#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2011 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και το Plan B του ΣαμαράΚατά τις παρεμβάσεις του στην Θεσσαλονίκη,  ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε αναλυτικά γιατί η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που προτείνει είναι ρεαλιστική. Περιέγραψε επίσης την τακτική που θα ακολουθήσει.

Έτσι κατά την συνέντευξη Τύπου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για εμένα επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει προσπάθεια για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Και πως θα τους πείσω.

Πρώτα από όλα, ποτέ δεν ξεκινάς μια επαναδιαπραγμάτευση με την υπόθεση ότι θα αποτύχει, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τις προτάσεις σου. Καλύτερα τότε να μην πας καθόλου. Το αντίθετο, κάνεις ό,τι μπορείς για να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να δεχθούν την επαναδιαπραγμάτευση. Και αυτές οι προϋποθέσεις για εμένα είναι τρεις:

Η πρώτη είναι να τους ρωτήσεις ευθέως εάν υπάρχουν προβλήματα ήδη στο πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στο σχέδιο Α, στο plan A. Υπάρχουν προβλήματα, πάνε όλα καλά; Υπάρχει ένας που να πιστεύει ότι πάει καλά, ότι πάει έστω λίγο καλά, ότι είναι ουδέτερο, ότι πάει λίγο άσχημα; Όλοι λένε -και το ξέρουμε και το γράφουν και το αναφέρουν- ότι πάει πάρα πολύ άσχημα. Επομένως εγώ πως θα μπορούσα ποτέ να τους πω ότι θα μπορούσα να δεχθώ ένα τέτοιο σχέδιο;

Το δεύτερο που θα τους έλεγα είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο Β, το λεγόμενο plan B. Εμείς το έχουμε καταθέσει. Το έχουμε καταθέσει πλήρες και κοστολογημένο. Και έχουμε εξηγήσει εκ του αποτελέσματος πλέον. Προσέξτε, άλλο πέρυσι που ήμουν εδώ και έλεγα, μπορείς να πεις ο Σαμαράς θεωρητικολογεί, λέει ότι δεν θα υπάρχει ανάπτυξη, λέει το α΄, το β΄, το γ΄. Μα έγιναν όλα αυτά. Έχουμε, λοιπόν, το σχέδιο Β.

Και τέλος χρειάζεται και μια πολιτική προϋπόθεση που είναι η σαφής εντολή του λαού για επαναδιαπραγμάτευση για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Και όσο ισχυρότερη είναι αυτή η εντολή, τόσο ισχυρότερος θα είναι και αυτός που θα πάει να διαπραγματευτεί.

Και μην νομίζετε -επαναλαμβάνω- ότι εκείνοι θέλουν πάση θυσία να είμαστε εμείς στη γωνία και να αποτυγχάνουμε. Προχθές, διάβαζα μια μελέτη μεγάλης ελβετικής τράπεζας, η οποία έλεγε ότι το κόστος της αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσής της.

Επομένως, σας είπα τις προϋποθέσεις: Αποτυχία της σημερινής πολιτικής υπάρχει, πειστικότητα της δικής μας εναλλακτικής πρότασης υπάρχει, ισχυρή εντολή για αλλαγή ευχόμαστε να υπάρξει. Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλα τα οποία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πειστικότητα των επιχειρημάτων μας για επαναδιαπραγμάτευση και θα τα εξαντλήσουμε όλα.

Ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο είπε, μεταξύ άλλων:

 H επαναδιαπραγμάτευση είναι πια ρεαλιστική:

Πρώτον, δεν ζητάμε τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι πέτυχαν ήδη στο δικό τους Μνημόνιο, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μαζί.

Η Ιρλανδία, παρά τις αφόρητες πιέσεις, κράτησε τους φορολογικούς της συντελεστές πολύ χαμηλά στο 12,5%. Εμείς ζητάμε να πάνε στο 15%.

Η Ιρλανδία σήμερα αναπτύσσεται με ρυθμό 1,8% ετησίως, πάνω από το μέσον όρο της Ευρώπης. Ενώ εμείς έχουμε ύφεση πάνω από 6%!

