#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι γαμοπίλαφο!Ήταν σίγουρο πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα είχε μεγάλη περίοδο χάριτος. Οι στιγμές είναι δύσκολες και η κοινωνία (δικαίως) βρίσκεται στα κάγκελα. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να απαιτούμε τα πάντα εδώ και τώρα, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το να περιμένουμε από έναν άνθρωπο ή έστω από μια κυβέρνηση να πατήσει έναν διακόπτη και να λυθούν με μιας όλα μας τα προβλήματα είναι ουτοπικό. Πολλοί λένε: μα, προεκλογικά υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, γιατί δεν την κάνει; Λες και η επαναδιαπραγμάτευση είναι γαμοπίλαφο ή λαγός στιφάδο: ρίχνεις τα υλικά στη χύτρα και σε δυο ωρίτσες σερβίρεις το φαγητό. Ε, λοιπόν, με συγχωρείτε, η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι παστίτσιο και ούτε ο πρωθυπουργός είναι ο Μαμαλάκης. Γιατί  αν ήταν παστίτσιο ή γεμιστά, θα είχες πάντα την ευκαιρία να μην πετύχει η συνταγή, να γίνει λιγάκι άνοστο το φαί, να καεί που λέει ο λόγος, να το πετάξεις στην τελική άμα δε σ’ αρέσει. Και τι έγινε; Μαγειρεύεις κάτι άλλο και περνάς.

Η επαναδιαπραγμάτευση στην πραγματικότητα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για τη χώρα και πρέπει να επιχειρηθεί την κατάλληλη ώρα, όταν θα έχουμε αντιστρέψει το κλίμα αναξιοπιστίας και ανυποληψίας στο οποίο μας καταδίκασαν δύο χρόνια παλινωδίες και απραξία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και  έξι μήνες «στεγνής» διαχείρισης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Άλλωστε, αυτό ήταν το νόημα των διπλών εκλογών του Μαίου – Ιουνίου. Να δώσουν μια πολιτική κυβέρνηση με νωπή εντολή που να  βάλει τη Χώρα ξανά σε κίνηση. Και αυτό δεν γίνεται ούτε εύκολα, ούτε από τη μια στιγμή στην άλλη. Η επαναδιαπραγμάτευση επίσης, εκτός από σοβαρή υπόθεση είναι και η τελευταία ευκαιρία που θα έχει η Χώρα να γλυτώσει την άτακτη χρεοκοπία. Προϋποθέτει απόλυτο συντονισμό κινήσεων, σωστό χρόνο εκτέλεσης και κυρίως, ένα συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, μια ολοκληρωμένη αντιπρόταση, πειστική, κοστολογημένη και κυρίως καλά μελετημένη. Η επαναδιαπραγμάτευση επίσης, είναι καταδικασμένη να πετύχει, γιατί αν αποτύχει δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Όταν ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει να την επιχειρήσει θα γνωρίζει ότι είναι μια κίνηση όλα ή τίποτε, επιτυχία ή καταστροφή, ζωή ή θάνατος για τη χώρα.

Δεν ξέρω αν τα έχουμε σκεφτεί όλα αυτά όλοι εμείς που ψηφίσαμε τον Σαμαρά στις τελευταίες εκλογές για να διαχειριστεί τις τύχες της Πατρίδας και σπεύδουμε τώρα να τον εγκαλούμε για αθέτηση της βασικής προεκλογικής του υπόσχεσης. Τον ψηφίσαμε να κρατήσει το τιμόνι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση με σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική προοπτική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Αν θέλαμε τσαμπουκά, τζάμπα μαγκιά και καουμποϊλήκι θα ψηφίζαμε τον Αλέξη, να πάει να τους κάνει με τη μία τα μούτρα κρέας τους κουτόφραγκους και η δραχμή γωνία. Εμείς όμως ψηφίσαμε τον Σαμαρά, με κύριες προτεραιότητες τη διατήρηση του ευρωπαϊκού στάτους της Χώρας και την σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια νέα δανειακή σύμβαση με καλύτερες προοπτικές για τον Λαό μας. Τον ψηφίσαμε γιατί  πιστεύουμε ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να φέρει σε πέρας ένα τόσο σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα. Δεν τον ψηφίσαμε σαν τον νέο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ που θα βγάλει λαγούς από το καπέλο και θα εξαφανίσει το μνημόνιο με ένα ψέκασμα. Γιατί τώρα του ζητάμε να γίνει Χάρρυ Πότερ και να λύσει τα μάγια της Χώρας σε 40 ημέρες;

Ξέρουμε όλοι και περισσότερο ο κύριος Βενιζέλος, πως αληθινή διαπραγμάτευση μέχρι τώρα δεν είχε γίνει. Ακόμη και τις εποχές που κάτι τέτοιο ήταν ευκολότερο και ίσως να ήταν και αποδοτικότερο. Τότε που η Χώρα δεν ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Τότε που η αξιοθρήνητη απόπειρα του νυν αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργού Οικονομικών να προτάξει κάποια στοιχειώδη αντίσταση, τον οδήγησε στην άτακτη οπισθοχώρηση, στα παρακάλια και στο απίστευτης βαρβαρότητας χαράτσι της ΔΕΗ. Τα θυμόμαστε όλα αυτά λαλίστατε κύριε Βενιζέλε, δεν είμαστε λωτοφάγοι. Θυμόμαστε το φιάσκο του δημοψηφίσματος. Ζήσαμε στο πετσί μας τον εξευτελισμό στις Κάννες. Κάνατε ότι μπορούσατε για να οδηγήσετε τη Χώρα στην ανυποληψία και την διεθνή απομόνωση. Τώρα βγαίνετε σα να μην συνέβη τίποτε και παριστάνετε τον τιμητή, εσείς που μαζί με τον ΓΑΠ αποτελέσατε τους ολετήρες της Πατρίδας. Μπορεί εξαιτίας της ψήφου μας να αποτελείτε κομμάτι αυτής της κυβέρνησης αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε για το καλό της Χώρας και του Λαού είναι να σιωπήσετε αιδημόνως και να βάλετε αληθινά πλάτη στο υπεράνθρωπο έργο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Μόνο έτσι ίσως εξαγοράσετε ένα μέρος της τεράστιας ευθύνης που φέρετε ως πρόσωπο και ως κόμμα για την κατρακύλα του Έθνους των Ελλήνων.

Πλάτη πρέπει να βάλουμε κι εμείς όλοι αγαπητοί μου φίλοι στο έργο του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Γνωρίζω πως οι αντοχές μας είναι περιορισμένες και ο θυμός μας περισσεύει. Αλλά οφείλουμε ως κοινωνία και ως Λαός να δείξουμε ότι δεν έχουμε χάσει τελείως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης. Αυτή την ύστατη προσπάθεια την οφείλουμε όχι τόσο στους εαυτούς μας, όσο στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Υπάρχουν τα ψηφισμένα μέτρα των 11,5 δις που πρέπει να υλοποιηθούν. Δεν είναι μέτρα εύκολα ούτε ευνοϊκά για τους Έλληνες. Η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε αυτά τα βάρη που θα επωμισθεί ο Λαός μας για τα επόμενα χρόνια να μοιραστούν όσο γίνεται δικαιότερα. Απόλυτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διατήρηση του κοινωνικού ιστού ή έστω ότι απέμεινε εξ αυτού, χωρίς άμεση ευθύνη του σημερινού Πρωθυπουργού. Αυτή την στιγμή είναι το καλύτερο και το σπουδαιότερο έργο που έχει να φέρει εις πέρας ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι προς το συμφέρον όλων μας να βοηθήσουμε σε αυτό, χωρίς άκαιρες μεμψιμοιρίες και πρόωρες απογοητεύσεις. Ας αφήσουμε την εσωστρέφεια και την σκληρή κριτική για αργότερα.

Η κυβέρνηση δείχνει πως θέλει να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήδη εκπλήρωσε την υπόσχεση για τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων. Άνοιξε η Χαλυβουργική. Άρχισε το ξήλωμα των απείθαρχων διοικητών ΔΕΚΟ. Ξεκίνησε η επιχείρηση εκκαθάρισης των πόλεων από τους λαθρομετανάστες. Αποκαλύπτονται υποθέσεις διαφθοράς. Ζητήθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό γρήγορη απονομή δικαιοσύνης σε παρόμοιες περιπτώσεις. Κινείται στο θέμα των ναυπηγείων. Άνοιξε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Κόπηκε το πανηγύρι της ΔΕΘ. Πουλήθηκε η ΑΤΕ. Και κυρίως, υπάρχει πολλή σκέψη, δουλειά και προσπάθεια στην κατεύθυνση της αποτροπής σκληρών οριζόντιων περικοπών. Κάποιες δεν θα τις αποφύγουμε αλλά η αλλαγή νοοτροπίας είναι εμφανής. Όλα αυτά σε 40 μέρες. Με όλα τα προβλήματα και τις αναστολές μιας τρικομματικής κυβέρνησης. Είναι υποχρέωσή μας να δώσουμε τον απαραίτητο πολιτικό χρόνο στον Σαμαρά. Είναι θέμα λογικής και αυτοσυντήρησης. Δεν υπάρχει καλύτερος, δεν υπάρχει εναλλακτική. Αν ο μη γένοιτο αποτύχει, θα έχουμε όλο τον χρόνο και την άνεση να τον κατασπαράξουμε. Αλλά ας τον αφήσουμε τώρα απερίσπαστο, να προσπαθήσει για τη σωτηρία της Χώρας. Πιστεύω πως όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, θα επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί αληθινά και αποτελεσματικά, Θαύματα όμως δεν μπορεί να κάνει!

Akenaton

Υ.Γ. Τολμώ και τα γράφω όλα αυτά επειδή πραγματικά τα πιστεύω. Κι επειδή ακόμη η λογική και τα νούμερα μου λένε, πως όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα με την εφαρμογή προς ώρας των ψηφισμένων μέτρων του μνημονίου, αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε στο ελάχιστο με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στον ξαφνικό θάνατο της άτακτης χρεοκοπίας. Και ακόμη, με την σιγουριά πως όποια στιγμή θέλουμε, μπορούμε μόνοι μας να τραβήξουμε τα σωληνάκια της δανειακής και να αφεθούμε στη «νιρβάνα» της χρεοκοπίας και της  δραχμής. Μια απόφαση είναι! Την παίρνουμε και ησυχάζουμε. Αλλά πιστεύω πως αξίζει να το παλέψουμε ακόμη. Να μην παραδοθούμε τόσο εύκολα. Να χτυπηθούμε όπως το πεισματάρικο ποντίκι του γνωστού μύθου. Και που ξέρετε; Μπορεί το γάλα της Ευρωζώνης να γίνει βούτυρο προτού προλάβουμε να πνιγούμε! Και να σωθούν έτσι όλα τα ποντίκια που σκυλοπνίγονται μαζί μας, στην κατσαρόλα με τα χρέη. Δεν είναι κρίμα να έχουμε πνιγεί μονάχα εμείς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/08/2012 07:23:12

  Κατα τη γνώμη μου, Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την μη γέννοιτο αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά θα είναι η άνοδος των άκρων. Ως αποτέλεσμα του φασίστα που υπάρχει μέσα μας και δεν έχουμε μόνοι μας καταστείλει, οι ακροαριστεροί με τους αναρχικούς θα σφάζονται στο δρόμο με τους νεοναζί χρυσαυγίτες και όποιον άλλο υπερεθνικιστή με την ανοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας που εξαθλιώνεται.
  Για να μην ζήσουμε ένα κοινωνικό εκφασισμό θα πρέπει να νικήσει η δημοκρατία μέσω του κτισίματος ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους. Αυτό δεν το λέω ως κλισέ. Το κράτος παρωδία μας έφτασε ως εδώ με τα διασυνδεδεμένα ιδιωτικά συμφέροντα που γέννησε ή το στήριζαν, αυτό που λέμε σύστημα ΠΑΣΟΚ. Αν γίνουμε αληθινό κράτος, αληθινή Δημοκρατία θα λυθεί και το οικονομικό μας πρόβλημα αφού η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για στέρεη ανάπτυξη.

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/08/2012 12:48:33

   Θα πρέπει να δωθεί έμφαση και στην στήριξη της μεσαίας τάξης διότι αυτή συγκρατεί την κοινωνία. Είναι η βάση της δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ είχε ως σκοπό να εξαφανήσει την μεσαία τάξη. Έτσι δημιουργείται μπάχαλο στην κοινωνία. Όταν φτωχοποιείς το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με αποτέλεσμα να έχεις πολλούς πολύ φτωχούς και λίγους πολύ πλούσιους , χάνεις- εξαφανίζεις την μεσαία τάξη. Αυτή είναι σημαντική γιατί αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ώστε κάποιος απο την φτωχοποιημένη τάξη να ανέλθει στην μεσαία και κάποιος απο την μεσαία να ανέβει ακόμη πιο ψηλά, σε μία πιο προνομιούχο θέση.

   Όταν όμως καταλύεις τον συνδετικό κρίκο της κοινωνίας υπάρχει ο κίνδυνος να ανέβουν τα άκρα . Ποτέ τα ολοκληρωτικά συστήματα δεν ευνόησαν τους πολλούς και αδύναμους αλλά πάντα τους λίγους και δυνατούς. Η Αριστερά απο την άλλη δεν θέλει να στηρίξει τους φτωχούς, δεν θέλει να δημιουργήσει ισχυρή μεσαία τάξη (η βάση της δημοκρατίας ) αλλά το μόνο που θέλει και επιδιώκει είναι να κάνει φτωχούς τους πλούσιους.

   Θα πρέπει όμως και ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι η εξτρεμιστική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και η εξτρεμιστική δεξιά (Χ.Α) , δεν αποτελούν μετριοπαθείς επιλογές που θα τις κάνουν νοικοκυραίοι και απλοί άνρθωποι. Πολλοί θεωρούν τον συριζα ως μετριοπαθή λύση ενώ στην πραγματικότητα είναι ακραία.

   Σημαντικό για την κοινωνία είναι όντως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη όπως λες , αλλα και να υπάρχει ηρεμία στην κοινωνία χωρίς να την παρασέρνουν σε εξωθεσμικές λύσεις και κινήσεις με σκοπό να χάσει ο κόσμος δικαιώματα που του ανήκουν. Και πολύ σημαντική η στήριξη και ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης.

   Το ορθό είναι πάντα να 'κυνηγάμε' να πετύχουμε την ισσοροπία, την μεσότητα. Μέτρον Άριστον.

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 10/08/2012 07:27:58

  Τό θαύμα μέ τά ψάρια καί τά καρβέλια σέ διασκευή τριτοκοσμικού μαγειρίου. Μπράβο, μπράβο!

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/08/2012 07:50:32

  Tά παραδείγματα μέ τό γαμοπίλαφο καί τόν λαγό στιφάδοἐπιδεικνύουν ἀκριβῶς τά ἀντίθετα ἀποτελέσματα ἀπό αὐτά γιά τά ὁποία τά χρησιμοποιεῖτε.
  Θέλουν κόπο καί ὥρα πολλή γιά νά γίνουν...

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κυθήριος 10/08/2012 12:10:16

   Έβλεπα μια εκπομπή με τον Μαμαλάκη αγαπητέ μου πριν το γράψω που έκανε γαμοπίλαφο και μου έμεινε! Δεν ξέρω και πολλά από μαγειρευτά. Μονάχα στα κάρβουνα ψήνουμε εμείς η βλάχοι ή καμιά πίτα!

   • Κώστας Τ avatar
    Κώστας Τ @ akenaton 10/08/2012 15:11:28

    Akenaton ως βλάχος θα έπρεπε να διαλέξεις ψευδώνυμο όπως Κώτσος - Κίτσος - Ζήκος!!!Προσπαθείς να κάνεις το μαύρο άσπρο!Δεν δικαιολογείται η κωλοτούμπα με κανέναν τρόπο!!!

    • akenaton avatar
     akenaton @ Κώστας Τ 10/08/2012 15:23:31

     Μάλλον λάθος άποψη έχετε για τους βλάχους!!!

     • Tινα avatar
      Tινα @ akenaton 10/08/2012 17:20:16

      Ίσως αν μάθαινε από ποιούς ευεργέτες στην Ελλάδα φτιάχτηκαν το Ζάππειο,το Μετσόβειο πολυτεχνείο,η Εθνική βιβλιοθήκη,το Καλλιμάρμαρο και ένα σωρό άλλα ιδρύματα που συνέβαλαν στην ελληνική παιδεία αποκτούσε μια πιο πλήρη άποψη και ξεχνούσε δια παντός τα αστειάκια περι Μήτσου και άλλων φαιδρών.Πάντως akenaton οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της ράτσας μας.Έξυπνος,ανυπότακτος,πεισματάρης σε όσα πιστεύεις και το κυριότερο με παιδεία που "φωνάζει" κυρίως στα σχόλια σου που απαντούν σε όσους διαφωνούν.Παρεπιπτόντως ,σε μερικές απόψεις σου διαφωνώ και 'γώ αλλά έτερον εκάτερον δεν είναι αυτός ο σκοπός του σχολίου μου.Νά'σαι καλά.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ akenaton 10/08/2012 15:59:46

    Πάντως ἀγαπητέ Akenaton,ἄν δέν τό 'χεις δοκιμάσει,ὁφείλεις μιιά φορά στή ζωή σου νά τό δοκιμάσεις,θά μείνεις ἐκστασιασμένος,ἔχω ρίζες ἀπό Κρήτη καί ξέρω...

    • kostas.53 avatar
     kostas.53 @ Κυθήριος 11/08/2012 02:07:34

     Σιγά την Κρήτη ρε μεγάλε ! Εκεί δηλαδή που έγινε το μεγάλο "δημοκρατικό" φαγοπότι του "Εμείς τα φάγαμε όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και γιαυτο ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ δηλαδή ; Το δημοκρατικό στοιχειο στο έπακρο ... Σαν δεν ντρέπεστε λέω εγώ . Τέτοιους δημοκράτες να τους χέ-- .

 4. Storm avatar
  Storm 10/08/2012 07:50:55

  Καλημέρα.
  Γράφετε: "Τον ψηφίσαμε να κρατήσει το τιμόνι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση με σύνεση, αποφασιστικότητα και εθνική προοπτική εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης", και πολύ σωστά, αλλά όχι μόνο γι΄αυτό, αλλά και αφού ο ίδιος είχε πει μεταξύ άλλων:
  "Ένατο τα 11,5 δις μέτρα να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις περικοπές και όχι επτά δίς. Έτσι οι περικοπές θα γίνουν από την σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς.

  -Δέκατο δεν θα απολύονται οι δημοσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές."

  Δεν περιμένει κανείς θαύματα, εκτός αν είναι αφελής και όχι βέβαια μέσα σε 40 ή πενήντα μέρες, αλλά τουλάχιστον τα "βασικά"...
  Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι από τα βασικά...
  Μπορεί βέβαια να κάνω λάθος.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Storm 10/08/2012 15:12:44

   ''Δέκατο δεν θα απολύονται οι δημοσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. ''

   Λυπάμαι, αλλά αυτό σίγουρα ΔΕΝ είναι από τα...βασικά για τον Ελληνικό λαό...Έτσι όπως το διαβάζω και συνεκτιμώντας τη γύρω μου βασιλεύουσα φρίκη, εγώ θα το ιεραρχούσα ως 987 η προτεραιότητα και αν. Αχ αυτή η ιδιότυπη αμφίπλευρη ''ομηρία'' πολιτικών-πολιτών, πόσο υπεύθυνη για την καταστροφή μας αποδεικνύεται τελικά......

 5. Anaconda avatar
  Anaconda 10/08/2012 08:01:06

  Είναι εθνικά άδικο να χαμηλώνετε τόσο πολύ τη μπάρα.
  Από άλμα εις ύψος το κάνατε σκαλάκια.

 6. mad avatar
  mad 10/08/2012 08:16:07

  Η ανάρτηση κάτι μου θυμίζει από το ανέκδοτο με τον γάιδαρο του Χότζα....που τελικά ψόφησε....

 7. GO avatar
  GO 10/08/2012 08:23:14

  Αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν αφορά τα άκρως υφεσιακά μέτρα των €11,7δις, τι πρέπει να αφορά;
  Πρέπει να ξεκινήσει, αμέσως τώρα!

