23/08/2009 17:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εμπειρία ενός εθελοντή πυροσβέστηΠριν από 7-8 χρόνια συμμετείχα ως εθελοντής πυροσβέστης στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. Αφού με ξύπνησε ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, που επιχειρούσε κάθοδο προς την θάλασσα για ανεφοδιασμό νερού, άνοιξα το ράδιο, όπου άκουσα την έκκληση στην οποία ανταποκρίθηκα.

Ανεβαίνοντας στην Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Αγίας Μαρίνας έκανα επανειλημμένα σήμα στα διερχόμενα πυροσβεστικά οχήματα για να σταματήσουν για να επιβιβαστώ, τα οποία δεν σταμάταγαν, με αποτέλεσμα να σταθώ στην συνέχεια στην μέση του δρόμου, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Επιβιβαζόμενος σε όχημα της πυροσβεστικής δια της βίας, μου ανακοίνωσε ο συνοδηγός ότι τα οχήματα δεν είχαν ουδεμία σχέση με πρόσβαση στο σημείο των πυρκαγιών, αλλά περιπολούσαν μόνο για να εμποδίσουν την φωτιά, εάν αυτή έφτανε στην μεσογειακή λεωφόρο, περιφρουρούντα στην ουσία μια οικιστική λωρίδα πλάτους μερικών εκατοντάδων μέτρων μέχρι την παραλία.

Στην συνέχεια έφτασα βάδην στο δημαρχείο Νέας Μάκρης, το οποίο ήταν κλειστό. Στον περίβολο διέκρινα δυο σταθμευμένα υδροφόρα οχήματα. Κατόπιν πήγα στο καφενείο και ρώτησα που συγκεντρώνονται οι εθελοντές πυροσβέστες, αντιμετωπίζοντας τις ειρωνίες των ταβλαδόρων. Απογοητευμένος πήρα τον δρόμο της επιστροφής. Μετά λίγα μέτρα συνάντησα ένα ημιφορτηγό που είχε πίσω ένα αλυσοπρίονο που οδηγούσε ένα γεροντάκι. Μετά την απόκρισή του ότι πήγαινε για να παραλάβει δυο εθελοντές, επιβιβάστηκα.
Αφού παραλάβαμε τους δυο γιους του, κατευθυνθήκαμε στο σημείο της πυρκαγιάς στο βουνό, όπου περίμεναν οι “πυροσβέστες”. Φτάνοντας διαπίστωσα ότι αυτοί ήσαν δυο Πακιστανοί οδοκαθαριστές του δήμου Νέας Μάκρης, που φόραγαν σαγιονάρες.
Από την επάνω μεριά του δρόμου είχαν αρχίσει να παίρνουν τα δέντρα φωτιά από το σημείο που εξήρχοντο του εδάφους. Κάνοντας μια προσπάθεια με κλαριά, που κράτησε περίπου μισή ώρα, καταφέραμε να σβήσουμε τις φωτιές.

Στην συνέχεια είδαμε από την έντονα επικλινή κάτω μεριά του δρόμου να ανέρχεται πύρινο μέτωπο με φλόγες ύψους δέκα περίπου μέτρων σε απόσταση 300 μέτρων, που προχωρούσε αργά.

Μπαίνοντας πάλι στο μέσον του δρόμου σταματήσαμε μια διερχόμενη υδροφόρο. Ο οδηγός αρνήθηκε μας δώσει το νερό “γιατί πήγαινε για πότισμα”. Ευτυχώς στην συνέχεια προστέθηκε στην ομάδα μας στέλεχος του πολεμικού ναυτικού, το οποίο παραθέριζε στις πλησίον ευρισκόμενες κατασκηνώσεις του σώματος. Στην ερώτηση μου εάν διαθέτει στο αυτοκίνητο υπηρεσιακό όπλο, απάντησε καταφατικά, ανταποκρινόμενος στην έκκλησή μου να μου το εγχειρήσει, αφαιρώντας τα πυρομαχικά, διότι ήμουν πολίτης, οπότε τα επιχειρήματα μου βελτιώθηκαν από πλευράς πειστικότητας σημαντικά.

