#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2011 21:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ζωή που κρύβει ο Γ. ΠαπακωνσταντίνουΑπό τον Φοίβο Κλαυδιανό *

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει το προφίλ που καλλιέργησε ως τώρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο «τσάρος» με το σοβαροφανές ύφος μπορεί να παρουσιάζεται ως αυθεντία (!) στην οικονομία επιβάλλοντας το ένα δυσβάστακτο μέτρο μετά το άλλο στον ελληνικό λαό, αλλά έχει να κρύψει πολλά για την εσωκομματική, πολιτική και επαγγελματική του διαδρομή!

Τα μελανά σημεία σε αυτή τη διαδρομή και κυρίως από τότε που ανέλαβε τις τύχες της ελληνικής οικονομίας είναι αρκετά. Χωρίς να έχει καμιά αξιόλογη και ευδιάκριτη επαγγελματική δραστηριότητα προτού πάρει τις πρώτες κρατικές θέσεις επί Σημίτη, ο 50χρονος σήμερα κ. Παπακωνσταντίνου φέρει μεγάλη ευθύνη για τα δεινά που επέφερε το ΔΝΤ στη χώρα μας, βαρύνεται με σοβαρές ανακρίβειες που έχει πει και θέτουν εν αμφιβόλω τη συνολική προσωπική του αξιοπιστία, ενώ απορίες προκαλούνται και από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνει...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, με εξαίρεση τη δεκαετία που εργάστηκε ως χαμηλόβαθμος υπάλληλος στον ΟΟΣΑ, δεν έχει κολλήσει άλλα «επαγγελματικά ένσημα» και μέχρις ότου έγινε υπουργός το όνομά του ήταν κυριολεκτικά άγνωστο στους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους. Αν και στο βιογραφικό του αναφέρει ότι «μετά τις σπουδές του εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία και ασχολήθηκε με θέματα βιομηχανίας και νέων τεχνολογιών και έγραψε μελέτες για τις οικονομικές πολιτικές των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ και της Ελλάδας», η πραγματική εικόνα φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνει αυτή τη βαρύγδουπη διατύπωση. Στελέχη που εργάζονταν στον ΟΟΣΑ την ίδια περίοδο αποκαλύπτουν ότι η θέση που κατείχε ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν χαμηλόβαθμη, ότι δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο ρόλο και -το σημαντικότερο- αναζητούσε δίοδο επανόδου στην Ελλάδα βλέποντας ότι εκεί δεν είχε πολλές προοπτικές να σταδιοδρομήσει.

Η βοήθεια της μητέρας του

Το πρόσωπο που έδωσε τη λύση ήταν η μητέρα του, η οποία είχε πάρει αρχικώς και την πρωτοβουλία της (μετ)εγκατάστασης από την Ελλάδα στη Γαλλία. Η κυρία Κλεόπα Παπακωνσταντίνου ήταν εκείνη που στη συνέχεια του άνοιξε και τις πόρτες για τα κρατικά αξιώματα και την πολιτική. Γνωρίζοντας τον Νίκο Θέμελη, δεξί χέρι (και εξ απορρήτων συνεργάτη ως και σήμερα) του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του ζήτησε «να βοηθήσει τον Γιώργο», που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς στον ΟΟΣΑ δεν μπορούσε να περιμένει πολλά.

Ο Κ. Σημίτης απάντησε θετικά στο αίτημα επηρεαζόμενος από τη συγγενική σχέση με τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. και βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πολιτικός της Ενωσης Κέντρου προδικτατορικά και βασικός υπουργός των κυβερνήσεων Μητσοτάκη κατά την περίοδο 1990-93 ήταν θείος του σημερινού τσάρου και καθώς ο κ. Σημίτης διατηρούσε καλές σχέσεις μαζί του αυτό δημιούργησε ένα πρόσθετο αίσθημα «αλληλεγγύης».

Ετσι εν έτει 1998 και με τον κ. Σημίτη στις δόξες του ο 37χρονος ανιψιός ορίστηκε σε μια θέση πρωθυπουργικού συμβούλου καθώς και μέλους του Δ.Σ. του κρατικού τότε ΟΤΕ, ενώ μετά τις εκλογές του 2000 κατάφερε να αναβαθμιστεί. Χρίστηκε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας για την Κοινωνία της Πληροφορίας και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομίας. Αποτελούσε πια έναν από τους πιο σκληρούς σημιτικούς και σε πολλές από τις ενδοκυβερνητικές συσκέψεις εκείνης της περιόδου οι «νεοφιλελεύθερες» απόψεις συχνά ωχριούσαν μπροστά στις δικές του.