 8. GO avatar
  GO 10/08/2012 08:31:52

  Ακριβώς! Επειδή η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι "γαμοπίλαφο", αλλά μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, που αφορά ένα έθνος, πρέπει να ξεκινήσει στο υψηλότατο πολιτικό επίπεδο των Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ (στις συναντήσεις μέχρι 25/8) και να αφορά, πρώτα και κύρια, τα άκρως υφεσιακά μέτρα των €11,7δις.

 9. αναστασιου δημητρης avatar
  αναστασιου δημητρης 10/08/2012 08:39:06

  η πορεια του σαμαρα μονο επαναδιαπραγματευση δεν προμηνυε. το νοεμβριο του 11 αλλαξε σταση 180 μοιρων και απο αντιμνημονιακος εγινε βασιλικοτερος του βασιλεως.μετα ηρθαν τα μετρα των 11,5 δις που συνυπεγραψε με το βενιζελο και εκει τελειωσε και το παραμυθι.
  αρα η τωρινη του πολιτικη ηταν αναμενομενη,οσο και αν προσπαθουν να διαστρεβλωσουν την πραγματικοτητα.
  και μην αρχισετε την καραμελα του στυλ.....τι να εκανε;να αφηνε τη χωρα να χρεοκοπησει;κλπ κλπ;
  η πολιτικη που ακολουθειται μας οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην ολοσχερη καταστροφη.
  στις 20 αυγουστου ξεκινουν κινητοποιησεις οι γιατροι,απο 1 σεπτεμβριου οι φαρμακοποιοι και σειρα εχουν το κλεισιμο νοσοκομειων,δημων, η περιφημη εφεδρεια,οι χαμηλοσυνταξιουχοι κλπ κλπ
  τι αλλο θελετε για να δειτε την πραγματικοτητα;
  η ελλαδα διαλυεται και το μονο που τους νοιαζει ειναι οι τραπεζιτες και ο σαλλας

 10. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 08:49:43

  Πουλήθηκε η ΑΤΕ.
  ΜΗΠΩΣ ΜΑΘΑΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ;;; ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ!!! ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;; ΣΤΟ ΚΑΛΟ Η ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ;;

  ΑΚΟΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!! ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ…
  ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ !!!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ανεμος 10/08/2012 09:06:16

   ....Θέλετε να σας δώσω εγώ να διαβάσετε μία σύμβαση από αυτές που καθημερινά υπογράφουν οι υπάλληλοι του Ιδ. Τομέα, αν και εφ΄όσον έχουν την ευτυχία να αποτελούν μέλη του εργαζόμενου πληθυσμού της χώρας;;;;; Θέλετε να σκεφτούμε πόσο άδικο είναι να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων σε μία χώρα με 30% ανεργία ;;;; Θέλετε να σκεφτούμε από που βρίσκονταν και βρίσκονται τα χρήματα ώστε οι κομματικοί στρατοί να ευημερούν εις βάρος των κορόϊδων που καθημερινά απειλούνται και καταπιέζονται από τον εφιάλτη της ανεργίας ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ, την ισονομία και την ισοπολιτεία που συνταγματικά δικαιούμαστε να απαιτούμε;;;;;

   • ΜΔ avatar
    ΜΔ @ BLACKQUEEN 10/08/2012 12:36:46

    Σωστό...
    Και αφού φτάσουν να υπογράφουν συμβάσεις όμοιες με αυτές του ιδιωτικού τομέα οι ΔΥ, μετά να "απαιτήσουμε" στα πλαίσια της ισονομίας και της ισοπολιτείας να κοπούν και άλλα προνόμια των ΔΥ, για παράδειγμα η 9μήνη άδεια ανατροφής με αποδοχές κτλ κτλ.
    Να τελειώνουμε με τα αναχρονιστικά προνόμια που μόνο κακό κάνουν...!!!
    Για έναν καλύτερο κόσμο...
    Φιλικά,
    ένας ΙΥ

    • Ανεμος avatar
     Ανεμος @ ΜΔ 10/08/2012 13:46:22

     @BLACKQUEEN
     ΜΔ
     ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...............
     ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΓΕΙΑ
     ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ
     ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ !!! ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΤΛ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΗΘΕΝ;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ;; ΔΙΚΣΤΗΡΙΑ;; ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ;;;
     ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

     ΥΓ. ΦΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΜΕ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ;;; ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο Δ.Υ. ΧΑΙΡΕΤΑΙ;;; ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΥΑΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.
     ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ: ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! ΠΙΟΚΑΤΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

     ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΡΗΤΟ: ΜΗΔΕΝΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΟΝΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟ

     ΜΟΝΙΜΟΤΑΤΑ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
     ΜΗΝ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΕΤΕ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

     Απάντηση

     • ΜΔ avatar
      ΜΔ @ Ανεμος 10/08/2012 14:57:32

      Φίλε ΑΝΕΜΟΣ,
      Μάλλον δεν κατάλαβες το δικό μου σχόλιο...Μαζί σου είμαι ασφαλώς!
      Απλά διαβάζω έκπληκτος και τα σχόλια των υπολοίπων απο την αντίθετη πλευρά και αναρωτιέμαι αν αξίζει να απαντάς και να επιχειρηματολογείς απέναντι σε αυτές τις κραυγές!
      Μάλλον πλησιάζει η ώρα να πάρω και εγώ το δικό μου..."απόβλημα" και να φύγουμε από εδώ!!!
      Φιλικά!!!

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ ΜΔ 10/08/2012 15:33:28

      @Μ.Δ
      Εχεις δικιο, απο λαθος σε εβαλα στο σχολιο, και συγνωμη για την κεκτημενη ταχυτητα.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Ανεμος 10/08/2012 15:53:49

      ''ΥΓ. ΦΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΜΕ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ;;;'' Φίλος Ι.Υ σε εταιρεία πληροφορικής, ετών 52 με ...προϋπηρεσία 28 χρόνια, απελύθη προχθές και ΔΕΝ του προσφέρθηκε ΚΑΜΙΑ νέα θέση, με οποιονδήποτε μισθό !!!!!! Όσο λοιπόν και να μην το....δέχεται αβασάνιστα, αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, ψυχικό ράκος και η πιθανότητα να βρει νέα απασχόληση, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός....... Είπατε κάτι;;;; Γιατί και να πείτε, θα είναι σίγουρα υποκριτικό. Εδώ που φτάσαμε, ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας.... Είμαστε όλοι, απόλυτα ορατοί !!

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ BLACKQUEEN 10/08/2012 16:45:09

      Τι εννοεις;; πρεπει να τα δεχομαστε ολα αδιαμαρτυρητα; πρεπει να καταλαβεις πως και οι δυο εργαζομενοι εχουν τα ιδια δικαιωματα και τις ιδιες υποχρεωσεις. Μην ισοπεδωνουμε τα παντα. Για τον ιδιωτικο τομεα κτυπησε ασχημα οι καμπανα, ενα τωρα με βασει την αντεκδικηση εφαρμοσουμε τα ιδια και στον δημοσιο εκτος απο τις μισθολογικες μειωσεις που εγιναν ...η κολαση ειναι μπροστα μας οχι πισω....καταλαβε το μην αναπαραγεις το μισος....διαβεσε και τα υπολοιπα σχολια μου και σκεψου ηρεμα χωρις διαθεση αντεκδικησης.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Ανεμος 10/08/2012 17:36:19

      Θέλω να πω οτι οι βολεμένοι ΠΑΝΤΑ διαμαρτύρονται για να παραμείνουν βολεμένοι, δεν κινητοποιήθηκαν ΠΟΤΈ για τίποτε παραπέρα από το συμφέρον της φατρίας τους και ζητούν κατανόηση και συμπαράσταση ώστε να διατηρήσουν την ησυχία τους, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!!! Πόσο φιλοτομαρισμό να ανεχτούμε πια με ...μεγαλοψυχία;;;

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ ΜΔ 10/08/2012 14:04:41

     9μηνη άδεια ανατροφής και καπάκι και δεύτερο παιδί και κάνουνε 2 χρόνια να πατήσουν γραφείο. Και οι μισθοί, δώρα, επιδόματα ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ στην ώρα τους. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει, αν αργήσουν να πληρώσουν όλα αυτά τα απόβλημα έστω και μια μέρα.

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ Βούρδουλας 10/08/2012 14:52:51

      ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ. ΕΥΓΕ!!!!!

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ Ανεμος 10/08/2012 14:54:29

      ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ!!!!!

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Ανεμος 10/08/2012 14:58:42

      ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ. Α Μ Ε Σ Η Α Ρ Σ Η Τ Η Σ Μ Ο Ν Ι Μ Ο Τ Η Τ Α Σ, Ή ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. Τα υπόλοιπα, είναι φθηνές δικαιολογίες και βολικές προφάσεις...

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ BLACKQUEEN 10/08/2012 15:50:21

      περιμενω μια ειλικρηνη απαντηση: γνωριζεις για πιο λογο και απο ποιον επιβληθηκε η μονιμοτητα στο δημοσιο τομεα; ( μην μου απαντησεις ομως για παραβατες κλπ, ...αυτοι να υποστουν τα νομιμα, οπως ακριβως οριζουν οι νομοι,,,,,,οταν σε πονα το δοντι σου δεν κοβεις το κεφαλι σου...αλλο κανεις). Τα υπολοιπα θα τα βρουμε στην πορεια. Καποτε εκαιγαν μαγισσες!!! μην φτασουμε στο σημειο να καιμε ΔΥ για να σωθουμε δηθεν....πρεπει να καταλαβεις οτι οι καμπανα κτυπα για ολους,,,,,ουτε θελω να πιστευεις οτι ενας ΔΥ ευχαριστημενος οταν χανουν την δουλεια τους 1.000.00ο και βαλε εργαζομενοι του Ιδιωτικου Τομέα..... εχουμε φιλους, συγγενεις ,γειτονες, που παραπαιουν οικονομικα, Η μισαλλοδοξια ειναι κακος συμβουλος. Και κατι τελευταιο: οταν βγουν σε εφεδρεια 40.000 με 70.000 ΔΥ οπως ακουγεται και οπως ευχονται πολλοι θα αντιληφθεις οτι τα πραγματα θα γινουν δυσκολοτερα οχι απο τις αντιδρασεις αλλα απο την ελλειψη διαθεσης χρηματων στην αγορα. Αλλα τοτε δεν θα βρισκεται λυση γιατι κανεις δεν θα αναλαμβανει την ευθυνη.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Βούρδουλας 10/08/2012 15:58:37

      ...O θαυμαστός αυτός όμως κήπος της Εδέμ (ο κατασκευασμένος μόνο για τους εκλεκτούς), λόγω...λειψυδρίας εμαράθη και αδυνατεί πλέον να προσφέρει την πολύτιμη σκιερή ασφάλεια και δροσιά που επί τόοοοοσα χρόνια αφειδώς εχάριζε !!!! Όλοι στην έρημο λοιπόν, σε αναγκαστικά και αναγκαία έργα, μήπως τη μετατρέψουμε σε εύφορη κοιλάδα ικανή να μας θρέψει όλους.....

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ BLACKQUEEN 10/08/2012 16:06:00

      Φυσικά και γνωρίζω Άνεμε την ιστορία της μονιμότητας...Μόνο που οι καιροί αλλάζουν, όπως και οι ανάγκες , τα ήθη και οι επιλογές . Ας θυμηθούμε όμως αν τόσο το θές : ''Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορική αναδρομή της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Τη μονιμότητα θεσμοθέτησε με νόμο για πρώτη φορά ο Χαρίλαος Τρικούπης (φωτο πάνω) στη πρωθυπουργική του θητεία, κατά τα έτη 1882-1886. Προηγουμένως με κάθε κυβερνητική αλλαγή άλλαζαν, κατά κανόνα, και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι απολυμένοι υπάλληλοι μαζεύονταν στην Πλατεία 25ης Μαρτίου, όπου βρισκόταν τότε το Υπουργείο Οικονομικών και το Νομισματοκοπείο και έκλαιγαν τη μοίρα τους. Λόγω δε αυτού του κλαυθμού και οδυρμού η πλατεία ονομάστηκε από το λαό ως «Κλαυθμώνος». Με αυτή την ονομασία είναι γνωστή μέχρι και σήμερα. Η μονιμότητα αυτή των δημοσίων υπαλλήλων το 1911 καθιερώθηκε και συνταγματικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1864. Από τότε δε μέχρι και σήμερα η μονιμότητα, με την ανωτέρω αναφερόμενη έννοια, εξακολουθεί να προστατεύεται συνταγματικά και απλός νόμος δεν μπορεί να την καταργήσει. Και είναι αλήθεια ότι πολλοί από μας, συχνά σκεφτήκαμε, φεύγοντας από δημόσια υπηρεσία, απογοητευμένοι με την αγένεια κάποιου υπαλλήλου, ότι πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. '' ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ BLACKQUEEN 10/08/2012 16:51:20

      Ωραια λοιπον καταργειται η μονιμοτητα. Πριν καταργηθει ομως τι μας εμποδιζει να απαιτουμε τα νομιμα δικαιωματα μας και να τιμωρουνται αυστηρα οι παραβατες ΔΥ οπως ο νομος οριζει; Πολυ φοβαμαι οτι η εκδικητικη μανια εναντι καθε ΔΥ υπαλληλου θα φερει την κατασταση στα ορια των Ταλιμπαν.

     • αναστασιου δημητρης avatar
      αναστασιου δημητρης @ Ανεμος 10/08/2012 17:16:26

      ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ.Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Ανεμος 10/08/2012 17:40:44

      Όταν η κοινωνία πλήττεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ, αντιδρά ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Όταν ο καθένας ...πολεμά για τα επί μέρους μικροσυμφεροντάκια του και για τη διασφάλιση των κεκτημένων του (που η εξουσία του παραχώρησε στα πλάισια του ΜΑΖΙ ΤΑ ...ΤΡΩΜΕ), τότε αυτοί οι διαχωρισμοί ευνοούν τον λύκο που χαίρεται..... Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙΤΩ.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ ΜΔ 10/08/2012 14:52:28

     ...Δεν προτείνω κ. ΜΔ να κοπεί η ....9μηνη άδεια ανατροφής με αποδοχές, γιατί υπάρχουν πριν από αυτήν, εκατοντάδες άλλα παράλογα προνόμια να κοπούν όπως πολύ καλά γνωρίζετε μιας και προφανώς, κάποια από αυτά θα απολαμβάνετε προσωπικώς...... Απλά επιχειρώ να ....φρεσκάρω και να ταρακουνήσω τη σκέψη των υπέρμαχων της διατήρησης των κεκτημένων, όσων υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι, εξαγορασμένοι (διά προνομίων και ισόβιας βολής) ψηφοφόρων - πελατών, οι οποίοι και αναπαράγουν διά των ιδιοτελών τους επιλογών, το συνολικό αδιέξοδο το οποίο ....απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ.

     • ΜΔ avatar
      ΜΔ @ BLACKQUEEN 10/08/2012 16:43:06

      Αγαπητέ(ή) BLACKQUEEN,
      Πρώτα απ' όλα είμαστε εκτός θέματος και θα φωνάζει ο akenaton...;-)
      Κάποιες σκόρπιες σκέψεις...
      Τα συγκεκριμένα προνόμια δεν τα απολαμβάνω προσωπικώς...Μισθωτός μηχανικός είμαι στον ιδιωτικό τομέα...Κατά συνέπεια προσυπογράφω κάθε λέξη από το σχόλιο και την ανάλυση που έγραψες παρακάτω για το τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα... Επίσης, δεν είμαι σε καμμία περίπτωση υπέρμαχος των στρεβλώσεων και των συντεχνιακών κεκτημένων των ΔΥ που ονομάστηκαν "δίκαια αιτήματα" κάποια στιγμή και παγιώθηκαν! Θέλω ή μάλλον απαιτώ πλέον να αλλάξουν αυτά...
      Εγώ απόλαυσα άλλα "προνόμια", μη νομοθετημένα όπως αυτά των ΔΥ...Σε μία εταιρεία που ήμουν παλιά, απόλαυσα το προνόμιο να "έχει πολύ δουλειά το μαγαζί"και να πληρώνομαι από τα υπερκοστοληγημένα έργα που έπαιρνε από το δημόσιο...Και μάλιστα απόλαυσα το προνόμιο να μην με "ενδιαφέρει" και πολύ η ποιότητα της δουλειάς μου γιατί ανεξάρτητα από αυτή, ο πελάτης (το δημόσιο) θα μας πλήρωνε...Όταν άλλαξα εταιρεία, τα έργα ήταν για άλλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα...Και πάλι όμως πηγαίναμε καλά, μιας και οι περισσότερες από αυτές πλήρωναν αφού είχαν αυτές απευθείας έργα και καλοπληρώνονταν από το δημόσιο...
      Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...Όλοι "προστατευμένοι" ήμασταν αγαπητέ!! Οι υπερβολικές σπατάλες του δημοσίου ήταν που "προστάτευαν" εμάς...
      Αυτές οι γενικεύσεις περί εξαγορασμένων πελατών-ψηφοφόρων και η a priori καταδίκη των ΔΥ είναι το αδιέξοδο που αναφέρεις! Δεν είναι οι ΔΥ και μόνο το πρόβλημα... Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα!
      Ψυχραιμία λοιπόν...
      Να είσαι καλά!
      Ψυχραιμία λοιπόν

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ ΜΔ 10/08/2012 17:28:22

      @ΜΔ
      Ματαιοπονουμε φιλε εχεις δικιο, οι κραυγες και οι καταρες συνεχιζονται... ελπιζω να ειδες την απαντηση για το πρωινο μου σχολιο....συγνωμη και παλι για την αβλεψια

     • ΜΔ avatar
      ΜΔ @ Ανεμος 10/08/2012 22:44:54

      Μα δεν έγινε τίποτα!
      Καλό βράδυ!

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ ΜΔ 10/08/2012 17:50:30

      ''Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ…Όλοι “προστατευμένοι” ήμασταν αγαπητέ!! Οι υπερβολικές σπατάλες του δημοσίου ήταν που “προστάτευαν” εμάς…'' Καταλαβαίνω μια χαρά τι λέτε ακριβώς. Ανήκετε κι εσείς στην τεράαααστια ομάδα που περιγράφει ο ιπποπόταμος Πάγκαλος. Είστε ένας κι εσείς, από εκείνους ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ...ΦΑΓΑΤΕ !!!! [με την ευρεία έννοια του όρου :-)) ] Εμείς όμως οι άλλοι που ΔΕΝ φάγαμε τίποτε παρέα με κανέναν, γιατί να ανεχόμαστε και να συμπονούμε τους κρατικοδίαιτους που χάνουν την εις βάρος του συνόλου ευδαιμονία που ως τώρα απολάμβαναν;;; Ψυχραιμία εμένα (ακόμα) μου περισσεύει λίγη...Δεν ξέρω αν περισσεύει ανοχή στους ανέργους, τους άστεγους και τους ήδη βυθισμένους στη μιζέρια αγαπητέ... [ Και για να μην προβληματίζεστε, blackqueen είναι η μαύρη βασίλισσα, τοαγαπημένο μου πιόνι στο σκάκι. Η και όχι Ο λοιπόν :-)) ]

     • ΜΔ avatar
      ΜΔ @ BLACKQUEEN 10/08/2012 22:55:19

      Αγαπητή τότε BLACKQUEEN,
      Ειλικρινά δεν ξέρω αν με... βραχυκυκλώνει περισσότερο το έντονο ύφος σου (μαζί με τις ταμπέλες που πολύ εύκολα βάζεις) ή το γεγονός ότι δεν έχεις πάρει πρέφα τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια...
      Που να σου εξηγώ τώρα...
      Άντε καλή καρδιά!

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ ΜΔ 12/08/2012 00:11:33

      Άμα είναι να επικαλούμαστε...βραχυκυκλώματα, να σας αφιερώσω ένα παλιό σχετικό τραγουδάκι του Βαγγέλη Γερμανού : ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ http://www.youtube.com/watch?v=uDhmyJ_EwVU

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ BLACKQUEEN 10/08/2012 17:42:35

      Φίλος Ένστολος 45 ετών βγαίνει σε πλήρη σύνταξη
      Φίλος Δ/Υ 45 ετών βγαίνει (πιθανόν) αναγκαστικά σε εφεδρεία με το 60% του μισθού του.

