Η ηθική της Αριστεράς αξίζει μόνο 200.000 ευρώ;
19/07/2015 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ηθική της Αριστεράς αξίζει μόνο 200.000 ευρώ;

«Μαύρες σελίδες» στην αδιάφθορη πορεία της πρώτης φοράς αριστερά

Η αποκάλυψη ότι η μητέρα της κ.Βαλαβάνη ομολόγησε πως αυτή πήγε και πήρε τα 200.000 ευρώ από την τράπεζα του Ηρακλείου δεν είναι μια απλή υπόθεση και δεν πρέπει να περάσει έτσι απλά. Αντιθέτως θα μπορούσε να προκύψει ακόμη και εισαγγελική έρευνα.

Να θυμίσουμε ότι όταν ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στο φως το σκάνδαλο η πρώην αναπληρώτρια δήλωνε ότι είναι πόλεμος λάσπης και συκοφαντίες. Σύμφωνα με την Αρτεμις Βαλαβάνη: «Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποίησε μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 95.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό προήλθε από λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα, στο ίδιο υποκατάστημα της ΕτΕ στο Ηράκλειο.

Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε αρχικώς, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση, για την οποία βοούσε όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είχε δηλώσει ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της. Για να δηλώσει στη συνέχεια, ότι η μητέρα της διαχειρίζεται μόνη της τα οικονομικά της και ότι δεν είχε και δεν έχει οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά.

Το ερώτημα είναι ποιος ενημέρωσε την μητέρα της υπουργού και «σήκωσε» τις… οικονομίες μιας ζωής; Είναι νόμιμο αλλά είναι ηθικό; Μήπως πρέπει κάποιος να παρέμβει; Η κ. Βαλαβάνη που παραιτήθηκε από υπουργός δήθεν γιατί διαφωνούσε με το Μνημόνιο μήπως το έκανε γιατί ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο; Η ίδια,βέβαια,διαρρηγνύει τα ιμάτιά της επιμένοντας ότι παραιτήθηκε για λόγους πολιτικούς και κάνει λόγο για επιχείρηση δαιμονοποίησης της στάσης κυβερνητικών βουλευτών, που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία.

Η υπόθεση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η πρώτη φορά αριστερά έχει και «μαύρες σελίδες» στην αδιάφθορη πορεία της. Για παράδειγμα τι γίνεται με τους πλούσιους βουλευτές που έχουν όλη την περιουσία τους στο εξωτερικό; Ή τι γίνεται με εκείνο το συνεχές ασανσέρ του Χρηματιστηρίου πριν τα capital controls; Κάποιος δεν πρέπει να ερευνήσει πόσο… τίμιοι και ηθικοί είναι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Savaren avatar
  Savaren 19/07/2015 14:44:11

  Συγνώμη τώρα, αλλά και η δική μου μητέρα και οι θείες μου και πολλοί ηλικιωμένοι συγγενείς γνωστών και φίλων, όπως και χιλιάδες Έλληνες πολίτες, επί μέρες πολλές ''σήκωναν'' ό,τι είχαν και δεν είχαν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, λόγω της συνεχούς και ακατάσχετης κινδυνολογίας των ΜΜΕ. Δεν χρειάστηκε κανείς τους περισσότερη ...εσωτερική πληροφόρηση για να τρομοκρατηθεί και να κρύψει στο ''στρώμα'' τις οικονομίες του. Δυστυχώς. Και το χειρότερο; Πολύ δύσκολα θα τις ξαναεπιστρέψουν όλοι αυτοί στις Τράπεζες. ΄Εχει χαθεί αυτό που αποκαλούν και οι δανειστές σαν το...πολυτιμότερο νόμισμα. Η εμπιστοσύνη.

  • Valavanov avatar
   Valavanov @ Savaren 19/07/2015 15:47:56

   Γιατί ακατάσχετη κινδυνολογία; Δεν έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls; Επίσης δεν γνωρίζω κάποιον (ηλικιωμένο ή μη) που να του μετέφερε η τράπεζα 200.000 ευρώ στο σπίτι όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τέτοια εξυπηρέτηση από την Πρώτη Φορά Αριστερά!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Savaren 19/07/2015 16:28:39

   Πάλι οἱ ἄλλοι φταῖνε; Καί ἡ μαμά βαλαβάνη τρομοκρατήθηκε ἀπό τά μμε καί σήκωσε τίς 200 χιλ "οἰκονομίες" της ἀπό τήν ᾿Εθνική τράπεζα; Φούστη μου, σᾶς βγάζω τό καπέλο γιά τήν ἐπιστήμη τῆς σοβιετοσυριζέικης προπαγάνδας!

  • Geros avatar
   Geros @ Savaren 19/07/2015 16:56:46

   Φίλε, ξέρεις εσύ κάποιον ηλικιωμένο συγγενή να παίρνει ένα τηλέφωνο στην τράπεζα και να του δίνουν άμεσα 200 χιλιάρικα μετρητά και να του τα πάνε και στο σπίτι του? Για να γίνει κάτι τέτοιο (άσχετα με το αν είχε πληροφόρηση ή όχι) πρέπει να πέσει σύρμα από πολύ ψηλά ....

