31/05/2009 02:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εξέλιξη μιας νέας επιχειρηματικής ελίτ


_____________________________________________________________________________________________
Μέσα στην γενική αταξία που διαδέχθηκε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, οι ισχύοντες νόμοι στην Ρωσία ήταν συνήθως αλληλοσυγκρουόμενοι και άνισα εφαρμοζόμενοι. Οι Ολιγάρχες ευδοκίμησαν μέσα σε αυτό το περιβάλλον.  Άρπαξαν εταιρικές περιουσίες και δημιούργησαν αυτοκρατορίες «συνονθυλεύματα».  Ακολούθησε η κατάρρευση του ρουβλίου το 1998 και ένα νέο κύμα ολιγαρχών με το μυαλό στις μπίζνες ξεκίνησε την δημιουργία πραγματικών αυτή τη φορά οικονομικών αυτοκρατοριών. Ένας από αυτούς τους Ολιγάρχες, ο ιδιοκτήτης της πετρελαϊκής εταιρίας Yukos, Mikhail Khodorkovsky, είχε παράλληλα και πολιτικές φιλοδοξίες. Για το λόγο αυτό ήταν και ο πρώτος που έφυγε μόλις ο Πούτιν ξεκίνησε τη δημιουργία μιας νέας Ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματός μας στη νέα οικονομική ελίτ της Ρωσίς:

Ρώσοι Ολιγάρχες - Μέρος 2ον:

(το πανό στη φωτογραφία γράφει «Ολιγάρχες της KGB»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 31/05/2009 16:40:06

  Η Ρωσία διαθέτει μια εγχώρια εθνική-πατριωτική-γραφειοκρατική αστική τάξη. Στη χώρα μας η εξωστρέφια διοικούντων και διοικουμένων έχει οδηγήσει σε σκληρά αδιέξοδα. Ένα τμήμα των διοικούντων έχει κατανοήσει, ότι αυτά τα αδιέξοδα οδηγούν στην χρεωκοπία τους και πλήρη εξουδετέρωσή τους. Η παγκοσμιοποίηση φροντίζει, αυτοί να αντικατασταθούν από μια νέα - τελείως δουλική στις ξένες εντολές - γραφειοκρατία, ενσωματωμένη στους διεθνείς οργανισμούς που μετέχει η Ελλάδα, στην απροκάλυπτα μειοδοτική πτέρυγα των κομμάτων, στις δοτές ΜΚΟ και την ιεραρχία των πολυεθνικών.
  Το τμήμα της ελίτ που οδηγείται σε οικονομική και πολιτική εξουδετέρωση, επιχειρεί να συσπειρωθεί, προσβλέποντας στο παρελθόν και στα πάλαι ποτέ προνόμιά της. Σίγουρα δεν διαθέτει ένα Πούτιν. Διότι η ποιότητα των Ρώσων ηγετών δεν διέπεται κύρια από προσωπικές αρετές ή ικανότητες, αλλά από συγκεκριμένη δομή των κοινωνικών, και των παραγωγικών δυνάμεων και του κράτους, που στηρίζονται σε σγκεκριμένη παράδοση.
  Η Ελλάδα διαθέτει ένα σχετικά ευκολόπιστο λαό, που ενθουσιάζεται εύκολα και διψάει για ενελλακτικά οράματα. Ο λαός έχει εθιστεί επίσεις σε αρχηγικές φυσιογνωμίες. Είναι επόμενο μετά τις Ευρωεκλογές, στα πλαίσια των εσωτερικών συγκρούσεων του συστήματος, κάποιοι από το άρχον συγκρότημα να απευθυνθούν ακόμη πιο συγκεκριμένα στον λαό, προτείνοντας τα οράματά τους σαν οράματα της κοινωνίας συνολικά.
  Στα πλαίσια της συγκρότητσης ενός κοινωνικού μπλοκ αντιμετώπισης της ποιοτικής κατάπτωσης που έχει σχεδιαστεί και θα κλιμακωθεί, κάποιοι θα ανταποκριθούμε. Καλό είναι όμως να μην ξεχνάμε, ότι ούτε η γραφειοκρατία είναι σε θάση από τη φύση της να αναπτύξει τις δημιουργικές δυνάμεις του λαού και της κοινωνίας, ούτε το μέλλον μπορεί να οικοδομηθεί επιτυχώς με οράματα που στοχεύουν στο παρελθόν. Ανοιχτοί σε συμπράξεις και έτοιμοι πάντοτε να αξιοποιήσουμε την κύρια πλευρά της κύριας αντίθεσης, δεν θα πάψουμε να υπηρετούμε τα στόχο της αυτονομίας. Η οικοδόμηση του στόχου αυτού θα γίνει μέσα στην πρόκληση της ζωής και όχι από γραφεία, με την δημιουργική παρέμβαση σε μια προοπτική χρόνου χιλιάδων ανθρώπων, που πονάνε τον τόπο αυτό και θα είναι πρόθυμοι να θέσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις αυτόνομα στην υπηρεσία του κοινού καλού.

 2. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 31/05/2009 16:59:08

  Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη έκπληξη στη διεθνή αγορά διαμαντών.

  Η κρατική εταιρεία που έχει το μονοπώλειο παραγωγής διαμαντιών, έχει σταματ΄γσει εδω και 6 μήνες να τα διαθέτει στη διεθνή αγορά και να σχηματίζει αποθέματα.

  Η πανίσχυρη οικογένεια της ν. Αφρικής Αγγλό-εβραικής καταγωγής, οι Οπενχάιμερ, ανησυχούν μην οι Ρώσοι ρίξουν μαζικά στην αγορά τα διαμάντια και τους καταστρέψουν οικονομικά γιατί οι ίδιοι έχουν το 80% της παγκόσμιας εμπορίας...αλλά δεν διαθέτουν ρευστά κεφάλαια και βασίζουν τις δουλειές τους στις εγγυιτικές των διαμαντιών λόγω της μονοπωλιακής θέσης που κατέχουν εδω και...100 έτη.

  Δηλαδή εάν κατρακυλίσουν οι τιμές, θα πτωχεύσουν εν ολίγοις και θα πάθει ζημιά μεγάλης κλίμακος η λεγόμενη "Σιωνιστική πτέρυγα του Λονδίνου".

  Προς το παρόν απλά η Μόσχα τους κρατά από τα αρχ.. και παίζει μαζί τους.

  Αυτά τα ολίγα για ένα θέμα παντελώς αδιάφορο στην Ελλάδα αλλά λίαν σημαντικό για τις παγκόσμιες αφανείς οικονομικές σχέσεις.

  Ηθικό δίδαγμα. Οι Ρώσοι δεν αστειεύονται και παίζουν hardball.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.