Η Πορτογαλία πέτυχε κράτησε άθικτες τις συντάξεις από 1500 ευρώ και κάτω. Εμείς, ζητάμε να αποκατασταθούν οι συντάξεις που ήταν στα 700 ευρώ.

Και οι δύο αυτές χώρες μείωσαν τις εργοδοτικές εισφορές.

Και τώρα βλέπουν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα…

Δεύτερον, αυτό που ζητάμε είναι ρεαλιστικό, διότι όλοι παραδέχονται πλέον ότι το Μνημόνιο δεν δούλεψε. Αυτό δεν σημαίνει να παρατήσουμε τους στόχους της προσαρμογής. Πρέπει να διορθώσουμε το πρόγραμμα, ώστε να πιάσουμε τους στόχους και να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα στις αγορές.      

Τρίτον, είναι ρεαλιστικό, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές – και μάλιστα πολύ πιο τολμηρές. Κι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάποιες από τις αλλαγές που έχει ήδη δεσμευτεί να κάνει η κυβέρνηση και δεν έκανε.

Όπως, για παράδειγμα, η κατάργηση του καμποτάζ. Που έγινε… μισή! Και στην πράξη ακυρώθηκε. Εμείς θα τελειώσουμε με το καμποτάζ άμεσα! Άλλωστε, εμείς το ζητήσαμε πριν καν εμφανιστεί η Τρόϊκα στο προσκήνιο…

Ακόμα θα καταργήσουμε όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση και δημιουργούν καρτέλ. Ούτε σε αυτό υπάρχει εμπόδιο από την Τρόικα.  Είμαστε εχθροί των καρτέλ. Στόχος είναι να ανοίξουμε τα επαγγέλματα στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Όχι να επιβάλουμε συνθήκες ολιγοπωλίου.

Η επαναδιαπραγμάτευση είναι δύσκολη δέσμευση, δεν είναι θεατρινισμός της μιας μέρας που παίρνεται πίσω την επόμενη…

Επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι αυτή η φαρσοκωμωδία που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες…

Είναι δύσκολη κι επίπονη προσπάθεια να αναστηλώσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να εξασφαλίσουμε βαθμούς ελευθερίας για την πολιτική μας.

Θέλει υπομονή και σχεδιασμό.

Δεν πρόκειται να τινάξουμε εμείς την Ελλάδα στον αέρα.

Δεν πρόκειται εμείς να βγούμε και να διασύρουμε τη χώρα μας.

Αυτό είναι ειδικότητα άλλων…

Εμείς θα επιμένουμε μέχρι να τους πείσουμε, ότι πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα Προσαρμογής για να πιάσει τους στόχους του.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, άλλωστε.

Το πρόγραμμα αυτό ήδη απέτυχε και απέτυχε πλήρως…  Και το σημαντικότερο: θα έχουμε την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού να πιάσουμε τους στόχους, χωρίς να διαλύσουμε τη χώρα.  Με δύο λόγια: Αυτά που πρέπει να γίνουν θα τα κάνουμε καλύτερα.

Αυτά που δεν πρέπει να γίνουν, θα τους πείσουμε να τα αλλάξουμε.

Και τους στόχους θα τους πιάσουμε.

Και κάτι ακόμα, φίλες και φίλοι,

Μην υποτιμάμε την Ελλάδα.

Είναι πολύτιμη γεωπολιτικά. Και δυνητικά πλούσια.

Η θέση της δεν άλλαξε, εξ αιτίας της κρίσης που περνάει τώρα.

Ούτε το τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό της…

Οι εταίροι μας τα γνωρίζουν όλα αυτά.

Και σήμερα, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την Ελλάδα, το τελευταίο που θέλουν, είναι να τη δουν να παραπαίει ή να λυγίζει.  Η «μεταδοτικότητα» της κρίσης δεν είναι πια θεωρητικό ενδεχόμενο.

Όλη η Ευρώπη, πλέον, βρίσκεται σε κρίση.

