12/05/2011 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δύναμη του πρώτου ενικού...Δεν δίστασε ο Αντώνης Σαμαράς να χρησιμοποιήσει πολλές φορές στην ομιλία του πρώτο ενικό πρόσωπο, καθιστώντας σαφές ότι παίρνει το παιχνίδι πάνω του, ότι δεσμεύεται προσωπικά,  ότι υπογράφει ένα συμβόλαιο αξιοπρέπειας με όλους τους Έλληνες:«Βρίσκομαι στο χώρο όπου πριν 32 χρόνια ως νέος βουλευτής…. ….Δεν σας μιλάω, λοιπόν, με τη γλώσσα του χθες….γιατί νιώθω την αγωνία ενός κόσμου και την απαίτησή του να ακούσει σήμερα από μένα καθαρές κουβέντες….

Όσο απλά γίνεται, θα αποδείξω δύο πράγματα: ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση κι ότι μπορούμε να γίνουμε πολύ καλύτεροι από πριν, χωρίς όμως επιστροφή στην εξαρτημένη ευημερία και στις ψευδαισθήσεις που είχαμε παλαιότερα….»Η εκκίνηση ήταν 32 χρόνια πριν. Η επανεκκίνηση την πρώτη μέρα πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά.

 

«…Σας λέω λοιπόν: έκτακτες συνθήκες απαιτούν έκτακτες αποφάσεις!

Μιλάω για αποφάσεις που προκαλούν την  Επανεκκίνηση της Οικονομίας, την Επανεκκίνηση της αγοράς, των προσδοκιών, του ηθικού της Κοινωνίας. Την Επανεκκίνηση της Ελλάδας! Προτεραιότητα να σωθεί η χώρα! Τι σημαίνει «Επανεκκίνηση»; Σημαίνει ότι η Ανάκαμψη δεν μπορεί να γίνει μόνη της, αυτόματα. Χρειάζεται ένα σοκ...Πάμε, λοιπόν, στο Σχέδιο Επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας με δημιουργικό σοκ… Τώρα μπορώ να σας δώσω μια συνολική απάντηση στο ερώτημα τι θα κοστίσει η Επανεκκίνηση της Οικονομίας και από πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά……. Δεν θα κάνω αυτό. Δεν υπάρχει λόγος. Και δεν είμαι ατζέντης ακινήτων…Αξιοποιώ την ακίνητη περιουσία του δημοσίου, σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν».Συνολική θεώρηση των προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας, κοστολογημένο σχέδιο, πολιτική βούληση, υπαρκτό όραμα. Αξιοποιώ, δεν ξεπουλώ στις τρέχουσες τιμές, δεν στηρίζω απλά την ανάκαμψη, την προκαλώ!!!«Και να απαντήσω και στο τελευταίο ερώτημα: ναι, για να πετύχουμε όλα αυτά, πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου!

Θα διαπραγματευθώ όλους τους όρους της Επανεκκίνησης που ανέφερα ήδη. Θα διαπραγματευθώ άλλο Πρόγραμμα κι άλλα ενδιάμεσα βήματα. Με πιο φιλόδοξους στόχους. Αλλά και με πιο ρεαλιστικούς τρόπους. Θα διαπραγματευθώ τη διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου μέσα στην Ελλάδα. Ώστε να υπάρξει η Επανεκκίνηση άμεσα. Θα διαπραγματευθώ, ακόμα, να υπάρξει επέκταση των εγγυήσεων ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες ως και το 2012, ώστε να μπορέσει να διαχυθεί μέρος της ρευστότητας αυτής προς την πραγματική Οικονομία. Θα επιμείνω στο ζήτημα αυτό. Γιατί με τη σημερινή ασφυξία ρευστότητας δεν θα μείνει τίποτε όρθιο. Θα διαπραγματευθώ κάθε πρόταση και κάθε ιδέα που θα δίνει ανακούφιση στη διαχείριση του χρέους μας.

