#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/10/2012 13:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επίσκεψη της Μέρκελ μπορεί να σηματοδότήσει μια νέα αρχή για την ΕλλάδαEίχα γράψει, πρόσφατα, εδώ στο Antinews, «Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και δεν μαζεύτηκαν μια φορά 2 εκατομμύρια ανθρώπων στο Σύνταγμα, για να πούνε ένα ηχηρό όχι που θα το λάμβαναν όλοι υπόψη τους. Ένθεν κακείθεν των συνόρων.»

Mε αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου οργανώνονται αύριο οι συνήθεις … διαδηλώσεις.

Ειλικρινά, δεν θα  με «χάλαγε» καθόλου μια ογκώδης, ειρηνική, διαδήλωση σαν και αυτές που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στην Ισπανία.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι ..εχθρός της Κυβέρνησης. Σύμμαχος της είναι. Και η διαδήλωση δικαίωμά του είναι, όχι …ποινικό αδίκημα!

Με τέτοια εκδήλωση θα αποτελούσε διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης ,που θα μπορούσε να αξιοποιήσει. Γιατί καμιά πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί με την κοινωνία απέναντι, πολύ δε περισσότερο να επιβληθεί διά της βίας.

Αν, όμως, έχουμε πάλι τα γνωστά με κουκουλοφόρους, επεισόδια και καταστροφές, τότε το μόνο μήνυμα που θα στείλουμε  θα είναι αυτό της  τυφλής βίας. Των αδικαιολόγητων καταστροφών.

Ε, αυτό το μήνυμα ούτε κανένας θα τ’ ακούσει, ούτε αποτελέσματα θα φέρει. Θα αμαυρώσει για μια ακόμα φορά την εικόνα της χώρας. Τέτοιες ώρες, το τελευταίο που έχουμε ανάγκη….

Επομένως, το αυριανό στοίχημα είναι, αν μπορούμε  να υπερβούμε  τις γνωστές κομματικές αγκυλώσεις και να διαδηλώσουμε ως κοινωνία, που δεν αντέχει άλλα μέτρα λιτότητας. Που θέλει να πει ένα  «όχι» στις περικοπές και να διεκδικήσει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Είναι, κατά συνέπεια, καθήκον της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε όσοι θέλουν, να διαδηλώσουν απρόσκοπτα. Θα πρόκειται για  τεράστια επιτυχία της, αν το καταφέρει!

Από την άλλη, ακόμα και όσοι διαφωνούν με την πολιτική της Μέρκελ, αναγνωρίζουν (ανεξαρτήτως επιδιώξεων και στόχων) ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα, έστω αυτές τις λίγες ώρες, αποτελεί γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η διαπραγμάτευση γίνεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και φαίνεται να γίνεται πια με πολιτικούς όρους.

Αν ο Πρωθυπουργός καταφέρει να μετατοπίσει τις διαπραγματεύσεις, από την αδιέξοδη  λογιστική προσέγγιση της τελευταίας τριετίας, σ’ ένα πολιτικό, αλλά ρεαλιστικό πλαίσιο, που δεν θα παραγνωρίζει τις αντοχές και τις δυνατότητες της κοινωνίας και της χώρας, τότε μπορεί να γίνει μια νέα αρχή.

Και αυτό θα αποτελέσει ένα …μικρό βήμα στη μεγάλη πορεία που έχουμε να διανύσουμε.

ΚΡ  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. IOANNIS avatar
  IOANNIS 08/10/2012 14:34:59

  ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ?

  • Μαρκος avatar
   Μαρκος @ IOANNIS 08/10/2012 15:15:39

   το δευτερο

  • Κονιορτοποιός avatar
   Κονιορτοποιός @ IOANNIS 08/10/2012 15:28:59

   Ακριβής αντιγραφή απο την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ. ''.......κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία....''

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ IOANNIS 08/10/2012 16:02:07

   Καλο ειναι να μαθουμε να καταλαβαινουμε τι διαβαζουμε ,δεν λεει η ανακοινωση οτι απαγορευονται γενικως οι συγκεντρωσεις ,θετει ορια μεσ' στα οποια ουτε το συνταγμα ειναι μεσα ουτε η ομονοια ουτε πανεπιστημιου ουτε σταδιου,πολυ συζητηση χωρις λογο.αποκλειουν περιοχες που θα κινηθει η
   φραου Μ. για λογους ασφαλειας.

   • Haresh Clay avatar
    Haresh Clay @ ΝΙΚΟΣ Π 08/10/2012 16:36:35

    Το Σύνταγμα θα είναι δυστυχώς.Απαγορεύτηκε η συνάθροιση στην πλατεία..

 2. Tasos avatar
  Tasos 08/10/2012 14:36:45

  Από ότι φαίνεται λύθηκε το προβλημα των διαδηλώσεων αποτελεσματικά και δημοκρατικά και έτσι ακυρώνεται και η ουσία του άρθρου.

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/10/2012 14:40:53

  Στις δημοκρατίες αποτελεί ομολογία αδυναμίας η απαγόρευση διαδηλώσεων.

  • Κονιορτοποιός avatar
   Κονιορτοποιός @ Κώστας Ροδινός 08/10/2012 15:15:01

   Και καταρρίπτεται πλήρως η παραπάνω πρόταση του άρθρου ''Ο ελληνικός λαός δεν είναι ..εχθρός της Κυβέρνησης. Σύμμαχος της είναι.''

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Κώστας Ροδινός 08/10/2012 20:53:26

   Μα σεις δεν λέγατε ότι ο λαός ...δεν ξέρει, δεν σκέφτεται , δεν πράττει ορθώς , δεν του αρμόζουν σωστοί πολιτικοί κ.α. ? Μα για τον ίδιο λαό μιλάμε. Πως αυτό το πλήθος απέκτησε ξαφνικά παιδεία , γνώση , κρίση κ.α. ?

 4. dgm avatar
  dgm 08/10/2012 14:47:06

  Αν έχει νόημα μία συγκέντρωση αύριο, αυτή δεν πρέπει να έχει μηνύματα εκδικητικά, ή υβριστικά και πολύ περισσότερο πρέπει να είναι απολύτως ειρηνική, χωρίς επεισόδια και έκτροπα. Στο μυαλό μου, το μήνυμα που θα ήθελα να δώσουμε στη Μέρκελ είναι αυτό της περηφάνιας, αξιοπρέπειας της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Η Μέρκελ πρέπει να δεί την πραγματική κατάσταση της χώρας και να νοιώσει ότι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει το εθνικό μας φρόνημα. Είμαστε (?) φτωχοί, αλλά τίμιοι και υπερήφανοι ως Έλληνες. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να γίνει με μία τεράστια καθιστική συγκέντρωση στους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η αποστολή της, με τη γαλανόλευκη στα χέρια των συγκεντρωμένων και υψωμένη σε όλα τα μπαλκόνια της Αθήνας!!!! Το μήνυμα είναι: Είμαστε Ελλάδα, παλεύουμε, αλλάζουμε και είμαστε ακόμη ζωντανοί!!!!

