#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2011 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εξέλιξη του εγχώριου πράσινου λόμπυ: στην 78η θέση διαφθοράς απο την 25η

[caption id="attachment_83576" align="alignnone" width="575" caption="Πράσινα πιράνχας"][/caption]

Διαφθορά, δεν είναι το φακελάκι για μια θέση στο μαιευτήριο, ή το νεκροταφείο . Διαφθορά είναι οι Νόμοι που γράφονται κατά παραγγελία. Τα φωτογραφικά Προεδρικά Διατάγματα. Οι Σύμβουλοι του Προέδρου με τα παραμάγαζα. Κάθε τι που έχει σχέση με Επιδότηση – άμεση ή έμμεση. Διαφθορά είναι οι κατά παραγγελία ειδήσεις. Διαφθορά είναι το Fast Track. Και το Slow Track. Διαφθορά είναι οι κάθε είδους «καθηγητές» που από επιστήμονες έγιναν τρωκτικά, βάζοντας πλάτες σε άλλους πιο μεγάλους διεφθαρμένους. Διαφθορά είναι και ο πολιτικός που εκπροσωπεί ξένα συμφέροντα – αν και αυτό λέγεται και προδοσία.

Δεν με νοιάζει εάν φταίνε οι Οθωμανοί, ή εάν ξεκίνησε με την Ανατολική Γερμανία και συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο. Δεν με ενδιαφέρει εάν έγινε μαζικός, σοσιαλιστικός και παλλαϊκός τρόπος ζωής με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είτε με το «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!», είτε με το «κωλόσπιτο» . Και δεν με συγκινεί εάν είναι διακομματικό.

Με νοιάζει ότι συνεχίζεται, και ότι χειροτερεύει. Είμαστε η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη και την ΕΕ:Από Νο. 25 το 1997, σε Νο. 35 το 2000, Νο 47 το 2005, και Νο 78 το 2010. Από τις χώρες που ξέρουμε, μόνο η Αλβανία είναι σε λίγο χειρότερη κατάταξη.

Η εξέλιξη του εγχώριου Πράσινου λόμπυ, δεν είναι συμπωματική. Είναι μέρος της Διαφθοράς. Γράφει Νόμους, δουλεύει για ξένους, χρησιμοποιεί μεταλλαγμένους καθηγητές, κερνάει και πίνει ταυτόχρονα. Ένας – ένας. Βιογραφικό – βιογραφικό. Δουλίτσα - δουλίτσα. Παρέα: Ξένοι «επενδυτές», ξένοι προμηθευτές, ντόπιοι αντιπρόσωποι, παπαγάλοι διάφοροι, ΜΚΟ και παρατρεχάμενοι, από σύμβουλοι πολιτικών, μέχρι τέρμα, ψηλά.

Μέχρι πέρυσι, όλοι αυτοί, ροκάνιζαν κυρίως κοινοτικά λεφτά, προορισμένα για την δήθεν Ανάπτυξη. Τώρα που τα λεφτά τέλειωσαν, κλέβουν εμάς, απ ευθείας. Ποια φακελάκια… Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, στην τσέπη τους: Πράσινη Ανάπτυξη.

Ολόκληρη η λίστα της ντροπής, με κλικ, στην παραπάνω εικόνα. Το pdf για το 2010, εδώ. Η ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας εδώ... Τις πολιτικές αναλύσεις θα τις αφήσω σε πιο ειδικούς.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/02/25-1997-78-2010.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 03/02/2011 13:21:59

  Λογικό, ἀφοῦ στὴν ὑποτιθέμενη "δημοκρατία" μας δὲν ὑπάρχει καμμία διάκριση ἐξουσιῶν. Ἀντιθέτως, ὅποιος κερδίζει τὶς ἐκλογές, ἀσκεῖ δικτατορικὴ ἐξουσία ἐπὶ 4 ἔτη...

 2. BABIS avatar
  BABIS 03/02/2011 13:33:50

  Πολύ απλά όποιος κερδίζει τις εκλογές είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Βάζει καινούργιους υποργούς , καινούργια στελέχη ως πρόεδροι των ΔΕΚΟ και αρχίζει το πάρτι της ΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Ειδικά πολύ γουστάρω τους πράσινους με ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ (ξερονήσια) και ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τώρα παίζετε το λαϊκό τραγούδι της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 3. katalytikos avatar
  katalytikos 03/02/2011 13:34:59

  ..η διαφθορά σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, πράσινης ανάπτυξης κλπ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η σταδιακή οργάνωση του συστήματος σε... πολλά επίπεδα, άρχισε πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια.
  Κάποιες σκέψεις στο: (http://envthink.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html)

 4. Kodonokroustis avatar
  Kodonokroustis 03/02/2011 13:35:59

  Έχετε απόλυτα δίκιο όπως παρουσιάζετε το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδα.