Επειδή πάντως τον ενδιέφερε η πολιτική καριέρα, άρχισε σύντομα να ασχολείται και με τις κομματικές υποθέσεις. Εχοντας προσεγγίσει γερά το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, όταν απομακρύνθηκε ο Κ. Λαλιώτης από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τοποθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 διευθυντής του κόμματος και ανέλαβε να συντονίζει διάφορες κομματικές πρωτοβουλίες υπό τον νέο γραμματέα...

Η μεγάλη συμμαχία που είχε κάνει στο μεταξύ, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ήταν με την Αννα Διαμαντοπούλου, ένα επίσης από τα «πουλέν» του κ. Σημίτη, η οποία είχε τοποθετηθεί από το 1999 επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεδίωκε να κληρονομήσει την εκλογική της προίκα στον νομό Κοζάνης και γι' αυτό είχε προσδεθεί πλήρως στο άρμα της. Την περίοδο εκείνη δε οι σχέσεις της κ. Διαμαντοπούλου με τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν ακόμη πολύ αρμονικές...

Κατά τη μεταβίβαση της κομματικής ηγεσίας στις αρχές του 2004 από τον κ. Σημίτη στον κ. Παπανδρέου η κ. Διαμαντοπούλου «μετέγραψε» στον νέο αρχηγό όλες τις εσωκομματικές της επιρροές. Ανάμεσά τους και ο φιλόδοξος κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως στις εκλογές που ακολούθησαν ατύχησε, αφού «πάτωσε» στον νομό Κοζάνης παρά τη βοήθεια της φίλης του Αννας, η οποία είχε τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Καταφέρνοντας να ελιχθεί το διάστημα 2004-2007 αυτονομήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την «προστάτιδά» του και προσκολλήθηκε πλήρως στον κ. Γ. Παπανδρέου του οποίου ανέλαβε οικονομικός σύμβουλος. Με αυτό το αξίωμα ήταν πολύ ευκολότερο στις εκλογές του 2009 να εκλεγεί, για πρώτη φορά, βουλευτής εκμεταλλευόμενος ταυτόχρονα την οίηση του ως τότε ισχυρού τοπικού ανταγωνιστή του και πρώην υφυπουργού Λάζαρου Λωτίδη.

Οταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Παπακωνσταντίνου -ο οποίος είχε αποκτήσει πια την εμπιστοσύνη της οικογένειας Παπανδρέου- είχε εξασφαλίσει για λογαριασμό του το υπουργείο Οικονομικών. Και άφησε τη Λούκα Κατσέλη να... αεροβατεί πιστεύοντας ως την τελευταία στιγμή ότι θα αναλάμβανε αυτή ολόκληρο τον τομέα της οικονομίας, αφού τον διαχειριζόταν άλλωστε ως σκιώδης υπουργός κατά την περίοδο της αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις για τον «Τιτανικό» που έφεραν το Μνημόνιο

Οι δηλώσεις περί «Τιτανικού» καθ' όλη την περίοδο πριν από την προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελούν τις εντονότερες σκιές στην υπουργική διαδρομή του κ. Παπακωνσταντίνου, αφού χειροτέρεψαν τη διεθνή εικόνα της χώρας και εξ αντικειμένου έκαναν πια επαχθείς τους όρους της διαπραγμάτευσης για την εξασφάλιση του δανείου από την τρόικα. Δεν λείπουν πάντως εκείνοι που θεωρούν ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονταν συνειδητά από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών, παρά τις επισημάνσεις από την αντιπολίτευση και άλλους παράγοντες για τις βλαπτικές συνέπειές τους.

