#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/09/2010 14:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ερώτηση του Antinews και η απάντηση του ΣαμαράΣτην ερώτηση που υποβάλαμε χθες στον Σαμαρά προσπαθήσαμε να εκφράσουμε το βασικό ερώτημα όλων μας: πως μπορεί ένας πολιτικός με προωθημένο πολιτικό λόγο να κάνει όσα υπόσχεται έχοντας πίσω του έναν παλαιοκομμματικό και ξεπερασμένο μηχανισμό που τον απαξιώνει η κοινωνία; Εκτιμήσαμε επίσης ότι πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στους νέους, επειδή κανένας δεν το είχε πιάσει μέχρι εκείνη την στιγμή.Π. ΖΗΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ζούμε μία εποχή πλήρους απαξίωσης της πολιτικής από την κοινωνία και ιδιαίτερα από τους νέους. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με αυτή τη Νέα Δημοκρατία και όσα κουβαλά μαζί της μπορείτε να σηματοδοτήσετε το τέλος της παρακμής και την αρχή μιας νέας εποχής, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, όπως είπατε και χθες στην ομιλία σας.ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο νέος σήμερα τι ζητάει από εμάς; Ζητάει να είμαστε κοντά του και να μη του πούμε ψέματα. Ο νέος σήμερα τι ζητάει από εμάς; Να μη του δώσουμε και πάλι ελπίδες φρούδες. Να μη βάλουμε τεχνητά τον πήχυ ψηλά, όταν τελικά όλοι θα περάσουμε από κάτω.

Ο νέος είναι ψαγμένος. Ο νέος ξέρει καλά ακούγοντας τους γονείς του, ότι έχουμε μπει σε ένα κύκλο απαισιοδοξίας. Ο νέος αισθάνεται την ανάγκη, από τη φύση του, να πάει και να δώσει κάπου την ενέργειά του. Και σήμερα πολλοί του υποδεικνύουν το εξωτερικό.

Εγώ αυτό το οποίο του λέω, είναι ότι πρώτον θα του πω την αλήθεια όσο και αν αυτή πονάει. Θα του πω ότι ναι, πράγματι αυτή τη στιγμή, δεν έχω τα λεφτά που ίσως πίστευα ότι κάποτε θα είχα για να σου δώσω.

Έχω, όμως, τη δυνατότητα να μην μπει στο περιθώριο. Γνωρίζω από τον κ. Ψωμιάδη ότι πέρσι δόθηκαν 20 εκατομμύρια για τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και φέτος δόθηκαν 2.

Δεν μπορώ εγώ να του πω ότι θα του δώσω 40. Πρέπει, όμως, να του πω ότι γνωρίζω το πρόβλημά σου. Το ζω μαζί σου. Το αναπνέω μαζί σου. Με ενοχλεί όσο και εσένα και κάνω ό,τι μπορώ.

Δηλαδή, με άλλα λόγια το πρώτο είναι να του κεντρίσω με διάθεση αλήθειας όμως, όχι ηθοποιίστικα, το φιλότιμό του και να του πω ότι είμαστε μαζί, πλέουμε μαζί. Και δεύτερον να του δώσω ένα σχέδιο.

Μου έχει κάνει κατάπληξη, αλλά θα σας πω ότι για το σχέδιο του Ιουλίου που δώσαμε για την έξοδο από τη κρίση, πήραμε στο ίντερνετ εκατοντάδες μηνύματα από νέα παιδιά.

Πολλοί έκαναν αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση, να μας πούνε, τον πολλαπλασιαστή ή τον επιταχυντή τάδε, που έχετε βάλει εκεί, γιατί τον έχετε βάλει έτσι και δεν είναι λιγότερο 1,5 αντί 1,2. Τέτοιου είδους επιστολές από άτομα με αγωνία.

Αυτό είναι το σημαντικό. Ότι το κύτταρο το νευρικό του νέου θέλει να είσαι και εσύ μέσα στα πράγματα.  Να του λες την πραγματικότητα και να τη συνδιαμορφώνεις μαζί του, ακούγοντάς τον. Και να μην υπάρχει ο κυνισμός του εύκολου ψέματος.

