#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2013 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελληνική αριστερά και η θεωρία της προβοκάτσιαςΗ αριστερά στην Ελλάδα αργεί συνήθως ή λησμονεί εντελώς να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτό συνέβη τόσο ιστορικά για εγκληματικά και καταστροφικά για τον τόπο σφάλματά της ηγεσίας της στον 20ο αιώνα (Μακεδονικό, Μικρασιατική εκστρατεία, Εμφύλιος, κλπ) όσο και στις μέρες μας, όταν μια φοβική και εγκλωβισμένη σε παρωχημένες αντιλήψεις περί επαναστατικής γυμναστικής και πεζοδρομιακής βίας αριστερά ή καλύτερα «αριστερά», αδυνατεί να αντιληφθεί τα προτάγματα των καιρών και εξακολουθεί να παρέχει στην καλύτερη περίπτωση ανοχή, στην χειρότερη κάλυψη και υποστήριξη σε μια σειρά τρομοκρατιών οργανώσεων, αναρχομπαχαλάκηδων και  άλλων εξτρεμιστικών μορφωμάτων του «αριστερού» ή «αναρχικού» κοινού ποινικού δικαίου (ληστές τραπεζών, βομβιστές, εμπρηστές, κλπ). Κορυφαία δε έκφανση αυτής της «αριστερής» μικρόνοιας, αποτέλεσε η χαιρέκακη ανοχή και η εκ των υστέρων δικαστηριακή (με αθρόα μορφή συνηγορίας ή μαρτυρίας υπεράσπισης) υποστήριξη που παρείχε ικανή μερίδα του εν γένει αριστερού χώρου, ακόμη και στους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη!

Η θεωρία που ανέπτυξε η «αριστερά» στην Ελλάδα για να καλύπτει την ανοχή και την εύνοιά της προς ομάδες και άτομα που εμπλέκονται σε κραυγαλέες και εγκληματικές πράξεις βίας, είναι αυτή των «προβοκατόρων», που πάντα εμπλέκονται με έναν μαγικό και ακατανόητο τρόπο στις πορείες, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις δράσεις των μελών και των οργανώσεών της και είναι ακριβώς αυτοί οι «προβοκάτορες» πάντα και ποτέ τα μέλη και οι συμπαθούντες της «αριστεράς», που προβαίνουν τελικά στις επονείδιστες και ποινικά κολάσιμες πράξεις. Η θεωρία αυτή, έχει τελειοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από την «αριστερά» στην χώρα μας και ευνοήθηκε από την παράξενη ασυλία που απολαμβάνουν (ή τουλάχιστον απολάμβαναν μέχρι σήμερα) όλες οι κατάφωρα παραβατικές του κοινού ποινικού δικαίου δημόσιες συμπεριφορές των οργανωμένων οπαδών της (καταλήψεις, εισβολές σε δημόσια κτίρια, οδομαχίες με μολότοφ, κλπ). Αυτή η παράξενη ασυλία, είχε μέχρι τώρα απαγορεύσει την σύλληψη, την προσωποποίηση και την ποινική δίωξη των περίφημων «κουκουλοφόρων» αναρχομπάχαλων, των μελών του ΠΑΜΕ που κρατούσαν ομήρους ολόκληρους Υπουργούς ή Πρυτάνεις και έκλειναν παράνομα ολόκληρα λιμάνια, των μελών των «αριστερών» φοιτητικών νεολαιών (κυρίως) των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που καταλάμβαναν Πανεπιστήμια και Λύκεια, που έχτιζαν καθηγητές στα γραφεία τους, που ξυλοκοπούσαν κάθε αντιφρονούντα και φίμωναν κάθε αντίθετη άποψη πατώντας πάνω στον επονείδιστο και διάτρητο θεσμό του «πανεπιστημιακού ασύλου».

Αυτή η παράταιρη ασυλία ήταν που επέτρεψε μέχρι τώρα να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να περάσει εν μέρει σε μια μερίδα της κοινωνίας η θεωρία της προβοκάτσιας που επικαλείται η «αριστερά» κάθε φορά που στριμώχνεται από τα κραυγάζοντα και εγκληματικά γεγονότα. Αυτή την θεωρία είναι που επικαλούνται για την καταδρομική επιδρομή οπλισμένων εγκληματιών - μελών οργανωμένης συμμορίας στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αυτή την ίδια πολυκαιρισμένη και θαυματουργή θεωρία επικαλούνται και για την δολοφονία των τεσσάρων αθώων (τρεις ενήλικες εργαζόμενοι και ένα αγέννητο έμβρυο) στην Μαρφίν. Παντού ο περίφημοι και μυστηριώδεις «προβοκάτορες» που προσπαθούν να σπιλώσουν τους δίκαιους και ειρηνικούς αγώνες της  «αριστεράς». Παντού η θεωρία των «παρακρατικών» που προσπαθούν να «φορτώσουν» στους ώμους των ειρηνικών «αριστερών» αγωνιστών τις πιο βρώμικες, αποτρόπαιες και ποινικά κολάσιμες ακρότητες.

