26/12/2007 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ζωή είναι αλλού–2 (Flat Out)

 "Flat out» σημαίνει «τέρμα γκάζι». «Μην σηκώσεις το δεξί από το πάτωμα γιατί θα είσαι …κότα». Κάθεσαι, λοιπόν, στο στενό μπάκετ χαλαρός και αποφασισμένος. Έχεις κουμπώσει την τετάρτη στο κιβώτιο και κατηφορίζεις ένα στενό χωματόδρομο, με βράχια που …πονάνε πολύ στα δεξιά και έναν γκρεμό που τελειώνει στο άπειρο αριστερά. Αλλά δεν σε νοιάζει τίποτα. Είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σ΄ αυτό που κάνεις, επειδή αυτό αγαπάς να κάνεις. «300 + Δ2 > !», σου διαβάζει ο συνοδηγός, που σημαίνει «τέζα για 3ΟΟ μέτρα και στο τέλος αριστερή  δευτέρας που κλείνει, πρόσεχε». Ακριβώς, όπως στη φωτογραφία. Το δεξί στο πάτωμα, λοιπόν, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και λίγα μέτρα πιο αργά από αυτό που σου λέει το μυαλό σου (αυτό κάνει τη διαφορά στο χρόνο) σηκώνεις το δεξί από το γκάζι, γυρνάς λίγο τη μούρη προς την αντίθετη φορά της στροφής, πατάς με το αριστερό στο φρένο, μετά το γυρίζεις προς την φορά της στροφής, τέρμα πάλι το γκάζι και …στρίβει. Για να το μάθεις χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλά …αυτοκίνητα (στο φαναρτζή). Αλλά μόνον έτσι μπορείς να στρίψεις flat out. Κι όταν το μάθεις τελικά είναι «the best think, that you can do …dressed», όπως λέει και ο φίλος (και δάσκαλός μας) Pentti Airrikkala, ένας από τους τρεις – τέσσερις κορυφαίους οδηγούς της «φιλανδικής σχολής. Ο κόσμος των αγώνων ράλλυ είναι ένας κόσμος όπου, σε αντίθεση με τον κόσμο που ζούμε κάθε μέρα, μετράνε μόνο οι ικανότητες. Η σκληρή αυτοπειθαρχία, η ευφυΐα και η θέληση. Αυτά δηλαδή που διακρίνουν τον άνθρωπο από τους υπόλοιπους κατοίκους αυτού του πλανήτη. Οι αγώνες ράλλυ παράγουν συνεχώς τεχνολογία, η οποία καταλήγει τελικά στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινή ζωή μας. Κάνει δηλαδή τη ζωή όλων μας καλύτερη και πιο ασφαλή. Στη φωτογραφία, το Mitsubishi Evo 8 Gr.N της ομάδας του «Αντί» σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οδηγός ο Πάνος Ζήσης και συνοδηγός ο υποφαινόμενος.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιώργος Κούρβας avatar
    Γιώργος Κούρβας 01/04/2008 08:48:44

    Το "10 το καλό"! Φάκτορα, έτσι εξηγείται και το γιατί το ΑΝΤΙ WEBLOG μπήκε ”Flat out», «τέρμα γκάζι» και "με τις πάντες" στην μπλογκόσφαιρα και στην ζωή μας. Μου φαίνεται ότι έχουμε λόγους να παρακολουθούμε πιο στενά τα ράλλυ, πλέον. Καλούς αγώνες "σκληρής αυτοπειθαρχίας, ευφυΐας κα θέλησης"!.. Οι ευχές μας, κοντά σας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.