Πήρα το ρίσκο και αντιστάθηκα στη λογική του Μνημονίου, όταν πολλοί πίστευαν και οι περισσότεροι διακήρυσσαν ότι αυτό ήταν ο μόνος «δρόμος σωτηρίας».

Πήρα το ρίσκο και πρότεινα διαφορετικό δρόμο διεξόδου.

Διατύπωσα απερίφραστα τις επιφυλάξεις μας και στο εξωτερικό»Επαναδιαπραγμάτευση. Και ανάδειξη των κόκκινων γραμμών της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.«…Η κριτική μας αποδείχθηκε σωστή. Και οι προτάσεις μας επίσης.

Ξέρω που πατάω. Ξέρω που πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα.  Δεν με ενδιαφέρει να μοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις.

Δεν υποστηρίζω ότι θα βγούμε από την κρίση χωρίς να βραχούμε. Σας υπόσχομαι, όμως ότι θα βγούμε. …

Να είστε σίγουροι – και να μου έχετε εμπιστοσύνη! Είμαστε Έλληνες! Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!»Δεν αναφέρθηκε στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Οι λογαριασμοί έκλεισαν. Πλέον είναι ο Σαμαράς απέναντι στην πιο αρνητική συγκυρία, ο Σαμαράς μπροστά στο ιστορικό του χρέος. Δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις», δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν υποσχέθηκε παρά μόνο ένα πράγμα: ότι θα τα καταφέρουμε!!!

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/05/2011 16:41:07

  Δεν έχω λόγια.
  Άψογος και κύριος με κάππα κεφαλαίο.
  Μα πάνω από όλα ΕΛΛΗΝΑΣ

 2. anonymous avatar
  anonymous 12/05/2011 16:43:10

  κομψοτατος ο προεδρος!
  αψογη και αισθητικα παρουσια!
  ton sur tone... (blue on blue!)

 3. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 12/05/2011 16:43:44

  Φιλε Μικρε Οδυσσεα μια απλη ερωτηση. Αυτα περιμενες να ακουσεις σημερα απο τον κ. Σαμαρα για την ανακαμψη της χωρας;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ dimitris hamenos 12/05/2011 17:15:02

   Περίμενα λιγότερα, πήρα πολλά, πάρα πολλά

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 13/05/2011 02:12:05

    +10000

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 12/05/2011 16:47:20

  Πρόεδρε Τέλειος!
  Ανυπομονώ να αναλάβεις τα ηνία της πιο περήφανης χώρας του Πλανήτη!

 5. Pilot avatar
  Pilot 12/05/2011 16:50:32

  Επαναδιαπραγμάτευση. Και ανάδειξη των κόκκινων γραμμών της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.

  «…Η κριτική μας αποδείχθηκε σωστή. Και οι προτάσεις μας επίσης.

  Ξέρω που πατάω. Ξέρω που πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει να μοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις.

  H MEΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥΣ................... ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΜΗ !!

  • A.M. avatar
   A.M. @ Pilot 12/05/2011 18:38:37

   «Ξέρω που πατάω.
   Ξέρω που πηγαίνω.
   Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα.»

   Απ τις πιο σοβαρές κουβέντες που είπε.
   Και σε πρώτο ενικό.

