14/10/2007 16:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιχείρηση νεκρανάστασης της κεντροαριστεράς

Βλέπεις καμιά φορά μια εικόνα, ή διαβάζεις ένα άρθρο, και σου έρχεται ένα «φλας». Τα καταλαβαίνεις αμέσως όλα. Το ίδιο έπαθα διαβάζοντας το κύριο άρθρο του κ.
Ν. Νικολάου στην «Καθημερινή» της Παρασκευής. Γράφει λοιπόν ο στυλοβάτης του συστήματος εθνικών προμηθευτών του ΠΑΣΟΚ από το ΒΗΜΑ τις περασμένες δεκαετίες: «Τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που το 1996 είχαν προωθήσει στην πρωθυπουργία και στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη έβλεπαν έντρομα την επερχόμενη συντριβή του ΠΑΣΟΚ… Ήταν τόσα πολλά αυτά που διακυβεύονταν στις εκλογές του Μαρτίου του 2004, ώστε τα συμφέροντα αυτά, αδίστακτα και ψυχρά σαν τους εκτελεστές, απέλυσαν εν μια νυκτί τον Σημίτη και οργάνωσαν τη διαδοχή του από τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου. Ούτε δαχτυλίδι λοιπόν ούτε σταυρός μαρτυρίου, απλώς μια απροσχημάτιστη συναλλαγή για να διασφαλισθούν προνόμια που κινδύνευαν…Αμέσως μετά την ήττα του Μαρτίου του 2004, όταν τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα είδαν ότι δεν τους βγήκε η παρέμβαση και κυρίως όταν προϊόντος του χρόνου διαπίστωσαν ότι ο Γ.Α.Π. ήταν ένας έντιμος ηγέτης και δεν ήταν διατεθειμένος να παίρνει γραμμή άρχισαν να τον υπονομεύουν συστηματικά …».

Νομίζω ότι ο κ. Αλαφούζος πρέπει να καλέσει τον κ. Νικολάου και να του συστήσει να είναι πιο προσεκτικός σ΄ αυτά που γράφει. Να μην κάνει τέτοια λάθη και τον εκθέτει. Τι θέλει δηλαδή να μας πει;  Ότι οι φοβεροί και τρομεροί επικυρίαρχοι της πολιτικής ζωής άρχισαν να φυραίνουν από το 1996 και μετά και έβαλαν αρχηγό έναν τύπο που δεν τους άκουγε; Δεν τον είχαν μάθει δηλαδή τόσα χρόνια στο Καστρί; Πως έκαναν αυτό το λάθος;

Η μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, καθώς το άρθρο αυτό στην «Κ» συμβαδίζει με την εικόνα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τελευταία μέσα από τα ΜΜΕ για το Γ. Παπανδρέου: Ο Βενιζέλος χάνει επειδή είναι «ανεξέλεγκτος» και ο Παπανδρέου κερδίζει επειδή είναι «τίμιος» και «αντι - διαπλεκόμενος». Κατάφεραν δηλαδή ο Βενιζέλος και όσοι κρύβονται από πίσω του να «να αναστήσουν τον Γιωργάκη» (όπως γράφει και το ΑΝΤΙ). Έτσι μπορεί να «αναστηθεί» και η χρεοκοπημένη κεντροαριστερά, ως όχημα εξουσίας που έχαιρε ανέκαθεν της προτιμήσεως των κάθε λογής επικυριάρχων και προστατών. Μέχρι τότε ας μείνει και η Δεξιά στην εξουσία μια – δυο θητείες. Πρέπει να φάνε κι αυτοί για να λειτουργεί το σύστημα.

Ας το σκεφτούμε αυτό και από μια άλλη σκοπιά: Όλα αυτά τα χρόνια και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, μας κυβερνά το ίδιο «σύστημα ΠΑΣΟΚ», απέναντι στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως ο Καραμανλής. Επειδή δεν κατάλαβε ποτέ πως δεν είχε απέναντί του ένα κόμμα, αλλά ένα κοινωνικό φαινόμενο. Τι θα γίνει άραγε αν ο Παπανδρέου επικρατήσει (όπως είναι αναμενόμενο) και το ΠΑΣΟΚ στραφεί προς την αριστερά; Είδατε να κάνει καμιά παρέμβαση η Αριστερά τώρα που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.