Επομένως, μια πρόταση αξιόπιστη απέναντί τους, την έχουν ανάγκη κι εκείνοι. Κι αυτή την πρόταση φέρνουμε. …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lampros avatar
  Lampros 22/09/2011 13:44:36

  2 πραγματα χρειάζονται και άμεσα.
  1) Νωπή, και έντονη λαική εντολή σε νεα κυβέρνηση που να ΘΕΛΕΙ να διαπραγματευτει.
  2) Commandos ΟΧΙ απλούς στρατιώτες δίπλα στο Σαμαρα, Καμμένους όχι Φλουφληδες και Πάκηδες.

 2. dimitris avatar
  dimitris 22/09/2011 13:53:41

  ΑΡΧΕΣ 20ου ΑΙΩΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
  ΑΡΧΕΣ 21ου ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ
  ΑΝΤΩΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ

 3. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 22/09/2011 14:01:40

  Χωρίς να ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή. Η μοναδική αξιόπιστη επιλογή.

  Φυσικά υπάρχουν πολλά από αυτά που λέει τα οποία δεν μπορώ να ερμηνεύσω. Θα ήθελα να ήταν τόσο ξεκάθαρος σε πολλά ζητήματα όσο και σε αυτό του καμποτάζ για το οποίο κάθε λογικός Έλληνας τον επικροτεί.

  Από όσο καταλαβαίνω (χαζούλης ων) το βασικό του όπλο απέναντι στην τρόικα είναι η αποτυχία των μέχρι τώρα επιλογών της. Στους "έξω" στην ουσία λέει: "Κόψτε τις μαμ@@κιες που κάνατε μέχρι τώρα γιατί θα τιναχτείτε και εσείς στον αέρα μαζί μας". Και εδώ τον επικροτώ! Λέει τα πράγματα όπως είναι. Και φυσικά δεν θα με χάλαγε να το τράβαγε και ακόμα πάρα πέρα αφήνοντας ενδεχόμενο μεγάλης ηρωικής εξόδου από ONE.

  Στους εμάς τους "μέσα" όμως τι λέει? Με τις στρατιές άχρηστων (πασόκων επί το πλείστον) στο δημόσιο τομέα τι θα κάνει? Θα συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε? Επιτέλους θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα με αξιοκρατικά κριτήρια? Να πηγαίνουμε στην εφορία και να λέμε: Ναι, αξίζει να πληρώσω, εμπιστεύομαι το κράτος ΜΟΥ!

  Αυτό θα ήθελα από τον Σαμαρά. Περισσότερες κουβέντες για το τι θα κάνει εδώ "μέσα" με τα όποια λεφτά έχει εξασφαλίσει από τους "έξω" αφού τον εμπιστευτούν

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Χαζούλης 22/09/2011 14:02:54

   *Σε εμάς τους "μέσα"

 4. Απορία avatar
  Απορία 22/09/2011 14:07:43

  Θεωρίες υπάρχουν πολλές.
  Η ουσία είναι όμως μία, η επαναδιαπραγμάτευση απαιτεί:

  1) Όρχεις τεραστίων διαστάσεων.
  2) Σχεδιασμό εναλλακτικών σε μεγάλο βάθος.
  3) Ηγετική φυσιογνωμία που να πείθει τον κόσμο για αυτά που προτείνει.
  4) Ρίσκο.
  5) Όρχεις τεραστίων διαστάσεων (επανάληψη προς εμπέδωση).

  Όσοι νομίζουν ότι η τρόικα με το που της δώσει κάποιος κάποια εναλλακτική οικονομική πρόταση ότι θα τη δεχτεί πλανάται πλάνην οικτρά.

  Η μόνη επαναδιαπραγμάτευση που θα καταλάβει η τρόικα είναι του στυλ:

  Κοιτάξτε να δείτε δεν μπορείτε να βιάζετε και παρα φύσι και κατά φύσι τον λαό, διαλέξτε πως θα του το κάνετε κόσμια και ...με προοπτική τον "γάμο" αλλιώς χρεωκοπούμε... και φυσικά μετά ο ηγέτης πρέπει να έχει επεξεργαστεί και το plan b(ankruptcy)...