 6. Kώστας β. avatar
  Kώστας β. 12/05/2011 16:52:06

  Θα βραχούμε.....Ποιοί θα βραχούν;;;πόσοι θα πνιγούν;;;πόσοι θα στεγνώσουν σύντομα;;;;ποιοί θα περάσουν το ποτάμι με βάρκα;;;ποιοί θα μείνουν αιώνια βρεγμένοι;;;είναι ερωτήματα που πραγματικά θέλουν απάντηση.Θα βραχεί κανένας που δημιούργησε τον βούρκο;;Όλα για τους επιχειρηματίες.Τόση εμπιστοσύνη τους έχει;;;ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ πάντα είχαν ευεργετήματα,of shor,φτωχεύσεις,πακέτα,μεταφορά των κεφαλαίων τους,επενδύσεις σε περίεργα μη κράτη,άρθρα 44,αποφυγή φορολογίας,μονοπώλεια,κατασρατήγηση ωραρίου εργαζομένων,κλπ,κλπ,κλπ.Πότε επένδυσαν με ίδια κεφάλαια;;;μόνο με κρατικά ευρωπαικά χρήματα,και τώρα είναι κατά του δημοσίου.Δέν ξέρω μακάρι να κάνω λάθος,το Ζάππειο ΙΙ μου φάνηκε κατώτερο του Ζαππείου Ι.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Kώστας β. 12/05/2011 16:57:07

   Καλά εσύ τώρα νομίζεις ότι κάνεις κριτική;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Kώστας β. 12/05/2011 17:20:12

   Δεν είπε όλα για τους επιχειρηματίες. Αλλά η ανάπτυξη δεν γίνεται με κεντρικό προγραμματισμό τύπου Σοβιέτ. Πρέπει να κινητοποιηθούν ιδιωτικά κεφάλαια. Αυτά που λιμνάζουν σε τράπεζες του εξωτερικού για να φέρω ένα παράδειγμα

  • GSV avatar
   GSV @ Kώστας β. 12/05/2011 17:28:35

   Φιλε να σε ρωτησω κατι!! Πες οτι ειμαι και εγω μαζι σου!! Να τους πολεμησουμε τους επιχειρηματιες! Να τους διωξουμε!

   Στο τελος τι θα απομεινει στην Ελλαδα? 3 εκατομμυρια ανεργοι υπαλληλοι?

   Νομιζω οτι δεν ηθελες να ακουσεις τι εννοουσε οταν μιλαγε για επιχειρηματικοτητα! Δεν εδωσε βαση σε 50 μεγαλα ψαρια που οτι και να γινει αυτοι εχουν για να φανε και τα εγγονια τους!

   Μιλουσε για 300.000 μικρομεσαιους επιχειρηματιες (ξερεις ανθρωπους της διπλανης πορτας που εχουν ενα μαγαζακι)!! Παιρνα μια βολτα απο το εμπορικο επιμελητηριο της περιοχης σου και ρωτα ποσες τετοιες επιχειρησεις κλεινουν καθε μηνα!!! Θα εκπλαγεις απο το νουμερο!!

   Παω στοιχημα οτι και εσυ οπως ολοι μας θα εχεις συγγενεις γνωστους και φιλους που εχουν τετοιες μικρες επιχειρησεις. Και ειμαι ακομα πιο σιγουρος οτι ξερεις ποσα προβληματα εχουν!

   Κακο ειναι που προτεινε καποια μετρα για τη τονωση αυτων των επιχειρησεων?

   Δηλαδη τι ηθελες να ακουσεις? Θα σας διορισω ολους! Η Τσοβολα δωστα ολα?

