#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/04/2011 09:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εποχή των πρασινοφρουρών πέρασε ανεπιστρεπτί

[caption id="attachment_98499" align="alignnone" width="600" caption="Λίγο πριν τις εκλογές, σημερινοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν ‘’μπουκάρει’’ μαζί με την ΓΕΝΟΠ στα γραφεία που συνεδρίαζε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων. Μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος μοιράζει και φωτογραφίες που απεικονίζουν δίπλα του τον σημερινό υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών"][/caption]

Όλη αυτή η υπόθεση με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τον «πράσινο» ταλιμπάν Νίκο Φωτόπουλο, μόνο αηδία και εκνευρισμό προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Την ίδια στιγμή που ο κόσμος στενάζει στο ζυγό του Μνημονίου συνδικαλιστές και κυβέρνηση αποφάσισαν να παίξουν «πόλεμο» ο καθένας για την πάρτη του και για τα δικά του συμφέροντα. Αλλά αν αναζητούμε την αλήθεια χωρίς περιστροφές, τότε πρέπει να τα λέμε χύμα, χωρίς φόβο και πάθος.

Ας πάμε καταρχάς στην πλευρά της κυβέρνησης. Έτσι ξαφνικά αποφάσισε να βγάλει στη δημοσιότητα ένα πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή για την ΓΕΝΟΠ το οποίο, πράγματι περιέχει πολλές αλήθειες; Όμως γιατί τώρα και γιατί έτσι. Μήπως όλη αυτή η υπόθεση δε σχετίζεται με τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ; Το κόλπο είναι παλιό. Ένα αποδυναμωμένο συνδικαλιστικό σωματείο είναι πολύ καλύτερο από ένα ισχυρό που θα κάνει απεργίες, θα κατεβάζει διακόπτες, θα βγαίνει στους δρόμους και θα έχει με το μέρος του και τον κόσμο.

Έτσι όπως έστησε τα πράγματα η κυβέρνηση έχει καταφέρει να λέει όλη η κοινωνία ότι στη ΓΕΝΟΠ είναι λαμόγια και καλά θα κάνουν να σωπάσουν διότι είναι καλοπληρωμένοι, έχουν κάνει σκάνδαλα ενώ και όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι από τα ρετιρέ. Αυτό λέει ο κόσμος και άσε τον Φωτόπουλο να φωνάζει. Άσχετα αν υπάρχει αλήθεια σ’ όλα αυτά, το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης έπιασε. Διότι αν ήθελε να κάνει πραγματική κάθαρση θα την έκανε όταν ήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Τι περίμενε 20 μήνες; Δε γνώριζε τι γινόταν στη ΓΕΝΟΠ; Αφού το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε σχεδόν σε όλο το Δημόσιο τα πράσινα φρούριά που τη βοηθούσαν κάθε φορά που ήταν στην αντιπολίτευση.

Ας μην κάνουν λοιπόν τις Μωρές Παρθένες στην κυβέρνηση και τους έκπληκτους με τα σκάνδαλα στη ΔΕΗ. Το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε όλα αυτά τα φαινόμενα, τους χρυσοκάνθαρους συνδικαλιστές που κάνουν ακόμη κουμάντο. Ποιος έδωσε το θάρρος στον κ. Φωτόπουλο να στέλνει sms στους υπουργούς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό και να απειλεί πως θα γίνει πόλεμος αν τολμήσουν να μετοχοποιήσουν τη ΔΕΗ;

Μήπως όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης πήγαιναν και υποστήριζαν τη ΓΕΝΟΠ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, δεν τους έδιναν το δικαίωμα να αισθάνονται πανίσχυροι;

Δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή λάθος η πώληση της Επιχείρησης, η ουσία είναι ότι η ΓΕΝΟΠ είναι κράτος εν κράτει με την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πάμε τώρα στους συνδικαλιστές. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη. Όταν δεν ντρέπονται οι συνδικαλισταράδες πρασινοφρουροί να παίρνουν επιδοτήσεις από την ίδια την επιχείρηση που δουλεύουν για να κάνουν… επαναστατικά ταξίδια και γεύματα, τότε τι να πει κανείς.

Και με ποιο πρόσωπο τολμούν να βγαίνουν στα κανάλια και να καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα όταν οι ίδιοι δεν είναι «καθαροί»;

Έχουν δίκιο όταν κατηγορούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου ότι τους ξέχασε, αλλά αυτή είναι φτηνή δικαιολογία για να καλύψουν τις δικές τους πομπές.

Έδωσαν το δικαίωμα στην κυβέρνηση να τους τσακίσει για τους δικούς της λόγους, και τώρα επαναστατούν κατά των πράσινων «πατερούληδων». Αποκρουστική εικόνα και καθ’ όλα υποκριτική. Φανταστείτε πως αν αύριο το πρωί αποφασιστεί να μην πουληθεί η ΔΕΗ, τότε η ΓΕΝΟΠ θα λουφάξει και θα συνεχίσει να είναι «μπουκωμένη» από τις επιδοτήσεις. Τέτοιοι είναι οι σημερινοί συνδικαλιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ταξιδάκια, γεύματα, φιλοξενίες συναδέλφων από το εξωτερικό κι όλα αυτά με χρήματα της ΔΕΗ. Για να μην πούμε για τους δήθεν συνδικαλιστές που είχαν στήσει γραφείο εξυπηρέτησης κοινού μέσα στη ΔΕΗ και έβγαλαν εκατομμύρια.

Η υποκρισία έχει και όρια, όμως η εποχή που κάποιοι κατέβαζαν τους διακόπτες με το έτσι θέλω έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως έχει περάσει και η εποχή των πρασινοφρουρών, κι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να το μάθει καλά. Διότι υπάρχουν κι άλλα «πράσινα» μαγαζιά σε εταιρείες του Δημοσίου, για παράδειγμα στους εφοριακούς που η ΠΑΣΚΕ βγάζει 60%.

Θα τα βρει μπροστά του ο κ. Παπανδρέου αν και ο ίδιος θα πληρώσει τις αμαρτίες του πατρός του. Διότι ο Ανδρέας κατά κύριο λόγο έστησε τα συνδικαλιστικά μαγαζιά του, με τους Σταμουλοκολλάδες στα λεωφορεία, τον Πιπεργιά και τον Φωτόπουλο στη ΔΕΗ, τους πράσινους συνδικαλιστές στον ΟΣΕ και τον ΟΤΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Rote Phane avatar
  Rote Phane 29/04/2011 09:48:47

  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ........
  ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ Ε; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!!
  ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Rote Phane 29/04/2011 10:50:06

   Σωστό αυτό που λες, δεν μπορούμε να λέμε "δεν ξέρουμε αν είναι σωστό ή λάθος", κάτι που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι είναι λάθος.

