14/11/2010 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επομένη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία

Ακόμα και οι άσπονδοι φίλοι του Αντώνη Σαμαρά παραδέχονται, ότι με τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής δεν εξήλθε απλώς  ενισχυμένος, αλλά εδραίωσε την ηγεμονία του στο χώρο της κεντροδεξιάς. Είναι  πλέον ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της.  Αν μάλιστα σήμερα η Ν.Δ. επικρατήσει στις περιφερειακές εκλογές, τότε μπαίνει σε τροχιά εξουσίας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά (ίσως λειτουργήσει και καταλυτικά) το σχεδιαζόμενο εγχείρημα της  κας. Μπακογιάννη, η οποία έχει επενδύσει στην  αποτυχία του Αντώνη Σαμαρά.

Η εκτίμησή μου είναι ότι η Ν.Δ. δεν έχει τίποτα απολύτως να φοβηθεί από το κόμμα της κας. Μπακογιάννη.  Πρώτον, γιατί με την αποχώρησή της αποκαταστάθηκε  η πολιτική ενότητα της παράταξης. Η κα Μπακογιάννη εδώ και χρόνια λειτουργούσε με τη λογική του ….μικρομετόχου που αγωνιζόταν να αποκτήσει την πλειοψηφία.  Εκτιζε συμμαχίες,  προωθούσε συμφέροντα και  ημετέρους και δίχαζε την παράταξη. Με άλλα λόγια λειτουργούσε ως κόμμα μέσα στο κόμμα.

Δεύτερον, γιατί  ένας  ψηφοφόρος δεν εγκαταλείπει το κόμμα του, όταν το βλέπει να ανακάμπτει και να διεκδικεί εκ νέου την εξουσία.

Τρίτον, γιατί σε σύγκριση με τα ηγετικά προσόντα, τις γνώσεις και τις ικανότητες του κ. Σαμαρά, η κα. Μπακογιάννη υστερεί απελπιστικά. Και αυτό όσοι δεν το έχουν διαπιστώσει ακόμα, θα το διαπιστώσουν σύντομα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα δεν θα το δώσει όλα για να στηρίξει τους εκλεκτούς του. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους το γεγονός ότι η κοινωνία έχει ήδη ξεπεράσει τα όριά της. Ότι ο κόσμος γνωρίζει τα δεινά που έφερε η πολιτική του μνημονίου. Και υπεύθυνοι για  το μνημόνιο, εκτός από την  κυβέρνηση, είναι και όσοι το στήριξαν με την ψήφο τους. Αναμφίβολα μέσα σ’ αυτούς ξεχωριστή θέση κατέχει η κα. Μπακογιάννη.

Συμπέρασμα:

Στις σημερινές εκλογές έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να καταψηφίσουμε το μνημόνιο και τους θιασώτες του. Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θέλουμε να αλλάξουμε πορεία.  Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, αν το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει, η ευθύνη θα ανήκει σε όλους μας.

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ.

Επειδή η δημιουργία ενός κόμματος είναι μια πολυδάπανη υπόθεση, θέλω να ελπίζω ότι η κυρία Μπακογιάννη θα μας αποκαλύψει  τους χρηματοδότες της. Εκτός και αν το κόμμα στηρίζεται από τις…εισφορές των μελών του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 14/11/2010 12:48:28

  @ Κώστας Ροδινός
  O τίτλος της αναρτησης θα επρεπε να ηταν "Υπάρχει επόμενη μέρα για το υπο ίδρυση κόμμα της Θεοδώρας Μπακογιάννη-Κουβελου-Μητσοτάκη?"

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/11/2010 12:55:44

  Πολύ σωστό αυτο που λες Κώστα για την υπεροχή του Σαμαρά έναντι της Ντόρας. Η δημιουργία του κόμματος θα είναι ευκαιρία να φανεί η πολιτική γύμνια της.

  Το βασικό πρόβλημα είναι, τι θα κάνουμε με τους Δούρειους Ίππους της παράταξης. Δεν πιστεύω ότι θα φύγουν όλοι, θα αφήσουν κάποιους για κάβαντζα και υπονόμευση μέσα στη ΝΔ.

  Να μην κάνουν οι άνθρωποι αυτό που ξέρουν καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/11/2010 13:48:18

   Επώνυμε,

   Το αυτό εκτιμώ και εγώ.

 3. azxc avatar
  azxc 14/11/2010 12:58:45

  Να δείτε προβολή από τον όμιλο Μαρινάκη-Αλαφούζου και μετά τα λέμε..δεν βάζω τυχαία πρώτο τον αμερικανοτραφέντα ...πρόεδρο...της πιο μαζοποιημένης και ελεγχόμενης ομάδας κρούσης του Συστήματος

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ azxc 14/11/2010 13:41:40

   Ο ολυμπιακός είναι το πασοκ του αθλητισμού άλλωστε.

