#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανάσταση που χρειάζεται η χώραΤο 1980, η Ελλάδα ήταν μια χώρα που γύριζε επιτυχημένα σελίδα ώστε να περάσει επιτέλους στην σύγχρονη εποχή. Ήταν μια χώρα έτοιμη να κατακτήσει όλα όσα της είχαν στερήσει η καταστροφική κατοχή, ο αδελφοκτόνος εμφύλιος και φυσικά η δυσάρεστη πολύχρονη παρένθεση της απριλιανής χούντας. Ο Κων/νος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, άφησε μια χώρα που μόλις είχε γίνει δεκτή στην τότε ΕΟΚ και πληρούσε ήδη (στα αληθινά, όχι στα ψεύτικα) τα κριτήρια του μετέπειτα Μάαστριχτ!

Άφησε επίσης μια κοινωνία που αντίθετα με τους διαδεδομένους αστικούς μύθους της αριστεράς, είχε αρχίσει να αποβάλλει τους κίβδηλους πολιτικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος, έναν παραγωγικό οικονομικό ιστό που έσφυζε από ζωή (παρά τις κρατικοποιήσεις – ουδείς αναμάρτητος) και μια δημόσια διοίκηση που εκσυγχρονίζονταν ταχέως, και μπορούσε να λειτουργεί ομαλά ακόμη και απούσης της κεντρικής κυβερνήσεως χάρη στον θεσμό των γενικών διευθυντών.

Μετά, ενέσκηψε η πράσινη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα προσωπικά. Ανέβηκαν στην εξουσία (κυριολεκτικά την «καβάλησαν») άνθρωποι διψασμένοι για δύναμη και χρήμα, χωρίς όμως κανένα κριτήριο και κανέναν ηθμό αξιοσύνης και ηθικής. Κάτω από τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, βρήκαν φιλόξενη στέγη φύρδην-μίγδην ανακατεμένοι, λαμόγια του κρατικού «συνδικαλισμού», αιώνιοι καταληψίες φοιτητές της περιόδου 1978-1981, κατά δήλωση «δημοσιογράφοι» που τα αρπάζανε από όποιον τους τα έχωνε καλύτερα, αχυράνθρωποι των κλαδικών με μοναδικό προσόν την πράσινη ταυτότητα του κόμματος και διάφορες γραφικές περσόνες της δήθεν «αριστερής» διανόησης που εξαργύρωναν παλιά και καινούρια γραμμάτια «αγώνων», κυρίως αυτοί που προέρχονταν από την περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου». Είχαμε φτάσει στο γελοίο αριστερό οξύμωρο, όσοι δήλωναν στα πρώτα χρόνια του Παπανδρεϊσμού πως «ήταν κι αυτοί στο Πολυτεχνείο» να χρειάζονται τρία στάδια Μαρακανά και βάλε για να χωρέσουν μέσα!

Όλοι ετούτοι, εν είδη λαφύρου κατέλαβαν το δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δημιουργώντας αμέσως τα τοπικά συνδικαλιστικά φέουδα με το απαράδεκτο «άβατο» και την ευχέρεια να κατεβάζουν διακόπτες, τηλεφωνικές γραμμές και … παντελόνια! Αυτά τα βιλαέτια και τα φέουδα δυστυχώς εξακολουθούν ακόμη και σήμερα, μετά την καταστροφή που έφεραν στην χώρα και μετά από τρία χρόνια σκληρής λιτότητας και πόνου για μεγάλο μέρος του λαού, να ζουν και να βασιλεύουν. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά να μας κουνούν με αυθάδεια το δάκτυλο και να εμφανίζονται με θράσος χιλίων πιθήκων ως τιμητές και «μεταρρυθμιστές» ποντάροντας στην κοντή εθνική μας μνήμη και στην ανάγκη της χώρας να κυβερνηθεί.

