11/09/2007 17:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία στη ΝΔ

(ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη)
Σεμνά, ταπεινά αλλά κυρίως με την αγωνία ζωγραφισμένη στα βλέμματά υποδέχθηκαν τα στελέχη της ΝΔ  τον Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ. Γλέντια, μπουζούκια, γεύματα σε ακριβά και γκλαμουράτα εστιατόρια, δεξιώσεις και σουλάτσα στα "in" στέκια φέτος, κομμένα. Το απαγορευτικό ήταν σκληρό και είχε σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Έτσι, λίγο το πένθος που τους επιβλήθηκε για την καταστροφή στην Πελοπόννησο, λίγο η φτώχεια της έκθεσης, λίγο η απροθυμία του κόσμου και πολύ περισσότερο η τρεχάλα  για να επαναπατρισθούν όσοι φλερτάρει τον ΛΑΟΣ, έφτιαξαν ένα σκηνικό πολιτικής μελαγχολίας στην κατά τα άλλα  τριήμερη «γιορτή» της ΔΕΘ. Ακόμη και οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ  επιστρατεύτηκαν για να παρακολουθήσουν  την ομιλία  του κ. Καραμανλή στο Βελίδιο, ώστε  να γεμίσουν τις καρέκλες των παραγωγικών φορέων της πόλης.

Στο Μακεδονία Παλλάς, οι υπουργοί  έγκλειστοι συνέτρωγαν μεταξύ τους, ενώ πιο κοσμικές  ήταν οι κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Γιάννης Ιωαννίδης της έκανε γεύμα στο γνωστό «Πόλο» της παραλίας,  όπου παρέλασαν από εκεί οι δικοί της άνθρωποι  στη Βόρεια Ελλάδα, μαζί και ο Δήμαρχος της Αθήνας, κι όταν την Κυριακή το απόγευμα ο Καραμανλής  με όλο το επιτελείο κατέβαινε στη Λάρισα  για την κεντρική του ομιλία, η υπουργός των Εξωτερικών  έπαιρνε το δρόμο για το Καρπενήσι!!!

Πάντως, το κοινό στοιχείο που διαπερνάει  όλα  αυτά τα μικρά στιγμιότυπα του φετινού τριήμερου στη Θεσσαλονίκη  είναι η αγωνία για την τύχη της αυτοδυναμίας, το εύρος της και το βάθος της. Από τη μία,  τα  περισσότερα στελέχη της ΝΔ- από τα κατώτερα έως τα ανώτερα κλιμάκια- μιλούν  βάσει στοιχείων για ασφαλή διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από την άλλη όμως  πέφτει η αυτοπεποίθηση  στο ναδίρ, όταν  επιχειρούν να καταγράψουν αποτελέσματα από την οργανωμένη επιχείρηση εμβολισμού του ΛΑΟΣ, τουλάχιστον στο στρατηγείο του στη Βόρεια Ελλάδα.
Άλλωστε, για πρώτη φορά έγινε και επίσημα παραδεκτό το ενδεχόμενο να μην κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, όταν ο ίδιος  ο Κώστας Καραμανλής αναγκάζεται να επαναλάβει από τη Θεσσαλονίκη το εκβιαστικό  δίλημμα  «αυτοδυναμία ή εκλογές».

Μέσα από αυτό το κλίμα  προέκυψαν και οι εντυπωσιακές εξαγγελίες για φοροαπαλλαγές στα ακίνητα και τις κληρονομιές. Εξαγγελίες οι οποίες μπαίνουν στο καλάθι μιας παροχολογίας, υπονομεύοντας ταυτόχρονα και  την αξιοπιστία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επικαλείται ο κ. Καραμανλής.

Στην πραγματικότητα, άπαντες στην ΝΔ ποντάρουν πλέον  στο χαρτί του Κώστα Καραμανλή  και μόνον! Δηλαδή, αυτός να  πείσει τους αναποφάσιστους, αυτός  να κρατήσει το μεσαίο χώρο,  να εκβιάσει τους δεξιούς, και τέλος αν πείσει, αυτός να φέρει  και την πολυπόθητη αυτοδυναμία- έστω και με 4 έως πέντε βουλευτές. ¨Τον πήχη  έσπευσε να τον βάλει ο κ. Μητσοτάκης πρωί πρωί τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η δική του εμπειρία απέδειξε πως φτάνουν αυτές οι έδρες για να κυβερνήσεις!!

Οι δημοσκοπήσεις, όμως, που όλοι έχουν στα χέρια τους αλλά  δεν δημοσιοποιούν ελέω νόμου Ρουσόπουλου, δείχνουν πως ο κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει το δίλημμα και παραμένει  προσανατολισμένος σε μια Βουλή πλουραλιστική, με ψαλιδισμένα τα φτερά και των δύο μονομάχων. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό τα κομματικά επιτελεία χώνουν βαθιά το κεφάλι στην άμμο, περιμένοντας το θαύμα της νίκης!

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.