Στην συνέχεια επιτάξαμε διερχόμενο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο όμως δεν είχε νερό. Ο οδηγός της επομένης διερχομένου υδροφόρου προθυμοποιήθηκε μεγαλοψύχως να θέσει στην διάθεσή μας το περιεχόμενο της δεξαμενής του οχήματος, οπότε ξεκίνησε η πυρόσβεση.

Οι πυροσβέστες μας είπαν ότι είχαν εντολή να μην πλησιάσουν την φωτιά και μας παρακάλεσαν εάν ήταν δυνατόν να σώσουμε τα επιστόμια εκτίναξης, διότι ήσαν ακριβά, ενώ οι σωλήνες ήταν αδιάφορο εάν καούν.

Τα παιδιά του γέρου πέσανε μέσα στις φλόγες με τις δυο μάνικες, ενώ με τον καπετάνιο είμαστε σε απόσταση δέκα μέτρων, αφενός για να τα αρπάξουμε σε περίπτωση που ζωστούν από φωτιά, αλλά και για να δίνουμε φωνητική εντολή στον χειριστή της αντλίας για άνοιγμα και κλείσιμο, διότι τα επιστόμια δεν μπορούν να συγκρατήσουν επί μακρόν την πίεση του νερού.

Μετά από ηρωική μάχη των παιδιών η φωτιά σβήστηκε, οπότε ανεβήκαμε στην επάνω μεριά του δρόμου για να συνεχίσουμε την κατάσβεση στις μικρές εστίες με κλαριά.

Τότε διαπίστωσα ότι σε όλα τα δένδρα αναπτυσσόταν πολύ μικρός φλογισμός χαμηλά, της τάξεως των πέντε με δέκα πόντων και πλάτους πέντε με επτά, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ. ΑΡΑ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.

Κοιτώντας πίσω είδα ότι η φωτιά που σβήσαμε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ είχε αναζωπυρωθεί χειρότερα από πριν.

Επειδή είχε πέσει ο ήλιος πήραμε τον δρόμο του γυρισμού.

Μέσα σε μια βαθιά αίσθηση ήττας μια επίγνωση σφράγιζε τον νου μου. Η Ελλάς είχε πολύ επικίνδυνους αντιπάλους. Αλλά διέθετε και παιδιά έτοιμα να πέσουνε στην φωτιά, υπεύθυνα στελέχη που είναι έτοιμα άμα λάχει να δώσουνε το μπιστόλι εκεί που πρέπει και Πακιστανούς φίλους, που από αυτής της θέσεως ευχαριστώ εγκάρδια.

Μποτίλια στο Πέλαγος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. g.s avatar
  g.s 23/08/2009 19:19:30

  Η φωτιά μπήκε από δορυφόρο προφανώς ...αλλά οι ΕΛ μπορούν να την σβύσουν από τον Ορίονα με υδρόδιαστημοακτινές ώς γνωστόν.

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ g.s 23/08/2009 19:46:42

   Κάνω έκκληση στα μέλη πανεπιστημιακών εργαστηρίων και των τεχνολογικών ινστιτούτων, εάν διαθέτουν τους κατάλληλους ανιχνευτές, να προσπαθήσουν να ανιχνεύσουν αυτήν την περίπτωση, την οποία κατέγραψα ως προσωπικό εμπειρικό δεδομένο, το οποίο θεωρώ ότι χρήζει περεταίρω εξετάσεως.
   Απευθύνομαι επιπλέον προσωπικώς στους κκ. Τσιμπούκη, επίτιμο καθηγητή στην έδρα ηλεκτρομαγνητισμού του Αροστοτελείου Πανεπιστημίου (κ. Τσιμπούκη είμαι ο Διονύσης από το Βερολίνο) Μανιά και Κλαδά, επίτιμο και αναπληρωτή καθηγητή στην έδρα Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρομαγνητισμού του Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

   @g.s
   Ειρωνείες άκουσα πολλές και κατά την ώρα της κατάσβεσης, από διερχόμενους μάγκες. Αλλά και σκληρή "κριτική" γιατί επιχειρούσαμε κατάσβεση στο συγκεκριμένο σημείο και όχι αλλού, που η καταστροφή είχε μεγαλύτερες διαστάσεις, από οδηγούς που πήγαιναν για καφέ.
   Μια ακόμη επίγνωση που απόκτησα εκεί, είναι ότι η φωτιά με οργάνωση και διακινδύνευση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η μαγκιά όμως δεν αντιμετωπίζεται με τίποτε.