Ε, λοιπόν, τέρμα τα ψέματα. Συγκυβέρνηση με αυτούς που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό και αμετανόητοι εξακολουθούν να υπερασπίζονται από το μετερίζι όπου ο καθείς τους είχε ταχθεί από το κόμμα του κυρίου Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικών, τον κρατισμό και το στρεβλό κρατικοδίαιτο και διαπλεκόμενο πελατειακό οικονομικο-πολιτικό μοντέλο που μας κατέστρεψε, δεν γίνεται! Όλοι αυτοί θα πρέπει να εξαφανιστούν έστω και ανορθόδοξα. Αν δεν απαλλαγούμε συνολικά από το άγος που ορισμένοι αποκαλούμε «σύστημα ΠΑΣΟΚ» η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να σωθεί. Η αυτονόητη επανάσταση που χρειάζεται η χώρα, είναι ο ολομέτωπος αγώνας ενάντια στο "σύστημα ΠΑΣΟΚ", οπουδήποτε αυτό και αν κρύβεται.Η λύση είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Όχι αμέσως, αλλά γρήγορα, ίσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Η επόμενη μέρα για την χώρα ή θα είναι απαλλαγμένη από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» ή δεν θα υπάρξει ποτέ. Αν όλοι οι Έλληνες της κυβερνώσας - και όχι μόνο - κεντροδεξιάς δεν αντιληφθούμε αυτό το προφανές διακύβευμα, αν συνεχίσουμε να δίνουμε συγχωροχάρτια στην πράσινη ακρίδα για χάρη της κυβερνησιμότητας, αν συνεχίζουμε να διορίζουμε ανεκδιήγητους χαρακτηριστικούς εκπροσώπους των καταστροφέων μας σε θέσεις – κλειδιά, αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε μια δημόσια διοίκηση που δεν λέει να εκσυγχρονιστεί αφού τα περισσότερα υψηλόβαθμα και μεσαία στελέχη της ανήκουν ακόμη στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, αν επιτρέψουμε σε όλους αυτούς τους ολετήρες της χώρας να δίνουν (επιτυχημένες) μάχες οπισθοφυλακών και να προασπίζονται ακόμη και σήμερα τα άνομα και ανομολόγητα «κεκτημένα» τους και την μακροημέρευση των λογής-λογής διαπλεκόμενων αφεντικών τους, τότε λυπάμαι που το γράφω τόσο ωμά, αλλά στο τέλος θα χαρακτηρισθούμε όχι συνεργάτες, αλλά συνένοχοι.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PELIAS avatar
  PELIAS 29/07/2013 09:33:46

  ΝΔ=ΠΑΣΟΚ=Ο
  Αυτό βλέπει και ζει ο πολύς κόσμος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ PELIAS 29/07/2013 15:35:12

   Αυτό μοιάζει με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία, στην περίπτωσή μας ψήφο. Πρώτα σε αναγκάζω να κυβερνήσεις με το ΠΑΣΟΚ και μετά σου λέω ότι είστε ίδιοι! Ε, δεν πάει έτσι αγαπητέ μου!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ PELIAS 29/07/2013 17:48:48

   Δηλαδή με ποιον έπρεπε να κάνει κυβέρνηση ο Σαμαράς; Είχε αυτοδυναμία και το έκανε; Ο Κουβέλης ήταν μόνιμα με ένα πόδι μέσα και ένα έξω. Ή ήταν καλύτερα να δώσει ψήφο ανοχής ο Σαμαράς για να κυβερνήσει ο Τσίπρας που βγήκε δεύτερος; Θα ήταν πιο δημοκρατικό; Αυτοί που δεν ψήφισαν Σαμαρά δε μπορούν να κρίνουν το θέμα της συγκυβέρνησης. Εσείς φταίτε που τον στείλατε παρέα με τον Μπένυ. Μή ζητάτε ρέστα τώρα Αν τον ψηφίζατε και έβγαινε αυτοδύναμος να λέγατε ότι θέλατε. Τώρα μόκο...

   • _Mara_ avatar
    _Mara_ @ Γεώργιος Τ. 29/07/2013 21:11:21

    Γιώργο, η αυτοδυναμία δεν είναι πίτσα να την παραγγέλνεις και να σου έρχεται όποτε θέλεις.....
    Ο λαός θα του την έδινε απλόχερα τον Δεκέμβρη του ΄11 αλλά..... δεν τόλμησε.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Άν επέμενε τότε σε άμεσες εκλογές, τώρα δεν θα υπήρχαν ΑΝΕΛ, δεν θα εκτοξευόταν ο Σύριζα από το περίπου 4% στο 24% και βάλε..., ούτε βέβαια θα είχαμε τις μαύρες μπλούζες από το 0,5% στο 18%.....
    Μην δικαιολογούμε λοιπόν τα πάντα.

