#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2009 08:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιβράβευση της έλλειψης προσόντωνΚάτι συμβαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τελευταία, και δεν μου αρέσει. Κάτι που μυρίζει σκάνδαλο, χωρίς όμως να έχει σχέση με οικονομικές ατασθαλίες. Ο προβληματισμός μου αφορά γενικά στη τοποθέτηση προσώπων, και ειδικά στη τραγική ιστορία του υιού Διώτη. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια, ή πως ακριβώς έχουν τα πράγματα, αλλά αν όντως ο εν λόγω νεαρός ήταν μέλος νομοπαρασκευαστικής(!)  επιτροπής του υπουργείου, και  μάλιστα δεν διέθετε πτυχίο νομικής (ή άλλης σχολής),   τότε το γεγονός είναι αρκούντως σοβαρό, και αποτελεί ένα είδος σκανδάλου, άσχετα αν δεν αφορά σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους εκατομμυρίων, όπως αυτά στα οποία έχουμε εθιστεί, και για τα οποία έχουμε συνηθίσει να ακούμε επί καθημερινής βάσης. Θυμίζω, ότι ένα σκάνδαλο δεν  χρειάζεται να αφορά ντε και καλά μόνο σε οικονομικές παραμέτρους για να θεωρηθεί σκάνδαλο. Πολλές φορές, η όποια ηθική ζημιά που προκαλείται στο κορμό μιας κοινωνίας είναι απείρως σοβαρότερη από μια οικονομική τέτοια. Ξέχωρα από το γεγονός ότι ο εν λόγω σύμβουλος έτυχε να είναι  γιος γνωστού συνεργάτη του υπουργού από την εποχή της εξάρθρωσης της ΕΟ 17Ν,  κάτι που από μόνο του θα προβλημάτιζε, προκύπτει επιπλέον πως ο νομικός σύμβουλος στερείται πτυχίου νομικής… (Κάτι για κυβέρνηση αρίστων θυμάμαι).

Σε μια χώρα λοιπόν, όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία ασθενεί, με αποτέλεσμα οι Έλληνες γονείς να στερούνται τα πάντα προκειμένου να προσφέρουν στα βλαστάρια τους αξιοπρεπή Παιδεία, με φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ιδιωτικά σχολεία κλπ κλπ., έτσι ώστε να τα εξοπλίσουν  με όλα τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου αυτά να πετύχουν σε μια όλο και πιο υποβαθμισμένη αγορά εργασίας… Σε μια κοινωνία όπου ο ανταγωνισμός σε «χαρτιά» είναι πλέον σε τέτοιο βαθμό που για να συμμετάσχει κανείς σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια οποιαδήποτε θέση, θα πρέπει ήδη να διαθέτει πτυχία, διπλώματα, επιμορφώσεις κλπ. ώστε να έχει μια αμυδρή ελπίδα επιτυχίας… Σε μια χώρα όπου όλοι μα όλοι στερούνται χρημάτων και ανέσεων, γαλουχημένοι από την (ίσως λανθασμένη) προσδοκία να δουν τα παιδιά τους επιστήμονες…  Σε μια τέτοια χώρα λοιπόν, έρχεται η κυβέρνηση, που είναι και η κατ` εξοχήν υπεύθυνη τόσο για τη δημόσια και μη παιδεία όσο και για το κατάντημά της, και τοποθετεί σε θέσεις πολιτικής και πολιτειακής ευθύνης, άτομα τα οποία στερούνται αυτών των προσόντων,  προσόντα που όμως είναι απαραίτητα για τη στελέχωση θέσεων πολύ μικρότερης ευθύνης.