   • Το τζίνι avatar
    Το τζίνι @ Geros 20/07/2015 10:24:43

    Έλα, φτάνει η παραπληροφόρηση παντόφλα. Διάβασε να μάθεις.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Savaren 19/07/2015 17:46:28

   Κατ'αρχάς να σε συγχαρώ ότι ακόμη και τέτοιες στριμωγμένες ώρες για την ομάδα σου-συγγνώμη, για το κόμμα σου θέλω να πω-εσύ βρίσκεις το σθένος να το υπερασπίζεσαι. Αυτό σε τιμά! Προσπάθησε όμως να το κάνεις λίγο καλύτερα. Ίδιες είναι η μάνα μου κι η μάνα σου με τη μάνα της Βαλαβάνη; Κι απ'την άλλη, δεν είναι ντροπή για τη Βαλαβάνη-αν υποθέσουμε ότι όλη αυτή την "κινδυνολογία" τη διακινούσαν τα ΜΜΕ-ότι δεν μπορούσε να διαβεβαιώσει τη μάνα της περί του αντιθέτου; Ούτε στην ίδια τη μάνα της δεν είχε κύρος και επιβολή σαν Υπουργός και μάλιστα σε στρατηγικό για την υπόθεση που μιλάμε Υπουργείο; Χρειάζεται μήπως να επιστρατεύσω πιο βαριά αλλά και αλίμονο πιο αυταπόδεικτα επιχειρήματα;

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Savaren 19/07/2015 22:52:43

   κι η δική σου η μητέρα είναι μητέρα υπουργού ;

 2. Savaren avatar
  Savaren 19/07/2015 18:35:39

  @ Valavanov : Η συνεχής κινδυνολογία προκαλεί συνεχές Bank run και τα capitals control μετά, είναι αναπόφευκτα. Η μαμά Βαλαβάνη είχε πουλήσει οικογενειακό ξενοδοχείο και διέθετε μεγάλο ποσόν. Ο καθένας όταν πανικοβληθεί, σηκώνει ό,τι ακριβώς έχει. Άλλος πολλά, άλλος λίγα. @ Φωτεινή : Χαμένα θα πάνε τα λόγια μου. Μίλα μόνη σου. @ iconology2009 : Καλά τώρα. Υπάρχουν και ενδιάμεσες θεωρήσεις μεταξύ Σύριζα-ΝΔ, άνθρωποι που προσπαθούν να είναι αντικειμενικοί και να μην πετάνε πέτρες με το παραμικρό, διασώζοντας έτσι τη σοβαρότητά τους. Η μάνα η δικιά σου αν είχε 10.000 €, αυτά και σήκωσε. Η μάνα Βαλαβάνη, απλά έτυχε και είχε περισσότερα. Δεν τα έκλεψε από το Ελληνικό Δημόσιο φαντάζομαι. Τους προηγούμενους μήνες, ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (και όχι για κρύψιμο στο στρώμα) κάτι δις, αν τυχόν παρακολουθείς. Τώρα για το αν πείθει ακόμα και ο Θεός ο ίδιος την τρομοκρατημένη γιαγιά να μην κρύψει το κομπόδεμά της (μικρό ή μεγάλο), μάλλον δεν έχεις επιχειρηματολογήσει σχετικά με ηλικιωμένο για να καταλάβεις το ανέφικτο του εγχειρήματος :). Υ.Γ : Προς όλους τους παραπάνω και όχι μόνο. Ο Σύριζα με την πρακτική του, έχει πλέον δεκάδες αδύνατα σημεία για να του ασκήσει κάποιος σοβαρή κριτική και να τον αμφισβητήσει. Η απλοϊκή προσέγγιση και η αφελής επίθεση, δεν προσθέτουν κάτι ιδιαίτερο, παρά μονάχα εκτονώνουν τους κάπως τεμπέληδες σχολιαστές.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Savaren 19/07/2015 18:54:33

   ᾿Εσύ εἶσαι μιά μέλισσα πού ἐργάζεται νυχθημερόν γιά τήν Βασίλισσα. Προσωπικά τά 40 χρόνια ὑπηρεσίας μου σέ οἰκογένεια καί ἐργασία μοῦ δίνουν τό δικαίωμα νά. . .τεμπελιάζω. Οἱ ὑπηρεσίες σου στό κόμμα σου σέ τιμᾶ. ᾿Ελπίζω νά σέ ἀνταμήβουνε ἁδρά!

   • Savaren avatar
    Savaren @ Φωτεινή 19/07/2015 19:10:55

    Είσαι μιά τεμπέλα σχολιάστρια (κηφήνας), που εξαντλείσαι σε κουραστικά επαναλαμβανόμενους χαρακτηρισμούς, σε επιθετικές παρατηρήσεις και σε προσβλητικά κλισέ περί ''Συριζαίων, πληρωμένων Σταλινικών, κακών κομμουνιστοσυμμοριτών'' και άλλα φαιδρά. Βαριέσαι, ή τελικά δεν έχεις κάτι παραγόμενο από τον εγκέφαλό σου για να μας πείς; Τα απωθημένα σου τα βαρεθήκαμε. Κάτι πιο ενδιαφέρον, υπάρχει;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Savaren 19/07/2015 19:31:27

     Δέν θέλω ἡ ῾Ελλάδα νά γίνη ἡ ΣΟΒΙΕΤΙΑ τῆς Εὐρώπης. Πρέπει νά ἀποκρούσωμε τήν προπαγάνδα σας γιατί θά καταστρέψετε ὅτι ἔμεινε ὄρθιο καί ῾Ελληνικό. Δεξιοί πολεμῆστε μέ τό πνεῦμα σας καί τήν γραφή σας τήν συριέικη λαίλαπα πού ἀπειλεῖ μέ ἀφανισμό τά ἱερά καί ὄσια τῆ Πατρῖδας!