 2. Δημητριος avatar
  Δημητριος 29/07/2013 09:40:14

  Ειναι το δευτερο αρθρο του antinews σε 24 ωρες που μιλαει για την αναγκη εκλογων.
  Κατα τα αλλα, συμφωνω με τις διαπιστωσεις του αρθρου, αλλα , ποτε θα καταλαβετε οτι μεγαλο μερος του ελληνικου λαου ειναι εθισμενο στην αναξιοκρατια και στη χρηση πλαγιων μεσων, με την υψηλη προστασια και αρωγη της εκαστοτε εξουσιας ?

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Δημητριος 29/07/2013 11:34:41

   Γι'αυτο και αντιδρα στην προσπαθεια να αλλαξουν οι νοοτροπιες και πρακτικες.Ομως σε αυτο το σημειο δεν υπαρχει αλλη επιλογη.Η θα φτιαξουμε κρατος για τα παιδια μας η' παιδοτοπους για τις συνιστωσες

  • Cartoon avatar
   Cartoon @ Δημητριος 29/07/2013 16:54:59

   Οι εκλογες για τον οκτωμβριο εχουν αποφασιστει νομιζω.Δεν ειναι τυχαια η δηλωση-απειλη Μπαλτακου ουτε τα δημοσιευματα σε φιλοκυβερνητικα ΜΜΕ.Το ολο προβλημα ειναι πως θα περασει επικοινωνιακα.Αν παραιτηθει ο ΑΣ και προκηρυχθουν εκλογες ειναι η μεγαλυτερη αποδοχη αποτυχιας.Αρα η "λυση" ενος μικρου ανταρτικου σε καποια μελλοντικη ψηφοφορια στην βουλη ειναι μια αριστη επιλογη.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/07/2013 10:24:00

  Zειτε στο παρελθον.Το 1981 η Ελλαδα καταστραφηκε γιατι καποιοι νομισαν οτι θα παρουν ρεβανς για το 1944.Ετσι και σημερα καποιοι νομιζουν οτι ειναι καιρος να παρουν ρεβανς για το 1981.Ό γεγονε γεγονε ομως και ουκ απογιγνεται.
  Με απλα μαθηματικα το ΠΑΣΟΚ θα ειναι παντα κυβερνητικος εταιρος γιατι ειναι στο μεσον του πολιτικου χαρτη και κανεις δεν εχει αυτοδυναμια.Δεν θα μπορει φυσικα να κανει τα ιδια.Άλλο το ΠΑΣΟΚ σημερα και άλλο το 1985 οπως άλλη η ΝΔ ηταν το 1980 και άλλη η "δεξια" του 1945 για την οποια δημαγωγουσε ο Ανδρεας.
  Εκλογες σημαινουν πτωση Σαμαρα και κυβερνηση συνασπισμου με πρωθυπουργο από άλλο κόμμα (ποιον δεν ξερω) με ρολο πρωταγωνιστικο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Δεν μπορειτε να γυρισετε το ρολοι του χρονου στο 1981.Και επαναλαμβανω οτι παρομοια νοοτροπια ειχαν οι πασοκοι τοτε που νομιζαν οτι ανατρεποντας το κρατος της δεξιας θα γυριζαν στο 1945 με το σοσιαλιστικο μετασχηματισμο της κοινωνιας.Τη στιγμη που παγκοσμιως ανεβαιναν Ρηγκαν - Θατσερ και ετοιμαζοταν ο Γκορμπατσωφ να πει χαιρετισματα η Ελλάδα νομιζε οτι ηταν ακομη στη δεκαετια του 40.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ψυχραιμια 29/07/2013 15:44:22

   Που είδατε την διάθεση για ρεβάνς; Εκείνο που λέω είναι πως ΔΕΝ είναι άλλο το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" του 1981 και άλλο το σημερινό "σύστημα ΠΑΣΟΚ" που δεν λέει να ξεκολλήσει από την εξουσία με τίποτε! Αυτό είναι λάθος θεώρηση και όλοι αυτοί που ονειρεύονται επιστροφή στην "ανδρεοπαπανδρεϊκή νιρβάνα" σε όποια κόμματα κι αν είναι "κρυμμένοι", αποτελούν το σημερινό "σύστημα ΠΑΣΟΚ" και είναι αυτοί ακριβώς που κρατούν την χώρα καθηλωμένη στον βούρκο. Είναι επιτακτική ανάγκη όλοι αυτοί να εγκαταλείψουν το προσκήνιο και την εξουσία και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό στην Δημοκρατία είναι οι εκλογές. Όσο αυτό το σύστημα παραμένει ακλόνητο και μάλιστα συγκυβερνά και κατέχει τις θέσεις-κλειδιά στην δημόσια διοίκηση, η χώρα ποτέ δεν θα ορθοποδήσει όσο ικανός και αν είναι ο Πρωθυπουργός!

