#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2010 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιτομή της προπαγάνδας και του καιροσκοπισμούΟ καιροσκοπισμός στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν είναι καινούργιο φρούτο, όμως, φαίνεται ότι ακόμη και σε δύσκολες για την Ελλάδα εποχές, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Γιώργος Προβόπουλος, αφού έγινε διοικητής της ΤτΕ, αποθεώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, έκρυψε τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομία πέρυσι το καλοκαίρι, ενημέρωσε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου, για το έλλειμμα αλλά ξέχασε να ενημερώσει τους πολίτες, βολεύτηκε και τα βρήκε με τη νέα κυβέρνηση, σήμερα γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής της “πράσινης” προπαγάνδας για την οικονομική κατάσταση. Αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, σε μια εντυπωσιακή μεταστροφή ο κ. Προβόπουλος έγινε βασιλικότερος του βασιλέως και μετά από κάθε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό βγαίνει και κάνει δηλώσεις αισιοδοξίας, την ίδια ώρα που τα πάντα καταρρέουν.

Βέβαια, θα πει κανείς, τι να δηλώσει μπροστά στις κάμερες ότι καταρρέουμε; Φυσικά και δε θα το κάνει διότι τότε πράγματι θα καταρρεύσουμε. Αλλά δηλώσεις του τύπου ότι μπαίνουμε σε έναν ενάρετο κύκλο κι ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές βγάζουν την Ελλάδα από την ύφεση είναι αν μη τι άλλο αστείες. Οταν ο κόσμος έχει πάθει την πλάκα του και δεν ξέρει αν θα βγάλει το χειμώνα, όταν η ανεργία έχει εκτοξευτεί, τα έσοδα έχουν βουλιάξει, όλοι οι βασικοί οικονομικοί δείκτες έχουν πάρει την κατηφόρα και το κυριότερο: όταν η τρόϊκα κάνει κουμάντο και δίνει εντολές ακόμη και στην ΤτΕ για το πώς πρέπει να λειτουργήσει, το να βγαίνει ο κ. Προβόπουλος να λέει τέτοια είναι εντελώς άκαιρα.

Κατ' αρχάς ο κόσμος με τις θυσίες που έχει κάνει περιμένει να ακούσει αλήθειες κι όχι ότι η οικονομία πάει καλά και να μην ανησυχούμε. Ετσι έλεγαν πριν από 10 μήνες και σήμερα είμαστε υπό κατοχή, τα εισοδήματά μας έχουν μειωθεί, οι συντάξεις των απόμαχων της ζωής έχουν συρρικνωθεί.

Με ψέμματα δεν δημιουργείται ανάπτυξη, δε θα έρθουν περισσότεροι ξένοι τουρίστες, δεν θα δημιουργηθούν νέες δουλειές ούτε ξαφνικά θα πάρει μπροστά η χώρα και θα έρθουν λεφτά από το εξωτερικό. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική που δεν θα στραγγαλίζει τον κόσμο, που θα βοηθήσει την αγορά να ανασάνει και θα φέρει περισσότερα εισοδήματα στα νοικοκυριά.

Επομένως, αν ο κ. Προβόπουλος θέλει να διατηρήσει το ρόλο της... Θάτσερ του κ. Παπανδρέου το έχει καταφέρει αφού ενστερνίζεται τις απόψεις της κυβέρνησης για την οικονομία.

Δεν είναι όμως αυτός ο θεσμικός του ρόλος.

Το ρεπορτάζ

Κατακτήσαμε τους πρώτους στόχους που είχαμε θέσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόμενος τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλου και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία κλίματος ασφάλειας, σιγουριάς, κοινωνικής δικαιοσύνης και η ανάπτυξη της οικονομίας.