 Για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο, ή έστω για να προαχθεί σε απλό τμηματάρχη, υπάρχουν δεκάδες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και τα τυπικά προσόντα σπουδών, ή κατάρτισης. Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που διαθέτουν, πέραν των βασικών  πτυχίων ΑΕΙ, και μεταπτυχιακά, (μάστερ και διδακτορικά). Η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προάγεται ποτέ σε θέση (στοιχειώδους) ευθύνης, κυρίως διότι πέραν των τυπικών προσόντων, το ελληνικό δημόσιο προάγει με κύριο κριτήριο τη κομματική ιδιότητα. Έως εδώ όλα καλά. Έτσι είναι η χώρα μας, έτσι ήταν, και έτσι θα συνεχίσει να είναι μέχρι κάποτε να ξυπνήσουμε. Αλλά αυτό απέχει πολύ, από το να έρχεται η ίδια η κυβέρνηση και να «επιβραβεύει» μη προσοντούχους, τοποθετώντας τους σε θέσεις συμβούλων (ειδικών και μη), γενικών γραμματέων κλπ.  Το παράδειγμα του υιού Διώτη είναι το δεύτερο μετά από αυτό της τοποθέτησης του πρώην μοντέλου ή ηθοποιού (δεν θυμάμαι) με τις γυμνές φωτογραφήσεις, σε θέση ειδικού συμβούλου!!!!  Και ας μη μου πει κανείς πως στη δημοκρατία δεν προβλέπονται πτυχία και πως είμαστε όλοι ίσοι και κρινόμαστε από την αξία μας.  Αυτά ίσως να ισχύουν σε θέσεις που βασίζονται στην εκλογή. Εκεί είναι ελεύθερος ο καθένας να ψηφίσει είτε κάποιον κάτοχο πολλαπλών πτυχίων, είτε κάποιον απόφοιτο δημοτικού. Γούστο και καπέλο του. Όμως σε θέσεις που προβλέπονται για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, και που απαιτούν μια στοιχειώδη τεχνογνωσία ή κατάρτιση, είναι απαράδεκτο να τοποθετούνται  με κρατική βούλα, άτομα που δεν διαθέτουν τα ανάλογα εφόδια. Τι παράδειγμα δίνεται προς τους γονείς όσων τσουρουφλίζονται στα θρανία, ταλαιπωρούνται σε εξετάσεις και ξεφτιλίζονται στις ουρές, με μοναδικό σκοπό την επαγγελματική τους αποκατάσταση; Δεν χρειάζονται πτυχία; Αρκεί μια ημίγυμνη φωτογράφηση; Τι μας λέτε;

Κάτι συμβαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και ίσως θα πρέπει επιτέλους κάποιος να συστήσει στον «εργατικό» υπουργό,  να μάθει να παίζει αμερικανικό μπέιζ μπολ. Γιατί; Διότι στο παιχνίδι αυτό, υπάρχει θεσμοθετημένη  η έννοια των 3 strikes. Strike One, Strike 2… Strike 3  και …. You`re Out.  Οριστικά.

 Ίσως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στα καθ`ημάς πολιτικά πράγματα.

 Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/12/2009 09:24:51

  Αλήθεια, ο... άτεγκτος και σκληρός πατέρας με τον μύστακα, αναλογίστηκε ποτέ τις δικές του ευθύνες για το σημείο στο οποίο έφτασε ο γιόκας του; Και, εδώ που τα λέμε, μόνος του έφτασε ο νεαρός στο σημείο αυτό; Ποιος τον ανέθρεψε με τη νοοτροπία της ανευθυνότητας, της ήσσονος προσπάθειας ("φορτώνω στον κόκορα τα μαθήματα, ο μπαμπάς όλο και κάπου θα με χώσει") και του ψέματος, αν όχι ο πατέρας του; Να δείτε που τώρα θα κάθεται και θ' αναρωτιέται τι έφταιξε. Ο ίδιος έφταιξε, και κανονικά ο ίδιος θα έπρεπε να κάνει τη βουτιά από τον έβδομο όροφο.

 2. Πήλιος Γούσης avatar
  Πήλιος Γούσης 22/12/2009 10:09:15

  Πέστα χρυσόστομε. Έτσι είναι.

 3. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 22/12/2009 10:24:34

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ , ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, ΤΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ !!!!!

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 22/12/2009 11:25:13

  Η αλήθεια δεν κρύβεται, κ. Χρυσοχοΐδη

  Όλες αυτές τις ημέρες δεν θέλησα να ασχοληθώ με την τραγική ανθρώπινη ιστορία που αφορούσε την οικογένεια του κ. Διώτη.
  Θεωρούσα ότι μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης πλευράς ( άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί στην οικογένεια οποιουδήποτε πολίτη αυτής της χώρας), θα έπρεπε μέσω της ανεχτικής σιωπής μας να στηρίξουμε μια οικογένεια στο δράμα που περνά.

