#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/12/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η… επανάσταση των τζακιών στα βόρεια προάστιαΤο είδαμε κι αυτό. Η αιθαλομίχλη πνίγει κυρίως τα ακριβά προάστια της Αθήνας. Στο κόκκινο τα μικροσωματίδια στο Μαρούσι, τη Λυκόβρυση, την Αγία Παρασκευή, τη Φιλοθέη και σε όλα τα Μεσόγεια.

Πήραν φωτιά τα τζάκια μέσα στο Σαββατοκύριακο και αν έκανε κανείς μια βόλτα στις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα έβλεπε στα 10 μέτρα. Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί μικρά παιδιά και ηλικιωμένους να μην πολυβγαίνουν έξω τις ώρες που το σύννεφο πνίγει την πόλη.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πώς οι πλούσιοι επαναστάτησαν κατά του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάβουν τα τζάκια για να ζεσταθούν τα… τζάκια. Οι πλούσιοι των βορείων προαστίων δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο οι κακόμοιροι και βάζουν φωτιά στα κούτσουρα για να ζεσταθούν. Άραγε να έχουν και μαγκάλια στη Φιλοθέη;

Μπορούν, πάντως, να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να πάρουν δωρεάν ρεύμα ώστε να μην ανάβουν τα τζάκια. Άλλωστε, οι πλούσιες φαμίλιες των ακριβών προαστίων έχουν βρει τον τρόπο να κρύβουν τα εισοδήματα και να εμφανίζονται πιο φτωχοί κι από τους μισθωτούς.

Αλλά πράγματι ποιος θα περίμενε να πνίγονται και οι έχοντες στον καπνό από τα τζάκια τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. katalytikos avatar
  katalytikos 23/12/2013 07:21:57

  Το πού και πότε εμφανίζονται οι υψηλές συγκεντρώσεις δεν είναι μόνο συνάρτηση των πηγών ρύπανσης της περιοχής αλλά και άλλων παραμέτρων όπως: Θερμοκρασιακή αναστροφή, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμων, κλπ.
  Για παράδειγμα, μπορει οι υψηλές τιμές των σωματιδίων στο Περιστέρι να οφείλονται σε ένα βαθμό στις εκπομπές των Β. Προαστίων, μπορεί όμως και το αντίθετο.
  Η αιθαλομίχλη είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και υπάρχουν υπεύθυνοι!!! Δεν είναι μόνο η τιμή πετρελαίου και η κρίση, αλλά και η απόφαση του Παπακωνσταντίνου να επιτρέψει την καύση βιομάζας σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Greenpeace και άλλοι από το σύστημα της βιομάζας ήταν αυτοί που ...συμβούλευαν τους ¨πράσινους¨ αρμοδίους.
  Και περιμένουμε από ένα διαλυμμένο μηχανισμό παρακολούθησης - ενημέρωσης, να μας ...προστατεύσει. Ο θεός να μας φυλάει από ένα επεισόδιο τύπου Λονδίνου.
  Αν οι αρμόδιοι υπολόγιζαν το κόστος λόγω των επιπτώσεων στην υγεία, θα έβλεπαν ότι μεσοπρόθεσμα συμφέρει ακόμη και η δωρεάν παροχή πετρελαίου στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/12/2013 07:28:27

  Ο καπνός ανεβαίνει ψηλά, οπότε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο έχουν περισσότερους ρύπους. Έλεος πια με τα ταξικά σας συμπλέγματα, ούτε στο ΚΚΕ δεν μιλούν έτσι για την "πλουτοκρατία". Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια ΝΔ γεμάτη μετανοημένους αριστερούς;

  • George avatar
   George @ Στέργιος 23/12/2013 11:33:30

   Ησυχία! Εδώ στην τοπική μελετάμε Λένιν...που είχαμε μείνει Α! ναι:
   Without revolutionary theory there can be no revolutionary movement.
   Give us the child for 8 years and it will be a Bolshevik forever.
   Capitalism has triumphed all over the world, but this triumph is only the prelude to the triumph of labour over capital.
   .
   .
   .

