#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2012 11:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελίτ που στηρίζει τον Παπαδήμο θέλει να εξοντώσει την κοινωνίαΓράφουμε κι αλλού για το παραμύθι ότι η Τρόϊκα εκβιάζει με τα μέτρα. Και ότι όπως αποκαλύπτεται στην πραγματικότητα τα μεγαλοσυμφέροντα της ελίτ στην οποία ανήκει ο κ. Παπαδήμος και τον στηρίζει κρύβονται πίσω από την εκστρατεία για την μείωση των μισθών και συντάξεων.

Διαβάστε τώρα τα νέα μέτρα που ζητούνται ως το 2014 και αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ. Πρόκειται στην κυριολεξία για μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας

1) Περικοπή των επιδομάτων εορτών και θερινής αδείας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Για συνολικές μηνιαίες αποδοχές μέχρι ένα όριο, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας θα καταβάλλονται περιορισμένα σε ένα συνολικό ποσό που δεν θα είναι μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ. Για τους εργαζομένους οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από το όριο που θα καθοριστεί, ο 13ος και ο 14ος μισθός θα καταργηθούν πλήρως!

2) «Πάγωμα» των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015, με κατάργηση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που προβλέπει για φέτος αυξήσεις μισθών!

3) Απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ώστε ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες, στους φορείς και τους οργανισμούς του κράτους να μειωθεί φέτος κατά 50.000-100.000 άτομα και σωρευτικά μέχρι το τέλος του 2015 τουλάχιστον κατά 200.000-300.000 άτομα!

4) Νέες μειώσεις μισθών στο στενό δημόσιο τομέα. Στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους λιμενικούς, στους πυροσβέστες, στους δικαστικούς, στους ιατρούς του ΕΣΥ, στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στους καθηγητές ΤΕΙ, στους ερευνητές, στους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους λοιπούς λειτουργούς του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το επαχθές μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων, θα επιβληθούν εντός του 2012 περικοπές αποδοχών που θα ανέρχονται σε 20% σε μέσα επίπεδα, αλλά θα κυμαίνονται από 10% έως και 50%.

5) Κλείσιμο χιλιάδων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Εντός της διετίας 2012-2013 η Τρόικα και ο κ. Βενιζέλος έχουν ήδη συμφωνήσει να καταργηθούν πάνω από 180 εφορίες και πάνω από 50 τελωνεία. Ανάλογες «αναδιαρθρώσεις» θα γίνουν και σε … «περιφερειακές υπηρεσίες» άλλων υπουργείων, όπως σε σχολεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα κ.λπ. Επιπλέον, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.

6) Νέες σημαντικές μειώσεις αποδοχών για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις και τράπεζες ελεγχόμενες άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Στο στόχαστρο Τρόικας και νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ έχουν μπει οι αποδοχές των υπαλλήλων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ATEbank, οι οποίες θεωρούνται υψηλές, κυρίως λόγω των επιδομάτων που προβλέπονται.

7) Νέες περικοπές-σοκ σε όλες τις συντάξεις και τις εφάπαξ παροχές. Το ανώτατο όριο στο ύψος των συντάξεων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο και θα υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν μειώσεις-μαμούθ έως και 50% σε κύριες συντάξεις! Σημαντικές θα είναι επίσης οι μειώσεις που θα επιβληθούν εκ νέου στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων σε ταμεία του ιδιωτικού τομέα. Οι νέες αυτές περικοπές θα αιτιολογηθούν και ως αναγκαίες «για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις απώλειες που θα υποστούν λόγω του "κουρέματος" των ομολόγων που έχουν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους»!

8) Περικοπές και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών για ανέργους, τριτέκνους, πολυτέκνους και αναπήρους. Οι περικοπές θα επιβληθούν με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Τα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, τριτέκνους και πολυτέκνους, καθώς και για ισόβιες πολυτεκνικές συντάξεις, θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς η καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετήσιου δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων!

9) Μειώσεις στα ποσά των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης που θα μπορούν να καλύψουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Antinews με πληροφορίες από "Ελεύθερο Τύπο"

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. astrokritis avatar
  astrokritis 23/01/2012 11:48:19

  .. να μην γράφεις , σε παρακαλώ, ''ελίτ'' , αλλά ''αλήτ'' !!! ... Έτσι !!! .. Νέτα - σκέτα ! .. Ώστε , να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους με ποιούς έχουμε να κάνουμε ! ... Καλημέρα και καλή δύναμη , σε όλους μας ....