Πατώντας συνεχώς πάνω στο σαθρό σανίδι αυτής της απλοϊκής και πολύ βολικής για την ίδια θεωρίας, η «αριστερά» στην Ελλάδα αποφεύγει επιμελώς να καταδικάσει οποιαδήποτε μορφή βίας, ακόμη και την πιο ακραία όταν προέρχεται από τα «σπλάχνα» της. Ανεξάρτητα αν οι πρακτικές, οι δηλώσεις, οι προτροπές, η καθοδήγηση των οργανώσεων, των κομμάτων και των προβεβλημένων στελεχών της «αριστεράς» αποτελούν τον ορισμό της ηθικής αυτουργίας τόσο στα γεγονότα της Μαρφίν, όσο και στην καταδρομή στις Σκουριές, η «αριστερά» μισοκρύβεται πίσω από την θεωρία  της «προβοκάτσιας», αρνείται να καταδικάσει ευθέως την εγκληματική βία που η ίδια υποθάλπει και ίσως κάποια ακραία στοιχεία της μετέρχονται κιόλας!

Τελευταίως, σε κάθε βήμα δημόσιου διαλόγου, βρίσκουμε «αριστερά» στελέχη κάθε αποχρώσεως να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναπαλαιώσουν, να ρετουσάρουν και να αποκαταστήσουν στα μάτια της κουρασμένης και αηδιασμένης με την κάθε μορφή βίας κοινωνία, την θεωρία της «προβοκάτσιας». Ίσως επειδή, έρχεται η ώρα να προσωποποιηθούν και να αποκαλυφθούν από τις διωκτικές αρχές κάποια από τα μυστηριώδη πρόσωπα που υπήρξαν οι φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων της Μαρφίν και των Σκουριών. Ίσως επειδή, ο πολιτικός λόγος του Πρωθυπουργού και η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης στην περίπτωση της ΧΑ, έχουν χτυπήσει καμπανάκι ή και ΚΑΜΠΑΝΑ στον χώρο της «ελληνικής αριστεράς», πως η παράξενη εκ μέρους της Πολιτείας και αδικαιολόγητη από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ασυλία που απολάμβαναν τα μέλη της, έχει πια περάσει ανεπιστρεπτί. Ίσως επειδή, ήδη νιώθουν πίσω τους οι τσάμπα μάγκες με τα συσσωρευμένα «είδη οικιακής χρήσης», την ανάσα του εισαγγελέα και το «δύσκολο» ενδεχόμενο της «μπουζούς».

Όλα δείχνουν για κακή τύχη των «αριστερών της ελληνικής τζαμαχιρίας», πως οι ανέμελες εποχές που βγαίνανε στους δρόμους και τις πλατείες οπλισμένοι με τα «είδη οικιακής χρήσης» (σφουγγαρίστρες, μάπες, κουβάδες και ξεσκονόπανα βρε κουτά!) και καίγανε και ρημάζανε την δημόσια περιουσία ή τις  περιουσίες των νοικοκυραίων δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον. Όλα δείχνουν πως επιτέλους θα καθίσουν στον πάγκο του κατή και «αριστεροί» εγκληματίες για να δώσουν λόγο για τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Όλα δείχνουν πως η θεωρία της «προβοκάτσιας» τείνει να εκμετρήσει το ζειν της, ήγουν η κοινωνική «κατσίκα» δεν μασάει πλέον «αριστερό ταραμά».

Μένει για την πλήρη κονιορτοποίησή της, να γίνει πράξη η ξεκάθαρη προεκλογική εξαγγελία του Πρωθυπουργού. Να βγουν επιτέλους οι κουκούλες των περίφημων κουκουλοφόρων. Είναι το απόλυτο στοίχημα για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και είμαι βέβαιος πως θα κερδηθεί,  στην περίπτωση φυσικά, που τέτοιοι κουκουλοφόροι τολμήσουν να επανεμφανιστούν στο προσκήνιο, όποιος πολιτικός χώρος (μικρός ή μεγάλος) και αν τους παράσχει άσυλο και προστασία αυτή την φορά.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πολίτης avatar
  πολίτης 13/10/2013 15:17:18