      Απέδειξέ μου Μαύρη Βασίλισσα ότι είναι κοινωνικά δίκαιο ! Τι παραπάνω προσφέρει ο συνταξιούχος 45άρης εκτός σώματος, ώστε να απολαμβάνει πλήρη σύνταξη, την ώρα που ο Δ/Υ εξοβελίζεται από τη θέση του και παίρνει τις μισές αποδοχές ;

   • Βασίλης Γκιώνης avatar
    Βασίλης Γκιώνης @ BLACKQUEEN 10/08/2012 14:19:46

    Βασίλισσα,

    πάρε μια νέα σύμβαση της ΑΤΕ να την διαβάσεις όπως σε προτρέπει ο Άνεμος.

    Πάρε να δεις πώς χάνοντε τα "κεκτημένα με αίμα"...

    Αίμα "βαρυγλυκό με γάλα"...

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Βασίλης Γκιώνης 10/08/2012 14:55:51

     ... Δεν έχω να διαβάσω καμία δακρύβρεχτη σύμβαση, γιατί και ο πλέον ...ξεβολεμένος ΔΥ, πάντα θα είναι περισσότερο ''προστατευμένος'' από τα αφεντικά του, εν αντιθέσει με ΙΥ και Ελ.Επαγγελματίες (τους ευσυνείδητους τουλάχιστον).

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Ανεμος 10/08/2012 09:35:35

   Και ποιός τους υποχρεώνει,εκτός απο την σκληρή πραγματικότητα, να τις υπογράψουν,αν δεν συμφωνούν?
   Εδώ φτάσαμε να φωνάζουν μερικοί ΔΥ ,τάχα απειλιτικά, μην μας μειώνεται μισθούς, μην μας απολύετε γιατί θα βγούμε έξω στην πιάτσα και θα φάμε την δουλειά των ιδιωτικών υπαλλήλων και επιχειρηματιών,τι καφετζηδες θα γίνουν, ότι νομίζεις...
   Το άλλο ανέκδοτο με τον τοτό το ξέρουμε?
   Η συμπίεση των μισθώς προς τα κάτω είναι βίαιη και απότομη, ακόμη όμως μερικοί των ΔΕΚΟ βρίσκουν τρόπους και βολεύονται με χιλιάρικα, εναλλακτική λύση ,δυστυχώς, δεν υπάρχει για την ώρα.
   Αν θεωρήσουμε λύση την πρόταση της Αλέκας για κανά διχίλιαρο κατώτατο και εγγυημένο μισθό για όλους πάω πάσο.Δεν νομίζω ομως να ενοεί ευρώ,γιατί πρέπει να τα δίνει κάποιος και η Αλέκα τόσα πολλά δεν έχει στο κομμα.
   Το πρόβλημα είναι ότι ενώ πέφτουν οι μισθοί συνεχώς ,δεν ακολουθούν το ίδιο και οι τιμές,και αυτό είναι το σοβαρότερο. Εδώ κάτι πήγε να γίνει με της πατάτες και πέσανε όλοι ,μα όλοι, και της Αλέκας συμπεριλαμβανόμενης και είπαν τι κάνετε ρε λεβέντες,χαλάτε την πιάτσα και το μαγαζι, αυτά δεν είναι λύσεις πριν έρθει ο πραγματικός σοσιαλισμός.
   Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι.Μπορεί η κυβέρνηση να τα βάλει με τους πραγματικούς 10 μπαιρακτάριους ήρωες που έλεγε ο χοντρός όταν μεταξύ τζατζικιού και μπύρας έλεγε και καμιά μπαρούφα.
   Αν τα κταταφέρει και ρίξει το κόστος ζωής των πολιτών 20-30% το παιχνίδι έχει κριθεί.
   Οι τραπεζίτες είναι τραπεζίτες και παίζουν μεταξύ τους σε άλλο γήπεδο...Μπορεί να δώσει λύση στο κύκλωμα παραγωγής διάθεσης των προιόντων κατανάλωσης η κυβέρνησης που 10 μάγκες λυμαίνονται τον τόπο?
   Να ρίξει το κόστος της ΔΕΗ όπου μαζί με το ρεύμα πληρώνουμε τον καυμό του κάθε αργόσχολου της ΕΡΤ,των Δήμων, των εφοριακών κλπ που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους σωστά, αλλά εμείς πρέπει να τους πληρώνουμε?
   Λύσεις υπάρχουν, δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα εξ αρχής.
   Ηλεκτρονικές συναλλαγές, τέλος τα ηλίθια τιμολόγια με τρυπούλες και κρυπτογραφικά μελάνια αποδείξεων, έσοδα έξοδα σε όλους για όλα και τέλος...Ούτε ΣΔΟΕ ούτε ράμπο που ψάχνουν τα κουλούρια και τα γλυφιντζούρια των παιδιών και στα καφενεία των έρημων χωριών για παραβάσεις,ενω τα τάκνερ ξεφορτώνουν τα πετρέλαια.
   Ούτε δηλώσεις,παραδηλώσεις ΦΠΑ και άλλα λόγια να κοροιδευόμαστε.Η Αλβανία έχει ηλεκτρονικές συναλλαγές ΦΠΑ και εμείς ακομη κάνουμε τρυποβελονιά στα βιβλία...Δια να καταπολεμήσομεν την φοροδιαφυγή...

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ ορεσείβιος 10/08/2012 10:07:10

    ΑΨΟΓΟ!Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ !ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΜΟ,ΟΡΓΗ,ΘΛΙΨΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ !

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ορεσείβιος 10/08/2012 11:05:07

    Σωστός ο παίχτης. Λύσεις υπάρχουν και είναι απλές. Αλλά εδώ χαλάει η μανέστρα πολλών.

  • panos avatar
   panos @ Ανεμος 10/08/2012 13:30:15

   Εχεις δει φιλε μου τα λαμογια οι συνδικαλισταραδες της ΑΤΕ ποσα επαιρναν τοσα χρονια που τους ειχε βολεψει το Πασοκ? Δημοσιυμα της εφημεριδας ΑΞΙΑ, οπου ο αξιοτιμος κ.ΑΜΟΥΝΤΖΙΑΣ βολεμενο τεκνο του σοσιαλισμου........επαιρνε ετησιως στα φανερα.....180000 ευρω θελεις και αλλα ονοματα? ελα να με βρεις. Κανονικα αυτα τα κοπροσκυλα ηθαλαν απολυση απο χθες και ελεγχο ποθεν εσχες, και τωρα μας λες και για νεες συμβασεις..............ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑ θελουν οι αρχικλεφτες του βρωμοΠΑΣΟΚ.

   • panos avatar
    panos @ panos 10/08/2012 13:33:32

    απαντηση στον ΑΝΕΜΟΣ

 11. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/08/2012 08:57:34

  Aγαπητέ Αketanon, σε γενικές γραμμές δε μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τα λεγόμενά σας. Η προσωπικότητα του κ. Α.Σαμαρά, η καταφανής του ανωτερότητα και διαφορετικότητα (έναντι των προηγουμένων), η άμεση ''επαναστατική'' αντιμετώπιση με την οποία επιλέγει να απαντά στις προκλήσεις της καθημερινότητας, το νέο ύφος, ήθος και η επιβολή μιάς ασυνήθιστης (για τα Ελληνικά δεδομένα) σεμνότητας και αίσθησης του μέτρου, είναι πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία και αυτομάτως καθιστούν ευνοϊκά διακείμενο κάθε αντικειμενικό παρατηρητή. Θαύματα σίγουρα σε οικονομικό επίπεδο δεν μπορούν να συντελεστούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σχέδιο, πρόγραμμα και σίγουρα κάποιες θυσίες. Όμως εσείς κι εγώ, μπορούμε και ...συζητάμε ακόμα ψύχραιμα, διαθέτουμε ...ανοχή και αντοχή, μας περισσεύει (ακόμα) ενέργεια για θετικές προσεγγίσεις. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορούν να ακολουθήσουν το ίδιο νηφάλια αυτού του είδους τις παραινέσεις άνθρωποι που καλούνται να επιβιώσουν με 400 € ή με σχεδόν καθόλου ευρώ, άνθρωποι που η ζωή τους καταστράφηκε από την ανεργία στην οποία ξαφνικά καταδικάστηκαν, άνθρωποι που βουλιάζουν στην απελπισία και δεν υπάρχει καμιά ελπίδα άμεσης εξόδου τους από το σκοτεινό τούνελ, που να μην είναι ματαιοπονία... Η ανάπτυξη για να υπάρξει (αν), θα χρειαστεί πολύ χρόνο κι εν τω μεταξύ κάθε ημέρα που περνά, η δίνη της ανεργίας και της μιζέριας, θα συνεχίζει να ρουφά χιλιάδες συνέλληνες, ανεπιστρεπτί... Αληθινά αυτή η διαπίστωση με θλίβει, με τρομάζει και με εξοργίζει. Ο κ. Α.Σαμαράς, πρέπει να απευθυνθεί (μετά τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ηγέτες) άμεσα στον Ελληνικό λαό και να εξηγήσει αναλυτικά και πειστικά την αναγκαιότητα λήψης των επερχόμενων μέτρων, καθώς και να δεσμευτεί για το σημείο όπου τοποθετούμε το STOP στην εκβιαστική κατρακύλα όπου συστηματικά μας ωθούν. Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να επιλέξει την άμεση επικοινωνία μαζί μας με τόλμη, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα. Καθαρά λόγια, καθαρότερες πράξεις και σαφείς ρεαλιστικοί στόχοι. Να μην απομονωθεί από τον πληττόμενο Ελληνικό λαό, αλλά να καταφέρει να εμπνεύσει τη συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, ανεξάρτητα κομματικών προτιμήσεων. Αν βρει τον τρόπο να κερδίσει την ψυχή του κόσμου, αυτό θα είναι το ισχυρότερο όπλο του, αυτό και η ασπίδα του έναντι των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Διαφορετικά, δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να συμβεί όταν τα περιθώριά μας για αξιοπρεπή ζωή στενέψουν ασφυκτικά.

  **Υπογράφω απόλυτα, το Υ.Γ σας όμως.

 12. βρασε_ρυζι avatar
  βρασε_ρυζι 10/08/2012 09:07:29

  Εκεινα τα μετρα του Ζαππειου που δεν ειχαν δημοσιονομικο κοστος τι εγιναν;

 13. GO avatar
  GO 10/08/2012 09:40:21

  Ακριβώς! Επειδή η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι "γαμοπίλαφο" και αφορά τις τύχες ενός έθνους, πρέπει να τεθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ και πρέπει πρωτίστως να αφορά τα άκρως υφεσιακά μέτρα των €11,7δις. Αλλιώς, τι νόημα θα έχει;

 14. Κβάντα avatar
  Κβάντα 10/08/2012 09:55:59

  "Λες και η επαναδιαπραγμάτευση είναι γαμοπίλαφο ή λαγός στιφάδο..."
  Αγαπητέ Akenaton, αυτήν την αίσθηση στον κόσμο την έδωσαν κάποιοι άλλοι με τις γνωστές προεκλογικές επικοινωνιακές τους μπαρούφες. Εκπλήσσομαι που δε το θυμάστε, γιατί είναι γνωστό ότι δεν είστε λωτοφάγος.

  Στο κείμενό σας μιλάτε δύο φορές για "ένστικτο αυτοσυντήρησης" και απορώ πώς το χρησιμοποιείτε ως επιχείρημα στήριξης της κυβέρνησης.
  Διαβάζω στο λεξικό για το "εα": η έμφυτη φυσική ορμή που ωθεί κάθε ζωντανό οργανισμό στην εξασφάλιση με τις δικές του δυνάμεις των απαραίτητων για την επιβίωση του.
  Όπως καταλαβαίνετε, αν κινηθούμε βάσει του ενστίκτου αυτοσυντήρησης θα γίνουμε ζούγκλα!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Κβάντα 10/08/2012 11:10:49

   Μιλώ μεταφορικά για το συλλογικό ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας. Γνωρίζω πως είναι δόκιμος ο όρος για συλλογικότητες αλλά έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά κόρον για κόμματα κυρίως για το "εφτάψυχο" ΠΑΣΟΚ αν θυμάστε. Για τα επικοινωνιακά "φάουλ" έχω γράψει κατά καιρούς ουκ ολίγα, ίσως έχετε διαβάσει κάποια από αυτά.
   Φιλικότατα.

 15. anetos avatar
  anetos 10/08/2012 10:14:41

  Μια απορία .γιατί η που@τια του Πολύδωρα μου φαίνεται ότι θάφτηκε από όλους ακόμα και από τα ΜΜΕ ?

 16. Διογένης avatar
  Διογένης 10/08/2012 10:23:25

  Ωραίο το παραμύθι, αλλά έχει και δράκο, που ο Akenaton επιχειρεί να τον ξεχάσει, με τη βολική ερμηνεία ότι "θα γίνει κάτι για να σωθεί όλη η Ευρώπη, άρα να μην κάνουμε κάτι μόνοι μας".

  Και τι είναι αυτό το "κάτι" που θα σώσει όλη την Ευρώπη; Κάποτε οι Έλληνες πολιτικοί (το σύνολό τους) νόμιζαν ότι θα είναι το ευρωομόλογο. Το ευρωομόλογο το έφαγε η μαρμάγκα. Όχι μόνον η σταθερή άρνηση των Γερμανών, αλλά και ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα στη διαχείρισή του, τα οποία ακούν στο όνομα "δημοσιονομική ένωση". Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή δεν φαντάζονται τι σημαίνει "δημοσιονομική ένωση", είναι μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει πια εθνικός προϋπολογισμός, αλλά για το πού θα ξοδευτεί έστω και ένα ευρώ θα αποφασίζουν οι Βρυξέλλες. Για να γίνει προηγουμένως αυτό θα πρέπει να το συνυπογράψουν και τα 27 κράτη, πράγμα αρκετά αμφίβολο, ιδίως με τη σημερινή κατάσταση. Αλλά και αν γίνει, θα πάρει πολλά χρόνια μέχρι να γίνει, τόσο που να μην θεωρείται ρεαλιστικό να γίνει ενόψει της σημερινής κρίσης.

  Συνεπώς, δεν υπάρχει πια ευρωομόλογο, στο πλαίσιο ΑΥΤΗΣ της κρίσης.

  Τι περιμένει λοιπόν η ελληνική πολιτική; Μα τι άλλο από αυτό που μας είπε ο Προφήτης ότι της συνέστησαν "φροντίστε να μην είστε οι πρώτοι που θα βγείτε από το ευρώ". Βέβαια, ο Προφήτης δεν μας είπε ούτε όταν τον ρώτησα ότι αυτό φέρεται να μας το είπε το υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Και νομίζουν οι δύστυχοι οι πολιτικοί μας ότι αυτό μας το είπαν για το καλό μας και για να "σωθούμε" μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη.

  Στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αναταραχή στην Ευρώπη, μέχρι να καταφέρουν να σώσουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο το δολάριο. Και επειδή το κράτος που κυρίως χρησιμοποιείται για να ενορχηστρωθεί η αναταραχή είναι η Ελλάδα, για το λόγο αυτό θέλουν να τραβήξει το σκοινί όσο γίνεται περισσότερο σε μάκρος.

  Όμως, το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ μέχρι να βγει κάποιος άλλος, δεν πρέπει να το κρίνουμε με βάση τα ξένα (αμερικανικά ή οποιαδήποτε άλλα), αλλά με βάση τα ελληνικά συμφέροντα. Τι μας λέει η αμερικανική ρήση; Μας λέει ότι εμάς μας συμφέρει να μην είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε από το ευρώ; Αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο θα είμαστε ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ. Αυτό που μας λέει, μόνον, και τίποτε άλλο, είναι ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Ας μην γελιόμαστε, όλοι το δικό τους καλό κοιτάζουν. Όποτε νομίσαμε ότι οι ξένοι θέλουν το δικό μας καλό, την πατήσαμε πολύ άσχημα.

  Ας μην περιμένουμε λοιπόν τον από μηχανής θεό και ας κοιτάξουμε μόνοι μας να δούμε ποιο είναι το συμφέρον μας. Εκλαμβάνω το άρθρο του Akenaton ως αντίλαλο των απόψεων του ελληνικού πολιτικού συστήματος και αντιλαμβάνομαι, τώρα, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κανένας δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει κριτικά αυτά που συμβαίνουν, παρά μόνον υιοθετούσε άκριτα ό,τι του έλεγαν από έξω.

  Το πρόβλημα τελικά της Ελλάδας είναι πρόβλημα μεταφυσικής. Υπολαμβάνουμε ως θέσφατο ο,τιδήποτε μας πουν οι ξένοι, χωρίς να κάτσουμε να σκεφτούμε τι ταιριάζει στη δική μας περίπτωση. Αν ξεφύγουμε από αυτό το μοτίβο, ίσως και μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι σε αυτή την κρίση.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Διογένης 10/08/2012 12:15:15

   Προτάσεις;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 10/08/2012 14:39:07

   Διογένη

   Όντως οι Έλληνες πολιτικοί (σχεδόν στο σύνολό τους) θεώρησαν ότι η λύση θα ήταν το ευρωομόλογο. Μιά άποψη στήν βάση της στρεβλή.
   Το ευρωομόλογο θά επέτρεπε μέν τήν αναχρηματοδότηση τού ελληνικού χρέους μέ χαμηλό επιτόκιο (ενιαίο γιά τά κράτη μέλη τής ευρωζώνης), αλλά η “δημοσιονομική ένωση” (απαραίτητη προϋπόθεση γιά τήν ύπαρξη ευρωομολόγου) θά μάς έβαζε τά δυό πόδια σέ ένα παπούτσι. Όντως για το πού θα ξοδεύονταν έστω και ένα ευρώ θα το αποφάσίζαν οι Βρυξέλλες, οι οποίες καί θά διαχειρίζονταν πιά τήν χρεωκοπία τής ελληνικής επαρχίας.

   Συμφωνώ μέ, το αν θα πρέπει να συνεχίσει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ μέχρι να βγει κάποιος άλλος, δεν πρέπει να το κρίνουμε με βάση τα ξένα (αμερικανικά ή οποιαδήποτε άλλα), αλλά με βάση τα ελληνικά συμφέροντα.
   Τί εξυπηρετεί λοιπόν τήν δεδομένη χρονική στιγμή καί συγκυρία τά ελληνικά συμφέροντα;

   Υπάρχουν δύο σχολές (τρείς μέ τό ΚΚΕ) σκέψεις.
   Η πρώτη είναι “φροντίστε να μην είστε οι πρώτοι που θα βγείτε από το ευρώ”. Καί αυτό δέν μάς το είπε μόνο ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αλλά καί ο Πούτιν καί οι Κινέζοι καί κάθε ξένος αξιωματούχος. Η λύση πρέπει νά είναι ευρωπαϊκή, πρέπει νά κινηθούμε στά πλαίσια τής πολιτικής συμφερόντων τών χωρών τής ένωσης καί άν είναι νά διαλυθεί τό ευρώ, θά τό διαλύσουμε όλοι παρέα καί άν είναι νά διασωθεί νά συμμετέχουμε όλοι στήν διάσωση.
   Η δεύτερη σχολή σκέψης θεωρεί ότι τό πρόβλημα τής ευρωζώνης είναι αποκύημα τής φαντασίας, εξυπηρετεί μόνο συγκεκριμένες τακτικές καί γι' αυτό μπορούμε νά εκβιάσουμε καταστάσεις. Μπορούμε δηλαδή νά απαιτήσουμε καί γιά τό μέλλον τήν συντήρησή μας μέ δάνεια κεφάλαια, διατηρώντας στήν πράξη τό σύστημα κατανάλωσης καί κρατικοκατευθυνούμενου καταναλωτικού παρασιτισμού στό εσαεί. Τό όλο εγχείρημα στολίζεται μέ τήν θέση γιά μορατόριουμ πληρωμών, περισσότερους κρατικούς υπαλλήλους, ώς αντιστάθισμα στήν ύφεση, συνέχιση τής αύξησης χρέους ή μηδενισμού τού υπάρχοντος (λόγω τσαμπουκά) καί τήν ασαφή υπόσχεση γιά μελλοντικές μεταρρυθμίσεις. Ότι τό ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι στήν ουσία του πρωτίστως τραπεζικό οικοδόμημα καί δευτερευόντως πολιτικό υπερτονίζεται (καί έτσι είναι), αλλά συγχρόνως παραγνωρίζεται εντελώς η πραγματική του φύση καί η ικανότητά του νά επιβάλλει τίς δέουσες πολιτικές, τιμωρώντας υποδειγματικά (πρός συμμόρφωση τών υπολοίπων καί αποτροπή μελλοντικών επίδοξων αμφισβητών) τοπικούς τσαμπουκαλισμούς, άν αυτοί αμφισβητήσουν τήν ύπαρξή του καί αρνηθούν νά παίξουν στό πλαίσιο τών κανόνων πού αυτό έχει καθορίσει (ιδιαίτερα όταν πρόκειται γιά μικρά καί μή κρίσιμα μεγέθη, όπως η χώρα μας).