Αυτό πια το  έχει εξοστρακίσει από μέσα του ο νέος. Όσο και να θέλει και ο τελευταίος βουλευτής υποψήφιος να βγει και να αποθεώνει τη γνωστή ξύλινη γλώσσα, ο νέος τον καταλαβαίνει και παίρνει φόρα και φεύγει πριν εμφανιστεί καν.

Χρειάζεται, λοιπόν, σκληρή αλήθεια που βγάζει και αίμα, να έχει γωνίες, να θίγει συμφέροντα.  Αλλά τουλάχιστον να του το πεις.  Να ξέρει ότι δεν του λες ψέματα.  Θεωρώ ότι αυτό είναι το κορυφαίο.  Και από εκεί και πέρα, να μην υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία τα βλέπει και τα καταλαβαίνει.

Νέος υπουργός είναι ο κος Λοβέρδος και συμπαθής.  Ε, είναι δυνατόν να πω εγώ στο νέο το παιδί ότι έχεις βάλει έναν υπουργό επάνω ο οποίος ήταν υποχρεωμένος από τις νέες αρμοδιότητές του να κυνηγάει και τους χούλιγκαν στα γήπεδα και τις γάζες στα νοσοκομεία και τον φούρναρη για τα θέματα διατροφής;  Με 3 αρμοδιότητες;

Πώς να το πείσω εγώ το νέο το παιδί;  Ποιον δουλεύουνε;  Αυτά έπρεπε να τελειώσουν. Σε μια εποχή που τα πάντα μικραίνουν λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορείς να δημιουργείς τέτοιες προσδοκίες, ούτε τέτοια σχήματα, τα οποία δεν τα καταλαβαίνει καν κανείς.

Άρα, το βασικό για εμένα ζήτημα είναι να είσαι κοντά. Να λες την αλήθεια και να μην φοβάσαι το διάλογο μαζί του.ΣΧΟΛΙΑ

 1. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 20/09/2010 14:44:34

  Συγχαρητήρια. συγχαρητήρια, συγχαρητήρια !!!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ μικρός οδυσσέας 20/09/2010 14:53:56

   Μικρέ Οδυσσέα άσε τα συγχαρητήρια και κοίτα να οργανώσεις τους "Πυρήνες των Αθηνών" σε απάντηση της τσιπουροφιέστας της Σέχτας της Θεσσαλονίκης. Τέτοιες προκλήσεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/09/2010 14:55:58

    Βρίσκεται εν συγχίσει. Τα συγχαρητήρια τα προόριζε για τον γηραίο, αλλά κομπλάρει να το πει. Λίγο τσίπουρο θα τον χαλλλλαρώσει.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/09/2010 14:59:35

    Και φωτό και μόνος πρώτος Ηρακλής και πάλι παράπονα;
    Μπέρδεψες τα τσίπουρα με μοχίτο;

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 20/09/2010 14:51:02

  Και απάντηση εντός θέματος δεν έδωσε.

 3. tiramola avatar
  tiramola 20/09/2010 14:55:39

  Καλύφθηκε ο ερωτών από την απάντηση?

  • Factorx avatar
   Factorx @ tiramola 20/09/2010 14:59:40

   Τιραμολα, τσίμπα κανένα αχλάδι που λένε και στην Θεσσαλονικη. Καλύφθηκε, αν διαβασεις την απαντηση καλά θα δεις οτι τα είπε όλα.

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ tiramola 20/09/2010 18:09:41

   "έχοντας πίσω του έναν παλαιοκομμματικό και ξεπερασμένο μηχανισμό που τον απαξιώνει η κοινωνία", καταλαβαίνουμε ότι εννοεί τον μηχανισμό της ΝΔ, όχι του ΠΑΣΟΚ.

   Να το πούμε αλλιώς: Στην κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 εμφανίστηκαν τα μέλη(ή οι συγγενείς τους) της κυβέρνηση της ΝΔ του 1992.