  Όμως.... ανάλογες ευαισθησίες δεν επέδειξε και ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης!
  Είχε να διαλέξει μεταξύ τεσσάρων επιλογών: α) Να προτιμήσει την έντιμη οδό που επιτάσσει η πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί, β)να ενεργήσει κάτω από το πρίσμα της ανθρώπινης ευβουλίας και να πράξει τα δέοντα, γ) να ακολουθήσει το μονοπάτι της "συν-ενοχικής" σιωπής αντιπαλεύοντας με τις Ερινύες του και... δ) να "βιάσει" την έννοια του πολιτικού ανδρός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέλεξε ...το τελευταίο!!!

  Όμως μαζί με την έννοια του πολιτικού ανδρός, προσπάθησε να βιάσει και τη νοημοσύνη μας. Έβαλε τις υπηρεσίες του υπουργείου του να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, ακόμα και τους δημοσιογράφους.
  Επιστράτευσε τον διευθυντή Οικονομικών της ΕΛΑΣ ταξίαρχο κ. Παν. Φλήρη να... ενημερώσει εγγράφως το γραφείο του υπουργού ότι... «μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής ή αποζημίωσης στον πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής» για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι ο νεαρός Παν. Διώτης ήταν μέλος της επιτροπής ... αμισθί !
  Το έγγραφο το διοχέτευσε μέσω των γνωστών δίαυλων τόσο σε εφημερίδες , όσο και σε blogs.

  Δηλαδή χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό (ΕΛΑΣ) προς ίδιον όφελος και με λογοπαίγνια (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου «δεν έχει εκδοθεί απόφαση για τον προσδιορισμό ή την καταβολή αμοιβής), επιχείρησε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη.

  Πέραν τούτου θέλησε ξεδιάντροπα να κατηγορήσει το διαδίκτυο για .... «κανιβαλισμό»(sic!), Στην υπόθεση βεβαίως του κ. Ζαχόπουλου είχε βρεθεί από την πλευρά που σήμερα κατηγορεί ως .... «μιντιακούς κανιβάλους». Το ξεπερνώ, αν και είναι σαφές δείγμα της ποιότητος του ανδρός.

  Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης, συνεχίζοντας τα ανάρμοστα λογοπαίγνια ,ότι : «Επέλεξα να δώσω μια ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο με ικανότητες, εντιμότητα και ευαισθησία, περιμένοντας καλή τη πίστη να μου προσκομίσει το πτυχίο του, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο».

  Προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί για τον βιασμό της νοημοσύνης μας ,τόσο στον εξαναγκασμό της κρατικής μηχανής (μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου δεν...), όσο και στην ανακοίνωση του ( καλή τη πίστη......, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για το Δημόσιο).

  Αποκρύπτει την αλήθεια όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από το υπ’ αριθ. 3394 ΦΕΚ (φωτο), σύμφωνα με το οποίο ο κ.Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις 24 Νοεμβρίου 2009 συγκροτεί την Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, στα μέλη της οποίας είναι και ο Παν. Διώτης, και στην παρ. 5 του άρθρου 1 σημειώνεται ότι… «Στον πρόεδρο και τα μέλη της ως άνω επιτροπής καταβάλλεται αποζημίωση, το ύψος της οποίας ορίζεται με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη»!!!

  Άρα από που προκύπτει το ...αμισθί… που θελήσατε να διαδώσετε μέσω των καλοπληρωμένων σας «μιντιακών» δίαυλων κ.Χρυσοχοΐδη;
  Γνωρίζατε κ. υπουργέ ότι ο νεαρός Παν. Διώτης θα πληρωθεί ως μέλος της επιτροπής και μάλιστα αναδρομικά από τις 24 Νοεμβρίου 2009 όπως αναφέρει το άρθρο 2 της απόφασης που εσείς υπογράψατε και γι` αυτό τον λόγο προβαίνετε σε εξευτελιστικά για την νοημοσύνη των πολιτών ....λογοπαίγνια !