 2. spiros avatar
  spiros 29/04/2011 09:59:28

  Το σύστημα αποδεικνύεται πλέον προνητικό, του συνδυκαλισμού. Ο συνδυκαλισμος ήταν το όχημα με το οποίο ο Σοσιαλισμός κέρδισε την εξουσία. Τον είχε πάντα ως προπέτασμα (βοελύοντάς τους με κάθε τρόπο ) για νάκει τα δικάτου παιχνίδια . Με μικής διάρκειας αγώνα κέρδιζαν ψίχουλα για το λαό και όλα τέλεια . Σήμερα το σύστημα για να διατηρηθεί πρέπει να καταστρέψει το δημιούργημά του. Την ΓΕΣΕΕ την διέλυσε εκμεταλλευόμενο την διαμάχη των παρατάξεων . Την ΑΔΕΔΥ την διέσερε με την δύναμη του βολέματος των εξαθλιωμένων διεφθαρμένων μιζαδόρων ΔΥ. Το σωματείο του ΟΑΣΑ με την καθήλωση του προέδρου... Τον φωτόπουλο επέλεξε άλλο δρόμο. Μετά τα επενωτά κτυπήμα κάτω από την μέση εξασθενημένος και με την δικαιοσύνη ελεγχόμενη είναι εύκολος αντίπαλος. Ας βρούμε τον επόμενο κρίκο .......

 3. spiros avatar
  spiros 29/04/2011 10:00:53

  Και κα΄τι ακόμη . Ο ΣΚΑΙ ξεκίνησε τον πόλεμο. Ακολουθούν οι επόεμενοι.

 4. dimos avatar
  dimos 29/04/2011 10:02:00

  To φασισταριό της ΓΕΝΟΠ πρέπει να τελειώνει άμεσα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία. Εχουν το θράσος και ζητούν 12 δίς από τον ελληνικό λαό- αλήθεια κ. Φωτόπουλε μπορείτε να μας πείτε ποια έιναι η μέση σύνταξη στη ΔΕΗ ?? (2000-3000 ευρώ). Αυτό είναι το παρακράτος του λαικισμού, αυριανισμού και μπόχας που έχει φέρει την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω. Αμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με εξασφάλιση παροχής ρεύματος σε ανταγωνιστικές τιμές - άμεσο άνοιγμα της αγοράς ενέργειας για να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας . Κατάργηση του χαρατσόσημου της ΕΡΤ και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ .

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ dimos 29/04/2011 10:13:02

   Μικρό Πράσινο Νεοφιλελεύθερο παπαγαλάκι.
   Ρώτα με τι τιμές μπαίνουν οι ιδιώτες παραγωγοί στο σύστημα (για να καταλάβεις που θα πάει η τιμή της kWh με το επερχόμενο ξεπούλημα), τι εργατικές εισφορές πληρώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για να παίρνουν τις συντάξεις που παίρνουν και τι σημαίνει "Ασφάλιση στον Εργοδότη". Οσο για ΕΡΤ, Δημοτικά Τέλη, Ε.Φ.Κ., Τέλη Ανανεώσιμων, Τέλος υπέρ Τελωνειακών κ.λ.π. απευθύνσου στον Βουλευτή σου και ζήτα να εισπράτονται με χωριστό λογαριασμό από την Δ.Ο.Υ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ dimos 29/04/2011 10:36:33

   "Ιδιωτικοποίηση" σου είπανε, εκχώρηση στους ξένους εννοούν.

   τι σχέση έχει η σύνταξη του ΔΕΗτζή με το αν θα πρέπει να ανήκει στο κράτος η ΕΝΕΡΓΕΙΑ με την οποία ζούμε όλοι μας, η βιομηχανία μας, η οικονομία μας και ο στρατός μας;

   Σου βάζουνε μπροστά τις αρπαχτές των συνδικαλιστών για να σε αναγκάσουν να δεχτείς το ξεπούλημα, να σου πάρουν τη ΔΕΗ.

   Σε σένα ανήκει η ΔΕΗ και όχι στο Φωτόπουλο. Εκεί πάει το "ηλίθιε" και σόρρυ κιόλας, απλώς τρελαίνομαι όταν ψαρώνει κόσμος από το πώς μας βάζει το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ να δεχτούμε την αυτοκτονία μας.

   Απλώς ο Φωτόπουλος, για τους δικούς του ιδιοτελείς λόγους, είναι το τελευταίο ανάχωμα πριν να πετύχουν το στόχο τους: να σου πάρουν από ΣΕΝΑ τη ΔΕΗ!

   Κι εσύ λες "είναι λ@μόγιο ο Φωτόπουλος, πάρτε μου τη ΔΕΗ, πάρτε μου και τη χώρα!".

   Μπράβο βρε!

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ dimos 29/04/2011 11:32:06

   Πήγαινε να δουλέψεις στο λιγνίτη ή στα εργοστάσια με τις τεράστιες καπνοδόχους και τα λέμε υπαλληλάκι γραφείου..

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/04/2011 10:06:09

  Οι αμαρτίες του συνδικαλισμού δεν πρέπει να θολώσουν τον προβληματισμό. Η ΔΕΗ είναι εταιρεία Κοινής Ωφέλειας, και κατά κάποιον παράδοξο τρόπο ο μόνος που μας το θυμίζει σήμερα είναι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μπορεί να έχει καταχραστεί του θεσμού της Κοινής Ωφέλειας για οποιαδήποτε κομματικά ή προσωπικά κίνητρα, αλλά δεν παύει να είναι πιο κοντά στην Κοινότητα που εξυπηρετεί η εταιρεία Κοινής Ωφέλειας.

  Εγώ ξεχνάω όλα τα μπουκώματα, όλα τα λάθη και τις αμαρτίες του συνδικαλισμού και ανώμαλο όσο και αν ακούγεται συμπαραστέκομαι σε κάθε προσπάθεια διατήρησης του χαρακτήρα Κοινής Ωφέλειας της ΔΕΗ.

  Κοινή Ωφέλεια δεν σημαίνει αναγκαστικά "Δημόσιο", ούτε αποκλείει "Ιδιώτες" από την διαχείριση. Κοινή Ωφέλεια σημαίνει ότι η ΔΕΗ υπάρχει για να εξυπηρετεί την Κοινότητα. Οι συνδικαλιστές χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για την συντήρηση κομματικού κράτους, ή για την εξυπηρέτηση παρασκηνιακών συμφερόντων καρατικοδίαιτων παρασίτων. Ωστόσο, και ασχέτως του κάθε Φωτόπουλου (που δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι και δεν με νοιάζει), εάν μια ομάδα ανθρώπων, μπουκωμένων ή μη, αντιτίθεται στην απώλεια της Κοινής Ωφέλειας εγώ είμαι μαζί τους. Εάν αυτή η ομάδα είναι Δουρειος Ίππος για άλλα -- και έχει υπάρξει στο παρελθόν, θα το δω στην πορεία.

  Επομένως, στην μάχη που δίνεται σήμερα για τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας Κοινής Ωφέλειας, εάν ο διάολος ο ίδιος, για δικούς του λόγους, κάνει κατενάτσιο, εγώ τον στηρίζω.