 5. οδυσσεας avatar
  οδυσσεας 08/10/2012 14:48:00

  Aγαπητέ ΚΡ δεν έχουμε βάλει με κανέναν στοίχημα και για τίποτα.
  Πραγματικά πιστεύεις ανεξάρτητα αν θα γίνουν ή όχι έκτροπα η κυβέρνηση και η Μέργκελ θα συγκινηθούν ???
  Αν οι διαμαρτυρόμενοι δείξουν καλή διαγωγή η Μέργκελ θα φανεί ποιό επιεικέστερη απέναντι στους καλούς Ελληνες ?
  Μια ζωή ραγιάδες ?
  Συμφωνώ πρέπει να μαζευτούμε εκατομμύρια Ελληνες ειρηνικά και να αποκλείσουμε το αεροδρόμιο να μην πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα.
  Αλλα το κυβερνείο έχει αποφασίσει οτι η Μέργκελ θα έρθει, επομένως η ειρηνική διαμαρτυρία των ειρηνικών διαδηλωτών θα μετανομαστεί σε πορεία ανατρεπτικών στοιχείων κ.λ.π.
  Τελικά το στικάκι ποιός το είχε ?
  Αυτοί που το είχαν ανήκουν στο κυβερνείο ?
  Και αν ναι , αυτοί θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται το μέλλον των παιδιών μου ??

 6. Tινα avatar
  Tινα 08/10/2012 14:48:53

  Αν δεν είναι σε θέση ολόκληρο κράτος,λέμε τώρα, να διασφαλίσει την ειρηνικότητα των διαδηλώσεων να μην την προσκαλούσε.Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα.Φοβάμαι ότι με αυτήν την απόφαση άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου.

  • Κονιορτοποιός avatar
   Κονιορτοποιός @ Tινα 08/10/2012 15:17:04

   Δεν είναι ικανό σε καμία περίπτωση το κράτος για ασφάλεια .Θυμάσαι την προεκλογική υπόσχεση για κουκούλες και βγάλσιμο αυτών.Άυριο είναι η ιδανική ημέρα. Ιδού η Ρόδος ...

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ Tινα 08/10/2012 19:44:02

   Αγαπητή κα. Τίνα έχετε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει ή δεν θέλει να διασφαλίσει;
   Από την άλλη μεριά πως μιλάμε για ειρηνικές διαδηλώσεις σε ένα κράτος που χρόνια τώρα οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι ''βοηθούν'' στην ειρηνική κατάλυση της δημοκρατίας με νόμους που έπονται αυτής;
   Εαν στην Ελλάδα δεν γινόντουσαν τα έκτροπα του παρελθόντος με τις πορείες και το ξύλο , τα χημικά και τα γκλόμπ τα ματ και όλες τις υπέροχες αυτές εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου, σήμερα στην πλατεία θα ήταν αρκετά εκατ. Ελληνες...Αλλά ο πιο εύκολος τρόπος για να χειραγωγήσεις έναν λαό είναι να του ξυπνήσεις φοβίες και ενοχές....Ετσι διασφαλίζεις την παντελή απουσία της αντίδρασης, την σιγουριά του καπελώματος της φωνής ως μέρος μόνο της αριστερής παράταξης και τι καλύτερο από μαζανθρώπους χωρίς σκέψη.Βλέπετε όταν χαρίζουμε την ελευθερία μας κανείς δεν μας λέει ότι θα μας την φέρουν πίσω σε κουτί με κορδέλα πιθανόν να χρειαστεί και να πολεμήσουμε γι αυτήν .. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε την επανάσταση του πληκτρολογίου και των λόγων και να αρχίσει η επανάσταση της σκέψης ..Η σκέψη ανατρέπει τίποτα άλλο γιατί μετά την σκέψη έπεται η έκφραση και μετά όλα τα άλλα... Όταν όμως τόσα χρόνια αυξήσαμε τα τριγλυκερίδιά μας όλοι και τρώγαμε τις προτηγανισμένες ειδήσεις και αποφάσεις λογικό είναι σήμερα να ακούμε αποσβολωμένοι τα αποτελέσματα του αγώνα που έχει κριθεί απο τα αποδυτήρια

   • Tινα avatar
    Tινα @ Χριστίνα 08/10/2012 21:32:24

    Η πρώτη ερώτηση καθαρά ρητορική φαντάζομαι.Όσο για το υπόλοιπο του σχολίου.."να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου"μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου.

    • Χριστίνα avatar
     Χριστίνα @ Tινα 10/10/2012 09:08:28

     Καλημέρα σας
     Σαφώς και ήταν ρητορική. Δίκιο είχε ο πατέρας σας , έχω ακριβώς την ίδια άποψη , όμως ας μη ξεχνάμε πως τότε μιλούσαμε για ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους είχαν ως δεδομένο την συλλογική συνείδηση, την ''έννοια του γείτονα'' .... Οταν κάποιος /οι, όποιος, (ρητορικά σαν τους γνωστούς αγνώστους) αποφασίσει να διαλύσει ένα έθνος έχει κάποια δεδομένα στα οποία ''πατάει'' . Στην παρούσα φάση η οικονομική κρίση που περνάμε και της οποίας το πρόσωπο τώρα βλέπουμε σιγά σιγά, είναι απόρροια της κρίσης αξιών που πέρασε, περνάει και πιθανόν για λίγο ακόμα να περάσει ο λαός μας.
     Και δεν μιλώ μόνο για τα γνωστά που όλοι κατά καιρούς αναφέρουμε το πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, καραμέλα στο στόμα πολλών που στις ημέρες μας δεν γνωρίζουν καν την έννοια τους.
     Μιλώ για αξίες στις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις, που η διάβρωσή τους μακροπρόθεσμα διαλύει πολιτισμούς όχι απλά κράτη..Ολα βασίζονται δε, στην υπομονή αυτού που θέλει να καταστρέψει και στα ελαττώματα του μελλοντικά κατεστραμμένου. Ως εκ τούτου αν ο υπομονετικός δεν αποφασίσει απλά να γίνει Ελληνας χωρίς ταμπέλες και κόμματα αποκόμματα και τελείες. Αν δεν αποφασίσει ότι η ευρωστία του γείτονα σίγουρα θα βοηθήσει και αυτόν όση υπομονή και να κάνει θα εμπέσει στην παροιμία :
     Υπομονή στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

 7. DMZ avatar
  DMZ 08/10/2012 15:02:50

  Δεν πειράζει που απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις αύριο. Θα δούμε τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ. Την έχει live μετά την εκπομπή του Μαστοράκη.