  Την πρώτη ημέρα του άτυχου γεγονότος, ισχυριστήκαμε κ. υπουργέ ότι ο Παν. Διώτης δεν είχε καμία σχέση εργασίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μα αν δεν είχε υπουργέ μου, τότε πώς αναφέρεται στην απόφαση συγκρότησης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ως….. «ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»;

  Η επιλογή της τελευταίας εκ των τεσσάρων που είχατε να διαλέξετε κύριε Χρυσοχοΐδη αποδεικνύει (πέραν του πόσο νοσηρά ...αντιλαμβάνεστε την έννοια του πολιτικού ανδρός) ότι ακόμη και σήμερα δεν έχετε αντιληφθεί τις τεράστιες ευθύνες που προσωπικά έχετε σ` αυτό το δράμα !!!
  http://politis-gr.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.

 5. parsifal avatar
  parsifal 22/12/2009 11:43:20

  Δεν σας περνά απο το μυαλό οτι οψονται οσοι "τσουρουφλίζονται για πτυχία και διαδακτορικά ..." ? Ποιός τους εβαλε να τσουρουφλίζονται ? Το τριτοκοσμικό σύμπλεγμα του "χαρτιού", ο αναδιανεμητικός ρόλος του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, η διαστροφή της εννοιας εκπαίδευση, κουλτούρα και πολιτισμός. Μετρείστε πόσοι "πτυχιούχοι" αγράμματοι, απαίδευτοι είναι γύρω σας και μήν αιτιάσθε τον Χρυσοχοίδη για μια ανθρωπιστική του παρασπονδία στο δημοσιουπαλληλικό κατεστημένο.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ parsifal 22/12/2009 11:53:53

   Έτσι ακριβώς είναι. Όμως η πράξη του Χρυσοχοϊδη δείχνει και πόσο εννοούσαν στην πράξη τα "κυβέρνηση αρίστων και όχι αρεστών". Όλοι οι αρεστοί από "ανθρωπιστικές παρασπονδίες ξεκινάνε. Το παιδί της αδερφής μου, ο ανηψιός της κουμπάρας μου, κρίμα το καημένο, δεν τα κατάφερε τόσο καλά, να μην του δώσουμε μια θεσάρα στο δημόσιο;

   Θυμάσαι εκείνο το αμίμητο του Παπαγιαννόπουλου στην ταινία Τζένη-Τζένη; "Έκανες κύριε Γκόρτσο το γιο του τάδε, παπά; Γιατί κύριε Γκόρτσο μου, επειδή είχε κάνει κάτι κλοπές παλιότερα; Εμ, για αυτό σε χρειαζόμασταν κύριε Γκόρτσο μου, αν δεν είχε τις κλοπές δεν θα σε χρειαζόμασταν". Αυτές οι "ανθρωπιστικές παρασπονδίες" είναι η κατάρα της σημερινής Ελλάδας. Δεν λέω να υπάρχει η κεντροευρωπαϊκή σκληρότητα που οδηγεί ανθρώπους στο τρελοκομείο, αλλά πρέπει να υπάρχει μέτρο ευθύνης, που έχει χαθεί με τον πολύ ανθρωπισμό και το πολύ φιλότιμο για λάθος λόγους.

   • Άνθρωπός τις avatar
    Άνθρωπός τις @ Blimblomblim 22/12/2009 18:33:56

    Αναφορικά με τα περι "κεντροευρωπαϊκή σκληρότητας που οδηγεί ανθρώπους στο τρελοκομείο", θα συμφωνήσω. Αλλά κι εδώ, τι έχουμε; Λίγοι οδηγήθηκαν στο τρελοκομείο επειδή πάλεψαν σκληρά χωρίς καμιά "καβάντζα" και κανένα μπάρμπα στην Κορώνη, για να καταλήξουν τελικά υποσκελισμένοι από κάθε είδους λαμόγια, εξευτελισμένοι, περιθωριοποιημένοι και χλευαζόμενοι ως ρομαντικοί ηλίθιοι; Αυτό το τελευταίο ίσως πονάει και περισσότερο.

 6. Helmut avatar
  Helmut 22/12/2009 11:58:59

  Η αλήθεια να λέγεται... υπάρχει θέμα ηθικής κυρίως τάξης. Όχι όμως να μιλάμε για σκάνδαλο!