  • efboy avatar
   efboy @ astrokritis 23/01/2012 19:44:12

   οτι κακο παθει η πατριδα,θα εχομε και εμεις τις ευθυνες μας,αυτα μα διδαξαν οι προγονοι μας΄΄;;ετσι πολεμαγαν για τα κεκτημενα οι προκατοχοι μας για να τα εχομε,ειχαμε εμεις μεχρι σημερα΄΄;;;και εμεις τωρα τι κανουμε;;γιτι καθομαστε και κανουμε χαβαλε στις πλατειες,συνταγμα,κλπ.γιατι δεν πολεμαμε να αποκτησουμε εμεις καινουργια κεκτημενα!τα ειχαμε βρει ετοιμα και καθομασταν πανω σε αυτα!!ΤΩΡΑ;;;ακουστε ελληνες,συστυχως και εγω μεσα,οι σημερινοι νεολεα και νεοελληνες δεν ειμαστε ελληνες!ειμαστε ΚΟΤΕΣ!στριγκακια φοραμε ολοι μας!ειμαι απο επαρχια,δεν μπορω να ειμαι στα κεντρα αποφασεων,αλλα αν χρειαστει θα ελθω να πολεμισω.κριμα για τους {μαλακες] τους προγουνους μας,χυσαν το ΑΙΜΑ τους για να μην μας καταλαβουν οι γερμανοι του 40,αλλα και ποιο πισω ακομα,σκοτωθηκαν τζαμπα!και εμεις οι σημερινοι νεοελληνες δεν φοραμε παντελονια,τους εχομε δωσει και τον πισινο μας!αλονιζουν στην αθηνα οι διναστες,και εμεις τους παρακολουθουμε αποσβολομενοι!γιατι;ντροπη μας!!!

 2. ktisias avatar
  ktisias 23/01/2012 12:11:17

  Οι κύριοι ούτε ελίτ ούτε αλητ λέγονται, έχουν ονοματεπώνυμο έτσι? Όποιος φοβάται (να τα γράψει) πάει και κοιμάται ! Βεβαία ισχύει και το ρητό, ουδέν κακό αμιγές καλού!

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ ktisias 23/01/2012 12:25:56

   Πολυ σωστα. Καθως επισης και το ρητο "ο νοων νοειτο"

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ ktisias 23/01/2012 12:49:57

   Κι'επειδη δεν παμε να κοιμηθουμε το κακο το βλεπουμε το καλο που ειναι ?

   • ktisias avatar
    ktisias @ Ραβινος 23/01/2012 13:14:04

    Δεν αναφέρομαι στον σχολιασμό αλά στην πηγή της είδησης ! Το καλό είναι οι υγιείς δυνάμεις που θα προκύψουν μετά την καταστροφή, που την προκαλούν με υπερβάλλων ζήλο θα έλεγα χωρίς να διακρίνουν ότι πριονίζουν το κλαδί τους !

 3. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 23/01/2012 12:43:46

  Καλημέρα σας. Λογικό είναι.Δηλαδή πώς θέλετε νά γίνει.Από πού θά μαζέψει λεφτά τό κράτος γιά τούς μισθούς τής ελίτ καί τών παρατρεχάμενων ,πού είναι αρκετά παχυλοί.Βλέπετε οί άνθρωποι δέν έχουν μάθει νά ζούν μέ 500 ευρώ τόν μήνα.Πρέπει νά πληρώσει ό λαός τά εσκεμένα λάθη καί τίς ηλιθιότητες,αυτών πού μάς κυβερνούν τόσα χρόνια.Καί συνεχίζουν νά περικόπτουν στεγνώνοντας τήν αγορά μήν αφήνοντας καμία ελπίδα ανάπτυξης σαυτόν τόν τόπο.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 23/01/2012 13:02:51

  Κοιταξτε τι λεει ο ενκδιηγητος Γεν Δντης της πασοκαριας και δυστυχως διοικητης του ΙΚΑ Σπυροπουλος ''ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ"''Τοτε γιατι να περικοπουν οι συνταξεις ''...Οι νέες αυτές περικοπές θα αιτιολογηθούν και ως αναγκαίες «για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις απώλειες που θα υποστούν λόγω του “κουρέματος” των ομολόγων που έχουν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους»!''

 5. karenin avatar
  karenin 23/01/2012 13:08:09

  Η κυβέρνηση Παπαδήμου πριν απο όλα στηρίζεται απο τρία κοινοβουλευτικά κόμματα. Οποιος διαφωνεί με αυτές τις πολιτικές, απλα διαχωρίζει την θέση του και αποχωρεί.