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/09/2011 14:08:06

  Το ποτάμι έχει ξεκινήσει. Ας ελπίσουμε ότι θα οδηγήσει σε εκλογές την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που η επικράτηση ΝΔ - Σαμαρά και γενικά των αντιπασοκικων δυνάμεων θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να μπορέσει να ξεθεμελιώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας και τελικά να μας εκπαιδεύσει ως κοινωνία σε μια νέα νοοτροπία. Να πεθάνει η νοοτροπία ΠΑΣΟκ που πότισε όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο τους οπαδούς του πάλαι πότε κινήματος αλλά τους περισσότερους Έλληνες. Δεν θέλουμε πρόσκαιρη γεύση εξουσίας. Θέλουμε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την πορεία της πατρίδας μας προς το καλύτερο, δημιουργικότερο, εθνικά αξιοπρεπέστερο

 6. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 22/09/2011 14:11:18

  ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ Β ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ.
  ΕΣΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΞΙΖΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ , ΟΠΩΣ Ο ΑΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ , ΣΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ.
  ΑΝΤΕ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.

 7. karenin avatar
  karenin 22/09/2011 14:22:09

  Eπαναδιαπραγμάτευση στα πλαίσια αποδοχής της βοήθειας και αποπληρωμής
  του χρέους , το μόνο που μπορει να πετύχει είναι να μην γίνουμε Λεττονία,
  αλλά Τσεχία και Σλοβενία.

 8. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 22/09/2011 14:29:16

  Η περιφημη "επαναδιαπραγματευση" με τους διορισμενους λογιστες των τοκογλυφων τραπεζιτων και μεγαλοεπενδυτων που παριστανουν τους "ευρωπαιους ηγετες" δεν γινεται μονο με "λογικα" και "κυριλε" οικονομικιστικα επιχειρηματα, αλλα και με την απειλη οτι εαν δεν υπαρξει καποια συμφωνια, τοτε θα υποστουν ζημιες, δηλαδη θα χασουν τα τοκογλυφικα τους κερδη. Ανεξαρτητως του οτι κατι τετοιο δεν μπορει να δηλωθει προκαταβολικα και δημοσιως (γιατι θα δοσει οπλα στους δανειστες), αναρρωτιεμαι ειλικρινως εαν ο Σαμαρας εχει τα κοτσια να αποστασιοποιηθει απο το συστημα το οποιο τον γεννησε και του οποιου αποτελει κομματι του -τουλαχιστον μεχρι στιγμης και μεχρις αποδειξεως περι του αντιθετου- και να στραφει εναντιον του. Και δεν ειναι μονο προσωπικο του θεμα, αλλα και θεμα του επιτελειου του, πανω στο οποιο θα στηριχτει για να κυβερνησει, το οποιο αποτελειται επισης απο ατομα που ανηκουν στο ιδιο συστημα. ΅Ας ειμαστε λοιπον πολυ επιφυλακτικοι, γιατι εδω δεν παιζονται απλως ιδεολογικα και "οπαδικα"- συναισθηματικα ζητηματα, αλλα ζητηματα επιβιωσης της χωρας μας. Με αλλα λογια, δεδομενου οτι οι περιφημοι "εταιροι" και δανειστες δεν δινουν δεκαρα τσακιστη για το εαν θα δυστυχησει ο ελληνικος λαος, το ερωτημα ειναι εαν ο Σαμαρας θα μπορεσει να ασκησει καποια επιθετικη - αρα και "αγενη" !- εθνικη πολιτικη που θα τους στριμωξει εκει που πραγματικα τους καιει, δηλαδη στο αναμενομενο κερδος τους, στις γρηγορες αρπαχτες και στην δικηα τους σωτηρια, εναντι των πραγματικων τους αφεντικων. Και τουτο μπορει να γινει μονο με την απειλη του "αποθανετω η ψυχη μου μετα των αλλοφυλων". Δεν προεξοφλω τιποτα λοιπον, μεχρι να δω πως θα συμπεριφερθει στην πραξη. Ευχομαι μαλιστα να μας εκπληξει ευχαριστα για το καλο του τοπου.