  Παράδειγμα αποτελεί ο πρόσφατος Νόμος 3849/2010 «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις» Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α΄ 80/26-5-2010, ο οποίος στο άρθρο 15 προβλέπει μέτρα επιείκιας στους υπαλλήλους που αναφέρουν- αποκαλύπτουν συμβάντα διαφθοράς, στα οποία και οι ίδιοι έχουν συμμετάσχει για να τελεστούν.

  Αντίθετα, στον Νόμο δεν προβλέπεται καμμιά προστασία για τους υπαλλήλους και άλλους εργοδοτούμενους που ανέφεραν – αποκάλυψαν διαφθορά μόλις την αντελήφθησαν στην εργασία τους και δεν συμμετείχαν στην διάπραξή της!!!
  Οι εργαζόμενοι αυτοί θεωρούνται ιερά πρόσωπα στις πλέον αναπτυγμένες χώρες, διότι με τις παρεμβάσεις τους συχνά αποσοβούνται σοβαρά ατυχήματα με ανθρώπινες ζωές, περιβαλλοντικά εγκλήματα, φθορά περιουσίας μεγάλης αξίας κλπ, είναι αυτοί που κτυπούν τη καμπάνα όταν η πυρκαιά μπαίνει στο χωριό που κοιμάται, ο όρος διεθνώς γι’αυτούς είναι whistleblowers (κωδωνοκρούστες).
  Έχει παρατηρηθεί ότι οι κωδωνοκρούστες αφού ρισκάρησαν τη σταδιοδρομία τους αναφέροντας παρατυπίες και διαφθορά στην εργασία τους, στη συνέχεια υφίστανται κακομεταχείριση και κάθε είδους αντίποινα από την Εταιρεία τους ή προισταμένους τους και ζήλια από τους συναδέλφους τους, στασιμότητα ή και υποβιβασμό στη σταδιοδρομία τους, περικοπή αποδοχών, τοποθέτηση σε θέσεις ψυγεία, κλπ. Γι’αυτό παρεμβαίνει το Κράτος που διαβιούν για να τους προστατέψει, με μεταθέσεις σε άλλες θέσεις εργασίας, μέχρι και αλλαγή ονόματος και μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα αν τούτο κριθεί σκόπιμο.
  Επίσης, οι Εργοδότες – Εταιρείες που τυχόν έχουν υποβάλλει σε αντίποινα κωδωνοκρούστη υποχρεούνται σε αποκατάσταση – και αποζημίωση το ύψος της οποίας είναι απεριόριστο…

  Η προστασία των κωδωνοκρουστών από αντίποινα από τον Εργοδότη τους προβλέπεται ρητά στις Διεθνείς Συνθήκες της GRECO και του ΟΗΕ εναντίον της Διαφθοράς οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με τους Ν. 2957/2001 , Ν.3560/2007 , Ν.3666/2008, συνεπώς έχουν υπερνομοθετική ισχύ στη Χώρα μας (άρ. 28 παρ. 1 Σ.), το περιεχόμενο όμως των οποίων η Ελληνική Πολιτεία αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και εγκλίσεις της GRECO, του ΟΟΣΑ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, κλπ., δες και http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/greco/evaluations/round2/GrecoRC2(2007)14_Greece_EN.pdf

  Η γνωστή πασοκόφατσα Λέανδρος Ρακιτζής, που ως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μετέχει σε διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διαφθοράς όπως ΟΗΕ , ομάδα GRECO, κλπ, και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή συνέδρια με θέμα τη διαφθορά και την καταπολέμησή της, για το θέμα της μη προστασίας των κωδωνοκρουστών στην Ελλάδα δηλώνει υποκριτικά ότι “τα καρφιά ας πάνε να βρούνε το δίκιο τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη”….!!!!