   Ας μην περιμένουμε λοιπόν τον από μηχανής θεό και ας κοιτάξουμε μόνοι μας να δούμε ποιο είναι το συμφέρον μας τονίζεις πολύ σωστά Διογένη.
   Αυτό προσπαθού όλοι οι σχολιαστές.

   Εγώ προσωπικά, τουλάχιστον τήν δεδομένη χρονική στιγμή, προκρίνω τήν πρώτη λύση.
   Η δεύτερη λύση πού προκρίνεται, ακούγεται εκμαυλιστικά ευχάριστα καί υπόσχεται ουσιαστικά άκοπη μελλοντικά ευδαιμονιστική κατανάλωση, δέν μέ πείθει καθόλου καί τήν θεωρώ καταστροφική. Θεωρώ ότι η Ελλάδα μπορεί νά τιμωρηθεί παραδειγματικά πρός συμμόρφωση τών υπολοίπων καί αυτή η πολιτική πρόταση μάς οδηγεί ακριβώς εκεί. Θέλω νά τονίσω (χωρίς νά θέλω νά τρομάξω), ότι ανεξέλεγκτη χρεωκοπία καί εθνικό νόμισμα (τουλάχιστον στήν παρούσα στιγμή) είναι ότι χειρότερο θά μπορούσε νά μάς συμβεί.

   Το πρόβλημα τελικά της Ελλάδας δέν είναι πρόβλημα μεταφυσικής, όπως αναφέρεις. Δέν υπολαμβάνουμε ως θέσφατο ο,τιδήποτε μας πουν οι ξένοι, χωρίς να κάτσουμε να σκεφτούμε τι ταιριάζει στη δική μας περίπτωση. Εμείς αρνιούμαστε πεισματικά νά αναγνωρίσουμε τήν κατάσταση πού βρισκόμαστε καί αρεσκόμαστε σέ μυθολογικές καί πραγματικές ηρωϊκές αναδρομές. Αλλά μόνο σέ μυθολογικές ηρωϊκές αναδρομές.
   Τίς ατέλειωτες καταστροφές πού οδήγησαν τά μερμήγκια νά γίνουν γίγαντες καί τόν γίγαντα μερμήγκι τίς αποσιωπούμε εντελώς.
   Τίς θάβουμε επιμλώς, όπως η γάτα τό σκατό της.

 17. blue nile avatar
  blue nile 10/08/2012 10:32:26

  Δε διαφωνώ με το σκεπτικό του αγαπητού Akenaton.

  Σε ένα όμως διαφωνώ.

  Άραγε κατάλαβε η κυβέρνηση ότι ισσοροπεί σε τεντωμένο σκοινί γιατί ίσως να μην υπάρχει χρόνος να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εχέγγυα για την διαπραγμάτευση;

  Με την ύφεση να τρέχει σε ρυθμούς Μπολτ με 8% θέλει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που είναι κατασκευασμένο να λειτουργήσει σε ρυθμούς ανάπτυξης 2%

  Το πρόβλημα με τη σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ότι στερείται καλών προθέσεων.
  Ήδη η κεντρική της συλλογιστική να αντιπαλαίψει μέτρα 11,5 δις με ισοδύναμα περιορισμού της σπατάλης και όχι αφαίμαξης των χαμηλών εισοδημάτων εκεί που οι εγκληματιές ΓΑΠ και Μπένυ για τετρακόσια χιλιάρικα κατακρεουργούσαν χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δείχνει πολλά.
  Το πρόβλημα είναι το αν ηκυβέρνηση έχει καταλάβει το ότι το Μνημόνιο ΙΙ αν εφαρμοστεί όπως έχει δεν μας δίνει καμιά απολύτως ελπίδα αλλά μας οδηγεί με σιγουριά στον Καιάδα.
  Το μόνο σίγουρο με ύφεση 8% είναι να μην βγουν τα νούμερα και να ξαναχρειαστούν νέα μέτρα.
  Κάτι που θα σημαίνει κοινωνική έκρηξη και τον Τσίπρα να προβάρει πρωθυπουργικό κουστούμι.

  Κάνει και κάποια σημαντικά φάουλ όπως αυτό της μη απαίτησης τα χρέη των τραπεζών να συμπεριληφθούν σε ξεχωριστό λογαριασμό σε ECB ή EFSF
  και όχι στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

  Παίζει με τη φωτιά η κυβέρνηση την ώρα που το μόνο που μπορεί να σώσει τη χώρα είναι ένα διετές μορατόριουμ αποπληρωμών.

  Εύχομαι από καρδιάς να είναι οι δικές μου απόψεις λανθασμένες και της κυβέρνησης να της βγούνε οι υπολογισμοί...

  • akenaton avatar
   akenaton @ blue nile 10/08/2012 11:00:31

   Η καταφανής αποτυχία του προγράμματος θα είναι κατά τη γνώμη μου το ισχυρότερο διαπραγματευτικό ατού του Πρωθυπουργού όταν κρίνει πως πρέπει να θέσει το θέμα πολιτικά και σε ανώτατο επίπεδο. Χωρίς όμως έστω να έχεις επιχειρήσει να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα που (εξ ανάγκης) ψήφισες μερικούς μήνες πριν, πέστε μου τι πιθανότητες θα έχει μια απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης;

  • akenaton avatar
   akenaton @ blue nile 10/08/2012 11:02:31

   Είμαι επίσης βέβαιος πως θα τεθεί και το θέμα των κονδυλίων για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών ώστε να μην συμπεριληφθεί στο δημόσιο χρέος. Χρειάζεται λίγη υπομονή.

   • Γρυνη avatar
    Γρυνη @ akenaton 10/08/2012 13:52:53

    μην εισαι τοσο σιγουρος οτι οι εγχωριοι τραπεζίτες θα επιθυμουσαν η αναχρηματοδοτηση τους να περασει μεσα απο τον μηχανισμο και να μην εγγραφει τελικα στο δημοσιο χρεος!!!!

    • akenaton avatar
     akenaton @ Γρυνη 10/08/2012 16:26:27

     Δεν είναι σε θέση να επιλέξουν!

  • Storm avatar
   Storm @ blue nile 10/08/2012 11:03:31

   To πρόβλημα της Κυβέρνησης, δυστυχώς, δυστυχέστατα, είναι ότι για ακόμη μία φορά, χρησιμοποιεί την λογική του "κατευνασμού", απέναντι σε "απειλές" και το "ας γίνουμε πρώτα καλά παιδιά και μετά θα μας "παίξουν" κι οι μεγάλοι".
   Ο κατευνασμός του ισχυρού - τώρα των "αγορών", κάποτε του Χίτλερ - καταλήγει σε πρώτη φάση στην εικόνα ενός πρωθυπουργού σαν τον Τσάμπερλαιν να κραδαίνει περιχαρής σκουπιδόχαρτα-κουρέλια μιας συμφωνίας σε αεροδρόμια και σε δεύτερη φάση, εκεί που καταλήγουν όλοι οι "κατευνασμοί"...
   Στην καταστροφή του πολέμου.
   Ιστορία.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Storm 10/08/2012 13:07:14

    Akenaton μακάρι μια διαφαινόμενη αποτυχία να σημάνει την απαρχή μιας άλλης πολιτικής αντιμετώπισης από τους εταίρους. Έτσι και αλλιώς η οικονομία δεν έχει απόλυτους κανόνες, άσκηση πολιτικής είναι.
    Το άρθρο σου είναι πάρα πολύ καλό και ρεαλιστικότατο.

 18. avanti avatar
  avanti 10/08/2012 10:52:34

  Ο Μαμαλάκης είναι κορυφαίος μάγειρας, καλός άνθρωπος και ας μην τον ανακατεύουμε με την πολιτική γιατί τον αμαυρώνουμε.
  Για όλα αυτά που διάβασα υπάρχει μιά δικαιολογία, καλοκαίρι είναι, καύσωνα έχουμε, τα πολύ σκούρα γυαλιά χρήσιμα είναι γιατί μας προστατεύουν από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες, αν τα βγάλουμε όμως κύριε Akenaton και αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα μάλλον θα καούμε....
  Περιμένω εναγονίως να μάθω τι θα κάνει η κυβέρνηση με εκείνα τα 3,2 δις που πρέπει να δώσει στις 20-22 Αυγούστου στην ΕΚΤ.

 19. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 10/08/2012 11:12:22

  Καλημέρα ! Πολύ ωραίο akenaton !!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 10/08/2012 21:43:52

   Καλησπέρα! Συγνώμη, τώρα το είδα. Ευχαριστώ...

 20. jk avatar
  jk 10/08/2012 11:23:31

  Ο αγαπημένος και αλάνθαστος για ορισμένους ηγέτης Σαμαράς θα μας οδηγήσει μαζί με Βουβουζέλο και Κουνέλη εκτός ευρώ. Τότε βέβαια, θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον άγιο Αντώνη. Το παιχνίδι χάθηκε όταν ο Σαμαράς τον Οκτώβρη του 2011 έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση ΓΑΠ υποκύπτοντας στις συνηθισμένες απειλές των τροϊκανών. Μόνο οι τυφλοί τότε δεν ήθελαν να το δουν αυτό κι έψαχναν δικαιολογίες ανάλογες με αυτές που χρησιμοποιούσε ο ΓΑΠ με τον Βουβουζέλο για να παίρνουν συνεχώς μέτρα. Όσοι μάλιστα το επισημαίναμε, ήμαστε ύποπτοι και πρασινοφρουροί για κάποιους άλλους. Τώρα, ιδού τα αποτελέσματα, απολαύστε τα!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ jk 10/08/2012 15:35:28

   ....Αγγίξατε ευαίσθητες χορδές αγαπητέ αναφερόμενος στον Οκτώβριο του 2011 !!! Όμως κλάματα πάνω από την ...καρδάρα με το χυμένο γάλα, δεν ωφελούν εδώ που έχουμε φτάσει. Εγώ πιστεύω πως χάθηκε τότε σίγουρα μία πολύ σημαντική και καθοριστική μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται..... Ο δε ...Άγιος Αντώνης :-)) που επικαλείσθε, σίγουρα θα πρέπει να διαθέτει και κάποια κρυμμένη, διεκδικητική, πολεμική πλευρά που ακόμα δεν έχουμε δει και θα την εμφανίσει όταν πεισθεί για το ανεδαφικό της με ...ήπιους τόνους προσπάθειάς του να πεισθούν οι τοκογλύφοι-εταίροι-δανειστές. Ας του δώσουμε λοιπόν λίγο χρόνο χωρίς καταστροφολογίες και πανικό και αν μας διαψεύσει, τότε βλέπουμε...... Ο καιρός γαρ εγγύς που λέει και ο ...γραφικός βιβλιοπώλης :-))

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 10/08/2012 11:29:45

  Σαμαρά ξύπνα και διώξε τον στρατηγό άνεμο. Μαζί και το κολλητήρι που διόρισε.

 22. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 11:43:11

  ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
  ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΗΟΣΙΟ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΛΠ
  ΟΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ !!! ΟΧΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΤΛ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΗΘΕΝ;;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ;; ΔΙΚΣΤΗΡΙΑ;; ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ;;;
  ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

  ΥΓ. ΦΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΜΕ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΩΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ;;; ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο Δ.Υ. ΧΑΙΡΕΤΑΙ;;; ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΥΑΛΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.
  ΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ: ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!! ΠΟΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ανεμος 10/08/2012 11:48:39

   Συγνώμη, σε μένα απευθύνεστε; Μίλησα εγώ πουθενά για κηφήνες και όλα αυτά που λέτε; Ήμαρτον!

  • avanti avatar
   avanti @ Ανεμος 10/08/2012 12:28:23

   Εχετε απόλυτο δίκιο και προσωπικά χαίρομαι που το εντοπίζετε.
   Το όλο θέμα, είτε ιδιωτικοί είτε ΔΥ, είναι ότι ποδοπατήθηκε & εξευτελίστηκε η στοιχειώδης αξιοπρέπεια. Δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα, όταν σου ποδοπατούν την αξιοπρέπεια και σε εκμηδενίζουν ουσιαστικά σε έχουν τελειώσει ως οντότητα. Ιστορικά να αναφερθούμε, δεν θα δούμε σε καμμία φάση να ποδοπατούνται κρατικοί ή ιδιωτικοί υπάλληλοι με τέτοια χυδαίο τρόπο όπως γίνεται σήμερα.

 23. unfair avatar
  unfair 10/08/2012 11:46:49

  φίλτατε akenaton,
  όπως έχω ξαναπεί, δε θεωρώ τον Σαμαρά "μεσσία" ούτε "αθώα περιστερά", παραδέχομαι όμως πως είναι πιθανότατα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας ώστε να βγούμε από το τέλμα που βρισκόμαστε σήμερα. Για μένα η βασική διαφορά του, είναι πως αυτός πιστεύει ακόμα στην ανεξαρτησία που μπορεί να έχει η χώρα μας κ γι' αυτό πολεμάει.
  Είναι δίκαιο, να του δώσουμε ακόμα χρόνο για ν' αποδείξει πως μπορεί να χειριστεί καταστάσεις, που σίγουρα δεν έχουν γνωρίσει πολλοί στην σύγχρονη ιστορία μας.
  Όμως, όπως σωστά είπε κ ο κ. Ροδινός, χρειαζόμαστε κάποιο όραμα, κάποια ελπίδα ώστε να κρεμαστούμε πάνω κ ν' αντέξουμε τα δύσβακτα για τον καθένα μας μέτρα. Ο κόσμος, δεν έχει δει δείγματα [αν εξαιρέσεις το σχέδιο "Ξένιος Δίας"]. Το ξήλωμα ενός διοικητή ΔΕΚΟ είναι πράξη μηδαμινή όταν παράλληλα "γνωστά" πρόσωπα του παρελθόντος έχουν αναλάβει θέσεις που έχριζαν περισσότερας προσοχής. Αποκρατικοποιήσεις, με την διαφάνεια που είχε η Αγροτική, δεν είναι ότι κ το καλύτερο. Η μη ομιλία του στην ΔΕΘ [επαναλαμβάνω ομιλία, όχι πανηγυράκι], τη στιγμή που ο κόσμος διψάει για ενημέρωσει κ για το προς τα που πηγαίνουμε, είναι ατυχής επιλογή.
  Παράλληλα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ, [το ρεύμα που όλοι μας έχουμε ανάγκη] φουσκώνει συνεχώς, με χρήματα να πηγαίνουν στις τσέπες των ΑΠΕ! Η ανεργία, συνεχίζει ν' αυξάνει το ποσοστό της! Η ύφεση παρόλα τα δις που έχουν λάβει οι τράπεζες, συνεχίζει να διαλύει τα υπολείμματα της αγοράς. Είναι ακόμα πολλά που μπορεί να προσθέσει κάποιος, κ δεν συνεχίζω την γκρίνια.
  Προτιμώ, να γίνεται μια καλόπιστη κριτική, χωρίς πλακάτ συνθήματα, ώστε να ακούγονται τα καμπανάκια, ώστε να προετοιμάζει κ plan B! θα ήταν σώφρων κίνηση [αν κ με τον κ. Προβόπουλο στην ΤτΕ, τι να κάνεις?].
  Το 69% των συμπολιτών μας, δήλωσε πως δεν θα πάει διακοπές, κ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή [μιλάω πως είμαστε στο μεταίχμιο της άτακτης ή ελεγχόμενης χρεοκοπίας] της πατρίδας μας, έκλεισε η Βουλή. Βέβαια, δεν περιμένω απολύτως τίποτα από τον δημαγωγό Βενιζέλο κ τον "καθώς πρέπει" Κουβέλη! Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις φωνές του, για ΚΚΕ, δεν περιμένω ν' αλλάξει, η Χ.Α. παραμένει το κόμμα του δρόμου, κ δυστυχώς στους ΑΝΕΛ, φαίνεται η ανωριμότητα του νέου.
  Η επαναδιαπραγμάτευση, μπορεί να γίνει μόνον αν απαιτήσεις σεβασμό! σεβασμό, που δεν φαίνεται να μας δείχνουν.
  Ελπίζω να 'χεις την δύναμη, να συνεχίσεις τ' άρθρα με σκέψεις κ προτάσεις, κ κάπου θα βρεθεί μια λύση.

  • akenaton avatar
   akenaton @ unfair 10/08/2012 11:54:38

   Ευχαριστώ για το σχόλιό σας! Οφείλω να πω πως ακόμη και όταν διαφωνείτε είστε πάντα ένας καλόπιστος συνομιλητής και αυτό είναι ελπιδοφόρο στις μέρες που ζούμε. Να είστε καλά!
   Υ.Γ. Μεσσία δεν θεωρώ κανέναν ούτε και λόγου μου. Ούτε και θαυματοποιό.
   Και ο Σαμαράς θα κριθεί αλλά πιστεύω πως χρειάζεται το χρόνο του. Τίποτε δεν γίνεται σε χρόνο dt, πόσο μάλλον η δύσκολη αποστολή που ανέλαβε. Και μόνο που την ανέλαβε πάντως, τον θαυμάζω για το κουράγιο του.

 24. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 11:56:09

  @akenaton
  OXI ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ανεμος 10/08/2012 12:00:21

   Χαρακτηρισμούς πάντως από εμένα δεν θα δείτε.
   Φιλικά.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Ανεμος 10/08/2012 16:52:45

   Άντε να έρθει ο Σεμπτέμβριος φίλε εκπαιδευτικέ, γιατί μας έχεις βγάλει τα μάτια με τα ανορθόγραφα και ασύντακτα σχόλιά σου.

 25. Takis avatar
  Takis 10/08/2012 11:57:03

  Akenaton
  ++
  Αδελφε εχεις παθει μεγαλη ζημια ..
  Δεν ξερω αν μπορει να επισκευασθει ,(πιστευω πως οχι) ,αλλα η θεραπεια δεν κανει κακο...
  Προτεινω ηρεμια,χαλαρωση , και λιγακι γυμναστικη (καλο κανει),αν δεν εχουν κολλησει οι τενοντες απο την γενικη αφασια που σε διακατεχει.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Takis 10/08/2012 12:02:13

   Να είστε κ εσείς καλά καπετάνιε μου! Όλα δικαιολογούνται στις δύσκολες μέρες που περνάμε.......

  • Takis avatar
   Takis @ Takis 10/08/2012 12:03:43

   Καπου σε ειδα να λες οτι επαγγελεσαι "το εμπορο πρωτογενους παραγωγης" ,με το συμπαθειο τι μαζευεις? πορτοκαλια φασολια ,τι τελος παντων.. Εχει πλακα να εισαι κανενας απο αυτους που ριξαν ενα ξεγυρισμενο "μπαμ" σε κατι παραγωγους εδω!!!??!!

   Αλλα παλι ..Ω! ναι συχωρα μου το ειπες αλλα το αστοχησα:
   Απολαμβανεις τις διακοπες σου στο χωριο (σαν βλαχος οπως ειπες)..

   Και μεις και μεις ..Εμεις οι βλαχοι οπως λαχει..

 26. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 12:07:30

  Μηχανικός σπούδασα καπετάνιε μου στο ΕΜΠ αλλά το έριξα στην πρωτογενή παραγωγή. Μ' αρέσει καλύτερα στην ύπαιθρο παρά στα γραφεία.

  • Takis avatar
   Takis @ akenaton 10/08/2012 12:15:55

   Το μηχανικος δεν ειναι ακριβης προσδιορισμος.
   Εχει πολλες ειδικοτητες ,αλλα ενταξει αν εμπιπτει στα "προσωπικα δεδομενα" αστο..

   Ακου τωρα να δεις τι εχω παθει:

   Σταματηστε τη γη να κατεβω…

   Μουρθε το εκκαθαριστικο της (εφοριας) ληστειας ,2224 ευρω παρακαλω.
   Σε ποιον (π)ουστη χρωσταω τοσα και γιατι???????