Τα δημοσιονομικά έχουν τεθεί υπό έλεγχο, παρά τα όποια προβλήματα. Δημιουργούνται συνθήκες για έναν ενάρετο κύκλο στην οικονομία. Αφήνουμε πίσω το φαύλο κύκλο, ανέφερε ο Γιώργος Προβόπουλος στον πρωθυπουργό, πριν ξεκινήσει η συνεργασία τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση παρευρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε νωρίτερα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα αποδώσουν καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος avatar
  Γιωργος 19/08/2010 18:05:24

  Δεν καταλαβαίνω την ενόχληση για τη στάση Προβόπουλου. Το ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιεί τα μέτρα που εισηγείται ο εκάστοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Μήπως υπάρχει κάποια διαφορά σε αυτά που λέέι σήμερα ο Προβόπουλος σε σύγκριση με αυτά που έλεγε ο Γκαργκάνας; (συγκράτηση μισθών, περιορισμός δημόσιου τομέα, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις κλπ)

  • Alex avatar
   Alex @ Γιωργος 19/08/2010 18:08:30

   Το Τ+10 ξεχασες!!!!!

 2. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 19/08/2010 18:54:16

  Ο κ. Προβόπουλος κρίνεται με ις πράξεις του και θα εξακολουθείνα κρίνεται. Προσέξτε μια απ'αυτές, η πιό πρόσφατη:
  Σε απόλυτη αρμονία αυτός και η Κυβέρνηση του Μνημονίου ανακοίνωσαν νέα στήριξη των Ελληνικών τραπεζών με πακέτο εγγυήσεων € 25 δισεκατομμυρίων ! Βεβαίως σε πλήρη γνώση και των δύο, αφού στην ουσία όλες οι τράπεζες αυτές βρίσκονται εν ζωή, χάρις στη βοήθεια του κ. Trichet, Κυβερνήτη της ΕΚΤ. Στην πραγματικότητα, βρίσκονται ΤΕΧΝΗΤΑ στη ζωή, αφού δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα, την οποία προσωρινά αποκτούν δανειζόμενες με έπιτόκιο 1% και δίδοντας έξασφάλιση Ελληνικά ομόλογα τα οποία αποτιμώνται στο 60% σήμερα στις χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές ! Αυτό είναι πρωτόγνωρο, όμως αυτή είναι η πολιτική απόφαση της Ευρωπαικής Ενωσης και ης ΕΚΤ για να αποφύγουν ένα ντόμινο χρεωκοπιών και εξαφάνιση του ευρώ.
  Ο κ. Προβόπουλος, αν θέλει να κριθεί επαγγελματικά και ΕΘΝΙΚΑ, θα πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ στις αδύναμες και, επαγγελματικά μέτριες όπως έχει πλήρως αποδειχθεί από την αδυναμία τους να διαχειριστούν κρίσεις, διοικήσεις των Ελληνικών τραπεζών να "πακετάρουν κακά δάνεια από τα χαρτοφυλάκιά τους" και να τα πουλήσουν στην ΕΚΤ συνοδεύοντας τα με τις εγγυήσεις των € 25 δισεκατομμυρίων της Ελληνικής Κυβέρνησης, δηλαδή με χρήματα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, εισπράττοντας αντίστοιχα κεφάλαια "ΤΣΑΜΠΑ". Αν κάτι τέτοιο επιτραπεί να γίνει, θα πρόκειται για colpo grosso ολκής. Και τότε θα μιλάμε για εγκληματική πράξη. Και ποιός θα σώσει το Διοικητη της Τράπεζας της Ελλάδος και την Κυβέρνηση του Μνημονίου.
  ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.

 3. Στέργιος avatar
  Στέργιος 19/08/2010 20:18:18

  Καταλάβατε γιατί έχουμε κρίση στην Ελλάδα;

  Γιατί κάθε χρόνο ο Προβόπουλος ζητιανεύει από 25-28 δις ευρώ δημοσίου χρήματος για τις -κατά τα άλλα- ιδιωτικές τράπεζες.

  Όσο λεφτά ζητάει ο Προβόπουλος, τόση είναι κι η μαύρη τρύπα τού Δημοσίου που καλούνται να γεμίσουν οι συνταξιούχοι των 400 ευρώ.

  Πόσο είναι το σύνολο των καταθέσεων των Ελλήνων στις τράπεζες; Είναι πάνω από 45 δις ευρώ; Δεν νομίζω! Ας έδινε το κράτος στον καθένα από εμάς το ποσό που έχει στην τράπεζα και ας τις έκλεινε τις π@#τά@#ς! Θα εξοικονομούσε και 8 δις ευρώ!

  Για να μην πούμε πόσο θα ξαλάφρωνε ο κόσμος που ταλαιπωρείται με τα πανωτόκια και τα τοκογλυφικά επιτόκια.

