#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 21:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιστροφή των ιδεολογιών και των διαχωριστικών γραμμώνΤου Αντώνη Πίκουλα, εκδότη της ΑΞΙΑΣ

Μέσα από την «ΑΞΙΑ» έχουμε διατυπώσει ΣΑΦΕΙΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις, ως προς το ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ σύστημα εξουσίας που διαφεντεύει εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα μας και που είχε ως αποτέλεσμα την ανάδειξη της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, των ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΩΝ εργολάβων και προμηθευτών, των διάφορων ατζέντηδων οπλικών συστημάτων και άλλων νταραβεριτζήδων, που ζούσαν πλουσιοπάροχα ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στηριζόμενοι σε ένα κράτος υδροκέφαλο, σπάταλο, στο οποίο επικρατούσαν οι ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ και δρούσαν υπόγειοι μηχανισμοί… ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Και έχουμε καταγγείλει ΣΚΛΗΡΑ και ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ, χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ να διοικήσουν τη χώρα, την οποία με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ τους οδήγησαν στηΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ενώ συνέθλιψαν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας –με πρώτη τη ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ–, που το οδήγησαν στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ. Και βιώνουμε σήμερα την ΕΛΛΑΔΑ τού ενός (και πάνω…) εκατομμυρίων ανέργων, των νέων ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ, των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ αστών και εργατών, των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που  βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη, την ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ του εμπορίου, τον ΔΙΩΓΜΟ του ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ, τον στραγγαλισμό του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ σε μια χώρα όπου το 80% των κατοίκων κατέχουν ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ακίνητη περιουσία!

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΚΗΠΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ «ΝΑΙ»!

Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας που προηγήθηκε, ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα, ΕΣΚΥΨΕ το κεφάλι στους εταίρους μας στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΕ, ως ώφειλε, το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά είπε ένα «ΝΑΙ» που μας έβαλε στη συνέχεια σε μεγάλες περιπέτειες…

Και το ΠΑΣΟΚ αυτό, των ΚΗΠΟΥΡΩΝ του Γ. Παπανδρέου, του Παπακωνσταντίνου, του Γερουλάνου, του Δρούτσα, της Μπιρμπίλλη, της Βάρτζελη και του Θέου, του Σηφουνάκη, του Ραγκούση και άλλων πολλών ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για το κατάντημα της χώρας και ΔΙΚΑΙΩΣ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ τούς ΤΙΜΩΡΗΣΕ με την ψήφο της, για να βλέπουν και οι… ΕΠΟΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΙΟΙ κι αν είναι ΑΥΤΟΙ, ότι με τον ελληνικό λαό… ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ!

ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ…

Μέσα από την ανυπαρξία τους και τον ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ τους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ στα χέρια των ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που με τη σειρά τους μας ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΑΝ, μας ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ προκειμένου να επιβάλουν τηΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ξεχνώντας πρώτα απ’ όλους οι ίδιοι, κυρίως οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ (και οι… ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ, τρόικα και λοιποί παρατρεχάμενοι συνεπικουρούμενοι από διάφορους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ και ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ στη χώρα), ΠΟΣΑ έχουν κερδίσει τα χρόνια αυτά μέσα από τις βιομηχανίες τους, τις προμήθειες στο Ελληνικό Δημόσιο, από τηλέφωνα μέχρι ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, μέσα από την παροχή υπηρεσιών στο ΚΡΑΤΟΣ του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ τραπεζικού συστήματος…