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ Φωτεινή 20/07/2015 10:29:30

      Σιγά βρε Μπουμπουλίνα της ζαμπονοτυρόπιτας! Κοίτα μην κόψει η μαγιονέζα, μην κολλήσει η μπεσαμέλ και άσε κάτω το κουζινομάχαιρο. Η ..επανάσταση της βολεμένης ορδής, λείπει στη Μύκονο για διακοπές.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Το τζίνι 20/07/2015 19:13:53

      χαχαχααχαχα !!! Καλέ τι χιούμορ!!! (Αυτόν να τον κρατήσουμε για το Τριώδιο!!!)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ λαέρτης 20/07/2015 23:24:30

      ᾿Εγώ προτείνω νά βάλωμε τὸ τζὶνι στό μπουκάλι καὶ νά τό σφραγίσωμε καλά αὐτή τή φορά, χαχαχα. :)

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 20/07/2015 23:37:14

      Εγώ θα προτιμούσα μετά το σχετικό..τρίψιμο,να το παρακαλούσαμε για φράγκα,αλλά τώρα με τα capital controls τι να το κάνεις,μόνο μέχρι 60 την ημέρα μπορεί να εγγυηθεί...

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Savaren 19/07/2015 19:03:54

   Δεν τόπιασες το σημειολογικά ενδιαφέρον του σχολίου και περιπτωσιολόγησες αδικαιολόγητα ρηχά για φίλεργο και επιμελή σχολιαστή, όπως υπανίσσεσαι να κομπάζεις για τον εαυτό σου. Προφανώς και απέφυγα τα ευλογοφανέστερα επιχειρήματα γιατί με ενδιαφέρει ο συμβολισμός της επιχειρηματολογίας πάνω στο ίδιο το πολιτικό προσωπικό. Η περί ής μαντάμ, αυτή η ίδια και οι σύντροφοί της στο κόμμα και τη κυβέρνηση, ανήκει στη τάξη πολιτικού προσωπικού που δεν είναι σε θέση να εκπέμψει ούτε σοβαρότητα ούτε ασφάλεια ούτε αξιοπιστία. Για την οικονομία της συζήτησης δέχθηκα το δικό σου επιχείρημα ότι η γερόντισσα μάνα της απέσυρε τα λεφτά της απ'τη τράπεζα με δική της, προσωπική πρωτοβουλία. Σημειολογικά αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ούτε την ελάχιστη εμπιστοσύνη στη κυβερνώσα θυγατέρα της. Εμένα αυτό το ποιοτικό στοιχείο με έθελξε και αυτό βρήκα πιο ενδιαφέρον. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αδιαφορώ για την εύκολη πιθανότητα να είναι με εντολή της κόρης που αποσύρθηκαν. Το θεωρώ ποταπά εύκολο να το σχολιάσω παρόλο ότι το θεωρώ και το μέχρι βεβαιότητας πιθανότερο. Για το εν γένει ήθος της κυρίας σέρνεται αρκετός καιρός πολλή φημολογία που μοιάζει, με το νέο γεγονός στο οποίο πρωταγωνιστεί, να επιβεβαιώνεται. Το σημαντικό για μένα λοιπόν είναι η απαξία καθαυτή που εκπροσωπεί αυτή η κυρία σαν πολιτικό προσωπικό, τόση που να την περιφρονεί σαν πηγή κύρους, πειθούς και επιβολής ακόμη και ο εντελώς στενός πυρήνας των οικείων της. Λέει πολλά, πάρα πολλά αυτή η λεπτομέρεια και ακριβώς αποδεικνύει ότι τα πρόσωπα είναι πολύ πιο σημαντικά από την όποια ιδεολογία εκπροσωπούν και υπηρετούν.

   • Savaren avatar
    Savaren @ iconology2009 19/07/2015 19:21:55

    Σιγά που δεν ...το έπιασα το μεγαλοφυές! Το πρόσεξα το κουτό υπονοούμενο, αλλά το ξεπέρασα γιατί κανείς δεν μπορεί να πείσει κανέναν να μην εξασφαλίσει τα χρήματά του σε καιρούς κρίσης. Όσο για την ικανότητα της εν λόγω κυρίας στο πόστο που ανέλαβε, διάβασε σχετικά κολακευτικά σχόλια των δανειστών για τη θετική της συμβολή, την άριστη εντύπωσή τους γι αυτήν λόγω του οτι η ρύθμιση των 100 δόσεων που εισηγήθηκε και εκτέλεσε, παρά την αρχική τους δυσπιστία, τελικά απέφερε καρπούς και βρες και την εισήγησή τους για παραμονή στη θέση της. Μπορείς να μην την συμπαθείς, δικαίωμά σου, αλλά δυστυχώς, απεσύρθη από την κυβέρνηση μία χαμηλών τόνων, εργατική και άκρως αποδοτική πολιτικός. Τα κουτσομπολιά και τα προσωπικά ροκανίσματα των ΜΜΕ, δεν με συγκινούν. Εγώ κρίνω τη θετική ή την αρνητική προσφορά τους, στο σύνολό της.

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Savaren 19/07/2015 19:43:16

     Τα είπες όλα Savaren στον καθένα, όπως ακριβώς του χρειαζόταν. Δεν έχει νόημα να χάνεις άλλο την ώρα σου. Η κασέτα σε κάποιους κολλημένους εγκεφάλους, χρόνια παίζει μονότονα και ας έχει φθαρεί κι ας ρετάρει. Καταλαβαίνουν, μονάχα αυτό που τους βολεύει ν΄αναμασούν.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Τρελό νερό 19/07/2015 19:53:27

      Δεν έχεις κι άδικο. Στου φανατικού την πόρτα....