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ archaeopteryx 29/04/2011 10:17:55

   Αρχαίε,

   Από όσο μπορώ να συμπεράνω, η προκλητικότητα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ μπορεί και να υφίσταται για να ενεργοποιεί κοινωνικούς αυτοματισμούς σαν αυτούς του DIMOS. (Είναι ικανοί για κάτι τέτοιο). Θα επαναλάβω όμως την ερώτηση που έβαλα και αλλού. Η ΔΑΚΕ γιατί δεν μιλάει;

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ archaeopteryx 29/04/2011 10:43:23

   Σε γοητεύει μαλλον λιγάκι ο τσαμπουκάς του Φωτόπουλου, η σφιγμένη γροθιά, το μούσι... Δέ λέω, κι ο Κολλάς είχε το κάτι τις το επαναστατικό - όταν πάλευε για το Δίκιο και τον Λαό (ανατριχιάζω !)

   "Ξεχναω όλα τα μπουκώματα..." μα και το κόμμα μας αυτό κάνει, Αρχαίε. Γι αυτό και έχουμε αράξει στον καναπέ, με το ένα πόδι στο τραπεζάκι και το χέρι στα πατατάκια.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ τσώφλι πασατέμπου 29/04/2011 12:00:24

    Δεν με γοητεύει τίποτα (πλην ζουμπουρλούδων). Η ΔΕΗ είναι το αντικείμενο της Τρόικας και της αναδιάρθωσης και της κακής μας ώρας. Είναι εταιρεία κοινής ωφέλειας, είναι δική μας, και αυτή θέλουν, από την εποχή Σημίτη. Ο εξαποδώ εάν αντιστέκεται ενάντια στην άλωση, από ξένους, της ΔΕΗ, τον στηρίζω.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ archaeopteryx 29/04/2011 22:15:59

     Από το να τα χάσουμε όλα γιατί να μην τα κρατήσουμε όλα?
     Και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να λογοδοτήσει και τελικά να αποδυναμωθεί και να παραμείνει η ΔΕΗ κοινής ωφέλειας...

 6. ΚΕΡΑΥΝΕΙΟΣ avatar
  ΚΕΡΑΥΝΕΙΟΣ 29/04/2011 10:15:13

  Μα επιτελους η ΔΕΗ ανηκει στο Ελληνικο Κρατος η στον αηθη αποκρουστικο πρασινοταλιμπαν Φωτοπουλο.
  Αυτη λοιπον ειναι η Ελλαδα της διαβοητης Μεταπολιτευσης με συμπαγεις ομαδες πρασινοταλιμπαν (και οχι μονον) κηφηνων, που ειτε λυμαινονται ειτε ιδιωτικοποιουν επ' ονοματι τους τη Δημοσια περιουσια. Να λοιπον γιατι η χωρα οδηγειται σε πτωχευση και σε συρρικνωση εδαφικη.

 7. agitatoras avatar
  agitatoras 29/04/2011 10:31:02

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΠΡΙΝ ΟΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΞΙΦΟΥΛΚΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

 8. Ταλάντη avatar
  Ταλάντη 29/04/2011 10:51:56

  Αυτοί οι Άθλιοι ευθύνονται για τον ξεπεσμό της χώρας .

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ταλάντη 29/04/2011 11:04:30

   Ενώ οι Τρισάθλιοι που θα ξεπουλήσουν τη χώρα, θα θεωρηθούν και... Ηρακλείς που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου δηλαδή;

   Εδώ έχουμε γίνει περίγελως ως χώρα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι ξένοι, βραβεύοντας τον ΓΑΠ για τη... συμβολή του στην αντικαπνιστική καμπάνια της χώρας (!!!), και κάποιοι (είτε αφελείς, είτε νεοφιλελεύθεροι εμπαθείς) βάζουν πλάτη στους Εφιάλτες που έρχονται να εκποιήσουν τα πάντα...

 9. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 29/04/2011 10:52:18

  "Ωστόσο, και ασχέτως του κάθε Φωτόπουλου (που δεν ξέρω τι μέρος του λόγου είναι και δεν με νοιάζει), εάν μια ομάδα ανθρώπων, μπουκωμένων ή μη, αντιτίθεται στην απώλεια της Κοινής Ωφέλειας εγώ είμαι μαζί τους. Εάν αυτή η ομάδα είναι Δουρειος Ίππος για άλλα — και έχει υπάρξει στο παρελθόν, θα το δω στην πορεία."
  Τι περιμενεις ακομα να δεις αγαπητε. Να δεις και αλλες βιλες στη Μυκονο των συνδικαλιστων που πηγαιναν για 30 χρονια στη "δουλεια" για να πιουν καφε?
  Να δεις και αλλους να βγαινουν στη συνταξη στη 15ετια, οπως εκαναν το΄80 και το ΄90? (και εδω και χρονια να κανουν υψηλη αναλυση τα πρωινα στα καφενεια?)
  Να δεις και αλλους τεμπεληδες να κατεβαζουν τους διακοπτες και να εκβιαζουν το καθε πολιτη?
  Προσωπικα δε θελω να δω αλλο.
  Να τους κοπουν τα προνομια, οι μισθοι των 3Κ και οι συνταξεις.
  Κανεις τους δεν ειναι αθωος. Γιατι και αυτοι που εργαστηκαν εντιμως, ηξεραν τι γινοταν και δεν εκανε κανεις τιποτα. Κατασταση δηλαδη αλα ΕΣΥ, για το οποιο θα επανελθω με λεπτομερειες οταν υπαρξει αντιστοιχο θεμα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αθωος Περαστικος 29/04/2011 11:02:22

   Ναι, σύμφωνοι, να κοπούν τα προνόμια.

   Η πώληση της ΔΕΗ τι σχέση έχει;

   Και να σου πω και το άλλο: Αν μπορούσαν να εξαγοράσουν το Φωτόπουλο, όπως προφανώς εξαγόρασαν άλλους (π.χ., Τζωρτζάτο των φορτηγατζήδων κλπ.), θα το είχαν κάνει.

   Το ότι μένει ανυποχώρητος στη θέση του, δείχνει και μια εντιμότητα, άσχετα από ο,τιδήποτε άλλο - που μπορεί να είναι και απλές συκοφαντίες.

   Εσύ θέλεις τη ΔΕΗ σε κρατικά χέρια, ή όχι; Θέλεις την ενέργεια να την ελέγχεις εσύ με την κυβέρνηση που εκλέγεις ή να την ελέγχει έμμεσα μια ξένη χώρα μέσω ενός άλλου μονοπωλίου;

   Τον Φωτόπουλο ό,τι ώρα θέλει μια ελληνική κυβέρνηση με guts τον εξουδετερώνει.

   Τον ξένο που θα σου πάρει τη ΔΕΗ, ποιος θα τον εξουδετερώσει μετά, όταν πάει να μου πει "μην κάνεις πόλεμο με την Τουρκία που πάει να σου πάρει το Αιγαίο";

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 29/04/2011 11:07:57

    Ο κάθε πικραμένος που έφαγε τη νεοφιλελεύθερη φόλα του κοινωνικού αυτοματισμού, δεν έχει τη διορατικότητα να τα δει αυτά, Επώνυμε. Θέλει "αίμα δημοσίων υπαλλήλων" εδώ και τώρα. Και μετά λένε για λογικές ταλιμπανισμού. Ας ψαχτούν πρώτα μέσα τους, να δουν ποιος διαπνέεται από τέτοιες.

