#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2012 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εκδίκηση του ΓΑΠ στον ΒενιζέλοΣε ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός του ΠΑΣΟΚ, αποδίδεται η πολύ σκληρή αντιπαράθεση που απειλεί να τινάξει στον αέρα το κόμμα που πριν από ακριβώς τρία χρόνια είχε σχεδόν 44%. Φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να πάρει το αίμα του πίσω από τον Β. Βενιζέλο ο οποίος επί τρία χρόνια υπέσκαπτε τη θέση του Χαλίφη διότι ήθελε ο ίδιος να γίνει Χαλίφης. Παπανδρεϊκοί οι οποίοι είναι σφόδρα αντιβενιζελικοί κινούνται ξεκάθαρα για να ανατρέψουν τον Βενιζέλο ο οποίος φυσικά εξαιτίας των λαθών του μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε ΚΟΔΗΣΟ κι ακόμη χειρότερα.

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ωστόσο, ανεξάρτητα με το αν οι περισσότεροι θα ψηφίσουν τα μέτρα και θα υπακούσουν στη γραμμή του αρχηγού, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το κόμμα διαλύεται. Είτε τώρα είτε μετά τις κρίσιμες ψηφοφορίες για Μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμό το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο του. Αν δηλαδή θα μείνει όπως είναι με κίνδυνο να τον περάσουν εκλογικά ακόμη και οι... Ανεξάρτητοι Έλληνες ή θα μετεξελιχθεί σε ένα άλλο κόμμα σοσιαλδημοκρατικού τύπου που θα φέρει πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρου που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο Βενιζέλος να ανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη κι αν μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία αυτή τη χρονική στιγμή, οι πολιτικοί του αντίπαλοι, παπανδρεϊκοί και μη δε θα τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.

Για το λόγο αυτό και η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο επιβεβαιώνει τη θεωρία της οργανωμένης επιχείρησης εκδίωξής του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για εργολάβους που επιχειρούν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και επιμένει στη θέση του όποιος θέλει φεύγει, όποιος θέλει μένει.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Τρία χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το σταυρό της διαχείρισης της εθνικής κρίσης. Καλείται να λάβει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που προκαλούν την αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Αναγκάζεται να δυσαρεστήσει ομάδες πολιτών που συνδέονται παραδοσιακά μαζί του. Σηκώνει το βάρος αλλαγών που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες και γίνονται τώρα, όλες μαζί, μέσα στην χειρότερη οικονομική συγκυρία των τελευταίων σαράντα ετών.

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε και στην αρχή και στην πορεία και τώρα να αποφύγει το πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό φορτίο και τη φθορά αυτών των αποφάσεων. Θα μπορούσε να υπεκφύγει. Να κρυφτεί πίσω από τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης. Να αφήσει σε άλλους τα κάρβουνα της εθνικής ευθύνης. Αποφάσισε όμως να αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που του αναλογεί ιστορικά για την πορεία του τόπου, αλλά και την ευθύνη άλλων που κρύβονται ή έστω κρύφτηκαν σε προηγούμενες φάσεις πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η επιλογή έχει επηρεάσει τα πάντα: την εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, τις προσωπικές αντοχές και τη στάση των στελεχών του.

Η χθεσινή καθαρή και οριστική απόφαση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας πως θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαφυλαχθεί η πορεία της χώρας έως την έξοδο από την κρίση, ήταν προϊόν διεξοδικής ανάλυσης και ουσιαστικής συζήτησης στην οποία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν όχι μόνο την πολιτική τους σκέψη και ευθύνη αλλά την ψυχή τους, ξέροντας τι σημαίνει η απόφαση που ελήφθη συλλογικά και με συντριπτική πλειοψηφία. Ξέροντας πως μόνο αν πετύχει η στρατηγική αυτή και βγει η χώρα από την κρίση με ασφάλεια, θα δικαιωθεί και η δική μας αγωνία και προσπάθεια

Είναι ανθρώπινο και αναπόφευκτο, όταν βρισκόμαστε απέναντι σε τέτοια ερωτήματα, να υπάρχει ένταση. Όλη η ελληνική κοινωνία ζει υπό συνθήκες πρωτοφανούς έντασης.

Το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε τη θέση του με απόλυτη ειλικρίνεια, συνέπεια και καθαρότητα.

Αυτή του η στάση ανοίγει μέτωπα, προκαλεί διαφοροποιήσεις. Απογοητεύει αυτούς που ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπουν ότι ματαιοπονούν.