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ DMZ 08/10/2012 16:02:28

   Μόνο που στην ΥΕΝΕΔ το μενού είχε και τον Εθνικό Ύμνο. Τώρα κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο, ασέβεια προς τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας.

 8. Kennan avatar
  Kennan 08/10/2012 15:16:18

  Εκεί στο Μαξίμου δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η υπέρμετρη καταστολή θα ωθήσει τα πράγματα στα άκρα, με πραγματικό κίνδυνο να γίνουν χοντρά επεισόδια

  • Tasos avatar
   Tasos @ Kennan 08/10/2012 15:29:12

   Προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται πόσο επικίνδυνη είναι ετούτη η απόφαση, σε σημείο που να αναρωτιέμαι μήπως κάποιοι θέλουν ακριβώς αυτό. Πραγματικά ακατανόητη απόφαση και ως προς το τεχνικό κομμάτι (δηλαδή τί θα κάνει η Αστυνομία αν εμφανιστούν 2-3 χιλιάδες σε απαγορευμένο μέρος?) και σημειολογικά για προφανείς λόγους.

 9. ΜΔ avatar
  ΜΔ 08/10/2012 15:40:23

  Όταν βλέπεις που βρίσκονται τα άκρα, καταλαβαίνεις που έχει μετακινηθεί το κέντρο και τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία! Ασφαλώς το ιδανικό είναι η "ογκώδης ειρηνική" διαδήλωση, αλλά και με ότι συμβαίνει, καταλαβαίνεις (αν θες) τι γίνεται. Δηλαδή με την ακρότητα της εισβολής στο ΥΕΘΑ, κανένας δε σκέφτηκε ότι όλο και περισσότεροι περνάνε πρωτοφανείς δυσκολίες στην καθημερινότητά τους??
  Το άρθρο είναι "ναι μεν, αλλά...". Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο: όλοι να κατέβουν και να διαμαρτυρυθούν. Αυτά τα περί "κάνω μάγκες τους συνδικαλιστές και τα φρικιά.." είναι ανεδαφικά πλέον! Για να.. "ποδοσφαιροποιήσω" λίγο την κουβέντα, όποιος δηλαδή πάει γήπεδο να δει την ομάδα του και να περάσει ευχάριστα την ώρα του, δεν θα έπρεπε να το κάνει για να μην κάνει "μάγκα" τον κάθε ανεγκέφαλο συνδεσμίτη που αποκτά δύναμη, τον πρόεδρο-λαμόγιο και τους αγράμματους ποδοσφαιριστές?
  Όλα αυτά βέβαια πριν την απαγόρευση της όποιας συγκέντρωσης...Πλέον ισχύει αυτό που συχνά εμφνίζεται σαν κατακλείδα στην αρθρογραφία του antinews: Σπέρνουν ανέμους, δυστυχώς θα θερίσουν θύελλες...

 10. αμετανοητος avatar
  αμετανοητος 08/10/2012 15:48:26

  Ενας αξιοπρεπης λαος που θα σεβοταν τον εαυτον του θα αγνοουσε την Μερκελ, Αλλα οι επαναστατες των δανεικων ,πανε να τους τρομαξουν..νομιζουν..για να ριξουν και αλλα...τα οποια βεβαια θα γινουν καταθεσεις των λαμογιων στην ελβετια.
  ΚΑΤΑΝΤΙΑ...συνεχιζεται..

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 08/10/2012 15:59:49

  Ιδεάτα αν υπήρχε φαντασία και μπορούσαμε να συννενοηθούμε θα μπορούσε να γίνει μια μαζική ειρηνική διαδήλωση κρατώντας κάτι συμβολικό για να περάσει το μήνυμα της αξιοπρέπειας.

  Αυτό όμως είναι στην σφαίρα του ιδεατού! Αν είναι να γίνουν όλα ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ να μην γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

  Το πεδίο του 'Αρεως και τα ΠΕΡΙΞ μια χαρά είναι. Ας βολευτούμε με αυτά!

 12. lingos avatar
  lingos 08/10/2012 15:59:54

  ''Post hoc, ergo propter hoc.''

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 08/10/2012 16:02:38

  To προβλημα δεν ειναι η κακια Μερκελ αλλα το τι θελει η Ελλαδα.
  Απο τη στιγμη που η χωρα δε βγαινει απο την περιπετεια του ευρω
  θα χορεψει οπως θελουν οι Γερμανοι.
  Οι Γερμανοι δεν ειναι λαος που χαριζει ευκολα και ειναι ανθρωποι που μισουν
  τη σπαταλη, οποτε δεν κατανοουν πχ τις συνταξεις αγαμων θυγατερων,
  τον οργανισμο αποξηρανσης Κοπαιδας και αλλα γελοια.
  Σιγουρα κερδιζουν σε μηδενικο δανεισμο απο την αθλια κατασταση του Νοτου ομως νομιζω οτι εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους τελικα
  την εκδιωξη της Ελλαδας απο το ευρω.
  Το προγραμα που δεν εφαρμωστηκε ποτε σωστα ετσι κι αλλιως δεν βγαινει
  η τρικομματικη λειτουργει καταστροφικα για την οικονομια και την κοινωνια
  ο Σαμαρας ειναι ενας αδυναμος πρωθυπουργος που βασιζεται σε δυο ξοφλημενα κομματα πασοκ-δημαρ και βγαζει δε τη βγαζει μεχρι το Μαιο.
  Εκτιμω πως ειτε θα παμε μεχρι το Πασχα σε νεες εκλογες ειτε θα βρεθει
  νεος Πρωθυπουργος κοινης αποδοχης τυπου Μοντι αν και το μοντελο
  στην Ελλαδα απετυχε με Παπαδημο.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 16:11:06

  Να είμαστε ακριβείς:
  Πρόκειται για κλείσιμο του Κέντρου (της "Απαγορευμενης Πόλης" κατά το κινεζικώς λεγόμενον), όχι για απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
  Και αυτή η κακή απόφαση, είναι μοιραίο επακόλουθο της λαικίστικης και ψευδολόγου πολιτικής ρητορικής μερικών χρόνων, απο δεξιά και αριστερά.
  Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκαδά πατεί.

