#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2012 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελληνική επιχείρηση "καθαρά χέρια" και οι δικαστές που απασφάλισανΣε λίγες ημέρες ένας από τους δυσκολότερους χρόνους της μεταπολεμικής Ελλάδας φεύγει κι ένας, ίσως δυσκολότερος, έρχεται. Για κάποιους το 2013 θα είναι «μαύρο» αφού οι προβλέψεις του τελευταίου Μνημονίου θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές.

Κατ’ άλλους, όμως, το παράθυρο αισιοδοξίας που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες ίσως φέρει μια χαραμάδα ελπίδα πως θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Πώς θα έρθει η περιβόητη ανάπτυξη που θα ανασχέσει την ύφεση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο τα επόμενα χρόνια.

Αυτά σε οικονομικό επίπεδο, κι ελπίζουμε να μην πέσουμε έξω ως προς την ελάχιστη αισιοδοξία που μπορεί να φέρει το 2013.

Ωστόσο, σε πολιτικό επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Και δεν εννοούμε πολιτικές εξελίξεις τύπου νέες εκλογές, νέα κόμματα κι άλλα κουραφέξαλα.

Εννοούμε ότι τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα ίσως ζήσει μια ελληνική επιχείρηση «Καθαρά χέρια» την οποία θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος έντιμοι δικαστικοί σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς που δε «μασάνε».

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να το θέλει διακαώς κι έχει μαζί του και υποστηρικτές της ιδέας πως χωρίς κάθαρση του πολιτικού συστήματος, χωρίς να πληρώσουν εκείνοι που διέλυσαν τη χώρα, που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ήπιαν στην υγεία των κορόιδων, η Ελλάδα δε μπορεί να πάει μπροστά.

Δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κάθαρση του πολιτικού συστήματος, είναι λαϊκή απαίτηση να γεμίσει η έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού με νέους, VIP καλεσμένους.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, κι όσοι δεν έχουν να φοβηθούν είναι μαζί του. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, δεν αρκεί η πολιτική βούληση για να γίνει μια επιχείρηση «Καθαρά χέρια» όπως παλιότερα στην Ιταλία (η οποία δεν κατέληξε και σε μεγάλη κάθαρση ενώ ο ντι Πιέτρο οδηγήθηκε στην αφάνεια).

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα είναι ότι μια ομάδα δικαστών έχει αποφασίσει να φέρει τα πάνω – κάτω. Δεν ξέρουμε αν το κάνουν γιατί έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις και παίρνουν την εκδίκησή τους από τους πολιτικούς. Μπορεί απλά να βλέπουν ότι ακριβώς επειδή το πολιτικό σύστημα ήταν σαθρό, φτάσαμε στη δραματική εσωτερική υποτίμηση η οποία πήρε μπάλα και τους ίδιους.

Δεν έχει καμιά σημασία πώς σκέφτονται, αρκεί ότι κάνουν να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Ίσως, πάλι ήρθε η ώρα να τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι που χρόνια δεν ίσχυαν για τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Τα σημάδια που βλέπουμε και οι ειδήσεις που έρχονται τις τελευταίες ημέρες είναι πιθανότατα η κορυφή του παγόβουνου που θα ακολουθήσει. Η… κυριλέ πτέρυγα του Κορυδαλλού έχει γεμίσει από πολιτικούς κι επιχειρηματίες, όμως υπάρχει πάντα χώρος για άλλους. Ποιος περίμενε πριν ένα χρόνο ότι ο Ακης θα ήταν φυλακή ή πως ο πανίσχυρος Λαυρεντιάδης θα περνούσε Χριστούγεννα στον Κορυδαλλόq

Το σκάνδαλο της Proton αποδεικνύει ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και για άλλα σκάνδαλα. Παράδειγμα, ο Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος επί μήνες επέμεινε ότι δεν έχει αυτός και η σύζυγός του λεφτά στην HSBC. Όταν όμως βγήκαν όλα στο φως είπε ότι το 1,3 εκατ. ευρώ ήταν σε λογαριασμό της γυναίκας του με τον πρώην άντρα της. Δεν ήξερε ο τσάρος της οικονομίας δηλαδή ότι η γυναίκα του είχε λογαριασμό. Πλήρης αποδόμηση και απομυθοποίηση του άλλοτε πανίσχυρου Γιάννου.