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ Savaren 19/07/2015 22:44:28

      6 Μηνες 200 δις ζημια. Διαλυσατε τα παντα ρε αθεοφοβοι. Και πιστευετε τα οσα λετε. γινεσται γελοιοι σε οσους εχουν 2 δραμια μυαλο. οι υπολοιποι θα σας λιντσαρουν μολις καταλαβουν (τελευταιαοι και γελασμενοι) τι εγινε. σας ευχομαι καλη δυναμη.

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ Παρατηρητής 20/07/2015 10:23:13

      Τζάμπα παρηγοριέσαι με αυταπάτες.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Τρελό νερό 20/07/2015 00:23:15

      ενώ οι εγκέφαλοι που πήραν επιπλέον μέτρα 830 εκατομμύρια και τα έκαναν 12.5 δις με κλειστές τράπεζες και εναλλακτική grexit για το καλό του λαού είναι το κάτι άλλο όσο να πείς ε?? Ε ρε κάτι ευφυίες στονΣΥΡΓΕΛΑ!!!!

    • iconology2009 avatar
     iconology2009 @ Savaren 19/07/2015 19:43:30

     Μην προσβάλλεις το συνομιλητή σου. Δείχνει τη δική σου αδυναμία όχι τη δική του. Επί της ουσίας δεν μπορώ να τη κρίνω. Δώσε μας σχετικά link που να επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα σου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και αν έχει τα προσόντα που αναφέρεις, τα έχει κάψει από το βίο και τη πολιτεία της, γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένα θέμα αυτό που συνέβη με την ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ απόσυρση της κατάθεσης. Θέλεις σε ουσιαστικό, θέλεις σε συμβολικό, θέλεις και στα δυό, θα όφειλε να διαφυλάξει το όποιο κύρος μπορεί να έχουν τα προσόντα που αναφέρεις. Δεν τόκανε. Άρα σαν πολιτικός δεν έχει εποπτεία στη συνολική της εικόνα-κάπου χάνει μ'άλλα λόγια.(όπως βλέπεις επιχειρηματολογώ σύμφωνα με τα όσα μας καταθέτεις. Είναι αλήθεια ότι ποτέ μου δεν συμπάθησα τα στελέχη του ΚΚΕ που φεύγοντας από το κόμμα, τελικά μπήκαν στην αστική συστημική πολιτική. Το βρίσκω βαθιά ανήθικο να έχουν υπηρετήσει την πολιτική από δύο αντικρουόμενες κοσμοθεωρίες. Άλλαξες ιδέες; Οκ, πήγαινε σπίτι σου. Αντίθετα με τη περίπτωση τους βλέπω μόνο καιροσκοπισμό, τυχοδιωκτισμό και καριερίστικο πολιτικό επαγγελματισμό. Το χειρότερο δε είναι ότι ενώ είναι απολύτως συμβιβασμένοι με το σύστημα, χρησιμοποιούν τη παλιά ρητορεία για προεκλογικές ξώβεργες και παράλληλα η φραγκοφονιαδοσύνη τους θάλλει και ανθεί. Ελεεινό είδος τυχοδιωκτών, χωρίς αναστολές και χωρίς φραγμούς. Μοιάζει μ'εκείνες τις θεούσες θείτσες μουσίτσες που ρημάζουν τα παγκάρια των ενοριών που προΐστανται).

     • Savaren avatar
      Savaren @ iconology2009 19/07/2015 19:52:26

      Ψάξε, διάβασε και μάθε, πριν ξεκινήσεις προκατειλημμένος για να καταλήξεις σε προαποφασισμένο συμπέρασμα. Είναι πολύ αστείο να λιθοβολείς επειδή έδωσε το σύνθημα το Mega και ''τις επόμενες ημέρες χτυπάμε Βαλαβάνη''. Δεν είμαι εξάλλου εγώ ...συνήγορος της κ. Βαλαβάνη για να την υπερασπιστώ απέναντι σε κακοήθειες και κουτσομπολιά. Ούτε και το χρειάζεται. Όσον αφορά δε τις απόψεις σου για τις πρέπουσες συμπεριφορές των Κομμουνιστών πρώην και νυν, δεν ενδιαφέρουν. Μπορείς να πας στο επόμενο Συνέδριό τους και να τις καταθέσεις ως άσπονδος ...φίλος :).

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Savaren 19/07/2015 20:06:42

      Με κάλυψες με τη δρομαία φυγή σου προς την ποντικότρυπα σου. Υ.Γ. Από το 2010 δεν έχω τηλεόραση και ούτε ποτέ παρακολουθώ. Είναι απολύτως συνειδητή επιλογή μου αυτή. Μόνο απ'το διαδίκτυο ενημερώνομαι-ξεπερνώ το Φίλη σε επισκέψεις στο σάιτ της ΑΥΓΗΣ! Υ.Γ.2 Δεν είσαι συνήγορος της Βαλαβάνη αλλά τη συνηγορία της την υπηρέτησες με συνέπεια. Υ.Γ.3 Αλήθεια πόσες φορές λιθοβόλησες τους "σαμαροβενιζέλους" με όπλο σου τις κακοήθειες και τα κουτσομπολιά; Τόχεις ψάξει καθόλου; Υ.Γ.4 Σιγά μη κάτσω να ψάξω για τη Βαλαβάνη και για υλικό που δεν υπάρχει! Το κατάλαβα ότι το ξεφούρνισες έτσι, κι ό,τι πιάσει. Αλλά δεν έπιασε φυσικά. Υ.Γ. 5 Μάθε τρόπους αν θέλεις να σε σέβομαι-αν θελήσω μπορώ κι εγώ να σε προσβάλλω. Το ξέρεις ότι είναι εύκολο.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ iconology2009 19/07/2015 20:26:42