 15. panos avatar
  panos 08/10/2012 16:12:26

  Και βεβαια σηματοδοτει μια νεα αρχη και για την εκταμιευση και για μια παραταση του χρονου προσαρμογης, ωστε με το ξεπαγωμα των επενδυσεων να δημιουργηθουν θεσεις εργασιας και επιτελους να αρχισουν οι αποκρατικοποιησεις. Η βοηθεια και η ανοχη επεξω εχει ημερομηνια ληξης και πρεπει το αστικοδημοκρατικο πολιτικο σκηνικο να αλλαξει εκ βαθρων,γιατι ΤΑ ΑΚΡΑ μονο καταρευση θα φερουν. Πιστευω αυτο θελει ο Αντωνης ωστε να μην μας εξευτελιζει ο καθε υπαλληλακος της τροικα και μαλιστα δικαιολογημενα.Χρονο θελουμε να αλλαξουμε ολα τα κακως κειμενα της Ελληνικης κοινωνιας, γιατι αν δεν αλλαξουμε τοτε και και οι.......δημοσιοι και ιδιωτικοι συτιζομενοι απο το κρατος(προνομιουχοι) θα καταρευσουν μαζι με το Εθνος. Πρεπει πλεον η αριστερη αντιπολιτευση και.....συμπολιτευση να μαθει οτι τα υπολειματα της προ σοβιετ νιρβανας μας τελειωσαν.Οσο για τις μακακιες που διαβαζω για τη υποδοχη στη Μερκελ καλα κανει το κρατος που παιρνει αυτα τα μετρα γιατι ειμαστε ικανοι μερικοι (οχι ολοι) να γινουμε ο διεθνης περιγελος ολων των πολιτισμενων κρατων με τα κατορθωματα μας.Ξεχναμε ποια ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ βολεμενα πελατακια του συστηματος διελυσαν το κεντρο και τον τουρισμο του? Ποιοι καψανε τα μαγαζια των στο κεντρο? ξεχναμε τα δεκεμβριανα των συριζοαναρχικων που θελουν και να σωσουν την ερμη τη χωρα μας? αν ειναι δυνατον. Θα τους συμβουλευα να κατσουν στον καναπε τους γιατι για το ΧΑΛΙ μας δεν μας φταιει καμια Μερκελ,αλλα τα δικα μας μικροκομματικα συμφεροντα. Ας αφησουμε αυτη την ευκαιρια να μην παει χαμενη γιατι το καραβι εχει χτυπησει δυστυχως σε μεγαλη ξερα.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 16:14:29

  Όπως το 1999 με τον Κλίντον.
  Τότε "ήμασταν" αντι-Αμερικανοί, τώρα αντι-Γερμανοί.
  Το άθλιο πολιτικό και επιχειρηματικό μεταπολεμικό Ελληνικό συστημα, χρειάζεται μονίμως δακτυλοδεικτούμενο εξωτερικό "εχθρό", για να κρύβει τα χάλια του στην "οξαποδώ" ομίχλη.

  • panos avatar
   panos @ Ο Θείος 08/10/2012 16:15:43

   +100000000000000000000

 17. DMZ avatar
  DMZ 08/10/2012 16:40:42

  Τα (Μ)έσα πρέπει να είναι (Μ)αζικής (Ε)νημέρωσης. Έμφαση στο ενημέρωση παρακαλώ. Η φιλοπατρία και η εθνική υπερηφάνεια δεν είναι θέμα ενημέρωσης. Συν του ότι τα κρατικά κανάλια αν δεν απατώμαι εξακολουθούν να κάνουν έναρξη με τη μουσική του Μάντζαρου. Αν πάραυτα το post σας ήταν ένα σκίρτημα νοσταλγίας της εθνοσωτηρίου 7ετίας, η Χ.Α. σας ευχαριστεί για την προτίμηση σας. (Πιθανόν και ελπίζω να σφάλλω στην τελευταία μου υπόθεση).

 18. ΚΜ avatar
  ΚΜ 08/10/2012 16:49:42

  Ποιός λέει ότι «πρέπει» να είναι «μόνο» ενημέρωση (άσε που δεν είναι ούτε καν αυτό) και «δεν πρέπει» φιλοπατρία και εθνική υπερηφάνεια;

  • DMZ avatar
   DMZ @ ΚΜ 08/10/2012 17:50:43

   Δεν ανέφερα ποτέ τη λέξη "μόνο". Τα περί φιλοπατρίας και εθνικής υπερηφάνειας μέσω των ΜΜΕ, ανήκουν στη σφαίρα του engineering of consent (επιτρέψτε μου τον αγγλικό όρο μιας και τον χρησιμοποιώ ατόφιο όπως διατυπώθηκε από τον Edward Bernays). Με συγχωρείτε λοιπόν που δεν ενστερνίζομαι την αμερικανική μετεξέλιξη της propaganda. Θεωρώ ότι ουδόλως συμβάλλει στο πραγματικό πατριωτικό συναίσθημα.

 19. Θέμις avatar
  Θέμις 08/10/2012 17:04:09

  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα δεν έχουμε. Έχουμε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, μια που δεν υπάρχει κάποιο με αμιγώς ενημερωτικό περιεχόμενο και έμφαση στην ενημέρωση, όπως αναφέρετε στην απάντησή σας.
  Για το περιεχόμενο και την ποιότητα της ενημέρωσης και εν γένει της επικοινωνίας που μας παρέχεται από τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι της παρούσης να σας απαντήσω. Στη δημοκρατική μας κοινωνία άλλωστε δεν υπάρχει ΥΕΝΕΔ και ο καθένας είναι ελεύθερος να παρακολουθήσει το τουρκικό σίριαλ της επιλογής του, πέρα από την πολυφωνία και την πολύπλευρη ενημέρωση των δελτίων ειδήσεων που προηγούνται χρονικά.
  Μην ανησυχείτε όμως, δεν θα μπορούσα να είμαι νοσταλγός μιας εποχής από την οποία δεν έχω αναμνήσεις και βιώματα, αφού η ηλικία μου δεν μου το επιτρέπει.