  Έχετε κάνει ένα συνοθύλευμα γεγονότων, από δολοφονίες μέχρι κοινωνικούς αγώνες.
  Θα έπρεπε να κάνετε κάποιους διαχωρισμούς. Οι δολοφόνοι στη φυλακή, εκεί είναι η θέση τους.
  Τα κινήματα των πολιτών δεν είναι εγκληματικές ομάδες.
  Εφημερίδες και σάιτ αναφέρουν το κατηγορητήριο των συλλήψεων στις Σκουριές.
  Το έχετε διαβάσει; Ανέκδοτο. Και είναι άνθρωποι που ψηφίζουν όλα τα κόμματα.
  Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές για μια κυβέρνηση να κάνει τον σωματοφύλακα του εθνικού μας εργολάβου.
  Η αριστερά δεν είναι εγκληματίες ούτε μπαχαλάκηδες. Είναι αγωνιστές.
  Και θα πρέπει να πάψει να απολογείται και να προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δεσποινίς με γαλλικά και πιάνο. Οι ψηφοφόροι της δεν την έβγαλαν γι΄αυτό.
  Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κάτσουμε και θα βλέπουμε μαραζωμένοι τη ζωή μας να καταστρέφεται από αποφάσεις κυβερνώντων και ψηφοφορίες εκβιαζομένων βουλευτών.
  Και ασφαλώς δεν εννοώ ενέργειες ενάντια στη δημοκρατία, αλλά διαμαρτυρία. Ειρηνική μεν, παρούσα δε.
  Γι΄αυτό κάνετε όσους αντιπερισπασμούς θέλετε.
  Και η αριστερά να αναλάβει το ρόλο της να αναδείξει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής και όχι να υπογράφει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
  Άντε, γιατί έχει τσαντίσει τους ψηφοφόρους της.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ πολίτης 13/10/2013 17:44:01

   "Η αριστερά δεν είναι εγκληματίες ούτε μπαχαλάκηδες. Είναι αγωνιστές."

   Όλα σχετικά είναι και εξαρτάται από που τα βλέπεις όταν είσαι μέσα στο γήπεδο. Μόνο από την εξέδρα βλέπεις καλά και κρίνεις χωρίς πίεση.

   • Αντώνης avatar
    Αντώνης @ Γεώργιος Τ. 14/10/2013 08:16:14

    Έτσι. Παραδέξου οτι η οπτική σου είναι οπτική ...οπαδού (και χουλιγκάνου ενίοτε).

    • tassos.κ avatar
     tassos.κ @ Αντώνης 14/10/2013 17:42:07

     Έτσι κι αλλοιώς έχουμε χάσει το μέτρο και το ...μέτρημα. "Είμαστε ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται" !!!!!!!
     Βία δεν είναι όταν μας στερούν το ψωμί των παιδιών μας; >Βία δεν είναι όταν μας παίρνουν με το "έτσι θέλω" όσα αυτοί αποφασίζουν και μας στερούν το δικαίωμα σε κοινωνικά (που εμείς πληρώνουμε) αγαθά; Βία δεν είναι όταν μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση;
     Για ποιά βία λοιπόν να μιλήσουμε;

  • Α3 avatar
   Α3 @ πολίτης 13/10/2013 20:00:50

   "Η αριστερά δεν είναι εγκληματίες ούτε μπαχαλάκηδες. Είναι αγωνιστές."

   Πότε αγωνίστηκαν για σκοπό ανώτερο των στενών συμφερόντων της συντεχνίας ή της τσέπης τους; Στη μικρασιατική εκστρατεία όπου με άρθρο του Ριζ/στη αποδεικνύεται (καθώς δηλώνεται ξεκάθαρα) ότι επέχαιραν για την καταστροφή και ότι την επεδίωξαν; Ή τον πρώτο χρόνο της κατοχής όπου (πάλι με άρθρο του Ριζ/στη) αποδεικνύεται ότι κύρησσαν ότι "μόνος εχθρός είναι η εγχώρια αστική τάξη", οπότε και οδηγήθηκαν μέχρι και στη "σύμπτωση" η ΕΚΚΑ (βενιζελική αντιστασιακή ομάδα) να πολεμάει, το 1943, σε ενέδρα τους Γερμανούς από τη μία και τον ΕΛΑΣ από την άλλη; Ή μήπως τα τελευταία 30-35 χρόνια που όσο πιο εθνομηδενιστής και αντιχριστιανός ήταν κάποιος τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες του για μία καλή θέση στο δημόσιο ή ακόμα και για μία 'μπίζνα' με καρτικό χρήμα;