ΤΟ ΘΥΜΙΚΟ, Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στις εκλογές της Κυριακής ο ελληνικός λαός, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ απ’ όλα όσα συνέβησαν στη χώρα αλλά και στην προσωπική ζωή του καθενός, έδωσε την ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ του με ένα ηχηρό χαστούκι στο ΣΥΣΤΗΜΑ! Ομως ο ελληνικός λαός, αδιαμφισβήτητα προκύπτει ότι πέραν του ΘΥΜΙΚΟΥ λειτούργησε υπό την ΕΠΗΡΕΙΑ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ, που η νέα μορφή της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΕΥΘΗΚΕ, παίζοντας το παιχνίδι της ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ, που μπορεί να φανεί στο τέλος της ημέρας καταστροφικό για την Ελλάδα. Γιατί είναι ΑΛΛΟ να ΤΙΜΩΡΕΙΣ με την ψήφο σου τα μεγάλα κόμματα, άλλο να κλονίζεις το ΣΥΣΤΗΜΑ, και εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ το να οδηγείς με την επιλογή σου τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια, απ’ όπου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ όπως μέχρι τώρα τον γνωρίσαμε ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ και στη θέση του ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ένας ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ,ο οποίος περίπου 25 χρόνια μετά την ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ αποκτά και πάλι ΒΑΘΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ χαρακτηριστικά! Πέραν πάσης αμφιβολίας η εποχή των ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ ανήκει στο παρελθόν, η εποχή όπου ΟΛΟΙ ήταν παραλλαγή στο ίδιο θέμα και διοικούσαν με αντίστοιχο τρόπο το ΚΡΑΤΟΣ έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο καθένας εφεξής ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ με βάση το ΠΛΕΓΜΑ των ΙΔΕΩΝ που εκπροσωπεί!

Υπό το πρίσμα αυτό διαμορφώνεται αυτή την ώρα ένα ΔΙΠΟΛΟ μεταξύ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ και ΠΕΡΑΝ του ΠΑΣΟΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! ΔΥΟ ΠΟΛΟΙ που θα διεκδικήσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ στηριγμένοι στις ΙΔΕΕΣ που υποστηρίζουν και εκπροσωπούν!

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Από τη μια πλευρά η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ του Α. Σαμαρά με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ελεύθερη οικονομία της αγοράς και της κοινωνικής πρόνοιας!

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα που με τις προτάσεις του πιθανόν να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, σε έναν δρόμο μοναχικό και επικίνδυνο μετατρέποντάς την σε Αλβανία ή πρώην χώρα του ανατολικού μπλοκ. Αφού, βεβαίως, το ανατολικό μπλοκ έπαψε εδώ και χρόνια να υφίσταται και οι χώρες που περιλαμβάνονταν σε αυτό συνωστίζονται προκειμένου να καταλάβουν προνομιακή θέση στη λίστα αναμονής της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!

Εναν ΣΥΡΙΖΑ που πρεσβεύει τον ΚΡΑΤΙΣΜΟ, ως αναπαλαίωση της πολιτικής ΠΑΣΟΚ που μας έφερε ως εδώ! Μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά τον ΕΜΦΥΛΙΟ, για πρώτη φορά στη ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, διεκδικεί την ΕΞΟΥΣΙΑ, όχι ενδεδυμένη τον μανδύα της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά ως εκδοχή ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ με τις όποιες διαφοροποιήσεις της… Και η εκδοχή τούτη αδιαμφισβήτητα ξυπνά μεταπολεμικά σύνδρομα, γενιών που βλέπουν να υφίσταται το ακραίο κάποτε σενάριο της κατάκτησης της εξουσίας.

Υπό την έννοια αυτή, μπορούμε πια με βεβαιότητα να μιλάμε για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, για πολιτική ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ που πρεσβεύουν τελείως διαφορετικές ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ και διέπονται από τελείως διαφορετικές απόψεις ως προς το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

ΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ επέστρεψαν στην πολιτική ζωή και τα ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ τίθενται σκληρά και αμείλικτα:

Θέλουμε να παραμείνουμε μέσα στη Ευρωζώνη με σκληρή διαπραγμάτευση διεκδικώντας από τους ΞΕΝΟΥΣκεκτημένα χρόνων που επιτεύχθηκαν μετά από κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού, ή «πουλώντας μαγκιά» και κάνοντας «μπλόφες» να επιστρέψουμε στη ΔΡΑΧΜΗ και σε όποιο μονοπάτι η επιλογή τούτη μάς οδηγήσει;

