#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/06/2013 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανίδρυση της ΝΔ αρχίζει σήμεραΜε μια ομιλία που θα δίνει το πολιτικό στίγμα του για την επόμενη περίοδο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών του 9ου συνεδρίου της ΝΔ σήμερα το βράδυ.

Η ΝΔ από σήμερα εισέρχεται σε διαδικασία μετεξέλιξης και ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ορίσει τις συντεταγμένες στον χάρτη της νέας ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που ετοιμάζει με στόχο να υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές.

Η ΝΔ κάνει τη δική της επανεκκίνηση σήμερα, καθώς το κόμμα έχει κυριολεκτικά βαλτώσει και μοιάζει με ένα οργανισμό  νεκρό, τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύει να διαμορφώσει ένα σύγχρονο κόμμα εξουσίας το οποίο θα είναι η πολιτική ομπρέλα των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Επί της ουσίας θα πρόκειται για την επανίδρυση της ΝΔ σε ένα κόμμα που θα εκφράζει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας που θέλουν τη σύγκρουση με τα κατεστημένα, τις συντεχνίες και τις ομάδες που έχουν καθηλώσει τη χώρα στη στασιμότητα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για τη συνολική αναγέννηση της παράταξης ως κορμού των δυνάμεων της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς που θα προσομοιάζει περισσότερο με τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα με φιλελεύθερες απόψεις.

Η στρατηγική επιδίωξη του Αντ. Σαμαρά είναι η διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής βάσης της Κεντροδεξιάς παράταξης, ώστε να εμπλουτιστεί - και άρα να ανανεωθεί ριζικά το στελεχιακό δυναμικό της - με νέο «πολιτικό προσωπικό», όχι μόνο από τον χώρο της ΝΔ, καθώς επίσης και να αλλάξει η νοοτροπία και η πολιτική κουλτούρα.

Εξάλλου, η ΝΔ έχει πάρα πολλές αδυναμίες, καταγράφεται η ανυπαρξία σαφούς ιδεολογικού πλαισίου και ουσιαστικά είναι ένα «νεκρό» κόμμα με αδρανοποιημένη κομματική βάση.

Το στοίχημα για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλους την επόμενη περίοδο είναι κατά πόσο θα καταφέρουν να αναστήσουν το κόμμα, να αλλάξουν ριζικά τις δομές του κομματικού μηχανισμού, ώστε να αποδιαρθρωθεί πλήρως η κομματική γραφειοκρατία.

Από το συνέδριο θα αναδειχθεί και η νέα φουρνιά στελεχών, καθώς επιθυμία του Σαμαρά είναι στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, δηλαδή στην Πολιτική Επιτροπή να εκλεγούν κυρίως νέα πρόσωπα που θα δώσουν τον αέρα της ανανέωσης.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, αναμένεται να εκλεγούν ως είθισται τα νέα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα είναι ριζικά ανανεωμένη και θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν πρόσωπα που δεν χαρακτηρίζονται ως στελέχη του «κομματικού σωλήνα» και των μηχανισμών.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PELIAS avatar
  PELIAS 28/06/2013 14:19:50

  Η στρατηγική επιδίωξη του Αντ. Σαμαρά είναι η διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτικής βάσης της Κεντροδεξιάς παράταξης.
  Από κεντρό....ίσως έχει μείνει κάτι πολύ λίγο , το δεξιάς έχει πετάξει και έχει πάει αλλού, με τόσο ψέμα και πούλημα που φάγαμε.
  Με βενιζέλο συνέταιρο.............ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ PELIAS 28/06/2013 14:29:23

   Πήγαινε ψεκασμένους ή ναζιστές εσύ να βρεις την...επλίδα!!!

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ PELIAS 29/06/2013 00:46:10

   Είναι η χρυσή ευκαιρία να πραγματωθεί η εθνική ενότητα. Τώρα στα δύσκολα, τώρα που δεν περισσεύει κανένας ακόμη και ο “αριστερός” ψηφοφόρος μπορεί και πρέπει να έρθει μαζί μας. Σήμερα δεν υπάρχουν στεγανά. Τι θα πει δεξιά και αριστερά; Τι σημαίνει ο όρος κεντροδεξιός και κεντροαριστερός; Τα ιδεολογικά και κομματικά μαντριά έχουν δίκαια πεθάνει. Σήμερα είναι η ευκαιρία της εθνικής ενότητας. Ο καθένας έχει τις ιδέες του όμως με ειλικρίνεια πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα. Ενωθείτε και αγνοήστε τις φωνές του διχασμού!

 2. Αsterix avatar
  Αsterix 28/06/2013 14:29:26

  Ανάπτυξη & επανίδρυση έχουν να παίξουν ξύλο στο ταε κβο ντο απόψε , θα ευχαριστηθούμε αγώνα .

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 28/06/2013 23:20:21

  Το κόμμα καλείται να αλλάξει όνομα. Το σύνθημα του συνεδρίου το σηματοδοτεί.
  ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 29/06/2013 01:00:36

  Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το όνομα. Η Ν.Δ δεν κάνει ενέργειες εντυπωσιασμού χωρίς ουσία. Αυτό είναι το όνομά μας. Δεν έχουμε τύψεις και λόγους για να αλλάξουμε όνομα. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τίποτα. Είμαστε περήφανοι που ΠΑΝΤΑ λέγαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το κόμμα ιδρύθηκε από τον μεγάλο πολιτικό Καραμανλή που εξασφάλισε το μέλλον των Ελλήνων και συνεχίζει να κουμαντάρετε από άξιους ηγέτες.
  Η Ν.Δ πρέπει να γίνει η παράταξη της μεγάλης μερίδας των Ελλήνων.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ MantisKalhas 29/06/2013 01:25:25

   ῎Εγραψες, Μάντη μου!!!!!!!!!!!

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ MantisKalhas 29/06/2013 01:59:16

   Τα είπες όλα! Ναι στις αλλαγές στην οργανωτική δομή με στόχο την ενίσχυση της εσωκομματικής δημοκρατίας, αλλά όχι σε φτηνούς εντυπωσιασμούς με την αλλαγή ονόματος!

  • Απόδημος avatar
   Απόδημος @ MantisKalhas 29/06/2013 01:59:45

   Σωστός!

 5. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 30/06/2013 16:35:47

  Το έχουμε ξανακούσει το παραμύθι από τον κωστάκη καραμανλή, ο οποίος
  μιλούσε για "επανίδρυση του κράτους" αλλά το μόνο που κατάφερε στα 6 χρόνια που "έπαιζε" τον πρωθυπουργό ήταν η επανίδρυση της Κλεπτοκτατίας από τα "γαλάζια" λαμόγια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.