   • mesaios daktylos avatar
    mesaios daktylos @ Μποτίλια στο πέλαγος 23/08/2009 22:53:02

    Μποτίλια στο πέλαγος says:
    ""Τότε διαπίστωσα ότι σε όλα τα δένδρα αναπτυσσόταν πολύ μικρός φλογισμός χαμηλά, της τάξεως των πέντε με δέκα πόντων και πλάτους πέντε με επτά, ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ. ΑΡΑ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.
    Κοιτώντας πίσω είδα ότι η φωτιά που σβήσαμε ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ είχε αναζωπυρωθεί χειρότερα από πριν""

    Φοβερή εμπειρία! Πάντως αγαπητέ Διονύση εξέτασε το συμπέρασμά σου από το ΄΄Αρα ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ......ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ.΄΄ κάτω από πρίσμα οτι ο λευκός φωσφορος αναφλέγεται σε επαφή με το οξυγόνο. Ενας εξατμιζόμενος καταλύτης δίνει την αναγκαία χρονοκαθυστέρηση. Παλαιό κόλπο που χρησημοποιήται και για την αφή του αγίου φωτός.
    http://www.youtube.com/watch?v=S66f87b05oM&feature=related

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Μποτίλια στο πέλαγος 24/08/2009 00:16:01

    Αγαπητέ Μεσαίε Δάκτυλε σε ευχαριστώ που υπεισέρχεσαι στην ουσία των επιχειρημάτων μου. Με την προσπάθεια της απριοριστικής τους απαξίωσης, που επιχειρήθηκε από άλλους φίλους - οι οποίοι συχνότατα επικαλέστηκαν ορθά επιχειρήματα, που δεν αφορούν όμως τον πυρήνα του θέματος - δεν θα ασχοληθώ ακόμη.
    Το σχόλιο που προηγήθηκε, δεν είχε την αξίωση να πείσει, αλλά μόνο να θέσει ερωτήματα αναφορικά με τον συγκεκριμένο προβληματισμό που προβάλει.
    Το συγκεκριμένο θέμα, από πλευράς μεθοδολογικού χειρισμού, απαιτεί την εξής λογική σειρά στα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν:
    1. Είναι οι πυρκαγιές τυχαία γεγονότα, ως προϊόντα συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών και αμέλειας στην φροντίδα ή επιφόρτησης του φυσικού περοβάλλοντος σε δασικές περιοχές, ή αποτελούν προϊόν σκόπιμων εμπρησμών;
    2. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, αποσκοπούν τα κίνητρα των εμπρησμών σε μελλοντική ειδική χρήση της καμμένης γης, ή εξυπηρετούν άλλους στρατηγικούς στόχους με ανθελληνική σκοπιμότητα;
    3. Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση, ποιοί είναι οι δράστες και με ποιόν τρόπο πραγματοποιούνται οι εμπρησμοί;
    Σε αυτά τα βασικά ερωτήματα ώφειλαν οι υπεύθυνοι, αλλά και κάθε προβληματιζόμενος πολίτης να αναζητήσει μια απάντηση, τα τελευταία 30 χρόνια, πράγμα που δεν γίνεται κατά κανόνα. Αυτό που βιώνουμε είναι η πρόχειρη και εβιντεντσιαλιστική αντιμετώπιση, όπου οι απαντήσεις είναι εύκολες, ατεκμηρίωτες, επικαλούνται τα δήθεν αυτονόητα - που κάθε άλλο παρά αυτονόητα είναι - και απορρίπτουν πάσα άλλη θεώρηση ως μη σοβαρή (άσχετα ποια συγκεκριμένη άποψη ακολουθούν) χωρίς να ασχοληθούν με αυτή.
    Ο κάθε Απόστολος μας καλεί να μελετήσουμε Λιαντίνη, για να εντοπίσουμε τα αίτια των πυρκαγιών. Όποιος επιθυμεί ας το πράξει, η οδός που ακολουθώ εγώ είναι άλλη.
    Προηγουμένως πρόβαλλα με προκλητικό τρόπο μια εκδοχή - την οποία θεωρώ και την μόνη πιθανή - χωρίς να εμμένω στην ορθότητά της, διότι γνωρίζω ότι πάσα τεκμηρίωση απαιτεί συνεκτική αποδεικτική ανάλυση, την οποία προς στιγμήν δεν επιχειρώ, περιοριζόμενος στην αναφορά μιας μόνο ένδειξης, που αποτελεί προϊόν προσωπικής εμπειρίας. Ο στόχος μου είναι αφ' ενός να κοινοποιήσω στους πιθανούς δράστες ότι η ώρα τους πλησιάζει, αφ' εταίρου να θέσω το ζήτημα στον κριτικό έλεγχο των επισκεπτών. Δεδομένου ότι με κάποιο τρόπο έπεται συνέχεια.
    Το βίντεο που παραθέτεις μου είναι γνωστό και έχω περιτρέξει και το σχετικό βιβλίο. Όμως - όπως μπορώ να κατανοήσω το συγκεκριμένο φαινόμενο του φωσφόρου - με αυτό δεν είναι δυνατον να δοθεί μια εξήγηση στην ταυτόχρονη ομαδική αναζωπύρωση της φωτιάς.
    Η εμπρηστική χρήση του εν λόγω υλικού είναι πράγματι σε θέση να δικαιολογήσει φαινόμενα, που φαινομενικά αντίκεινται σε γνωστές φυσικές αιτιάσεις, όπως η εμφάνιση της φωτιάς ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη, καθώς και η επέκταση της φωτιάς με ταχύτητα ποιοτικά μεγαλύτερης από αυτήν του πνέοντος ανέμου. Όμως δεν μπορεί να ερμηνεύσει το θέμα της αναζωπύρωσης σε έκταση, όγκο, ταχύτητα και δυναμική, όπως συγκεκριμένα την έζησα.
    Σημαντική θεωρώ την μελέτη του συστήματος HAARP όσο αφορά τον επιρρεασμό του καιρού, όσο και εάν αυτό για κάποιους αποτελεί φαντασίωση. Ρεαλισμός σημαίνει μελέτη της πραγματικότητος και όχι την έκ προοιμίου αποδοχή αυτού που κάποια κυκλώματα υποβάλουν ως πραγματικότητα.
    Υποκλίνομαι μπροστά στην μαγκιά, προτιμώ όμως το ερευνητικό πνεύμα. Οπότε, όλες οι απόψεις θα κριθούν από την ανάπτυξη των επιχειρημάτων.