Θέλουμε ελεύθερη οικονομία, αποκρατικοποιήσεις, μείωση της σπατάλης και ασυδοσίας του ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ή επιστροφή στον ΚΡΑΤΙΣΜΟ, στο υδροκέφαλο κράτος των πελατειακών σχέσεων, των κομματαρχών, του παλαιοκομματισμού που έθρεψε τη Διαπλοκή και κατέστησε πανίσχυρους τους εκδότες και επιχειρηματίες που το απομύζησαν;

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

Γιατί αυτό που προκύπτει την ώρα τούτη είναι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας συντάσσονται πέραν όλων όσοι υπέστησαν και βίωσαν της ΑΔΙΚΙΑ του συστήματος και ΕΚΕΙΝΟΙ που ήταν ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ στο Δημόσιο, που διοικούσαν μέσα από θέσεις συνδικαλιστικές, και επιδιώκουν να κατοχυρώσουν ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ της εποχής που μας έφερε ως εδώ!

Και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στηρίζουν την πολιτική Τσίπρα οι ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, στην Ελβετία ή αλλού και περιμένουν τώρα να γυρίσουμε στη ΔΡΑΧΜΗ για να έρθουν να τα αγοράσουν όλα τζάμπα…

Αλλά και ΑΥΤΟΙ που είναι ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, με δανεισμούς υπέρογκους, και ευελπιστούν τα χρέη τους να κουρευτούν μέσα από την κατάρρευση των πάντων, κυρίως του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, που τη στιγμή αυτή ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ και μαζί του ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ελληνική οικονομία!

Ζούμε, φίλες και φίλοι αναγνώστες, ώρες ευθύνης, τις κρισιμότερες στιγμές του έθνους μετά τον πόλεμο. Τα διλήμματα δεν είναι απλά, η ψήφος δεν είναι πια χαλαρή, η Ελλάδα άλλαξε και οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ είναι εκείνες που θα της προσδώσουν την προοπτική στο μέλλον. Τίποτα, πια, δεν είναι δεδομένο, ΖΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ των ξένων που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπούν. Θα πρέπει, λοιπόν, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και ΟΧΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ να αποφασίσουμε ΠΟΙΟΝ ΔΡΟΜΟ θα ακολουθήσουμε, αν θα συνεχίσουμε στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ή θα συνταχθούμε στον νέας εκδοχήςΜΑΡΞΙΣΜΟ, που μας επιστρέφει στο ΚΡΑΤΟΣ–ΤΕΡΑΣ των πελατειακών σχέσεων και των προνομιακών προμηθευτών και μετά βεβαιότητας ΕΚΤΟΣ της ζώνης του ΕΥΡΩ, πίσω στη ΔΡΑΧΜΗ που τόσο αγαπήσαμε και τόσο μισήσαμε…

ΥΓ 1. Θα πρέπει να καταλάβουν τα κάθε λογής ΠΑΛΑΙΑ ΤΖΑΚΙΑ ότι οι καιροί άλλαξαν και αυτά που ήξεραν δεν περνάνε… και μετά βεβαιότητος οι προσπάθειές τους να επιβάλουν τους εκλεκτούς τους στη Φιλελεύθερη παράταξη, όπως έχουν μάθει να κάνουν, θα πέσουν στο κενό…

ΥΓ 2. Θα πρέπει επίσης να αντιληφθεί το «Σύστημα» ότι μαζί με τον παλαιοκομματισμό καταρρέει και το ίδιο… Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ήταν ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ!

http://www.axiaplus.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 21:45:36

  Λυπάμαι κ. Πίκουλα, αλλά αυτά ήταν ...αντιπροχθές.
  YΓ: Σχόλιο περί του «Συστήματος» και της λεγόμενης "αντισυστημικής" ψήφου. Μάλλον δεν καταλαβαίνετε καθόλου (όπως πολλοι άλλοι), τι σημαίνει "συστημικός κίνδυνος" και διαχείρισή του.
  Αυτά τα "συστήματα" με τα οποία έχουμε μπλέξει εδώ και 3 - 4 χρόνια (τραπεζικό, πραγματικής εθνικής οικονομίας, κομματικό-πολιτικό, Ευρωσύστημα, σύστημα ισορροπιών στην ΕΕ), δεν είναι σαν τα "συστήματα" του ΠΡΟ-ΠΟ.
  Έχουν μια βασική διαφορά. Τα "συστήματα" του ΠΡΟ-ΠΟ, σε σντίθεση με τα άλλα, δεν κινδυνεύουν ποτέ με κατάρρευση.

  • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
   Αξύριστος Μαρξιστής @ Ο Θείος 12/05/2012 22:05:55

   Και εγώ διαφωνώ, η κάλπη δεν έδειξε επιστροφή των ιδεολογιών και ειδικά ότι ο κοσμος χρειάζεται κυβέρνηση αριστεράς
   Το μήνυμα ήταν έξω από τα μνημόνια, χαστούκι στα δυο μεγάλα κόμματα
   και ψήφος στην ΧΑ που έχει σχέση με την ασφάλεια, τη λαθρομετανάστευση. Οι Έλληνες θέλουν δημοκρατία,ελευθερία και Έθνος.Όποιος δεν το κατάλαβε θα φάει τα μούτρα του, σύντομα .

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αξύριστος Μαρξιστής 13/05/2012 01:59:13

    Οι Έλληνες και οι λοιποί Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν άλλη, εντελώς διαφορετική από την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
    Η ηγεμονία του ΕΛΚ (δηλαδή της Ευρωπαικής δεξιάς) ζυγίστηκε και ευρέθη ελλιποβαρής. Μετρά μήνες.

 2. Αντρίκος avatar
  Αντρίκος 12/05/2012 21:46:50

  Εξαίρετο άρθρο για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι Έλληνες ψηφόφοροι

  • AM Παπαιωάννου avatar
   AM Παπαιωάννου @ Αντρίκος 12/05/2012 21:59:05

   Οι αποφάσεις έχουν παρθεί.

   ΑΥΡΙΟ θα "ξανασωθούμε" (από την ακυβερνησία αυτή τη φορά)....

   ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σχηματίζουν κυβέρνηση για να προωθήσουν τα συμφέροντα της τρόικας.....

   Αντώνη σε πιστέψαμε - σκέψου καλά τι θα κάνεις .... σε πιστεύουμε ακόμα......

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ AM Παπαιωάννου 13/05/2012 02:02:17

    Δεν έχει νόημα η πίεση στη μικρή ΔΗΜΑΡ (με 19 βουλευτές) να συμμετέχει δίπλα σε 2 κόμματα ξένα προγραμματικά με αυτήν (με τη ΝΔ των 108 βουλευτών).
    Δεν πρόκειται να το κάνει. Δεν έχει λόγο να το κάνει.
    Κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανέφικτη,

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Ο Θείος 13/05/2012 02:25:50

     Ενώ κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ & ΣΙΑ είναι εφικτή, με δεδομένη την προγραμματική ασυμβατότητα;
     Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο να το κάνει;
     Όχι Θείε.

     Τσίπρας, στο CNBC : "διαφωνούμε απολύτως με τον πυρήνα, με την φιλοσοφία του μνημονίου που είναι η εσωτερική υποτίμηση"


     Κι ο Αντώνης (Πίκουλας) το παρατραβάει. Δεν μπορούν, με "δικτατορία των αγορών" - που λένε, να αναδειχθούν ιδεολογίες.

     Ή (η Ιστορία) θα διολισθήσει σε Φεουδαρχία, που είναι η τάση, ή θα υπάρξει κοινωνική οργάνωση για απαγόρευση της ελέυθερης κίνησης κεφαλάιων που είναι η νοσηρή πανδημία της εποχής.

    • sxolioblog avatar
     sxolioblog @ Ο Θείος 13/05/2012 20:00:01

     ρε Θειε για ονομα του Θεου που εισαι συνηθως ψυχραιμος

     .. γιατι να το κανει ο ΣΥΡΙΖΑ ?

     εδω το "συστημα" δεν μπορει να χρησιμοποιησει τον Καμμενο ...

     που ψηνεται ... τωρα που μιλαμε

     Γιατι να το κανει ο ΣΥΡΙΖΑ μου λες ενα λογο ?