Ακόμη και η σύλληψη του Καρούζου δείχνει ότι κάποιου δουλεύουν πυρετωδώς κι ετοιμάζουν κι άλλες χειροπέδες. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ίσως είναι ο καταλύτης των ραγδαίων εξελίξεων. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι η πρώτη λίστα είχε πειραχτεί τότε όσα βγουν στο φως δε θα είναι απλά αποκαλύψεις, θα συγκλονίσουν το πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα. Διότι κάποιοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν που βρήκαν τόσα λεφτά και τα έβγαλαν στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες μας, όμως, λένε ότι κάποιοι δικαστές δε σταματούν στη λίστα Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι έχουν ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας που περιέχει μεγάλα σκάνδαλα επιφανών πολιτικών κι επιχειρηματιών. Κι όταν ανοίξει το καπάκι από το βόθρο τότε κανείς διεφθαρμένος δεν πρόκειται να γλιτώσει.

Το ξανατονίζουμε. Στην παρούσα κυβέρνηση κάποιοι, προεξέχοντος του Αντώνη Σαμαρά είναι ενήμεροι για το τι θα ακολουθήσει και αποφασισμένοι να βάλουν το μαχαίρι μέχρι εκεί που θα φτάσει. Αν θα υπάρξουν… παράπλευρες απώλειες, αυτό κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, όποιος είναι τίμιος και δεν είναι «λαδιάρης» δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Οι υπόλοιποι ας πληρώσουν το τίμημα. Και δεν εννοούμε μόνο πολιτικούς, αλλά και επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που επί χρόνια ήταν στα pay roll της εγχώριας διαπλοκής.

Η επιχείρηση «Καθαρά χέρια» α λα ελληνικά είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να ξαναβρεί η πολιτική στην Ελλάδα την χαμένη του τιμή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/12/2012 14:12:50

  Είναι χιλιάδες. ¨Ολες οι φυλακές της ΕΕ δεν τους χωρούν.
  Και γιατί να παρέχουμε σε όλο αυτόν τον εσμό "στέγην, τροφήν και προστασίαν";
  Μας χρωστάνε, να τους δώσουμε και bonus;
  Η λυση είναι μία: Δέσμευση λογαριασμών και ανινήτων άμεσα, σε όλη την ΕΕ. Και μετά απο δίκαια δίκη, ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ. Προφανώς με τον ισχύοντα συντελεστή στο έτος που τελέσθηκε η φοροδιαφυγή (45 %), σύν τα σχετικά πρόστιμα υπερημερίας.
  Μετά, μερικοί (αλλοίμονο, οι λιγότερο λιπαροί) θα χρειαστεί ν' αφήσουν το σκάφος, το Cayenne και τη Μύκονο. "Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί" είναι καλή λύση για τη συνέχεια. Uα χάσουν και τη "σαμπρέλλα" στη μέση.
  Μάλλον ονειρευόμουνα, Χριστουγεννιάτικα...

  • Αναξίμανδρος avatar
   Αναξίμανδρος @ Ο Θείος 26/12/2012 13:46:34

   Tώρα τα λες ωραία αγαπητέ Θείο. Μας δίνεις ελπίδα...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/12/2012 14:15:22

  Με τις καταπατήσεις στην "αιξωνή" τι έγινε;
  Συνεχίζει να είναι κανείς ακόμη "μέσα";
  Είχαν πέσει και ισόβια, πριν 6 μήνες, θυμίζω.

  • Πέτρόπουλος avatar
   Πέτρόπουλος @ Ο Θείος 28/12/2012 00:35:14

   Ο κ. Λυκουρέζος έχει να εμφανιστεί πάνω από χρόνο , που βρίσκεται ; Αθωώθηκε τελικά; Ξέρει κανείς;

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 25/12/2012 15:11:10

  Δυστυχώς, στη χώρα μας η απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών και του Κράτους επαφίεται στη βούληση της Εκτελεστικής εξουσίας.
  Εθνικό ατύχημα επίσης είναι και το γεγονός πως οι Πολίτες το θεωρούμε αυτό ως δεδομένο και μοιρολατρικά κι ανατολίτικα το αποδεχόμαστε ως χαρακτηριστικό του Έθνους!

