#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2012 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συνελήφθη και πάλι κοιμωμένη!Ενημέρωση σχετικά με το επίδομα θέρμανσης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα 31 βουλευτές της ΝΔ, καλώντας τον να ενημερώσει τη Βουλή ποιες κατηγορίες πολιτών θα στηριχθούν και ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής για τη χρηματική υποστήριξη που θα πρέπει να τους δοθεί.

Σε ερώτηση που κατατέθηκε επισημαίνεται ότι το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης αποτελεί «εφιάλτη» για τα νοικοκυριά ιδίως της Βορείου Ελλάδας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και περιοχών με μεγάλο υψόμετρο.

Το πολιτικό πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ότι κάποιοι βουλευτές της υπέβαλαν μία ερώτηση που αφορά εκατομμύρια συμπολίτες. Είναι ότι συνελήφθη (και πάλι) κοιμωμένη η ηγεσία της ΚΟ. Ο γραμματέας της ΚΟ Θ. Μπούρας και τα στελέχη της ΝΔ στη Βουλή δεν γνώριζαν την ύπαρξη της ερώτησης και την πληροφορήθηκαν από τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ!

Βεβαίως είναι νωρίς για να κριθεί ο Θ. Μπούρας, όμως είναι φανερό ότι αυτή την στιγμή δεν ελέγχει τους βουλευτές της ΝΔ. Υπογραμμίζεται δε, ότι και οι ίδιοι οι βουλευτές δεν ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν κανένα για την πρωτοβουλία τους…

Υπενθυμίζουμε επίσης τι συνέβη επί προηγούμενης ΚΟ με τους 21 βουλευτές.

Κατά τα άλλα οι ερωτώντες τον κ. Στουρνάρα βουλευτές επικαλούνται στοιχεία που δείχνουν ότι αν αγοράζαμε σήμερα πετρέλαιο θέρμανσης θα το πληρώναμε με 1,28 ευρώ το λίτρο και επισημαίνουν ότι σε πολλές περιοχές της χώρας με χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, απαιτείται θέρμανση για έξι με επτά μήνες. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι και οι τιμές των καυσόξυλων έχουν εκτιναχθεί από πέρυσι στα ύψη, με τον τόνο να στοιχίζει 110 με 130 ευρώ, ενώ και η τιμή των pellets φτάνει τα 0,23 έως 0,30 ευρώ το κιλό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 26/07/2012 16:37:34

  Οι τύποι είναι κωμικοί, ελπίζουν πως με αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης θα κλείσουν τρύπες. Είναι τόσο αστείοι που δεν καταλαβαίνουν πως τελικά θα έχουν λιγότερα έσοδα. Ζώντας σε περιοχή που τρώει κρύο, δεν υπάρχει ουτε ΕΝΑΣ άνθρωπος που να μη βρήκε ήδη εναλλακτική. Πέλετ, πάνελ, ηλεκτρικοί λέβητες, ενισχυμένα τζάκια κλπ, ενώ για ξύλα δεν το συζητάμε. Οι παραγγελίες φεύγουν βροχή, από 2-3 τόνους και πάνω, είμαι σε λίστα και περιμένω να εξυπηρετηθώ την Τετάρτη. Και οι γελοίοι πιστεύουν πως με το 1,40 κάτι κάνανε.

 2. Leonidas avatar
  Leonidas 26/07/2012 16:40:44

  Τον περσινό χειμώνα, πολλές πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας, δεν έβαζαν πιά πετρέλαιο, γιατί πολλοί ένοικοι δεν πλήρωναν κοινόχρηστα. Αρκετές πολυκατοικίες άναβαν μόνο κανένα δίωρο το βράδυ, και παλι γκρίνιαζαν πολλοί από τους ενοίκους για το κόστος.
  Τον επόμενο χειμώνα , τι θα γίνει? Και βέβαια, όλοι αυτοί ΔΕΝ πρόκειται να παρουν κανένα επίδομα θέρμανσης..

  Παληά, ο παππους μου που ήταν βοσκός, φόραγε μιά ''πατατούκα'' τις μέρες και νύχτες του βαρύ χειμώνα.
  Εκοβε και κανένα δέντρο για μερικά ξύλα.