  Σύμφωνα ακόμη με τους πρωτοκλασάτους συνταγματολόγους μας και υπουργούς κ.κ. Παυλόπουλο και Βενιζέλο, υπεύθυνη για τη διαφθορά της Ελλάδας είναι η Ευρωπαική Ένωση επειδή παρουσιάζει συνεχώς νέες Οδηγίες....
  Το θέμα της διαφθοράς υφίσταται από αρχαιοτάτων χρόνων και η απαλλαγή των ενόχων γίνεται δια της εξομολογήσεως και της θείας μεταλήψεως…
  (Δηλώσεις Παυλόπουλου και Βενιζέλου στο Ζάπειο στις 9 Απριλίου 2009 σε ημερίδα κατά της Διαφθοράς, δείτε τα παρακάτω

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100050_10/04/2009_310655

  Είναι καιρός λοιπόν πλέον η Ελληνική Πολιτεία να πάψει να στρουθοκαμηλίζει συγκαλύπτοντας εσκεμμένα τη διαφθορά και να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς της υποχρεώσεις θεσμοθετώντας τους δοκιμασμένους μηχανισμούς που διευκολύνουν την μαρτυρία της παρανομίας και προστατεύοντας τους Μάρτυρες. Ας αφήσουν τους αυτοσχεδιασμούς, τα εργαλεία υπάρχουν, εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις πλέον αναπτυγμένες χώρες.
  Η Βουλγαρία και η Ρουμανία συμμορφώθηκαν πριν λίγους μήνες υπό την απειλή της Ε.Ε. για περικοπή των κονδυλίων σύγκλισης , καιρός να συμμορφωθεί και η Ελλάδα, την οποία κατήντησαν οι πολιτικοί μας περίγελω του Πλανήτη

  • BABIS avatar
   BABIS @ Kodonokroustis 03/02/2011 14:21:10

   Πολύ ωραίοι τύποι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ με βίλες και σπιταρώνες στα ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ και δουλειές με το ΠΑΣΟΚ και αμα λάχει και με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτός ο κόπρος ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ με τον αδερφό και αυτός ωραίος τύπος. Σίγουρα όλοι αυτοί θα λένε ότι ήταν και ΜΑΟΪΣΤΕΣ.

 5. NoPain avatar
  NoPain 03/02/2011 13:44:14

  Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα μεγάλη ντροπή για την Ελλάδα τέτοια κατάντια. Έχουμε γίνει ο περίγελος του κόσμου. Πραγματική ξευτίλα. :(

  Δεν ξέρω ρε παιδία, αυτό πραγματικά ήμαστε ή έτσι μας κατάντησαν?
  Τι στο κάλο πήγε τόσο στραβά ?

  Δεν θέλω να πιστεύω μας αξίζει αυτό το αισχρό κράτος.

 6. Maxitis avatar
  Maxitis 03/02/2011 13:45:06

  Αρχαίε, ιδού και και τα εξαπτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ...

  Στις 26 Σεπτεμβρίου 2009, σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη τάχθηκε εναντίον της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, διότι " η Αριστερά στη παρούσα κρίση πρέπει να έχει αυτονομία".

  Λίγες βδομάδες αργότερα και αφού το ΠΑΣΟΚ πήρε την Κυβέρνηση, η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη παρενέβη στην Τίνα Μπιρμπίλη και μεθόδευσε τον διορισμό της θυγατέρας της Ουρανίας στην Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία έτσι από 12 Ιανουαρίου 2010 διορίστηκε Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας, έναντι 180.000 ευρώ ετησίως, όπως επιβεβαιώθηκε μετά από Ερώτηση του βουλευτή Βελόπουλου στη Βουλή.

  Η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη, ακολουθώντας την αριστερή οικογενειακή της παράδοση, αρνείται εκ της θέσεώς της να επιβάλλει στην ΓΕΝΟΠ τους τόκους του δανείου των 500000 χιλάδων ευρώ που χορήγησε η Διοίκηση της ΔΕΗ στον Φωτόπουλο και τη παρέα του την ημέρα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 2010, ως αντίδωρο για την έκτακτη υποστήριξη του Συνδικάτου στην Διοίκηση Ζερβού από τις πιέσεις της Κομισιόν και της Τρόικας.

  Όμως, την ίδια ώρα, σε άλλο επίπεδο, η νεαρή κυρία Αικατερινάρη μεθοδεύει την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων της ΔΕΗ μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, γνωστών ως ECAs (Export Credit Agencies), χωρών όπως η Γαλλία και η Γερμανία, παραβιάζοντας τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων της ΔΕΗ και υποχρεώνοντας το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα να αποξενωθεί από τα έργα υποδομής της Χώρας μας.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=86059

  Ελευθεροτυπία, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

  Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ – ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

  «Ο δικομματισμός έχει συγκλίνουσες πολιτικές…»

  Συνέντευξη Στην ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

  Κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τάσσεται η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη.