    Εγώ πάντως το επαναλαμβάνω:
    Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες!
    Είμαστε όλοι φαρμακοποιοί!
    Είμαστε όλοι υπάλληλοι της ΔΕΗ!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Αυριανιστής 29/04/2011 11:20:30

     Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ο Φωτόπουλος να μην είναι Τζωρτζάτος.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Αυριανιστής 29/04/2011 12:01:14

     Αυριανιστή, μαζί σου!

    • MatrixRevolutionEra avatar
     MatrixRevolutionEra @ Αυριανιστής 29/04/2011 15:43:58

     Όπως τα λες.

 10. dimos avatar
  dimos 29/04/2011 10:59:23

  To πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι μόλις ακούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που πιστεύουμε ότι έιναι σωστό αρχίζουμε να βρίζουμε , να βάζουμε ταμπέλες . Επώνυμε οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ας πάνε στο ΙΚΑ και αν οι εργοδοτικές τους εισφορές είναι μεγαλύτερες με βάση τις συντάξεις που παίρνουν ασ τους πιστώσει το κράτος τα λεφτά τους. ΗΡΩΝ θέλουμε δεν θέλουμε το μοντέλο που υποστηρίζεις έχει βουτηχθεί στη μίζα, στη διαπλοκή και στα σκατά γενικότερα. Εγώ λοιπόν προτεινω να σπάσει η ΔΕΗ σε παραγωγή, διανομή και κατανάλωση (όπως στις Σκανδιναυικές χώρες) και το κράτος να κρατήσει τον έλεγχο εκεί που θέλει - τα άλλα να τα πουλήσει σε ιδιώτες. Βέβαια οι συνδικαλιστάρες θα χάσουν τα οφίτσια τους - για τον καταναλωτή δεν έιμαι σίγουρος, μάλλον θα ωφεληθεί. ΗΡΩΝ είσαι παπαγαλάκι του πρασινοφασισμού και τα ίδια έλεγες εσύ και οι όμοιοι σου στο άνοιγμα της αγοράς τηλεπικοινωνίας - ο μοναδικός κερδισμένος βγήκε ο καταναλωτής , έτσι δεν έιναι ???

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ dimos 29/04/2011 11:04:44

   Ξαναρωτάω, λοιπόν χωρίς ταμπέλες:

   Τι σχέση έχει αυτή η πρότασή σου να σπάσει η παραγωγή κλπ. με το συνταξιοδοτικό της ΔΕΗ;

   Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό με τη ΔΕΗ σε κρατικά χέρια; Και η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Ότι ΟΥΤΕ αν πάει σε ιδιωτικά χέρια θα αλλάξει! Διότι κανένας εργοδότης δεν τα βάζει τόσο εύκολα με ΟΛΟ το προσωπικό. Όπως και στο ΟΤΕ που τα περισσότερα προνόμια δεν κόπηκαν παρά την "ιδιωτικοποίηση" (δηλαδή, την εκχώρηση στην ΚΡΑΤΙΚΗ Deutsche Telekom).

   Δεν καταλαβαίνεις ότι σου το βάζουν ως προπέτασμα καπνού ένα τελείως άσχετο θέμα για να σου πάρουν τη ΔΕΗ; Και μαζί και τη χώρα;

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Επώνυμος 29/04/2011 22:25:37

    Πάντως μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ οι τηλεπικοινωνίες κοστίζουν 50% κάτω ...αυτό ειναι αδιαμφισβήτητο...τώρα αν τα τηλέφωνα παρακολουθούνται από ξένα κέντρα δεν νοιάζει και εμένα, όπως δεν νοιάζει και εσάς η φαυλότητα της ΓΕΝΟΠ..

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ dimos 29/04/2011 13:02:56

   Μικρό Πράσινο Νεοφιλελεύθερο παπαγαλάκι.

   Αν ρωτούσες θα μάθαινες ότι η ΔΕΗ ήδη έσπασε σε τρείς Εταιρίες. Το Δίκτυο Μεταφοράς (150kV, 400kV), το δίκτυο Διανομής (20kV, 400V), και την βασική Εταιρία που κράτησε την Παραγωγή και την Εμπορία.
   Αν ρωτούσες θα μάθαινες ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήδη έχουν μεταφερθεί στο ΙΚΑ. Τώρα αν θέλεις οι συνταξιούχοι να παίρνουν συντάξεις των 800 ευρώ, όταν επί δεκαετίες είχαν κρατήσεις άνω των 1000 ευρώ ανά μήνα (σε σημερινές τιμές), δεν μπορώ παρά να σου θυμίσω την ρήση του Χριστόδουλου για την κατσίκα του γείτονα.
   Θα πρότεινα να διαβάσεις και μερικά εξειδικευμένα blogs (ο "αρχαιοπτέρυγας" είναι μια καλή αρχή), και αν είσαι Βορειοελλαδίτης να πας μια βόλτα στα ορυχεία (κατά προτίμηση χειμώνα) για να καταλάβεις το αντικείμενο της συζήτησης.
   Τέλος, και δεν θα επανέλθω, προσπάθησε να καταλάβεις ότι ο Φωτόπουλος, ο Ρίζος, και τα λοιπά μη εμφανή λαμόγια δεν είναι η ΔΕΗ.

 11. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/04/2011 11:06:52

  Υπαρχει μια βασικη αρχη για αυτα που πρεπει να ιδιωτικοποιουνται και αυτα που δεν πρεπει.
  Ολα τα φυσικα μονοπωλια πρεπει να ειναι κρατικα.Οτι δεν ειναι φυσικο μονοπωλιο πρεπει να ειναι ιδιωτικο και ανοιχτο στον ανταγωνισμο.
  Για την περιπτωση της ΔΕΗ αυτο σημαινει οτι το δικτυο διανομης πρεπει να μεινει κρατικο.Τα εργοστασια παραγωγης οχι - πρεπει να ανταγωνιζονται ιδιωτικα και κρατικα.
  Η ΔΕΗ ειναι δυσκολη περιπτωση γιατι το κοστος παραγωγης διαφερει αναλογα με την πρωτη υλη που χρησιμοποιειται.Ο λιγνιτης ειναι ο φθηνοτερος και οι ΑΠΕ ακριβοτερες.Εαν λοιπον το κρατος αποφασισει οτι ενα τμημα του ρευματος θα παραγεται απο ΑΠΕ ή απο αεριο αναγκαστικα -δεν εξεταζω εδω αν πρεπει ή δεν πρεπει να γινει αυτο και τα οικολογικα,ειναι αλλο ζητημα - θα πρεπει να επιδοτησει τη διαφορα κοστους (αλλα βεβαια η επιδοτηση να μην ειναι παραπανω απο τη διαφορα) ωστε να προσελκυσει ιδιωτες.Ετσι κι αλλιως και να μην ειχε ιδιωτες το κοστος απο τη μη λιγνιτικη πρωτη υλη θα ηταν μεγαλυτερο.
  Ο μονος τροπος να μην επιδοτουνται οι ιδιωτες ειναι να τους δοθει δικαιωμα χρησης μερους του λιγνιτη ωστε να ειναι σε ισοτιμη ανταγωνιστικη βαση με τα κρατικα εργοστασια.
  Συνεπως εχουμε μια πολυπλοκη εξισωση που λιγοι μπορουν να ελεγξουν και η διαμαχη γινεται με επικοινωνιακα τρυκ αν επαιρναν λεφτα οι συνδικαλιστες κλπ.