Το στρατηγικά κρίσιμο είναι ότι η χθεσινή απόφαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θέτει ένα σαφές και σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η σχέση της παράταξης με τις προοδευτικές, δημιουργικές και υπεύθυνες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές που δίνουν τη μάχη της εμπροσθοφυλακής και όχι της οπισθοφυλακής. Αυτές που είναι πραγματικά ριζοσπαστικές και όχι δήθεν αριστερές, αλλά στην ουσία βαθιά συντηρητικές.

Στην πορεία προς το συντακτικό Συνέδριο της παράταξης, που έχει ήδη συγκληθεί για το Φεβρουάριο, το ΠΑΣΟΚ θα έχει στραμμένη τη προσοχή του στα μεγάλα θέματα της χώρας, εξειδικεύοντας, μέσα από το διάλογο με τη κοινωνία, τις προτάσεις του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 01/11/2012 19:44:28

  «Άνευ ψεύδους ουδεμία υπόθεσις ευοδούται.»
  «Η αργία εγέννησε την πενία.
  Η πενία έτεκεν την πείνα.
  Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
  Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
  Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
  Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
  Ιδού, η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου.»

  ~Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911) Ο κορυφαίος, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας λογοτέχνης, με την απαράμιλλη γλώσσα,
  ο επονομαζόμενος "Άγιος των Eλληνικών Γραμμάτων".

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ η Dimi 01/11/2012 22:30:23

   «Εἶναι καλύτερη πολιτική νά λές τήν ἀλήθεια.Ἐκτός φυσικά ἄν εἶσαι ἐκπληκτικά καλός ψεύτης».
   Jerome K. Jerome

   • o Βόγλης ο Κηφισεύς avatar
    o Βόγλης ο Κηφισεύς @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/11/2012 05:36:43

    "No man has a good enough memory to be a successful liar.”

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/11/2012 08:54:45

    "Aπό ψέμα σε ψέμα αποκαλύπτεται η αλήθεια." ~Φρόϋντ

 2. Κρίμα & Crime avatar
  Κρίμα & Crime 01/11/2012 19:50:23

  (Ανανεωμένο)
  Ποιο ΠΑΣΟΚ, ρε, παιδιά;
  Πάαααει αυτό. Last year!

  Ο άλλος, ο πουρομπεμπές, κάνει περιοδεία σε Βερολίνα και Ουσαγκτόνες και μεταπήδησε, ΗΔΗ, με ελαφρά πηδηματάκια σε άλλη καριέρα...

  Ο “κάπου μου 'πεσε η λίστα” και η οσία Αννούλα η Φωτοτυπιανή ψάχνουνε το δολάριο με το ντουφέκι...

  Ο γάβρος από την Πάτρα… ψήνει τον Τσουκαλά να αναλάβει την προώθηση του νέου Κινήματος/Φορέα/Κόμματος...

  Ο made by USA Βεροιώτης “αδιάβαστος” έγινε πιο σαμαρικός από τον Κρανιδιώτη...

  Ο Ραγκούσης άναψε λαμπάδα στην Κατωπολιανή που, ευτυχώς, έχει και τα μπιφτεκάκια...

  Ο πολύς Πάγκαλος υπόσχεται στον Σαμ ότι... θα χάσει 50 κιλά, άμα τον υπουργοποιήσει…

  Ποιο ΠΑΣΟΚ; Από την στιγμή που έφυγε και ο... Μιχελογιαννάτσης, πάει, πάπαλα.

  ΥΓ. Με την ταχύτητα που απαξιώνονται τα κόμματα, σε κάνα χρόνο το πολύ, δεν… θα συμπληρώνουν ενδεκάδα/κατάλογο υποψηφίων, λέμε! Μήπως, δεν δυσκολεύτηκαν και τον Μαϊο-ιούνη; Ξέρετε σοβαρό άνθρωπο να θέλει να πάει σε κόμμα; ‘Νταξ’, κάνα δυο τρεις για τον ΣΥΡΙΖΑ τσιμπάνε, αλλά έρχεται κι αυτού η σειρά, έτσι και βγει. Που δεν θέλει να βγει!* Άμα γίνει μυστική ψηφοφορία, 200+ θα πάρει το Μνημόνιο 3, λόγω ψήφων συριζαίων…

  * Προφητικό! Αποδείχτηκε από τον Λαφαζάνη, το πρωί!!!