  Είμαστε πλέον σε περίοδο που οι πολίτες είναι έτοιμοι να χειροκροτήσουν αυτόν που όχι μόνο θα προσφέρει διεξόδους στην οικονομική κατάρρευση, αλλά ταυτόχρονα και Νέμεση, όχι μόνον ως εκδικητική τιμωρία αλλά ως πράξη αναδιοργάνωσης του Δημοσίου και των μηχανισμών του Κράτους.

  Αν ο Σαμαράς και η τριτοκομματική κυβέρνηση προχωρήσουν αποτελεσματικά θα συμπαρασύρουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις μαζί του. Είναι και ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

  Ταυτόχρονα θα ισχυροποιήσει τη θέση του/της, ώστε να αντέξει από την οργή που η υλοποίηση των μέτρων θα φουντώσει το 2013.

  Ναι η επιχείρηση "καθαρά χέρια" θάναι ίσως η τελευταία ευκαιρία.

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ Μανιάτης 26/12/2012 03:30:54

   Η τρικομματικη κυβερνηση,δενει τα χερια του Σαμαρα,αγαπητε Μανιατη και δεν μπορει να κανη τιποτα.Μονο με αυτοδυναμια ειναι δυνατον να γινη κατι.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/12/2012 15:22:41

  Αυτή η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει πράξη:
  Κατάργηση με αναδρομική ισχύ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  Ελεγχο και επιστροφή των αγροτικών αποζημιώσεων από μαιμού αγρότες.
  Χρήματα από ΜΚΟ.
  Απόρρητα κονδύλια υπουργείων.
  Επανεξέταση συμβάσεων π.χ.για τα διόδια.
  Λεπτομερή έλεγχο του ΠΟΘΕΝ όλων των πολιτικών,συνδικαλιστών κ.λ.π. από το 74 και μετά και των πεθαμένων από επιτροπές εκτός κοινοβουλίου.
  Και αν δεν φτάνουν οι φυλακές να ενεργοποιηθεί και η Γιάρος, εχει πολύ καλές εγκαταστάσεις.
  Αν δεν το κάνει η παρούσα κυβέρνηση θα το κάνει σίγουρα η επόμενη και θα συμπεριλάβει και αυτούς για παράβαση καθήκοντος.Αυτό φοβάτε ο χοντρός.

 5. sunra1 avatar
  sunra1 25/12/2012 15:33:40

  Πάντως μέχρι στιγμής η μόνη ουσιαστική κίνηση αλλά κι αυτή μισή, αφου δεν περιλαμβάνει την περιουσία του εξωτερικού είνια η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρεντιάδη. Το θεμελιώδες νομικό βήμα απο το οποίο πρέπει να ξεκινά κάθε δίωξη εναντίων καταχραστών δημοσίου χρήματος. Ολα τα υπόλοιπα έρχονται με καθυστερηση 2-3 ετών, ενώ στο μεταξύ πολλά πουλιά έχουν πετάξει...
  Η επιχειρηση "καθαρά χερια" στην Ελλάδα θα είναι "απ' το ολότελα καλή είν' κι η Παναγιώταινα" αλλα έστω και αυτό, ευπρόσδεκτο άν και όποτε συμβεί...

  • Πέτρόπουλος avatar
   Πέτρόπουλος @ sunra1 28/12/2012 00:37:47

   Εχετε δει πλειστηριασμούς οικοσκευών καταχραστών του δημοσίου που κάνει το FBI και η Δικαστική Αστυνομία στις αυλές των σπιτιών αυτών που καταδικάζονται;

 6. OSTRAKO avatar
  OSTRAKO 25/12/2012 16:19:36

  Χρειάζεται καθαρούς πολιτικούς και δικαστές που να έχουν ξεπεράσει το άγχος του πλουτισμού και πάνω απ΄όλα ΒΟΥΛΗΣΗ,που δεν υπάρχει απ ΄αυτούς που κυβερνάν τώρα, γι΄αυτό τρώνε το χρόνο για να παραγράφονται .
  Δεν μπορεί να έχει γίνει τόση ρεμούλα ,τόσα λάθη ,τόση καταστροφή και κανένας φυλακή;

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ OSTRAKO 26/12/2012 19:29:31

   Δεν νομίζω οτι προϋπόθεση του να είσαι δίκαιος είναι να γίνεις πρώτα πλούσιος

 7. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 25/12/2012 17:12:28

  αν γίνει αυτό ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός όσο ζει

 8. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 25/12/2012 19:57:30

  Αυτά που κόβονται τώρα είναι κάποια κλαδιά, ενώ πρέπει να ξεριζωθεί το δέντρο...κομμάτι δύσκολο το βλέπω όταν μάλιστα σ' αυτό έχουν φωλιάσει παντός είδους και χρώματος πτερόεντα...