  Η Αριστερά, σημειώνει, «πρέπει να έχει την αυτονομία της, τις προγραμματικές θέσεις και διεκδικήσεις της για να μετακινεί σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίση». Στο ερώτημα γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί.

  Το ντιμπέιτ των αρχηγών και η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πιστεύετε ότι θα σταματήσει τις διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα;

  «Ναι! Γιατί πράγματι η παρουσία του ήταν πολύ καλή. Αξιοποίησε την παρακαταθήκη και τις προγραμματικές θέσεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπερασπίστηκε την ξεχασμένη κοινωνία και πρότεινε ξεκάθαρες, προοδευτικές λύσεις για τη διέξοδο από την κρίση. Γιατί έγινε φανερό ότι ο δικομματισμός, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, έχει συγκλίνουσες πολιτικές και θα φορτώσει την κρίση στις πλάτες της ανυπεράσπιστης κοινωνίας, στην οποία οι δύο μεγάλοι έδειξαν ένα ιδιαίτερα ψυχρό πρόσωπο».

  Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα;

  «Οτι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τη δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και την εφαρμογή ενός άμεσου προγράμματος, όπως και μια στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης, που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση και θα αξιοποιεί ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ιδιαίτερα στους τομείς παιδεία, υγεία, περιβάλλον».

  Γιατί όχι στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, βάσει συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων;

  «Η Αριστερά πρέπει να έχει την αυτονομία της, τις προγραμματικές θέσεις και διεκδικήσεις της για να μετακινεί σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπήρχαν προϋποθέσεις συγκλίσεων και σήμερα η απόκλιση μεγαλώνει, αφού το ΠΑΣΟΚ, αντί να επιλέξει για το ξεπέρασμα της κρίσης μία αντεπίθεση στη δεξιά πολιτική, υποχωρεί ιδεολογικά συμπληρώνονται ουσιαστικά τις προτάσεις της Ν.Δ.».

  Φοβάστε ότι την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου θα αναδυθούν και πάλι τα εσωτερικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ;

  «Είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι και σοφότεροι. Με σύνεση και δημοκρατικές διαδικασίες θα διαφυλάξουμε την ενότητα, τον ανανεωτικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα του κόμματος και σε αυτή την προσπάθεια θα αντλήσουμε δυνάμεις για το ενωτικό μας εγχείρημα».

  Πού οφείλεται το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να προσελκύσει στη συμμαχία των δυνάμεων που τον απαρτίζουν και τους Οικολόγους Πράσινους;

  «Το ενωτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από τη σύγκλιση κομμάτων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, μετά από κοινωνικό διάλογο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μετείχαν, αφού οι ίδιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί. Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο DNA του την περιβαλλοντική προστασία και έχει δώσει αποτελεσματικούς αγώνες, υπάρχουν πολλά περιθώρια διεκδίκησης κοινών στόχων με τους Οικολόγους Πράσινους».

  Ποιο είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ατού του ΣΥΡΙΖΑ;

  «Οτι επιχειρεί να δώσει ένα όραμα για την κοινωνία, να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στον κόσμο και την Αριστερά, να οδηγήσει στον μετασχηματισμό της κοινωνίας, με τη θέληση των ίδιων των ανθρώπων και τη δύναμή τους. Με νέες αρχές και αξίες, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη».

  Η καλή, όπως εκτιμήθηκε από τα ΜΜΕ, εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα θα συμβάλει και στην τελική επιλογή του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;

  «Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέχθηκε πρόεδρος στον ΣΥΝ με δημοκρατικό τρόπο και στη βάση πολιτικών κριτηρίων. Θεωρώ ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να κριθεί και στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Στον βαθμό όμως που τα τηλεοπτικά κριτήρια απηχούν την κοινωνία και είναι μέρος της ζωής μας, όλα δρουν προσθετικά».

 7. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 03/02/2011 13:49:41

  Είναι το πιο γήινο άρθρο που έχω διαβάσει πάνω στο ζήτημα της διαφθοράς.
  Είναι βολικό για το σάπιο σύστημα εξουσίας να ενοχοποιεί τους πολίτες, όταν επί της ουσίας η μαρίδα είναι ασυγκρίτως υποδεέστερη του καρχαρία...
  Αν διαμορφωθεί το κατάλληλο αξιακό πλαίσιο, αν αγαπήσουμε ξανά την θρησκεία μας και αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημε όπως το ξεκίνησε ο Καποδίστριας και ονειρεύτηκε ο Πατροκοσμάς, όλα θα αλλάξουν.
  Μέχρι τότε, η σαπίλα ας μην κουνάει επιδεικτικά το χέρι της!

