#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιλεκτική… νομιμότητα του κ. ΤσίπραΚάτι σημαντικό που έμεινε από τη χθεσινή σύγκρουση στη Βουλή και αναμένεται να μας απασχολεί και στο μέλλον, είναι οι αναφορές στην επιλεκτική… νομιμότητα του κ. Τσίπρα. Ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκαναν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των φυλάκων στην παρ΄ολίγο απόδραση του Βλαστού.

«Εγώ προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;», είπε ο κ. Σαμαράς για να μη λάβει ποτέ απάντηση.

Ωστόσο, πέρα από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που βασίζεται στη θεωρία του χάους, έχει ιδιαίτερη σημασία η πολιτική που σκέφτεται να ακολουθήσει όταν γίνει κυβέρνηση. Δείγματα γραφής δείχνει και από τώρα.

Από τη μια η συνιστώσα βίλα Αμαλία χαϊδεύει του κουκουλοφόρους και νομιμοποιεί τα στέκια ανομίας που βαπτίζονται πολιτιστικοί χώροι.

Από την άλλη, καλύπτει πολιτικά καταδρομικές επιθέσεις όπως αυτή στις Σκουριές γιατί δεν τους αρέσει η επένδυση. Κάτω από αυτή τη λογική θα πρέπει να περιμένουμε και αντίστοιχες επιθέσεις στα διϋλιστήρια του Λάτση ή ακόμη και στο λιμάνι του Πειραιά που ελέγχεται από την Cosco. Ή ακόμη καλύτερα να πάει μια ομάδα να κάψει το εργοστάσιο της Philip Morris που υπογράφει σήμερα, παρουσία και του πρωθυπουργού, τη συμφωνία για την αγορά για τρία χρόνια της παραγωγής καπνού στην Ελλάδα.

Η συνιστώσα «ανάπτυξη όπως γουστάρουμε» μπορεί να καλύψει πολιτικά κάθε προσπάθεια διωγμού ξένων επενδυτών. Θα μπορούσαν να φτιάξουν και μια επιτροπή έγκρισης των επενδύσεων ανάλογα με τα δικά τους πρότυπα.

Τώρα προέκυψε και συνιστώσα βαρυποινιτών γιατί προφανώς για τον ΣΥΡΙΖΑ όποιος είναι αντίθετος στους αστυνομικούς είναι καλός. Προφανώς για μερίδα των συριζαίων καλός μπάτσος είναι ο νεκρός μπάτσος και γι΄ αυτό θα προτιμούσαν έναν νεκρό αστυνομικό ή το Βλαστό να πίνει τώρα τα ουισκάκια του ελεύθερος, από το να πυροβολούν οι φρουροί.

Αν βέβαια το είχε σκάσει ο Βλαστός σήμερα η κυβέρνηση θα ήταν ανίκανη και θα ζητούνταν παραιτήσεις.

Η ίδια συνιστώσα ήταν αυτή που επικαλέστηκε τα προσωπικά δικαιώματα των ληστών του Βελβεντού οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς και ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί. Αν είχε τραυματιστεί ένας… μπάτσος δε θα έβγαζαν ούτε ανακοίνωση, όμως τα φιλαράκια των βαρυποινιτών, οι Πυρήνες της Φωτιάς, είναι πάνω από όλους για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη αυτή, λοιπόν, η συνιστώσα του μπάχαλου, είναι το παράδειγμα για το πώς σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει σε θέματα καθημερινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 27/02/2013 08:56:59

  Δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς που τους ψηφίσαμε τόσα χρόνια μυαλό δεν βάζουμε από σημίτη κ´ 48%στον ΓΑΠ δίνουμε 30%στον ΣΥΡΙΖΑ βίλα Αμαλίας σε λίγο θα τους κάνουμε κ´ κυβέρνηση έ έχουμε αυτοκτονικες τάσεις σαν λαός πιως μας φταίει μόνο το στενό μας το κεφάλι

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διηνεκης 27/02/2013 18:22:50