 4. Κώστας avatar
  Κώστας 29/07/2013 10:38:24

  Περιμένω ένα άρθρο για την Ελλάδα μετά τις 7-3-2004. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/07/2013 11:01:04

  Δυστυχως δεν είναι μόνο το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" αγαπητέ Φαραώ.
  Την σκανδαλωδώς δυσανάλογη κρατική διαφήμιση σε έντυπα όπως του κ. Τράγκα και Κουρη, που απλώς εξασφάλιζε τη χλιδή των εκδοτών τους, δεν την έδινε το "σύστημα ΠΑΣΟΚ"
  h**p://www.antinews.gr/2010/10/08/65177/
  Πόσο αγνώμονες είναι το βλέπετε τώρα: Ο κ. Τράγκας έγινε μεγάφωνο της ΧΑ.
  Και από την άλλη, σε αντίθεση με τον κ. Μάρτενς, δεν πιέζει στις συνεντεύξεις τον κ. Τσίπρα! Αλλά αρκετούς "δεξιούς" τους ενοχλεί που πίεσε τον κ. Τσίπρα ο "Γερμανός". Αλλα δεν τους ενοχλεί που τον χαιδεύει ο κ. Τράγκας ! Ο ίδιος που χαιδεύει και τους Χρυσαυγίτες !
  Το ακόμη πιό παράδοξο είναι ότι αυτό δεν ενοχλεί και κάποιους ΣΥΡΙΖαίους.
  Μιλάμε για αχτύπητο ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης...

 6. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 29/07/2013 11:23:51

  Το «Συστημα ΠΑΣΟΚ» εντάσσεται ως υποσύνολο στο Σύστημα Μεταπολίτευσις , που εσηματοδότησε την επάνοδο του «πολιτικού κόσμου» στη νομή και κατοχή της Εξουσίας μετά το επταετές διάλειμμα αποχής...
  Το 1980 ήδη η ροπή των πολιτικών πραγμάτων οδηγούσε σε παπανδρεϊκή διακυβέρνηση με όλα τα κακά συμπαρομαρτούντα.

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/07/2013 11:27:27

  Όλο και περισσότερο, έχω την εντύπωση ότι μόνον με ολική απόσυρση του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και δημιουργία ενός άλλου, χωρίς βαρίδια, θα γίνει μια νέα αρχή.
  Η σημερινή ΝΔ, το σημερινό υπόλειμμα του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, είναι παράγωγα του αποτυχημένου πολιτικού σκηνικού 1980 - 2008, είναι τα συντρίμμια που απέμειναν απο την καταστροφή. Ενδιάμεσα, μεταβατικά σχήματα, μη βιώσιμα.
  Έχουμε δρόμο πριν σχηματισθούν απο τα συντρίμμια καινούργιες δυνάμεις.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Uncle Stgm 29/07/2013 17:53:01

   Μια δύναμη θέλουμε και θα έρθει. Μόνο που θα προέρχεται από παλιά γενιά. Πολύ παλιά. Και θα παίζει μόνος του στο γήπεδο. Χωρίς ΜΜΕ να ανλλοιώνουν. Χωρίς λαϊκιστές να κράζουν. Χωρίς λαό πλανεμένο και απαίδευτο. Θα έχει ξυπνήσει λίγο απότομα από το βαθύ ύπνο αλλά δε γίνεται διαφορετικά. Με έναν νέο Καποδίστρια που να μείνει για 20-30 χρόνια να φτιάξει τη Νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο Σαμαράς αλλά δεν είναι στο χέρι του. Θυμηθείτε το. Ο Πούτιν μπροστά του είναι σκυλάκι κανίς...