  Αλλά αφού μιλάμε για πτυχία ξεχάσαμε φαίνεται το πτυχίο ιατρικής-εξπρές της Νατάσας Παζαϊτη δια χειρός Ζαχόπουλου ή το μη-πτυχίο οικονομικών του Σημαιοφορίδη που χρώσταγε κάτι μαθήματα αλλά αγόραζε δομημένα ομόλογα 100άδων εκατ. ευρώ;

 7. parsifal avatar
  parsifal 22/12/2009 13:08:32

  Δεκτόν, αλλά κανένας δεν είναι τέλειος. Ας τον αφήσωμε να αντιμετωπίσει τα αλλα καυτά μέτωπα.

 8. Jasmin avatar
  Jasmin 22/12/2009 13:52:04

  Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως γίνεται να ζούμε -όπως λέτε- σε μια χώρα με τόσους κατόχους όχι απλά πτυχιακών, αλλά μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και όμως να είμαστε εκτός οποιασδήποτε πρωτοπορίας, είτε τεχνολογικής-επιστημονικής, είτε πολιτιστικής; Και νομίζω πως όλοι μας έχουμε εμπειρίες από άτομα που δεν πάτησαν ποτέ στη σχολή και όμως πήραν πτυχίο ή άλλους που ταυτόχρονα με την στρατιωτική τους θητεία, έκαναν και ένα διδακτορικό, χαλαρά... (Αξιολόγηση ελληνικών πανεπιστημίων;;;)

  Όσο για τον κ. Χρυσοχοΐδη, σας έλεγα από τον Οκτώβριο ότι την έχει δει νέος Καίσαρας και δεν με πιστεύατε. Καιόλα εξηγούνται με τη γνωστή συνταγή για όσους δημιουργούν προσωπικές στρατιές με χρήματα του δημοσίου: Όσο πιο ανίκανοι και διεφθαρμένοι οι αξιωματούχοι, τόσο πιο εύκολα ελεγχόμενοι και χειραγωγήσιμοι.
  Λυπάμαι, μόνο, όσους έντιμους έχουν απομείνει ακόμα στην ΕΛΑΣ

  • Gagarin avatar
   Gagarin @ Jasmin 22/12/2009 14:08:43

   Διότι τα ελληνικά ΑΕΙ είναι του κ...υ. Υπάρχουν νομικοί που μόνο το όνομα τους γράφουν χωρίς ορθογραφικό λάθος. Και το ελληνικό δημόσιο σφύζει απ αυτους. Έλα όμως που πρεπει να υπάρχει έστω ένα ελάχιστο όριο, και αυτό είναι το πτυχίο. Ο γιος του Διότη δεν είχε ουτε καν αυτό. Και ήταν νομικός σύμβουλος του υπουργού! Στα 28 του.
   Για να προαχθεί κάποιος στο δημόσιο σε θέση με ευθύνη, πρέπει να καβατζάρει τα 50 χρόνια ηλικίας μίνιμουμ. Α ρε, ΓΑΠ με τις υποσχέσεις σου.

 9. isnogood avatar
  isnogood 22/12/2009 13:53:05

  Χμ...
  Να θυμηθούμε το ...ΔΙΚΑΙΟ που ισχύει στους καθηγητές πανεπιστημίου κύριε Βούγια μου;
  Να θυμηθούμε τι λέγατε για τον υιό Τσιτουρίδη;
  Για το ΠΑΣΟΚ ισχύει το ποντιακό ρητό:
  Τα τεμά τεμά και τα τεσά τεμά!

 10. Gagarin avatar
  Gagarin 22/12/2009 13:59:11

  Αυτό το ολίσθημα του Χρισοχοίδη είναι πταίσμα μπροστά στις κομπίνες που γίνονται στις προαγωγές στο δημόσιο όπου κλέφτες βαφτίζονται δουλευταράδες, αγράμματοι βαφτίζονται μαστερούχοι και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν τα κομματόσκυλα. Όχι για να βολευτεί η εκάστοτε κομματική διοίκηση, αλλά απλά για να βολευτούν τα λαμόγια και να φάνε, ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους στο κόμμα. Οι οποίες υπηρεσίες τις περισσότερες φορές σημαίνουν και σαμποτάζ απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυρίαρχο σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ο ΓΑΠ ήταν μόνο λόγια τελικά.