 2. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 23/08/2009 21:50:14

  ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ , ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΥΣ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟ .... ΑΜΑ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

  ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΑ ΤΩΝ ΛΕΙΖΕΡ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/08/2009 21:52:36

  Πιο πιθανό είναι να οπλοφορούσαν οι Πακιστανοί εργάτες του δήμου (αλήθεια νόμιμοι ήταν;) παρά ο κελευστής του Π.Ν.

 4. artzimpourtzi avatar
  artzimpourtzi 23/08/2009 21:56:25

  ΠΛΑΚΑ ΠΛΑΚΑ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/08/2009 22:05:17

  ε καλά, αφού είχε και αλυσοπρίονο, αν δυσκόλευαν τα πράγματα θα το επιστράτευε

  • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο πέλαγος @ αλλενάκι 24/08/2009 00:36:18

   Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η επιλογή των μέσων προκύπτει σχετικά συγκυριακά. Για λόγους σύντμησης της διήγησης, με στόχο να παραμείνω στα βασικά, η παράθεση του τρόπου εφαρμογής των μέσων που επιλλέχθηκαν, δεν υπήρξε ακριβής. Αυτό όμως δεν επιρρεάζει την ουσία των γεγονότων που παρατέθηκαν.
   Όσο αφορά το ποιος, που και πότε οπλοφορούσε - καθώς και την αιτία - γνωρίζουν ακριβέστερα οι συμμετέχοντες στα συμβάντα.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Μποτίλια στο πέλαγος 24/08/2009 08:47:49