 3. Δρυς avatar
  Δρυς 01/11/2012 20:01:17

  Ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το έκτρωμα που απαλλάσει τους υπουργούς και το οποίο είναι μοναδική ελληνική νομική πατέντα.
  Ο άνθρωπος που νομοθέτησε να μην ελεγχθεί το μεγάλο φαγοπότι που έγινε με τους Ολυμπιακούς αγώνες.
  Ο άνθρωπος που μας δούλεψε κανονικά με το αντισυνταγματικό χαράτσι το οποίο μας το παρουσίαζε και "έκτακτο και προσωρινό".
  Ο άνθρωπος που στην εκπομπή του Χατζηνικολάου επέδειξε απίστευτο φασισμό σε ερώτηση πολίτη για τη SIEMENS.
  Ο άνθρωπος που έκρυβε τη λίστα λαγκάρντ.

  Αυτά τα λίγα (και άλλα πολλά) είναι ο Βενιζέλος.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Δρυς 02/11/2012 01:22:19

   Χίλια δίκαια έχεις σε όσα λες. Όμως, οι όψιμοι επαναστάτες που σηκώνουν συστημική παντιέρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι του ίδιου (στην καλύτερη περίπτωση) πολιτικού επιπέδου και φέρουν ανάλογες ευθύνες. Οπότε γιατί φωνασκούν ;
   Αν είχαν τα κότσια αυτοί οι φωνασκούντες, να έθεταν υποψηφιότητα για να γίνουν πρόεδροι του πασοκ, στη θέση του Βενιζέλου. Ή έστω να έμπαιναν σε διαδικασία συναγωνισμού και αντιπαράθεσης μέσα στο συνέδριο.

 4. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 01/11/2012 21:00:26

  Θέλω να το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου :
  Μην υποτιμάται το τέρας !
  Στις μέρες μας οι ιδεολογίες έχουν γίνει "κουρκούτι" !
  Μόνο μία (αντι)ιδεολογία μπορεί να επιβιώσει . Αυτή της κουτάλας !
  (Λέγε με ΠΑΣΟΚ, είτε παλαιό, είτε Νέο, είτε βαθύ, είτε ρηχό, είτε αυτόχθον, είτε μέσω ΣΥΡΙΖΑ) !
  Φρόντισε γι' αυτό ο μέγας γεννήτωρ της διαφθοράς : ΑΓΠ !

 5. Θέμις avatar
  Θέμις 01/11/2012 22:10:19

  Είναι διασκεδαστικό το σκηνικό στο ΠΑΣΟΚ. Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του Σαμαρά και της ΝΔ συνολικά σε λίγο που η παραπομπή του Βενιζέλου για τυχόν ευθύνες του στο ζήτημα της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ φτάσει στη Βουλή.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Θέμις 01/11/2012 23:51:25

   Οι ευθύνες του Πασόκ είναι τεράστιες.Παπανδρέου,Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλος θα κριθούν με αυστηρότητα.Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλους όρους αλλά όλοι καταλαβαίνουμε.
   Αυτό που φοβάμαι πλέον ως γεγονός,είναι οτι η Ιστορία θα είναι αυστηρή και με τον Σαμαρά.Δεν κατάφερε να μην ταυτιστεί,δεν κατάφερε να κερδίσει την κοινωνία όσο έπρεπε και όσο αξιζε.

   • Stratis avatar
    Stratis @ Μεγάλες στιγμές 02/11/2012 04:16:53

    Νεγάλο λόγο είπες περί τιμωρίας ξεχνόντας πως για κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει και κοινοβούλιο που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ενώ στην Ελλάδα υπάρχη μόνον κομματική βουλή κουκουλόματος Αυστραλός

    • Stratis avatar
     Stratis @ Stratis 02/11/2012 04:18:14

     (Υπάρχει )

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Stratis 02/11/2012 07:12:56

      (Μεγάλο) (ξεχνώντας)
      (κουκκουλώματος)

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Μεγάλες στιγμές 02/11/2012 13:22:15

    @ Μεγάλες στιγμές

    Βιάζεσαι και εξηγώ γιατί.