   Είναι αποδεκτό να έχεις τα δυο αδέρφια Μιτσοτάκη ταυτόχρονα βουλευτές; Ή το σόι Βαρβιτσιώτη;

 4. Pankalos avatar
  Pankalos 20/09/2010 14:58:11

  Ερώτηση 1: Να περιμένουμε κι άλλο δηλαδή για να δούμε αλλαγές σε πρόσωπα;

  Ερώτηση 2: Αυτοί που καθόντουσαν στις δυο πρώτες σειρές και χειροκροτάγανε έχουνε πάρει πρέφα;

  Ερώτηση 3: Η ξανθιά με το σαλονικί μαλλί στη φωτο ποιά είναι;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Pankalos 20/09/2010 15:01:33

   3-Η θεία της Κοραή και ξαδέλφη της Ράπτη.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Pankalos 20/09/2010 15:41:44

   που να έβλεπες τις κουμκαντζούδες στο Βελίδειο, πρώτη γραμμή με το βαμμένο βαλί, αλλά είπαμε. αυτό το κόμμα είναι για τα μπάζα

   • loretta avatar
    loretta @ Factorx 20/09/2010 15:46:39

    factora γιατι αυτη....η λεκτικη επιθεση στις...θεσσαλονικιες???

   • Γλίτσας avatar
    Γλίτσας @ Factorx 20/09/2010 15:49:15

    Ήσουν μια από αυτές;

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Pankalos 20/09/2010 15:48:52

   Ωρε καρντάσια, τέλεια η ομιλία, τους έκανε όλους αλοιφή και άρεσε στον κόσμο. Μια απορία έχω όμως, άμα γίνει αύριο κυβέρνηση θα έχει μια σύνθεση σαν κι αυτή;

   Πρωθυ: Σαμαράς
   Εσωτερικών: Καμμένος
   Εξωτερικών: Σαμαράς
   Οικονομικών: Μηταράκης
   Αμυνας: Σαμαράς
   Πολιτισμού: Σαμαράς
   Ναυτιλίας: Σαμαράς
   Υγείας: Σαμαράς
   Παιδείας: Ζουράρις
   Ανάπτυξης: Σαμαράς
   Μακεδονίας: Σαμαράς
   Αιγαίου: Σαμαράς
   Ναυτιλίας: Σαμαράς

   Υπάρχει θέμα, έτσι; Εκτός κι αν μου βρείτε κάποιους/κάποιες να ξαλαφρώσουν τον Αρχηγό...

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Pankalos 20/09/2010 15:51:53

    το αμυνας θα το αναλαβει δικο μας παιδι........

   • Factorx avatar
    Factorx @ Pankalos 20/09/2010 16:42:09

    κανε λιγακι υπομονη ....

   • διηνεκης avatar
    διηνεκης @ Pankalos 20/09/2010 21:33:26

    Το αμυνης ειναι δικο μου

 5. Kennan avatar
  Kennan 20/09/2010 15:00:16

  Εάν, διαβάσετε προσεκτικά την απάντηση, ο Σαμαράς, μιλάει, για την υπογραφή ενός νέου και έντιμου κοινωνικού συμβολαίου με τους νέους, που θα αποκαταστήσει την χαμένη τιμή της πολιτικής.

 6. nick avatar
  nick 20/09/2010 15:15:25

  Συγχαρητήρια Φάκτορα...

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 20/09/2010 15:26:10

  Ασχετο

  Μετά την εξαιρετική παρουσία Σαμαρά στην ΔΕΘ και την προφανή επιτυχία του τα παπαγαλάκια με τα εξαπτέρυγα τους ζαλισμένα διακινούν από σήμερα το πρωί νέα σενάρια.

  "Επιστρέφει σε λίγο ο Καραμανλής λόγω αδυναμίας του Σαμαρά να κερδίσει εκλογές."

  Ηδη ο Βορίδης έκανε τις ανάλογες δηλώσεις τελείως τυχαία μετά από ερώτηση από το πουθενά στο κρατικό ραδιόφωνο.

  Καλά έχουν μπερδευτεί τελείως την Παρασκευή κλείνουν φυλακή τον Καραμανλή ως απατεώνα και την Δευτέρα τον θέλουν αρχηγό όλης της κεντροδεξιάς.