 3. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 23/12/2013 07:36:05

  Ότι έγιναν τα τζάκια κύρια πηγή θέρμανσης ακόμα και στα βόρεια προάστεια θα πρέπει να προβληματίζει ως προς το σημείο που έχει φτάσει η κοινωνία, αντί να γίνεται αντικείμενο ειρωνικών άρθρων και σχολίων.
  Το γεγονός αυτό αναδυκνείει κάτι που αποκρύπτεται από την πλειοψηφία των μέσων, ότι τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι άπιαστο όνειρο για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους ιδιοκτήτες ακινήτων κλπ. Τα οικονομικά στοιχεία είναι μάρτυρες της κατάστασης. Περίπου το 40% αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του. Ανάλογο θα είναι λογικά και το ποσοστό που έχουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των έξτρα φορολογικών τους υποχρεώσεων.
  Εάν κάποιος είχε την ατυχία να δημιούργησε μια μικρή ακίνητη περιουσία ή ακόμα χειρότερα να βρέθηκε κληρονόμος της, μετά από εργασία γενεών, τιμωρείται, αφού θεωρείται ως έχων, την ίδια στιγμή που οι offshore απαλλάσσονται.
  Πετρέλαιο θα αγοράσουν όλοι αυτοί ή θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε ασφ ταμεία και κράτος σε μια εποχή με σημαντικά μειωμένες τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες ;

 4. Ανεξάρτητη Μεραρχία avatar
  Ανεξάρτητη Μεραρχία 23/12/2013 08:37:40

  Στην Κυψέλη και στην Αχαρνών έχει τζάκια;

 5. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 23/12/2013 09:29:10

  Δεν υπάρχουν διακιολογίες για την εξωφρενική τιμή ρεύματος και πετρελαίου.

  1)Δεν είναι όλοι πλούσιοι όσοι ζουν σε μία περιοχή όπως το Μαρούσι.

  2)Το που θα καθίσει το νέφος είναι συνάρτηση πολλών περιβαλλοντικών και καιρικών παραγόντων αν και πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν περισσότερα διαμερίσματα με τζάκια στα βόρεια προάστεια.

  3)Το φαινόμενο του νέφουςς δεν υπήρχε πριν να αυξηθούν οι τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου. Και δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα ΠΟΤΕ αν οι τιμές αυτές δεν φτάσουν, όχι στα επίπεδα που ήταν πριν, αλλά αισθητά φθηνότερα αφού οι έλληνες έχουν χάσει το 25% του εισοδήματός τους. Δεν φταίνει λοιπόν ούτε οι "πλούσιοι" ούτε οι φτωχοί του Λεκανοπαιδίου.

  4)Πέρυσι, θεωρούσα αδιανόητο και εξωφρενικό να ξαναζήσουμε τον τρέχοντα χειμώνα τα ίδια ακριβώς. Αναρωτιέμαι πότε θα δοθεί λύση. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση ή αν θεωρεί ότι αυτό που ζούμε είναι η λύση, να μας το πει να το έχουμε υπόψη τον Μάη ή όποτε έχουμε ξανά εκλογές.

  • George avatar
   George @ Γιώργος Αχαιός 23/12/2013 13:11:09

   Δικαιολογίες δεν υπάρχουν αλλά η πιο φτωχή χώρα της ΕΖ επένδυσε στην πιο ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, (πράσινη), εισάγει το πιο ακριβό φυσικό αέριο (γιατί άραγε) και δεν μπόρεσε να βρει άλλους τρόπους για να μην υπάρχει λαθρεμπόριο στα καύσιμα από την εξίσωση τιμών. Ακόμα και έτσι είναι αρκετά κουτοπόνηρη ώστε να δίνει επιστροφή φόρου όχι σε όλους (πρώτος φραγμός, ιδίως σε πολυκατοικίες), όχι με την παραγγελία (δεύτερος φραγμός, ιδίως στους πιο ταλαιπωρημένους από την κρίση) και όχι αρκετή αφού τα εισοδήματα έχουν μειωθεί (τρίτος φραγμός, στους πολλούς). Αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης ΚΑΙ αιθαλομίχλη. Πρέπει να έχεις μελετήσει πολύ για να το καταφέρεις.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ George 23/12/2013 18:53:24

    Τελικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε ότι δικαιολογίες δεν υπάρχουν;