   Αγαπητέ, μακάρι να ήξερα περισσότερα για εσένα προσωπικά για να ξέρω πώς πρέπει να σου απαντήσω. Επειδή δεν ξέρω σου λέω τούτο: αν είσαι 50+ (της γενιάς του Πουτεχνείου) σταματάει εδώ η κουβέντα μου-απαξιώ. Αν είσαι νέος, πρέπει να καταλάβεις ότι 1. τις απόψεις τους μπορούσαν (μέχρι σήμερα) να εκφράζουν ελέυθερα μόνο οι αριστεροί όχι οι δεξιοί, γιατί θα τους στιγμάτιζαν ("φασίστες" κ.ο.κ.) 2. γενικότερα κυνήγι (π.χ. επαγγελματικό) τα τελευταία 30 χρόνια έχουν υποστεί οι δεξιοί όχι οι αριστεροί-εμείς, λοιπόν, δικαιούμαστε να λέμε ότι έχουμε αγωνιστεί και 3. αυτοί οι οποίοι πουλάνε "αριστεροσύνη" δεν είναι τίποτα άλλο από θεωρητικοί της επανάστασης του 19ου αιώνα (στην καλύτερη περίπτωση) ή ιδιοτελείς κομματικοί παράγοντες (πρώην ΠΑΣΟΚ) που εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες κάποιων.

   Τέλος, σήμερα, το ζητούμενο είναι η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάποιων: αυτών οι οποίοι χριεάζονται την προάσπιση της ελευθερίας και ασφάλειας τους από το κράτος όταν ασκούν τα δικαιώματα τους στην εργασία και στην περιουσία τους. Γιατί στη Δημοκρατία οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τον αδύναμο-και τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν. Αν, λοιπόν, τα κόμματα της αριστεράς έχουν διεξάγει μόνο νόμιμους, ειρηνικούς κοινωνικούς αγώνες, όπως λες, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν...

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ Α3 13/10/2013 21:00:06

    Αγώνας λοιπόν για τη συντεχνία ή την τσέπη τους.
    Σε αντιδιαστολή με άλλους πατριώτες να υποθέσω, που ξεπουλάνε μέχρι και το νερό της χώρας τους μπας και χάσουν το μπαγιόκο στην τράπεζα που απέκτησαν φοροδιαφεύγοντας. Αυτοί είναι οι αδύναμοι; Ή μήπως αδύναμοι είναι οι κατ΄ευφημισμόν επενδυτές στη Χαλκιδική.
    Όσο για το δικαίωμα στην εργασία, έχει αποκτήσει νέα έννοια εσχάτως, όπως και πολλές άλλες λέξεις .
    Δικαίωμα στην εργασία λέγεται πχ και η πράξη του απεργοσπάστη. Και αν μιλάμε συγκεκριμένα για τις Σκουριές, το δικαίωμα στην εργασία δεν μπαίνει πάνω από τον καρκίνο, έτσι δεν είναι;
    Για την προστασία της περιουσίας δε θα διαφωνήσω μαζί σας. Ασφαλώς και κανείς δεν έχει δικαίωμα ούτε να σπάει ούτε να καταστρέφει.
    Όσο για την ηλικία μου είναι ίδια με του Τσίπρα.

    • pan avatar
     pan @ πολίτης 14/10/2013 09:38:07

     ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! γιαυτο εχεις σε πολλα αγνοια

     • pan avatar
      pan @ pan 15/10/2013 19:33:51

      Όσο για την ηλικία μου είναι ίδια με του Τσίπρα.


      ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! γιαυτο εχεις σε πολλα αγνοια
      για εκει ηταν το σχολιο

   • jfreek avatar
    jfreek @ Α3 14/10/2013 16:37:01

    Ό, τι θες λες.

 2. Tassos avatar
  Tassos 13/10/2013 15:29:07

  Εδώ πάει το "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" (για σας). Μυαλό ακόμη δεν βάλατε...

  • Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... avatar
   Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... @ Tassos 14/10/2013 16:33:17

   Εσύ, μόνο καλήν αντάμωση στα ...γουρουνάδικα μπορείς να υποσχεθείς!

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/10/2013 15:36:22

  Βάλε και αυτούς που ,ανενόχλητοι, καταπατούν μήνες τωρα το κτήριο της τέως ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή!

  Αλήθεια, θα ήθελα να μάθω (το ΑΠΑΙΤΩ ,σαν φορολογούμενος πολίτης) ,το κόστος , πχ ,του ηλεκτρικού ρεύματος στο Ραδιομέγαρο ,(συναυλίες ,αδιάλειπτες εκπομπές, κλπ) , ποιός το πληρώνει???