Οι πιο καλοπροαίρετοι τις αποδίδουν στην απειρία και το άγχος του. Το σίγουρο είναι ότι για πολλούς μήνες αφότου ανέλαβε υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπιζόταν με μεγάλη επιφυλακτικότητα από τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τους οποίους το πολιτικό και επιστημονικό «βιογραφικό» του δεν είχε καμιά ιδιαίτερη αξία. Σε αρκετές κλειστές ευρωπαϊκές συζητήσεις μάλιστα οι «συγκρίσεις» με όλους τους προκατόχους του, σε κύρος αλλά και σε ικανότητες, φαίνεται ότι ήταν καταλυτικές εις βάρος του. Οι σχετικές πληροφορίες έφταναν και στον ίδιο και αυτό του προκάλεσε μεγαλύτερο άγχος, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί σε «βασιλικότερο του βασιλέως» ως προς τις θέσεις του για την ελληνική οικονομία και τα μέτρα που χρειάζονται για να μπορέσει να γίνει αποδεκτός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ασυνέπεια, οι σπατάλες και  το σορτάρισμα των ομολόγων

Ούτως ή άλλως πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα που απειλεί τη σημερινή κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να διαθέτει -σε μια περίοδο που εκτείνεται το εύρος της ποινικοποίησης για τις πράξεις πολλών πολιτικών- βουλευτική ασυλία, αφού από το καλοκαίρι του 2009 ήταν ευρωβουλευτής και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να γίνει υπουργός. Αυτό του υπενθυμίζουν και του επισημαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες και φίλοι του, όταν τον ακούνε να ζητά με πάθος τη διερεύνηση ευθυνών για την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης...

Βέβαια, ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν τοποθετήθηκε επικεφαλής της λίστας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το καλοκαίρι του 2009, διερρήγνυε δημοσίως τα ιμάτιά του ότι θα παραμείνει στην Ευρωβουλή και θα εξαντλήσει τη θητεία του. Δεν πέρασαν ούτε τέσσερις μήνες και αποδείχτηκε ασυνεπής, παραιτούμενος για να γίνει υπουργός.

Αυτό πάντως ενδεχομένως και να αποδειχτεί «πταίσμα» μπροστά σε άλλες ανακολουθίες του. Και κυρίως στις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του ότι «δεν θα ληφθούν άλλα οικονομικά μέτρα» ή ότι «αν ληφθούν δεν θα τα πάρει ο ίδιος, αλλά άλλος υπουργός...». Στην πράξη, όμως, αυτοδιαψεύδεται επί μήνες, αφού εκείνος ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο νέα επώδυνα πακέτα. Ενώ μάλιστα έχει μεταβληθεί σε κήρυκα της λιτότητας για τους απλούς μισθωτούς, επαγγελματίες και συνταξιούχους, ο ίδιος φροντίζει να εξαιρεί τον εαυτό του. Πιο προκλητικό παράδειγμα, η χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Εμπραέρ ακόμη και για ταξίδια που δεν είναι απαραίτητο, όπως πρόσφατα έκανε προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Τ. Σκιόπα στη Ρώμη επιβαρύνοντας με περίπου 30.000 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μια ακόμη υπόθεση που χρήζει διερεύνησης έχει σχέση με το περίφημο «σορτάρισμα» των ομολόγων, που έγινε αμέσως κιόλας μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Με απλά λόγια αυξήθηκε τότε από τρεις σε δέκα ημέρες το περιθώριο «κερδοσκοπίας» από τις αγοραπωλησίες ομολόγων, με προφανείς συνέπειες για την οικονομική κρίση που μόλις είχε αρχίσει να εμφανίζεται. Μολονότι η απόφαση είχε ληφθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Οικονομικών είναι εκείνο που ασκεί την εποπτεία, αλλά ως σήμερα έχει αντιμετωπίσει με «σιωπή» και διάθεση συγκάλυψης το θέμα. Επειδή μάλιστα συνδυάζεται με τις δηλώσεις περί «Τιτανικού» και την πολύμηνη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, θεωρείται ένα από τα στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο «γκρίζα» την περίοδο αυτή με πρωταγωνιστή τον κ. Παπακωνσταντίνου...

* Δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 17/01/2011 21:45:26

  850 € μόνο το παιδί, για αυτό τους πάω τους σοσιαλιστές ρε Τιραμόλα, είναι large τύποι, τα δίνουν όλα για το λαό και δεν μένει μία και η γιαγιά μου με σύνταξη ΟΓΑ έχει στην μπάντα ένα χιλιάρικο και μιλάει από πάνω η σκατόγρια.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/01/2011 21:52:35

  Περίμενε κανείς τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα νεοφιλελεύθερο γιαπάκι; Ημιμάθεια, θράσος, αρριβισμός, ανηθικότητα, τρυφηλότητα. Αυτός είναι ο νεοφιλελευθερισμός.