 8. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 29/07/2013 11:41:49

  Κουραστηκε νομιζω αυτη η χωρα να οργανωνει επαναστασεις και να ανακυκλωνει αποτυχημενα υλικα.Μπορει οι λεξεις και οι εννοιες να ειναι ελκυστικες αλλα ουτε στρατιωτες υπαρχουν, ουτε στρατηγοι.
  Αυτο που χρειαζομαστε ειναι να σκεφτομαστε διαφορετικα απο τη νοοτροπια Πασοκ ακομα και αν πρεπει να χωνεψουμε μερικα στελεχη Πασοκ

 9. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 29/07/2013 11:54:43

  στο τέλος;;; απλά στο τέλος χρειαζόμαστε τον ΩΡΛ μας, ίσως γιατί γεράσαμε και δεν μπορούμε να ακούσουμε αυτά που λένε δίπλα μας....

 10. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 29/07/2013 12:27:15

  Οχι πιά Γιάννο αλλά Γιάννα;
  Εδώ πού τά λέμε, η πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη καλή ήταν: "Ηρθα γιά νά μείνω" εδήλωσε αφού πιό πρίν αποποιήθηκε όλα τά παληά τζάκια,τού πασοκοσυστήματος περιλαμβανομένου. Τό Σαμαρά δέν τόν έθιξε αλλά, αφού δηλώνει "δημοκράτισα" (Κλιντονική) καί, μέ παιδί πού στηρίζει Αλέξη, τί κάνει νιάου στά κεραμίδια;

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/07/2013 14:40:41

  Γιατί όμως εκλογές Akenaton; Τι θ΄αλλάξει; Με πρώτο κόμμα είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ; Με κυβέρνηση που θα έχει ως βάση τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ; Ή την αταίριαστη αλλά αναγκαστική τους σύγκλιση; Ξέρεις τη γνώμη μου: Σχεδόν τίποτε. Το τελευταίο μπορούν να το κάνουν και χωρίς εκλογές. Ούτως ή άλλως, τίποτε απο τα προεκλογικά υπεσχημένα δεν εφαρμόζεται.
  Γιατί εκλογές; Μόνον για να δοθεί ακόμη μια κλωτσιά και να κυλάει down the road το χαρτοκούτι με τη βόμβα; Αυτό χρειαζόμαστε ή πυροτεχνουργούς να την εξουδετερώσουν;
  Η βόμβα είναι η κοινωνική ανισότητα και η ακραία άδικη κατανομή του πλούτου. Και στην κρίση, αλλά και στη φούσκα που προηγήθηκε. Ο καλός πυροτεχνουργός ένα μπορεί να κάνει: Επανόρθωση κατά δύναμιν. Δηλαδή ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ. Και κυρίως ανάκτηση της χαμένης Δημόσιας μερίδας.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 29/07/2013 15:49:36

   Η χρησιμότητα των πρόωρων εκλογών τούτη την ώρα (και γνωρίζετε πως ποτέ δεν ήμουν ένθερμος θιασώτης τους), έγκειται στο διακύβευμά τους και τον τρόπο που αυτό θα επικοινωνηθεί στους πολίτες. Και για να είναι αυτός ο τρόπος χρήσιμος για την χώρα και την κοινωνία, πρέπει να είναι η καθαρή και αφτιασίδωτη ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως δεν έχει τολμήσει κανείς πολιτικός να την ξεστομίσει είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά στην Ελλάδα. Αν είναι να κάνουμε εκλογές, χωρίς να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό, είναι δώρον άδωρον. Αν την πούμε όμως, αλλάζουν πολλά μέχρι σήμερα στερεότυπα και μπορεί οι εκλογές να "βγάλουν" απρόσμενες εκπλήξεις ίσως και θετικές για την χώρα.

 12. MCMLII avatar
  MCMLII 29/07/2013 14:58:37

  "Άφησε επίσης μια κοινωνία που αντίθετα με τους διαδεδομένους αστικούς μύθους της αριστεράς, είχε αρχίσει να αποβάλλει τους κίβδηλους πολιτικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος"

  Akenaton, σε πληροφόρησαν λάθος: Οι διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν ήταν διόλου κίβδηλοι, ήταν πραγματικότητα όπως η ανατολή του ήλιου. Δικαιολογείσαι για την άγνοιά σου αν είσαι μικρός και δεν τα έζησες. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία με ορμή ακριβώς επειδή ο κόσμος είχε βαρεθεί τους πολιτικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος, την πολιτική καταπίεση από τους μονίμως βολεμένους (κεφάλαιο, στρατιωτικούς, χωροφύλακες και συν αυτοίς) και βρήκε στο συγκεκριμένο κόμμα κάποιον που επαγγελλόταν την αλλαγή.