 4. MCA avatar
  MCA 13/10/2013 15:42:26

  Η ΧΑ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την χαλαρότητα και την ατιμωρησία που υπήρχε και υπάρχει στην κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Τώρα που αυτή η ανοχή δείχνει να φτάνει στο τέλος της, ελπίζω , αφού πρώτα οι ακραίοι από αριστερά και δεξιά μπουν στην θέση τους, να υπάρξει το ίδιο ενδιαφέρον για τους ΄΄κεντρώους΄΄. Τους ΄΄χαλαρούς΄΄ και΄΄μετριοπαθείς΄΄τύπους δηλαδή, που απομυζούν την χώρα μας τόσα χρόνια.
  Αλλιώς όλα αυτά θα πάνε στράφι και θα γυρίσουν μπούμεραγκ στη κυβέρνηση. Τα άκρα όσο και αν τα κόβεις, θα συνεχίσουν να βγάζουν ρίζες και να μεγαλώνουν, έχοντας ως λίπασμα την ατιμωρησία των ΄΄ευνοημένων΄΄ ,την αδικία και την φτώχια.

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 13/10/2013 15:47:22

  Ακριβώς έτσι είναι.
  Μάλιστα κύρια αιτία του φαινομένου ΧΑ, υπήρξε η κομπλεξική ενοχή της κεντροδεξιάς στις εξόφθαλμες παραβατικές και εγκληματικές ενέργειες των αριστεριστών ή των ενεργούντων με κάλυμμα την κάθε είδους προστασία της Αριστεράς!
  Να λοιπόν το ...παράπλευρο καλό που έκανε η ΧΑ στην Ελληνική κοινωνία.
  Αφού λοιπόν η Πολιτεία τόλμησε να ξεδοντιάσει και να διαλύσει τη φασιστική εγκληματικότητα, έδωσε το σαφέστατο μήνυμα ότι δεν θα διστάσει να πατάξει και κάθε άλλη εγκληματική παρέμβαση από οποιοδήποτε χώρο και αν προέρχεται,
  γιατί εξάλλου δεν θα έχει και το περιθώριο να ενεργήσει διαφορετικά!
  Να γιατί τα τελευταία γεγονότα με τη ΧΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά βάθος ,δεν τα είδε με τόσο καλό μάτι!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΙΝΟΣ 13/10/2013 18:44:06

   Η τελευταία πρόταση ειδικά τα λέει όλα. Μόνο τυφλοί ή συριζαίοι δεν είδαν την κεκαλυμμένη ταραχή τους μετά τις συλλήψεις και τη δημοσίευση των συνομιλιών που είχαν γίνει με τον υπερ-κοριό.

   • Black Jasmine avatar
    Black Jasmine @ Γεώργιος Τ. 13/10/2013 21:31:15

    Καλά εσύ σήμερα, είδες ...ησυχία και ξεσάλωσες!

 6. martios avatar
  martios 13/10/2013 16:00:20

  Μπούσουλας λοιπόν αμφοτέρων[δεξιών και αριστερών]πρός άρσιν πάσης παρεξη
  γήσεως, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον,ότι πρέπει να είναι ο νόμος και εν προκει
  μένω ο Ποινικός Κώδικας τελεία και παύλα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ martios 13/10/2013 18:55:46

   Μα δεν πιστεύουν σε νόμους και σύνταγμα ούτε στα λόγια. Εκτός αν πάνε σε εισαγγελέα και κρίνεται η προφυλάκισή τους...

 7. ΑΓΡΟ avatar
  ΑΓΡΟ 13/10/2013 20:46:26

  ΠΡΟΣ Α3 ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ
  ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1974.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΗΝ.

 8. Mariana avatar
  Mariana 13/10/2013 20:48:36

  Πατριώτες "δημοκράτες", κανονίστε μια θεαματική ρήξη με την αριστερά για να παρέμβει ο Σκόμπυ. Άντε, ο καιρός περνάει.

 9. Α3 avatar
  Α3 13/10/2013 22:38:37

  Δε θα μπω στη διαδικασία να εκμεταλλευτώ τα "ανοίγματα" (π.χ. θα μπορούσα να πω ότι απεργοσπάστες ήταν και οι νεκροί της Μαρφίν και ότι αυτό επιβεβαιώνει τη θέση περί δικαιώματος στην εργασία που ανέφερα). Αρχικά οφείλω να αναγνωρίσω ότι αν και οι διαφωνίες μας σε επί μέρους θέματα (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις) είναι ουσιαστικές, είναι ουσιαστικό κομμάτι της Δημοκρατίας-άλλωστε το να συμφωνούν όλοι σε όλα γίνεται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η διαφωνία, αυτή βέβαια θα πρέπει να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί η κοινωνία να αποφασίσει μέσα από μία συνδιαλλεκτική διαδικασία. Κάτι τέτοιο, καταλαβαίνουμε, όλοι φαντάζομαι, ότι δε γίνεται όταν κάποιοι απειλούν να κάψουν ζωντανούς άλλους όπως έγινε στις Σκουριές.