   Μου κοψαν δωρα αδειες και τετοια ( μνημοσυνο στη μνημη του Ι.Μεταξα που τα θεσπισε) ,μου κοψαν 230 απο το μισθο (και τωρα θελουν αλλα 15%) ,μου πηγαν την βενζινη 1.80 ευρω το λιτρο,μου πηγαν το ΦΠΑ 23% και 13% , μου ζητανε ..”αλληλεγγυη”, ρε δεν πανε να απαυτωθουνε οι .ουστηδες??

   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σεντς . Θα με βαλουν φυλακη?? Ε??
   Μα αν γινουμε ενα δυο εκατομμυρια που θα μας χωρεσουν??
   Και επειτα. Υπαρχει και ο..”ασταθμητος παραγοντας”:
   Να επαναστατησουν και οι ..”ενστολοι”!!
   Τοτε? Που θα πανε να κρυφτουνε οι ..”τετοιοι”??

   Υ.Γ
   Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση ..”πρεμουρα” οι “πολιτικοι μας”.
   Βλεπουν(?) ξερουν(?) οτι η Ελλαδα ειναι χρεωκοπημενη,(την εχουν χρεωκοπησει αυτοι ,το συναφι τους δηλαδη) το λοιπον δεν καταλαβαινω γιατι ολοι πεφτουν με τα μουτρα να γινουν βουλευτες ,υπουργοι και λοιπα??????
   Γιατι ρε παιδια δεν καταλαβαινω.

   Εγω μεχρι τωρα ηξερα οτι κανεις δεν θελει να αναλαβει μια φαλιρισμενη επιχειρηση!! Ετουτοι εδω τι γινεται ?? Χαζοι ειναι ?
   (πιθανολογω οτι η απαντηση ειναι :ΟΧΙ,εμας θεωρουν χαζους οι ..ουστηδες).

   ++
   Πιστευεις λοιπον αγαπητε "πρωτογενους παραγωγης" (του χωριου που λεμε, βλαχος),οτι θα σου πω μπραβο για το αρθρο σου??

   Σταληθεια πιστευεις κατι τετοιο??

 27. pythagorean avatar
  pythagorean 10/08/2012 12:09:33

  Οι εξανιστάμενοι κατήγοροι του Σαμαρά που προεξοφλούν "ολοσχερή καταστροφή" φαίνεται πως αγνοούν τις τεράστιες λιμνάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας αλλά και τις ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις. Απαξιούν τις διαρθρωτικές κινήσεις Σαμαρά για επανεκκίνηση της οικονομίας. Παράλληλα δεν αναγνωρίζουν (ούτε καν ως πιθανότητα) ότι η ευρωζώνη για να σωθεί θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να αναθεωρήσει εκ βάθρων την υφεσιακή πολιτική λιτότητας. Φυσικά για να επωφεληθεί η Ελλάδα από την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει στο μεταξύ να έχει αποφύγει το GRexit που πολλοί απεργάζονται.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ pythagorean 10/08/2012 15:15:06

   Τώρα εσύ που τα είδες όλα αυτά ρε φίλε!!!Τον Σεπτέμβριο φοβάμαι οτι θα δούμε το τέλος του έργου!!!!!!

   • pythagorean avatar
    pythagorean @ Κώστας Τ 10/08/2012 17:33:30

    Η πρόβλεψή σου μοιάζει με αυτές των Σόρος, Ρουμπινί και πολλών άλλων που είτε έχουν στοιχηματίσει στο GRexit είτε θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα μισοτιμής σε δραχμές. Εδώ θα είμαστε το Σεπτέμβριο και θα δούμε.

  • kostas.53 avatar
   kostas.53 @ pythagorean 11/08/2012 02:26:36

   Κώστα T, φίλος του GAP είσαι μεγάλε ; Πασόκος που έγινε ΣΥΡΙΖΑ ; Ο Λαλιώτης και ο Φωτόπουλος που ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο έχουν να σώσουν πολλά, από τα κλεμμένα. Εσύ ;

 28. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 12:17:26

  Πάντα με γυαλιά ηλίου αγαπητέ μου! Θα λυθεί το θέμα με τα 3,2 δις, εδώ λύθηκαν άλλα κι άλλα......

  • Heaven avatar
   Heaven @ akenaton 10/08/2012 13:54:56

   εχει ηδη λυθει με μια ελαφρως αμφισβητουμενη ...παρακαμψη!!!
   ολα γινονται....

 29. camel avatar
  camel 10/08/2012 12:17:33

  Τα ιδια επιχειρηματα απο τη στιγμη που ο βλακας ΓΑΠ εφερε τη τροικα συνεχιζονται εδω και δυομιση χρονια .Μην πνιγουμε μονοι μας αλλα να σωθουμε μαζι με τους αλλους προβληματικους . Ομως οι αλλοι προβληματικοι παιζουν μπαλα για τον ευατο τους . Οι ιρλανδοι κρατησαν το 15% στη φορολογια τους οι ιταλοι και ισπανοι εβγαλαν εγω τη διασωση των τραπεζων απο το χρεος των χωρων τους.Εμεις καποτε θα διαπραγματευτουμε Ολοι ομως κανουν ενα λαθος . Η δημιουργια του ευρω ειναι λαθος που πληρωνεται πρωτα απο τους αδυναμικους κρικους και στη συνεχεια απο ολους τους υπολοιπους. Αν υπηρχε ενας πραγματικος ηγετης στην Ελλαδα που θα εβλεπε μερικα χρονια μπροστα θα επρεπε να προετοιμασει τη χωρα για την επιστροφη της στο εθνικο νομισμα .Τωρα αυτο θα γινει με βιαιο τροπο και με πολυ περισσοτερα θυματα απο οσα ηδη υπαρχουν λογω αυτοκτονιων και αλλων αιτιων που εχει φερει το μνημονιο

 30. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 12:19:07

  Φυσικά και όχι! Δεν το έγραψα για να πάρω βραβεία καπετάνιε!

  • Takis avatar
   Takis @ akenaton 10/08/2012 12:22:52

   Υπαρχει δηλαδη καποιος ..αλλος λογος??
   (πρωτογενης ,ας πουμε?)

   • akenaton avatar
    akenaton @ Takis 10/08/2012 13:26:04

    Ο λόγος αναφέρεται φαρδιά - πλατιά στο υστερόγραφο ....

 31. Διογένης avatar
  Διογένης 10/08/2012 12:29:23

  Πριν από τις "προτάσεις", θα ήθελα να μου πεις εάν συμφωνείς ή όχι με τα παραπάνω και αν δεν συμφωνείς, για ποιο λόγο δεν συμφωνείς.

  Όχι να ρίχνουμε ένα "προτάσεις" και να νομίζουμε ότι καθαρίσαμε για να μεταφέρουμε τη συζήτηση αλλού.

  • factorx avatar
   factorx @ Διογένης 10/08/2012 12:41:06

   Διογένη, άσε τα χρυσαυγίτικα και πες τι προτείνεις, Μονίμως τσιτάτα μας λες. Καμιά ιδέα να βγούμε από την κρίση;

   • mad avatar
    mad @ factorx 10/08/2012 14:10:38

    Το ζήτημα είναι να μην λέμε και ψέματα για να υφαρπάξουμε ψηφαλάκια... και επίσης ότι όταν από 80+% πέφτεις στο 40% και εξακολουθείς την ίδια πολιτική μάλλον κάτι δεν πάει καλά...

 32. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/08/2012 12:29:42

  Θα επαναλάβω - χωρίς να αναπτύξω, μιας και το έχω κάνει στην περίοδο των εκλογών - την πάγια άποψή μου, ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού προγράμματος μπορεί να γίνει μόνον συνολικά, ως μέρος μιας επαναδιαπραγμάτευσης και ριζικής αλλαγής του όλου Ευρωπαικού σχεδίου για αντιμετώπιση της κρίσης.
  Η μεμονωμένη αναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού προγράμματος θα γινόταν από εξαιρετικά ασθενείς θέσεις και με ασθενή επιχειρήματα. Στην καλύτερη περίπτωση θα έδινε μόνον ασήμαντα οφέλη,

  • Takis avatar
   Takis @ Ο Θείος 10/08/2012 12:40:30

   Θειε

   ++
   Χρειαζομαστε επειγοντως μια "24 bank" η καπως ετσι το λεει μια διαφημηση.
   Δεν μπορεις να πληρωσεις τις δοσεις σου?
   Ελα σε μας.

   Αναλαμβανουμε να το ρυθμισουμε ετσι ωστε να πληρωνεις το ποσο που μπορεις!!!

   Τι λες?? (εχω εμπιστοσυνη στη κριση σου).

   Υ.Γ
   Και στελνουμε σο διαολο τους υπαλληλους των τοκογλυφων (τροικα οπως τους βαφτισανε).

   Τελικα αυτο το "τρολλ" με τους υπαλληλισκους των τοκογλυφων μηπως βολευει πιο πολυ τους .."πολιτικους μας"?? Δεν ξερω αυτο μου περασε απο το μυαλο.
   Δηλαδη "εμεις δεν φταιμε η ..τροικα το ζηταει"???
   Εμεις .."διαπραγματευομαστε"!!!!!!!%^*&(()*_)
   Δεν ξερω αλλα δεν το θεωρω καθολου απιθανο.

   Μακρια απο δικηγορο λεγαμε. Μαλλον "μακρια απο πολιτικο " ειναι το πιο σωστο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Takis 10/08/2012 12:54:10

    Προφανώς, κατά βάση συμφωνώ με τον Akenaton.
    Τοι πρόβλημα δεν είναι οι "δόσεις", αλλά η αυταπάτη ότι μπορείς να έχεις ενιαία νομισματική πολιτική χωρίς ενιαίο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς κοινά εγγυημένο τραπεζικό σύστημα, χωρίς μια μορφή έστω και περιορισμένης κοινής εγγύησης δημοσίου χρέους στην Ευρωζώνη.
    Όποιος θέλει εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, άς το διατυπώσει ελεύθερα και σαφώς. Αλλά μακροπρόθεσμα, παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς υιοθέτηση ή αποδοχή κοινής οικονομικής πολιτικής ως ανωτέρω, είναι αδύνατη. Το ίδιο που ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει επίσης για την Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.
    Η λύση δεν είναι να ζητάμε "χατήρια" ειδικα για την Ελλάδα, ούτε να αυτο-δακτυλοδεικτούμαστε ως το "μαύρο πρόβατο" (και να καμαρώνουμε γι' αυτό).

    • Takis avatar
     Takis @ Ο Θείος 10/08/2012 14:06:42

     Μα! Κατι αλλο ειπα εγω Θειε!

     Δεν μιλησα για "χατηρια" ουτε ασφαλως να "αυτο-δακτυλοκτουμαστε"!!

     Πριν ησουνα "εξω" και καμαρωνες να λες οτι "I am a Greek" και τωρα ντρεπεσαι!
     Φιλος μου (συναδελφος) μου ελεγε τις προαλλες οτι πηγε στην Ινδια ,ακους τι σου λεω ?? στην Ινδια!!!! μαμωτο,που πεθαινουν στο δρομο απο την πεινα,και η πρωτη κουβεντα που του ειπε ο γυφτος ινδος ειναι οτι ..Α! στη Ελλαδα χρεωκοπησατε,πεινατε και κανετε συσσιτια και κατι τετοια..
     Ρε ο γυφτος ο ινδος μαμωτοοοοοο!#%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%5

     Απο που και ως που τρεις υπαλληλοι καποιας τοκογλυφικης εταιρειας (ΔΝΤ) απεκτησαν δικαιωματα?? Και καντε αυτο και καντε το αλλο??...

     Και οι εδω "πολιτικοι μας" να μας δουλευουν οτι εμεις .."διαπραγματευομαστε"!! αλλα τι να κανουμε ,αυτο ζηταει η .."τροικα"!!!!

     Ε! αφου αυτο ζηταει η τροικα και αυτο τελικα θα γινει ,τι σοι "διαπραγματευση" κανεις εσυ ρε καρουμπαλο??
     Ποιον δουλευεις??
     Μιλαμε για (κ)αμω τις ξεφτιλες...

     Υ.Γ
     Λοιπον . Τους διωχνουμε (και καμμια "προσφορα που δεν μπορουν να αρνηθουν"!, ακομα καλυτερα,μιλαμε "στου χαντακιι") και κυτταμε πως θα (ξανα)γινουμε κρατος....
     Ουτε μα ουτε ξεμα.

     Αισθανομαι εξουθενωμενος,φρικαρω οταν βλεπω κατι "λιπαρα παχυσαρκα" να μου λεν οτι τα "λεφτα μας ,του κρατους ,επαρκουν μονο μεχρι το Σεπτεμβριο π.χ!!!! Και αυτο το ακουν και οι "αγορες" οι πιστωτες τελος παντων αλλα το πιο ανατριχιαστικο !!
     Το ακουν και οι ..τοκογλυφοι μας!!!#%@#!#@

     Αυτους που εφερε εδω το γηλιθιο παιντι της τσαντ και η τσυμμορια της οποιας (υποτιθεται) ηταν προεδρος .

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ Takis 10/08/2012 15:04:36

      Α! στη Ελλαδα χρεωκοπησατε,πεινατε και κανετε συσσιτια και κατι τετοια..
      Ρε ο γυφτος ο ινδος μαμωτοοοοοο!

      Έχει καί ένα καλό η Ιστορία.
      Ο άνωθεν γύφτος δέν θά σκεφθεί νά έρθαι στήν Ελλάδα ώς οικονομικός μετανάστης.

 33. τσαλες avatar
  τσαλες 10/08/2012 12:33:22

  Χρόνος dt αναφέρθηκε παραπάνω.
  Και ναι δεν γίνονται όλα σε χρόνο dt, ή μάλλον κάποια γίνονται, όπως;
  Όπως ο διορισμός της κόρης Πολύδωρα, όπως η επιστροφή όσων μας είχαν σώσει και το 04-09.
  Επίσης σε χρόνο dt (έτσι συμβολικά), από το πρώτο βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου ξεχάστηκε από τον νέο μας πρωθυπουργό η χιλιο ειπωμένη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση", όπως ξεχάστηκαν και όλα τα ΘΑ των προηγούμενων αυτής ημερών.
  Είμαστε χρεοκοπημένοι, όλοι μας το ξέρουμε και αντί να πιέζουμε την "εξουσία" να υπάρξει plan b έτοιμο και ρεαλιστικό διυλίζουμε τον κόνωπα.
  Η άτακτη χρεωκοπία ίσως φέρει το στρατό στους δρόμους, (χούντα το λέγαν παλιά αυτό, αλλά μήπως εκείνη η χούντα είναι καλύτερη από την σημερινή, μιας και τότε ξέραμε τον εχθρό;), και τους πολίτες, τους εξαθλιωμένους πολίτες τούτης της χώρας σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς οι κρίσεις τέτοιου είδους δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι έτσι γίνεται.
  Plan B κύριοι, δε ξέρω αν αυτό λέγεται διπλό νόμισμα, δολάριο, φοίνικας (στα πλαίσια της δημιουργίας παγκοσμίου νομίσματος), αλλά η λύση για την Ελλάδα και τους άχρηστους εδώ και 38 χρόνια πολιτικάντηδες είναι αυτή.
  Επιτέλους ας φανούν και κάπου πραγματικά χρήσιμοι, ας ετοιμάσουν το δυνατόν καλύτερα τη χώρα για την έξοδο της από το ευρώ.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ τσαλες 10/08/2012 12:58:43

   Βιάζεσαι, σε πράγματα που δεν πρέπει κανείς να βιάζεται...
   Ναι, η λύση και τους άχρηστους (εδώ και πολύ περισσότερα από 38 χρόνια) πολιτικάντηδες, είναι αυτή που λές.
   Αλλά Ελλάδα δεν είναι μόνον οι πολιτικάντηδες - και οι ωφελημένοι ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" οπαδοί τους.
   Επομένως, η λύση για τους πολιτικάντηδες δεν είναι και λύση για την Ελλάδα. Δεν αίμαστε όλοι ίδιοι, μην μπαίνουμε στο ίδιο σακί ...

   • τσαλες avatar
    τσαλες @ Ο Θείος 10/08/2012 13:12:50

    Στην "βράση" κολλάει το σίδερο.....
    Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
    Σενάρια επί σενερίων καθημερινά από sites, blogs, σχετικούς, ειδικούς, άσχετους κλπ.
    Η φτώχεια, το άδειο ταμείο και η ανέχεια, δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με τα ευχολόγια τους, και τα παιδαριώδη λάθη που εξακολουθούν καθημερινά να κάνουν.
    Έξοδο από το ευρώ asap και τότε να δούμε την κα Μέρκελ, (μαντάμ κατά τσίπρα), πως θα στηρίξει την οικονομία της, τότε θα δούμε ποιος πραγματικά έχει οικονομία που στηρίζεται σε γυάλινα πόδια.
    Εθνικό νόμισμα και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αυτή είναι η λύση.

    • Heaven avatar
     Heaven @ τσαλες 10/08/2012 14:23:20

     αν διαβάσετε διεθνή τύπο καθώς και άρθρα διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων πχ. Κρούγκμαν (δεν αναφέρω τον Ρουμπινί γιατί εγείρει αντανακλαστικά...), θα διαπιστώσετε ότι μάλλον διαφαίνεται πως μια Grexit είναι διαχειρίσιμη!! Υπάρχει βεβαίως και ένας ηθικός προβληματισμός, (μπορεί να υπάρξει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα αναφορικά με την ιστορική προσφορά της χώρας σε βάθος αιώνων;), αλλά γνωρίζετε επίσης και την ιστορία των τριάντα αργυρίων...
     ΥΣ. το νικ τσάλες είναι παραφθορά του τσάβες;
     αφελής απορία προς δικαιολόγηση της επαναστατικότητας της γραφής... (ο τονισμός δικός μου)

 34. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/08/2012 13:19:50

  Φίλε akenaton, στη γενική αντίληψη, συμφωνώ με τον Θείο : θετικό μπορεί να προκύψει από συνολική διαπραγμάτευση για αλλαγή έστω λίγο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, που λένε.
  [Ξέρεις τι λένε οι κουτσομπόληδες; Ότι η Μέρκελ έκανε τα στραβά μάτια στους λογαριασμούς Καραμανλή επειδή σταθερά τορπίλλιζε "μέτωπο του Νότου" απέναντι στη Γερμανία]

  Ένας-με έναν, είμαστε αδύναμοι. Το ομολόγησε ο Σαμαράς.
  Και εκμεταλλεύονται την αδυναμία και τον καθίζουν στο σκαμνί σαν μαθητούδι, για γελοιότητες, π.χ. για τους τυφλούς ταξιτζήδες. Για να του έχουν μόνιμα σπασμένο τον τσαμπουκά.

  Αλλά στη συζήτηση δεν υπεισέρχονται ποτέ τα ΓΕΡΜΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ. Ούτε η απαρέγκλιτη τήρηση της υλοποίησης των γερμανογαλλικών εξοπλιστικών πρ/των, παρά την πρέσσα του Μνημονίου.

  Δηλαδή :
  - λαδώθηκαν από τους ευρωπαίους πολιτικοί μας
  - έκλεισαν τις παραγγελίες που (και αυτές) χρέωσαν τη χώρα
  - και τώρα, υπόδουλοι λόγω χρέους, πρέπει να απολογούμαστε ακόμα και για το αν ο Περικλής πλήρωσε ακριβά τον Παρθενώνα.

  Η μόνιμη θέση μας σε κατάσταση ενοχής δεν βγάζει πουθενά.
  Όταν επιπλέον, τα εσωτερικά μέτρα είναι αναιμικά.

  Είπαμε : φαστ τρακ κατασχέσεις στους διεφθαρμένους.
  Το σπίτι του Άκη, τα 8 εκατ. της υπαλλήλου στο Πρωτοδικείο.