   Τόσο καιρό φωνάζω για το ξερό μας το κεφάλι φίλε! Μακάρι να συνετιστούμε σύντομα. Ο Θεός συγχωρεί τον μετανοούντα. Οι υπόλοιποι απλά χάνονται στην εμμονή τους. Μακάρι να του δώσουμε το δικαίωμα να μας λυπηθεί...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 27/02/2013 09:09:37

  Καλημέρα. Ακριβώς έτσι Φάκτορα. Το ιδεολογικό αλλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ τον κάνει ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γιατί, αν -ω μη γνενοιτο- γίνει κυβέρνηση, θα υπάρχουν τόσες αλληλοσυγκρουόμενες πολτικές που θα μπερδευτούν και οι ίδιοι. Ούτως ή άλλως μπερδεμένοι είναι. Και αυτό προβλέπεται ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ για την χώρα.

  • Δίας avatar
   Δίας @ Νίκος Αργεάδης 27/02/2013 09:27:28

   Το ιδεολογικό αλλαλούμ του ΣΥΡΙΖΑ όμως αγαπητέ Νίκο, δεν προκαλεί καμμιά αυτοκτονία και καθόλου ανεργία.
   Το να είναι επικίνδυνη η αντιπολίτευση σημαίνει οτι η κυβέρνηση είναι αδύναμη. Αν η κυβέρνηση κατακτήσει το λαό με το έργο της, ως ωφείλει, η αντιπολίτευση θα ξαναπάει στο 4%.
   Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί στη Δημοκρατία να κάνει το έργο της επειδή θεωρεί την αντιπολίτευση επικίνδυνη, ας κάνει εκλογές...

   • coik avatar
    coik @ Δίας 27/02/2013 10:54:05

    Εδώ αγαπητέ φίλε κάνεις λάθος. Η πολιτική του (τ)συριζα και γενικότερα της αριστεράς, επιδιώκει την ανομία, την κατάλυση του κράτους, την αναρχία με φυσικό επακόλουθο το χάος (σε αγαστή συνεργασία με την χρυσή αυγή) έτσι ώστε να εμφανιστεί ως μοναδική λύση. Εγώ αυτά τα φαινόμενα τα θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνα, διότι οδηγούν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

    • Δίας avatar
     Δίας @ coik 27/02/2013 14:33:05

     Σε έχουν πείσει. Δεν σημαίνει οτι είναι αλήθεια. Πολλές φορές μας έχουν πείσει...Η επικοινωνιολογία για όσους την κατέχουν καλά είναι φοβερή επιστήμη Εχει όλα τα μέσα στη διάθεσή της και δύσκολα ο καθημερινά εξαντλημένος απο τον αγώνα της επιβίωσης άνθρωπος μπορεί να μην πέσει θύμα της.
     Είναι ΧΟΝΤΡΟ να λέμε οτι η Αξιωματική αντιπολίτευση μιας χώρας επιδιώκει την ανομία την κατάλυση του κράτους, την αναρχία .
     Αυτό θα έδινε το δικαίωμα στην κυβέρνηση, αφού προφανώς δεν μπορεί να επιβάλει το νόμο, να ζητήσει εξωτερική επέμβαση όπως έγινε στη Γιουγκοσλαβία.
     Ακόμα και αυθόρμητη "βοήθεια" θα μπορούσε να μας έρθει απ' έξω άν ήταν αλήθεια αυτό που λές...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Δίας 27/02/2013 18:25:26

      Ποια η διαφορά της νοοτροπίας των στελεχών του σύριζα από τότε που ήταν στο 4-5%; Καμία. Και ευτυχώς που δεν καταφέρνουν να κρυφτούν! Αυτό θα ήταν το πιο επικίνδυνο...