  Σε ό,τι αφορά στην ουσία περί των ιδιωτικοποιήσεων (και κατ' επέκταση και στο νερό), λοιπόν, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικές οι επί μέρους πτυχές του θέματος (δηλ. το πώς θα γίνει). Και για να μάθουμε ποιες είναι αυτές, χρειάζεται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και λογική και όχι φανατισμός, συνθηματολογία και χειραγώγηση. Και πρέπει να σημειώσω, ότι κανένας δεν έχει την αποκλειστικότητα της εκπροσώπησης της κοινωνικής δικαιοσύνης: γιατί δηλ., να μη γίνουν ιδιωτικοποιήσεις αντί, π.χ., να μειωθούν κάποιοι φόροι ή να αντιστραφούν κάποιες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επειδή θαύματα δε γίνονται, αν θελουμε κάποια στιγμή να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις.

  Σημειωτέον, βέβαια, ότι το αν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, γενικά, αποφασίστηκε στις περσινές εκλογές, με την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης. Και αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό, από τη μειοψηφία, στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

  Υ.Γ. Τα περί "μπουγιούκου" καλό είναι να στηρίζονται κάπου. Όσο είναι απλά λάσπη, εγώ τα αντιπαρέρχομαι.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Α3 14/10/2013 08:07:46

   Δε θα συνέχιζα τον διάλογο, είναι κουραστικό για τους υπόλοιπους, δυο πράγματα μόνο στα οποία θεωρώ με αδικείτε.
   1. Μαρφίν. Μίλησα για δολοφονίες. Νομίζω δεν μπορούσα να γίνω πιο σαφής.
   2. Μπαγιόκο από φοροδιαφυγή. Δεν είμαι το ΣΔΟΕ ούτε θα κατέδιδα συμπολίτες μου.
   Δεν είναι όμως λάσπη, είναι γνωστό τοις πάσι, εκτός και αν ζείτε εκτός Ελλάδας.

   • tassos.κ avatar
    tassos.κ @ πολίτης 14/10/2013 17:45:17

    Και τελικά ΒΙΑ δεν είναι όταν ένα 25% αποφασίζει για το υπόλοιπο 70-75% . Μήπως είναι αυτή Δημοκρατία; Όποιος υποστηρίζει την άποψη αυτή, ας ψάξει λίγο να μάθει την έννοια της λέξης "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" η οποία βιάζεται καθημερινά.

 10. γελωτοποιος avatar
  γελωτοποιος 14/10/2013 00:46:56

  Συνδικαλιστές λαμόγια και πατριώτες μαφιόζοι, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε..οι νέοι έχουν πάρει χαμπάρι και τους μεν και τους δε.

 11. Nik avatar
  Nik 14/10/2013 09:32:44

  Πρώτη λέξη της ξύλινης αριστερής γλώσσας.

 12. pan avatar
  pan 14/10/2013 09:41:25

  ΠΡΟΣ Α3 ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ
  ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1974  ηλικια παρακαλω;;

 13. Ωρίων1 avatar
  Ωρίων1 14/10/2013 09:52:36

  Αγαπητέ Ακενατών απο την οπτική γωνία της άρχουσας τάξης των καπιταλιστών έχεις δίκιο. Και θα ήταν πολύ ωραίο να τους αφήναμε εντελώς ανενόχλητους ώστε το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό γιατί έτσι γίνεται στη φύση, αλλά αν προσέξεις ακόμα και το μικρό ψάρι αμύνεται και το παλεύει με νύχια και με δόντια και καμμιά φορά να μην φαγωθεί. Σπανίως βέβαια, τα μικρά ψάρια τρώνε το μεγάλο.
  Η δολοφονία και στις δύο περιπτώσεις είναι κατακριτέο έγκλημα, αλλα το ποιό είναι περισσότερο ειδεχθές δεν μπορούν να το πούν οι εκπροσωποι των μεγάλων ψαριών...Και να το πούν, τα μικρά ψάρια που είναι και περισσότερα, θα έχυν δίκιο...

