#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανάσταση της Εκάλης: Να δω βιζόν να ανεμίζει έξω από τη Βουλή και τι στον κόσμοΗ λογική από την τρέλα λογικά απέχει πολύ, όμως, στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι μια σταλιά δρόμος. Και το παράλογο τις περισσότερες φορές καταντά τόσο γελοίο που δεν έχει προηγούμενο.

Η συνέντευξη του Γ. Σ Στουρνάρα στο Βήμα, που είχε πει ότι πρέπει να πληρώσει και η Εκάλη, αναφερόμενος προφανώς στο φόρο ακινήτων, αποτέλεσε νέο πεδίο αντιπαράθεσης. Αυτή τη φορά, στον υπουργό απάντησαν οι… κάτοικοι της Εκάλης, μέσω των συμβούλων της που εκλέγονται στον διευρυμένο δήμο Κηφισιάς.

Με επιστολή τους απαντούν στον υπουργό, απαντούν γενικά στην κυβέρνησης γιατί δεν πρέπει να πληρώσουν. Ίσως δεν υπάρχει άλλη περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία να απαντούν κάτοικοι ενός πλούσιου προαστίου στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι πρέπει και αυτοί να πληρώσουν.

Δεν απαντά η Νίκαια, το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός. Δεν απαντά καν το Παγκράτι, ο Βύρωνας ή το Περιστέρι. Αυτοί που ξεκινούν την… επανάσταση κατά της φορολογίας είναι οι κάτοικοι της Εκάλης. Μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεφοπλιστές, πολιτικοί όλων των κομμάτων (άραγε και ο πρωθυπουργός χέρι – χέρι με τον Γ. Παπανδρέου;), στελέχη επιχειρήσεων, γόνοι σημαντικών αστικών οικογενειών. Λέτε να ετοιμάζονται να κάνουν διαδήλωση στο Σύνταγμα;

Να δω βιζόν να ανεμίζει έξω από τη Βουλή και τι στον κόσμο.

Λέτε η Εκάλη να συμμαχήσει με τη Φιλοθέη και να κάνει… μποϊκοτάζ στις εκλογές διαμαρτυρόμενη για τους φόρους στις βίλες και τις πισίνες.

Αυτό δεν θα είναι τα νέα Οκτωβριανά, ούτε καν την Αλέκα δεν θα δούμε στο δρόμο. Θα είναι η… επανάσταση των πισινών. Θα κάνουν πορεία στην Κηφισίας τα Καγιέν και οι Μερσεντές, θα παρκάρουν στο Σύνταγμα και θα κάνουν οι μεγαλοκυρίες καθιστική διαμαρτυρία, αφού πρώτα βάλουν τα μεταξωτά μαξιλάρια τους. Διότι η επανάσταση – επανάσταση αλλά μην κρυώσουμε κιόλας τον… πισινό μας.

Οι Εκαλίτες, μαζί με τους Κηφισιώτες, τους Καστριώτες και τους Διονυσιώτες σηκώνουν παντιέρα ρόζα και διαμαρτύρονται γιατί αυτοί πληρώνουν φόρους αλλά ο κ. Στουρνάρας δεν είναι ικανός να πιάσει τη φοροδιαφυγή. Έχουν και χιούμορ δηλαδή. Διότι αν πράγματι η κυβέρνηση είχε τα κότσια να τσακίσει τη φοροδιαφυγή τότε δε θα είχε μείνει κάτοικος της Εκάλης που να μην το είχαν ξεσκονίσει.

Ποιοι είναι κύριοι και κυρίες στη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με λεφτά στο εξωτερικό; Εμείς είμαστε ή μήπως ο μεροκαματιάρης στα Ταμπούρια; Εσείς όλοι είστε που στα δύσκολα βγάλατε τα λεφτά σας στις ξένες τράπεζες και περιμένετε πότε θα γυρίσουμε στη δραχμή.

Ποιοι φοροδιαφεύγουν τόσα χρόνια. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι; Δεν ξέρω κανέναν από αυτές τις κατηγορίες να κατοικούν από Εκάλη και πάνω.