 4. Kenan avatar
  Kenan 14/11/2010 13:31:55

  Μεγάλες αλλαγες στη ΝΔ θα κάνει απο αυριο ο Σαμαράς λεένε πανομοιότυπα σημερινά ρεπορτάζ. Όπως ένα στο ΒΗΜΑ που γραφει οτι στη νέα ηγετική ομάδα "εντάσσονται στελέχη, όπως π.χ. ο στενός του συνεργάτης και εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος, οι αντιπρόεδροι κκ. Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος , ο γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης, οι τομεάρχες κκ. Κ. Χατζηδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης , Στ.Καλαφάτης, Χρ.Ζώης , Ν. Δένδιας, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μάξ. Χαρακόπουλος , οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κκ. Κ.Μαρκόπουλος, Κ.Τζαβάρας και Εμμ. Κεφαλογιάννης, ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Κ.Τασούλας και του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος , ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» κ. Ευ. Μεϊμαράκης, αλλά και οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας που εμπιστεύεται, οι κκ. Χρ.Σταϊκούρας και Ν.Μηταράκης. Αναμένονται και επιστρατεύσεις κορυφαίων στελεχών, όπως οι κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Μουσουρούλης κ.ά..."

  Δηλαδή αν πιστέψουμε το ΒΗΜΑ, ο Σαμαράς θα κάνει μια απο τα ίδια;. Ποιος τα διαρρέει αυτα; Ο Παναγιωτόπουλος; χα χα χαααα

 5. anonymous avatar
  anonymous 14/11/2010 14:22:30

  Κακά τα ψέματα, αν η Ντόρα μαζί με τον Καρατζαφέρη πάρουν 10% τότε η ΝΔ θα μείνει στο 35% και κυβέρνηση δε γίνεται. Και με 40% δε γίνεται κυβέρνηση.
  Εκείνο που θα γίνει είναι να γίνει κάποια συνεργασία με καθαρούς όρους.

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2010 18:29:29

  Για το κόμμα της ΝΔ, ανεξαρτήτως των τελικών σημερινών αποτελεσμάτων, οι εκλογές έδειξαν μια σαφή τάση αντιστροφής της εικόνας του κόμματος σε σχέση με τις γενικές εκλογέςτου 2009 στις οποίες υπέστη συντριβή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απήχηση και στον αγώνα του αρχηγού της. Το στοίχημα για τη ΝΔ είναι να ενεργοποιήσει εκείνο το μεγάλο τμήμα των ελλήνων πολιτών για τους οποίους η πολιτική είναι κάτι το απεχθές. Η απέχθεια έναντι ενός συγκεκριμένου πολιτικού μοντέλου τείνει να παγιωθεί ως απαξίωση της ίδιας της πολιτικής. Της πολιτικής ως συμμετοχής στο γίγνεσθαι εντός της δημόσιας σφαίρας. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο καθώς η "αποχή" αφήνει το πεδίο ελέυθερο στους επίδοξους "σωτήρες", τους οποίους θα παρουσιάσει ως τέτοιους η κυρίαρχη ελίτ, για συνεχίσουν την εκποίηση της πατρίδας. Συνεπώς, ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να στοχεύσει προς τα εκεί. Να ενεργοποιήσει ξανά τον κόσμο στο πολιτικό γίγνεσθαι. Πρέπει να δώσει κινηματικό χαρακτήρα στην ανάληψη της εξουσίας από την ίδιο, αν δε θέλει να είναι πρωθυπουργός υπό ομηρία.
  Το εκκολαπτόμενο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο. Εκ των πραγμάτων απευθύνεται σε περιορισμένο ακροατήριο και δεν προκύπτει ως αποτέλεσμα κοινωνικών ζυμώσεων και διεργασιών αλλά περισσότερο ως ανάγκη της ιδίας να είναι αρχηγός. Ούτως ή άλλως η συνολική πορεία της συγκεκριμένης οικογένειας στον ελληνικό πολιτικό στίβο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

 7. TASSOS avatar
  TASSOS 14/11/2010 18:48:02

  Kε Ροδινέ, ας κρατάμε ,στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας, ότι ο όχλος είναι όχλος και οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία και κρισιμότητα ιστορική στιγμών δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ξέρω και ξέρετε ότι η ποιότητα του Ελληνικού όχλου δεν είναι και η καλύτερη . Ας ελπίσουμε σε αυτό που εγώ ονομάζω "αδιευκρίνιστα γενετικά χαρακτηριστικά" αυτού του όχλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.