      Τό consensus Icon εἶναι ὅτι δέν ἀξίξει νά ἀντιπαρατάσσεσαι μέ αὐτά τά ἄτομα μέ γεγονότα καί λογική. ᾿Εκεῖ πού χάνεται ἡ λογική, καλά θά ἦταν ν᾿ ἀρχίσωμε νά ξεσκουριάζωμε τά. . .γαλλικά μας. Μόνο αὐτά φαίνεται ὅτι καταλαβαίνουν.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Φωτεινή 19/07/2015 22:48:22

      Eσύ ειδικά καλά θα κάνεις, να ξεσκουριάσεις τα μυαλά σου.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Savaren 20/07/2015 00:33:28

      μιλάμε για πολύ επιχείρημα ρε αδερφάκι μου!!!!!

     • Savaren avatar
      Savaren @ iconology2009 19/07/2015 22:49:45

      @ iconology2009 1) Μην αυτοδοξάζεσαι άδικα. Έκοψα την κουβέντα, απλά γιατί σε βαρέθηκα. Λες πολλά, χωρίς να λες τίποτε. Έχουμε κι άλλες δουλειές. 2) Να σου πάρουμε μία τηλεόραση με έρανο αν δεν έχεις. 3) Άλλο να συνηγορώ, άλλο να εξηγώ σε κολλημένους τα αυτονόητα. 4) Εγώ, δεν ''λιθοβόλησα'' ποτέ κανέναν εξ αφορμής κακοηθειών και κουτσομπολιών των ΜΜΕ. Οι αμαρτίες του καθενός όμως, τον βαραίνουν είτε σου αρέσει, είτε όχι. Δεν υπάρχει αθώωση ούτε για τους παρελθόντες, ούτε και για τους παρόντες. 4) Δεν με νοιάζει άν θα ψάξεις ή όχι να βρείς την αλήθεια που δεν σε συμφέρει. Φτάνει που αποκαλύπτεται περίτρανα η άγνοια και η παπαγαλίστικη αναμάσηση της ψευτοπροπαγάνδας που σε βολεύει. 5) Εσύ πρέπει να μάθεις τρόπους και να εκφράζεσαι με σοβαρότητα και ευγένεια, αν θες να μη σε περιπαίζουν. Όσο θα αναπαράγεις με σιγουριά αναπόδειχτες ανοησίες, να μην προσβάλλεσαι που κάποιος θα σου το λέει.

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Savaren 19/07/2015 23:05:55

      Με την ανόητη αλαζονεία και τη σπουδαιοφάνεια σου θα μπορούσες νάσαι κλώνος της ανεκδιήγητης τηλεπερσόνας που ακούει στο γελοίο, έτσι κι αλλιώς πια, όνομα Μπαρουφάκης. Υ.Γ. Φρόντιζε όταν με βαριέσαι να το εννοείς κιόλας, ε; Μη το κάνεις και αυτό σαν τη τηλεπερσόνα, που όταν υπόσχεται ότι δεν θα ξαναμιλήσει το εννοεί για τα επόμενα τριάντα δευτερόλεπτα.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Savaren 20/07/2015 00:37:57

      όχι ρε συ !!! Που πας ???? τώρα που μαζευτήκαμε τόσοι να σε απολαύσουμε???? Κράτα γερά !!! Μην τους αφήνεις να εκθέτουν τη συντρόφισσα!!! Αυτή για καλό το έκανε !!! Μην τους ακούς !!! Είναι ...κινδυνολόγοι και φασίστες!!! εσύ είσαι ο αλάνθαστος , ο εγκέφαλος , η αρετή και όλα τα λεφτά!!! πες μας κι άλλα !!!

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ λαέρτης 20/07/2015 10:21:44

      Βρε λαΚέρτη, που ήσουνα εσύ καμάρι μου και μας άφησες τόσο απελπιστικά μονάχους; Έκανες μπουρμπουλήθρες; Τώρα που το σπινθηροβόλο πνεύμα σου επέστρεψε ανανεωμένο και ξανάρχισε να μας φωτίζει νέους πνευματικούς δρόμους και διαδρόμους, κλίνουμε το γόνυ και σε ακούμε άλαλοι. Πες μας κι άλλες μπαρούφες Ακαταμάχητε, πες μας! Η ακατάσχετη κοτσανάτη λογοδιάροιά σου, πολύ μας έλειψε!

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Το τζίνι 20/07/2015 19:12:28

      είμαι και πάλι κοντά σου ανθυποτίποτα εγκεφάλου που σκέφτεσαι να ξαναψηφίσεις πάλι τον ...νου ή την δραχμή!!! Μη στενοχωριέσαι!!! Και πάλι θα γελοιοποιήσω τα επιχειρήματά που σου προσφέρουν οι...πεφωτισμένοι και ....ηθικοί ταγοί σου ο μέγας Μπαρούφ κι η Βαλαβάνη!!! και θα ναι ντάλα μεσημέρι!!!

