύπων και παλαιοκομματικών παλαιών πασόκων που να είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα.

 4. GLAD avatar
  GLAD 13/07/2013 13:15:31

  Για το ποιός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ , δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον νομίζω να προσθέσω κάτι περισσότερο στα όσα έχουν διατυπωθεί ή και στα όσα θα διατυπωθούν .
  Θα ήθελα όμως να θέσω το εξής προς σχολιασμό :
  Υπάρχει άλλη χώρα εκτός Λατινικής Αμερικής , στον σύγχρονο ανεπτυγμένο κόσμο και ιδιαιτέρως σε ανατολική και δυτική Ευρώπη , που το κοινωνικό σώμα έχει τα άθλια αυτά πολιτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας?
  Νομίζω πως όχι.
  Δεν μπορεί να συνεχίσουμε έτσι με τους "επαγγελματίες μη προνομιούχους" και την βελουχιώτικη Αριστερά μονίμως στο προσκήνιο.
  Η πολιτική (και η πνευματική ηγεσία) του δημοκρατικού χώρου , πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα το φοβερό αυτό πρόβλημα και να πάψει να ασχολείται μόνο με την λογιστική διαχείριση της οικονομικής κρίσης .
  Η Αριστερά δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην σύγχρονη και στην μελλοντική Ελλάδα , και φέρει τεράστια ευθύνη για τις καταστροφές του παρελθόντος .
  Δεν έχει τίποτα να προσφέρει ούτε στην οικονομία , ούτε στην κοινωνία , ούτε στον πολιτισμό , ενώ προσκολλημένη πιστά σε απόψεις που έφεραν δυστυχία σε άλλους λαούς είναι και άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα μιάς χώρας με "ιδιαίτερα" χαρακτηριστικά σαν την δική μας.
  Επίσης η συμπαγής αυτή κοινωνική ομάδα των κατ΄επίφαση "μη προνομιούχων" που μετακινείται με άνεση από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ , πρέπει να διαλυθεί με κάθε τρόπο και άμεσα.
  Έχει εδώ και καιρό προσλάβει χαρακτηριστικά κάστας και η ύπαρξή της συνιστά αδικία γιά τον υπόλοιπο λαό.
  Και κάτι τελευταίο :
  Πότε επιτέλους κάποιος αρμόδιος θα επιληφθεί του θέματος της αλλαγής του ονόματος του συγκεκριμένου "κλειστού" χώρου , από το κακόηχο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ - που μας θυμίζει και την απάτη της Ολυμπιάδας - σε κάτι άλλο κομψό και Ελληνικό ?

 5. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 13/07/2013 15:23:23

  Ασε που τωρα που γιναμε ενιαιο κομμα,δεν χρειαζεται να σπαμε σε κομματια την γενναια κρατικη επιχορηγηση.Αλλο να τα μοιραζω στις συνιστωσες και αλλο να τα διαχειριζομαι μονος μου.

 6. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 13/07/2013 16:47:25

  Αν ο Τσίπρας δεν προτείνει μια συναινετική με τους δανειστές διαδικασία επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, ότι και να λέει είναι αδιάφορο.

 7. Hans avatar
  Hans 13/07/2013 17:10:14

  Δεν πειράζει βρε, τώρα έχουμε τον Αβραμό, τον Χατζηδάκη, τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα, τη Χριστοφιλοπούλου, τη Φώφη, και όλους τους πολιτευτές που διατελούν Γ.Γ. και πρόεδροι οργανισμων (ας σταματήσω γιατί είναι πολλοί).

 8. pasokos avatar
  pasokos 13/07/2013 17:52:42

  Είσαι λίγο άδικος. Δεν φηψίζω, ούτε πρόκειται να ψηφίσω ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί "ημιμαθής"; Λίγο άκομψο για έναν άνθρωπο με πτυχίο πολιτικού μηχανικού και μεταπτυχιακά; Επειδή δεν φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο; Ή επειδή δεν είναι φιλόλογος; Ο καθένας στον τομέα του. Η μάρα και η σάρα έχει μπεί στη Βουλή (από όλα τα κόμματα). Συγκριτικά, μια χαρά είναι.

  Αναφέρεις Λαφαζάνη, Δούρου, Σκουρλέτη και σία, που όντως είναι για τα πανηγύρια. Ο Σταθάκης; Ο Δραγασάκης; Έχουν αυτοί καμία σχέση με τους παραπάνω; Γιατί δεν τους αναφέρεις;

  Συνιστώσες. Η ΝΔ δεν έχει τις δικές της άτυπες συνιστώσες; Το ΠΑΣΟΚ (καλά, αυτό και αν έχει); Ακόμα και στην ΧΑ διακρίνονται άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις. Τα κόμματα δεν είναι μονολιθικά (ειδικά τώρα). Το ότι δεν είναι επίσημες αυτές οι "συνιστώσες", αυτό δεν τις ακυρώνει.

  Δεν ξέρω τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κακά τα ψέματα, είναι αναγκαίος! Το ΠΑΣΟΚ απεβίωσε (αλλά αρνείται να δεχτεί το αποτέλεσμα της νεκροψίας), το ΚΚΕ στον κόσμο του, οι ΑΝΕΛ για το τσίρκο, η ΔΗΜΑΡ θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη και η ΧΑ (ουδέν σχόλιο). Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, είναι η μόνη εναλλακτική λύση που έχουμε. Και δεν μπορεί μια χώρα να μην έχει εναλλακτική λύση. Το θέμα είναι να γίνει αξιόπιστη ...

 9. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 13/07/2013 18:57:13

  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα έξυπνο κόλπο για να μοιραστεί η εξουσία σε πολλά μικρά κόμματα σαν να είχαμε απλή αναλογική. Γιατί λοιπόν δεν βάζουν κι άλλα κόμματα στο κόλπο; ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, κ.λ.π. Ας αφήσουν στην άκρη τις πολιτικές διαφορές τους και ας κοιτάξουν να πάρουν το bonus των 50 εδρών όλοι μαζί. Μετά τις εκλογές, ας πάρει ο καθένας το δρόμο του.

 10. κομμουνα avatar
  κομμουνα 13/07/2013 21:55:24

  Φανταζομαι αυτους για υπουργους του συριζα και μελαγχολω..που να φτασουν αυτοι το μεγεθος ενος κεδικογλου ενος παναγιωτοπουλου ενος παυλιδη παλιοτερα η εστω ενος στυλιανιδη..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.