  (Φάκτορα, όλα τα λεφτά η φωτογραφία. Από μικρός έδειχνε ότι έχει τους... σωστούς μέντορες. )

  • factorx avatar
   factorx @ Αυριανιστής 17/01/2011 22:29:12

   κουλάρησε αδελφε. εχουμε ακόμα καιρό να κλιμακώσουμε τους ...χαρακτηρισμούς. ας μην εξαντλούμεθα από τώρα

 3. Asterix avatar
  Asterix 17/01/2011 21:59:45

  Να θυμηθούμε επίσης ότι την ΚτΠ την παρέδωσε με μηδέν έργο. Μια από τις πιο μαύρες περιόδους της ΑΕ. Ουδέποτε κατάφερε να ορθοποδήσει.

 4. Μάρκος avatar
  Μάρκος 17/01/2011 22:18:26

  Κι επίσης, στέλνει το παιδί του στο Κολέγιο, αλλά στο τμήμα που είναι αγγλόφωνο,μιας και στο σπίτι λόγω της Ολλανδέζας μαμάς, μιλάνε όλοι αγγλικά μεταξύ τους...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μάρκος 17/01/2011 22:39:39

   Δεν στέλνει το παιδί του στο κολλέγιο Αθηνών, αλλά σε άλλο αγγλόφωνο σχολείο της Αθήνας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 17/01/2011 22:44:28

    Για ΙΒ θα το στείλει, απορώ τι περιμένετε. Για τα ΑΕΙ που θα "φτιάξει" η Αννούλα και ο (π)Αν-άρετος νομίζατε ότι προόριζε τον κανακάρη του;

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/01/2011 22:59:50

  Στην Ελλάδα είτε είσαι χαμηλόβαθμός, είτε υψηλόβαθμος υπάλληλος, είτε χαμπουργκεράς, είτε οτιδήποτε, άμα έχεις κομματικά κονέ, γίνεσαι και πρώτη μούρη υπουργός άμα λάχει να ουμ....

 6. απορία! avatar
  απορία! 17/01/2011 23:36:43

  Γιατί βρε συ factorx μου κόβεις τα σχόλια??!! (και την εκτόνωση μου! :p)
  Άμα σου την πέσουν... έχεις το μέιλ μου!!
  Δώσε με στεγνά, τα ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια θα τους πω!!!

  • factorx avatar
   factorx @ απορία! 18/01/2011 02:06:38

   !!!

   μαζί θα μας δέσουν. Οπότε κουλάρησε και εκφράσου... νομιμοφρόνως - δεν φταίω εγώ, ο μακαρίτης ο Μπουσμπουρέλης φταίει που τους άνοιξε τα μάτια και κάνουν αστικές αγωγές και όχι ποινικές

 7. Kostas D avatar
  Kostas D 18/01/2011 02:45:58

  Το απολυτο σκουπιδι!!!!!! οπως και τα υπολοιπα του πασοκ..

 8. loukas avatar
  loukas 18/01/2011 03:38:46

  Υπάρχει κάποιο λάθος στο κείμενο.Δεν εκλέχυηκε βουλευτής το 2009.Ευρωβουλευτής είναι από το 2009-1η θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΘΑ.ΣΟ.Κ.

 9. anetos avatar
  anetos 18/01/2011 07:44:49

  ευτυχώς που όλοι οι άλλοι ,Παπαθανασιου , Γιάννος ,Τσοβόλας ,Ανδριανοπουλος κλπ είχανε διεθνή καριέρα και πολλά νομπελ ...

 10. tipoukitos avatar
  tipoukitos 18/01/2011 07:49:07

  Έπεσε γραμμή για νέο στόχο, τον Παπακωσταντίνου. Βαρύ και άχαρο το έργο, αλλα κάποιος πρέπει να κάνει και τη βρώμικη δουλειά!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ tipoukitos 18/01/2011 08:23:45

   Θελεις να μας ειπς οτι δεν ηταν στο στοχαστρο? χαχα αυτος υπεφραψε ΠΑΡΑΝΟΜΑ το Μνημονιο... απιστια λεγεται? πως λεγεται??
   Αυτος δεν ειναι ο κυριος Τ-10 ??... κακουργημα λεγεται?? πως ??