Είπαμε. Είναι τόσα τα παράλογα στην Ελλάδα που δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε να κρατάνε… μολότοφ και οι κάτοικοι της Εκάλης. Και φυσικά να έχουν μαντίλια στο στόμα για να μην πνίγονται από χημικά. Μόνο που τα μαντήλια θα είναι… Luis Vuitton και Chanel. Θέλει στυλ η σύγκρουση με την εξουσία.

Όλο αυτό μας θυμίζει την πλούσια μεγαλοκυρία του Λαζόπουλου από τους 10 Μικρούς Μήτσους που πήγε στο συλλαλητήριο κι έλεγε: «Κατέβηκα με τη Μερσεντές στο κέντρο, μα καλά. Ολόκληρο συλλαλητήριο και δεν είχε ούτε ένα πάρκινγκ;

 

Διαβάστε την επιστολή

Ως "Absentee Landlords" χαρακτήρισε συλλήβδην τους κατοίκους της Εκάλης  ο κ. Στουρνάρας με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής της 1.12.2013. Θα θέλαμε λοιπόν εντελώς επιγραμματικά να τον πληροφορήσουμε τα εξής:

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει κ. Υπουργέ εν αντιθέσει με κάποιους «τεχνοκράτες» αγνώστων απολαβών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Η Εκάλη είναι εδώ και πληρώνει:

-Πλασματικές αντικειμενικές αξίες της τάξεως των 4450 € / τ.μ.
-Τέλος Ακίνητης Περιουσίας επ’  αυτών
-Τέλος Ακαλύπτων επ’ αυτών
-Φόρο Ακίνητης Περιουσίας επ’ αυτών
-Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επ’ αυτών
-Παράλογα Τέλη μεταβιβάσεων, γονικών παροχών κ.λ.π. επ΄ αυτών
-Δημοτικά τέλη σχεδόν διπλάσια των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς.
-Δημοτικό φόρο
-Πετρέλαιο θέρμανσης σε παράλογες τιμές που εσείς επιβάλλατε και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα λοιπά εισοδηματικά κριτήρια λόγω ιδιοκτησιών με αντικειμενική αξία μεγαλύτερης των 200.000 €.
-Την μη ύπαρξη εναλλακτικού τρόπου θέρμανσης γιατί στην περιοχή δεν λειτουργεί δίκτυο αερίου καυσίμου.
-Το κόστος βυτιοφόρου για αποχέτευση μεγάλου αριθμού ιδιοκτησιών γιατί το δίκτυο αποχέτευσης τώρα κατασκευάζεται.

Επίσης πληρώνουμε παράλογα τέλη αποχέτευσης διότι η ΕΥΔΑΠ χρεώνει όσες ιδιοκτησίες συνδέονται με το δίκτυο της το νερό του ποτίσματος των κήπων ως αποχετευόμενο, ενώ προσεχώς θα πληρώνουμε και διόδια για να πάμε σπίτια μας.

Εν τω μεταξύ εσείς κ. Στουρνάρα ως τεχνοκράτης και καθηγητής έχετε αποτύχει να:

-Εντοπίσετε και να φορολογήσετε τις δεκάδες offshore επιχειρήσεις που έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την ιδιοκτησία ακινήτων.
-Να εκκαθαρίσετε και να στείλετε εγκαίρως τα εκκαθαριστικά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας του 2010, 2011, 2012, και 2013 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν μέσα σε δέκα μήνες φόρους 4 ετών.
-Να αναθεωρήσετε (μειώσετε) τις αντικειμενικές αξίες από το 2006.
-Να φορολογήσετε έστω και υποτυπωδώς την τεράστια φορολογητέα ύλη από αυτούς που κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση φοροδιαφεύγουν σε βάρος των υπολοίπων.
-Να δώσετε πειστικές εξηγήσεις γιατί πρέπει να πληρώσει η Εκάλη απέναντι σε άλλες ακριβές περιοχές του λεκανοπέδιου όπως Καβούρι, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Κολωνάκι κ.α. συντηρώντας αυτόν τον λανθάνοντα ρατσισμό έναντι των κατοίκων μιας περιοχής.