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ ψυχραιμια 29/04/2011 13:12:10

   Δικαίωμα χρήσης του λιγνίτη έχουν. Για την ακρίβεια, δεν επετράπη στην ΔΕΗ να δώσει προσφορά για την ανάπτυξη του επόμενου λιγνιτικού πεδίου (νομίζω στην Βεύη) προκειμένου να προωθηθούν οι ιδιώτες. Ηδη τα ορυχεία στην Αχλάδα, Κλειδί κ.λ.π. τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες που προμηθεύουν την ΔΕΗ (με αρκετά λειτουργικά προβλήματα). Το θέμα είναι ότι οι λιγνιτικές μονάδες απαιτούν μεγάλες επενδύσεις, αργούν να αποσβεσθούν και δεν ταιριάζουν κατά συνέπεια στην νοοτροπία των ιδιωτών "επενδυτών". Αυτοί θα μπουν μόνο αν πάρουν τζάμπα τις υπάρχουσες μονάδες της ΔΕΗ.

 12. kargia avatar
  kargia 29/04/2011 11:30:25

  Γιατί όλοι στραφήκατε στην επιλογή Δημόσια ΕΗ ή συνδικαλ(η)στές? Δεν υπάρχει η λύση Δημόσια Ενέργεια με συνδικαλίστές χωρίς υπερεξουσίες και φαγοπότι? Το να ξεπουλήσεις λιμάνια/ενέργεια/αεροδρόμια/μεταφορές κ.λ.π. σημαίνει ότι θα έχεις πάντοτε ένα ευνουχισμένο κράτος που στην πραγματικότητα θα φοιτοζωεί που δεν θα έχει κανένα λόγο εκτός των φόρων. Δεν θα υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής, όποιος και να βγει ότι και να κάνουμε.

 13. Rote Phane avatar
  Rote Phane 29/04/2011 11:35:12

  ολος ο εργαζομενος πληθυσμος ανεξαρτητα που δουλευει θα γινει σε λιγο Ταλιμπαν και δεν θα αφησει τιποτα ορθιο, Τα αστικα κομματα τα εχουν φτυσει προ πολλου και προσπαθουν να γαντζωθουν σε εξεταστικες του κωλ.. επιτροπες.
  Ομως κορακας κορακου ματι δεν βγαζει. Στρεφουν τον κοσμο κατα των ΔΕΗτζηδων αλλα μουγκα γι τους λησταρχους βιομηχανους, εφοπλιστες, "επενδυτες" και πασης φυσεως αρπακτικων που εχουν καθησει στο σβερκο των Ελληνων απο το Σχεδιο Μαρσαλ και εντευθεν.
  Και βεβαια ανηκομεν εις την Δυση. Και βεβαια απο την ωρα που μπηκαμε στην ΕΟΚ τρωμε με χρυσα κουταλια. ΟΛΟΙ;
  Οι παραστασεις του Θεατρου-πλυντηριου της Βουλης απευθυνονται σε χαχολους.
  Τωρα τα προβατα κλαινε την χαμενη τους τιμη , μεταφορικα και κυριολεκτικα.

 14. dimos avatar
  dimos 29/04/2011 11:56:05

  Επώνυμε αν το κράτος μπορεί να κάνει την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ , ασ το κάνει. Πάντως τίποτα δεν έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια. Εμείς οι Ελληνες μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί στο να διατηρούμε καταστάσεις που άλλες χώρες έχουν αλλάξει πρίν από 30 χρόνια. Για αυτό ανέφερα τις Σκανδιναυικές χώρες όπου κανένας δεν μπορεί να τις κατηγορήσει ως νεοφιλελεύθερες. Το ελληνικό δημόσιο να κρατήσει την διανομή και να βάλει ρήτρες στη παραγωγή στο κάθε ιδιώτη.

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ dimos 29/04/2011 12:22:34

   Με την υπάρχουσα κατάσταση στη ΔΕΗ οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι, το κράτος έχει ετήσια έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι φορολογούμενοι δεν επιβαρύνονται, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν φθηνό ρεύμα. Όλοι είναι ευχαριστημένοι. Εσύ πού βρίσκεις το πρόβλημα;

 15. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/04/2011 12:05:25

  Ποιο ακριβώς είναι το "κόμμα ΜΑΣ"; Τη Δράση του Μάνου εννοείς, ή το γκρουπούσκουλο της ατυχήσασας; Γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, καλύτερα να μιλάς σε πρώτο ενικό και όχι σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

 16. Loretta avatar
  Loretta 29/04/2011 12:11:16

  Kαι αυτο τι σημαινει?? δηλ οι συνθηκες εργασιας σημαινουν τι για ολους εμας που την χρυσοπληρωνουμε?

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Loretta 29/04/2011 15:41:52

   Σημαίνει ότι οι εργάτες της ΔΕΗ καλώς κάνουν και πληρώνονται ανθρώπινα καθώς εκθέτουν καθημερινά τον εαυτό τους και την υγεία τους σε κίνδυνο. Εγώ παλι δεν χρυσοπληρώνω την κατανάλωση. Αυτό που χρυσοπληρώνω είναι τα δημοτικά τέλη, η ΕΡΤ και τα ΔΕΤΕ των τελωνειακών.

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/04/2011 12:19:11

  Και όταν κάνεις πόλεμο με την Τουρκία και ο ιδιώτης (αλήθεια, Έλληνας ή ξένος θα είναι;...) σου κόψει το ρεύμα για να σε πιέσει, τότε τι κάνεις;

  Το ξέρεις ότι όσοι πάνε να πάρουν την παραγωγή έχουν βάλει τη ΔΕΗ να μην έχει κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και έπειτα;

  Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

  Το ξέρεις ότι έχουμε το φθηνότερο ρεύμα στην Ε.Ε.; Ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό;

  Το πρόβλημα μου εμένα με τους συνδικαλιστές είναι άλλο: Το ξέρεις ότι θέλουν να μην γίνονται υδροηλεκτρικά, επειδή αυτά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και, άρα, μειώνεται η ισχύς τους;

  Αυτά δεν είναι θέμα συνδικαλισμού, όμως, είναι θέμα κυβέρνησης. Και δεν είναι το θέμα η αναδιάρθρωσης.