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Δίας 27/02/2013 12:35:23

    Δηλαδή αν μια αντιπολίτευση σπρώχνει προς καταστροφικές οικονομικές πολιτικές, δεν έχει καθόλου ευθύνες για χρεοκοπίες, ανεργία, αυτοκτονίες κλπ;

    • Δίας avatar
     Δίας @ MAYRO XABIARI 27/02/2013 14:38:20

     Βεβαίως δεν έχει καμμία ευθύνη αφού η κυβέρνηση δεν την θεωρεί αρκετά επικίνδυνη ώστε να απευθυνθεί στο λαό με εκλογές.
     Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση αποδεδειγμένα όπως παραδέχτηκε ο Σαμαράς (Η συνταγή είναι λάθος και σκοτώνει την Ελλάδα) σπρώχνει προς καταστροφικές οικονομικές πολιτικές επειδή δεν έχει (κατά τη γνώμη της και σύμφωνα με τις δυνατότητές της) άλλες επιλογές.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Δίας 27/02/2013 18:28:05

      Λες ψέμματα ενσυνείδητα: " η κυβέρνηση αποδεδειγμένα όπως παραδέχτηκε ο Σαμαράς (Η συνταγή είναι λάθος και σκοτώνει την Ελλάδα) σπρώχνει προς καταστροφικές οικονομικές πολιτικές επειδή δεν έχει (κατά τη γνώμη της και σύμφωνα με τις δυνατότητές της) άλλες επιλογές."

      Πότε είπε ο Σαμαράς πως θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφική πολιτική για καιρό; Τα επιδόματα στους έγγαμους με παιδιά, η μεγάλη αύξηση στο αφορολόγητο, η κατάργηση του χαρατσιού μεσω ΔΕΗ, η εξόφληση χρεών στην εφορία σε πολλές δόσεις είναι ή όχι προσπάθεια να χαλαρώσει το βάρος στους αδύνατους;

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Δίας 27/02/2013 14:02:49

    Αγαπητέ Δία, δεν διαφωνώ αλλά είναι άσχετα μεταξύ τους τα δύο.

    • Δίας avatar
     Δίας @ Νίκος Αργεάδης 27/02/2013 14:25:19

     Με καλύπτει που δεν διαφωνείς αν και φαίνονται σαν να ήταν άσχετα μεταξύ τους τα δύο...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Δίας 27/02/2013 18:24:16

    Βέβαια! Ο σύριζα δεν αυτοκτονεί κανέναν. Ο σύριζα έχει ως πίστη του την επανάσταση του Λένιν και την αυταρχικότητα του Στάλιν με τα εκατομμύρια νεκρών ιδεολόικών αντιπάλων. Είστε κολλημένοι ή τα λέτε για να γελάμε;

 3. Νικολαος avatar
  Νικολαος 27/02/2013 09:17:13

  Ενω η νεοφιλευθερολαικοδεξιοκαραμανλικη σταθεροτητα της ΝΔ. θα μας οδηγησει στη γη της Γερμανικης επαγγελιας και της Κοσσοβοποιησης.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 27/02/2013 09:56:19

  Οταν εδώ και πολύ καιρό έγραψα ότι ο Σύριζα είναι το πολιτικό προσωπείο του εγκλήματος του κοινού ποινικού δικαίου, μερικοί εδώ μέσα λοιδώρησαν ή με θεώρησαν υπερβολικό...
  Ορίστε λοιπόν που υπερασπίζονται και τους νονούς της νύχτας.
  Μιλάμε για την άλλη όψη της ΧΑ (τουλάχιστον...), αλλά σε θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης...

 5. ΄Οργουελ avatar
  ΄Οργουελ 27/02/2013 10:39:52

  Οι λόγοι του Τσίπρα στην Βουλή χθες ήταν αποκαλυπτικοί. Οι κύριες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ περιστρέφονται γύρω από την άρνηση και την αυτοκαταστροφή, δεν έχουν τίποτα να προτείνουν: "δεν μας αρέσουν ορισμένοι νόμοι, δεν τους δεχόμαστε" -- "δεν μας αρέσουν οι ξένες επενδύσεις, τις καταστρέφουμε και δεν μας ενδιαφέρει να πεινάσει ο λαός διότι διώχνουμε επενδυτές" -- "δεν έχει το κράτος πόρους, δεν πειράζει εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα αυτών που δεκαετίες ζούσαν εις βάρος του τίμιου φορολογούμενου" -- Η ηγεσία του συμπεριλαμβάνει ψυχανώμαλους ναρκισσίζοντες ανθρώπους που παιδιαρίζουν επικίνδυνα, αλλά και στυγνούς εν δυνάμει δικτατορίσκους, για τους οποίους το πολιτικό μοντέλο είναι η Βόρεια Κορέα.
  Ο Θεός να δώσει να ξυπνήσει η μεγάλη πλειοψηφεία του Ελληνικού Λαού...