  -Οσοι μένετε σε εξοχή, σας συστήνω να κάνετε το ίδιο.
  Εμείς που μένουμε σε πόλεις, απλά θα φοράμε ''πατατούκες'', λόγω αδυναμίας κοπής ξύλων ( δεν έχουμε και όλοι τζακια).

  Ετσι, ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα μπορέσουν να επιβιώσουν οι περισσότεροι.
  Αλλωστε, η Ελλάδα ,και οι Ελληνες, είναι χρεωκοπημένοι.
  Δεν τους επιτρέπονται 'πολυτέλειες', όπως θέρμανση κλπ.

 3. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 26/07/2012 16:44:00

  Δεν μπορεί ένας γραμματέας ΚΟ να ελέγχει τις σκέψεις και τις πράξεις των Βουλευτών.Και δεν είναι αυτός ο ρόλος του νομίζω,τουλάχιστον επισήμως.
  Θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει αρμοδίως για μια ερώτηση που πρόκειται να κατατεθεί.Να καταλάβουν οι Βουλευτές μας οτι και αυτοί ,όπως σχεδόν όλοι μας,εχουν Προϊστάμενο.
  Το περιεχόμενο πάντως της ερώτησης είναι καίριο και ουσιαστικό.Καίμε τόνους πετρέλαιο εδώ πάνω,όχι αστεία

 4. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 26/07/2012 17:37:48

  Πολύδωρας διορίζει... Πολύδωρα ή το ορθότερο Βύρων Πολύδωρας τοποθετεί την Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνος στο γραφείο του. Η μία από τις δίδυμες κόρες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προέδρου της Βουλής (κατά την προεκλογική περίοδο) κυρία Μαργαρίτα Πολύδωρα διορίσθηκε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου (όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. 344). Η νεαρή Μαργαρίτα, υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος και προηγουμένως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα (όταν ήταν βουλευτής), αφού υπάρχει νόμος που επιτρέπει τις προσλήψεις μετακλητών.

  *
  Στο ίδιο φύλλο της κυβερνήσεως υπάρχουν και άλλοι διορισμοί μετακλητών σε γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής, που διορίζονται με υπογραφή του νυν Προέδρου της Βουλής. Στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πεστάλνικου, για παράδειγμα διορίζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι οι Β.Β. και η Αικ. Π. και ο κ. Φ. Σ. Ακόμη στο ίδιο ΦΕΚ υπάρχουν διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Άμυνας ( ο κ. Λ. Μ.) και στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

 5. Δαναός avatar
  Δαναός 26/07/2012 17:52:18

  Αν και βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, πολύς κόσμος συζητάει με φόβο, την επικείμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο 1,40€ και ψάχνει από τώρα να βρει άλλους τρόπους θέρμανσης. Όλο και περισσότερο ακούγεται το «θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 60».
  Τα περί επιδόματος βέβαια που ακούγονται, ο κόσμος τα θεωρεί μεγάλο «δούλεμα».
  Καταστροφική θα είναι η εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης για πολλούς και διαφόρους λόγους.
  1.Σε πραγματική μέγγενη θα βρεθούν με την έναρξη της χειμερινής περιόδου τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς μετά την εκτίναξη των τιμολογίων της ΔΕΗ, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εξισώνεται με το πετρέλαιο κίνησης, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική την κλασικότερη πηγή θέρμανσης των τελευταίων δεκαετιών. Η "πατατούκα" που λέει πιο πάνω ο Λεωνίδας δεν είναι καθόλου αστείο.
  2.«Για την ελληνική οικογένεια αλλά και για τον κλάδο μας, η αύξηση στην τιμή του θέρμανσης, κατά 40%-45%, θα είναι τεράστιο πλήγμα. Από εκεί που πέρυσι η τιμή ήταν στο 1 ευρώ/λίτρο, φέτος θα εκτιναχτεί στα 1,45 ευρώ/λίτρο. Εκεί λοιπόν που πέρυσι, μια βορειοελλαδίτικη οικογένεια που κατοικούσε σε ένα μέσο διαμέρισμα, χρειάσθηκε 800-900 ευρώ για να προμηθευτεί πετρέλαιο, φέτος θα θέλει από 1.100 μέχρι και 1.300 ευρώ για να περάσει τους κρύους μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης.
  3.Οικολογική καταστροφή από την παράνομη υλοτόμηση των δασών μας. Θα βρεθούμε σε κατοχικές εποχές. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτά τα τρία.