  Εκείνο στο πρόστιμο στο ναμμος; Από 2 εκατ. το πήγαν 2000 €.
  Γι’ αυτό δεν πείθεται ο κόσμος και η περίοδος ανοχής είναι μηδενική

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Προφήτης 10/08/2012 14:07:09

   Ασε τους κουτσομποληδες.Η Γερμανια ποτε δεν θα εβαζε φυτιλι στο οικοδομημα της απο μονη της - αν δεν ηταν ο global thinker.
   Εκεινο που ηθελε να αποφυγει ηταν η ΝΟΜΙΚΗ και ΘΕΣΜΙΚΗ κατοχυρωση της υποχρεωσης να βοηθαει τους νοτιους.Κατα τα άλλα βοηθαγε αφανως χωρις να το παιρνει ειδηση ο γερμανικος λαος με χιλιους τροπους (ενας ειναι οι πλαστες στατιστικες,αλλος ειναι οι συστασεις στις τραπεζες να δανειζουν κλπ).
   Αυτα λοιπον που λενε οι κουτσομποληδες (πασοκοι ισως θαυμαστες του ΓΑΠ) ειναι η μεγαλη ιδεα του να ανοιξει η Ελλαδα το μετωπο της θεσμικης και νομικης κατοχυρωσης της transferrunion οπως και εκανε και τρωει το ξυλο της χρονιας της.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Προφήτης 10/08/2012 14:37:23

   αγαπητέ Προφήτη,
   όσον αφορά τα ΓΕΡΜΕΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ, τη Siemens και άλλα συναφή, δεν μπορούν ποτέ να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά και την απόφαση της ελληνικής βουλής να κλείσει ερμητικά τα "θέματα".
   Μια τέτοιου είδους διαπραγμάτευση θα προϋπέθεται μήνυμα στους εταίρους απο το εσωτερικού της χώρας!
   Αλλά αυτό βλέπεις θα είχε σαν συνέπεια μια άνευ προηγουμένου κάθαρση του συστήματος που τελικά δεν γνωρίζω πόσοι θα απέμεναν για να κάνουν τη διαπραγμάτευση μαζί με το Σαμαρά!!!
   Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι τα μέτρα που τελικά θα προκριθούν είναι αδύνατο να περάσουν στο λαό αν δεν έχουν ηθική νομιμοποίηση!
   Τα παραδείγματα που αναφέρεις βγάζουν μάτια και οργίζουν!!!
   Οργίζουν και ξεσηκώνουν σε ανεξέλεγκτο βαθμό!!

 35. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 10/08/2012 13:25:50

  Η ενεργοποίηση του νέου Ταμείου του ESM στην θέση του EFSF συνδέεται καί μέ τήν συμφωνία πού επετεύχθη μέ τήν Ισπανία, ώστε η αναχρηματοδότηση τών τραπεζών νά γίνει απ’ ευθείας από τό ταμείο καί νά μήν βαρύνει τό κρατικό χρέος. Τό ESM πρέπει νά περάσει ακόμα τόν σκόπελο τού γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. Απόφαση αναμένεται στίς 14 Σεπτεμβρίου (αναμένεται θετική γιατί αλλιώς δέν υπάρχει λαγός καί κρεμμύδια, οπότε ξεχάστε τό ευρωπαϊκό γαμοπίλαφο). Μιά νέα εξέλιξη πού μπορεί νά επιτρέψει στήν σύνοδο κορυφής νά επεκταθεί η ρύθμιση καί γιά τίς χώρες πού έχουν μνημόνιο (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία). Η άνωθεν ρύθμιση (αργά ή γρήγορα) θά ισχύσει γιά όλες τίς χώρες καί τίς τράπεζές τους. Αυτό μεταφραζόμενο γιά τήν Ελλάδα σέ ευρώ σημαίνει 50 δισ. ελάφρυνση τών δημοσίων αναγκών. Δηλαδή διαπραγματευόμαστε διετή επιμήκυνση, ώστε τά μέτρα προσαρμογής νά γίνουν πιό ήπια καί νά καλύψουμε πιθανές αστοχίες, αλλά τό επιπλέον ποσό πού χρειαζόμαστε δανεικά γιά τήν διετή παράταση, υπολογίζεται περίπου στά 50 δισ.. Επειδή τό ποσό πού έχει αποφασισθεί νά δοθεί γιά τήν Ελλάδα είναι συγκεκριμένο καί αύξησή του απαιτεί έγκριση από 16 κοινοβούλια, στήν δέ χρονική συγκυρία δέν θεωρείται σοβαρό ότι έχουμε πιθανότητες επιτυχίας εκβιασμού τών εταίρων μας (Ο κώλος τους καίγεται καί ευχαρίστως πολλοί θά ξέσπαγαν στόν μικρό καί αδιόρθωτο επαίτη), παίρνουμε όλα τά μέτρα πού καλώς ή κακώς συμφωνήσαμε (τά 11,50 δισ.). Στήν σύνοδο κορυφής ποντάρουμε στήν καλή μας διαγωγή, επικαλούμαστε τήν ισπανική περίπτωση καί ζητούμε μέ αξιώσεις νά ισχύσει καί γιά μάς ότι ισχύει γιά τήν Ισπανία. Δέν θά είμαστε μόνοι, αλλά θά πάμε ώς Τρόϊκα (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) καί μέ τήν αμέριστη συμπαράσταση Ισπανίας καί Ιταλίας. Άν αφαιρεθεί τό ποσό τών 50 δισ. από τό χρέος, περισσεύει στό ταμείο διάσωσης καί δέν χρειάζεται καμιά παραιτέρω έγκριση τών κοινοβουλίων τών κρατών τής ευρωζώνης. Έτσι πετυχαίνει κανείς τήν διετή παράταση προσαρμογής. Οι διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν. Τηρήστε τά συμφωνηθέντα, ώστε νά τά τηρήσουμε καί εμείς. Τί εννοούν; Τό πρόγραμμα δέν βγαίνει καί τό ξέρουν. Χωρίς έξτρα ρευστό η Ελλάδα κινδυνεύει νά πεθάνει στήν εντατική. Μέ έξτρα ρευστό καί τό ίδιο οικονομικό μοντέλο, χωρίς συμμάζεμα καί οικονομικό στρατηγικό σχεδιασμό, παρατείνουν απλώς τό μοιραίο. Τί επιδιώκουν λοιπόν; Διόρθρωση τής ελληνικής οικονομίας βουντού. Μεθαδόνη μέ διετή παράταση. Αναβολικά μέ ευρωπαϊκά χρήματα γιά δημόσια έργα, επιμορφώσεις, κοινωνικά προγράμματα (όχι όμως γιά ηρωΐνη, όπως μέχρι χθές). Rehabilitation μέ μελλοντικό κούρεμα τού χρέους. Καί βλέπουμε. Ο Σαμαράς κατηγορείται αναφανδόν. Κατηγορείται γιατί ελπίζει στήν απεξάρτηση. Χρόνο κερδίζει, μέ τήν ελπίδα ότι ο ασθενής θά αντέξει καί δέν θά σαλλέψει. Συμμάχησε καί μέ τούς εμπόρους ναρκωτικών (καί μέ τούς δικούς του), μπάς καί καταφέρει νά περάσει τόν κάβο τής εξάρτησης. Καί οι εξαρτημένοι; Τόν βρίζουν σκαιότατα, γιατί μειώνει τήν δόση. Τελικά ποιός έχει δίκιο;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ιαπετός 10/08/2012 16:07:04

   Η μόνη έσχατη λύση είναι αυτό που περιγράφεις με το χαρακτηριστικό Ιαπετικό τρόπο γραφής.
   Ο πρεζάκιας πάντα θα ψάχνει κάποια δόση και θα πιστέψει οποιονδήποτε έμπορα υποσχεθεί ότι θα του δώσει καλό πράμα. Μόνο που, δυστυχώς, μαζί με τους πρεζάκηδες την πληρώνουν και οι καλοί γείτονές τους

 36. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/08/2012 13:41:19

  Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που γίνονται σε χρόνο dt: η επαναφορά του βασικού μισθού και της μετενέργειας. Θυμίζω ότι και τα δύο έγιναν με πράξη υπουργικού συμβουλίου και επανέρχονται με τον ίδιο τρόπο στο άψε σβήσε αν θέλει η κυβέρνηση. Η επαναφορά τους υπήρξε σαφέστατη προεκλογική δέσμευση του Σαμαρά και της ΔΗΜ.ΑΡ., οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνούν, σαν μέτρο δεν έχει επίπτωση στο δημόσιο χρέος, γιατί λοιπόν δε γίνεται;;; Ψέμματα, ψέμματα και άλλα ψέμματα και τίποτα περισσότερο!!! Ντροπή και αίσχος!!!!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Βασίλης 10/08/2012 15:19:15

   Εδώ, θα συμφωνήσω μαζί σας και το γράφω συνέχεια. Καμιά δουλειά δεν έχει το κράτος στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων και κακώς ασχολήθηκε με το βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα. Νομίζω πως όντως αυτό θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα.

 37. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 10/08/2012 13:46:14

  Διαβάζοντας την ανάρτηση (συγχαρητήρια στον akenaton), δεν μπορώ παρά να αναλογισθώ πόσο μόνος έδωσε τους αγώνες του ο Κώστας Καραμανλής. Ή, σε αντίστοιξη, πόσο τυχερός ο Αντώνης Σαμαράς να έχει δίπλα του ενα antinews τα τελευταία χρόνια. Να στηρίζει, να εξηγεί, να αντικρούει, να αναδεικνύει. Φαντάζεστε ένα τέτοιο σύμμαχο όταν ο Κ.Κ. έπαιζε στο ψηλό γεωστρατηγικό παιχνιδι (ΑΟΖ, αγωγοί, Κίνα-λιμάνια) και περίμενε από το λαό να τα αντιληφθεί χωρίς βοήθεια (όχι χωρίς βοήθεια αλλά με παραπληροφόρηση και αποδόμηση- 35χρονη, Βατοπέδι, ανασφάλιστος κηπουρός του Μαγγίνα κ.λ.π., κ.λ.π.)

 38. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/08/2012 13:51:30

  Εξαιρετική ανάρτηση, Akenaton! (Εκτός αντιθέτου άποψης το αναδημοσιεύω)
  Στους φίλους που καλόπιστα και εύλογα εκ πρώτης όψεως αναρωτιούνται τι νόημα έχει η αναδιαπραγμάτευση μετά την λήψη μέτρων για τα 11,5 δις να επισημάνω 2-3 πράγματα
  1. Τα μέτρα (για τα οποία υπάρχουν μέχρι στιγμής μόνο καταθλιπτικά ΣΕΝΑΡΙΑ) πάνε σε βάθος διετίας. Αν από την επαναδιαπραγμάτευση πχ η διετία γίνει τριεία ή τετραετία οι ή αποφασιστεί κάποιου άλλου είδους ενίσχυση προς την Ελλάδα οι υφεσιακές επιπτώσεις τους θα είναι πολύ μικρότερες ενώ θα υπάρξει ακόμα περισσότερος χρόνος για να αποδώσουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
  2.Η διαπραγμάτευση στην ΕΕ είναι μία ΔΙΑΡΚΗΣ και επίπονη διαδικασία
  Το ότι δεν διαπραγματεύεσαι σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν θα διαπραγματευθείς αύριο. Ή ακόμα το ότι διαπραγματεύεσαι σήμερα (και μην αμφιβάλλετε ότι διαπραγμάτευση γίνεται) δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναδιαπραγματευθείς και αύριο ( Το προ 6-8 μηνών "Η διαπραγμάτευση είναι τώρα !" του Βενιζέλου... δεν παίζει).
  3 It takes two to tango... κι αν ο άλλος είναι απρόθυμος για επαναδιαπραγμάτευση ή και αν ακόμα επαναδιαπραγματευθεί μαζί σου θα σε αντιμετωπίσει σαν αναξιόπιστο συνομιλητή (οπότε ...τζίφος ), πρέπει να αναζητήσεις τους τρόπους για να διαπραγματευθείς αξιόπιστα και άρα αποτελεσματικά.
  4. Σε μια διαπραγμάτευση ισχύει και ο κανόνας " Οσο δυσκολεύεις τον άλλο να πει "όχι" τόσο τον δυσκολεύεις να πει "ναι" ".

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 10/08/2012 15:21:18

   Συμφωνούμε σε όλα! Ίσως εσείς να τα είπατε και καλύτερα!

 39. andreas avatar
  andreas 10/08/2012 14:10:42

  ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ ΟΧΙ ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ Ε ΡΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ

 40. unfair avatar
  unfair 10/08/2012 14:49:01

  φίλτατε akenaton, δεν χρειάζεται να μ' ευχαριστείς, ούτε πλέον να μου μιλάς με τον πληθυντικό της ευγένειας.
  Οι σκέψεις κ οι προτάσεις που γίνονται σ' αυτόν τον φιλόξενο χώρο, όπως το 'χω δει, είναι για να μπούμε κάποια στιγμή σε μια νέα μεταπολιτευτική πορεία σαν χώρα κ έθνος. Έχει βέβαια κ κάποιες στιγμές υπερβολής προς μια κατεύθυνση, όμως σίγουρα είναι κάποιος χώρος που προσπαθεί!
  Είμαστε άνθρωποι κ αυτό σημαίνει πως λάθη θα κάνουμε. Το θέμα είναι, να μείνουμε αξιοπρεπείς, να σηκωθούμε κ να βαδίσουμε μπροστά.

  • akenaton avatar
   akenaton @ unfair 10/08/2012 15:39:04

   Έχεις δίκιο, είμαστε άνθρωποι. Και γι αυτό είμαστε δυνατότεροι από όσο και εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε ότι είμαστε! Πάντα μου προκαλούσε έκπληξη αυτό και πάντα θα μου προκαλεί. Εκεί που λες, δεν πάει άλλο, δεν αντέχω, δεν κάνω βήμα, κάτι συμβαίνει (μια ιδέα, μια ανάγκη, ένας κίνδυνος) και συνεχίζεις δυνατότερα από πρώτα, απορώντας που διάολο βρήκες την έξτρα δύναμη!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ unfair 10/08/2012 17:46:42

   Σᾶς συγχαίρω καί τούς δύο γιά τήν εὐπρέπεια στό λόγο σας.

 41. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 14:49:51

  ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ;;; ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;;; ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΔΙΔΕ ΤΟ Γ ΡΑΙΧ....ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΟ Δ ΡΑΙΧ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

 42. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 10/08/2012 15:01:55

  Μία άσχετη ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό με αφορμή τα υποβρύχια που γέρνουν,δεν ξέρουμε τον λόγο ,μπορεί και επειδή μπορούν να ελέγχουν όλη την ΝΑ Μεσόγειο, παραείναι βαριά και δεν μπορούν να ισσοροπήσουν με Ελληνες.
  Αυτά τα ρημάδια τα ιπτάμενα ραντάρ ,που τα πληρώσαμε,τα παραλάβαμε ,δουλεύουν τελικά? Η και αυτά γέρνουν στο φτερό επειδή μπορούν να ελέγχουν όλη την ΝΑ Μεσόγειο.
  Σε λίγο θα τα πουλήσουμε μια και είναι σε αχρηστία ,θα καλυφθεί και το έλλειμα, θα απαλαγούμε και εμείς απο γερμένα παλιομηχανήματα και αρκετοί γείτονες και φίλοι (νέοι και παλιοί) απο τους Ελληνες που γενικώς δεν ξέρεις προς τα που γέρνουν.

 43. Takis avatar
  Takis 10/08/2012 15:30:37

  Λαθος!!
  Αμα μπορει θα ερθει. Εκει ειναι που ειναι πεθαμενος,τι θα χασει να ..δοκιμασει μια καλυτερη τυχη??

  Υ.Γ
  Στο εμπορικο ναυτικο ειχα κατα καιρους και πολλους τετοιους γυφτους ινδους..

  Υ.Γ
  Σε συμβουλευω ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΠΟΤΕ στην Ινδια.
  Οτι και να σου πω δεν μπορεις να φανταστεις τι σημαινει Ινδια.

 44. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 10/08/2012 15:51:37

  Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, επαναδιαπραγμάτευση, αναδιαπραγμάτευση ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε το.

  Για να διαπραγματευθείς κάτι ουσιαστικό πρέπει ο άλλος να έχει να χάσει κάτι.

  Αυτή τη στιγμή ίσως και να συμφέρει τους γερμανούς να βγάλουν έξω την Ελλάδα και να διαλύσουν το ευρώ περισσότερο από το να το κάνουν αργότερα.
  Οπότε για ποιες επαναδιαπραγματεύσεις και κουραφέξαλα μιλάμε.

  Δεν υπάρχει πραγματική ελληνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή απλά περιμένουμε τους γερμανούς να αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικά.

  Πραγματική ελληνική πολιτική σημαίνει:
  α) διαρθρωτικές αλλαγές, κοινώς ξήλωμα του κομματικού κράτους, πράσινου και μπλε
  β) σχεδιασμός plan Β στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ
  γ) εκμετάλλευση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας
  δ) προσέλκυση ξένων επενδύσεων
  ε) θωράκιση της άμυνας της χώρας

  Υ.Γ.
  ο Σαμαράς όσο πιο γρήγορα πει την αλήθεια στον λαό τόσο πιο πολύ θα κάτσει στην εξουσία

  • Ανεμος avatar
   Ανεμος @ Παρατηρητής 10/08/2012 16:12:03

   Την αληθεια και μονο την αληθεια.....γιατι οσο πικρη και αν εινα οσο και αν ραγιζει βουνα,που λεει και το τραγουδι, ισως ειναι η μονη λυση.

 45. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 16:02:19

  Ερωτηση αφελους(προς τους ομοίδεατες μου ΝΔκρατες, οπαδους απολυσεων, ΜΜΕ κλπ)
  Για την προσληψη που εκανε ο π. προεδρος της Βουλης ποσοι ΔΥ πρεπει να οδηγηθουν στο αποσπασμα για να σωθει η χωρα;;;
  Δεν βλεπω καμμια αναρτηση για το θεμα. Γιατι;;;; Εξοργιστηκε λεει ο κ. Σαμαρας!!! Στο δια ταυτα ομως τι γινεται;;;;

 46. STEVE avatar
  STEVE 10/08/2012 16:24:25

  114.000 Έλληνες πτυχιούχοι έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό λέγεται διάλυση και αφαίμαξη της χώρας.Τα υπόλοιπα περί εφεδρείας, απολύσεων κ.λ.π. είναι για να έχουμε να λέμε.Ας διώξουν όλους τους Δ.Υ. η κατάσταση δεν σώζεται.Είμαστε η Ευρωπαϊκή χώρα που εισάγει λαθρομετανάστες και εξάγει νέους ανθρώπους μορφωμένους που θα αποτελούσαν βάση για το μέλλον της. Η ανεργία αγγίζει το 25% ένας στους τέσσερις δηλαδή από όσους έχουν δηλωθεί.Δυστυχώς είμαστε σε ελεύθερη πτώση χωρίς ελπίδα

  • Ανεμος avatar
   Ανεμος @ STEVE 10/08/2012 16:53:08

   τελειος

  • Εύα avatar
   Εύα @ STEVE 10/08/2012 16:55:26

   Πολύ καλό σχόλιο..αλλά δε θέλω να εγκαταλείπεται η ελπίδα..συνήθως απελπιζόμαστε όταν δεν μπορούμε να στηριχθούμε πουθενά...αν προσπαθήσουμε να μη λειτουργεί ο καθένας για τον εαυτό του..αν γυρίσουμε το κεφάλι και στηρίξουμε το συνάνθρωπο που έχει κάποιο πρόβλημα..αν τελοσπάντων κάνουμε τη σημερινή κρίση να μην είναι πρωτίστως αξιακή, ηθική..ίσως να αλλάξουν πολλά..
   ΥΓ: Το πρωί μιλούσα με ένα Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου..προβλέπει ότι τα μισά περίπου παιδάκια δε θα έχουν τη δυνατότητα να φάνε πρωινό...

   • Ανεμος avatar
    Ανεμος @ Εύα 10/08/2012 17:08:35

    Ευα, εχεις δικιο τα ζω και εγω,, αλλα νομιζω οτι οι κοινωνια μας εχει δηλητηριαστει πιστευουν οτι αν διωξουν πχ μερικους εκπαιδευτικους αυτοματως θα ελθει η αναπτυξη και οι μαθητες μας θα εχουν φαγητο. Ισως να θεωρηθουν υπερβολικα αυτα που λεω, αλλα ετσι ειναι τα πραγματα

    • Εύα avatar
     Εύα @ Ανεμος 10/08/2012 17:31:33

     Δε νομίζω να είναι υπερβολή Άνεμε...