 6. βισάλτης avatar
  βισάλτης 23/01/2012 13:08:50

  Όσο θα πηγαίνει ο κόσμος σαν τα βόδια και θα στήνεται για να πληρώσει χαράτσια και τέλη ,αυτοί και οι όποιοι αυτοί θα αποθρασύνονται και θα απαιτούν περισσότερα..
  Στην αγγλική βουλή αρχές δεκαετίας του 1950 γινόταν συζήτηση για την απαγκίστρωση των άγγλων και από την κύπρο –εκτός από το ισραήλ- και ένας βουλευτής διαφώνισε και ισχυρίστηκε ότι οι κύπριοι τους θέλουν...και για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ρώτησε πόσοι άγγλοι νεκροί επιστρέφουν από την κύπρο....ούτε ένας ήταν η απάντηση .οπότε.... να χαιρόμαστε και τις βάσεις στην κύπρο και τους παγκαλοβενιζέλους να μας χαμογελούν γοητευτικά......γιατί; Την απάντηση την μαντέψατε....γιατί τους θέλουμε!!!!!διαφορετικά δεν θα πλήρωναν μεροκαματιάρηδες οτιδήποτε τρελλό τους ζητούσαν οι ανάλγητοι και απαίσχυντοι δοσίλογοι....
  Εξηγείστε το εσείς διαφορετικά για να το καταλάβω και εγώ....

 7. sceptic avatar
  sceptic 23/01/2012 13:29:57

  Να μας υπενθυμίσεις επίσης ποιοί στηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση.....φουι φουι φουι.....μήπως είναι η "ελιτ" ή τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ;
  Κατάλαβέ το δεν αντέχουμε άλλο την κοροιδία.....

 8. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 23/01/2012 13:37:59

  Ραβίνε,
  θυμάσαι τι έπαθε ο Λυμπερόπουλος , πρόεδρος του σωματείου των ταξιτζήδων, όταν τόλμησε να χαρακτηρίσει τον "θεσμό" κ.κ. Σπυρόπουλο ;

 9. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 23/01/2012 14:10:07

  Μία μικρή επισύμανση όσο για ορισμένους καθηγητές πανεπιστήμιου καλά τους κάνουν στήριξαν και στηρίζουν το μνημόνιο με νύχια και με δόντια.

 10. babayaro avatar
  babayaro 23/01/2012 15:25:10

  Θα μπορουσα να τα δεχτω ολα,με την προυποθεση εξοδου της χωρας απο το μνημονιο και της επιστροφης στην δραχμη.
  Αν ειναι να πεινασουμε,ας πεινασουμε με αξιοπρεπεια και με καποια προοοπτικη και οχι ως οι ξεφτιλες της ευρωπης.Οσο τα λεφτα που μαζευουν,τα στελνουν στους τοκογλυφους,εξαγριωνουν τον κοσμο.
  Επιτελους,ας πει καποιος στον λαο την αληθεια.Οσο συνεχιζεται το ψεμα,οι λαθος συνταγες και η υποκρισια,ο κοσμος θα καταφευγει στα -πολιτικα- ακρα....και γαια πυρι μειχθητω.

 11. Monte avatar
  Monte 23/01/2012 17:27:35

  Ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα:
  "Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δεν στηρί΢ει όσο πρέπει τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο..."

  Αναλυτικά:

  Reuters, 23 Ιαν. - Ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δεν στηρί΢ει όσο πρέπει τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, δήλωσε αργά τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπε΢ας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), ο Γερμανός Thomas Mirow.
  O Mirow εξέφρασε την άποψη ότι τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να παράσχουν στον Παπαδήμο τον ίδιο βαθμό στήριξης που απολαμβάνει στην Ιταλία ο εκεί πρωθυπουργός Mario Monti.
  "Αυτό πρέπει να αλλάξει επειγόντως", είπε ο Mirow σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, προσθέτοντας: "Για να δώσουν επιπλέον βοήθεια (στην Ελλάδα), τα κράτη της ευρω΢ώνης θέτουν εύλογα ως όρο την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων", είπε ο Mirow.
  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της EBRD, η Ελλάδα θα χρειαστεί βοήθεια για πολλά χρόνια. "Δε φτάνουν μερικές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να φτιαχτούν εξαρχής θεμελιώδεις δομές. Δεν υπάρχει λειτουργικό κράτος. Αυτό δε φτιάχνεται μέσα σε λίγους μήνες, χρειά΢ονται χρόνια".
  Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι λύση, είπε ο Mirow. "Η συ΢ήτηση αυτή είναι σπεκουλαδόρικη και επικίνδυνη. Κανείς δε γνωρί΢ει τι αντιδράσεις θα προκαλούσε ένα τέτοιο βήμα".

 12. jimmys avatar
  jimmys 23/01/2012 19:21:37

  ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ?????? ΣΑΝ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ???????
  ΛΟΥΣΤΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ....ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ .... ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ......................

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.