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 19/08/2010 20:34:04

  Αναρωτιέμαι, γιατί ο Προβόπουλος δεν πίεσε το παιντί, εκεί στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δανειστεί η χώρα πριν πάει ΔΝΤ, αφού μπορούσε να δανειστεί 25 δις τουλάχιστον, έτσι ώστε να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για το Α'εξάμηνο του 2010;; Καλά τα νέα σύμφωνα με τον ενάρετο Προβόπουλο, αλλά το χρέος σκαρφάλωσε στα 317 δις. Το αναμέναμε λέει το πασοκοκάναλο μέγκα...............
  Υποκριτές πασόκοι.......

 5. BlueSky avatar
  BlueSky 19/08/2010 20:34:43

  Ποιός από του δύο ενάρετους μαύρισε περισότερο;;;;

 6. undercover gpr avatar
  undercover gpr 19/08/2010 21:16:03

  Παλιότερο σχόλιο για τον Προβόπουλο από τον καλύτερο αρθρογράφο του διαδυκτίου περί οικονομικών θεμάτων techiechan.com :

  "Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ο διοικητής της ΤτΕ, κ.Προβόπουλος δήλωσε πως “έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα” , αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας."

  Είναι εμφανές πως μέσα στην απέραντη σοφία του, ο κ.Προβόπουλος έκανε ένα δηκτικό κι απόλυτα ειλικρινές σχόλιο για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδος.

  Διότι ο αψεγάδιαστος ούτε καν σκέφτηκε πως ο Ιούλιος Καίσαρας πέρασε τον Ρουβίκωνα προκειμένου να καταλύσει τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία.

  Ο πολυχρονεμένος δεν φαντάστηκε πως η ίδια το η φράση σημαίνει μια πράξη που δεν έχει επιστροφή

  Είμαι σίγουρος πως μέσα στην ηλιόδωρη λάμψη της διάνοιάς του, έκανε μια βαρυσήμαντη δήλωση με πολλούς αποδέκτες.

  Εικάζω μάλιστα πως η ευθυκρισία του, τον οδήγησε να αναγνωρίσει το προσωπικό βάρος που φέρνει μια τέτοια απόφαση, καθώς σύμφωνα με το ρωμαϊκό νόμο, όποιος στρατηγός περνούσε τον Ρουβίκωνα, καταδικαζόταν αυτομάτως σε θάνατο από τη δημοκρατία.

  Η λεπτότητα του χαρακτήρα του, δεν του επέτρεψε να αναφερθεί σε τανκς και άλλα όργανα βαρβαρότητας.

  Τα απέραντα σέβη μου στον κ. Προβόπουλο, διότι αυτή για εμένα ήταν η φράση της χρονιάς.

  Κι όποιος κακόβουλος πιστεύει πως χρησιμοποίησε τη φράση επειδή είναι αμόρφωτος, να του καεί ο σκληρός δίσκος

 7. Γιώργος Τίνος avatar
  Γιώργος Τίνος 19/08/2010 23:09:07

  Για το θέμα των stress tests ανακοίνωση εξέδωσε και η Tράπεζα της Eλλάδος στην οποία επισημαίνεται ότι: «...για το σύνολο των έξι τραπεζικών ομίλων τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης υποδηλώνουν καθαρό πλεόνασμα κεφαλαίων ύψους 3,3 δισ. ευρώ έναντι του ποσού που αντιστοιχεί στο όριο του 6% για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1. Παράλληλα, η σύσταση του «Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» με διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ παρέχει ένα πρόσθετο δίχτυ ασφαλείας για την κεφαλαιακή επάρκεια, ενώ 1,2 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα και μέσω του πακέτου των 28 δισ. ευρώ...».

  Tι λέει δηλαδή η ανακοίνωση της TτE: ότι το περίσσευμα των κεφαλαίων και των έξι τραπεζών, ήταν 3,3 δις ευρώ. Mε λίγα λόγια, αν αφαιρεθούν τα 3,2 δις ευρώ που η κυβέρνηση Kαραμανλή τους είχε δώσει σε μετρητά (από τα 28 δις ευρώ), το καθαρό πλεόνασμα τους θα ήταν σχεδόν μηδενικό, παρά τα τεράστια κέρδη ύψους πολλών δις ευρώ που διοχετεύουν σε τραπεζικά προϊόντα.