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 17:08:33

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, όπως ήδη έγραψα, ο Münchau στους χθεσινούς FT συνδέει άμεσα την τύχη της Ελλάδας με την τύχη της Ισπανίας.
  Άν έχει δίκιο, ότι νέο μέτρο ληφθεί από την ΕΕ θα είναι "πακέτο" με την αντιμετώπιση της (πολύ σημαντικότερης) Ισπανικής περίπτωσης.
  Ο Münchau επίσης απορρίπτει την διαφορετική άποψη του ΔΝΤ από την ΕΕ που υποστηρίζει (κατά τα θρυλούμενα) νέο "κούρεμα" κτλ. Αντίθετα υποστηρίζει ότι ρεαλιστική είναι μόνον μια μεγάλη, "πολιτική" λύση:
  "...Ως μέλος της τρόικας στην Ελλάδα, το ΔΝΤ είναι μέρος της αυτοκαταστροφικής προσέγγισης. Αναρωτιέται κανείς αν είναι αυτό το ίδιο το ΔΝΤ που στην τελευταία World Economic Outlook του, έκανε μια πολύ προσεκτική ανάλυση για τις παρελθούσες κρίσεις χρέους . Κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τα προγράμματα μείωσης του ελλείμματος μπορούν να λειτουργήσουν μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες και δεν πρέπει να επιδιωχθεί μια τυφλή, μηχανιστική επιλογή τρόπου. "Το πρώτο μάθημα είναι ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα που υποστηρίζουν την ανάπτυξη: Τα διαρθρωτικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι νομισματικές συνθήκες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υποστηρικτικές," λέει.
  Λοιπόν, τι είδος διαρθρωτικών και νομισματικών συνθηκών χρειαζόμαστε; Οι διαδοχικές Ισπανικές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως επί το πλείστον άσχετες με την κρίση. Η μεταρρύθμιση, που θα έχει μεγαλύτερη σημασία - το κλείσιμο των μη κερδοφόρων τραπεζών αποταμίευσης και η ενοποίηση του συνόλου του κλάδου - δεν συμβαίνει για πολιτικούς λόγους. Ανατριχιάζω όταν ακούω τον υπουργό οικονομικών Luis de Guindos, να λέει ότι ο ίδιος δεν αναμένει να κλείσει ούτε μιά Ισπανική τράπεζα - παρά το γεγονός ότι, στο σύνολό τους, ο Ισπανικός τραπεζικός τομέας είναι αφερέγγυος.
  Όταν το ΔΝΤ μιλά για υποστηρικτική νομισματική πολιτική, θα μπορούσε κανείς να πεί αρχικά ότι αυτό περισσότερο ή λιγότερο πληρούται. Το επίσημο βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της ΕΚΤ είναι χαμηλό. Υποστηρίζει τον τραπεζικό τομέα με απεριόριστη ρευστότητα. Μπορεί να υποστηρίξει σύντομα το ισπανικό κράτος με αγοράς χρέους (ομόλογα). Ωστόσο, οι χρηματοδοτικές συνθήκες δεν είναι καθόλου χαλαρές στην Ισπανία. Τα μεγάλα πραγματικά επιτόκια, τόσο για τον Ισπανικό ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, οδηγουν σε ύφεση.
  Έτσι, δεν πληρούται καμία από τις δύο προϋποθέσεις που ορίζονται από το ΔΝΤ, ως προϋπόθεση για την επιτυχή μείωση του χρέους. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια πολύ μεγάλη αλλαγή πολιτικής, θα πρέπει να περιμένουμε την Ισπανία να πάει εκεί κάτω που βρίσκεται η Ελλάδα.
  Στους Ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής, έχουν πάντα την επίμονη ελπίδα ότι μια επακόλουθη ανάκαμψη θα αναλάβει τη λύση όλων των προβλημάτων. Υποεκτίμησαν επί χρόνια την επίδραση της λιτότητας στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα τώρα που και άλλες χώρες της περιοχής ακολουθούν τις ίδιες πολιτικές λιτότητας. ¨Οπως το ΔΝΤ σημείωνε στη μελέτη του, "πολλά επιτυχημένα εγχειρήματα μείωσης του χρέους συνοδεύονταν από καλή οικονομική ανάπτυξη αλλού". Ελλάδα και Ισπανία δεν είναι τόσο τυχερές.
  Το συμπέρασμά μου είναι ότι η παρούσα πολιτική δεν είναι συμβατή με την επιβίωση αυτών των δύο χωρών στην ευρωζώνη. Αυτό δεν είναι πρόβλεψη ότι δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά μόνον να φύγουν. Είναι απλώς διαπίστωση των επιλογών πολιτικής που υπάρχουν".
  Το άρθρο στους FT χωρίς υποχρέωση για registration:
  h**p://youpayyourcrisis.blogspot.gr/2012/10/relentless-austerity-will-only-deepen.html

  • sirios avatar
   sirios @ Ο Θείος 08/10/2012 17:55:33

   Oσο οι πολιτικοί και οι οικονομικοί αναλυτές θα αρνούνται τον νόμο της Βαρύτητας του Νεύτωνα και θα σπάνε το μεγάλο κεφάλι τους προσπαθώντας να κάνουν τα μήλα να πέσουν προς τα επάνω, οι λαοι θα καταστρέφονται μπαίνοντας υποχρεωτικά σε μνημόνια, ο ένας μετα τον άλλο, βεβαίως και λόγω δικής τους συνυπευθυνότητας κατα 5%...
   Οσο λοιπόν οι Ευρωπαίοι κυβερνήτες θα αρνούνται να εφαρμόσουν τον Νόμο του Κέυνς, όπως συνιστούν όλοι σχεδόν οι Νομπελίστες οικονομολόγοι και όπως τους άκουσε ο Ομπάμα και έσωσε ξανά τις ΗΠΑ απο την κρίση, τυπώνοντας αβέρτα δολλάρια, όπως και ο Ρούσβελτ το 1929, τόσο η ΕΕ θα βυθίζεται στο θανάσιμο σπιράλ της αδιέξοδης ύφεσης προς τέρψιν των Υπερτραπεζιτών που συγκεντρώνουν απίστευτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κέρδη απο την εσωτερική υποτίμηση με την συνέργεια της χρήσιμης ηλίθιας Μέρκελ εφήρμοσαν στην Ευρώπη, απαγορεύοντάς της να τυπώσει και αυτή Ευρώ χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα, που δεν τους ζητήθηκε 'αλλωστε...

 21. Ίωνας avatar
  Ίωνας 08/10/2012 17:16:18

  Φύσηξεν η νύχτα * σβήσανε τα σπίτια
  κι είναι αργά στην ψυχή μου
  Δεν ακούει κανένας * όπου κι αν χτυπήσω
  η μνήμη με σκοτώνει
  Αδελφοί μου, λέει * μαύρες ώρες φτάνουν
  ο καιρός θα δείξει
  Των ανθρώπων έχουν * οι χαρές μιάνει
  τα σπλάχνα των τεράτων

  Καθώς η νύχτα πλησιάζει, τα σπίτια σβήνουν, σχολιάζει ο ποιητής, δίνοντας μια εικόνα που παρουσιάζει την απαγόρευση που είχαν θέσει οι κατακτητές για το φωτισμό των σπιτιών. Μόλις νύχτωνε οι Έλληνες όφειλαν να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να σβήνουν τα φώτα, χρησιμοποιώντας κατ’ ανάγκη κεριά για να κινούνται μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.
  Στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις επειδή έρχεται η Μέρκελ.Αν αισθάνεται ανασφάλεια ή αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να της παρέχουν ασφάλεια να μην έρθει.Έτσι κι αλλιώς δεν έχει η χώρα να ωφεληθεί σε τίποτα από την επίσκεψή της, εάν ήθελε να βοηθήσει (λέμε τώρα) θα το έκανε και από την χώρα της το καλό.

