#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2008 23:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η θέση της Ελλάδας είναι ΒΕΤΟ (επίσημα και ανεπίσημα)

«Μη λύση» του θέματος της ονομασίας, «συνεπάγεται ότι η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει πρόσκληση για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία διεξάγεται από το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Η τοποθέτηση της υπουργού Εξωτερικών συνιστά βέτο, αλλά ανεπίσημα επειδή έγινε στο πλαίσιο μιας άτυπης συνόδου όπου δεν λαμβάνονται επίσημες αποφάσεις. Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να συναινέσει και κάλεσε τη γειτονική χώρα να συμβιβαστεί στο θέμα του ονόματος, έστω και την ύστατη ώρα. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά η υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «η Ελλάδα δεν συναίνεσε στην πρόσκληση». Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές Απριλίου. Έως τότε η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει χρόνος να βρεθεί λύση και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της FYROM «να κάνει το βήμα που με ευθύνη, πολιτικό θάρρος, αλλά και πολιτικό ρίσκο έχει ήδη κάνει η Ελληνική κυβέρνηση».

Στο μεταξύ, οι ελληνικέ θέσεις φαίνεται πως βρίσκουν ανταπόκριση στο ΝΑΤΟ. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιαν ντε Χοπ Σέφερ, επανέλαβε ότι «οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές, αλλά οι σύμμαχοι είναι αυτοί που αποφασίζουν, ποιοι θα τις διαβούν». Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος Επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ, επισκεπτόταν τα Σκόπια και δήλωνε ότι η FYROM δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, αν πρώτα δεν επιλυθεί το πρόβλημα του ονόματος. Έτσι ύστερα από αυτό ο πρωθυπουργός της FYROM έδειξε μετά πιο διαλλακτικός και δήλωσε ότι επιθυμεί τον διάλογο για την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα. Ωστόσο τα Σκόπια ξεκίνησαν διεθνή καμπάνια ενημέρωσης και με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου υποστηρίζουν, ότι πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ότι η Ελλάδα βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας δεν μπορεί να το εμποδίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Frixos13 avatar
  Frixos13 06/03/2008 23:49:13

  Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μελετούν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας, είμαι σίγουρος ότι κάποιος ανάμεσα τους θα αναφωνήσει (όπως κάποτε και ο Μιλόσεβιτς) ότι «το θέμα των Σκοπίων ήταν υπόθεση της ….πυροσβεστικής Βελιγραδίου».

 2. Bruce Wayne avatar
  Bruce Wayne 07/03/2008 00:37:55

  Διαβάστε στο www.batman-gr.blogspot.com

  Ασφαλιστικό: Χαρίζουν εκατομμύρια σε «φτωχούς» τραπεζίτες
  Σκάνδαλο Γερμανού: Χαστούκι από τις Βρυξέλλες για τη χειραγώγηση

 3. Ραν avatar
  Ραν 07/03/2008 01:07:05

  φρίξο, λες οι ιστορικοί του μέλλοντος να χαρακτηρίσουν και το Άουσβιτς τη μεγαλύτερη πυροσβεστική επιχείρηση του 20ου αιώνα; Σαν πολύ εύκολο τον έχετε τον πόλεμο μερικοί μερικοί. Διψάς για εθνοκαθάρσεις λεβέντη μου; Άραξε στον καναπέ σου και άσε τα καναντέρ να σβήνουν καμιά φωτιά

 4. Ο ανώνυμος λεχρίτης avatar
  Ο ανώνυμος λεχρίτης 07/03/2008 01:42:23

  Πάντως οι Σκοπιανοί τον πήγαν τον διάλογο εκεί που ήθελαν: στη διπλωματία. Δεν ήθελαν την αντιπαράθεση επιχειρημάτων - δεν έχουν άλλωστε. Βέβαια διαφωνώ ακόμα και στη λύση που θα συναινούσε η κυβέρνηση. Καμία χρήση του ονόματος Μακεδονία. Ξέρουμε ότι είναι ελληνική και θα το προσφέρουμε; Ελπίζω να εκλεγεί ο Ομπάμα στις ΗΠΑ να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Μου φαίνεται αρκετά ειλικρινής από το βλέμμα του ακόμα. Δείτε πως χάσαμε την υπόθεση εδώ:
  http://blog.antibaro.gr/2007/11/26

 5. Ραν avatar
  Ραν 07/03/2008 01:55:25

  ΕΛΕΟΣ!!!!
  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!
  τα γραψε τόσο συμπυκνωμένα, νηφάλια, τεκμηριωμένα το sxolio.gr που δεν έχω να αφαιρέσω ή να προσθέσω τίποτα. Παραπέμπω απλώς
  http://wwwsxoliogr.blogspot.com/2008/02/blog-post_3879.html

 6. WSE avatar
  WSE 07/03/2008 03:02:27

  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


  ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ


  50 ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ


  ΚΡΑΤΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ 11,000,000

  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ


  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


  ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝEI ΡΕ ΛΑΠΑΔΕΣ


  ΠΟΙΟ ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ

  ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝEΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ????