   • Άπολις avatar
    Άπολις @ AM Παπαιωάννου 13/05/2012 07:49:36

    Καλά παπαιωάννου μας σκλάβωσες με την "πίστη" σου.
    Κοίτα πίσω φεύγωντας μην ξεχάσεις κανά κουβαδάκι,

 3. ΣΤΑΥΡΟΣ Κ avatar
  ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 12/05/2012 22:07:40

  Κύριε Πίκουλα συγχαρητήρια!!Επιτέλους κάποιος άνθρωπος είπε την αλήθεια.Λίγοι φυσικά δημοσιογράφοι μιλάνε ξάστερα,ειναι και αυτοί υπέυθυνοι για την κατάντια της χώρας εκτός απο τους κακομαθημένους πολίτες και τους πολιτικούς.Θα περίμενα ο κ.Σαμαράς μιας και ήτανε στο περιθώριο για μια δεκαετία να μιλήσει και να πεί την αλήθαια στον Λαό.Πρέπει να αποφασίσει ο λαός τη χώρα θέλουμε.Αυτή του τύπου Β.ΚΟΡΕΑΣ η Δυτική ΦιλοΕυρωπαική ,καπιταλιστική, σκληρή, αλλά με την εξυπνάδα του Ελληνα να μεγαλουργήσουμε,όπως είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό οι Ελληνες που ξενιτευτήκανε απο την Ελλάδα και διαπρέπουνε στο εξωτερικό.Διότι σας υπενθυμίζω εδω στον Καναδά που ζω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια,η κυβέρνηση λειτουργούσε με μειοψηφία για περισσότερο απο 2χρόνια. Δεν είναι τα μνημόνια και όλα αυτά.Πρέπει εμείς να φτιάξουμε Κράτος!!!! πρώτα και μετά όλα τα άλλα έρχονται.

 4. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 12/05/2012 22:41:30

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρεσβευει απλα τον κρατισμο αλλα τον κομμουνισμο.Ειναι απλα ενα καπως εκμοντερνισμενο και πολυσυλλεκτικο (οσον αφορα τις διαφορες τασεις του κομμουνισμου) ΚΚΕ!
  Ολοι οι καλοι χωραν στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Λενιν,Τροτσκυ,Σταλιν,Μαο,Καστρο,Πολ Ποτ κλπ
  Βαλε και λιγο Ανδρεα Παπανδρεου και το γλυκο πετυχε!

 5. Mπροστα και Δεξια avatar
  Mπροστα και Δεξια 12/05/2012 23:09:34

  Εγω θα συμφωνησω σε πολλα σημεια με τον αρθρογραφο ακριβως επειδη θετει ξεκαθαρα την ερωτηση : ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΝΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ η μηπως ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ , ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ , ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ?
  Απλα πραγματα , απλες ερωτησεις , που πρεπει να απαντησει ο κοσμος.

  Παντως εχει τρομακτικο ενδιαφερον η τελευταια δημοσκοπηση.
  Πραγματικα ο μεσος Ελληνας δεν ξερει ουτε ο ιδιος τι θελει...Πχ πανω απο 70% λεει ναι σε Ευρω/Ευρωπη , πανω απο 40% λεει οτι το εκλογικο αποτελεσμα του προκαλει φοβο η ανυσηχια , ενω το 62% θεωρει την προταση του ΣΥΡΙΖΑ ως καθολου η λιγο ρεαλιστικη , ενω πρωτο κομμα ερχεται ο Συριζα με 20.5%!!!
  Ε ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θελουμε συμπατριωτες ?Τι ακριβως επιζητουμε ?
  Θα παρουμε επιτελους μια αποφαση στα πλαισια της λογικης ?
  Θελουμε να γινουμε πολυ πιθανον μια Αλβανια του Χοτζα , αποκλεισμενη απο την παγκοσμια οικονομια η θελουμε μια σταθερη -με οποιες αδυναμιες που ΠΡΕΠΕΙ να ξεπερασουμε- Ευρωπαικη πορεια ?
  Και εαν δεν οδηγουμαστε απο μια αριστερη διακυβερνηση σε εξοδο απο την ΕΕ και το Ευρω , τοτε ας μας λεχθει ξεκαθαρα και ας αναλαβει ο ΣΥΡΙΖΑ αυριο την ευθυνη του να κυβερνησει στο ποσοστο που του αναλογει τον τοπο !Ας βοηθησει την Πατριδα , και εαν μπορει ας εφαρμοσει πολιτικες που θα λυσουνε το προβλημα.
  Με μια Κεντροδεξια διακυβερνηση λοιπον , υπαρχει η εγγυηση αυτης της Ευρωπαικης πορειας , και πατριωτικου προσανατολισμου με μια Αριστερη κυβερνηση οπου πολλοι ειναι δηλωμενοι υπερμαχοι του κομμουνισμου και της ιδεας εξοδου απο την Ευρωζωνη υπαρχει μεγαλος κινδυνος να φυγουμε στο τελος.Ε ας παρουμε μια αποφαση....