Το μεγάλο δυστύχημα όμως κ. Υπουργέ είναι ότι ενώ εσείς μεθαύριο θα παρέχετει τις υπηρεσίες σας ως freelancer στην City Group στην Morgan Stanley η σε κάποιο άλλον αξιοσέβαστο οργανισμό, η ιστορία θα σας χρεώσει την τελική υπογραφή για την εσκεμμένη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης στην χώρα μας και ίσως και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 09/12/2013 11:20:39

  Ατυχές σχόλειο. Αν κάποιος κάτοικος της Εκάλης φοροδιαφεύγει οφείλει η εφορία να του πάρει το σκάλπ και όχι μόνο το σπίτι. Το ίδιο όμως και για κάθε περιοχή της Ελλάδας. Να του πάρει το σπίτι επειδή μένει στην Εκάλη και επομένως φοροδιαφεύγει, δείχνει ότι έχει χαθεί τελείως ο μπούσουλας και επιχειρήματα πιά δεν υπάρχουν οπότε ..."και σεις βαράτε τους μαύρους"

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 09/12/2013 13:40:09

  Φοβάμαι ότι οι διαμαρτυρίες των συγκεκριμένων ακούγονται ευκρινέστερα άλλων.

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 09/12/2013 16:13:25

  - Πρέπει να πληρώσει (κάτι τίς) και η Εκάλη.
  - Πρέπει να πληρώσει (κάτι τίς) και η πολιτική αφρόκρεμα πού έχει μάθει μόνο νά παίρνει.

  Εδώ βρίσκεται όμως τό μεγάλο πολιτικό πρόβλημα πού δημιουργήθηκε μέ τόν φόρο ακινήτων καί τήν τεράστια έκταση πού γνώρισε στά ΜΜΕ. Θίγονται καί «ίδια» συμφέροντα. Δεξιά καί αριστερά, γιατί οι φόροι είναι μόνο γιά τό πόπολο. Εκεί δέν ενοχλούν. Κάνουμε μιά-δυό δακρύβρεκτες εκπομπές καί τό θέμα τελειώνει. Άκου νά πληρώνει καί η αριστοκρατία φόρους;