   • Kώστας β. avatar
    Kώστας β. @ GSV 13/05/2011 00:53:17

    Έλεος σύντροφοι !!!!είπα όχι στους επιχειρηματίες;;;αλλά να μόνοι σας τα λέτε ότι έχουν τα λεφτά και λιμνάζουν.Ποιός τελικά δημιούργησε την κρίση;;;ο αγρότης; ο εργάτης των 590 ευρώ;;ο άνεργος πτυχιούχος;;ο μέσος δημόσιος υπάλληλος των 1400ευρώ;;ο μικρομαγαζάτορας;;; που τα μεγάλα trast τον έκαναν να δουλεύει χωρίς να κλείνει και χάλασε την οικογένεια του;;;τα ελαστικά ωράρια που διέλυσαν οικογένειες ο μικρομεσαίος κόσμος τα εφάρμοσε;;;Μικρέ Οδυσσέα φίλε μου καλέ γιατί δεν πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός απο ένα σοβαρό κράτος μικρό σαν κι εμάς;;;μόνο στα σοβιέτ υπήρχε;;το να τα χαρίζεις όλα σ΄αυτούς δεν είναι κεντρικός σχεδιασμός;;;(προς θεού δεν το έκανε ο Σαμαράς).Ακτινογραφήστε λίγο ποιός κόσμος έδωσε εντολή στον Σαμαρά;;;Πάντως όχι αυτοί της πρώτης σειράς ,ουτε ο ΕΒΕΑ ,ούτε ο ΣΕΒ,ΚΙ ΑΜΦΙΒΆΛΛΩ εάν μέσα στο Ζάππειο σήμερα το 10% ήταν αυτοί που πραγματικά τον στήριξαν;;;Μόνο λίγοι εκεί οι όρθιοι που χειροκροτούσαν ,δεν τους είδατε;;;Οι αγωνιστες του Σαμαρά στις 11 το πρώί δουλεύαμε στα σχολεία στα χωράφια ,στο γραφείο,στο ταμείο ανεργίας.Ε όχι και να μήν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν κριτική;;;στους χαμογελαστούς νεοφιλελεύθερους των πρωτοδεύτερων σειρών;;;Μέχρι και η Μπακογιάννη θα πανηγυρίζει με όσα άκουσε.ΑΥΤΑ.

   • ΦωΚ avatar
    ΦωΚ @ GSV 13/05/2011 01:14:01

    Σωστα μιλας τι να διωξουμε και τι να απομεινει ανεργοι, συνταξιουχοι οικονομικοι μεταναστες και δημοσιοι υπαλληλοι, αυτοι ειναι οι συντελεστες της οικονομικης αναπτυξης μιας χωρας? Στον ΟΑΕΕ ειναι 800 000 ασφαλισμενοι απο τους οποιους 300 000 χρωστανε εισφορες πανω απο μια πενταετια το θετω σαν δεικτη οικονομιας μιας και το νουμερο ειναι τεραστιο και ειναι προ κρισης και τοσοι πολλοι αποκλειεται να ειναι εργενηδες ,ατομα χωρις οικογενεια και παιδια που δεν τους νοιαζει να πληρωνουν τις εισφορες τους.Οταν μιλαμε για επιχειρησεις μην παει το μυαλο ολων σε μεγαλες πολυεθνικες του Κολωνακιου υπαρχει και μια Ελλαδα που βρισκεται παραπερα και εκει στραγγαλιζεται απο την ανιση μαχη που δινει μονη της, να δουμε τα διασπαρτα συνοικιακα μαγαζακια που κλεινουν πλεον αδυνατωντας να τα βγαλουν περα.
    Η φοροδιαφυγη και εισφοροδιαφυγη ειναι αποτελεσμα δυσπραγιας.
    θα μπορουσα να δωσω και τα ελαχιστα ποσα που θελει για να γινει μια μικρη επιχειρηση,και το το ρισκο που αυτην εχει οπως και τα παγια της αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζεται, πλεον το καταλαβαινουν ολοι.

  • ΦωΚ avatar
   ΦωΚ @ Kώστας β. 13/05/2011 00:46:43

   Αυτο ειναι κριτικη για την κριτικη, υπερβαλεις.Τα μετρα που θετει εκτος του 1ου περι εταιριων αφορουν το συνολο των επιχειρηματιων.Τα ευεργετηματα που αναφερεις να τα δεις ενα ενα με την σειρα και θα δεις οτι σ αυτα που ειναι αποτελεσμα πολιτικης βουλησης εχει αναφερθει.Ο Σαμαρας εκανε αυτο που επρεπε να κανει η Ελλαδα μια δεκαετια πριν να σπρωξει την αγορα ,την επειχειρηματικοτητα να προκαλεσει τις επενδυσεις στην χωρα.