 22. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/10/2012 17:22:56

  Και η μελέτη στην οποία αναφέρεται το ΔΝΤ
  h/p://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2012/02/pdf/3sum.pdf

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/10/2012 17:39:08

   Η οποία μελέτη καταλήγει: Δεδομένου του αδύναμου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, η στήριξη της ανάπτυξης πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ύφεσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι πολιτικές πρέπει να εστιάσουν στη λύση των δομικών προβλημάτων εντός της (εκάστε) οικονομίας και η νομισματική πολιτική πρέπει να στηρίζει όσο περισσότερο γίνεται αυτό το πλαίσιο.
   Επειδή η μείωση του χρέους απαιτεί χρόνο, η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να εστιάζει στην ενίσχυση των δομικών αλλαγών...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/10/2012 17:43:16

    "Δάσκαλε που δίδαστσες τσαί νόμον δεν εκράτεις", λέει ο Κρητικός φίλος μου...

 23. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 08/10/2012 17:26:16

  Οι υποθέσεις όσον αφορά το άμεσο και πιο μακροπρόθεσμο μέλλον της Ελλάδας είναι πολλές. Η πιθανότερη, βραχυπρόθεσμα, είναι το χρέος να οδηγήσει τη χώρα σε ασφυξία. Ως συνέπεια αυτής της υπόθεσης, η πιθανότερη μακροπρόθεσμη προοπτική είναι, δυστυχώς, εκείνη του ξεπουλήματος των ανθρώπινων και φυσικών πόρων της χώρας. Η εναλλακτική επιλογή απέναντι σε αυτή τη διπλή εκδοχή (επιλογή που πρέπει απαραιτήτως να διερευνηθεί) είναι εκείνη της εφαρμογής ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης. Αυτή η απολύτως ευκταία εναλλακτική επιλογή φαίνεται, ωστόσο, άκρως αβέβαιη.

  Η συνέχεια στό http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=478518

  • sirios avatar
   sirios @ Ιαπετός 08/10/2012 19:23:49

   Αγαπητέ Ιαπετέ , με όλον τον σεβασμό, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
   Η πιθανότερη μακροπρόθεσμη προοπτική δεν είναι, ευτυχώς, εκείνη του ξεπουλήματος των ανθρώπινων και φυσικών πόρων της χώρας. Κατα την άποψή μου είναι εκείνη της Ισλανδίας και θα μας οδηγήσουν σ' αυτήν δύο νέοι Ανθρωποι και πολιτικοί που ξεχώρισαν σαν διαμάντια μέσα στο βούρκο, Ο Αλέξης Τσίπρας και η Σοφία Σακοράφα.
   Αυτό θα το πετύχουν με δύο τρόπους:
   1.) Η θα αναγκάσουν απο κοινού με όλους τους "Νότιους" την Γερμανία να αποδεχτεί την νομισματική χαλάρωση, "τύπωμα χρήματος απο την ΕΚΤ" κατα το πρότυπο των ΗΠΑ,
   2.)Ή Θα προχωρήσουν όπως η Ισλάνδία σε στάση πληρωμών και σύλληψη των ενόχων της χρεωκοπίας της χώρας με παράλληλη επικύρηξη μέσω Ιντερπόλ όσων εξ αυτών διαφύγουν. Και σε 1-2 χρόνια η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία 'επενδύστε" όπως έκανε πριν 3 εβδομάδες για την Ισλανδία. Αρκεί να αντιγράψουμε κατα γράμμα την πορεία των Ισλανδών χωρίς παρεκκλίσεις...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ sirios 08/10/2012 21:53:07

    ". . .που ξεχώρισαν σαν διαμάντια μέσα στο βούρκο, Ο Αλέξης Τσίπρας και η Σοφία Σακοράφα."

    Χαχαχα!!! :lol:

    • αβαρία avatar
     αβαρία @ Φωτεινή 09/10/2012 19:50:59

     Βαθυστόχαστο το σχόλιό σου....

 24. theo1611 avatar
  theo1611 08/10/2012 17:36:55

  Η ουσία είναι ότι και για τους ευρωπαϊστές και για τους δραχμολάγνους, η Άνγκελα είναι, defacto, persona non grata!!!

  Έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα ματάκια της.

  ΥΓ:
  1. Ο Θεός βοηθός!!!
  2. Εγώ προσωπικά αναμένω το κώλυμα αναβολής της αυριανής επίσκεψης!!!

 25. theo1611 avatar
  theo1611 08/10/2012 17:46:39

  Εάν υποθέσουμε ότι σήμερα είναι persona non grata (δικαίως ή αδίκως) τι μπορεί να σηματοδοτήσει η ανεπιθύμητη (υπόθεση εργασίας) παρουσία της στην Ελλάδα?

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/10/2012 18:23:58

  Υπόψη ότι θα έχουμε και δεύτερο Γερμανό πολιτικό στην Αθήνα αύριο:
  Πρόκειται για τον Bernd Riexinger, πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος "Linke", ο οποίος θα εκφωνήσει λόγο αντιπαραθετικό πρός την καγκελλάριο. Και θα διαδηλώσει στο πλευρό του κ. Τσίπρα και των συνδικάτων.
  Όλες οι πλευρές αύριο, θέλουν οπωσδήποτε τον δικό τους Γερμανό.

  • sirios avatar
   sirios @ Ο Θείος 08/10/2012 19:27:13

   Ετσι και μείς θα επιλέξουμε με ποιόν θα πάμε και ποιόν θ' αφήσουμε.
   Προσωπικά ποτέ με τη Μέρκελ...Στην καλύτερη περίπτωση ήταν η "χρήσιμη ηλίθια'' των Τραπεζιτών που μας κατέστρεψε, με το 5% της δικής μας συνυπευθυνότητας εννοείται, όπως ισχύει για όλους τους λαούς -θύματα των Τραπεζιτών...

 27. theo1611 avatar
  theo1611 08/10/2012 18:39:12

  Κατά τη γνώμη μου, μία προσωπική έκθεση ή αναφορά του Τόμσεν, μπορεί να σηματοδοτήσει πολλά περισσότερα απότι η πολιτική ανικανότητα, ένθεν κακείθεν!!!

  Πές τα ρε Πολ, τώρα που φεύγεις και μας αφήνεις γειά, σταράτα και τσεκουράτα!!! Για να καταλάβουμε τι έγινε και να αποφασίσουμε γνωρίζοντας, το δέον και μέλλον γενέσθαι με δικιά μας ευθύνη, χωρίς περιστροφές και "blame games"

 28. pes nai se ola avatar
  pes nai se ola 08/10/2012 19:01:14

  ...Κάθε τέλος, ακολουθεί πάντα μια νέα αρχή !!! Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα τελειώσει και τι θα αρχίσει...