  Έπειτα, έχουμε την Πειραιώς που θέλει με ψίχουλα 701 δισ. να αγοράσει τα λεφτά του κόσμου του ΤΤ. Σα να δίνει δάνειο σε μπακάλη μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ(εδώ το Κράτος) και μετά ο μπακάλης με το δάνειο αυτό να ζητά να αγοράσει όλο το σούπερ μάρκετ.

  Eιδικά στην περίπτωση της Aγροτικής Tράπεζας το υπουργείο Oικονομικών ως βασικός μέτοχος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια συμμετέχοντας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 242 εκατ. ευρώ, έπειτα από έγκριση της Kομισιόν.

  Mε λίγα λόγια καλείται ο Έλληνας φορολογούμενος να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της ATE, προκειμένου να την ξεπουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία! Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για να ξεπουλήσουν όσο-όσο την τράπεζα με τη μεγαλύτερη έγγεια περιουσία, και όχι μόνο της χώρας, βρίσκουν λεφτά στο άψε-σβήσε, ενώ για τη στήριξη των Aσφαλιστικών Tαμείων, τα οποία το ίδιο το κράτος έχει λεηλατήσει, δεν υπάρχει μία!

  Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτή τη ληστρική λαίλαπα!

  • Γιώργος Τίνος avatar
   Γιώργος Τίνος @ Γιώργος Τίνος 19/08/2010 23:10:32

   διόρθωση : 701 εκ. ευρώ

 8. thanos avatar
  thanos 20/08/2010 00:04:30

  Ποιος θα πληρώσει για το Τ+10?

 9. Dimi avatar
  Dimi 20/08/2010 00:18:58

  Τα Αίτια της Παγκόσμιας Κατάρρευσης σε 3 Λεπτά! http://bit.ly/aByymD

  Αναρωτιέμαι λοιπόν, εγώ, η αδαής φορολογούμενη:

  Ως ένας εκ των κύριων διαχειριστών της Ελληνικής κρίσης, ποιά είναι ακριβώς η Προστιθέμενη Αξία την οποία προσέδωσε στην ΤτΕ ο κ. Γ. Προβόπουλος, στην μέχρι σήμερα θητεία του;

  Ποιά είναι ακριβώς τα μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα του κ. Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ, τα οποία δικαιολογούν τα αυτοτελώς φορολογούμενα προκλητικά ετήσια εισοδήματά του των € 4.051.949 το 2008; (ΑΥΓΗ)

  Θα του μειωθούν τα πλουσιοπάροχα Bonuses ή μήπως θεωρείται Ιδιωτικός Τομέας;

  To συνταξιοδοτικό του; To εφάπαξ του;

  Mήπως τα € 10 Δις γιά το Ταμείο Τραπεζών πρόκειται ν’αναλωθούν σε τέτοιου ύψους προκλητικές αμοιβές;

  Γιατί ο κ. Γ. Προβόπουλος, υπεραμύνεται της πιστής εφαρμογής του Μνημονίου, καθώς και της πρόβλεψης του 3ετούς παγώματος των κατώτερων μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα;

  Ποιά είναι ακριβώς η σχέση του κ. Γ. Προβόπουλου με την σχεδόν χρεωκοπημένη «Τράπεζα Πειραιώς»; Tης οποίας ο κ. Σάλλας ξεσήκωσε το Πανελλήνιο όταν εξέφρασε ενδιαφέρον (με δανεικά από το ΤΤ) αγοράς του ΤΤ και την ΑΤΕ αντί πινακίου φακής; Στην οποία ΑΤΕ, βάσει στοιχείων της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι Υποθηκευμένο σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής Αγροτικής Γης;

  ο κ. Γ. Προβόπουλος πόσες εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές της σχεδόν χρεωκοπημένης «Τράπεζας Πειραιώς»; έχει σήμερα στην κατοχή του; Πόσα εκατομμύρια Eυρώ πλήρωσε γιά να τις αποκτήσει; Και πόσα εκατομμύρια Ευρώ έχει χάσει από τις μετοχές αυτές μέχρι σήμερα;

  Γιατί ο κ. Γ. Προβόπουλος επανέλαβε τις προτροπές στις Τράπεζες για συνενώσεις δυνάμεων μέσω «φιλικών συγχωνεύσεων» και διαβεβαίωσε ότι «Καμία Τράπεζα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα»; Χμμ ...