 14. jfreek avatar
  jfreek 14/10/2013 16:37:45

  Εντάξει. Το οτι στο μίξερ του θολωμένου σας νου βάζετε όλα τα κακά τη μοίρας μας, τους κολλάτε και μία ετικετούλα ''αριστερά'' και καθαρίζετε, θα το διακρίνει με τη πρώτη ματιά, κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης. Η προβοκάτσια λειτουργεί αενάως, έρπει σαν θολή κατηγορία εναντίον της … '' αριστεράς'' γενικώς, ''ενοχοποιώντας'' μόνο σκιές και άφαντους ''γνωστούς - αγνώστους'' !! Βολικό, δε λέω. Οι προβοκάτορες όμως, ανακατεμένοι με ολίγους αναρχομπάχαλους, δρούν εν Αθήναις από τη μεταπολίτευση έως εδώ και με έναν πολύ ....ανεξήγητο τρόπο, παραμένουν πάντοτε ασύλληπτοι! (Πρόσφατα βιντεάκια στο Ιντερνέτ, φώτισαν τις αιτίες της ανεξήγητης αυτής ….αδυναμίας). Ποιός έχει αλήθεια όφελος να μένουν τόσα χρόνια (40) άγνωστοι και να μην συλλαμβάνονται ώστε να μάθουμε επί τέλους κι εμείς ποιοί αλήθεια είναι; Να κατηγορηθούν με συγκεκριμένες και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις και να τιμωρηθούν. Ποιός μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο; Η τιμωρία παρανομιών όμως είναι άλλο και η τρομοκρατία του κόσμου για να μη διαμαρτύρεται, είναι άλλο. Το δάσος στις Σκουριές παραδείγματος χάριν, σκανδαλωδώς δεν παραχωρήθηκε αντί ευτελούς ποσού στην .....επενδύτρια εταιρεία (λέγε με Μπόμπολα); Βωά η κοινωνία. Από εκεί λοιπόν, από την καταφανή παρανομία-συνδιαλλαγή του κράτους πρέπει να ξεκινήσει ο έλεγχος και η τιμωρία και μετά να ασχοληθούμε και με τους κατοίκους και τις όποιες ευθύνες μεμονωμένων ατόμων για τη συμμετοχή τους σε βιαιοπραγίες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η βίαιη και άδικη συμπεριφορά του κράτους, η ανομία, η ατιμωρησία των ....επιφανών, εκπαιδεύει και προκαλεί τους πολίτες. Η κρατική βία της συγκάλυψης των απατεώνων πολιτικών, πυροδοτεί την κοινωνική αγανάκτηση και αναπαράγει τη βία. Μπορεί να μη σας εξυπηρετεί, να είναι σίγουρα πιό βολικό να κυνηγάτε ...μάγισσες και να καταλογίζετε στους ιδεολογικούς σας αντιπάλους όλες τις ευθύνες, αλλά δυστυχώς για εσάς, αυτοκοροϊδεύεστε.
  Υ.Γ : Κάθε φορά που επιχειρείτε εσείς ειδικά δε.....αναλύσεις περί ''αριστεράς'', το μένος και η εμπάθεια (του Νεοφιλελεύθερου αγνοούντα την Ιστορία), αποδυναμώνει εντελώς το κείμενό σας.
  Ευτυχώς που η Ν.Δ, δεν είστε μόνο οι σαν κι εσάς.....

  • akenaton avatar
   akenaton @ jfreek 14/10/2013 16:55:08

   Εφόσον θεωρείτε την καταδρομική επιδρομή στις Σκουριές που θα μπορούσε άνετα να προκαλέσει ακόμη και τον θάνατο αθώων ανθρώπων, ως: "όποιες ευθύνες μεμονωμένων ατόμων για τη συμμετοχή τους σε βιαιοπραγίες", δεν νομίζω να έχουμε τίποτε να πούμε οι δυο μας. Η γνώμη σας για τις αναλύσεις μου και τα γραπτά μου με αφήνει παγερά αδιάφορο. Στην πραγματικότητα, αν μου δίνατε εσείς τα εύσημα, θα άρχιζα να ανησυχώ. Όσο για το ενδιαφέρον σας συνολικά για την ΝΔ, που εκφράζεται στην τελευταία σας πρόταση, να είστε βέβαιος πως εγώ προσωπικά το εκτιμώ δεόντος , μην ανησυχείτε...

   • jfreek avatar
    jfreek @ akenaton 14/10/2013 17:22:50

    Γιατί, δεν πρόκειται τάχα περί μεμονωμένων ευθυνών; Εσείς πιστεύετε στη ....συλλογική ευθύνη; Τότε πραγματικά, δεν έχουμε να πούμε τίποτε. Δεν ενδιαφέρομαι ειδικά για τη Ν.Δ κύριε. Ενδιαφέρομαι στη δεξιά παράταξη να υπερτερούν οι Δημοκρατικές, ανεκτικές φωνές, όπως εξάλλου και στην απέναντι πλευρά. Χωρίς αμοιβαία ανοχή και συνεννόηση, είμαστε χαμένοι. Εσείς (οι λίγοι), μπορείτε να επιθυμείτε όσο σας ευχαριστεί την όξυνση των ...παθών. Μόνοι όμως και στις παρέες σας. Όχι να απαιτείτε να διαμορφώσετε και να μολύνετε την πολιτική ατμόσφαιρα με εμφυλιοπολεμικά μίση και διχασμούς. Ηρεμήστε και μάθετε το σεβασμό. Δεν είναι ακατόρθωτο.