  • theo1611 avatar
   theo1611 @ pes nai se ola 08/10/2012 19:19:45

   Ο ευρών αμειφθήεται!!! (πες τα Χρυσόστομε!!!)

 29. η Dimi avatar
  η Dimi 08/10/2012 19:34:00

  “We cannot withdraw our cards from the game. Were we as silent and mute as stones, our very passivity would be an act.” ~Jean-Paul Sartre

 30. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/10/2012 20:14:32

  Δεν βαζουμε μυαλο με τιποτα !Προχθες ειδα κατα τυχη μια διαφημιση που εκανε η ΝΕΤ για μια εκπομπη της με τιτλο ''Η Σφαγη στο Δηλεσι'' .Το ματι μου επεσε στον τιτλο μιας ξενης εφημεριδας που αναφεροταν τοτε στο γεγονος της σφαγης ξενων στο Δηλεσι απο τους ληστες της εποχης .Ο τιτλος ηταν'' Greece the shame of civilization''.Τον θυμηθηκα τωρα με τα γεγονοτα του ''επαναστατη ''Φωτοπουλου ,των ντεσπεραντος των Ναυπηγειων με την εισοδο στο ΥΕΘΑ ,του κτησιματος της εισοδου στο Δρομοκαιτειο {γιατι αραγε ?μην βγουν η μην μπουν ασθενεις ?}.Το συνδυαζω με την αυριανη επισκεψη της Μερκελ {μπραβο στο θαρρος της και ευγε της !} και την υστερια να δειξουμε την αμορφωσια μας και το κομπλεξ μας σε ολο του το μεγαλειο με τις διαδηλωσεις των συνδικαλησταδων και των αριστεροπροσωπιδων του ΣΥΡΙΖΑ μαζι με του κουκουλοφορους των συνιστωσων του ΣΥΡΙΖΑ ! Μιλαμε για τις διαδηλωσεις στην Ισπανια ,την Ιταλια , την Πορτογαλλια κλπ μα εκει κυριαρχει ο πολιτισμος και οχι η κουλτουρα των λαμογιων ,καταχραστων ,φοροφυγαδων ,καλοπερασακιδων με δανεικα και αγυριστα !Ο Θεος να βαλει το χερι του με αυτην την υστερια που μας κατεχει !Η σιωπηλη πλειοψηφια παρακολουθει τα γεγονοτα και θα ερθει η ωρα που θα πει και παλι στους διαφορους λαοπλανους του κερατα τυπου Τσιπρα ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !

 31. η Dimi avatar
  η Dimi 08/10/2012 20:22:08

  "Δεν μπορούμε ν’ αποσύρουμε τα χαρτιά μας από το παιχνίδι. Αν παραμείνουμε σιωπηλοί και βουβοί όπως οι πέτρες, αυτή η ίδια η αδράνειά μας θα είναι μία ενεργή πράξη.” ~Ζαν-Πωλ Σαρτρ, Γάλλος φιλόσοφος, πολιτικός ακτιβιστής

  • franc avatar
   franc @ η Dimi 08/10/2012 21:18:42

   Aγαπητή Dimi, που τα βρίσκεις!
   Οπως τα λές...Σου αφιερώνω κέτι σχετικο:
   I am a rock and a rock feels no pain.
   I am an Island and an island never cries...
   Είμαι βράχος, και ο βράχος δεν νοιώθει πόνο.
   Ειμαι νησί. Κι ένα νησί ποτέ δεν κλαίει..
   ( Simon & Garfunkel)http://www.youtube.com/watch?v=PKY-smJ6aBQ

 32. to anthos tou kakou avatar
  to anthos tou kakou 08/10/2012 21:07:59

  Αυτός ο Βαγγέλης Βενιζέλος !!! Πάντα είναι εκεί να μας θυμίζει και να επιβεβαιώνει ακάματα, οτι η αμετροέπεια, το θράσος, η χυδαιότητα κι η αλαζονεία, ποτέ δεν θα γνωρίσουν όριο. Δε φτάνει που αυτοξευτιλίστηκε με τα στικάκια, τις λίστες και την υποκριτική άνανδρη στάση του, τώρα ζητάει και ρόλο ενεργό στο γεύμα με τη Μέρκελ .... Θέλει να καταθέσει τις ανεκτίμητης αξίας απόψεις του ή μήπως προσπαθεί απεγνωσμένα να γλείψει ένα μικρό κοκκαλάκι εξουσίας, για εσωτερική κατανάλωση;;; Θεέ μου πόσους άχρηστους ανεχτήκαμε να ορίζουν τη μοίρα μας; Πόσο ένοχοι θα πρέπει να αισθανόμαστε, διαπιστώνοντας την άθλια ασημαντότητά τους καθημερνά;;; Πώς γίνεται να εξαφανισθούν απ΄το προσκήνιο; δεν μας αξίζει μια άλλη ηθική και μια ανώτερη ποιότητα στη συμπεριφορά κια στη σκέψη;;;

 33. ΜΔ avatar
  ΜΔ 08/10/2012 21:21:05

  Αλήθεια, ειδικά σε αυτές τις χώρες που αναφέρετε, δεν κυριάρχησε η κουλτούρα που αναφέρετε?? Και γιατί μας ακολουθούν κατά πόδας στα μέτρα και τις... "μεταρρυθμίσεις"?? Αλήθεια στις διαδηλώσεις εκεί υπάρχει πολιτισμός? Και οι πρόσφατες εικόνες από τη Μαδρίτη τι ήταν? Αλήθεια όποιος κατεβαίνει στις πορείες είναι "υστερικός", "αμόρφωτος" και "κομπλεξικός" που προωθεί συντεχνιακά και συνδικαλιστικά συμφέροντα ή το λιγότερο βλάκας που συμβάλλει άθελα του στην καταστροφή περιουσιών και δημόσιας περιουσίας , ενώ ο ίδιος νομίζει ότι "πιέζει" με παρουσία και μόνο για να γίνει κάτι καλύτερο απ΄ότι γίνεται? Ίσως για να "κυνηγηθούν" με κάθε τρόπο ένα 10% των Ελλήνων που πραγματικά μάζεψαν το χρυσάφι, αφήνοντας την χρυσόσκονη για το υπόλοιπο 90%, κερδίζοντας ταυτόχρονα την σιωπή του... Ίσως γιατί βλέπει να έρχεται είτε για τον ίδιο είτε για το παιδί του σαν μοναδική εναλλακτική η μετανάστευση...
  Μάλιστα...Φαντάζομαι σας εκφράζει απόλυτα το "μαζί τα φάγαμε", σωστά?
  Φιλικά πάντα!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ΜΔ 08/10/2012 23:05:36