 11. parsifal avatar
  parsifal 22/12/2009 14:12:01

  @Jasmin Εχεις ακούσει ολους αυτούς τους πτυχιουχο - μεταπτυχιούχους να ομιλούν ελληνικά ? Εχεις ακούσει υποψήφιο δόκτωρα να λέει "ασχολούταν" και με το δίκιο του αφού το ησχολείτο δεν διδάσκεται πλέον ?
  Αυτού του επιπέδου είναι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά...Εξειδίκευση σε "πιασάρικες" επιστήμες (οικονομικά, πληροφορική ...) και απόλυτη πολιτιστική ενδεια στην μουσική, την λογοτεχνία, την ιστορία, την φιλοσοφία...

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/12/2009 14:15:51

  Σε σχέση με όλα αυτά, η επιλογή της Καίλή (από τον Βούγια) ως ανερχόμενο πολιτικό αστέρι , φαντάζει θεϊκή και αξιοκρατική. Μπίμπο ξεμπίμπο, είχε τουλάχιστον ένα πτυχίο (ασχέτως IQ).
  Στις επερχόμενες κρίσεις στην ΕΛΑΣ, θα κοπεί κόσμος και κοσμάκης, θα καταστραφούν καριέρες, θα φτιαχτούν άλλες, θα αποστρατευτούν πάμπολλοι, και όλα αυτά με λεπτομερείς ελέγχους των φακέλων χιλιάδων αστυνομικών, με έμφαση στις σπουδές, στις εκπαιδεύσεις και σε χίλιες άλλες παραμέτρους. Βέβαια στο τέλος θα προαχθούν τα κομματόσκυλα, αλλά τουλάχιστον θα τηρηθεί μια κάποια πρόφαση.
  Και όλων αυτών, θα προϊστανται ειδικοί σύμβουλοι, απόφοιτοι λυκείου; Πάμε καλά ρε παιδιά;

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/12/2009 14:21:45

  Μόνο στο Δημόσια Τάξης συμβαίνει αυτό?

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 22/12/2009 14:51:01

   Σε όλο το δημόσιο... εξ`ού και η αποτελεσματικότητά του.

 14. Orestios avatar
  Orestios 22/12/2009 16:44:38

  Η τοποθέτηση, με υπουργική απόφαση, ενός πτυχιούχου Λυκείου ως μέλους νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, υπό τον τίτλο του δικηγόρου αλλά και ειδικού συμβούλου, τη στιγμή που δεν είχε τις προϋποθέσεις είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Ποιός είπε ότι το σκάνδαλο είναι μόνο οικονομικής αιτιολογίας. Στην προκειμένη είναι επιπρόσθετα και οικονομικής καθώς προβλέπεται από το ΦΕΚ αμοιβή. Εκτός αν δηλώσει ο υπουργός παραπλανημένος. Τί να υποθέσει όμως κανείς για την ικανότητά του να μην παραπλανείται ο πολιτικός προϊστάμενος και υπεύθυνος για την προστασία μας?
  Μου θύμησε λίγο την γυναίκα του Βουλγαράκη που έλεγε πως έκανε ψυχικό για την Παναγία, η δήλωσή του περί "βοήθειας" στο παιδί.
  Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και αφορά έναν υπουργό που παράνομα τοποθέτησε έναν απόφοιτο Λυκείου σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Τόσο απλό. Όλα τα άλλα είναι κόλπα του υπουργού και είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πολίτες αυτής της χώρας.

  • Αδέσποτη avatar
   Αδέσποτη @ Orestios 22/12/2009 17:27:47

   θα συμφωνήσω μαζί σου. Για μένα είναι και ηθικός αυτουργός σε αυτό που έγινε. Μία στις χίλιες φορές που ακολουθείται αυτή την πρακτική κ. Χρυσοχοϊδη δεν παν καλά τα πράγματα και καμιά φορά είναι και τραγικά.

 15. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 22/12/2009 18:37:34

  Εγώ τα έχω πει (δηλαδή γράψει) προ πολλού:
  http://www.antinews.gr/?p=26944&cpage=1#comment-367005