 6. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 12/05/2012 23:15:59

  Ποιος την επέλεξε αυτήν την γραμματοσειρά; Ζαλιστήκαμε!!
  Δεν νομίζω οτι επέστρεψαν οι ιδεολογίες.Αντιθέτως εδραιώθηκε η χαλαρή ψήφος,η ψήφος-μαγκιά και ψήφος-παραλία.
  Στις κρισιμότερες μέρες της νεότερης Ιστορίας μας,40% αποχή.Πού είναι η ιδεολογία με βάσεις και στεγανά.
  Σε όλα τα κόμματα διαρροές και (αυτο)καταστροφικές προεκλογικες επιλογές.
  Το άρθρο θα έχει μια απήχηση ενδεχομένως στις επομενες εκλογές,σίγουρα όχι σε αυτές που έγιναν

 7. christof avatar
  christof 12/05/2012 23:25:10

  Αυτα επρεπε να λεχθουν προ των εκλογων.Πραγματι οι κρατιστες οι συνδικαλιστες οι κρατικοδιαιτοι,οι πανεπιστημιακοι,ολοι δηλαδη οι συστημικοι βρηκαν στεγη στον συριζα και στον Καμενο.

 8. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 13/05/2012 00:49:21

  ΛΟΓΙΑ -ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
  ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΣΕ
  Ο Λ Α ΤΑ ΚΡΑΤΗ ,ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.
  ΦΤΑΙΕΙ ΛΕΕΙ Η Ν.Δ. ,ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕ ΑΙΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ,ΜΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ,ΛΕΕΙ.
  ΚΙ'ΕΠΕΙΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙΚΤΡΑ
  ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
  ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΙΖΙΚΟΥ ΜΑΣ .
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΝΑΛΗ "ΔΕΙΛΟΙ. ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ'ΑΒΟΥΛΟΙ
  ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΜΑ" .
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΟΜΩΣ.