   • Kώστας β. avatar
    Kώστας β. @ ΦωΚ 13/05/2011 02:37:22

    Συμφωνώ Φωκ αλλά λέω ότι εάν δεν υπάρξει κράτος φόβητρο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές,λόγω του άναρχου και αθέμιτου ανταγωνισμού και με τους νόμους διαταγή της Ε.Ε ποιός μικρομεσαίος θα αντέξει;;;Δεν βλέπετε τι γίνεται;;Παλιά μόνο εφοπλιστές και βιομήχανοι νοικοκύρηδες υπήρχαν ,τώρα οι μεγαλο καρχαρίες δεν αφήνουν τίποτα απο καθαριότητες ,φυλάξεις,μέχρι σχολεια,νοσοκομεία,περίπτερα σ"όλα μπαίνουν όλα πολυεθνικές,μόνο κέρδος,ποιότητα της προσωπικής δουλειάς του μικρού επαγγελματία ΤΕΛΟΣ.Ποιός θα βάλει κανόνες λοιπόν ,εαν δεν βάλει το κράτος;;;οι αγορές;;;τις είδαμε,και που είσαι ακόμη,ούτε να πεθάνουμε δεν θα μπορούμε.Ποιός θα βάλει φρένο στην ξέφρενη κερδοφορία είτε υπάρχει κρίση είτε όχι σ΄αυτούς που την δημιούργησαν;;;;Ας πληρώσουν πρώτα ,και μετά τους χαμηλώνουμε τους φορολογηκούς συντελεστές.Σάμπως για τον άνεργο ο καφέ που θα πιεί είναι δωρεάν;;;

 7. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 12/05/2011 17:02:23

  Τελικά η Ελλάδα έχει πέσει στα νύχια κερδοσκόπων ή όχι;

 8. GSV avatar
  GSV 12/05/2011 17:09:09

  Ειμαστε Ελληνες, ειμαστε ο σπορος που δεν πεθαινει...! Ο κ. Σαμαρας καταφερε μεσα σε μια φραση να χωρεσει 3000+ χρονια ελληνικης ιστοριας!

  Ενα πραγμα δεν πρεπει να ξεχασει ο κ. Σαμαρας! Οταν σπαιρνεις ενα χωραφι, φυτρωνουν και ζιζανια τα οποια εαν τα αφησεις να ευδοκιμησουν, προκαλουν καταστροφες!

  Σαν καλος γεωργος ο κ. Σαμαρας θα πρεπει να τα ξεριζωσει! Να τα καταστρεψει απο τη ριζα τους! Μονο ετσι θα παραμεινει ο σπορος αναλειωτος...

 9. Kennan avatar
  Kennan 12/05/2011 17:12:02

  Από όσο πρόσεξα μόνο μια φορά είπε την λέξη "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Kennan 12/05/2011 17:16:03

   Την είπε μία. Δεν το πρόσεξα...

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ Kennan 12/05/2011 18:16:46

   και καλά έπραξε αγαπητέ Κennan ... αυτό δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τον σφυγμό του κόσμου ... αν τα προβλήματά μας σήμερα, έχουν παραμείνει εγκλωβισμένα στα στενά πλαίσια κομματικών παρατάξεων και σαν τέτοια τα αντιλαμβανόμαστε ... άστα βράστα ...

   • effie B. avatar
    effie B. @ GEODETIS 12/05/2011 18:55:32

    σημερα ο Αντωνης Σαμαρας τραβηξε διαχωριστικη γραμμη.
    σημερα ηταν η δικη του, καταδικη του αρχη.
    και αυτες τις εκλογες θα τις παρει μονος του, θα ειναι δικες του ολοκληρωτικα!!!