  Πάμε εξαιρετικά.

  Οταν οι αντιπαλοί σου δίνουν μάχη οπισθοφυλακών παρατώντας την μια μετά την άλλη τις αμυντικές τους γραμμές σημαίνει ότι έχουν σοβαρά προβλήματα.

  Μάκη μην ανησυχείς θα σου κάνουμε καλύτερο δώρο Σαμαράς πρωθυπουργός Καραμανλής πρόεδρος δημοκρατίας και Καρατζαφέρης πάλι διαφημιστής όπως ξεκίνησε.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Aris. A 20/09/2010 15:49:24

   Άρη τί λες, άρχισε να παραμιλάει και ο Βορίδης; Τον θεωρούσα τουλάχιστον πιο μετρημένο από τον ασυγκράτητο αρχηγό του, που φρόντισε για άλλη μια φορά να γίνει ρόμπα, με τις δηλώσεις του!

   Συνεχίζεται η κατάρρευση της ιδιόκτητης «πλινθόκτιστης» οικίας τους, στην οποία επέστρεψαν μετά την 29η/11, όταν ξενοίκιασαν οριστικά το ισόγειο της πολυκατοικίας.

   Επόμενο ήταν! Όταν κτίζεις με «λάσπη», ένας δυνατός «Τεκτ-Αντωνικός» σεισμός, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, επισπεύδει την κατάρρευση!

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ Aris. A 20/09/2010 15:53:05

   ο καρατζαφερης σχολη για μοντελα δεν ειχε?

 8. victoria avatar
  victoria 20/09/2010 15:26:23

  Το μήνυμα έχει τέτοια ποιότητα που αν ακουστεί, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει (εξαιρούνται πάντα οι κλινικές περιπτώσεις). Είμαι περισσότερο αισιόδοξη μετά τη ΔΕΘ, αλλά έχουμε ακόμα δουλειά στη διάχυση της πληροφορίας.. Άντε γιατί τα παπαγαλάκια έχουν ρίξει τη λάσπη της απαξίωσης παντού και ειδικά στους νέους έχει πιάσει. Θέλει επιχείρημα-απόδειξη και κουπί για να τους πείσεις. Πιο δύσκολο από το 'τάξιμο' βέβαια.

 9. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/09/2010 15:28:27

  Φάκτορα η ερώτησή σου πολύ καλή γιατί αφορά στη Νέα Γενιά, που σηματοδοτεί και το αύριο του τόπου!
  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη!
  Αλήθεια και μόνον αλήθεια, κοντά στον κόσμο χωρίς φόβο και συμπλέγματα και υπόσχεση ειλικρινούς φροντίδας, ως συμπάσχων!
  Και αυτά σε αντιδιαστολή με τον ΓΑΠ, όπου έχουμε ψέμα και μόνον ψέμα, μακριά από τον κόσμο (μόνιμος ταξιδευτής) και ανάθεση διά τραγικού συμβολαίου της «πατρικής φροντίδας», στους δυνάστες του ΔΝΤ!
  Το είπε άλλωστε ο άνθρωπος, ότι δεν είναι κανένας από τους Παπανδρέου!!! Το πολιτικό του όνομα είναι Υπεύθυνος. Αυτό μας φθάνει και μας περισσεύει. Δεν θέλουμε δήθεν μάγους, θέλουμε υπεύθυνους Έλληνες στην πολιτική και όχι πολιτικούς «γιαλατζί» και ανεύθυνους εντολοδόχους!

 10. Lewnidas avatar
  Lewnidas 20/09/2010 15:33:20

  το ξανθο μωρο ελεγε τπτ?
  πρεπει να δωσουμε τα συγχαρητηρια στο φακτορα για την ενδυματολογικη του επιλογη. σοβαρο αλλα μεσα στην ηλικια του.

  η ερωτηση ηταν χαδι αν και μου αρεσε η απαντηση. θα προτιμουσα κατι του στυλ "η επικοινωνιακη σας ομαδα θα ξυπνησει ποτε"?