 9. argomaniac avatar
  argomaniac 13/05/2012 02:28:43

  Έχω γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή μου: «Ο Έλληνας, έχει τα όπλα να ξεφύγει απ` το σφιχταγκάλιασμα της νέας τάξης, χωρίς να υποστεί νέο αιματοκύλισμα."ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ".
  Και για να μην ξεχνιόμαστε, εάν χαθεί ο αγώνας αυτός, πιθανότατα, θα περάσουν πολλά χρόνια προκειμένου να είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε ξανά !!!».
  Όμως όταν λέμε γνώση εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα;
  Γνώση δεν είναι η πληροφορία. Σήμερα παρά ποτέ βομβαρδιζόμαστε με δισεκατομμύρια πληροφοριών, που όμως δεν είμαστε σε θέση να τις μετατρέψουμε σε γνώση.
  Τι λείπει λοιπόν; Λείπει η δυνατότητα ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ-ΑΝΑΛΥΣΗΣ-ΣΥΝΘΕΣΗΣ και αυτή η έλλειψη οδηγεί στην ΑΓΝΟΙΑ.
  Υπάρχει άραγε ιστορικό προηγούμενο της κατάστασης που βιώνει η ΠΑΤΡΙΔΑ μας; Πιθανώς να υπάρχει !!! και με λίγη δόση φαντασίας, διεισδυτικότητας και ΕΛΠΙΔΑΣ αφού μεταφερθούμε στο 480πx να την ξαναδούμε, στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ ! Και εξηγούμαι:
  Oι σύγχρονοι Πέρσες είναι προ των ΠΥΛΩΝ;
  Οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ μήπως είναι παρόντες ενωμένοι δυνατοί;
  Υπάρχει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ που θυσιάστηκε πολιτικά για να κερδηθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την άμυνα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ , που όμως η ΘΥΣΙΑ του δεν έγινε μέχρι και σήμερα αντιληπτή;
  Υπάρχει αντίστοιχο των Αθηναίων που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ τον χρησμό από την μια και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ την απειλή από την άλλη, με αποτέλεσμα να ΣΦΑΓΙΑΣΤΟΥΝΕ στην Ακρόπολη;
  Οι Πελοπονήσιοι ( πλην Λακεδαιμονίων) που ζητούνε την ANABΟΛΗ της διπλωματικής μάχης, νιώθοντας τα χνώτα του εχθρού στο πρόσωπο τους και την διεξαγωγή της στον πολιτικό ΙΣΘΜΟ τους, μήπως δεν είναι γεγονός;
  Μήπως δεν είναι ανάγκη οι ΕΛΛΗΝΕΣ να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να γίνουν μια γροθιά απέναντι στον κοινό ΕΧΘΡΟ;
  Μήπως οι ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΟΡΟΙ και οι υπέροχες ΤΡΙΗΡΕΙΣ ,το ναυτικό υπέρ όπλο που δεν ξεπεράστηκε για τα επόμενα χίλια χρόνια, δεν περιμένουν στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ τους ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ να ξεχυθούνε και να σκορπίσουν τον ΤΡΟΜΟ στους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ;
  Τα ΟΝΟΜΑΤΑ τους;
  Κατοχικό δάνειο
  Πολεμικές επανορθώσεις
  Μίζενς
  Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
  Swaps
  Aπεχθείς δανεισμοί
  Πυρκαγιές 2007
  Δεκέμβρης 2008
  Αποδείξεις συνυπευθυνότητας ΒΑΡΒΑΡΩΝ-ΕΦΙΑΛΤΩΝ για την ΕΙΣΒΟΛΗ. ( Μακρύ όνομα για πλοίο, έτσι; )
  Απραξία ΕΦΙΑΛΤΩΝ για την εξυγίανση της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ. (Επίσης μακρύ).
  Κλπ.
  Και οι ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ:
  Άθλος
  Φιλοσοφία ( Ξαναγεννιέται!!!)
  Φιλοτιμία
  Αισιοδοξία
  Ελληνικό ΔΑΙΜΟΝΙΟ
  Eργατικότητα
  Καινοτομία
  K λ π. ( Ο κατάλογος των πλοίων είναι ατέλειωτος).