    • Mind the G.A.P. avatar
     Mind the G.A.P. @ Savaren 19/07/2015 22:18:07

     Μιλάμε για την ίδια που ομολόγησε ότι δεν ήξερε ούτε τη φορολογική της δήλωση να κάνει και επ' αυτού επιχειρηματολόγησε με το απίθανο: "γιατί όχι και μία μαγείρισα να μην μπορεί να γίνει υπουργός;".

    • λαέρτης avatar
     λαέρτης @ Savaren 20/07/2015 00:28:46

     για την φουκαριάρα την μάνα της αίγιναν όλα βρε !!! Δεν έχετε καταλάβει ότι οι αριστεροί είναι άγιοι??? Δεν της είπε τίποτα η θυγατέρα της!!! Είχε προσπαθήσει να την πείσει προκαταβολικά μιλώντας της για κάποιο πιθανό ενδεχόμενο και δεν την ...έπεισε!!!! (αυτό το κουτόχορτο πάντως που βγαίνει στην αυλή του ΣΥΡΓΕΛΑ είναι ακατανίκητο!!! Μάλλον το καλλιεργεί ο δρυίδης τους!!!!)

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ iconology2009 19/07/2015 19:23:13

    Τον έστειλες για βρούβες, icon, εύγε!

    • Savaren avatar
     Savaren @ Διογένης 19/07/2015 19:37:40

     Πλάκα έχεις κι εσύ. Είσαι πολύ ικανός, μονάχα στο να αλληλοσυγχαίρεσαι.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Savaren 19/07/2015 20:04:48

      Πλάκα έχετε εσείς που έχετε ακόμη κουράγιο να στηρίζετε το κυβερνητικό τσίρκο.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Διογένης 19/07/2015 22:52:32

      Εσύ, είσαι πολύ χειρότερος. Συνέχεια στο μνημόσυνο!! Να ζήσεις να τους θυμάσαι :).

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Savaren 20/07/2015 00:18:22

      οχι όχι συμφωνούμε μαζί σας κύριε Σόιμπλε , πάμε ¨time out¨ !!

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ λαέρτης 20/07/2015 12:20:54

      Τεθλιμμένος κι εσύ συγγενής; Ζωή σ΄εσάς.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Savaren 19/07/2015 21:42:07

      Τουλάχιστον ο Διογένης συγχαίρει άλλον,εσύ συγχαίρεις τον εαυτό σου παραπάνω...:-) Μιλάμε για ειδική περίπτωση!...

     • Black Pit avatar
      Black Pit @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/07/2015 22:40:32

      Ποιός μίλησε; εσύ; Καλά. Δεν έχει σημασία. χαχαχαχα

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Black Pit 20/07/2015 00:40:56

      ενώ εσύ!!!! Σημασιάρα ε αγόραρε????

     • Το τζίνι avatar
      Το τζίνι @ λαέρτης 20/07/2015 12:17:04

      λαΚέρτη κορίτσι μου, μη διαμαρτύρεσαι. Πετάγονται πολλοί σαν εσένα, σαν τις.... Όπως σε ανεχόμαστε όλοι, ανέξου τους κι εσύ.

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Το τζίνι 20/07/2015 19:56:49

      έχω μια μικρή δυσανεξία στην βλακεία ... αγόρι (?) Αλλά μην πτοείσαι !! Εσύ μου φτιάχνεις την διάθεση!!!

   • Θόδωρος Hellados avatar
    Θόδωρος Hellados @ iconology2009 19/07/2015 22:59:25

    @iconology2009: Τι τους είπες τώρα?! Αυτοί παράτησαν το σχολείο από την 2α Γυμνασίου για να γραφούν στην νεολαία, να κολλάν αφίσσες και να διοριστούν στο Δημόσιο του μπαμπά! Σαν να εξηγείς σε 3χρονο, ανώτερα Μαθηματικά. Πάρτε το απόφαση, φίλε iconology2009 κι εσύ κι οι άλλοι ευσυνείδητοι σχολιαστές: Σε ό,τι αφορά τον Ελλ. Λαό, υπάρχουν 2 Ελλάδες... Να δούμε ποια θα υπερισχύσει στο τέλος..

   • Θόδωρος Hellados avatar
    Θόδωρος Hellados @ iconology2009 19/07/2015 23:07:22

    Τα αλλήθωρα χαζο-trollakia νομίζουν ότι πετυχαίνουν κάτι με τον "ψυχολογικό πόλεμο" που εφαρμόζουν.. Σαν την μουρλο-Ζωίτσα, την αρχηγό τους... Που να ξέρουν ότι η παλιά φρουρά δεν υποχωρεί ποτέ.. Αφήστε τα να προσπαθούν κι άλλο.. Σαν τα μωρά που όλες τους οι προσπάθειες αποτυχαίνουν! Χα, χα, χα! Μετά από τις θλιβερές εξελίξεις, μας κάνουν και γελάμε!.. Ο Αλέξης θα τους έβαλε να μας ευθυμήσουν. Να 'σαι καλά, Αλεξάκο. Αγορίνα μου!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Savaren 19/07/2015 19:29:24