  Υποτίθεται ότι εξισώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης, για να παταχθεί το λαθρεμπόριο και να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή και να εξοικονομηθούν χρήματα.
  Τίποτε από αυτά δεν θα συμβεί. Θα κλείσει ίσως αυτή η πόρτα, αλλά υπάρχει το παράθυρο του ναυτιλιακού πετρελαίου, υπάρχει η...Βουλγαρία, υπάρχουν τρόποι για αυτούς που θέλουν να βγάλουν παράνομο κέρδος.
  Οι βενζινοπώλες προτείνουν από τη μία κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο θέρμανσης, για κοινωνικούς λόγους αλλά και για τη λειτουργία της αγοράς και, από την άλλη, εφαρμογή ηλεκτρονικών τρόπων για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Ακόμη και αν αυξηθεί και άλλο η τιμή του πετρελαίου, στα 2, στα 3, στα 10 ευρώ το λίτρο, το λαθρεμπόριο δεν θα παραταχθεί με τον τρόπο αυτό, ενώ βέβαιο είναι ότι θα εξοντωθεί το εμπόριο. Από τότε που ο «φωστήρας» Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αύξησε τα καύσιμα, έχουν κλείσει πανελλαδικά, 1.000 πρατήρια καυσίμων , στα οποία απασχολούνταν περίπου 7.000 άτομα, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και υπάλληλοι. Με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, εκτιμούμε ότι θα κλείσουν στο επόμενο διάστημα άλλα περίπου 1.000 πρατήρια», υποστηρίζει ο κ. Κιούσης.».
  Με μια κίνηση καλής θέλησης και ανθρωπιάς κ. Πρωθυπουργέ, με δική σας πρωτοβουλία, καταργείστε αυτό το χαράτσι προς τον τόσο δοκιμαζόμενο λαό μας, ανακουφίστε τον να πάρει μιαν ανάσα και θα σας ευγνωμονούν εκατοντάδες χιλιάδες γεροντάκια, φτωχοί άνθρωποι, νοικοκυραίοι και όλος ο κόσμος και τα 500.000.000 € θα τα βρείτε από αλλού. Κρίμα δεν είναι για εκατό λαθρεμπόρους ,που πάλι θα υπάρχουν, να υποφέρει μια χώρα;

 6. ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ 26/07/2012 18:03:21

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 0,70 Ε ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΛΕΒΗΤΕΣ ΓΙΑ ΞΥΛΑ Η ΠΕΛΛΕΤ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ.ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.

 7. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 26/07/2012 18:48:22

  Μάλιστα!
  Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι ο γραμματέας δεν ελέγχει την Κ.Ο και φυσικά δεν είναι ότι το πετρέλαιο πήγε στο 1,40!
  Διότι αν ο γραμματέας έλεγχε την Κ.Ο και ήξερε από πριν την ερώτηση, ίσως να τους έπειθε να μην την κάνουν και φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση!

 8. δημης avatar
  δημης 26/07/2012 19:04:09

  ΤΩΡΑ 2-3 (ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ.... ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;

 9. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 26/07/2012 19:47:56

  Για ποιο λόγο αφού ψάχνουν για ισοδύναμα δεν βρήκαν ένα μαμημένο ισοδύναμο για το πετρέλαιο αλλά αντίθετα ξεσκίστηκαν για τους κοπρίτες των ειδικών μισθολογίων (αναφέρομαι σε δικαστικούς και υψηλόμισθους), ΔΕΚΟ και άλλους απόφοιτους δημοτικού που "δούλεψαν" τα λεφτά τους τόσα χρόνια και τα αξίζουν τα ρεμάλια.