  ΟΙ ΤΡΙΗΡΑΡΧΟΙ ,οι ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ και το ΠΛΗΡΩΜΑ των ΠΛΟΙΩΝ δεν είναι ετοιμοπόλεμοι περιμένοντας το ΣΙΝΙΑΛΟ απ` τον ΝΑΥΑΡΧΟ ; (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ, ΤΟ ΣΙΝΙΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ!!!)
  Και τελικά ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ που μπορεί; και να είναι το ίδιο πρόσωπο, αφού στην πολιτική απουσιάζει ο φυσικός θάνατος, μήπως είναι παρών και δεν τον αφουγκραζόμαστε, επειδή αδυνατεί να μας εξηγήσει τον ΧΡΗΣΜΟ ;
  Εάν λέω, ΕΑΝ ισχύουν όλα, μα ΟΛΑ τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ τότε όπως καταλαβαίνετε η ΛΥΣΗ είναι μπροστά μας.
  Ο σύγχρονος ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ πρέπει να ενεργήσει όπως και ο πρόγονός του ξαναστέλνοντας τον Σύκινο για να “καρφώσει” τους Πελοπονήσιους στους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και όχι μόνον, έτσι ώστε οι δεύτεροι:
  Α) Να ξεκαθαρίσουν την πρόθεσή τους για ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ και το ΜΕΤΡΟ που τα ενοούν.
  Ή
  Β) Να εκδηλώσουν ΚΑΘΑΡΗ επιθετική ενέργεια και να αποκαλυφθεί ότι οι λέξεις ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ τους είναι ή ΑΓΝΩΣΤΕΣ ή έχουν διαφορετικό νόημα για αυτούς, ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ .
  Αυτή μπορεί να έχει μέχρι και την μορφή απόφασης ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ.
  Έτσι ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ θα αναγκάσει τους ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ, (πλην ΕΦΙΑΛΤΩΝ) και όσοι δεν συντρέξουν, δεν θα ξαναδούνε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΩΣ.
  Η κίνηση εμπεριέχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ, αλλά εδώ που φτάσαμε πρέπει να ΑΝΑΦΩΝΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ "ω δαιμόνιοι μέχρι τίνος την πρύμνην ανακρούεσθε"
  Και πάλι ΜΑΖΙ: "ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΩΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ". Kαι αυτό όσο ακόμη υπάρχουν ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας, και στο μέτρο που έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να τους το ζητάμε!!!
  Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

 10. βαγόνι avatar
  βαγόνι 13/05/2012 05:22:46

  Κ'απως έτσι!

 11. smiths avatar
  smiths 13/05/2012 12:08:51

  Όλα καλά όπως πάντα. Ελιτίστικες απόψεις όπως πάντα από όλες τις πλευρές. Και ο πολίτης που; Πουθενά. Τι εννοείτε για παράδειγμα ελεύθερη οικονομία της αγοράς; ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ; Ο πολίτης που μέχρι και η ΔΡΑΣΗ τον θυμήθηκε (μέχρι χθες ήταν ΠΕΛΑΤΗΣ τώρα ευτυχώς έγινε ΠΟΛΙΤΗΣ) είναι και εργαζόμενος βέβαια, άρα, δε δικαιόυται κανένα εργασιακό δικαώμα; Όποιος αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα είναι κρατιστής ενώ οι άλλοι είναι τι; όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εννοώ) τα παίρνουν, έχουν μπει με ρουσφέτι, δεν κάνουν τίποτα και δεν προσ΄φερουν τίποτα;ς Τι μηδενιστικές απόψεις είναι αυτες; Κια στην τελική ποιοι είναι οι δημόσιοι υπαλληλοι γιατί βλέπω ότι για ορισμένες κατηγορίες στο δημόσιο λένε για διόρθωση των μισθών αλλά για άλλους δεν ακόυγεται τίποτα.......απολύτως............Γαι τους συμβούλους δίνονται υπερωρίες, για τους γενικούςγραμματείς το ίδιο...........όμως είναι άνθρωποι απο τον ιδιωτικό τομέα........που ήρθαν για να κάνουν καλύτερα............και τελικά τα κάνουν χειρότερα.
  Λέτε για τη διαπλοκή.........για όλα βέβαια τότε φταίνε οι συνδικαλιστές.........κανείς άλλος...........αλλά ακόμη και έτσι να είναι...........για ποιους συνδικαλιστές μιλάτε; Διότι υπάρχουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων και οι αντίστοιχοι των εργοδοτών. Εκτόν αν κάνω λάθος. Υπάρχουν τα ΜΜΕ κτλ κτλ κτλ
  Όποιος δηλαδή μιλάει για εργασιακά δικαιώμτα είναι μαρξιστής.......μάλλον εννοείτε για τα συντεχνικά προνόμια και όχι τα εργασιακά δικαιώματα.
  Το 40% δεν πήγε να ψηφίσει................επειδή δεν εκφράζονται...............σε σύνολο πόσων ψηφοδελτίων που είδαμε στις κάλπες.........ενδιαφέρουσα άποψη.......
  Ας επικρατήσει έστω για μια φορά η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  Αλλά.................................;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.