14/09/2007 12:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επόμενη ημέρα θα είναι η χειρότερη

Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι για τη ΝΔ: Οι διαρροές εκ δεξιών προς το ΛΑΟΣ (το οποίο στηρίζει με όλα τα μέσα το…ΠΑΣΟΚ») και οι δυσαρεστημένοι από την πολύ κακή εικόνα της κυβέρνησης. Γι αυτό το λόγο ο Κ. Καραμανλής από τη μια μεριά υψώνει την ελληνική σημαία και από την άλλη ζητάει συνεχώς …συγνώμη. Ζημιά φαίνεται ότι κάνει στη ΝΔ και το κόμμα του κ. Παπαθεμελή, επειδή μόνο από τις γραμμές της μπορεί να ελκύσει ψηφοφόρους.

Η αυτοδυναμία είναι το μεγάλο ζητούμενο για την Ρηγίλης. Γι αυτό και ο Καραμανλής αναγκάστηκε να θέσει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές». Όταν όμως ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ αναγκάζεται να επαναλαμβάνει αυτό το εκβιαστικό  δίλημμα, δεν είναι σαν να γίνεται επίσημα παραδεκτό το ενδεχόμενο να μην κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Καραμανλή θα είναι να πάρει τη μεγαλύτερη νίκη της ΝΔ στην ιστορία της και να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ με 3-4 μονάδες διαφορά, ύστερα από τρία πολύ δύσκολα χρόνια. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που η ΝΔ θα ξανακερδίσει τις εκλογές, ύστερα από 30 χρόνια. Θα είναι όμως μια Πύρρειος νίκη, αν η μεγάλη διαφορά με το δεύτερο κόμμα δεν μεταφρασθεί, λόγω του εκλογικού νόμου, και σε μια μεγάλη διαφορά εδρών. Για να αντιμετωπίσει αυτό το ενδεχόμενο η ΝΔ πρέπει να αυξήσει τη συσπείρωση της, που στις αρχές αυτής της εβδομάδας ήταν ακόμα χαμηλότερη από εκείνη του 2004.

Εάν η κάλπη βγάλει ένα αποτέλεσμα τη ΝΔ με 42% και το ΠΑΣΟΚ με 39% (πράγμα που είναι και το πιθανότερο) αλλά με ισχνή πλειοψηφία (151- 152 έδρες) τότε η χώρα θα οδηγηθεί στην ακυβερνησία και ο Καραμανλής θα εγκλωβιστεί ανάμεσα στα συστήματα εξουσίας της ΝΔ και τη διαπλοκή και θα τελειώσει την πολιτική καριέρα του προσπαθώντας να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί.

Η ιστορία δεν θα γράψει σίγουρα τον Καραμανλή, αν η κάλπη βγάλει μια πλειοψηφία της τάξης των 154- 155 εδρών. Γιατί τότε είναι σίγουρο πως θα επαναπαυτεί και την εξουσία θα συνεχίσει να την ασκεί το ίδιο σύστημα του Μαξίμου που θα έχει δικαιωθεί. Τότε οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο σκληρές για τον ίδιο, το κόμμα και τον τόπο, αν κρίνουμε από όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα.

Το χειρότερο σενάριο είναι ένας αποδυναμωμένος Καραμανλής και ένα αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ. Τότε η επόμενη ημέρα θα είναι στα αποκλειστικά στα χέρια της «διαπλοκής». Αλλά, θα πείτε, οι προηγούμενες δεν ήταν;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.