 9. ZARKO avatar
  ZARKO 22/09/2011 15:22:24

  Οι προτάσεις Σαμαρά όντως έχουν ενδιαφέρον και με κριτήριο το ένστικτό μου θεωρώ ότι (οικονομολόγοι και λοιποί ειδήμονες ας αποφανθούν με σιγουριά) είναι οι πλέον κατάλληλες. Υπάρχει όμως ένα '' αλλά'' και αυτό έχει να κάνει με την πολιτική διάσταση του γενικότερου ζητήματος της ελληνικής κρίσης και όχι με το οικονομικό.
  Η νωπή, ισχυρή ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί η λαϊκή εντολή που ζητάει θεωρώ ότι είναι κάτι ανέφικτο την δεδομένη χρονική στιγμή.
  Καλώς ή κακώς στη συνείδηση του κόσμου το κόμμα της ΝΔ έχει ταυτιστεί με τους σοσιαληστές του ''κινήματος'' και κουβαλάει τη ρετσινιά της διαφθοράς, της σαπίλας, της αναξιοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας που χαρακτήριζε όλα αυτά τα χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αμαρτίες του παρελθόντος θα μου πείτε για τις οποίες ο Σαμαράς έχει πολυ μικρό μερίδιο ευθύνης. Δεκτό.
  Στα μάτια του κόσμου, όμως, οι δύο πρώην συμμαθητές είναι ένα και το αυτό. Και θα έχετε διαπιστώσει βέβαια πως μετά την ομιλία του Σαμαρά στη ΔΕΘ υπήρξε ένα κύμα εξίσωσής του με τον Τζεφρυ σε όλα τα ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων και των blogs.
  Το ερώτημα κατ' εμέ είναι το εξής: Έχει ο Σαμαράς την απαιτούμενη ακτινοβολία του ηγέτη που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες προκειμένου να συστρατευτούν γύρω του για τη σωτηρία της χώρας ή μήπως η ρετσινιά του κόμματος (του οποίου κρατάει το τιμόνι) ως μέρος του μεταπολιτευτικού δράματος θα συμπαρασύρει τον Έλληνα ψηφοφόρο στην πεποίθηση πως ''¨όλοι είναι ίδιοι'' και θα στερήσει από τον Σαμαρά το διαπραγματευτικό χαρτί της λαϊκής αποδοχής των προτάσεών του;

 10. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 22/09/2011 15:32:47

  Όχι αγαπητέ Αντώνη. Μην κάνεις "σκόντο" σε κανέναν. Εγώ θέλω τη σύνταξή μου εκεί που ήταν. 1300 Ευρώ. Όχι... 700. Αυτή που πλήρωνα επι 36 χρόνια με ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά και τάφαγαν στο Χρηματιστήριο κι αλλού οι διάφοροι αλητήριοι. Αυτά θέλω να μου επιστρέψουν. Υποθέτω ότι αυτό θα θέλει και ο πολύς κόσμος, Αντώνη μου. Είμαι παράλογος εγώ ή οι... Πορτογάλοι ειναι τρελοί;;

 11. Dark Angel avatar
  Dark Angel 22/09/2011 15:38:45

  Να με συγχωρέσουν οι αγαπητοί διαχειριστές, αλλά η συνέντευξη είναι νομίζω "last week..."
  Έχουμε καινούργια δεδομένα.Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, χθες είπε:“Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε με δημοκρατικό τρόπο ούτε με εκλογές“...
  Παίζεται μπάλλα σε πολύ "διαφορετικό" γήπεδο.
  Αυτές είναι δηλώσεις που πλησιάζουν, αν δεν ξεπερνούν, την πολιτειακή εκτροπή.

 12. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 22/09/2011 16:17:44

  Όπως έγινε αρχηγός της ΝΔ, με κινηματικό χαρακτήρα, ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι, με ακόμα πιο κινηματικό χαρακτήρα θα γίνει πρωθυπουργός, επικεφαλής των αντιμνημονιακών-αντιτροϊκανών δυνάμεων.Ότι κι αν ισχυρίζονται κάποιοι βαλτοί, αυτός είναι ο μόνος κατ'ουσίαν αντιμνημονιακός-αντιτροϊκανός, με αξιόπιστα και λογικά επιχειρήματα. Ας του δείξουμε εμπιστοσύνη, κι εκείνος θα δώσει στον τόπο και στους Έλληνες, την προοπτική που τους αξίζει. Εμπιστοσύνη στον ΕΛΛΗΝΑ Αντώνη Σαμαρά. Ξέρει τί και κυρίως, πώς το κάνει.