  ολα τα λεφτα εαν δειτε το βιντεο οι φατσες των υπολοιπων δημοσιογραφων. αντινιους? χου δε φακ ισ αντινιους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Lewnidas 20/09/2010 15:58:08

   πού το βρήκες το βίντεο? πες το και σ'εμάς

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ δρόμος 20/09/2010 16:01:47

    το θυμαμαι απο το ζωντανο!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ Lewnidas 21/09/2010 00:15:12

   ε οχι και χάδι η ερωτηση. ειδες κανεναν άλλο να πει για τη ΝΔ;

   (την άλλη ερωτηση την εκανα off the record)

   • δεξιός avatar
    δεξιός @ Factorx 22/09/2010 12:58:29

    μη πουλας εξυπναδα μες στη σαλονίκη, αν εισαι μάγκας έλα στην τούμπα

 11. Γιωργης avatar
  Γιωργης 20/09/2010 15:56:08

  να τον χαιρεστε
  εγω,ως νεος,δε θα παρω

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γιωργης 20/09/2010 16:42:51

   υπαρχει και ο τσίπρας

   • Wolf avatar
    Wolf @ Factorx 20/09/2010 16:44:53

    Φακτορα, δε μου απαντάς ή μου φαίνεται?

  • chrisss avatar
   chrisss @ Γιωργης 20/09/2010 17:12:23

   Εσύ χάνεις..

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιωργης 20/09/2010 18:16:21

   Το νέος δεν είναι ικανή συνθήκη άλλωστε για νοημοσύνη τριψήφιου αριθμού...

 12. Kennan avatar
  Kennan 20/09/2010 17:12:29

  Για πες μας λύκε μου…τι θα πρότεινες εσύ στη νέα γενιά;

  • Dimitris D avatar
   Dimitris D @ Kennan 20/09/2010 18:21:26

   Εγώ θα πρότεινα στους νέους να πάνε στο χωριό του παππού τους και να αρχίσουν να σπέρνουν πατάτες, ντομάτες, λάχανα, κτλ και να πάρουν κότες, γουρούνια, αγελάδες, άλογα(για τις μετακινήσεις) ώστε να μην πεινάσουν.
   Στο μέλλον όποιος και να κυβερνήσει δεν θα μας λύσει το πρόβλημα.
   Το πρόβλημα είναι ότι οι φτηνοί φυσικοί πόροι(αέριο και πετρέλαιο), που δημιούργησαν την ανάπτυξη, τελείωσαν. Στο μέλλον όποια χώρα θα έχει μετρητό ή στρατό θα ψωνίζει ή κλέβει, αντίστοιχα.

 13. ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ avatar
  ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ 20/09/2010 18:09:10

  ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ηταν το σωστο που επρεπε να πει!!!ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ??

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ 20/09/2010 23:37:57

   Δεν το είπε γιατί δεν ισχύει.

 14. vassilis avatar
  vassilis 20/09/2010 18:19:53

  Σεμνα και ταπεινα!

 15. enianos avatar
  enianos 20/09/2010 18:58:37

  Και τα κλεμμένα πίσω φυσικά.

 16. athamas avatar
  athamas 20/09/2010 23:10:44

  Καλά ρε σείς όλοι «κύκλωμα» είστε; :lol:

  Νόμιζα πως είστε περαστικοί, είδατε ανοιχτή την πόρτα και μπήκατε.

  Εξ ιδίων τα αλλότρια κρίνω βέβαια...

 17. anonyme avatar
  anonyme 21/09/2010 00:51:07

  Υπήρχε καποιο αλλο διαδικτυακο μεσο η μονο το αντινιουζ?
  Στη συνεντευξη του γαπ υπηρχαν διαδικτυακα μεσα παροντα?

 18. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 21/09/2010 01:21:32

  http://www.youtube.com/watch?v=wrbNW2K_x1c

 19. Γιωργης avatar
  Γιωργης 21/09/2010 07:32:36

  αυτο ηταν βαρια προσβολη

 20. Factorx avatar
  Factorx 21/09/2010 12:20:51

  Έγινε πρόσκληση σε μπλογκερς, αλλά δεν ήρθαν αυτοπροσώπως λόγω ανωνυμίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.