    θα μου πεις: Ο λαός για να δεχτεί τις αλλαγές , δεν πρέπει να δει τιμωρία; Δεν την είδε μέχρι τώρα.
    Κανείς δεν θα διαφωνήσει σ' αυτό αλλά σε μια πορεία, ειδικά όταν η ηγεσία μιας χώρας είναι υπεύθυνη και έχει να αντιμετωπίσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, υπάρχουν προτεραιότητες. Τώρα η προτεραιότητα είναι να πάρουμε τη δόση. Πώς θα το πετύχουμε αυτό αν ταυτόχρονα είχαμε κάποιους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ή και τον ίδιο το ΓΑΠ σε ανακριτικές διαδικασίες από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ είναι στην συγκυβέρνηση;

    Αν αποδεχθούμε, λοιπόν, ότι είναι λογικό να μην έχει ακόμα ανοίξει ο φάκελος "τιμωρία" όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μετά τη δόση θα πρέπει να προχωρήσει η κάθαρση γιατί αλλιώς θα έχουμε πλήρη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.

    Και δεν είναι αναγκαία η κάθαρση μόνο για την εμπέδωση του κοινού περί δικαίου αισθήματος και της πίστης του λαού σε μια Δημοκρατία που επιτέλους λειτουργεί. Είναι και για να δοθούν κίνητρα για τη συμμετοχή στην πολιτική υγιούς πολιτικού δυναμικού.

    Ας έχουμε την αναγκαία υπομονή και επιμονή βέβαια.

 6. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 01/11/2012 22:31:29

  'Εγώ, φίλοι, ἔχω ἄλλο κόλλημα. Ἀπὸ ἐπιστημονικὸ καὶ μορφωτικὸ ἐνδιαφέρον, θέλω νὰ διαβάσω τὴν διδακτορικὴ διατριβὴ τοῦ Βενιζέλου, τὴν ὁποία, παρ᾿ ὅλες τὶς προσπάθειες ποὺ κατέβαλα, δὲν μπόρεσα νὰ βρῶ σὲ καμία πανεπιστημιακὴ βιβλιοθήκη. Πᾶσα βοήθεια δεκτή!

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ Νίκος Δραγασιώτης 01/11/2012 22:32:06

   Διόρθωση: Ἐγώ

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ Νίκος Δραγασιώτης 01/11/2012 22:59:52

   Διαβάζοντας στο δίκτυο:

   "Η περίπτωση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική. Φαίνεται πως κάποιοι είχαν αποφασίσει από πριν την προώθησή του, με αποτέλεσμα κάποιες περίεργες χρονολογικές ανωμαλίες. Πτυχία μαϊμού που γίνανε νόμιμα εν μια νυκτί από τον τότε Υπουργό και νυν Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Πότε πέρασε από το ΔΙΚΑΤΣΑ ο κ. Βενιζέλος, αφού το Μεταπτυχιακό θέλει τουλάχιστον 1 χρόνο για να αναγνωριστεί και άλλον ένα χρόνο το Διδακτορικό του , συνολικά θέλει 9 χρόνια (2 Μεταπτυχιακό + 1 ΔΙΚΑΤΣΑ + 4 Διδακτορικό + 1 ΔΙΚΑΤΣΑ = 9 χρονια) για να τελειώσει με την γραφειοκρατεία ....

   Άρα αφού έφυγε στο Παρίσι το 1980 και 2 Χρόνια Μεταπτυχιακό 1982, 4 ΧΡΟΝΙΑ για το Διδακτορικό 1986 και 1 με δύο χρόνια για αναγνώριση ΔΙΚΑΤΣΑ 1987.

   Μπορεί να μας εξηγήσει ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου? Και ποιο ήταν το θέμα της Διατριβής του;"

   • Νίκος Δραγασιώτης avatar
    Νίκος Δραγασιώτης @ Δρυς 02/11/2012 00:50:48

    Τς, τς, τς, τί λές, βρὲ παιδί μου... Γίνονται τέτοια πράγματα;

 7. takis400 avatar
  takis400 01/11/2012 22:38:21

  ΡΕ,ειναι αυτος που εφτιαξε νομο,μαζι με αλλους,οτι τα ναυπηγεια δεν θα φτιαχνουν πλοια ιδιωτων

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 01/11/2012 22:46:10

  «Νέο Σύνταγμα που να προβλέπει τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας.
  Το μνημόνιο ως "επιβεβλημένο" και "αυτονόητο" πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας.»
  ~Βαγγέλης Βενιζέλος, συνταγματολόγος, πρόεδρος πασόκ*
  * (πανελλήνιος συγκλονισμός)

  «Θα γονατίσω τους Ελληνες όσο ποτέ κανείς δεν κατάφερε.»
  «Παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την πήγαμε ένα βήμα μπροστά.» ~Δραπέτης-Πρωθυπουργός ΔΝΤ, Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου

 9. Νιόβη avatar
  Νιόβη 02/11/2012 05:19:48

  Δεν ταιριάζει ο Βενιζέλος στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ κι αυτό έχει συντελέσει στην κατάρρευση του κόμματος. Δεν είναι εξ αιτίας της αλαζονείας του, στην οποία δεν έχει έτσι κι αλλιώς κανένα αποκλειστικό προνόμιο... Είναι εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν κάνει καμία προσπάθεια να την κρύψει και επιμένει στην από καθέδρας συμπεριφορά του σε έναν κομματικό χώρο που ξεκίνησε με «συντρόφους» - τον ίδιο τον Ανδρέα οι σύντροφοι τον αποκαλούσαν «Πρόεδρο», όχι «κύριο Πρόεδρο». Ο Ανδρέας δε, παρά την ανυπέρβλητη υπεροψία του, είχε την ικανότητα να υποδύεται και να εμπνέει συναισθηματικό δεσμό με τη βάση του κόμματός του. Δεν μπορεί ο Ευάγγελος να κάνει το ίδιο, δεν μπορεί να συνδεθεί συναισθηματικά, έστω και υποκρινόμενος, με τον αρχετυπικό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ. Έχουν τις ίδιες λαϊκές καταβολές, αλλά ο Ευάγγελος τις έχει αποκηρύξει και έχει χάσει το συνεκτικό στοιχείο μαζί του. Θα παρατηρήσετε δε ότι, όταν χάνουν την εύνοια των ΜΜΕ και την επίπλαστη δημοτικότητά τους, το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς άλλους από τον ίδιο χώρο, οι οποίοι επίσης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δεσμούς με το θυμικό του κλασικού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ (όχι του αρριβίστα ψηφοφόρου-γιάπη-ψευτοελιτίστα που εμφανίστηκε τη δεκαετία του ᾽90 επειδή είδε στο ΠΑΣΟΚ αγελάδα για άρμεγμα, αλλά του άλλου, του ψηφοφόρου της συνοικίας και/ή με ανάμνηση της συνοικίας). Όσο ήταν της μόδας οι «μάνατζερς» του λογιστάκου Σημίτη, οι τύποι αυτοί αναδείχθηκαν και δημιουργήθηκαν πολιτικά σ᾽ ένα ΠΑΣΟΚ που είχε εντελώς ξεχάσει τι ήταν και από πού ξεκίνησε κι άλλοτε θύμιζε αίθουσα συσκέψεων πολυεθνικής και άλλοτε κεντροευρωπαϊκό δεξιό κόμμα, μόνο που τότε και η λαϊκή βάση του είχε χάψει το παραμύθι του εκσυγχρονισμού διότι οι εποχές ήταν καλές και ανθηρές και όλοι θέλαμε «να γίνουμε Ευρώπη». Τώρα που παρήλθαν οι εποχές των παχέων αγελάδων, η λαϊκή βάση του κόμματος έγινε λαϊκότερη από ποτέ, μόνο που στο κόμμα δεν υπάρχει κανείς για να την εκφράσει. Τώρα τα παλληκάρια αυτά, με τον Ευάγγελο πρώτο και καλύτερο, θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να μιλήσουν με άλλους κώδικες αν θέλουν να επιβιώσει το ΠΑΣΟΚ και μαζί του κι αυτά. Δεν τους έχουν και γι αυτό θα σβήσουν από τον χάρτη. Δεν είναι μόνο ο ρόλος που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ στην κρίση και κατάρρευση της χώρας. Εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τη μια καταβαράθρωσαν τους άλλοτε «εκσυγχρονισμένους» ψηφοφόρους τους στο επίπεδο του προλετάριου, αλλά από την άλλη οι ίδιοι διατηρούν τη μανιέρα, το στιλ (και το ντύσιμο ακόμα) του στελέχους μεγαλοτράπεζας. Δεν γίνεται δουλειά έτσι.

 10. Αμαρτωλός avatar
  Αμαρτωλός 02/11/2012 09:22:20

  Εδώ δέν υπάρχει καμιά κόντρα μεταξύ ΓΑΠ - Βενιζέλου, στο να υπερψηφιστούν τα μέτρα συμφωνούν απόλυτα και οι δύο.

 11. Κώστας Ε. Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε. Χριστοδούλου 02/11/2012 13:39:15

  Εξαιρετικές προσεγγίσεις από όλους !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.