  Έχουμε ένα αλήτικο κόμμα που μέσω του συνδικαλισμού ήλεγξε τις υποδομές της χώρας.

  Το ίδιο αλήτικό κόμμα πάει τώρα να ξεπουλήσει τις υποδομές της χώρας και το παραπαίδι του που το δημιούργησε για ελέγξει αρχικά, τσινάει και δεν θέλει το ξεπούλημα.

  Μέχρι να λήξει ο κίνδυνος του ξεπουλήματος της χώρας στους νεοταξικούς εχθρούς της (με πυρήνα του ξεπουλήματος το ξεπούλημα της ενέργειας), εγώ θέλω τον Φωτόπουλο ισχυρό γιατί τον χρειάζομαι. Είναι ο σύμμαχός μου.

  Μετά στην πορεία, θα τον κανονίσουμε και με τον Φωτόπουλο να τον ξαναστείλουμε στις κολώνες να δουλέψει.

  Όπως συμμαχήσαμε με τη Βουλγαρία στον Α΄ Βαλκανικό κατά του βασικού εχθρού (Τουρκία) και λογαριαστήκαμε μετά στον Β΄, αφού ξεφορτωθήκαμε το βασικό εχθρό πρώτα.

  Έχουμε πόλεμο με το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ και τα άλλα είναι δευτερεύονται. Και αναπαραγωγή κλισέ.

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ Επώνυμος 29/04/2011 13:57:30

   +110000000000000. Αυτή είναι όλη η ουσία.

   Να θυμίσω επίσης την "απελευθέρωση" (μα πως σφάζουν τις λέξεις !) της εμπορίας βενζίνης επί Ανδριανόπουλου, αρχές '90, που από 45 με 50 δραχμές το λίτρο, εκτοξεύτηκαν στις 85 δρχ. για να σταθεροποιηθούν "λόγω ανταγωνισμού των εταιρειών" (τρελά γέλια !!) στις 75. Δηλαδή σε 2 χρόνια, και με την επίδραση του "ανταγωνισμού" είχαμε αύξηση περίπου 50% !!! (Τα νούμερα είναι στο περίπου αλλά αυτό έγινε πάνω κάτω).

   Για χάρη του ανταγωνισμού βεβαίως-βεβαίως !!

 18. zame avatar
  zame 29/04/2011 12:19:44

  ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ+100000000000.... τα εχει βρει μπροστά του ο κ. Παπανδρέου..
  και αντε τωρα να τα εξυγιανει..(που ειναι & δικα του)
  η μηπως τα θελει για "πισινη" για παν ενδεχομενο..?
  (που δεν τον "παιρνει" νομιζω)

  Αλλα φανταζεσται να τολμουσε να τα ακουμπισει αλλος..πχ.η ΝΔ ?

 19. factorx avatar
  factorx 29/04/2011 12:50:06

  Σημερινές δηλώσεις εκπροσώπου ΝΔ:

  Για τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ δύο πράγματα:
  Το πρώτο: Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αρχισυνδικαλιστής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φωτόπουλος, αποκαλύπτει τον άκρατο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα του κόμματός του. Ιδίως, μάλιστα του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού κ. Σαχινίδη.
  Θυμίζει ότι, λίγο πριν τις εκλογές, είχαν ‘’μπουκάρει’’ μαζί στα Γραφεία που συνεδρίαζε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων.
  Δίνει, μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος και φωτογραφίες που απεικονίζουν δίπλα του τον υπουργό και τον υφυπουργό.
  Θυμίζω ότι, στις 25 Φεβρουαρίου 2008, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπουτσής εκθείαζε την «αγωνιστική» -όπως έλεγε- «παρέμβαση των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ».
  Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.
  Έταζαν τα πάντα στους πάντες.
  Έλεγαν όχι σε όλα.
  Αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση.
  Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου του εαυτού τους.
  Και οφείλουν -ιδίως μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Σαχινίδης- να δώσουν εξηγήσεις.

  Το δεύτερο: Παρατηρούμε ότι το μισό ΠΑΣΟΚ είναι εναντίον του άλλου μισού. Το ένα απειλεί να καταστήσει όμηρο την κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κ. Φωτόπουλο, με τις κινητοποιήσεις που μεθοδεύει. Και το άλλο παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

 20. mind trap avatar
  mind trap 29/04/2011 13:15:46

  Το κόλπο είναι γνωστό. Βρίσκεις κάποια παιδιά του λαού, τους φουσκώνεις τα μυαλά με υπουργικές γνωριμίες για μικρο-οφέλη, τους φουσκώνεις τις τσέπες και μετά τους κάνεις ότι θες. Κάπως έτσι είχαν ο συνδικαλισμός και οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα. Η αποτυχία τους ήταν προδιαγεργαμμένη, μόνο που οι ίδιοι δε το βλέπανε γιατί φανταζόταν τους εαυτούς με ανώτερα αξιώματα και ¨κονέ".
  Από την άλλη δε νομίζω ότι είναι σωστό να υποβιβάζεται στο παρόν άρθρο το γεγονός ότι ο Παπακωνσταντίνου είχε μπουκάρει μαζί με τους συνδικαλιστές για να μη πωληθεί η ΔΕΗ . Μάλιστα θα έλεγα ότι αποτελεί μεγαλύτερο ατόπημα από αυτό του Καρατζαφέρη για τα υποβρύχια.
  Οι πολιτικοί γενικότερα δεν νοιάζονται για το είναι, αλλά για το φαίνεσθαι. Αυτή η νοοτροπία έχει περάσει και στο κόσμο σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, απλά γιατί ο λαός αντιλήφθηκε ότι μένουν ατιμώρητοι χρόνια τώρα. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω ήταν το moto της Ελλάδας δεκαετίες τώρα και η ατομική αίσθηση ότι όλα να γκρεμιστούν γύρω μου, εγώ θα σωθώ. Αλλά για να σωθώ πρέπει να "καβατζωθώ"
  Ο κόσμος όμως εκτός ότι έχει μνήμη ψαριού, δε μπορεί να κατανοήσει ΓΙΑΤΙ ενώ γίνονταν θεμελιώδη λάθη από τους πολιτικούς, αυτοί οι ίδιοι απολάμβαναν την κοινωνική αποδοχή. Ας μην μιλήσουμε για την πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ ή ότι ο μιμητισμός έχει φτάσει τα όρια πιθηκισμού, αλλά για κοινή λογική.
  Ότι πως είναι δυνατό αυτά τα επί σειρά ετών κοινωνικά ελλείμματα που καθημερινώς περνούσαν και εξακολουθούν να περνάν δίπλα από το καθένα μας (χρηματικά, ηθικά, νομικά, αξιοπιστίας, αξιοκρατίας κτλπ, κτλπ.) να ισοσκελίσουν με την πρόοδο εν γένει της χώρας μας?
  Μήπως κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ο λαός με τη λιγότερη ενσυναίσθηση ή για να το πω απλά μιας υπερατομικής αναισθησίας?
  Είναι γεγονός ότι η αλήθεια δε θέλει πολύ σκέψη και πολλά λόγια να ειπωθεί γιατί γίνεται άμεσα αντιληπτή από το καθένα. Αντιθέτως το παπατζηλίκι έχει μεγάλη προετοιμασία κάμψης αναστολών και ενέχει τη γοητεία ότι βρέθηκε εξυπνότερος να μας τη φέρει, άρα είναι και άξιος. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
  Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με τα πίτουρα, γιατί οι κότες έχουν αρχίσει ήδη να τρώνε!