  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/03/2008 03:52:45

  Έχω σιχαθεί αυτή τη φοβική, "ευαίσθητη", "ακριβοδίκαιη" ομάδα ατόμων, που διαρκώς "ζυγίζει" επιχειρήματα και μόνη μέριμνα έχει την υπεράσπιση, δήθεν ή ημιυπαρκτών, δικαιωμάτων σε όλους τους άλλους πλην των Ελλήνων και της Ελλάδας.

  Οι, κατα τον μακαρίτη τον Κίτσο Τεγόπουλο, "συνένοχοι ή βλάκες".

  Όταν δεν είναι 5η φάλαγγα για τις επιδιώξεις των Γερμανών και των Αμερικανών στα Βαλκάνια είναι οι σύγχρονοι "άτιμοι" της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας, όσοι απέφευγαν να πάρουν θέση σε περίοδο κρίσεως.

  Έχουμε το μογγολικό κτήνος στα Ανατολικά που περιμένει, με βάση το Δόγμα Οζαλ, να παρακμάσουμε για να μάς απορροφήσει, ενώ βέβαια σπέρνει με μια χούφτα "πρόθυμους" στο Εσωτερικό νοοτροπίες ήττας και υποταγής.

  Έχουμε βορειοδυτικά τα καθάρματα των UCKαδων, τύπου Θατσι, σε συνδυασμό με 1,5 εκατ Αλβανούς στο εσωτερικό.

  Έχουμε βορειοανατολικά μια αδύναμη σήμερα Βουλγαρία, η οποία όμως ποτέ δεν ξέχασε τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, τη "Μεγάλη Βουλγαρία" και τα παράλια του Αιγαίου - ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του άνοες νενέκοι της "φιλίας και συνεργασίας των λαών";

  Κι εκτός απ΄ αυτά οφείλουμε στοργή και προδερμ στους σκοπιανούς απογόνους σλάβων βοσκών, τους οποίους ο Τίτο ονομάτισε μεταπολεμικά "Μακεδόνες" για να εγγράψει μελλοντική υποθήκη σε μια ιστορική συγκυρία βολική για υλοποίηση του πανσλαβικού ονείρου για έξοδο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

  Αυτοί που κόπτονται για την "ιστορική αλήθεια" και τα "δικαιώματα" φυλετικών ομάδων που ήταν τότε διάσπαρτες στην ευρύτερη Βαλκανική, και μέσα στα σημερινά όρια της Ελληνικής επικράτειας, παρακαλούνται να μεριμνήσουν και για τα εδαφικά δικαιώματα όλων των τότε συγκεντρώσεων ελληνικών πληθυσμών σε όλα τα Βαλκάνια και τη Μικρά Ασία.
  Μολδοβλαχία, Ρωμυλία, Παράλια Μαύρης Θάλασσας, Μοναστήρι, Βόρεια Ήπειρος, Κωνσταντινούπολη, Πόντος, Σμύρνη.

  Κατάλαβες Ραν;

 8. Ραν avatar
  Ραν 07/03/2008 04:29:21

  Κατάλαβα Προφήτη πως είσαι ένας κακός ρήτορας στρεψοδίκης εθνικιστής, θύμα μυθευμάτων και ιδεολογημάτων, που δεν αντέχουν ούτε σε επιστημονική ούτε σε φιλοσοφική κριτική. Ελπίζω μόνο να είσαι το πολύ 16 ετών ή το λιγότερο 70, σε κάθε άλλη περίπτωση είσαι θλιβερά ανώριμος, ο Διαφωτισμός πέρασε και δεν ακούμπησε.
  Έχεις μήπως την εντύπωση κιόλας ότι είσαι απόγονος του Περικλέους και μας τσαμπουνάς περί αθηναϊκής δημοκρατίας; Εγώ πάντως είμαι αρβανίτης από τον πατέρα μου και σλάβος (απόγονος βοσκών του Μοριά) από την άλλη, κι ας έχω ελληνοχριστιανικό ονοματεπώνυμο, δεν τρέφω ψευδαισθήσεις. Μα καλά είδες τι έγραψες στο τέλος; "αυτοί που κόπτονται για τα δικαιώματα[...]ας μεριμνήσουν και για τα εδαφικά δικαιώματα". Άλλο τα πολιτικά, άλλο τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλο οι εδαφικές διεκδικήσεις επειδή κάποτε ζούσαν εκεί άνθρωποι που μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Σιγά μην πάρουμε και τη Μασσαλία ρε μεγάλε.
  Αυτό που χαίρομαι πάντως είναι ότι ο αριθμός των κατοίκων αυτής της χώρας που συμμερίζονται τέτοιες ιδέες έχει συρρικνωθεί, φάνηκε και στη Θεσσαλονίκη προχτές (μια πόλη για αιώνες εβραϊκή, για να μην ξεχνιόμαστε, και καθόλου ελληνική. Όσους εβραίους δεν εκδίωξε ο ελληνικός εθνικισμός εξόντωσε ο ναζισμός μετά προς χαράν των ομοίων σου λεβενταράδων Αρίων).