  1/11/2009: Ο κ. Γ. Προβόπουλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: To πάθημα δεν έγινε μάθημα στις Τράπεζες: «Κόψτε τις σπατάλες, συγκρουστείτε με τα συμφέροντα».

  Γι’αυτό, όλες οι Ελληνίδες κι Ελληνες Φορολογούμενοι Πολίτες συλλογικά, υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε και το τελευταίο Ευρώ που δικαιωματικά μάς ανήκει, και που εσείς κ. Γ. Προβόπουλε και τα λοιπά νεοταξικά συμφέροντα, προσπαθείτε να μάς υφαρπάξετε πρός ίδιον όφελός σας.

  Κύριε Γ. Προβόπουλε, Κεντρικέ Τραπεζίτη της Ελλάδας, ΔΕΝ μάς εμπνέετε καμιά απολύτως εμπιστοσύνη. Ούτε στο ελάχιστο! Το μασκαρεμένο νεοταξικό παιχνίδι των Τραπεζών εις βάρος του Ελληνικού Λαού, είναι πλέον διάτρυτο.

  Γι’αυτό, η Νικηφόρα Ωρα των Ελλήνων Πολιτών, πλησιάζει.

 10. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/08/2010 08:31:31

  Αγαπητή Dimi: Δεν μου φαίνεται δυνατό να ιδρώσει το αυτί του Κεντρικού τραπεζίτη.

 11. Dimi avatar
  Dimi 20/08/2010 11:05:18

  Καλώς ήλθες Νίκο!
  Αν των αγριόχοιρων τ’αυτί δεν ιδρώσει. Αν κάνουν το μοιραίο λάθος να μάς υποτιμήσουν ως μικρούς κι ασήμαντους αντιπάλους.

  Τότε σίγουρα, οι αγριόχοιροι δεν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μ’ ένα μικρό κουνούπι. Που μπορεί να τους ταράξει και να μετατρέψει τον μακάριο ύπνο τους, σε κόλαση. Να μπαίνει στ’αυτιά τους. Στα μάτια τους. Στη μύτη τους. Στη ράχη τους. Στο φαγητό τους. Να τους τσιμπάει. Να τους προκαλεί ανυπόφορο κνησμό. Να τους αρρωστήσει. Να τους προκαλέσει πυρετό. Να τους τρελλάνει. Να τους κάνει να μη ξέρουν που να κρυφτούν γιά να σωθούν από το μαρτύριο των τσιμπιμάτων. Με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

  Aυτά, κι άλλους πολλούς αδιανόητους εφιάλτες, μπορεί να προκαλέσει το μικρό, το ασήμαντο κουνουπάκι στην ασύμμετρη αντιπαράθεσή του με.. τους αγριόχοιρους.

  Ασιόδοξα πάντα,
  η Dimi

 12. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/08/2010 16:53:05

  Αγαπητή Dimi: Η δύναμή σου και η πίστη σου οχι μόνο συγκινεί, αλλά θεριώνει όλους μας. Ως πολύ έμπειρος διεθνής τραπεζίτης, μπορώ να προσθέσω ταπεινά στο σχόλιό σου "ποιά ποστιθεμένη αξία προσέφερε ο κ. Προβόπουλος, Κεντρικός Τραπεζίτης, στην Τράπεζα Ελλάδος μέχρι σήμερα": Απολύτως καμμία. Επιπρόσθετα και αναφορικά με τα παρατιθέμενά σου "περί της σχέσεώς του με την Τράπεζα Πειραιώς", να είσαι σίγουρη οτι αυτό θα αποτελέσει θέμα μελλοντικής διερεύνησης. Πίστεψέ με. Η συγκεκριμένη τράπεζα έπρεπε προ πολλού να είχε Επίτροπο. Δεν είναι επιτρεπτό επαγγελματικά να έχειακόμα την παρούσα Διοίκηση. Ακόμα ένα ασυγχώρητο λάθος του Κεντρικού Τραπεζίτη.