   ΠΠ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tipoukitos 18/01/2011 08:55:17

   Αυτό ακριβώς είπε και το κήτος χθες το βράδυ. Ε, ρε πώς "τσιμπάει" τελικά το πόπολο από τις επικοινωνιακές τους σαπουνόφουσκες...

  • tipoukitos avatar
   tipoukitos @ tipoukitos 18/01/2011 10:43:02

   Παλιά η ΕΡΕ είχε Γκοτζαμάνηδες, σήμερα έχει εμπνευσμένους σχολιαστές, είναι μια κάποια εξέλιξη.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 08:21:37

  Character assassination το ειπε χτες ο Θοδωρας.. με επιασαν δακρυα χτες βραδυ..."ειμαι υπερβαρος, εχω μια αδυναμια.δεν το χαιρομαι !" χαχαααα

  Ετσι και ο Παπακωνσταντινου, ειναι καπριτης οπως ειπε ο Θοδωρας. Βισματιας. Τσατσος του Σημιτη. κ αλλη μαμααααα.... ρε τι τραβαμε με τις μαμαδες και τα αξια τεκνα που κοβουν ενσημα στο εξωτερικο !! ολοι επιστρεφουν να μας σωσουν

  Ειναι και φιλος! ειναι και διορισμενος και οχι εκλεγμενος... ειναι γλυφτακος, απουσιολογος.

  Η απουσια σου χαρα μας και ευτυχια μας...

  ΠΠ

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 08:25:08

  Γιαννος-Παχτας-Παπακωνσταντινου...
  ο πιο καλος ο μαθητης ημουν εγω στην ταααξη..
  οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ μου με ειχανε μη βρεξει και μη σταξει...

  Θα σταξει προβιο με πετσα.

  ΠΠ

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 18/01/2011 08:52:42

  ξαναβαζω το βιβλιο του Παπαθανασιου αφιερωμενο στο ΠΟΣΤ...
  http://www.filefactory.com/file/b4971c6/n/Papa8anasiou_me_ti_glwssa_twn_ari8mwn_2010.pdf

  ΠΠ

 14. contrarian avatar
  contrarian 18/01/2011 09:43:54

  Η "αξιοπιστία' του άρθρου κρίνεται:

  'Σε αρκετές κλειστές ευρωπαϊκές συζητήσεις μάλιστα οι «συγκρίσεις» με όλους τους προκατόχους του, σε κύρος αλλά και σε ικανότητες, φαίνεται ότι ήταν καταλυτικές εις βάρος του.'

  Γιατί δεν μας ονομάζει αυτούς τους προηγούμενους υπουργούς, γίγαντες της οικονομικής επιστήμης γεμάτους με 'ικανότητες' και 'κύρος' και πιό ήταν το αποτέλεσμα της υπουργικής θητείας τους;

 15. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 18/01/2011 09:59:53

  Ρε δεν ντρέπεστε που έχετε βάλει κάτω το "παιντί" και το βαράτε! Εδώ ο χριστιανός άφησε την "έξοχη καριέρα" του στη Γαλλία να έρθει να μας σώσει από τους κουτόφραγκους και σεις του σούρνεται τα εξ' αμάξης; Α να χαθείτε, ζηλιάρηδες!

 16. NIKOS avatar
  NIKOS 18/01/2011 10:23:50

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΓΚΙΧ.ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ?ΤΗΝ ΘΑΨΑΝΕ.

 17. triptokarudos avatar
  triptokarudos 18/01/2011 14:13:33

  Faktora

  που να δεις τα - κατ`ιδίαν και ουχί μόνον σχόλια των καθηγητών του οικονομικού της Παντείου για τον .. μαικήνα
  εκεί να δεις αστικές αγωγές που θα έπιπταν
  ασχέτως φυσικά αν οι κατηγορίες τους είναι ουσία βασιμώτατες....

 18. Μακεδονικός avatar
  Μακεδονικός 18/01/2011 19:01:50

  Άραγε να είναι Σοσιαλιστής ....αυτό δεν μας το ξεκαθάρισε το άρθρο ????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.