   Δεν ήταν "κινδυνολογία", ήταν ορθή (όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος) ανάγνωση των προθέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη. Ως προς το δήθεν "bank run", αυτό δεν το είχαμε πιο πριν, παρά μόνον το Σ/Κ της αναγγελίας του δημοψηφίσματος με τις ουρές στα ΑΤΜ από την πρώτη στιγμή που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα. Αυτό που υπήρχε ήταν μια σταθερή εκροή καταθέσεων, παρά την οποία η ΕΚΤ στήριζε τις ελληνικές τράπεζες, ίσως και κατά παράβαση του αυστηρού γράμματος του καταστατικού της. Άρα, δεν ετίθετο ζήτημα capital controls λόγω της "συνεχούς κινδυνολογίας", αν υποθέσουμε ότι ήταν, που δεν ήταν. Ζήτημα capital controls ετέθη διότι η κυβέρνηση παράτησε τελείως το τραπέζι των διαπραγματεύσεων δια του δημοψηφίσματος. Και μόνον για αυτό! Τέλος, υπάρχει και κάτι σημαντικό. Το βράδυ του δημοψηφίσματος και μετά το "οχι", η θυγάτηρ Βαλαβάνη, ακόμη υπουργός τότε, είπε ότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες. Γιατί, για να μην μπορεί να πάρει τα τιμαλφή του ή τα μετρητά του ο κόσμος; Και η μαμάκα της πήγε και τα πήρε, συμπτωματικά, λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες; Οι άλλοι όμως να πα να πνιγούνε, παρουσία εισαγγελέα και εφοριακού να ανοίγουν. Ντροπή! Τέτοια ευνοιοκρατία είχαμε να δούμε από προδικτατορικές και προπολεμικές κυβερνήσεις, μετά το 1974 υπήρχαν κάποιες στοιχειώδεις δομές κράτους δικαίου... Κανονικό κομμουνιστικό καθεστώς, όπου μόνον ο γιος του Μπρέζνιεφ δικαιούται π.χ. να σπουδάζει στην Αγγλία...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διογένης 20/07/2015 10:52:39

    Γιατί προφανώς ήξερε το σχέδιο Βαρουφάκη - Λαφαζάνη για την αρπαγή των διαθεσίμων στο νομισματοκοπείο και τις θυρίδες και δεν είχε πληροφορηθεί ακόμη ότι ο Τσίπρας έκανε πίσω.

   • airman avatar
    airman @ Διογένης 20/07/2015 11:32:17

    Κι εκείνος ο άλλος Υπουργός, ο οποίος όλως τυχαίως στο ίδιο Υπουργείο μπαινοβγαίνει, που έστειλε λεφτά στο εξωτερικό με την προοπτική να κάνει μεταπτυχιακό η κόρη του, λέτε να είχε πάρει κάτι μυρωδιά; Μπα, δεν το πιστεύω!

 3. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 19/07/2015 18:54:13

  Η κυριαρχία της αριστεράς στα Μέσα ενημέρωσης, στα Πανεπιστήμια και σε αυτό που αποκαλούμαι διανόηση έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον Ελληνικό λαό ότι η αριστερά είναι υπεράνω κριτικής, είναι το άγιο δισκοπότηρο στη χώρα μας, ισοδύναμο στη φαντασία του αμόρφωτου Έλληνα με τους Αγίους της εκκλησίας. Οι αγωνιστές-απατεώνες της αριστεράς με την συνεχή προπαγάνδα από όλα τα Μέσα ενημέρωση που ελέγχουν είναι κάτι σαν τον Άγιο Νεκτάριο και τον Όσιο Ονούφριο. Σε λίγο θα τους αγιοποιήσουν και θα μας καλούν με την βλακεία που μας δέρνει να τους ψάλουμε και το απολυτίκιο. Αν αυτό που έκανε η μεγάλη αγωνίστρια του Πολυτεχνείου η Βαλαβάνη, το είχε κάνει η μάνα ας πούμε του Χατζηδάκη, ή του Άδωνι θα ήταν για ένα μήνα το πρώτο θέμα στα Μέσα ενημέρωσης και θα τους είχαν ξεφτιλίσει. Τώρα κρύβονται και δικαιολογούνται ότι έτσι έκαναν όλοι οι Έλληνες, οπότε δεν τρέχει τίποτα η αγιότητα της αριστεράς παραμένει! Η απόλυτη ξεφτίλα της αγιοποιημένης ξεδιάντροπης αριστεράς, των πρώην θαυμαστών του Τσαουσέσκου και του Κιμ Ιλ Σούνγκ.

  • ENIGME avatar
   ENIGME @ Κώστας Σταματάκης 19/07/2015 19:27:35

   Πρόβλημα αυτών που ασχολούνται με τους ''εξευτελιζόμενους'' κατά παραγγελίαν και κατά συμφέρον από τα ΜΜΕ. Ας διατηρήσει ο καθένας το προσωπικό του κριτήριο και ας μην επηρρεάζεται από ξεπουλημένους δημοσιογράφους εν υπηρεσία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Σταματάκης 20/07/2015 09:11:23

   Να τελειώσει το παραμύθι με τους δήθεν αγωνιστές και αγωνίστριες.Συμμορίτες τους έλεγαν κάποτε και δεν έχουν αλλάξει.

 4. Γιώργος Γκάνος avatar
  Γιώργος Γκάνος 19/07/2015 19:45:56

  Βρε παιδιά,γιατί είστε τόσο άδικοι με την Βαλαβάνη ;Για την "φουκαριάρα την μάνα της" φρόντισε η δόλια.Τι νομίζετε αν είσαι "αριστερός" εκατομμυριούχος παύεις να ενδιαφέρεσαι για τους γονείς σου ...".έστω και αν τελευταία δεν μιλάς μαζί τους...". Και να'τανε μόνο η Βαλαβάνη.....