  Γιατί ισοδύναμα για τους ανίκανους και όχι για κάτι που απασχολεί όλο τον κόσμο που ζει από τη Λάρισα και πάνω ; Ποιος πού.... ορίζει ποια και για ποιους ισοδύναμα χρειάζονται ;

 10. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 26/07/2012 21:17:53

  Μά από το φθινόπωρο πώς θα κυκλοφορούν στις περιφέρειές τους οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές της βόρειας Ελλάδας κυρίως και πώς θα αντικρύσουν τους πολίτες; Για να τους πούν τί; Ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε σώνει και καλά το πανάκριβο πετρέλαιο.
  Μάλλον τους βλέπουμε να μην το κουνούν από την Αθήνα και να μην κυκλοφορούν πολύ δημόσια στις περιφέρειές τους τα Σ/Κ.
  Τη διάθεση των πολιτών και τη ψυχολογία τους, ασχέτως του τί ψήφισαν προ 40 ημερών, τη γνωρίζουν οι βουλευτές και ξέρουν πολύ καλά ότι οι ίδιοι θα βρεθούν στη θέση των βουλευτών του ΓΑΠ που αντιμετώπιζαν τον απεγνωσμένο κόσμο.
  Ο κόσμος δεν αντέχει άλλα βάρη και αυτό το λένε σχεδόν οι πάντες.
  Καλά τα λέει ο Δαναός για το φόρο στα καύσιμα, αλλά -δυστυχώς- οι διατυπωθείσες εκκλήσεις φαίνεται να απευθύνονται μάλλον σε ώτα μη ακουόντων.
  Η έλευση αυτού του τύπου, του Μπαρόζο, έγινε για να γίνουν πιο αντιληπτές οι απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος των Ελλήνων και της χώρας και για να διασφαλίσει την υπακοή της νέας κυβέρνησης.
  Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ούτε επαναδιαπραγμάτευση ούτε ελαφρύνσεις στους πολίτες και την πραγματική αγορά που στενάζει και εξαϋλώνεται, παρά τα προεκλογικώς λεγόμενα.

 11. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 26/07/2012 23:56:13

  Δεν πρόκειται να ρίξουν τους φόρους στα καύσιμα. Με τη μείωση της ζήτησης είναι μικρότερη κι η ανάγκη για εισαγωγές πετρελαίου. Αυτούς τους καραγκιόζηδες τους ενδιαφέρει μόνο να δείξουν ευημερούντες αριθμούς, το λαό τον έχουν γραμμένο. Αύξηση στα καύσιμα, αύξηση στο ρεύμα....
  Δεν πειράζει, το πολύ πολύ να ξανανοίξουν το κεφάλι του Χατζηδάκη....

 12. monomaxos avatar
  monomaxos 27/07/2012 12:48:30

  Ακόμη δεν έχει γίνει χρόνος που ο εισαγγελέας θεώρησε υπόδικο τον Καπελέρη (πρώην Δ/κτη ΣΔΟΕ και Γραματέα του ΥΠΟΙΚ) και τον κάλεσε σε απολογία γιατί λέτε:
  Γιατί δεν εφάρμοσε ποτέ το πρόγραμμα "Ηφαιστος" που εισήγαγε η κυβέρνηση Καραμανλή για την πάταξη του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και δεν επέβαλε πρόστιμα στα πρατήρια που δεν τηρούσαν τις δεσμεύσεις του προγράμματος.

  Η ίδια κυβέρνηση Καραμανλή είχε αγοράσει ειδικό σκάφος για να πραγματοποιεί εφόδους σε πλοία που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου αλλά ούτε αυτό το έκανε χρήση η προηγούμενη κυβέρνηση.

  Ερωτώ λοιπόν τον Πρωθυπουργό:

  Κ. Σαμαρά, γιατί δεν ξεκινάτε πρώτα με την εφαρμογή των μέτρων Καραμανλή και αν αποτύχουν τότε να εξετάσετε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης?

  Γιατί τέτοιος Πρωθυπουργός, που αντί να δημιουργεί νέες λύσεις (όπως ο Καραμανλής) συνεχίζει την στείρα επιβολή φόρων και ταπείνωσης του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, μπορώ να γίνω και εγώ.

 13. achaios avatar
  achaios 27/07/2012 17:25:47

  Δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να θυμίζει σκορποχώρι,ή μάλλον η Νέα Δημοκρατεία. Θα πρέπει να τελειώνουμε μ΄αυτό το κατάντημα. Είδατε τι έγινε και για τις υποψηφιότητες για τον γραμματέα του κόμματος. Μάθανε ότι γ..... και πλακώσανε και οι γύφτοι. Πόσες φορές θα έρχεται ο Μπαρόζο σαν από μηχανής θεός για να δίνει προσωρινή μόνο λύση στο πρόβλημα; Έτσι που πάμε ο Νικολόπουλος θα θελήσει να γίνει και προθυπουργός.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.