  • A3 avatar
   A3 @ jfreek 14/10/2013 17:08:14

   Μου φαίνεται ότι δεν έχετε συνηθίσει να ακούτε την αντίθετη άποψη. Γιατί, τόσο το άρθρο όσο και η δική μου ανάρτηση έχουν επιχειρήματα (βασικό στοιχείο μιας τεκμηριωμένης άποψης...). Το άρθρο δίνει επιχειρήματα για το γεγονός ότι η αριστερά βασίζεται σε τσιτάτα περί 'προβοκάτσιας' για να καλύψει τη άσκηση βίας από φιλικά διακείμενους σε εκείνη παράγοντες. Από την άλλη μεριά, η ανάρτηση μου επιχειρηματολογεί για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι νομοταγείς πολίτες να φοβούνται το νόμο.

   Εσείς, μάλιστα, δώσατε επιχειρήματα για τη σχέση της αριστεράς με τη βία, αν και μάλλον δεν το καταλάβατε:

   "Η κρατική βία της συγκάλυψης των απατεώνων πολιτικών, πυροδοτεί την κοινωνική αγανάκτηση και αναπαράγει τη βία."
   (Σχόλιο: δηλαδή δικαιολογείτε τη βία;! Και μετά θέλετε να παρουσιάζετε την αριστερά σα λύση; Μάλλον ως πρόβλημα μου ακούγεται.)

   Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι δεν έχουμε όρεξη για άλλη κατάχρηση ιδεολογημάτων ως δικαιλογία για την άσκηση βίας έναντι των αντιπάλων και έναντι της ελεύθερης λειτουργίας της κοινωνίας (βλ. συνελεύσεις και εκλογές σε πανεπιστήμια, αποφάσεις σωματείων κ.ά.) και της οικονομίας (βλ. καμμένες οικογενειακές επιχειρήσεις κλπ). Μάλιστα, τα κίνητρα ορισμένων είναι πολύ θολά: όλοι έχουμε κάποιο γνωστό που έχει εξαργυρώσει τέτοιου είδους ιδεολογίες (δηλ. κομματικές υπηρεσίες) με κάποια θέση σε δημόσιους οργανισμούς και όχι μόνο.

   Και μία συμβουλή: η κοινωνία (δηλ. όλοι μας) ξύπνησε, οι προπαγάνδες δεν περνάνε, οπότε το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να το συνειδητοποιήσετε και να προσαρμοστείτε στο νέο περιβάλλον όπου τα ("αριστερά") ταμπού έχουν σπάσει.

   • jfreek avatar
    jfreek @ A3 14/10/2013 17:26:00

    Σ΄εσάς λυπάμαι, αλλά κρίνω οτι δεν αξίζει να χαραμίσω χρόνο για να απαντήσω. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω να εννοήσετε κάτι περισσότερο από αυτό που ο τυφλός φανατισμός σας, σας επιτρέπει να αντιληφθείτε...Καλή τύχη.

   • γελωτοποιος avatar
    γελωτοποιος @ A3 14/10/2013 22:34:52

    ''Μάλιστα, τα κίνητρα ορισμένων είναι πολύ θολά: όλοι έχουμε κάποιο γνωστό που έχει εξαργυρώσει τέτοιου είδους ιδεολογίες (δηλ. κομματικές υπηρεσίες) με κάποια θέση σε δημόσιους οργανισμούς και όχι μόνο.''

    σύμφωνοι αλλα δεν αναφέρετε την ιδεολογία του πατριωτισμού σ΄αυτές τις ιδεολογίες...από πού πήρε το know how η αριστερά νομίζετε?? μα δεν σας έτυχε ποτές να γνωρίσετε ''αδέλφια'' πατριώτες βολεψάκιδες κομπιναδόρους??

 15. Σαλταμύγας avatar
  Σαλταμύγας 15/10/2013 14:54:02

  Θα είχε, επομένως, πολύ ενδιαφέρον μια δήλωση του Tsipra ότι καταδικάζει την ακροαριστερή τρομοκρατία, την 17Ν, τον ΕΛΑ, την “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”, του “Επαναστατικού Αγώνα”, της “Αντικρατικής Πάλης” και όλων των υπολοίπων πραγματικών εγκληματικών οργανώσεων. Φυσικά και δεν πρόκειται να το κάνει, για λόγους πάλι που ο ίδιος ξέρει…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.