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 19/07/2015 20:43:52

  Αν υποθέσουμε ότι η υπουργός δεν γνώριζε τίποτε για τις κινήσεις του συγγενικού προσώπου της, το τίμιο και ηθικό θα ήταν να βιαστεί να το ψάξει και να ενημερωθεί και στη συνέχεια να βγει και να παραδεχτεί αυτή την εκδοχή, από την πρώτη στιγμή, δηλαδή, ότι μεταφέρθηκαν χρήματα από τη μητέρα της.
  Έτσι, αν και θεωρητικά δεν είναι απίθανο η μητέρα της κ.Βαλαβάνη να ενήργησε ανεξάρτητα και εν αγνοία της κόρης της και υπουργού, πρακτικά όμως, η κ. Βαλαβάνη "καρφώθηκε" όταν αρνήθηκε κάθετα τα πάντα, μόλις ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες καταγγελίες Αυγενάκη. Η κατηγορηματική άρνηση είναι ένδειξη είτε ότι γνώριζε και είχε ανάμειξη στην μεταφορά χρημάτων ή ότι θεωρεί ήσσονος σημασίας να προκαλείται ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, από τις αλαζονικές και υστερόβουλες συμπεριφορές των οικείων της, την συγκεκριμένη μάλιστα δραματική συγκυρία . Και στις δυο περιπτώσεις βεβαίως υπάρχει πρόβλημα ηθικής και εντιμότητας απέναντι στον Ελληνικό λαό. Και αφού από τέτοιους υπουργούς αποτελείται η κυβερνώσα αριστερά, γιατί ο οποιοσδήποτε 'Ελληνας πολίτης να πιστέψει ότι τόσον καιρό η κυβέρνηση Σύριζα, δήθεν πάσχιζε για μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές ;

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2015 21:10:59

  Δεν υπάρχει καμμιά ηθική της αριστεράς,ούτε υπήρξε ποτέ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 20/07/2015 18:34:31

   ΑΚΡΙΒΩΣ! Επειδή χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Αρκεί να μπορούν να τα κουκουλώσουν για να μη χάσουν ψήφους βέβαια.

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/07/2015 22:03:17

  H κυρία ''δεν πληρώνω'' έγινε τώρα ''δεν ήξερα''...

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/07/2015 00:42:28

   ή ¨δεν έπεισα ¨!!!!!!

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/07/2015 22:49:08

  Kαι για να το εξηγήσουμε : από τα πράγματα δεν μπορεί να έχει καμμιά ηθική μια παράταξη που σκοπεύει να ληστεψει τις περιουσίες των άλλων. Η Βαλαβάνη προκάλεσε σάλο το βράδυ του δημοψηφίσματος στην τηλεόραση όταν είπε ότι δεν θα επιτρέπεται από τους ανθρώπους να παίρνουν λεφτά από τις θυρίδες τους στις τράπεζες.Το είπε αυτό τη στιγμή που κατά την αφήγηση Βαρουφάκη υπήρχε διαμάχη στο Μαξίμου για το τι θα κάνουν με το δημοψήφισμα και επίσης το σχέδιο Λαφαζάνη πρόβλεπε εκτός από την κατάληψη του νομισματοκοπείου και το άνοιγμα των θυρίδων των τραπεζών και την αρπαγή του περιεχομένου τους. Προφανώς η Βαλαβάνη ήξερε το σχέδιο,δεν είχε πληροφορηθεί ότι εκείνη τη στιγμή το απέρριπτε ο Τσίπρας και κράταγε πισινή λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες θυρίδων μπορούν να παιρνουν ότι θέλουν από μέσα αλλά όχι λεφτά προς μεγάλη έκπληξη άλλων που της έλεγαν μα θέλουμε να κυκλοφορήσουν έξω τα λεφτά των θυρίδων για να τονωθεί η οικονομία.Αυτή όμως προφανώς ήξερε το σχέδιο για τη χρήση των χρημάτων των θυρίδων για τις ανάγκες της επανάστασης. Λοιπόν η μητέρα κάποιας που ήξερε το σχέδιο θυρίδες σήκωσε 200.000 ευρώ από την τράπεζα και μιλάμε περί ηθικής.

 9. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 19/07/2015 23:55:35

  Ωραία όλα αυτά,που λέτε...φυλακή θα πάει κανεις;;;;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Βιεννεζος 20/07/2015 01:00:06

   ᾿Εάν ὑπάρχει δικαιοσύνη ναί, ἀλλά ὑπάρχει; Εἰσαγγελέας μέ . . . .῾Υπάρχει;;

 10. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 20/07/2015 00:16:48

  Τα έξη τελευταία χρόνια μέχρι και το τωρινό τραγικό κυβερνητικό σχήμα οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν απολύτως καμμιά μεταρρύθμιση.Μόνο φορολογία και απολύσεις.Για μας ,που είμαστε απόδημοι ,είναι τραγικό.Όπως τραγικό,δεν έχει γίνει καμμία αναφορά,το να μην μπορούμε να ψηφίσουμε.Οπως λέει και ένα παραδοσιακό τραγούδι,στα ξένα είμαστε Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι...

  • Φωτειή avatar
   Φωτειή @ Βιεννεζος 20/07/2015 08:49:47

   Μή, μή γράφεις ὅτι εἶσαι ἀπόδημος. Δέν "δικαιοῦσαι γιά νά ὁμιλῆς". ῎Ετσι γράφουν τά συριζέικα τρολλάκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.