  • Dimi avatar
   Dimi @ Nίκος Θ. 21/08/2010 01:18:14

   Αγαπητέ Νίκο, σ’ευχαριστώ πολύ γιά τα ζεστά σου λόγια. Να είσαι σίγουρος, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Ελλήνων κι Ελληνίδων που αισθάνονται και πιστεύουν ότι η Ωρα της Ελλάδας, φθάνει!

   Επειδή δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την Ελλάδα μας. Μόνο στην Πατρίδα μας βρήσκουμε τον εαυτό μας. Μέσ’ από στις παραδόσεις μας καταλαβαίνουμε τον προορισμό μας. Και μόνο μέσα από τον Πολιτισμό μας βιώνουμε τα ιδανικά και τα όνειρά μας. Αυτές οι διαχρονικές Ελληνικές Αξίες, είναι το σώμα και η ψυχή μας.

   Προφανώς, είναι τεράστια τα εντός κι εκτός ανθελληνικά συμφέροντα πίσω από την πρόταση Μ. Σάλλα της «Τραπέζης Πειραιώς» (αυτή κι αν βρίσκεται στην «εντατική») που ορέγονται τα κρατικά τραπεζικά «Φιλέττα». Κι επειδή έχουμε μνήμη, θυμόμαστε τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ που είχαν "ενθουσιαστεί" με την πρόταση του Μιχάλη Σάλλα. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί και τα ίδια διαπλεκόμενα ΜΜΕ που προσπαθούσαν λυσσαλέα να μάς πείσουν ότι ήταν «γιά το καλό μας», ο εγκλωβισμός της Ελλάδας στις «σωτήριες» δαγκάνες του ΔΝΤ..

   Πολλά παίζονται. Γιά παράδειγμα, μπορεί πίσω από τον Μ. Σάλλα να κρύβονται πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων που ορέγονται την «εξαφάνιση» των Ελλήνων Αγροτών και της ΑΤΕ, κατ’επέκταση. Οι οποίες πολυεθνικές αλυσίδες, με «εξαφανισμένους» τους Ελληνες Αγρότες, θα μπορούν ανενόχλητες πλέον να κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων Καταναλωτών.

   Υπάρχουν και τα μεταλλαγμένα. Με τα οποία, ο πολύς Εμμανουέλ Μπαρόζο φέρεται να είναι μπλεγμένος, μέχρι μυελού οστέων. Κι ο οποίος θα μπορούσε να «πιέσει» τους Ευρωπαίους Αγρότες να καλλιεργούν μεταλλαγμένα προϊόντα. Μιά τυχόν εξαγορά (ό μη γένοιτο) των Ελληνικών Τραπεζικών «Φιλέττων» θσ μποτούσε ν'ανοίξει την κερκόπορτα γιά τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη και σε ελάχιστο χρόνο, και με πολλά χρήματα θα μποούσε να γίνει η απόσβεση της εξαγοράς..

   Οι Ελληνες Αγρότες είναι γνώστες και κρατούν «Θερμοπύλες» της Αγροτικής Γης. Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνικός Λαός έχει χρέος να αντιδράσει, να υπερασπιστεί και να στηρίξει τους Ελληνες Αγρότες και την Ελληνική Γεωργική Παραγωγή. Είναι ζωτικής σημασίας θέμα επιβίωσης και αυτοσυντήρησής μας.

   Ακραία τα σενάρια; Kαθόλου!..

   Σε κάθε περίπτωση, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ελλάδας και εκ των Διαχειριστών της σημερινής ΤΕΧΝΗΤΗΣ κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, έχει πολλές και σαφείς εξηγήσεις να δώσει στους Ελληνες Φορολογούμενους. Οι οποίοι, με αιματηρές οικονομίες και στερήσεις, του πληρώνουν προκλητικά υψηλές αμοιβές γιά τις ΜΗ-κερδοφόρες γιά την ΕτΕ, υπηρεσίες του.

   Ωραία τα λόγια κι ηλιοθεραπεία του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ελλάδας, όμως τα πάντα, εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Και τα δικαιώματα Ιδιοκτησίας σε νεοταξίτες υφάρπαγες από τους Ελληνες, Δεν δίνονται.

 13. Orestios avatar
  Orestios 22/08/2010 05:14:17

  Η γλώσσα του σώματος λέει πως ο τραπεζίτης ψεύδεται και όχι μόνο αυτό αλλά ψεύδεται ανερυθρίαστα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.