  Τι να σου θυμίσω; Τους χουντικούς που δεν τιμωρήθηκαν (μάλιστα μερικοί απ' αυτούς ενσωματώθηκαν), την οικογοενειοκρατία στις (δεξιές πάντα) σχολές αξιωματικών στρατού, χωροφυλακής και αστυνομίας πόλεων, τα δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες (κάποτε πραγματικά θαλασσοδάνεια) ακόμη κι αν είχαν κάνεις μπίζνες με τη χούντα, τους καλλιτέχνες που είχαν γίνει όλοι αριστεροί από αντίδραση ή το ότι για να μετατρέψεις το στρατιωτικό δίπλωμα οδήγησης φορτηγού σε πολιτικό χρειαζόσουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (αληθινό περιστατικό) και ότι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό π.χ. στην Αμερική για να γλιτώσουν κομμουνιστές ακόμη και επιπλοποιοί (επίσης αληθινό περιστατικό);

  Η δεξιά είχε λερωμένη τη φωλιά της επί δεκαετίες κι έτσι μόνη της έβγαλε τα ματάκια της, απλώς ο Ανδρέας βρέθηκε στο κατάλληλο τραίνο την κατάλληλη στιγμή.

 13. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 29/07/2013 15:46:18

  Ακαιρο το άρθρο για πολλούς λόγους.
  Σωστές οι επισημάνσεις μεν αλλά ο αρθρογράφος πρέπει να κατραλάβει ότι και πολλοί ΝΔμοκράτες απέκτησαν νοοτροπία εφάμιλλη των πρασινοφρουρών τα τελευταία 30 χρόνια και αυτό το είδαμε και στις εμβόλιμες κυβερνήσεις της ΝΔ.
  Αυτός που περισσότερο από όλους αποδόμησε αυτά τα χρόνια (έως το 2012) το σύστημα "Ανδρέας Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ" ήταν ο Σημίτης εκ των έσω και με μία πονηριά στα μουλωχτά έκανε ότι μπορούσε να περιθωριοποιήσει τους στυλοβάτες της Ανδρεοπαπανδρεικής προπαγάνδας οπως ο Τσοχατζόπουος, ο Λαλιώτης , ο Αρσένης κλπ.
  Εν πάσει περιπτώσει η Ανδρεοπαπανδρεική προπαγάδα χάιδεψε αυτιά και βρήκε ευήκοο ακροατήριο σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Αυτο το ακροατήριο σήμερα μοιράζεται σε: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή (ναι μην απορείτε, βγείτε στο δρόμο να μιλήσετε με ανθρώπους από τα κατώτερα στρρώματα και θα καταλάβετε).
  Ο λαικισμός είναι μια μεγάλη μάστιγα για την Ελλάδα που τον καλλιέργησαν οι πολιτικοί (ιδίως από τις εκάστοτε αντιπολιτεύσεις) για να αλιευσουν ακροατήριο. Ομως ο λαικισμος οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία και οδήγησε σε "νταβατζήδες" των κατωτέρων στρωμάτων (μεγαλοσυνδικαλιστές κλπ) που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα και εμπόδιζαν κάθε μεταρρύθμιση. Ο Καραμανλής ο Β' σωστά υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους και πάταξη των νταβατζήδων αλλά στην πράξη φοβήθηκε να τα βάλει με το λαικισμό, δεν έκανε τίποτα και εμεινε στην πολιτική του "αστο για αργότερα" που οδήγησε πολλά τρωκτικά της ΝΔ να διαλύσουν την Ελλάδα δημοσιονομικά και να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση (σε συνέργεια με τις άθλιες μεθοδεύσεις της ομάδας ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου & ΣΙΑ).
  Τα όνειρα για εκλογές και "καθαρές λύσεις" είναι απατηλά δυστυχώς. Ο Σαμαράς ας πιάσει τους στόχους, ας εξαντλήσει την τετραετία και εάν η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και εάν αναχαιτιστεί η ανεργία και κερδίσει το στοίχημα η ιδιωτική πρωτοβουλία να επανεπενδύσει στην Ελλάδα (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ!!) τότε θα ανταμοιφθεί όπως πρέπει στο τέλος της τετραετίας. Εξ'άλλου δυστυχώς και πολλοί από τους κυβερνώντες από την πλευρά της ΝΔ είναι υπέρμαχοι του κρατισμού (βλέπε άρθρα εφημερίδας "Δημοκρατία") και αυτό το καρκίνωμα δεν είναι εύκολο να απομακρυνθεί.
  Ο ίδιος ο λαός αν δεί κανείς δημοσκοπήσεις (όχι ερωτήματα για το τι θα ψηφίσει αλλά άλλα ερωτήματα πολιτικής συμπεριφοράς και απόψεων) θα καταλάβει ότι ακόμα πιστεύει στον στείρο κρατισμό και τουλάχιστον το 50% αυτού δεν πιστεύει σε μεταρρυθμίσεις και απαγγίστρωση από την πελατειακή νοοτροπία και το υπερτροφικό δημόσιο.