     • Heaven avatar
      Heaven @ Εύα 10/08/2012 22:41:14

      αν δουλέψουν όμως 25 ώρες την εβδομάδα;
      υπερβολή και αυτό, η απλά η δική μας ...βολή;

     • Ανεμος avatar
      Ανεμος @ Heaven 10/08/2012 23:11:39

      Πριν κρινεις και κατακρινεις φροντισε να πληροφορηθεις τι ακριβως ισχυει στη Ε.Ε της οποιας ειμαστε ακομα μελος. Μετα εισαι ελευθερος να εκφρασεις αποψη και προταση για το ζητημα. Οχι ντουφεκιες στον αερα και οποιον παρει ο χαρος!!

     • Εύα avatar
      Εύα @ Heaven 10/08/2012 23:33:32

      Και ποιο το πρόβλημα Heven; γιατί τόσο μένος με τους εκπαιδευτικούς;
      Είμαστε στο ΜΟ της Ευρώπης..

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ STEVE 10/08/2012 17:08:32

   Τι τους θέλεις ρε steve τους πτυχιουχους όταν έχεις τις λαμπρές νεολαίες της ΟΝΝΕΔ, της ΠΑΣΠ, του ΣΥΡΙΖΑ έτοιμες να αναλάβουν την δημόσια διοίκηση της χώρας...

   Ρε φίλε, χωρίς πλάκα, τους πιο μέτριους συμμαθητές και συμφοιτητές που είχα τους βλέπω στην τηλεόραση σε διευθυντικές θέσεις στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό (!) τομέα. Τους πιο μέτριους...

   Όλα τα "αστέρια" την κοπάνησαν για το εξωτερικό, είτε έκαναν λεφτά και κάθονται τώρα...

 47. Όμηρος avatar
  Όμηρος 10/08/2012 16:31:38

  Λοιπόν...
  Πάει ο ηγέτης μας στην Ευρώπη, ΔΝΤ, σε όλους αυτούς μαζί και τους λέει:
  Θέλετε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ;
  Θέλετε να μην διαταράξετε το μέλλον της Ε.Ε;
  Θέλετε να βρεθεί ένα ρεαλιστικό και ανθρώπινο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας;
  Θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε πέρα απο συμφέροντα και προκαταλήψεις;
  Θέλετε να πάρετε τα δανεικά σας πίσω από μια σταθερή οικονομικά χώρα;
  Αποδείξτε το!
  Αν όχι και πείτε πάλι τα ίδια, με απειλές, με ανεφάρμοστα και μη-ρεαλιστικά και απάνθρωπα σενάρια, τότε...
  Στο διάολο, και το ευρώ και η ένωση και τα δανεικά και όλοι.

  Και μετά ξύπνησα, ξέρω...

 48. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 16:33:56

  Θα το κάνω αγαπητέ Κυθήριε. Άλλωστε η Κρήτη είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας που δεν έχω επισκεφτεί ακόμη και θέλω πολύ να πάω. Άμποτε να το καταφέρω, φέτος ολιγοήμερες διακοπές στο βουνό, διαλογισμός και νηστεία!

 49. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 17:01:27

  θα σε παρακαλεσω ευγενικα να μην ασχολεισαι μαζι μου εαν σε ενοχλω.
  ειναι αληθεια οτι κατα την πληκτολογηση μου ξεφυγαν μερικα λαθη. Δεν ειμαι τελειος στον υπολογιστη το πραδεχομαι.....κακος χαρακτηρας ομως δεν ειμαι. Εαν εχεις επιχειρηματα για αυτα που γραφουμε εδω να τα ακουσουμε ευχαριστως. Υβρεις και ειρωνειες δεν δεχομαι ομως, ουτε φυσικα ισχυριζομαι οτι γνωριζω τα παντα, εχω ομως ματια και βλεπω αυτια και ακουω και κυριως καθαρη ψυχη φιλεμου με τα ελαττωματα και τα προτερηματα μου.
  Οσο για καποια ορθογραφικα λαθη που μου ξεφυγαν τα εχω δει και ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω

  • nestrom avatar
   nestrom @ Ανεμος 10/08/2012 23:17:58

   Δυστυχώς όσο σε πληρώνω ασχολούμαι μαζί σου χωρίς να το θέλω.

   • Ανεμος avatar
    Ανεμος @ nestrom 11/08/2012 00:14:41

    δωσε μου τη διευθυνση σου για να σου τα επιστρεψω!!! τι αλλο να σου πω; με τοση εμπαθεια που εχεις σηκωνω τα χερια ψηλα!!!

 50. πολίτης avatar
  πολίτης 10/08/2012 17:23:38

  Μου προξενεί κατάπληξη πραγματικά που πιστεύετε ότι με την πολιτική που ακολουθούν οι ηγέτες μας υπάρχει ελπίδα. Είναι ποτέ δυνατόν να τρως ατέλειωτες σφαλιάρες και να σου λένε βγάλε το σκασμό γιατί μπορεί να μας λυπηθούν και να μας δέρνουν σε πιο αραιά διαστήματα; (να επιμηκύνουν δηλ. το ξύλο)
  Το σύνδρομο του καλού παιδιού δεν ωφέλησε κανέναν. Ο Σαμαράς δεν είναι Τάσος Παπαδόπουλος που σήκωσε ανάστημα απέναντι σε έναν ολόκληρο πλανήτη και δε διχοτόμησε την Κύπρο.
  Για να πετύχεις πράγματα πρέπει να δείξεις ότι είσαι σε θέση να πεις και όχι.
  Αν είναι να γίνουμε Κινέζοι ποιο το όφελος δηλ; Θα φάμε γαμοπίλαφο όταν θα ζούμε με 200 ευρώ το μήνα; Τα μέτρα αυτά δε θα είναι τα τελευταία. Στην επόμενη δόση θα είμαστε στο ίδο έργο θεατές. Κι άλλες περικοπές..
  Για μένα ο ηγέτης δεν είναι καρπαζοεισπράκτορας, ούτε ξενόδουλος. Και πάνω απ΄όλα δεν εκβιάζει τον ίδιο το λαό του να δεχτεί την εξαθλίωση.
  Και αν κάποιοι ακόμα αντέχουν και τρέμουν μη χάσουν το κομπόδεμα, αυτή η πορεία είναι η πιο σίγουρη για να γίνει αυτό που φοβούνται.
  Η θέση που μας έφεραν είναι τραγική. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έναν μεγάλο πολιτικό, αλλά δυστυχώς οι επιλογές μας είναι τα απολειφάδια.

 51. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/08/2012 18:00:24

  Ας μιλήσουμε με διαφορετικούς όρους από αυτούς που δύνανται να αντιλαμβάνονται οι ΔΥ. Υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα της αγοράς και του Ιδ. Τομέα !!!! Ας μου πείτε κάτι για τα....δικαιώματα του απολυμένου ΙΥ, που μένει ξαφνικά με ΜΗΔΕΝ εισόδημα (400 € επίδ. ανεργίας;;;) , και κανείς δεν ασχολείται με τις βαρετές λεπτομέρειες του ασήμαντου προβλήματός του. Αφού εξαντλήσουμε την ...ευαισθησία μας στην ανάλυση αυτού του δράματος, μετά εξετάζουμε και τους στα μαλακά (πάντα ) πεσόντες ΔΥ....

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ BLACKQUEEN 10/08/2012 18:50:33

   Μαύρη Βασίλισσα, διάβασα όλα τα σχόλιά σου, και είχα την εντύπωση ότι αγωνιάς για κοινωνική δικαιοσύνη και για κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων "κάποιων". Εφόσον όμως δεν τοποθετείσαι στην αδικία που "βγάζει μάτι" που έθεσα στο πιο πάνω σχόλιό μου, (δηλ.
   --- 45άρης συνταξιούχος ένστολος (ΔΥ) με πλήρη σύνταξη
   --- 45άρης ΔΥ σε εφεδρεία με 60% των αποδοχών του για κάποια χρόνια και μετά καθόλου αποδοχές
   )
   δίνεις το δικαίωμα να αμφισβητήσει κάποιος την αντικειμενικότητά σου, τουλάχιστον...

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ roadrunner 10/08/2012 19:23:39

    Δικαίωμά σας να αμφισβητείτε ότι επιθυμείτε και ότι σας ευχαριστεί !!! Εγώ γιατί να σας το χαλάσω;; — ''45άρης συνταξιούχος ένστολος (ΔΥ) με πλήρη σύνταξη
    — 45άρης ΔΥ σε εφεδρεία με 60% των αποδοχών του για κάποια χρόνια και μετά καθόλου αποδοχές'' Για μένα αυτά τα ....διλήμματα είναι πολυτελή κι εκτός πραγματικότητας......ΑΝΕΡΓΙΑ 30% και προχωραμε !!!! Εγώ σε αυτό ενδιαφέρομαι να βρώ αντίδοτο. Τα υπόλοιπα είναι πολυτελείς ανησυχίες βολεμένων που ξεβολεύονται λίγο και ...επαναστατατούν.Απλά γιατί τόσον καιρό ζούσαν σε ένα άλλον δικό τους, προστατευμένο δικό τους κόσμο. ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΦΙΛΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΗΝ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΤΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ...ΑΡΚΕΤΑ Η ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ...

 52. panos avatar
  panos 10/08/2012 18:02:30

  Αν παρω παραδειγμα την πολη μου το 80% ειναι κοπροι αργοσχολοι και κλεφτες εκ σοσιαλιστικου πασοκ........

 53. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 18:04:07

  την εννοια ζω με αξιοπρεπεια την γωριζεις; αν επιτρεπεται με τι ασχολεισαι; εγω ενας αγραμματος εκπαιδευτικος ειμαι!!!

 54. STEVE avatar
  STEVE 10/08/2012 18:06:42

  Η έλλειψη παιδείας έχει δουλευτεί καλά στην Ελλάδα. Αρχικά διαλύθηκαν τα σχολεία. Ο δάσκαλος δεν μπορούσε να κάνει την απλή παρατήρηση στον μαθητή του γιατί θα τον καταπίεζε, έτσι και ο δάσκαλος το παράτησε το θέμα .Ο έλεγχος από επιθεωρητές σταμάτησε να υπάρχει από το 81 και μετά (ήταν φασιστικός).Δάσκαλοι και καθηγητές επηρεασμένοι από την απρόσμενη ελευθερία στο να λένε και να κάνουν ότι θέλουν σταμάτησαν να αντιμετωπίζουν την δουλειά τους ως λειτούργημα.Από εκεί ξεκίνησε η διάλυση, όλοι κοίταζαν ανεξαρτήτως προσόντων να επιβληθούν στον άλλο αρχής γεννομένης από τον στρατό, μετά στην δουλειά ακόμη και στην ουρά του σουπερ-μάρκετ.Κανένας από εμάς δεν δέχεται ότι υπάρχει κάποιος πιο ικανός.Φυσικά μέσα στο παιχνίδι μπήκαν και οι πολιτικοί.Πόσοι Δ.Υ. δεν έχουν πιεστεί από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους να κάνουν διεκπεραιώσουν γρήγορα υποθέσεις γνωστών τους;Αυτοί οι Δ.Υ. είναι η ευνοούμενοι του συστήματος, τα καλά παιδιά.Δεν είδα εκεί τετραψήφια γραμμή καταγγελιών ώστε ο πολιτικός προϊστάμενος (Δήμαρχος,Υπουργός,βουλευτής κ.λ.π.) να πάει μια και καλή σπίτι του.Αυτή είναι μεταρύθμιση τα άλλα είναι ημίμετρα και μοχλοί κοινωνικού αυτοματισμού.

  • Ανεμος avatar
   Ανεμος @ STEVE 10/08/2012 21:27:25

   @STEVE
   Ευστοχο το σχολιο σου. Και μια επισήμανση: οσοι δεν υποχωρουσαν η δεν υποχωρουν σε παραλογες πιεσεις και εξυπηρετησεις ειναι τα "κακα" παιδια.
   Ομως η παροιμια λεει : αν εισαι και παπας με την αραδα σου θα πας!!!
   Αλλα ποιος γνωριζει παροιμιες την σημερινη εποχη;;;; Τα ισοπεδωνουμε ολα και αν μιλησεις για προοδο σε λενε ορφανο του Σταλιν!!!! αν μιλησεις για ταξη φασιστα!!!!

 55. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 18:08:52

  Δεν θα μπορούσατε να με βρείτε περισσότερο σύμφωνο!!!!!!!!!

 56. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/08/2012 18:09:43

  Σιγά μην τους αποδίδω όλα τα...κακά της χώρας. Είτε σας αρέσει όμως ή όχι, οι ΔΥ, αποτελούν τον εξαγορασμένο κομματικό στρατό που με την ανοχή, συνενοχή και διαπλοκή του μετά της ανεντίμου πολιτικής εξουσίας, μας οδήγησαν εδώ που σήμερα βρισκόμαστε, ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΥΠΝΟ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. Καταλάβατε; Οι μαϊμού εργαζόμενοι, οι μαϊμού ανάπηροι, οι μαϊμού πολιτικοί, οι μαϊμού Έλληνες, μας έχουν επιβάλλει την κακομοιριά τους και μας υποχρεώνουν πλέον να πληρώσουμε ΜΕ ΑΙΜΑ. Ας ξεβολευτούν επί τέλους, να έρθουν στην πραγματικότητα που η αναισθησία τους δημιούργησε, να δούμε πως θα επιβιώσουν που δεν έχουν μάθει να αγωνίζονται με κόστος, ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ !!!!

  • kostas.53 avatar
   kostas.53 @ BLACKQUEEN 11/08/2012 02:20:47

   Οι ΔΥ είναι, κατά πλειοψηφία, κηφήνες που ζουν εις βάρος των υπολοιπων, μη προσφέροντας το παραμικρό αντίθετα είναι υπεύθυνοι για πολλά από τα δεινα αυτού του τόπου. Αξιολόγηση εδώ και τώρα από ουδέτερους ( ίσως έστω και Ευρωπαίους, που στο τέλος της γραφής είναι αυτοί που πληρώνουν όλους αυτούς τους κηφήνες )και οποιος δεν κάνει ας πάει στο σπίτι του να βρει να κάνει κάτι άλλο! Για τους επίορκους, που δεν είναι και λίγοι εδώ που τα λέμε, απόλυση δίχως σύνταξη και δήμευση περιουσιας εάν αποδειχθεί ότι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι .

   • Marios St avatar
    Marios St @ kostas.53 11/08/2012 09:00:05

    www.youtube.com/watch?v=IJQPIJpAN-k

 57. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/08/2012 18:26:25

  ...Κι εγώ πληρώνω θέλω δε θέλω τους φόρους μου. Όμως αν ο εργοδότης μου κρίνει οτι δεν είμαι αποδοτική, μάλλον θα με αντικαταστήσει και καμία....μονιμότητα ΔΕΝ θα τον εμποδίσει. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για σας αγαπητέ. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δηλαδή. Το κοινωνικό σύνολο είναι ο εργοδότης σας, θα σας κρίνει και θα σας αντικαθιστά αν το επιλέξει. Τέλος. Όσο για τη φοροδιαφυγή, είναι ευθύνη του κράτους να την πατάξει. Κανείς δεν είναι άγγελος. Οι νόμοι οριοθετούν τα αυστηρά πλαίσια και τους κανόνες που τα άτομα οφείλουν να σέβονται. Οι παρεκτροπές πρέπει να τιμωρούνται πάντα με αυστηρότητα, μέχρι ο νόμος να γίνει συνείδηση.

 58. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 10/08/2012 18:42:16

  !@#$%^&*() Εσείς πια αγαπητέ συνέχεια σε μια σύγχυση σχετικά με το ΄΄τι ψάχναμε΄΄ βρίσκεστε....Σημασία δεν έχει τι ψάχνατε, αλλά τι έχουμε στη διάθεσή μας. Ο χρόνος θα δείξει λοιπόν αν αυτός που τώρα λοιδωρείτε, είναι άξιος της απαξιωτικής σας προκατάληψης, ή απλά κάνατε ακόμα ένα λάθος στις εκτιμήσεις σας......

 59. niknikopol avatar
  niknikopol 10/08/2012 18:55:40

  Μια καλή αναδιαπραγμάτευση για να πετύχει δεν θα θέλει 10 χρόνια? 15? 20 για να γίνει καλύτερη......

 60. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/08/2012 19:16:57

  Καλά, την επόμενη φορά κυρ-απαυτέ μου θα προτιμήσουμε τον τυροπιτά τον Αλέξη.

 61. firiki2010 avatar
  firiki2010 10/08/2012 19:56:59

  Κατά την άποψη σου το όλο θέμα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Ενας "σπουδαίος πολιτικός" που θα "σηκώσει ανάστημα" , ο ηγέτης που "θα πει όχι" και το πρόβλημα θα λυθεί. Χαρακτηριστικός τρόπος σκέψης και ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Αγνοούμε την ουσία των προβλημάτων και ψάχνουμε ένα Μεσσία να μας σώσει από τους εχθρούς που προηγουμένως ανακαλύψαμε. Μόνο που αυτές οι νοοτροπίες μας έφεραν εδώ!

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ firiki2010 10/08/2012 21:09:37

   Εσείς θεωρείτε ουσία τον περιορισμό του κράτους στο ελάχιστο δυνατό. Αν δεν είστε ιδεολόγος του νεοφιλελευθερισμού τότε απλά κάνετε λάθος στην εκτίμηση. Το κουστούμι αυτό φοριέται σε όλες τις χώρες που πέφτουν στο στόμα του λύκου, μόνο που το κράτος δεν είναι μόνο οι υπάλληλοί του που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται περίπου ως εγκληματίες. Το κράτος έχει στην ευθύνη του τον τεράστιας σημασίας τομέα της πρόνοιας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
   Είναι πλέον κολάσιμο να έχεις ωράριο, αξιοπρεπή μισθό, αποζημίωση και να μην σε απολύει ο εργοδότης σου αναίτια. Αυτό στη δική σας θεωρία ονομάζεται ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας. Μόνο που οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν γιατί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις μονίμως πεινασμένες τράπεζες ή τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών. Αυτό στη δική σας θεωρία ονομάζεται αυτορύθμιση της αγοράς.
   Σχολεία κλείνουν γιατί το κράτος πρέπει να περιοριστεί και στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Και φυσικά οι δάσκαλοι είναι τεμπέληδες, δουλεύουν μισό χρόνο και άλλα χαριτωμένα. Κλείνουν και νοσοκομεία ή δίνονται σε ιδιώτες. Μόνο που στο άθλιο δημόσιο νοσοκομείο ένα ράντζο και μια στοιχειώδη περίθαλψη θα στην παρέχουν αν δεν έχεις να πληρώσεις. Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο ούτε μέχρι την πόρτα δε θα σε αφήσουν να φτάσεις. Θα ψοφήσεις στο δρόμο.
   Διαλύεται και το ασφαλιστικό και διατυμπανίζονται συντάξεις μαϊμού. Καταδικαστέες βεβαίως, τα 16 δις όμως από το κούρεμα των ταμείων τα κάνουμε γαργάρα.
   Το κράτος θα απέχει και από την ασφάλιση αφήνοντας τη μερίδα του λέοντος στην ιδιωτική ασφάλιση για τους έχοντες βέβαια.
   Αυτό είναι το προοδευτικό μοντέλο που ευαγγελίζονται αν δεν τον έχετε αντιληφθεί. Αν εσείς το ασπάζεστε ως καλύτερο, εγώ όχι.

 62. τσαλες avatar
  τσαλες 10/08/2012 19:59:51

  Όχι δεν το nick name δεν είναι παράφραση, δε το χα σκεφτεί καν!!!
  Η επαναστατικότητα (sic) της γραφής συνίσταται στα όσα μέχρι σήμερα έχουν συμβεί, αλλά και στα όσα πρόκειται να συμβούν.
  Πρωτογενής τομέας..... λέξη κλειδί, ΑΟΖ με εξόρυξη των προϊόντων της και πούλημα των αγαθών (πρωτογενών) με εθνικό νόμισμα, θα καταστήσει αυτό δυνατότερο από το σημερινό ψεύτικο ευρωπαϊκό νόμισμα που εκτός των άλλων το αγοράζουμε με τόκο από καταβολής του.
  Πολιτική βούληση χρειάζεται, σχέδιο, και αρχ-ιδια. Μπορούν; Τα έχουν;.......