 9. Tsaros avatar
  Tsaros 25/12/2012 20:57:04

  Έτσι ― να φεύγουν οι έλληνες απατεώνες, που δεν χρειάζονται πλέον, για να ανοίξει ο δρόμος για τις ξένες εταιρίες (προφανώς όχι επενδύσεων, αλλά εκμετάλλευσης, τύπου Ρωσσίας επί Γιέλτσιν και Αφρικής) και τους ξένους απατεώνες.

  Τι να τον κάνεις τον ντόπιο νταβατζή τοποτηρητή όταν διορίζεις απευθείας δικό σου;

  Παλιά κόλπα, γνωστά σε όλες τις αποικίες και τα προτεκτοράτα.

 10. Νικήτας avatar
  Νικήτας 25/12/2012 21:00:00

  Πρωθυπουργέ Σαμαρά,
  δικαιοσύνη ΤΩΡΑ. Οι εισαγγελείς θα τιμήσουν επι τέλους τις σπουδές τους, τον όρκο και το καθήκον τους στην δ ι κ α ι ο σ ύ ν η;;; Τα νεοπλουτίστικα κιτς αρπακτικά δεν θα δώσουν λόγο για την ξεφτίλα της χώρας ;;;Ἐτσι θα την περάσουν στο α π υ ρ ό β λη το όλοι αυτοί οι κοινοί εγκληματίες ;;;

  Μακάρι να γίνει αυτό που αναφέρει το άρθρο.... είναι το ΠΙΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ!

  'Αντε με τα κάθε λογής λαμόγια από όπου και αν προέρχονται...και από οποιαδήποτε κοινωνική τάξη και επάγγελμα (φυσικά υπάρχει ιεραρχία και στην λαμογιοσύνη:-) ...δεν είναι όλοι του ίδιου βεληνεκούς!
  Lamogiobusters ΤΩΡΑ! Με σαπίλα, σαβούρα και σκουριά στο πλοίο....δεν πας πουθενά κ. Σαμαρά!

 11. Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος avatar
  Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος 25/12/2012 21:40:21

  Ερώτημα κοινής (πιο κοινής δεν γίνεται) λογικής:
  Ο Σαμαράς κυβερνά συνεργαζόμενος με τον πρωθιερέα της διαπλοκής (του ΓΑΠ βεβαίως εξαιρουμένου) και έναν από τους πλεον αδίστακτους διαστροφείς κάθε έννοιας πολιτικής ηθικής κατά την τελευταία τριακονταετία, τον Ε. Βενιζέλο! Θυμίζω απλώς ότι στον άνθρωπο αυτό το έθνος "χρωστά" τον τεταρτοκοσμικό νόμο περί "ανευθυνότητας" Υπουργών (κατ' ευφημισμόν ευθύνης) το νόμο- μπουμπούκι για το βασικό μέτοχο, την άφεση χρεών σε ΠΑΕ εις υγείαν των κορόϊδων, τη διαχείριση της μνημονιακής τραγωδίας μας με αποκορύφωμα το καταστροφικό ΠΣΙ και το αντισυνταγματικό (και με τη βούλα) χαράτσι, το όνειδος της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ κ.α. ων ουκ έστιν αριθμός.
  Αν είναι λοιπόν στις προθέσεις του Μεσσηνίου πολιτικού η πραγματική κάθαρση της πατρίδας από την κοπριά του Αυγείου, τούτο θα ισοδυναμεί με διάλυση της τρικομματικής και πρόκληση πολιτικής κρίσης, αφού ένας εκ των συνεταίρων της κυβέρνησης θα πρέπει να πάρει την άγουσα αν όχι προς το Κορυδαλλό, τουλάχιστον προς το απορρημματοδοχείο της πολιτικής μας ιστορίας. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλ. αν η τρικομματική συνεγασία συνεχιστεί απρόσκοπτα, τότε ό,τι θα επακολούθήση δεν θα αποτελεί παρά ένα ακόμα κακόγουστο ριμείίκ της "ταινίας" "Η σύλληψη της 17 Ν", που όλοι απολάυσαμε πριν μερικά χρόνια:
  Θα πρόκειται με άλλα λόγια για μια εντυπωσιακή θυσία είτε τριτοκλασάτων λαμογιών, είτε από καιρό παροπλισμένων πάλαι ποτε κραταιών στελεχών, είτε ανεπιθύμητων "αντιπάλων" προς εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης και βέβαια επιτυχές ξεκαθάρισμα λογαρισμών. Στην περίπτωση τούτη δεν θα έχουμε να κάνουμε με εκκαθάριση αλλά με δόλια διάσωση του παλαιού, που αναβαπτισμένο μέσα από το "ανθρωποθυσαστικό" τελετουργικό θα συνεχίσει να μαγαρίζει τον τόπο.
  Κοντολογίς λοιπόν, επειδή τα διαθέσιμα στοιχεία με πείθουν ότι ότι ο Σαμαράς είναι φανατικός θιασώτης της Ρεαλπολιτίκ, προσωπικά τολμώ να προβλέψω ότι μας περιμένει μια ακόμα κακοσκηνοθετημένη παράσταση "κάθαρσης"και απόδοσης "δικαιοσύνης".

  • ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
   ΑΚΤΗΜΩΝ @ Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος 26/12/2012 13:23:55

   Σωστο το σκεπτικο, η ελπιδα ειναι να κανεις λαθος στο συμπερασμα.

 12. WETZEL PRETZEL avatar
  WETZEL PRETZEL 25/12/2012 21:54:09

  Και εγω συντροφε ηπια αρκετα τις γιορτες!

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 25/12/2012 22:07:18

  ''Δεν ξέρουμε αν το κάνουν γιατί έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις και παίρνουν την εκδίκησή τους από τους πολιτικούς.'' Κατι δεν μου παει καλα σ'αυτο.Δηλαδη οταν διπλασιασαν τις αποδοχες τους και αναδρομικα μαλιστα {την στιγμη που το Κρατος δεν ειχε μια και τους εδωσε ομλογα } με την εξισωση των αποδοχων τους με τους Βολευτες με αποφαση του μισθοδικιου τους δεν ειχαν διαθεση οχι για εκδικηση αλλα για απονομη της δικαιοσυνης που ειναι η δουλεια τους ?

 14. no fear avatar
  no fear 26/12/2012 01:18:00

  Αν ισχύουν τα όσα ξεκάθαρα προμηνύονται στο άρθρο ως βοή των επερχομένων στα θερινά ανάκτορα γεγονότων,βαδίζουμε σε μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.Είναι η τελευταία ευκαιρία και το πολιτικό σύστημα να εξυγιανθεί και τα άκρα να αποδυναμωθούν και η δημοκρατία να λειτουργήσει.Μόνο τότε οι πολίτες θα υπομείνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,υγιείς δυνάμεις θα αναθαρρύσουν και η νοοτροπία όλων θα αλλάξει.Πρόκειται για ειρηνική επανάσταση-αν και ορισμένοι θα" ματώσουν"- και ο Σαμαράς έχει την ιστορική ευκαιρία να τραβήξει μπροστά την πατρίδα.Ο κόσμος τον εμπιστεύεται .Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα και αυτό δεν είναι σίγουρα του Μαρξ!

 15. Nikos avatar
  Nikos 26/12/2012 19:10:00

  Και ο Σαμαράς στο οποίο ελπίζουμε, τι κάνει??? Επιλέγει τον Καραχάλιο για τον ΕΟΤ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!!!

 16. ZORMPAS avatar
  ZORMPAS 28/12/2012 12:09:35

  Συμφωνώ απόλυτα μέ τόν θείο ,καί προσθέτω νά υποχρεωθούν νά δουλέψουν στήν πολεμική βιομηχανία,αλλά δέν τό βλέπω ,διότι οί επικεφαλής τής Δικαιοσύνης είναι διορισμένοι από τήν κομματική πελατεία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ .--

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.