 21. dimos avatar
  dimos 29/04/2011 15:26:42

  ΗΡΩΝ έχει σπάσει η ΔΕΗ σε ξεχωριστές εταιρίες με το δημόσιο να έχει 100% των μετοχών?? Πότε έγινε αυτό ?/ Ποιός το έκανε ?? Είσαι κλασσικό παράδειγμα πρασινοφρουρού που παραπληροφορεί τους πάντες. Μακάρι να ήταν έτσι - για τη σύνταξη ναι να πάρουν 800 ευρώ σύνταξη και να τους επιστραφούν τα υπόλοιπα αν έχουν πληρώσει για παραπάνω. Το πρόβλημα σου είναι ότι βλέπεις αυτά που έρχονται ανεξαρτήτως κυβέρνησης και τα παίρνεις στο κρανίο - γιατί ο συνδικαλισμός των λαμογιών έχει ψοφήσει.

 22. juliet avatar
  juliet 29/04/2011 16:09:04

  Ολα χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι για τις αλλεπάλληλες φορομπηχτικές επιδρομές των ''Σταυροφόρων της Κάθαρσης'' που ψάχνουν στις τσέπες μας αδιακρίτως ,για το απορρυπαντικό τους .Στην κοινωνικοποίηση ''χρέωσαν ''την αποτυχία τους οι αδίσταχτοι προχτεσινοί ''προφήτες'',στην ιδιωτικοποίηση ''πιστώνουν '' τις προσδοκίες τους για οικονομική ανάκαμψη οι ανίκανοι σημερινοί ''διαφεντευτάδες''.
  Δεν θα πρέπει να πέσουμε στο λουκάκι τους,ο εχθρός μας είναι οι Εφιάλτες ,δεν είναι ο κάθε εργαζόμενος.Και τους συνδικαλιστές τους δημιούργησαν για να τους χρησιμοποιήσουνε όταν θα ερχότανε το πλήρωμα του χρόνου,αναλώσιμοι είναι,σκεφτείτε το.
  Μόνη ευχή και ελπίδα μας να μη χρειαστεί να κατρακυλίσουμε ''πιο βαθιά στου Κακού τη σκάλα'' κι να σταματήσουν τα παθήματά μας ,μόνο με ομόνοια.
  Δημοψήφισμα ,παιδιά, και αλλαγή απο την δοσίλογη κυβέρνηση!!!

 23. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ avatar
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 29/04/2011 19:01:39

  Είμαι έτοιμος να φάω ψωμί και κρεμίδι για 10 χρόνια αρκεί να βρεθεί ένα παλικάρι Έλληνας ή ξένος "να κρεμάσει από την γλώσσα" (με την πολιτική έννοια του όρου) αυτά τα παράσιτα τους πρασινοφρουρούς συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και της ΕΡΤ που έχουν καταστρέψει την χώρα.

 24. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/04/2011 19:04:18

  Γιατί τόσο πολλοί δεξιοί από την Ελλάδα αγαπούν τόσο πολύ τους ταλίμπανους (Αφγανούς, Πακιστανούς, Πάσοκες - όλοι οι ταλίμπανοι μια ταλιμπανιά);
  Μάλλον πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία: Θυμάστε τι τέρατα και σημεία ακούστηκαν εδώ γύρω το 2001, όταν οι ερασιτέχνες αεροπόροι έπεσαν πάνω στους Δίδυμους Πύργους;

 25. juliet avatar
  juliet 29/04/2011 19:25:42

  @Θείο
  γιατί είναι κομπλεξάρες,νομίζουν ότι αποκτούν κουλτούρα αν πουν οτι ηλιθιότητα θες.
  Με τη θέλησή μας αφεθήκαμε να πέσουμε θύματα μιας μακροχρόνιας ,συνεχούς, σωστα οργανωμένης και περίτεχνα μεθοδευμένης ξένης πολιτισμικής διάβρωσης.
  Αν σ΄αυτή την συγκυρία ,καταλάβουμε πως ελάχιστα απο τα ΄΄ξένα''μας είναι αναγκαία και απαραίτητα και βεβαιωθούμε πως οι ''άλλοι''χρειάζονται τα δικά μας ,ίσως καταφέρουμε να ξεφύγουμε.....
  Πάνω απ΄όλα μη αποποιήστε την καταγωγή σας ,ντρέπεστε για τον αγρότη πατέρα σας, τη μάνα σας ; αυτοί είναι οι Ελληνες και όχι τ΄αποβράσματα που βιάζουν γυναίκες ,που ληστεύουν τους γέροντες ,που παρενοχλούν παιδιά.

 26. Aθωος περαστικος avatar
  Aθωος περαστικος 29/04/2011 20:31:01

  @Επωνυμος
  Ναι θελω τη ΔΕΗ σε κρατικο ελεγχο, αλλα οχι με αυτο το συρφετο να τη στελεχωνει και ουτε με αυτα τα προνομια. Και το θεμα ειναι οτι αυτους δεν μπορει επι της ουσιας να τους κουνησει κανεις. Οποτε δικαιουμαι να ενισταμαι εντονως.

 27. antonis avatar
  antonis 29/04/2011 21:05:05

  καπιοι ειπαν οτι οφωτοπουλοσ ζηταει αλλα 12δισ. και οτι ειναι θρασοσ.αυτα τα λεφτα ειναι απο τησ εισφορεσ των ασφαλισμενων τησ δεη που τα εδιναν υπο την μορφη επενδυσεων τωρα που ιδιοτηκοπιοιται η δεη ναι εχουν το θρασοσ και τα ζητανε πισω και οχι μονο τα ζητανε αλλα και με αγωγεσ θα τα παρουν γιατι δεν εχει ουτε το κρατοσ ουτε κανενασ αλλοσ δουλεια με τισ εισφορεσ των εργαζωμενων γιαυτο ασ σιωπασουν και ασ μην παρασιρονται απο τιτλουσ γκεμπελοκαναλων και εφημεριδων!δεν ζηταμε να μην ιδιωτηκοποιησουν την δεη ζηταμε τησ εισφορεσ πισω

 28. antonis avatar
  antonis 29/04/2011 21:12:57

  και ασ μου πει καποιοσ που δεν υπαρχει συνδικαλισμοσ και που δεν υπαρχουν προβληματα! λοιπον αυτο θελετε ενα κοσμο χωρίς συνδικαλισμο η συνδικαλισμο φημωμενο οπωσ σε μερικα καθεστοτα που να δουλευουν ανιληκα παιδια στα εργοστασια ο εργαζωμενοσ δεν θα εχει στον ηλιο μοιρα! αν αυτο θελετε αρνουμαι να ζησω σα αυτων τον βρωμικο κοσμοσασ και θα πωλεμισο φανατισμενα για ενα καλυτερο αυριο για μενα και τα παιδια μου!