 14. akenaton avatar
  akenaton 29/07/2013 15:51:58

  Δεν συμφωνούμε! Δεν χάλασε κι ο κόσμος .....
  ΥΓ: Η έκφραση "κίβδηλοι" δεν αναφερόταν στην ύπαρξή τους αυτή καθεαυτή αλλά στην ανάγκη ακριβώς αυτής της ύπαρξης.

 15. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 29/07/2013 16:31:32

  1)Ομολογώ ότι άνοιξα το λεξικό για να δω τι ακριβώς είναι ο ¨ηθμός". Μπράβο που εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό μας.

  2)Ναι, ο αλήστου μνήμης ΑΓΠ κατέστρεψε την χώρα. Πήρε ένα χρέος στο 25% και το παρέδωσε πίσω σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ. Όλα τα σημερινά δεινά προέρχονται απο ατασθαλίες και νοοτροπίες της "χρυσής 8ετίας" της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

  3)Δυστυχώς, το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει τόσο πολύ προσκολληθεί στο σώμα του ξενιστή, στην ημιθανή Ελλάδα δηλαδή, που η βίαιη αποκόλλησή του μπορεί να επιφέρει το μοιραίο και για τους δύο.

 16. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 29/07/2013 17:09:26

  οι κρατικοποιησεις καραμανλη εστρωσαν το δρομο στην αυθεντικη κρατικοποιηση της πολιτικης ζωης---η εξουθενωτικη φορολογηση (δικαιη η αδικη.απαραιτητη η οχι) της συγκυβερνησης στρωνει το δρομο για την αυθεντικη πολιτικη της εκφραση(συριζα η χα)

 17. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 29/07/2013 17:13:08

  Αkenaton,
  όλοι θα θέλαμε μια απεξάρτηση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ( και μόνο οι ηθικοί λόγοι αρκούν), αλλά δεν μπορούμε να αγνοούμε την πραγματικότητα.
  Και βασικό στοιχείο της πραγματικότητας είναι οι τεράστιες ευθύνες του κόσμου της Κεντροδεξιάς. Και να ξεκινήσω με όσους ψήφισαν ΝΔ. Δες ποιούς σταύρωσαν. Να μιλήσω με ονόματα. Ποιοί ( και ενώ υποτίθεται "ξυπνήσαμε") έστειλαν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Τραγάκη, τον Ταμήλο, τον "με τη δημαρχία τελειώνω την πολιτική μου καριέρα"- Κακλαμάνη και άλλους πολλούς εντελώς ακατάλληλους στη Βουλή, πάλι; Οι Νεοδημοκράτες. Δέσμιοι του παρελθόντος.
  Το υπόλοιπο κομμάτι της Κεντροδεξιάς ψηφίζει με φανατισμό έναν αναίσχυντο λαικιστή που ευχαρίστως θα μοίραζε υπουργεία με τον Σύριζα, ενώ οι πλέον άρρωστοι προσχωρούν στο εθνοπροδοτικό μόρφωμα της ΧΑ ( αλαλάζοντας
  " είμαστε πατριώτες").
  Με άλλα λόγια αν στην ανάλυση και στις προτάσεις του κανείς δεν συνυπολογίσει τη βαθειά ανωριμότητα ( και λίγα λέμε) του Ελληνικού Λαού και την δική του λυσσώδη αντίσταση στην μετεξέλιξη του Κράτους-Τέρας της μεταπολίτευσης, δεν μπορεί πιστεύω να προσεγγίσει την αλήθεια. Η δεκαετία ολόκληρη θα είναι δεκαετία σκληρής προσαρμογής, όχι απλά δημοσιονομικής. Και σε αυτήν την αδίρητη ανάγκη αντιδρούμε ως κακομαθημένα. Αν δεν βάλεις ως δεδομένο του προβλήματος την πλήρη ακαταλληλότητα του νεοέλληνα για αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικών, θα αναζητάς τη λύση στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ στην πραγματικότητα καμία αυτηρά πολιτική εξέλιξη δεν είναι ικανή συνθήκη για υπέρβαση του αδιεξόδου.
  υγ: αν μιλήσουμε πιο πραγματιστικά , εκλογές πριν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος=μεγαλύτερη ευελιξία στη διαπραγμάτευση, είναι λίαν επικίνδυνο ρίσκο. Η αποπασοκοποίηση της κυβέρνησης είναι αυτή τη στιγμή μια ανέφικτη πολυτέλεια για λόγους οικονομικούς αφενός και αφετέρου για λόγους που έχουν να κάνουν με την παντελή ανικανότητα των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των περιστάσεων: τους μιλάς για μεταρρυθμίσεις και σου απαντάνε "Ραχήλ Μακρή και Καιάδας", γιατί είναι βλέπεις κακιωμένοι και "θα μας δείξουν" ...κάνοντας χαρακίρι.