 9. Ραν avatar
  Ραν 07/03/2008 04:46:10

  "μογγολικό κτήνος" έκραξε ο εκπρόσωπος του ανθρώπινου γένους...

 10. Ραν avatar
  Ραν 07/03/2008 04:50:10

  και αυτό το "συνένοχοι ή βλάκες" είναι από τη δίκη της χούντας των απριλιανών("παλιάνθρωποι ή ανόητοι")και πάει για τους κτηνώδεις φασίστες εθνικιστές αρίους, ουστ! στο χρονοντούλαπο! Αλητεία της Ιστορίας!

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/03/2008 08:22:21

  Ραν, με συγχωρείς για το "συνένοχοι ή βλάκες".

  Μετά τις διευκρινήσεις σου, μόνο βλάκες.

 12. Swell avatar
  Swell 07/03/2008 14:49:14

  Μακεδονικοί ΜΥΘΟΙ

 13. gelaei kala, opoios avatar
  gelaei kala, opoios 07/03/2008 18:58:20

  βέτο σημαίνει ότι η δημοκρατία της μακεδονίας καταγγέλει αυτόματα την ενδιάμεση συμφωνία και επιδιώκει καθολική αναγνώριση με το συνταγματικό της όνομα, πράγμα και το οποίο θα πετύχει. στη δε επόμενη σύνοδο, αν η ελλάδα μπλοκάρει στο βουκουρέστι, θα ξαναζητήσουν ένταξη. ο χρόνος είναι υπερ των μακεδόνων. περιμένουμε να δούμε το στραπατσάρισμα της "ισχυρής ελλάδος"

 14. Dzi avatar
  Dzi 07/03/2008 22:42:12

  @Ρον

  Συμφωνώ με το άρθρο του sxolio.gr, και ειδικά με τη φράση:
  "Αν διδάσκει κάτι η ιστορία της Μακεδονίας υπό αυτό το πρίσμα, το μήνυμα είναι νομίζω σαφές. Οι αλυτρωτισμοί και οι εθνικιστικές εξάρσεις είναι επικίνδυνες και οδηγούν σε βαρβαρότητες και οπισθοδρόμηση."

  Αυτό που θέλω όμως να σου πω, είναι ότι οι αλυτρωτισμοί δεν αναφέρονται στην ελληνική πλευρά (τουλάχιστον όχι στη συντριπτική τους πλειοψηφία), αλλά στην πλευρά των σκοπιανών. Δε σου φαίνεται περίεργο ότι σε μια χώρα που το 40% του πληθυσμού δεν αισθάνονται μακεδόνες, και ούτε ολόκληρη η περιοχή των Σκοπίων εντάσσεται σε αυτό που λέμε Μακεδονία, θέλει σώνει και καλά να ονομαστεί Μακεδονία και δε δέχεται τίποτ'άλλο?
  Κι εγώ από Μακεδονία είμαι (την ελληνική :-)), αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δε θα με πείραζε να ονομαστούν στην τελική Άνω Μακεδονία, να τελειώνουμε επιτέλους. Γιατί δεν το δέχονται? Δεν είναι σωστό? Αφού γεωγραφικά αυτό είναι!
  Ξέρεις γιατί δεν το δέχονται, όπως το ξέρουμε όλοι. Γιατί θέλουν να διεκδικήσουν το αποκλειστικό δικαίωμα να αποκαλούνται οι μόνοι και αληθινοί απόγονοι των Μακεδόνων, και έτσι κάποτε να διεκδικήσουν και την ελληνική μακεδονία, αφού είναι "υποδουλωμένη"...
  Αν λοιπόν όπως λέει το άρθρο στο sxolio.gr η Μακεδονία ήταν πάντα ένα συνονθύλευμα λαών, με το οποίο συμφωνώ, τότε κανένας λαός δεν μπορεί να διεκδικεί το αποκλειστικό δικαίωμα να έχει αποκλειστικά εθνικό προσδιορισμό Μακεδόνας. Άρα, ας μη βλέπουμε μόνο τα δικά μας στραβά, τα οποία δε διαφωνώ ότι υπάρχουν. Αλλά επειδή εμείς κάνουμε και λέμε κάποια πράγματα στραβά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αθωώνουμε τους άλλους.
  Η αλήθεια είναι στη μέση, καμιά πλευρά δεν έχει απόλυτο δίκιο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.