  • Δίας avatar
   Δίας @ ΄Οργουελ 27/02/2013 14:42:54

   Οσο δεν δοκιμάζεται στη διακυβέρνηση του τόπου θα έχει δίκιο...
   Κι εγώ μπορώ να βγάλω τη χώρα απο την κρίση, αλλά αφού δεν μου δίνετε την ευκαιρία, δεν μπορείτε και να με διαψεύσετε...
   Μάλιστα επειδή φοβάστε οτι θα πετύχω εκεί που εσείς αποτύχατε, δεν με αφήνετε καν να δοκιμάσω...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Δίας 27/02/2013 18:30:50

    Αυτές είναι σοφιστείες για μικρά παιδιά! Ο ΓΑΠ με το που πήρες την εξουσία μοίρασε μισό δις ευρώ σε όσους είχαν κάρτα ανεργίας (200Ε έκαστος) και μεγάλωσε κι άλλο το έλλειμμα, δεν πήρε κανένα μέτρο μείωσης της σπατάλης και τα spread με το χρέος πήγαν στον ουρανό! Σπατάλη δεν εξαγγέλει ο σύριζα; Μεγαλύτερη μάλιστα! Το έχουμε δει το έργο και επί Ανδρέα το '81...

 6. coik avatar
  coik 27/02/2013 11:01:47

  Τελικά την θέλουμε την επένδυση ναι ή όχι. Το πρόβλημα είναι η νομιμότητα της πώλησης – μεταβίβασης ή η οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει; Ας μου εξηγήσει κάποιος από αυτούς που αντιδρούν. Εάν είναι θέμα νομιμότητας να το συζητήσουμε. Εάν είναι θέμα οικολογικής καταστροφής, τότε όλοι αυτοί που αντιδρούν, να βγάλουν και να πετάξουν οτιδήποτε χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο .. φορούν διότι και αυτά, από κάποια ορυχεία σε διάφορα μέρη του κόσμου, προέρχονται. Α να μη ξεχάσω και το πετρέλαιο μολύνει τις περιοχές εξόρυξης. Έξω και αυτό … Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω επιλεκτική οικολογική συνείδηση. Τέλος οι κάτοικοι αντιδρούν, διότι έχουν πειστεί ότι θα χάσει αξία η γη τους, και για κανένα άλλο λόγο.Τελικά την θέλουμε την επένδθση

 7. Φαέθων avatar
  Φαέθων 27/02/2013 12:05:20

  Η ακραία συλλογιστικη του Συριζα δημιουργει κατά το δοκούν στόχευση στην τήρηση της νομιμότητας.Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε..Απο τη μιά ζητάει κράτος και από την άλλη το καταλύει με κάθε ευκαιρία.Από τη μία η Κωνσταντοπούλου εισαγγελικά ασπάζεται το ανακριτικό έργο της με ιδιαίτερο ζήλο από την άλλη οι αναρχοαυτόνομοι επικουρούμενοι απο την Συριζική ανοχή λεηλατούν και καίνε,οι βαρυποινίτες αν ήταν δυνατό θα έπαιρναν χρηματοδοτηση πτητική από το Σύριζα και οι τρομοκράτες στοργή και προδερμ κατά τη σύλληψή τους.Αυτός ο παραλογισμός της "ψευτοδημοκρατικής αντίληψης" και της άκρατης υποκρισίας πρέπει να σταματήσει

 8. alex23 avatar
  alex23 27/02/2013 12:06:32

  'Η συνιστώσα «ανάπτυξη όπως γουστάρουμε»' ειναι για καταναλωση στις ακροαριστερες συνιστωσες..
  νομιζω οτι το οπως πρεπει να γινει ΄σε οποιον', τουλαχιστον για την συνιστωσα της ηγετικης ομαδας τσιπρα και αυτη του παρασιτικου συνδικαλιστικου πρωην πασοκ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.