 10. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 12/05/2011 17:17:39

  Μην προβάλετε τον ψυχισμό σας σε αυτά που ακούτε αγαπητέ. Ακούστε χωρίς προκαταλήψεις. Σαν να διαβάζετε μια οικονομοτεχνική μελέτη

 11. planki avatar
  planki 12/05/2011 17:22:54

  εχει καλα στοιχεια αυτα που λεει...αλλα πλεον επι της πραξης....απο λογια αλλο τιποτα....αν τα κανει και οχι τα μισα ουτε το 99% μιλαω για το 100% μετα μαζι του. το προβλημα ειναι προβλημα εμπιστοσυνης...και εγω δεν εχω σε κανενα....και φυσικα μην δω σκιες παλιων κυβερνησεων?πεισε με στην πραξη Αντωνη και με εχεις μαζι σου

 12. Γιάννης avatar
  Γιάννης 12/05/2011 17:42:24

  Μπράβο στο Σαμαρά με την ομιλία του. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν περίμενε σήμερα υποσχέσεις απολαβών επιδομάτων και......πράσινη ανάπτυξη (για να μην ξεχνιόμαστε), ούτως ή άλλως όλοι βρεγμένοι είμαστε το θέμα είναι να αρχίζουμε να στεγνώνουμε σιγά σιγά διότι έχουμε μουλιάσει!!
  Περιμένω με αγωνία τα αμέσως επόμενα γκάλοπ και ελπίζω ο Σαμαράς να έχει αυξητική τάση με απότομο βέλος προς τα πάνω.

 13. Moriarty avatar
  Moriarty 12/05/2011 18:07:46

  Ρε παιδιά, ο λυρισμός δεν μας πάει μακριά, κι η βάρκα είναι ήδη μέχρι τη μέση στο νερό.

  Τι θα πεί «παίρνει το παιχνίδι πάνω του»; Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι αρκεί ο Ηγέτης να πατήσει το κουμπί για να λυθούν τα προβλήματα;

  Τα ταμεία είναι άδεια, ο κρατικός μηχανισμός είναι διαλυμένος, οι νόμοι πάσχουν, τα δικαστήρια αργούν, καμιά πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πού είναι το επιτελείο που θα χαράζει καθημερινά πολιτική; Ποιό θα είναι το πολεμικό συμβούλιο του Σαμαρά; Τι θα γίνει με το έλλειμμα; Πώς θα ξαναστηθεί η δημόσια διοίκηση; Ποιός θα γκρεμίσει τα νέα αυθαίρετα, όταν δεν γκρεμίστηκαν τα παλιά; Τι θα γίνει με τους αυθαιρετούχους που δεν πληρώνουν (γιατί δεν έχουν ή γιατί δεν θέλουν);

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Moriarty 12/05/2011 18:36:26

   Ο ηγέτης είναι προαπαιτούμενο. Δεν είναι πανάκεια ασφαλώς αλλά χωρίς την χαρισματική ηγεσία δεν γίνεται τίποτα

   • Astrahan avatar
    Astrahan @ Μικρός Οδυσσέας 12/05/2011 19:01:21

    Η χαρισματική ηγεσία δεν φαίνεται απο μία ομιλία κάθε τόσο. Φαίνεται απο τις πράξεις και τις δεσμεύσεις που παίρνει κάποιος ακόμη και αν δεν καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτά που υπόσχεται.
    Θα αποδεχτώ τον Σαμαρά αν δεσμευτεί καταθέτοντας εγγράφως στη Βουλή ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός και δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του τότε θα έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις (τις οποίες θα αναφέρει απο τώρα) αυτός και οι υπουργοί του.

    Το λαό τον ενδιαφέρει πλέον το αποτέλεσμα που έχουν όλες αυτές οι υποσχέσεις των πολιτικών.

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Astrahan 12/05/2011 19:05:15

     Δεν ήταν ομιλία αγαπητέ. Ήταν σχέδιο. Κοστολογημένο. Κάντε τον κόπο να τη διαβάσετε ολόκληρη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβετε.