 8. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 03/02/2011 13:52:48

  ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ.
  ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ, Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΡΘΕΝΕΥΗ !
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΑΚΟΜΗ...
  ΒΑΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΗ ΜΟΝΟΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
  ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΩΝ, ΟΜΩΣ...

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/02/2011 13:59:00

  Πρώτον ευχαριστώ, πάντα, για την τιμή να μοιράζομαι αυτά που βρίσκω.

  Δεύτερον, όπως ίσως ξέρετε, ψάχνω πάντα και εναγωνίως για φωτογραφίες που να περιγράφουν ή να προσδιορίζουν την πράσινη απάτη.

  Η παραπάνω φωτογραφία είναι η καλύτερη που έχω δει τους 9-10 μήνες που τρώγομαι με το θέμα!!

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ! Δεν φταίμε που γεννηθήκαμε και που υπάρχουμε. Ελλισόμεθα στα πλαίσια και τους κανόνες που κατασκευάζουν αφανείς αλήτες, για δικό τους πλουτισμό. Σοσιαλισμός έχει καταντήσει να σημαίνει «μεθοδευμένη λαϊκή συμμετοχή στην διαφθορά»

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 03/02/2011 14:13:42

   Πάντα αυτό ήταν ο Σοσιαλισμός, όσο και αν προσπαθούν οι ιερείς του να μας πείσουν για το αντίθετο.
   Σοσιαλισμός=διαφθορά και έγκλημα εναντίων του λαού

  • sawas avatar
   sawas @ archaeopteryx 03/02/2011 17:10:12

   Αρχαίε, αμφισβητώ τα στοιχεία της Τ.Ι.
   Ήμασταν στην θέση 78 από το 1997 αλλά δεν το γνωρίζαμε ή κάναμε πως δεν το γνωρίζαμε.

   Ο λόγος είναι απλός…..
   "Thus inclusion in the index depends solely on the availability of information. "

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ sawas 03/02/2011 20:05:10

    ααα... πάσο. Εγώ ανέφερα πηγή, ξέρω ότι το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται από το 92-93 και μετά. Όταν πονηρεύτηκαν διάφοροι μετά το σκηνικό με την Καστελστρούτσι και την ΑΓΕΤ.

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/02/2011 14:02:17

  το ειπε ο αντιπροεδρος τησ κυβερνησης κ. Παγκαλος.ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΔΡΕΣ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.γιατι δεν επεμβαινει εισαγγελεας?

 11. Orestios avatar
  Orestios 03/02/2011 14:14:19

  Ο Σοσιαλισμός είναι η αιτία για όλα αυτά.

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 03/02/2011 14:59:16

  Α, να αγιάσει το στόμα σου Αρχαίε...

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/02/2011 15:13:32

  πρέπει να μας νοιάζουν τα αίτια ενός προβλήματος αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε

 14. dimos avatar
  dimos 03/02/2011 16:29:35

  EΠΙ ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ...!!! ???? Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟ ΛΟΜΠΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΡΑΦΟΥΝ?? ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΚΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ -ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ dimos 03/02/2011 17:02:23

   έλα, κακέ... Φυσικά και έχει διακομματική διαφθορά, και όπως δεν με νοιάζει που τα έκανε όλα επίσημα ο "οχι και 500 εκατομμύρια" με το "κωλόσπιτο", άλλο τόσο δεν με νοιάζει που έγινε διακομματικό το πρόβλημα, και ΡΗΤΑ δείχνω όλες τις πενταετίες, για να μην βγουν κουτοπόνηροι και λένε ότι ...λες και εσύ. Ψάξε και το διάγραμμα του εξωτερικού χρέους από το 1973 και μετά...

 15. azof1234 avatar
  azof1234 03/02/2011 21:53:03

  Δεν το πιστεύω ότι συμβαίνει εδώ στη χώρα του ήθους και των θεσμών!!!
  78 θέση... ασχολίαστο

 16. Α. Αποστόλου avatar
  Α. Αποστόλου 04/02/2011 12:27:04

  “Η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους – δηλαδή, από όλες τις μεγάλες…

  πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σ’ αυτήν (στο «βούρκο» της). Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός «ορνιθοτροφείου», παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά – θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.”