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ ΙΩΝΑΣ 22/09/2011 18:10:54

   Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν χαρίζεται.
   Και για να την κερδίσει θα πρέπει επιτέλους να πράξει.
   Καθόμαστε και μετράμε τις δόσεις σχολιάζοντας. Από εμάς εδώ μέσα δεν περιμένω και τίποτα παραπάνω, όμως αυτοί που έχουν τη δύναμη (και τη θέληση και τον τρόπο όπως λες) να γράψουν ιστορία μοιάζουν τουλάχιστον μουδιασμένοι.

 13. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 22/09/2011 17:40:14

  ΜΑΙΟΣ 1911. Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
  Με εισήγηση του πρωθυπουργού θα περιληφθεί στο Σύνταγμα άρθρο, το 102, το οποίο θα προβλέπει τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
  Ο Βενιζέλος θα πει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποβλέπει στο συμφέρον του λαού και όχι των δημόσιων υπαλλήλων,καθώς μέχρι τότε ήταν όμηροι της πολιτικής εξουσίας.

  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011. Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
  Το ΠΑΣΟΚ εορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ψήφιση του νόμου ξεκίνησε την αποστολή ειδοποιήσεων για απολύσεις Δ.Υ και ήδη αυτοί μαζεύονται στη πλατεία Κλαυθμώνος.
  (Στις ως άνω απολύσεις δεν περιλαμβάνονται άτομα του ευαγούς κλάδου των βο(υ)λευτών.)

 14. factorx avatar
  factorx 22/09/2011 17:54:07

  Οι δηλώσεις του Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν "last week". ¨Ηταν προαναγγελία των προγραμματικών της κυβέρνησής του

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ factorx 22/09/2011 18:25:57

   Έχουμε προεκλογικό αγώνα;
   Προκυρήχθηκαν εκλογές;
   Αγαπητέ, τα γεγονότα, μαζί με τα μέτρα, τρέχουν...
   Τα δεδομένα αλλάζουν μέσα σε ώρες.
   Ήθελα να είμαι ευγενικός και έγραψα "last week"...Κανονικά το σωστό θα ήταν "last year"...Μας απείλησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με "Αργεντινή"...Εκβιάζουν και τρομοκρατούν καθημερινά πλέον.

   • factorx avatar
    factorx @ Dark Angel 22/09/2011 18:47:13

    Επιμένεις κιόλας. Οι θέσεις και τα προγράμματα δεν αλλάζουν με την ημέρα και την ώρα.

    • Dark Angel avatar
     Dark Angel @ factorx 22/09/2011 18:55:20

     Η αλήθεια είναι ότι είμαι επίμονος, έχετε δίκιο.
     Οι θέσεις και τα προγράμματα δεν αλλάζουν με την μέρα και την ώρα, αλλάζουν λόγω των καταστάσεων, που αλλάζουν συνεχώς.
     Εντάξει, δεν θα επιμείνω άλλο.
     Θα περιμένω.

 15. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 22/09/2011 19:15:42

  ...αν δεν έχουμε τυπωμένες έτοιμες τις δραχμές ,δε θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε ποτέ. αν αποτύχει βέβαια η διαπραγμάτευση,τότε ο χοντρός θα έχει δίκιο...αργεντινή για 10 χρόνια

 16. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 23/09/2011 13:05:48

  Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως «όποιος είναι απρόσεκτος στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα». Η παραπάνω φράση βρίσκει την εφαρμογή της στη νέα «καταιγίδα» μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας τελικά ότι το βαρέλι δεν έχει… πάτο. Κάθε δόση του δανείου συνοδεύεται από νέα επώδυνα μέτρα, από περισσότερους φόρους, από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Σχεδόν κάθε δυο μήνες γινόμαστε θεατές στο ίδιο… έργο. Και όλα αυτά προκειμένου να καλυφθούν οι κυβερνητικές αστοχίες. Όλα τα παραπάνω αποτελούν έμπρακτη ομολογία ότι τα κυβερνητικά μέτρα έχουν αποτύχει. Πλέον, η χώρα έχει ανάγκη μια αναπτυξιακή φορολογική πολιτική η οποία, μεταξύ άλλων, θα στοχεύσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.