     • Astrahan avatar
      Astrahan @ Μικρός Οδυσσέας 12/05/2011 19:29:22

      Και το Μνημόνιο σχέδιο ήταν κοστολογημένο αλλά έπεσε έξω! Υπάρχει κάποιος απο τα τζιμάνια (ΓΑΠ, ΠΑΠ, κλπ.) που θα έχει κάποιες επιπτώσεις ? Όχι φυσικά, μόνο οι συνταξιούχοι, μισθωτοί, μικρομεσαίοι, άνεργοι κλπ. έχουν επιπτώσεις!!

      Αν νομίζεις ότι είμαι Πασόκ ή οτιδήποτε άλλο κόμμα κάνεις λάθος. Απλά δεν θέλω να είμαι πρόβατο προς σφαγή και για την επόμενη κυβέρνηση η οποία μόλις θα αναλάβει θα πει ότι έφταιγε η προηγούμενη κυβέρνηση κλπ. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες. Δεν θέλω να το ξαναδώ σε 3D !!

      Θέλω έναν πολιτικό που θα με πείσει με πράξεις και δεσμεύσεις και όχι μόνο με λόγια για να τον ψηφίσω και να τον υπερασπιστώ!

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Astrahan 12/05/2011 21:37:09

      Δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα είστε. Επαναλαμβάνω: όταν κατατίθεται κοστολογημένο σχέδιο, αυτό δεν αποτελεί δέσμευση. κατανοώ την καχυποψία σας, αλλά δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι...

     • Μικρός Οδυσσέας avatar
      Μικρός Οδυσσέας @ Astrahan 12/05/2011 21:38:21

      Κι αφού μιλάτε για το Μνημονιο: η πραγματικότητα δεν επιβεβαίωσε τον Σαμαρά;

     • Orestios avatar
      Orestios @ Astrahan 13/05/2011 02:18:57

      Ευχαριστούμε Αστραχάν που μας θύμισες την γνωστή προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία πρεσβεύει πως όλοι είναι ίδιοι.

      Σήμερα ο Σαμαράς την διέλυσε αυτήν την προπαγάνδα.
      Περαστικά σου.

     • Astrahan avatar
      Astrahan @ Orestios 13/05/2011 18:40:28

      Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις. Θα ήταν όμως καλό να βγάλετε έστω για λίγο τις παρωπίδες και να μην θεωρείτε ότι όλοι οι πολίτες ανήκουν είτε Πασοκ, είτε ΝΔ, είτε ΚΚΕ, κλπ. Μόνο έτσι μπορεί να κερδίσετε και κάποιον επιπλέον ψηφοφόρο. Υπάρχουν και κάποιοι που τους βαρέθηκαν πλέον όλους αυτούς τους πολιτικούς και δεν ανήκουν πουθενά γιατί δεν τους έχει πείσει κανένας πολιτικός μέχρι σήμερα.

      Περιμένω και θα τα ξαναπούμε εν καιρώ. Αν πέσεις όμως έξω περιμένω να ζητήσεις συγγνώμη.

      Ελπίζω για όλους τους Έλληνες να έχεις δίκιο και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι υποστηρικτές του Α. Σαμαρά και να μας βγάλει απο το τέλμα υποστηρίζοντας κυρίως τις ασθενείς ομάδες των Ελλήνων!