  Φυσικά υποθέτουμε ότι, καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να είναι ένοχη ενός τέτοιου «εθνικού εγκλήματος» – επίσης πως η σημερινή θα κάνει ότι είναι δυνατόν, με την πλήρη συναίνεση όλων των Ελλήνων, όχι απλά για να αποφύγει την απίστευτα «δηλητηριώδη οικονομική ένεση» που της προσφέρθηκε, αλλά και για να εκδιώξει όλους τους «εισβολείς» από την επικράτεια της, όπως και αν αυτοί ονομάζονται. Ιδιαίτερα τους αμετανόητους «διαφθορείς συνειδήσεων», με το λευκό χιτώνα της αγνότητας, όπως και τους υπόλοιπους «διεθνείς αστέρες», οι οποίοι λάμπουν μόνο στα σκοτεινά στερεώματα, τα οποία έχουν μεθοδικά οι ίδιοι προκατασκευάσει.

  Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες αναλύσεις μας, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για να αποφύγει ένα κράτος την οριστική του χρεοκοπία (μεταξύ άλλων: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Η ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, η «συγκράτηση» των αμοιβών, η εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, η κερδοφορία των εθνικών επιχειρήσεων, ο περιορισμός των δημοσίων επενδύσεων και οι απαιτήσεις μας από την ΕΕ 30/1/2010), η οποία φυσικά και δεν είναι επιθυμητή – το ίδιο ανεπιθύμητη είναι και η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης εκ μέρους οποιουδήποτε κράτους-μέλους, εφόσον βέβαια παραμείνει η ΕΕ μία Ένωση Ελεύθερων Δημοκρατικών Κρατών, μία Ευρώπη των Πολιτών της καλύτερα.

  Εν τούτοις, τόσο η χρεοκοπία, όσο και η έξοδος από μία ενδεχόμενη «Τευτονική Ευρωένωση» (κατά την άποψη μας, το δυστύχημα θα «συνέβαινε» με σιγουριά, εάν εκλεγόταν Γερμανός στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ – κάτι που πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδιστεί από όλες τις χώρες της ΕΕ), είναι ενέργειες που χωρίς καμία αμφιβολία θα προτιμούσαμε ανεπιφύλακτα, από τη λεηλασία και την υποδούλωση της χώρας μας σε ξένους εισβολείς.

  Φυσικά, θα αντιδρούσαμε εξ ίσου «αποτρεπτικά» στην ενδεχόμενη υποδούλωση μας, είτε αυτή θα αφορούσε τη σημερινή «Πρωσική Γερμανία», η οποία φαίνεται ότι «ξεπέρασε» τελικά το εγκληματικό παρελθόν της, το «σύμπλεγμα» της, όπως το προσδιορίζουν διάφορα γερμανικά ΜΜΕ (παρουσιάζοντας στην πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ τον πραγματικό, ψυχρό και ανελέητο Εαυτό της, μέσω της «Σιδηράς Καγκελαρίου» της – γεγονός που μας «ανάγκασε» να σκεφθούμε εάν τυχόν «εγκυμονεί» το νέο δικτάτορα), είτε την οποιαδήποτε άλλη υπερδύναμη.

  Βασίλης Βιλιάρδος (copyright)

  Αθήνα, 27. Μαρτίου 2010

  viliardos@kbanalysis.com

  Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_4055.html#ixzz0japkQOkm

  Share this:
  EmailFacebookPrintDiggRedditStumbleUpon
  Αυτή η καταχώριση έγινε στις Μαρτίου 30, 2010 στο 8:51 πμ υπό ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα όποια σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω RSS 2.0 ροή. Μπορείτε αφήστε σχόλιο, ή trackback από τον δικό σας ιστότοπο.

  LikeBe the first to like this post.Ένα Σχόλιο to “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Α.Ε.”

  1.Klonaris είπε
  Μαρτίου 30, 2010 στο 5:02 μμ
  Η ΤΙ Hellas έχει στηθεί στο πρότυπο της μητρικής γερμανικής. Υποστηρίζεται από ιδρύσεώς της από Ελληνικά Μονοπώλια (ΔΕΗ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΑΒ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, κλπ) με σκοπό τη συγκάλυψη και όχι τη Διαφάνεια.

  Σε επιβεβαίωση των ανωτέρω, Πρόεδρος της ΤΙ Hellas είναι ο Κ. Μπακούρης που διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και ενέχεται για την μη εμπρόθεσμη έναρξη των Ολυμπιακών έργων…
  Από το 2001 μέχρι το 2002 διετέλεσε και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.