  Άσε δέ τήν άλλη «επιδρομή» στά αριστοκρατικά τους δικαιώματα νά μήν πληρώνουν τίποτα καί νά λύνουν τά προβληματάκια μέ τήν «επέμβαση» υπουργού καί παραγόντων. Πώς τήν πάτησε έτσι η κλεπτοκρατική μας αριστοκρατία καί δέχθηκε τήν απαίτηση τών κατοχικών δυνάμεων τής Τρόϊκας νά δημιουργηθεί ανεξάρτητη γενική γραμματεία εσόδων μέ μόνιμο διοικητή γιά μιά πενταετία;
  Γιατί δέν επεμβαίνει ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, οι υπάλληλοί μας δηλαδή καί νά εξαιρεί -όπως γινόταν δεκαετίες τώρα- τούς αριστοκράτες από τήν υποχρέωση καταβολής εισφορών καί φόρων μέ χάσιμο φακέλου, μή έλεγχο ή αδυναμία ελέγχου (λόγω υπστελέχωσης βεβαίως-βεβαίως!!!), προσφυγή σέ δικαστήρια μή απόδοσης δικαιοσύνης καί έχουμε πιά προφυλακισμούς καί κατασχέσεις;
  Είναι δυνατόν ο Γαβαλάς στήν φυλακή; ο Λαυρεντιάδης καί τόσοι άλλοι. Αυτό είναι κρατική τρομοκρατία. Είναι Ύβρις έναντι τής αριστείας τών κλεπτοκρατών. Πώς νά πληρώσει η κλεπτοκρατία τίς υποχρεώσεις της χωρίς νά μπορεί νά κλέβει τό εκατονταπλάσιο τών υποχρεώσεών της; Γίνονται αυτά τά πράγματα σέ μιά κοινοβουλευτική δημοκρατία τής αρεσκείας μας;
  Νά φύγει πάραυτα ο Στουρνάρας, ο Σαμαράς καί όσοι τόν στηρίζουν. Τό κράτος αυτό είναι δικό μας. Εμείς τό φτιάξαμε μέ κόπους καί αγώνες. Εμείς διδάξαμε τό πόπολο νά ψηφίζει κλεπτοκρατία. Εμείς φροντίσαμε νά τού δίνουμε τό δικαίωμα νά κλέβει δέκα ευρώ από τά δικά του καί νά έχει τύψεις, νά αισθάνεται συνένοχος στήν δική μας μεγάλη κλοπή τών δικών του κόπων. Εμείς φροντίσαμε νά τό ηλιθοποιήσουμε σέ τέτοιο σημείο πού νά μήν ενδιαφέρεται γιά τούς νόμους πού ψηφίζαμε καί ήταν ανεφάρμοστοι. Εμείς αναγκάζαμε μέ τούς αναφάρμοστους νόμους μας τό πόπολο νά παρανομεί καί οι δικοί μας νά ζούν μέ φακελάκια. Εμείς δέν περνούσαμε σέ κάθε άσχετο νομοσχέδιο φωτογραφικές τροπολογίες μέ τά πληρωμένα τσιράκια μας τούς βουλευτές γιά νά κάνουμε τήν δουλειά μας.
  Τί θέλουν δηλαδή, νά χάσουμε όλα μας τά προνόμια; Εμείς δέν είμαστε η αστική τάξη; οι καθοδηγητές τού πόπολου; οι εκπρόσωποί του στήν Ελβετία, Παρίσι, Λονδίνο, Μύκονο καί αλλαχού;
  Πώς τήν βλέπει σήμερα η κυβέρνηση!!! Θά πληρώσουμε καί εμείς γιά τά κλεμμένα;
  Χίλιες φορές νά έρθει τό ΣΥΡΙΖΑ στήν κυβέρνηση καί νά ελέγξει από αριστερά τό πόπολο.
  Ποιός δημιούργησε τήν «μεγάλη δημοκρατική» παράταξη τού ΠΑΣΟΚ; Εμείς δέν τήν δημιουργήσαμε;
  Εμπρός λοιπόν γιά μιά νέα «αλλαγή». Νά απαλαχθούμε από τούς νεναίκους τού Σαμαρά καί νά φέρουμε στή εξουσία τούς «αντιμνημονιακούς». Τά δικά μας παιδιά πού σέβονται τό ψωμί πού τρώνε. Τό χέρι πού τούς ταΐζει. Αυτούς πού αναγνωρίζουν τίς ανάγκες μας καί τίς ανάγκες τού πόπολου. Καί νέα Δραχμή άν χρειασθεί. Καί αγορανομικές διατάξεις πού θά χρειασθεί καί δελτίο τροφίμων γιά τό πόπολο πού θά χρειασθεί.
  Τήν πατρίδα ΜΑΣ νά σώσουμε.
  Τήν δική ΜΑΣ πατρίδα μέ τήν αριστερή καρδιά (γιά τό πόπολο) καί τήν μεγάλη μας «δεξιά» τσέπη.

 4. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/12/2013 18:03:40

  Εκάλη - ενωμένη - ποτέ - νικημένη!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/12/2013 18:06:28

   Βέβαια ένα δίκιο στις αντικειμενικές το ΄χουν. Και υπάρχουν μερικοί, μικρομεσαίοι, που 'χαν πάρει ακίνητο προίκα ή κληρονομιά προ αμνημονεύτων ετών, δοξάζοντας τότε την κωλοφαρδία τους, και σήμερα συνταξιούχοι τραβάνε τα μαλλιά τους με τον φόρο, τον οποίο αδυνατούν να πληρώσουν. Ομολογώ όμως πως τα δάκρυα μου τα κρατώ γι' άλλους...

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/12/2013 19:30:56

    Γειά σου ρε Φαήλο ψυχοπονιάρη! :)

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/12/2013 20:08:01

   Φροντίστε εσείς εκεί να παραδώσετε πάλι τη χώρα στις "Δημοκρατικές" δυναμεις στους "58" του "Κέντρου".

 5. christof avatar
  christof 09/12/2013 19:41:41

  Ελεος γαλαζιοι αριστεροι λαικιστες της δεξιας.Τι περισσοτερο θα τους παρει ο Συριζα,οταν οψεποτε ελθει στην εξουσια ? Το πολυ να βαλει και καμια φτωχη οικογενεια με τους πλουσιους συνταξιουχους να εχουν και παρεα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.