 16. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/12/2009 19:06:16

  Όταν γράφαμε από την προηγούμενη εβδομάδα ....μας μάλωναν ή ότι δεν είναι σκάνδαλο ή συγκρίνουν με παραστάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης κλπ
  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με την συμμετοχή σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή ενός ...αιώνιου φοιτητή ή το βόλεμα του παιδιού ενός γνωστού του Υπουργού ή ότι όπως ο ίδιος ο Υπουργός ομολόγησε την αποδοχή της...παρατυπίας "...είχε πει ότι θα του φέρει το πτυχίο ...προσεχώς ορκωμοσία...", αλλά είναι όλο αυτό που τόσο καιρό ορισμένοι γράφουμε και οι υπόλοιποι το προσπερνούν: έτσι είναι το Κράτος στη χώρα, η παρέα των επωνύμων ή των πολιτικών ή των γνωστών και οι λοιποί Ιθαγενείς...
  Ποιος ΔΥ να βρει το δίκαιο του με τα εκάστοτε γραφεία Υπουργών, να κάνει τη δουλειά του με τα τηλέφωνα των ...συμβούλων ή να εργαστεί με τις οχλήσεις των ...πολιτικών φίλων.
  Θα πρέπει να αντιληφθεί ο Ελληνικός Λαός, που ο ίδιος είναι συμμέτοχος, ότι το τηλεφώνημα του κάθε ...Καλοχερέτα για "προσωπική υπόθεση εκάστου ...", έχει οικοδομήσει τη χώρα που ζούμε.
  Εσείς που είστε από έξω νομίζετε ότι η διοικητική ιεραρχία δεν ήξερε για την ύπαρξη πτυχίου;
  Όταν η χώρα όμως θέτει στην πλάστιγγα από τη μία τους κανόνες και από την άλλη ...τα γραφεία και τα γραφεία (και δεν μιλώ για τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ πάντα έτσι ήταν είναι και θα είναι) πάντα νικούν, όλοι γκρινιάζουμε για το ...Δημόσιο.
  Δημόσιο που δεν είναι οι ΔΥ αλλά όλοι εμείς, καθώς οι ΔΥ είναι το Κράτος που θέλει ο καθένας από εμάς να λειτουργεί σύμφωνα με τις προσωπικές σκοπιμότητες και ...εξυπηρετήσεις.
  Όταν λοιπόν ακόμα και στη περίπτωση που κάτι στραβώσει και αποκαλυφθεί η παρατυπία, είτε λέγεται Τσέκου είτε λέγεται Διώτης, δεν υπάρχουν συνέπειες στους υπαλλήλους που υπάκουσαν με την παράλληλη αποπομπή του πολιτικού που ...παρατύπησε, η κατάσταση διαιωνίζεται και εμείς απλά συζητούμε, αναζητώντας την Ουτοπία στον βούρκο που αποκαλούμε χώρα.

  ΥΓ

  ...και ευτυχώς που υπάρχει και το καταραμένο διαδίκτυο και έχει ξεφύγει η ενημέρωση και η πληροφόρηση από τα ελεγχόμενα και συναλλασσόμενα ΜΜΕ, για αυτό και το λοιδορούν ή το υποτιμούν επειδή το τρέμουν....

 17. ΜΗΤΣΟΣ avatar
  ΜΗΤΣΟΣ 22/12/2009 19:26:21

  ΠΑΣΟΚ είναι ,ότι θέλουν κάνουν.
  Εδώ βάλανε Γ.Γ. χωρίς πτυχίο ενώ στην αγορά εργασίας υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Σας παραθέτω το σχετικό άρθρο:
  http://www.hbnews.gr/index.php/permalink/22444.html

  Υ.Γ.:Η ΝΔ θα ξυπνήσει ή θα περιμένει το ΠΑΣΟΚ να συμπληρώσει ακόμη μια 20ετία??

 18. arkoudi avatar
  arkoudi 22/12/2009 19:51:01

  Για άλλη μια φορά ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του, και η παραπληρφόρηση, δηλαδή ΟΙ ΜΗ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ πάνε σύννεφο. Για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ των πραγμάτων έχω να επισημάνω τα εξής: ΦΕΚ που να ΔΙΟΡΙΖΕΙ τον υιό Διώτη σαν σύμβουλο Υπουργείου, κ.λ.π. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ, δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ. Το ΦΕΚ που κυκλοφορεί τον τοποθετεί μέλος σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στο ΦΕΚ ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται σαν δικηγόρος, σύμβουλος του Υπουργείου (εδώ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι). Έτσι, όπως λέει και ο ΟΡΕΣΤΙΟΣ το σκάνδαλο είναι ότι τοποθετήθηκε σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή απόφοιτος Λυκείου, ή κάποιος άνθρωπος που λέει ψέμματα για τα προσόντα του. Όσο για την αμοιβή που λέτε, όλοι όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο ξέρουν ότι οι επιτροπές μπορεί να λειτουργήσουν 1 ή 2 ή 3 ή 4 φορές το χρόνό ή και καμμία. Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, δεν είναι διορισμός αυτό το πράγμα, αλλά συγχρόνως είναι και σκάνδαλο με το ποιός τοποθετείται σε διάφορες επιτροπές (και δεν είναι βέβαια το μόνο). Αν κάποιος δουλεύει στο δημόσιο έχουν δει πολλά τα όμορφα ματάκια του για το ποιοί απαρτίζουν πάντοτε τις διάφορες επιτροπές.