    Μποτίλια, καλημέρα. Γράφεις ότι ήσουν στη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης πριν από επτά-οκτώ χρόνια. Στην περιοχή οι μεγάλες φωτιές ήταν το '95, το 2005, το 2007 και τώρα, ενδιάμεσα δεν είχε άλλες. Σε ποια φωτιά εννοείς, αυτή του 2005;
    Για το ΗΑΑRP έμαθα εδώ και στα blog σας, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να εφαρμοστούν θεωρίες συνωμοσίας στο συγκεκριμένο θέμα. Ζούμε σε μέρος όπου "στροβιλίζονται" τα σπίτια όταν έχει αέρα, έχουμε καεί το 2005, ξέρουμε τι είναι φλόγες 30 μέτρων, ξέρουμε πως διανύει εκατοντάδες μέτρα η φωτιά σε κλάσματα δευτερολέπτου μεταδιδόμενη με κουκουνάρια, εύφλεκτα υλικά κ.α.

    Γνωρίζουμε επίσης ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ την πολεοδομική αναρχία και αυθαιρεσία της νεόπλουτης κατά βάση αυτής περιοχής Β.Α., την αποστασιοποίηση των "νεοφερμένων" Αθηναίων κατοίκων της από τη φύση όπου "επέλεξαν" να ζουν, χωρίς να ξέρουν ούτε οι ίδιοι γιατί το έκαναν, αφού έχουν κουβαλήσει μαζί τους όλη την αθηναϊκή παράνοια και αποξένωση. Το πληθυσμιακό αυτό κράμα των ντόπιων τουριστικοδίαιτων κτηνοτρόφων, καλλιεργητών και γαιοκτημόνων κατά βάση ΚΑΙ νεοφερμένων Αθηναίων "ελιτιστών" έχει διαμορφώσει ένα οικιστικό περιβάλλον το οποίο είναι απλά ΦΡΙΚΤΟ και αταίριαστο με τη φύση και τα υπέροχα βουνά της περιοχής. Εκεί να αναζητήσεις τις αιτίες για την καταστροφή.

    Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι γοητευτικές, μυστηριακές και εξάπτουν τη φαντασία, σε όλους μας αρέσουν, ιδίως όταν έχουν και επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει ΠΑΡΑΦΘΑΡΕΙ η χρήση τους (το 2007 ξένοι πράκτορες, το Δεκέμβριο άλλοι διάφοροι, τώρα δορυφόροι και HAARP ή δεν ξέρω γω τι). Και όταν ένα εργαλείο παραφθείρεται, απλά καθίσταται άχρηστο και είναι για τον κάλαθο.
    Ίσως είναι και εθιστικές οι θεωρίες συνωμοσίας, όπως τα ναρκωτικά, όπου ο ασθενής χρειάζεται ολο και μεγαλύτερη δόση για να "την ακούσει". Και στο τέλος ο ασθενής πεθαίνει από το overdose και η θεωρία χάνει τον ξενιστή της. Δεν την ακούμε πια με τις θεωρίες αυτές.

   • Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος @ Μποτίλια στο πέλαγος 24/08/2009 13:15:02

    Αλλενάκι, πρέπει να ήταν η φωτιά του 1995 (το 2005 τον Σεπτέμβριο έκαψαν καλοθελητές την καλύβα μας στην Ν. Μάκρη με πυροσωλήνες που βρήκα αργότερα στον φράκτη, προφανώς για αντεκδίκηση και "νουθεσία", ενώ έλιπα και "ενοχλούσα" αλλού και η πυρόσβεση που συμμετείχα έγινε αρκετά χρόνια πριν).
    Στο θέμα των "συνωμοσιών" θα επανέλθουμε και με άλλες ευκαιρίες. Όσο αφορά την αναφορά στο HAARP δεν μπήκε ακόμη τελεία. Κάθε οπτική είναι σεβαστή και οι διαφωνίες προσφέρουν έδαφος για ανάπτυξη επιχειρημάτων. Το συγκεκριμένο θέμα όμως απαιτεί από την μεριά όσων πρεσβεύουν "συνωμοτικές" θεωρήσεις συστηματική και εμπεριστατωμένη πραγματεία, επειδή ακριβώς αυτές αμφισβητούν τα αυτονόητα και που προς στιγμήν δεν χωράει εδώ. Όμως επιφυλάσσομαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.