   Αγαπητε μου οχι δεν με εκφραζει το ''μαζι τα φαγαμε '' {φερω 42 χρονια ενσημα στην πλατη μου και μαζι με της γυναικας μου αλλα 38 χρονια ενσημα μας κανουν 80 χρονια δουλειας συνολικα } αλλα ετσι που φερθηκαμε ως ψηφοφοροι εδω και 30 χρονια δεν ησαν και τελειως χαζοι οι αριστεριζοντες {ΠΑΣΟΚΟΙ ,ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,ΚΚΕΔΕΣ } να μην καταλαβουν οτι τους διναμε χωρις ελεγχο να φανε τα πολλα και εμεις να μεινουμε με τα λιγα !Με χαλαει ομως να κανουμε πως δεν ξερουμε που τα βρηκαμε και περνουσαμε τα χρονια της ευμαρειας ζωη χαρισαμενη και τωρα που μας εστειλαν τον λογαριασμο οι δανειστες τους βριζουμε και τους καταριωμαστε κι απο πανω !Αυτο ειναι μιζερια και καραγκιοζιλικια και γι'αυτο εξανισταμαι !Αντι να σκυψουμε το κεφαλι και να δουμε πως θα ξεφυγουμε απο τα συριζεικα μπουντρουμια ριχνουμε λαδι στην φωτια σαν τους πυρομανεις ! Δεν ειμαι εναντιον των διαδηλωσεων {εχω νοιωσει στο πετσι μου τους συνδικαλησταδες } και εχω σιχαθει τους δηθεν αγωνες τους για το δικαιο των εργαζομενων !Θα κανω μια ερωτηση φιλικα παντα !Εχετε δει στις χωρες της Ευρωπης να πετανε βομβες μολοτωφ στους αστυνομικους ,στις τραπεζες {θυμιθειτε την MARFIN και τους νεκρους υπαλληλους της },στα μαγαζια ,στα σπιτια των συμπολιτων τους ?Εαν ναι τοτε παιρνω πισω οτι εγραψα ,εαν οχι σκεφτειτε λιγο που βρισκομαστε και που παμε ως χωρα !QUO VADIS GREECE ?

   • ΜΔ avatar
    ΜΔ @ Ραβινος 09/10/2012 07:52:34

    Λίγο μπερδεμένα μου τα λέτε αγαπητέ Ραβίνε! Σε μία κοινωνία με αποδεδειγμένη αριστερόστροφη ιδεοληψία, είναι φυσιολογικό (και όχι ασφαλώς αποδεκτό) οι ακραίοι να κάνουν αυτά που κάνουν. Από εκεί και πέρα όμως το να ισοπεδώνετε αυτούς που διαδηλώνουν ειρηνικά ή το να θεωρείτε ότι "έφαγαν" αυτά τα χρόνια μόνο οι αριστεροί είναι εντελώς ανεδαφικό.
    Το ότι ζήσαμε παραπάνω από τις δυνατότητες μας ΟΛΟΙ, το γνωρίζουμε...Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να διαλυθούμε τώρα σαν κοινωνία με ταυτόχρονα συνεχή αυτομαστιγώματα. Λίγο χρόνο παραπάνω χρειαζόμαστε και μία αλλαγή πολιτικής! Γιατί δηλαδή δεν πρέπει να το "φωνάζουμε" αυτό? Το φωνάζει το antinews συνέχεια!
    Φιλικά!
    Υ.Γ. Αλήθεια στην Αγγλία δεν θυμάστε να έχουν τρομερό πρόβλημα με τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα? Εκεί όμως θεωρώ ότι λίγοι θα βρέθηκαν να ισοπεδώσουν όλους αυτούς που πήγαιναν στο γήπεδο, ονομάζοντάς τους "χουλιγκάνους"!! Και εκεί κυρίως βρέθηκε μία συντεταγμένη πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και τελικά να το εξαφανίσει. Εδώ τι έγινε και τι γίνεται ακόμα και σήμερα?

 34. Ίωνας avatar
  Ίωνας 08/10/2012 21:22:43

  Ας μη δείξουμε την αμορφωσιά και τα κόμπλεξ μας, ας μαζευτούμε όλοι μαζί να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που με τον τρόπο της ξεφτιλίζει το βιοτικό μας επίπεδο.Ας δείξουμε ότι είμαστε ανώτεροι άνθρωποι και ας μην υπάρχει πετρέλαιο στα δημόσια σχολεία που στέλνουμε τα παιδιά μας, ας δείξουμε την ανωτερότητά μας και ας μην βγάζουμε τον μήνα, ας δείξουμε την ανωτερότητά μας και ας διαλύθηκε εντελώς η δημόσια υγεία.Η κα Μέρκελ και η κάθε κα Μέρκελ θα έπρεπε να είχε σεβαστεί την ιστορία της χώρας μας και τον ίδιο της τον λαό, αλλά τι να σεβαστεί το πιόνι τον διεθνών τοκογλύφων και των τραπεζιτών, αφού είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αριθμοί για όλους αυτούς.Στην Ισπανία στην Πορτογαλία και στην Ιταλία οι διαδηλώσεις γίνονται χωρίς τους 400 κουκουλοφόρους που παίζουν εδώ τον ρόλο της καταστολής, οι εδώ διαμαρτυρίες είναι εξίσου πολιτισμένες από την πλευρά του λαού απλώς ο κόσμος δεν μπορεί να εκφραστεί υπό τον φόβο των μπαχαλάκηδων και των χημικών.

 35. pan avatar
  pan 08/10/2012 22:38:46

  http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2012/10/08/20002-20121008ARTFIG00560-zone-euro-trois-sauvetages-d-un-coup-en-novembre.php

 36. Ανιψιός avatar
  Ανιψιός 09/10/2012 00:24:45

  Όσο διαμαρτύρεστε ειρηνικά, δηλαδή χωρίς τίμημα για τη Μέρκελ και τους εγχώριους γκαουλάϊτερς της, αυτοί θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται ή μάλλον να φαλκιδεύουν το μέλλον των παιδιών σας και των παιδιών μας.

 37. factorx avatar
  factorx 09/10/2012 00:36:13

  Δηλαδή ποιο θα είναι το "τίμημα" που θα δώσεις σε μια διαδήλωση με εοπικεφαλής τους διαχρονικούς θαμωνες του πασοκικοπυ κράτους; Θέλεις αίμα;

 38. η Dimi avatar
  η Dimi 09/10/2012 01:25:30

  Franc, πολύ ώραίο! Γιά την αφιέρωση, Ευχαριστώ.

 39. karnik avatar
  karnik 09/10/2012 13:29:00

  Και βέβαια η επίσκεψη Μέρκελ σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Μιά ανάλογη αρχή είχε σηματοδοτηθεί την 6η Απριλίου 1941...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.