    • George avatar
     George @ Γιώργος Αχαιός 23/12/2013 19:44:05

     Συμφωνούμε, αναφέρω πως μπήκαμε στη φάκα γιατί΄μόνο η αντίστροφη πορεία μπορεί να μας βγάλει. Η πράσινη ανάπτυξη ΕΦΕΡΕ ΝΕΦΟΣ (φωνάζω μπας και το ακούσει κανένας οικολόγος).
     Το ακριβό φυσικό αέριο που πληρώνει η Ελλάδα το πληρώνει ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ? (φωνάζω γιατί μπορεί να πληρώνουμε και σε Ελληνες, λέω εγώ τώρα). Αφού η εξίσωση στην τιμή των καυσίμων έγινε για να σταματήσει το λαθρεμπόριο δεν θα έπρεπε η διαφορά να δίνεται ολόκληρη πίσω στους καταναλωτές,με τα ανάλογα κριτήρια κατανάλωσης φυσικά. Και κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τα κέρδη από την πάταξη του λαθρεμπορίου? (φωνάζω γιατί μπορεί να ακούει ο Στουρνάρας-καλά πλάκα κάνω, αυτός σίγουρα δεν ακούει)

   • GLAD avatar
    GLAD @ George 23/12/2013 23:18:58

    Έχεις απόλυτο δίκαιο κατά την γνώμη μου .
    Ανάλογη άποψη έχω διατυπώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο Antinews.
    Τα όντως "πράσινα" "άλογα" , έπραξαν τουλάχιστον(?) άλογα .
    Οι ύποπτες παρέες και συγκλίσεις "οικολόγων εναλλακτικών" και "Παπανδρεομπιρμπίλων" , λειτούργησαν τελικά κατά των συμφερόντων της κοινωνίας και υπέρ διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων , που σίγουρα είναι χρηματοδότες τους .
    Το κόλπο με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , τα δικαιώματα ρύπων και τις σχετικές σκανδαλώδεις τιμές , συνιστά κατά την πλέον επιεική εκδοχή πολιτικό έγκλημα.
    Όποιος το 2011 , έτυχε να βρεθεί στην παρουσίαση σχετικού με το θέμα βιβλίου του Σταύρου Καλογιάννη , διέκρινε άνετα μιά έντονη αμηχανία μεταξύ "ειδικών" και μη ενώπιον κοινού , γιά το αν ήταν ορθή η ευθυγράμμιση της χώρας με τα του "Κυότο" κλπ.
    Πολύ σύντομα απεδείχθη ότι απετέλεσε κορυφαίο λάθος .
    Αν δε το δει κανείς και από την οπτική της συνακόλουθης πορείας της οντότητας της ΔΕΗ , μπορεί σύντομα να έχουμε πάλι ένα τεράστιο σκάνδαλο - ίσως από τα πλέον μεγάλα .

 6. man8os avatar
  man8os 23/12/2013 13:33:26

  Η καπνα της Αθηνας εξαιτειας των νοτιων ανεμων εγκλωβιζεται στα βορεια του λεκανοπεδιου και προκαλει απιστευτη ρυπανση στην ατμοσφαιρα των βορειοτερων συνοικιων.

 7. Σ Μ avatar
  Σ Μ 23/12/2013 13:47:41

  Ναὶ γιατί ὡς γνωστὸν ὅσοι μένουν π.χ. Ἁγία Παρασκευὴ τὸ φυσᾶνε καὶ δὲν ἔχουν σοβαρὰ οἰκονομικὰ προβλήματα. Νὰ ἀρχίσω μὲ παραδείγματα; Πάντως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σπίτια ποὺ γνωρίζω στὴν... πλούσια Ἁγία Παρασκευὴ ψοφᾶνε στὸ κρύο ὅλη μέρα μὲ πλήρη ἀδυναμία γιὰ καλοριφὲρ ἤ ἠλεκτρικὴ θέρμανση καὶ περιμένουν νὰ ἀνάψει τὸ τζάκι τὸ βράδυ γιὰ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΑ. Οἱ Μαρίες Ἀντουανέτες τοῦ Μαξίμου βέβαια κάνουν πὼς δὲν καταλαβαίνουν.

 8. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 23/12/2013 18:57:45

  Δεν υπάρχουν διακιολογίες για τη σημερινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Απορώ πώς σκέφτονται οι κυβερνώντες.

 9. Θανάσης avatar
  Θανάσης 24/12/2013 05:16:37

  Πρέπει να ντρέπεσαι και μόνο που ονομάζεις το Μαρούσι ακριβή περιοχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.