  • Αδέσποτη avatar
   Αδέσποτη @ arkoudi 22/12/2009 21:51:36

   Δεν είπαμε, ούτε καταλάβαμε ότι διορίστηκε αλλά ότι τοποθετήθηκε μέλος σε επιτροπή. Τώρα πώς αυτοπροσδιορίζεται στο ΦΕΚ δεν το καταλαβαίνω, δηλ λέει "κατά δήλωσή του δικηγόρος". Γιατί στα ΦΕΚ δεν τα γράφουν αυτά. Τον καταχώρησαν ως δικηγόρο από κεκτημένη ταχύτητα και γιατί τα συνηθίζουν αυτά ως υπεράνω του νόμου. Για έναν υπουργό που καθήκον του είναι η τήρηση του νόμου είναι σκάνδαλο. Δεν μας βοήθησες και πολύ με τις αποκαλύψεις.

 19. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 22/12/2009 20:19:35

  Ο συντροφος Μιχαλης, οσο περναει ο καιρος, ολο και περισσοτερο θυμιζει ...Ρουσοπουλο.
  Ψεματα..., Θρασος..., Απειλες...
  παντα με πολιτικη και δημοσιογραφικη καλυψη.
  Για ποσο ακομη?

 20. Πήλιος Γούσης avatar
  Πήλιος Γούσης 22/12/2009 23:37:37

  Το ΠΑΣΟΚ είναι μάνα σε αυτά. Κάποτε κόντεψαν να παρουσιάσουν τη Δήμητρα Λιάνη ως το φωτεινό μυαλό της σύγχρονης φιλοσοφίας, και ότι σπούδασε παρά τον Κούντερα. Ζήτημα είναι αν είχε απολυτήριο γυμανσίου και το πιο πιθανό είναι τον Κόυντερα να τον πέρασε για ποδοσφαιριστή και να προσπάθησε να τον τυλίξει.

 21. Χρήστος Τσίτος avatar
  Χρήστος Τσίτος 24/12/2009 09:51:03

  Κάθε σκάνδαλο έχει τη δική του βαρύτητα, αλλά δεν μπορούμε να μετράμε κάθε φορά ποιο είναι βαρύτερο και να τα συμψηφίζουμε (αυτά της Ν.Δ. με του ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Η πρόσληψη του υιού Διώτη είναι μια ανήθικη πράξη που συνιστά σκάνδαλο και βαρύνει όλους τους εμπλεκομένους στην παράνομη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων του υιού και του πατρός Διώτη, του υπουργού Χρυσοχοϊδη και των υπαλλήλων που ο τελευταίος χρησιμοποίησε για να προωθήσει την παρανομία. Η προκληθείσα βλάβη στην ηθική υπόσταση του υπουργού είναι ανεπανόρθωτη. Για παράδειγμα, πώς μπορεί πλέον να ηγείται ομάδας "αδιαφθόρων" που υποτίθεται πως θα δράσουν για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο;
  "Το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι" και ο άρχων οφείλει να αποτελεί πρότυπο ήθους. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται ότι είναι ολίγον ή ολιγότερο (των άλλων) ανήθικος. Δεν είναι ή (δυστυχώς) είναι ανήθικος, όπως αποδεικνύουν οι πράξεις του.

 22. marcuze avatar
  marcuze 07/01/2010 12:56:33

  Πρόταση: ΝΑ κάνουν τον Χιλιανό ειδικό σύμβουλο στο ΥΠ ΠΡΟ ΠΟ. Παρά τη Αφροδίτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.