  • dim avatar
   dim @ Κώστας ΜΠ 30/07/2013 03:54:00

   + 10000

  • Greg avatar
   Greg @ Κώστας ΜΠ 01/08/2013 00:33:20

   Σωστά, όσοι δεν δέχονται το αλάθητο του κομματικού κατεστημένου, να γεμίσουν τη βουλή με γραφικούς τύπου Πιπιλή, Γεωργιάδη και Ντινόπουλο, που λειοτυργούν σαν απλοί ψηφοφόροι των στουρνάρειων επιλογών, είναι λαϊκιστές.

   Όσοι μάλιστα απηύδησαν από την 40χρονη συνεχή προβολή των παιδιών του κομματικού σωλήνα (που έδιωξαν από τη παράταξη τα αυτόφωτα αξιόλογα στελέχη) και την ανακύκλωση των ίδιων αποτυχημένων συνταγών που κατέστρεψαν τη χώρα και πήγαν δίπλα, στους ΑΝ.ΕΛ. για να νοιώσουν ότι με το πάθος και με τον αγώνα έρχονται οι επιτυχίες είναι ακόμη χειρότεροι.

   Όλοι λοιπόν πίσω στο μαντρί για να ελέγχονται.

 18. dem avatar
  dem 29/07/2013 18:17:37

  Κλασσική συμπεριφορά "δικού μας παιδιού"..για όλα φταίει η πράσινη ακρίδα ενώ την (τελευταία) πενταετία του Κων.Καραμανλή την έχετε περάσει από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

  • akenaton avatar
   akenaton @ dem 29/07/2013 22:40:00

   Το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" κατά καιρούς "βάφτηκε" σε πολλά χρώματα. Μην μπερδεύεστε! Εκτός από τους ορίτζιναλ πασόκους υπήρξαν και πολλοί ερζάτς πασόκοι (γαλάζιοι, ροζέ και φαιοκόκκινοι) όλες αυτές τις δεκαετίες!

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 29/07/2013 18:25:19

  Πού 'ν τη αυτή η Δύναμη;
  Τι θά 'ναι; Τζεντάϊ; Σογκούν των Σαμουράϊ;

  "Τις Κυριακές στα Τρίκαλα στη Λάρισα στη Σπάρτη
  κάποιον κρυφόν αρχάγγελο προσμένουν κάθε Μάρτη
  Τα βράδια στον περίπατο κορίτσια και φαντάροι
  ανεβοκατεβαίνουνε με σκάλες στο φεγγάρι
  .......
  Αν ο κρυφός ερχόμενος δεν έχασε το δρόμο
  θα φτάσει τα μεσάνυχτα μ’ ένα κουπί στον ώμο"
  (Αρχάγγελος, Γ. Μαρκόπουλος)

 20. WY avatar
  WY 30/07/2013 19:55:03

  Τώρα πού καί ό φραπές μειώθηκε κατά 10% (ΦΠΑ) ή ΄Οποια Επανάσταση Άναβάλλεται!!!
  Άσε πού Κάνει καί ζέστη!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.