22/09/2010 16:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η θέση της ΝΔ για τα κλειστά επαγγέλματα

Σχετικά με τη θέση της ΝΔ στη Βουλή για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, κύκλοι της Ρηγίλλης σημείωναν σήμερα ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κρυστάλλινη.

«Επί της αρχής λέμε ναι, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Η κυβέρνηση το κάνει, όμως, με λανθασμένο τρόπο που πυροδοτεί εκρήξεις στην κοινωνία. Η ΝΔ διαφοροποιείται στη μεταβατική περίοδο, που σε άλλες χώρες φτάνει τα 5 έως 10 χρόνια. Διαφοροποιείται όμως και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου των 30 μηνών που όρισε η κυβέρνηση οπότε και η άδεια χάνει όλη την αξία της. Στόχος μας είναι η ομαλότερη μεταβατική περίοδος για να μην τινάξουμε στον αέρα τον προγραμματισμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά η ΝΔ απευθύνει έκκληση και στους ιδιοκτήτες των φορτηγών».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΠ avatar
  ΓΠ 23/09/2010 00:47:16

  ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ.ΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΤΕ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΛΑΟΣ.ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ.

 2. elenh avatar
  elenh 23/09/2010 06:54:57

  συμφωνω μονο απο την οικογενεια μου εχασε 9 ψηφους,ιδιοι ειναι ολοι τους πλην ΚΑΜΕΝΟΥ

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 23/09/2010 09:12:24

  Ποιά είναι επιτέλους τα "κλειστά" επαγγέλματα; Οι εκατοντάδες χιλιάδες μηχανικοί; Οι εκατοντάδες χιλιάδες δικηγόροι; Οι εκατοντάδες χιλιάδες φαρμακοποιοί; Η στάση της ΝΔ εντείνει τις υποψίες, οτι πέρα απο την γενική ρητορική κατά του Μνημονίου, υπάρχει συναίνεση και σύμπραξη γιά τα εκτελεστικά του Μνημονίου μέτρα (σκανδαλώδης εκποίηση κρατικών τραπεζών, κανιβαλισμός επαγγελμάτων, προώθηση δήθεν επενδύσεων από το γραφείο του πρωθυπουργού (αναχρονιστικό γιά σύγχρονο κράτος και αδιαφανές) κ.λ.π.). Μιά προσεκτική ανάγνωση της συνεντεύξεως Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη αφήνει αυτές τις υποψίες να αιωρούνται. Οσο γιά το νομοσχέδιο γιά τις μεταφορές, ουδεμία δικαιολογία υπήρχε γιά την υπερψήφισή του. Αντίθετα, έστω και αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέση υπέρ του ανοίγματος των μεταφορών, το γεγονός, οτι το νομοσχέδιο είναι εκτελεστικό μέτρο στα πλαίσια του Μνημονίου, της έδινε το δικαίωμα να το καταψηφίσει επί της αρχής, αρνούμενη ακριβώς το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το συγκεκριμένο μέτρο είναι τοποθετημένο. Ούτε είναι πειστικές οι υπέρ το δέον αυστηρές συστάσεις στους ιδιοκτήτες φορτηγών από τον..... Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με εκφράσεις του τύπου "η κοινωνία δεν θα τους συγχωρήσει! Απλά, σε μία δημοκρατία, ο κύριος συνταγματικοπολιτικός ρόλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως δεν είναι να εμφανίζεται συμπληρωματικός της κυβέρνησης.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.
  Λαμία.

  • Ζαβός avatar
   Ζαβός @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 23/09/2010 09:23:28

   Πρέπει να ανοίξουν. Τελεία και παύλα. Δεν πάει άλλο. Δεν είμεθα σοβιετία.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Ζαβός 27/09/2010 14:35:40

    Το ότι δεν είμεθα σοβιετία το γιγνώσκομεν.
    Τι είμεθα δεν γνωρίζομεν.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/09/2010 09:32:29

  Όλα τα επαγγέλματα ανοιχτά είναι.
  Όποιος θέλει δίνει εξετάσεις για να γίνει συμβολαιογράφος, σε κάθε δρόμο υπάρχουν 10 φαρμακεία, 40.000 φορτηγά και βυτιοφόρα Δ.Χ. και 1.5 εκ. Ι.Χ. φορτηγά και φορτηγάκια.

  Την άυλη υπεραξία της άδειας του Δ.Χ. την έχουν αναγνωρίσει όλες οι χώρες με μεγάλο διάστημα προσαρμογής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.