#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/02/2010 23:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εξεταστική για την Ζήμενς ξεκίνησε καλάΤο antinews και οι αναγνώστες του μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι.   Αυτό για το οποίο επιμείναμε τόσον καιρό, να εξετασθεί δηλαδή το σκάνδαλο της Ζήμενς όχι μόνο του και αποσπασματικά, αλλά σε συνδυασμό με την κοινοπραξία της με την Ιντρακόμ και όλες τις υποθέσεις λεηλασίας του ΟΤΕ από το 1986, αποφασίσθηκε σήμερα ομόφωνα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Ζήμενς.

Συγκεκριμένα, μέσα σε συναινετικό κλίμα τα μέλη της εξεταστικής αποφάσισαν ομόφωνα να ζητηθούν όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Siemens με το Δημόσιο και νομικά πρόσωπα (όπως ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Προαστιακό, ασφάλεια ολυμπιακών αγώνων) σε βάθος χρόνου ακόμη και πριν το 1989. Ενώ στην ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής Κωνσταντίνος Τζαβάρας τόνισε ότι η έρευνα θα πάει και πιο πίσω, αφού ήδη από το 1985 υπάρχει εμπλοκή της γερμανικής εταιρίας στις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ.

Ακόμα σημαντικότερο ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Βαλυράκης θα ζητήσει κατεπειγόντως από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σταλούν στη Βουλή οι έξι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί για την υπόθεση Siemens (και Ιντρακόμ) κατά καιρούς, με προτεραιότητα στα έγγραφα που απεικονίζουν διαδρομές του "μαύρου χρήματος" προς πολιτικά πρόσωπα με βάση τον εσωτερικό έλεγχο της ίδιας της εταιρείας. Θα ζητηθούν ακόμη το πόρισμα που έκανε η επιτροπή Ζορμπά και οτιδήποτε έχει σχέση με λογαριασμούς.

Εκτός αυτού θα σταλεί επιστολή σε όλα τα υπουργεία και εποπτευόμενους οργανισμούς να δώσουν λίστες με συμβάσεις που τυχόν έχουν συνάψει με τη γερμανική εταιρεία. Ακόμη θα ζητηθεί η δικογραφία για την πειθαρχική και ποινική δίωξη του ανακριτή της υπόθεσης Νίκου Ζαγοριανού καθώς και τα εντάλματα του ιδίου για τους δύο βασικούς μάρτυρες και εμπλεκόμενους που διέφυγαν στο εξωτερικό (Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα), οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και οι αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων.

Πέραν αυτών η επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τις δικονομικές προϋποθέσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξέταση του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου ακόμη και με μετάβαση κλιμακίου της επιτροπής στη Γερμανία. Να ζητηθούν επίσης όσα στοιχεία διαθέτουν η γερμανική και η ελβετική δικαιοσύνη καθώς και το πόρισμα της αμερικανικής εταιρείας DEBEVOISE.

Πρόεδρος εξελέγη ο Σήφης Βαλυράκης (με 11 ψήφους), αντιπρόεδρος ο Γιώργος Νικητιάδης (με 12 ψήφους) και γραμματέας η Βασιλική Τσόνογλου- Βυλλιώτη (με 11 ψήφους).

«Θα λειτουργήσουμε χωρίς πλειοψηφίες και μειοψηφίες, ως ενιαία ομάδα και ελπίζουμε στην κατάληξη σε κοινό πόρισμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Σήφης Βαλυράκης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/02/2010 06:51:44

  OK, πες ότι διαπιστώνουν ότι η Ζήμενς, μόνη ή με παρέα έχει εκμαυλίσει την Ελλάδα. Πες ότι 20 πολιτικά πρόσωπα ψευδώνυμα ή επώνυμα εμπλέκονται. Πες ακόμα, υποθετικά, ότι από τα 20, τα 2 είναι εν ζωή και είναι κάτω των 100 ετών με σώας τας φρένας... Θα γίνει τίποτα; Ή η "κρίση" θα επιφέρει την λήθη, χάριν "εθνικού συμφέροντος";

  Έχει αρχίσει και μου μπαίνει η κακιά υποψία ότι πρώτα θα μπει φωτιά στο κτίριο της Βουλής, και μετά θα λυθούν οι απορίες... Δηλαδή, αν είμαστε φιλήσυχοι και νομοταγείς πολίτες, θα έχουμε και την ...ησυχία μας.

 2. Penny Kondea avatar
  Penny Kondea 03/02/2010 13:16:37

  Νομίζω ότι για τα αδικήματα που έχουν συντελεστεί εντός δεκαετίας δεν ισχύει παραγραφή, οπότε λογικά θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία σε όσους αποδειχθεί ότι έχουν ευθύνες και να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις. Υποθέτω. Το σημαντικό όμως είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αποδειχθούν ποια ήταν τα λαμόγια που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα, ώστε να μπορέσουν πλέον οι ηγεσίες των δυο κομμάτων εξουσίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ & Ν.Δ.) να προχωρήσουν στην κάθαρση που τόσο πολύ θέλει ο ελληνικός λαός και επιτέλους να παραδειγματιστούν μελλοντικοί επίδοξοι καταχραστές του δημοσίου συμφέροντος ότι δεν θα μένουν ατιμώρητοι, μήπως και κάποτε αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

 3. face avatar
  face 03/02/2010 15:02:54

  Αυτά που γίνονται είναι κουφά! Τι νόημα έχει να αρχίσει κάποιος να εξετάζει συμβάσεις απο το 1986 δηλαδή 14 χρόνια μετά την παράγραφή τους! Γίνονται οι ίδιοι οι βουλευτές γελοίοι με τέτοιες κινήσεις. Κανένας βουλευτής δεν είναι σε θέση να κρίνει οικονομοτεχνικά καμία σύμβαση της Σημενς. Όποιον και να καλἐσουν θα τους φάει λάχανο! Το αντικείμενο έχει ένα κάρο τεχνικούς όρους και μελέτες που οι βουλευτές φανταζουν μπροστά τους μαθητούδια σε θρανία. Είναι παντελὠς άσχετοι με το αντικέιμενο και άρα δεν μπορούν να επισέρθουν σε καμία κρίση.

  Μετά για την σύμβαση του 1990 και 1991 του ΟΤΕ έχει ήδη αποφανθεί ο Άρειος Πάγος. Όλοι αθώοι καμία ζημιά. Τι θα εξετάσει η εξεταστική απο το 1986 και ποιές συμβάσεις???

  Μέτα ποιός από όλους αυτούς τους κατηγορούμενους που απειλούνται με ισόβια θα μιλήσει και γιατί??Για να πάει μια ώρα αρχίτερα μέσα??

  Όλα αυτά είναι δουλειές του ποδαριού!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.