  • Heaven avatar
   Heaven @ τσαλες 10/08/2012 22:31:23

   γράφετε:
   "ΑΟΖ με εξόρυξη των προϊόντων της και πούλημα των αγαθών (πρωτογενών) με εθνικό νόμισμα, θα καταστήσει αυτό δυνατότερο από το σημερινό ψεύτικο ευρωπαϊκό νόμισμα ..."
   Έχετε υπ' όψιν σας ότι η Κύπρος που ανακήρυξε την ΑΟΖ και άρχισαν ήδη οι πρώτες έρευνες για την ύπαρξη, ποσότητα, ποιότητα και δυνατότητες εξόρυξης των υδρογονανθράκων, θα απολαύσει τα αγαθά σε περίπου δεκαπέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσαν Κύπριοι αξιωματούχοι!!
   Προφανώς και αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάζονται ακόμη και να προστρέξουν σε μηχανισμό στήριξης και δεν βασίζονται στα υποθαλάσσια πλούτη τους!!!
   Για μας αγαπητέ κε. Τσαλες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Κικίλια περί του αντιθέτου, δεν υπάρχουν αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη υδρογονανθράκων. Υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης και άρα θα μπορούσαν να αρχίσουν έρευνες προς πιστοποίηση τους!!!!
   Θα "περιμένει αρκετά λοιπόν ο παράδεισος του ...Ντουμπάι"!!!

 63. akenaton avatar
  akenaton 10/08/2012 20:03:50

  Όπως τα λες είναι Τίνα για την συμβολή της ράτσας μας στην οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, όχι μονάχα με "γρόσια" αλλά και με τα γράμματα και όταν χρειάστηκε και με τα άρματα. Για τα καλά σου λόγια ευχαριστώ θερμά ......
  Υ.Γ. Ο ενικός αποτελεί φόρο τιμής προς την κοινή μας καταγωγή.

  • Heaven avatar
   Heaven @ akenaton 10/08/2012 22:07:39

   ....στα γραμματα, στα αρματα, στα γροσια και στα ταματα!!!!!!!!

 64. Ανεμος avatar
  Ανεμος 10/08/2012 22:33:09

  Σωστος πολιτης ειναι ο ενημερωμενος πολιτης!!! Αγαπητε φιλε ειστε κατι παραπανω απο ευστοχος!!!
  **Λεπτομερεια!!! πριν μερικες ωρες δεχθηκα την εξης ερωτηση απο φιλο επαγγελματια που του καταθετω καθημερινα τον οβολο μου: Για ποσους μηνες πληρωνεσαι; 12 η απαντηση μου...και ποσους δουλευεις;;; 10 η απαντηση μου... Ειδες μου λεει!!! και οταν του απαντησα οτι παντου στον κοσμο τα σχολεια εχουν διακοπες και χειμωνα και καλοκαιρι αρχισε να μου λεει για συντεχνιες τεμπεληδες κτλ... Εφυγα και δεν ειπα τιποτα. τι να πω αλλωστε τεμπελης- εκπαιδευτικος ειμαι συμφωνα με ορισμενους. Βεβαια δεν ειναι ολα τελεια στο δημοσιο σχολειο το παραδεχομαι, αλλα εχω και ενα παραπονο που λεει ο λογος...στον καιρο της φωτοτυπιας!!! πολλοι επικριτες μας αντι να απαιτησουν απο την πολιτικη ηγεσια τα βιβλια ετρεχαν σαν τρελλοι στα βιβλιοπωλεια. Τρεχουν σε παντος ειδους φροντιστηρια αντι να συνδραμουν το εργο μας. Να ξερετε πως η συχνη φυσικη παρουσια των γονεων στα σχολεια οχι μονο λυνει διαφορα προβληματα, αλλα πολλες φορες προλαμβανει και πολλα αλλα. Αυτα τα λιγα για να καταλαβουμε ολοι πως μονο με κατανοηση συνεργασια και σεβασμο θα αλλαξει κατι

 65. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 10/08/2012 23:21:15

  Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι φετίχ

 66. akisenv avatar
  akisenv 10/08/2012 23:59:28

  Το προβλημα της Ε.Ε και των Γερμανων που την κυβερνουν ουσιαστικα αυτη την στιγμη δεν ειναι αν η Ελλαδα μεινει η φυγει απο το Ευρω. Εχουν αποφασισει πως πρεπει να φυγει η να την εκδιωξουν με τον τροπο τους. Αυτο που επι της ουσιας τους ενδιαφερει ειναι τα μεγιστα δυνατα ωφελη που θα μπορουσαν να εχουν απο αυτη τους την επιλογη και την διαχειριση του μικροτερου δυνατου κοστους την στιγμη που θα υλοποιησουν την αποφαση τους. Η Ευρωπαικη πολιτικη ηγεσια δλδ η Μερκελ θα χρησιμοποιησει την Ελλαδα για να επανεκλεγει και να ισχυροποιησει την θεση της και εναντι των αλλων ηγετων της Ευρωπης δειχνοντας πως δεν αστειευεται και μπορει να επιβαλει την πολιτικη της οχι μονο στην Ευρωπη αλλα και σε καθε μια χωρα ξεχωριστα...
  http://www.economist.com/node/21560252?fsrc=scn/tw_ec/the_merkel_memorandum
  Το αρθρο ειναι απο τον Economist ναι, αυτον που κανει καθε χρονο μια διημεριδα που μαζευονται ολοι οι ισχυροι οικονομικοι και πολιτικοι παραγοντες της χωρας και συζητουν. Δεν ειναι ουτε του Συριζα, ουτε της Ανταρσυα ουτε της Αυγης η καποιου "περιθωριακου" blog. Αρα Λαϊκισμο δεν το λες...
  Εχει ξαναειπωθει πριν λιγες μερες και απο αυτο το site. Μηπως τελικα θα πρεπει να αρχισει να μας απασχολει ενα plan B περα και εξω απο την λογικη του Μνημονιου; Μηπως να ξαναβλεπαμε τα παραδειγματα της Ισλανδιας και της Αργεντινης;

 67. roadrunner avatar
  roadrunner 11/08/2012 01:21:48

  Προς BLACKQUEEN σχολιάζοντας το :(10/08/2012 στις 7:23 pm )
  BLACKQUEEN έγραψες: "Τα υπόλοιπα είναι πολυτελείς ανησυχίες βολεμένων που ξεβολεύονται λίγο και …επαναστατατούν.Απλά γιατί τόσον καιρό ζούσαν σε ένα άλλον δικό τους, προστατευμένο δικό τους κόσμο. ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΦΙΛΟΙ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΗΝ ΕΞΟΡΓΙΖΕΣΤΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ…ΑΡΚΕΤΑ Η ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ…"
  Εφόσον απάντησες και άρα απευθύνεσαι σε εμένα, θα σου πω ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα (δηλ.κανένα στοιχείο) για να με χαρακτηρίζεις βολεμένο άτομο, που ξεβολεύτηκα και...επαναστατώ ή να μου απευθύνεις μομφή ασφαλούς αδιαφορίας !
  Και όλα αυτά τα ανασφαλή συμπεράσματά σου, εδράζονται στο σχόλιο μου, με το οποίο, σε προσκάλεσα να πάρεις θέση αν είναι δίκαιο ή όχι, να κυκλοφορούν 45άρηδες συνταξιούχοι ένστολοι πλήρων αποδοχών, αδικία η οποία υπήρχε ανέκαθεν, ανεξαρτήτως μνημονίου και ανεργίας που φτάνει στο 30%.
  Ανθρώπους ΝΕΟΤΑΤΟΥΣ των οποίων, την παχυλή σύνταξη πληρώνουμε εσύ και εγώ, και πάντες φορολογούμενοι, μέσω της φορολογίας που καταβάλουμε στο κράτος, και οι οποίοι στα 45 τους, ξεκινούν μια δεύτερη καριέρα, εκ τους ασφαλούς, τσεπώνοντας τη σίγουρη πλήρη σύνταξή τους, με τόσο λίγα έτη υπηρεσίας (σε σύγκριση με τον υπόλοιπο λαό).
  Εσύ Μαύρη Βασίλισσα αρνήθηκες να πάρεις θέση για την παραπάνω αδικία, και μας απέδειξες πως είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία με συγκεκριμένο σκοπό, σκοπό ο οποίος, μεταξύ άλλων, προστατεύει τα προνόμια κάποιων εκλεκτών, πχ, των συνταξιούχων στα 45 ενστόλων.
  Λυπάμαι γιατί είχα διαμορφώσει καλύτερη άποψη, από τα σχόλιά σου σε παλαιότερες αναρτήσεις και σε πολλά είχα συμφωνήσει.
  Δυστυχώς, το πνεύμα των σχολίων σου σε αυτή την ανάρτηση, θυμίζει τον Πάγκαλο του ¨μαζί τα φάγαμε" του 2009. Επί τω χείρω, μάλιστα, καθόσον ο Πάγκαλος έβαζε τουλάχιστον την υπογραφή σε όσα έλεγε, πληρώνοντας το τίμημα στο τέλος, όπως του αναλογούσε.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ roadrunner 12/08/2012 00:07:28

   ''— 45άρης συνταξιούχος ένστολος (ΔΥ) με πλήρη σύνταξη
   — 45άρης ΔΥ σε εφεδρεία με 60% των αποδοχών του για κάποια χρόνια και μετά καθόλου αποδοχές'' Μα σας απάντησα αγαπητέ και δεν φταίω που δεν σας άρεσε η απάντηση !!!! Όταν βάζετε διλήμματα που αφορούν τον...βολεμένο κατά την άποψή σας ένστολο ΔΥ που απολαμβάνει πλήρη σύνταξη στα 45 , σε αντίθεση με τον ...καημένο ΔΥ 45άρη που πάει σε εφεδρεία κ.λ.π., κ.λ.π.μ μου περιγράφετε την παράνοια του δημόσιου τομέα και η απάντηση είνα ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!!! Αρνούμαι να προβληματιστώ για το ξεβόλεμα των βολεμένων και καθόλου δεν με αφορά ποιός είναι πιό αδικημένος μεταξύ βολεμένων. Αν είναι άδικο (που είναι πλην εξαιρετικών περιπτώσεων) να συνταξιοδοτείται ο 45άρης, είναι εξ΄ίσου άδικο να υπάρχει διορισμένος ισοβίως, μη κρινόμενος και μη μετακινούμενος. Όσο για το ''μαζί τα φάγατε'', δεν γνωρίζω αν σας περιλαμβάνει, αλλά ο παχύσαρκος κύριος αυτό ακριβώς εννοούσε. Οτι οι μεν ΔΥ εξαγοράζονταν διά του ισόβιου τεμπελοαράγματος (πολλοί εξασφαλίζοντας δωράκια, μίζες κ.λ.π.) και οι διορίζοντες πολιτικοί από την άλλη, εξασφάλιζαν την παραμονή τους στην εξουσία (κατακλέβοντας το σύμπαν).
   ''και μας απέδειξες πως είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία με συγκεκριμένο σκοπό'' Χα χα χα !!! Σε αυτό τι κρίμα, δεν αξίζει να σας απαντήσω. Από μόνο του έχει φοβερή πλάκα. (Συγχωρέστε με αν σας θίγω, αλλά πραγματικά είναι πολύ αστείο....) :-))

 68. deldio avatar
  deldio 11/08/2012 02:21:26

  Ίδιοι και απαράλλαχτοι στους αιώνες των αιώνων οι μικροαστοί, φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες. Ρε δε πα να τους πετσοκόβουν κάθε μέρα μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, υγεία, παιδεία, το μέλλον των παιδιών τους κλπ με το πρόσχημα του χρέους, ρε δε πα να τους παραμυθιάζουν με δήθεν διαφορετικές κυβερνήσεις που στην ουσία είναι η συνέχεια των προηγούμενων, όταν το σύστημα πάψει να έχει πλέον εναλλακτικές λύσεις για παραμύθιασμα και αναμονή από το πόπολο, τη στιγμή που ο κόσμος θα αποφασίσει να βγει στους δρόμους να διεκδικήσει το δίκιο του καθώς θα έχει εξαθλιωθεί και δεν θα πιάνει άλλο το παραμύθιασμα τότε θα ξαμολύσουν τους Κασιδιάρηδες, οι οποίοι, δεν θα βαράνε μόνο αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες και θα τους εκβιάζουν, τρομοκρατούν και προβοκάρουν. Θα αρχίσουν τότε τα βρωμοκάναλα της διαπλοκής των κομμάτων που στηρίζουν οι μικροαστοί τις παρόλες του τύπου ότι "συγκρούονται τα άκρα", "μην μπλέκεστε", "γίνονται ταραχές", "έχουμε αναρχία" κλπ, και τότε ο μικροαστός θα γυρίσει στο σπίτι του και θα ζητάει "ησυχία", "νόμο και τάξη", "πάταξη των ταραξιών" κλπ. Αυτό ακριβώς έγινε και το 1964-1967. Μήπως ξαναζούμε μέρες τους 1966;

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ deldio 12/08/2012 11:52:26

   Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ !!!! ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΑΜΙ......

 69. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/08/2012 11:37:47

  Η πολιτική βούληση που όλα τα καταφέρνει !
  Ενας “σπουδαίος πολιτικός” που θα “σηκώσει ανάστημα” , ο ηγέτης που “θα πει όχι” και το πρόβλημα θα λυθεί!
  Το "κακό παιδί" από το Χρεωκοπιστάν πού θα τρομάξει τους γίγαντες του πλούτου !
  Που ζείτε σύντροφοι, σε ποιόν δορυφόρο του Κρόνου, να έλθω για ολιγοήμερες διακοπές;

 70. τσαλες avatar
  τσαλες 11/08/2012 11:40:16

  Σωστα λέγεις αλλά από κει και πέρα η δυναμική που θα αναπτυχθεί με τις έρευνες και μόνο, είναι ικανή να δημιουργήσει θετικό κλίμα.
  Φυσικά, θα πρέπει να προ-ανακοινωθεί ότι τα εξορύξιμα προϊόντα θα πωλούνται σε εθνικό νόμισμα. Εκεί είναι το κλειδί.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ τσαλες 11/08/2012 11:44:46

   Τα εξορύηιμα προιόντα υδρογονανθράκων πωλούνται διεθνώς σε δολλάρια.
   Άν εννοείτε αυτό ως "εθνικό" νόμισμα, αυτά πέρασαν: Ήταν στην εποχή του Τόμ Πάπας, του Άγκνιου και του Πιουριφόυ.
   Εθνικό μας νόμισμα είναι και θα είναι το Ευρώ.
   Yankees go home !

 71. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/08/2012 12:14:12

  Επισήμανε ήδη ο Προφήτης μερικά πράγματα.
  Νομίζω ότι η βάση της συλλογιστικής του akenaton δεν διαφέρει πολύ - αλλά καλύτερα, άς το επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ή τροποποιήσει ο ίδιος, άν θέλει.
  Προς επίρρωσιν της συλλογιστικής, θα ρωτήσω άν παρακολουθεί κανείς τις συνεχείς δηλώσεις που έρχονται από την ισχυρότερη δανείστρια χώρα και είναι σφόδρα αποκλίνουσες προς την σημερινή κυβερνητική της θέση. Και εντελώς αντίρροπες με του κακόφωνους φονταμενταλισμούς που έρχονται από το περιθωριο υου κυβερνητικού της συνασπισμού (Βαυαρικό CSU και μαδημένο FDP). Εννοώ δηλώσεις όπως του "Νέστορα¨της Γερμανικής πολιτικής Χέλμουτ Σμίτ ή του μεγαλύτερου ζώντος πολιτικού φιλοσόφου του πλανήτη Γιούργκεν Χάμπερμας. Αλλά και το διαρκές κρεσέντο σημερινών θεσμικών προσώπων, όπως του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Ζιγκμαρ Γκάμπριελ, του κοινοβουλευτικού ηγέτη των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίττιν ή τις εκτενείς προτάσεις της ανερχόμενης κυρίας των Linke Ζάρα Βάγκνκνεχτ ή του πρύτανι των νεότερων Γερμανών οικονομολόγων Πέτερ Μπόφιγκερ, συμβούλου της ίδιας της Μέρκελ.
  Τι θέλω να πώ; Η πολιτική αντίληψη για την κρίση, της ισχυρότερης δανείστριας χώρας, βρίσκεται σε ακραία εσωτερική αντίφαση και σύγκρουση, ρίναι στο μεταίχμιο, κρέμεται από μια κλωστή. Πϊσω από την σφοδρή κομματική και ιδεολογίζουσα διαμάχη, βρίσκεται κάτι πολύ πιό θεμελιακά αντιφατικό : Ένα ευρωσκεπτικιστικό μπλόκ από χρηματοπιστωτικές δυνάμεις, σύμμαχο με κρατιστές και τοπικιστές (βλ. Βαυαρία) μανδαρίνους που παραδοσιακά εκφάζονται στη Γερμανία με "ακαδημαικό" συντηρητικό προσωπο, συγκρούονται με την πανίσχυρη εξαγωγική βιομηχανική τάξη. Η τελευταία έχει ταυτίσει το μέλλον της με το Ευρώ και την Ευρωπαική Γερμανία. Η ρήξη της με τα κάποτε ευνοούμενά της τμήματα του κυβερνητικού συνασπισμού FDP και CSU, την οδηγεί σε μια διπλή στρατηγική εξουσίας για το 2013: Είτε "ανατροπή" με συνασπισμό SPD + Grünen είτε "μεγάλο συνασπισμό" SPD + CDU. Δεν ξέρουν άν βγαίνουν τα κουκιά για τον προτιμητέο πρώτο, φοβούνται την παραλυσία που μπορεί να φέρι ο δεύτερος.
  Ότι κι άν γίνει, για το θέμα της κρίσης και της Ευρώπης, η "εθνική ενότητα" στην Γερμανία έχει διαρραγεί ανεπανόρθωτα. Είναι άτοπο να μιλάμε πλέον για προβλέψιμη πολιτική της Γερμανίας σ' αυτό το θέμα, στο άμεσο μέλλον.
  Κι αυτό είναι καλό, πολύ καλό, με προυπόθεση ότι δεν θα μας λείψει κάποια υπομονή: Δείχνει ότι "υπάρχει ελπίδα".

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 11/08/2012 13:08:08

   Η βάση της συλλογιστικής μου Θείε, είναι η αποφυγή για τη χώρα του ρόλου του εξιλαστήριου θύματος. Γνωρίζεις ότι συμφωνώ με πολλούς, πως η τελική λύση (αν υπάρξει) θα είναι συνολική και θα αφορά την πορεία της Ευρωζώνης προς κάποιου είδους (σφιχτή ή χαλαρή, πάντως δημοσιονομικά κεντρικά ελεγχόμενη), πολιτική ένωση των χωρών - μελών της. Αυτά όλα είναι αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα και θέματα υψηλής πολιτικής. Πιστεύω πως όταν (και αν) συζητηθούν όλα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο. Άρα για μένα είναι εγκληματικά ανεύθυνη οποιαδήποτε σκέψη οικειοθελούς αποχώρησης από την Ευρωζώνη και το ευρώ αυτή την ώρα.

 72. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/08/2012 13:11:23

  Συμφωνώ απόλυτα.

 73. πολίτης avatar
  πολίτης 11/08/2012 15:53:32

  Απάντηση στο θείο.
  Σας θυμίζω ότι όλες οι ανατροπές στην ιστορία, κυρίως τη δική μας δε στηρίχτηκαν σε λογικούς συσχετισμούς αλλά στη θέληση. Τη θέληση των ανθρώπων. Αν θέλετε να εκλογικεύετε τη δειλία σας, δικαίωμά σας ασφαλώς.
  Η ειρωνία σας όμως για τον πλανήτη που ζούμε είναι άστοχη.

 74. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 11/08/2012 23:52:57

  ''.........................Αποκαλύπτονται υποθέσεις διαφθοράς. Ζητήθηκε μάλιστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό γρήγορη απονομή δικαιοσύνης σε παρόμοιες περιπτώσεις.................''

  Για τους αγαπητούς βολευτές πότε θα γίνει αυτό ????????????????

  Ο Άκης μόνος του έφαγε τα 360 δις.......................

  Ο οποίος βγαίνει από την στενή (τρόπος του λέγειν) σήμερα - αύριο με βραχιολάκι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Για να μην αρχίσει τα ξερατά ????????????????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.