  • juliet avatar
   juliet @ antonis 29/04/2011 22:36:38

   @Antonis
   Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου;ο συνδικαλιστής δάσκαλος σου μαθαίνει τα παιδιά καλύτερα γράμματα;Εμένα ο δικός μου δάσκαλος δεν ήτανε συνδικαλιστής ,παιδιά της πόλης μας μάθαινε να μπολιάζουμε δένδρα.
   Ο συνδικαλιστής γιατρός δεν πληρώνεται όταν χρειάζεσαι γιατρό;
   Ο συνδικαλιστής πυροσβέστης όταν χρειαστείς βοήθεια σε εξυπηρετεί καλύτερα;
   Δεν ξέρω τι πιστεύεις για τον συνδικαλισμό,αλλά οι περισσότεροι απ΄αυτούς έγιναν βολευτές,άρα αγωνίστηκαν για το δικό τους καλό και όχι για το καλό το δικό σου και των παιδιών σου.Λυπάμαι όχι για σένα ,εσύ έχεις μυαλό και κρίνεις αλλά για τα παιδιά σου,δηλ με λίγα λόγια ξέρεις να αγωνίζεσαι για τα συμφέροντα των άλλων.Μήπως θα έπρεπε να πεις να αγωνιστούμε όλοι για να φέρουμε τις ισοροπίες ,ο εργοδότης να μη σκέφτεται κέρδος 100%,άλλα να εκτιμά τον άνθρωπο που έχει κοντά του,και ο εργαζόμενος να σέβεται τον άνθρωπο για τον οποίον δουλεύει;
   Η ανεργία είναι εκείνη που πρέπει να φοβάσαι,οχι εσύ,όλοι μας .Αυτή ευθύνεται για τους εξευτελιστικούς μισθούς .Η ανεργία κάνει τον κόσμο βρώμικο και αυτόν τον κόσμο να αρνείσαι και για σένα και για τα παιδιά σου,είναι κάτι που απευχόμαστε όλοι.

 29. ΦωΚ avatar
  ΦωΚ 30/04/2011 02:08:31

  πλακα θα εχει ομως να ποσταρει καποιος μεσους μισθους και προνομια στην ΔΕΗ οπως και συνταξεις.Αν δεν τους αρεσει στα φουγαρα και θελουν παιρνουν τα λεφτα που περνουν να φυγουν και να πανε αλλες ομαδες που κανουν δουλεια σε χειροτερες συνθηκες να δουνε κι αυτοι πως ειναι να μενεις στα ρετιρε.ο πρεδρος της γενοπ στην γσεε ειναι στν λιστα μια θεση πανω απο τον προεδρο θυρωρων ελλαδος.Τι Κοζανη τι Λωζανη και τα δυο σε νη τελειωνουν.

 30. Κώστας avatar
  Κώστας 30/04/2011 08:40:55

  Γουστάρω τα Πρασινόσκηλα να βγάζουν τα μάτια μεταξύ τους και μάλιστα δημόσια!!!!

  • φωνη avatar
   φωνη @ Κώστας 30/04/2011 16:41:54

   Θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικός αυτός ο εμφύλιος πρασινοπόλεμος αν δεν διακυβέβονταν το μέλλον μιας κερδοφόρας επιχείρησης του δημοσίου και το μέλλον πολλών εργαζομένων που δεν τα φάγανε μαζί τους.

 31. A.M. avatar
  A.M. 30/04/2011 10:21:04

  Ένα ζήτημα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ.
  Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΠΡΈΠΕΙ να παραμείνει ΔΗΜΌΣΙΑ!
  Τελεία και παύλα._

  Άλλο ζήτημα είναι οι ΓΕΝΟΠίτες.
  Εντελώς άλλο ζήτημα.
  Και πρέπει να εξεταστεί ΞΕΧΩΡΙΣΤΆ απ το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  Αυτά τα δύο ΔΈΝ πρέπει να συγχέονται.

  Γιατί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι το άντρο των πρασινοφρουρών στον δημόσιο τομέα.
  Αμείβονται όσο κανένας άλλος δημόσιος υπάλληλος.
  Έχουν καταντήσει κράτος εν κράτει.
  Και να μην θυμηθούμε τις νείλες που έχουμε τραβήξει ως καταναλωτές με τους εκβιασμούς των ΓΕΝΟΠιτών στην νεώτερο πασοκονεοελλληνική ιστορική πραγματικότητα την μετά το 1980κάτι.
  Ας το αφήσουμε.

  Η ΔΕΗ να παραμείνει ΔΗΜΌΣΙΑ όπως ο τίτλος της αναφέρει.
  Οι ΓΕΝΟΠίτες να «συμμορφωθούν» και να καταλάβουν ότι είναι υπάλληλοι όπως κάθε άλλος υπάλληλος πάση θυσία!

  Αυτά.

 32. ΙΩΑΝΝΗΣ .Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ .Γ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 30/04/2011 20:05:23

  TO ΠΡΩΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΤΑΝ ΤΟ ΣΤΗΣΗΜΟ
  ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΕΧΩ [ ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ] ΓΝΩΜΗ
  ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕ
  ΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΣ
  ΔΕΚΟ ΕΒΓΑΛΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ
  Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ
  ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΙ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΑΦΗ
  ΣΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΜΑ ΟΙ [ ΔΕΗ ] ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΜ
  ΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΑΥΤΟ .

 33. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/05/2011 08:38:09

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΜΕ ΟΧΗΜΑ
  ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ.

  ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΜΑΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΗ
  ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ,ΛΥΣΣΑΞΕ Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ
  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΡΡΙΞΕ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ
  ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥΛΗΣΕ,ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΝ
  ΟΤΕ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ.

  ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΗ,ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ
  ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΥΠΟ-
  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ....

 34. Στέργιος avatar
  Στέργιος 01/05/2011 08:41:56

  Και φωτογραφίες από παλιά, ρομαντικά ραντεβού, βλέπω έβγαλε στο μεϊντάνι ο Φωτόπουλος... Εμ έτσι εξηγείται η άγρια κόντρα ΓΕΝΟΠ - ΠΑΣΟΚ... είναι ο θυμός τής απατημένης γκόμενας!

 35. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 01/05/2011 11:36:15

  "είναι ο θυμός της απατημένης γκόμενας"
  Άς μη βιαζόμαστε για το τέλος αυτής της ιστορίας αγάπης και μίσους ανάμεσα σε "Υπουργούς" πνιγμένους στα ίδια τους τα σκατά (Παπακωνσταντίνου) και "Συνδικαλιστές" Πρασινόσκυλα-λαμόγια (Φωτόπουλος).
  Είναι κανείς σίγουρος ότι ο "Πρόεδρος" της ΓΕΝΟΠ δεν θα είναι....υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές;
  Ο εσμός των καθικιών μας κοροϊδεύει. Άς το καταλάβουμε τελοσπάντων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.