   • moriarty avatar
    moriarty @ Μικρός Οδυσσέας 12/05/2011 22:29:05

    Ο ηγέτης θα αναλάβει ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο ταξιδεύει ανάμεσα σε υφάλους, μπάζει νερά, το τιμόνι δεν επικοινωνεί με το πηδάλιο, οι αξιωματικοί είναι στεριανοί τσοπάνηδες, οι μηχανικοί κλέβουν τα εξαρτήματα της μηχανής, οι καμαρώτοι ξαλαφρώνουν τα δωμάτια των επιβατών και οι επιβάτες τσακώνονται με τον μάγειρα γιατί τους σέρβιρε μπαγιάτικο τσουρέκι. Ο ηγέτης λοιπόν δεν αρκεί να χαράξει στο χάρτη την πορεία για διαφυγή από τους υφάλους.. Ούτε αρκεί να πείσει ότι είναι αποφασισμένος να βουλιάξει μαζί με το καράβι. Πρέπει να αποδείξει ότι έχει δίπλα του μια ικανή ομάδα από θαλασσόλυκους, που θα κλείσουν τους κλέφτες στο μπαλαούρο, θα αντλήσουν τα νερά, θα φτιάξουν τις μηχανές, θα συμμαζέψουν τους επιβάτες.

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ Moriarty 12/05/2011 18:51:49

   ναι όλα αυτά που αναφέρεις προβλημάτιζαν μικρό μέρος των ιδιαίτερα έξυπνων Ελλήνων πρίν δέκα χρόνια και σήμερα πλέον, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου ... αλλά ποιός βγήκε απο το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, να τα πεί με ειλικρίνεια (εχθές) αλλά και να πείσει των Έλληνα ότι έχει πυξίδα ... εκτός και αν θεωρείς ότι το ΓΑΠ διαθέτη ... έτσι αρχικά αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι ανέμεναν κάποιον απο το σημερινό πολιτικό περιβάλλον ... τώρα αν αποτύχει άστα βράστα μάλλον θα γνωρίζεις τις περασμένες περιπτώσεις πολιτικού αδιεξόδου στην χώρα και του τι έγινε ... εγώ προσωπικά το περίμενα (αλλά και τον άκουσα) με μικρό - πολύ μικρό καλάθι και αναμένω και άλλες πρωτοβουλίες του, ωστόσο παραδέχομαι ότι έδωσε μια προοπτική αν και τα προβλήματα είναι τεράστια ... το είπε άλλωστε ότι θα βραχούμε, αλλά θα περάσουμε απέναντι ... πιστεύω ότι ακόμη και ο ποιο φανατικός δεξιός ακόμη και αυτός, θα αντιμετωπίσει στο μέλλον (μακρινό ή και κοντινό) τους πάντες με μια λογική καχυποψία ... δεν χωράνε λάθη και τυφλά παλαμάκια πλέον απο τον Έλληνα στην όποια πολιτική ...αυτά τα ολίγα ...

   • moriarty avatar
    moriarty @ GEODETIS 12/05/2011 22:47:52

    Δεν χρειάζεται να συζητάμε για την αξία του ΓΑΠ. Από τον Σαμαρά, όμως, περιμένουμε κάτι που να είναι αντάξιο των περιστάσεων.

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 12/05/2011 19:02:23

  Πιστεύω πάντα στους ανθρώπους που αναλαμβάνουν το κόστος των αποφάσεων τους και περιμένουν υπομονετικά να δικαιωθούν οι επιλογές τους και να εφαρμόσουν τις απόψεις τους που έχουν σχηματιστεί με σκέψη παρατήρηση και προσωπική αναζήτηση.

  Οσο περισσότερο περιμένει κανείς στο προθάλαμο της επιτυχίας τόσο περισσότερο ωριμάζει και πεισμώνει.


  Ο Σαμαράς ανήκει στους ανθρώπους που αδιαμαρτύρητα δέχθηκε από την πρώτη γραμμή από φίρμα για να μιλήσουμε λαικά να βρεθεί στο περιθώριο στην λησμονιά και μετά από πολλά χρόνια ο κόσμος με μια πρωτοφανή συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία να τον ξαναφέρει στο κέντρο να του δώσει την μπάλα στα χέρια.

  Ολο αυτό το διάστημα αναγκάστηκε ως αρχηγός της ΝΔ να αντιμετωπίσει πάρα πολλές ειρωνίες και αμφισβητήσεις από βαρώνους και βαρωνίσκους που έχαναν την δυναμή τους.

  Λαικιστής, θα κάνει την ΝΔ ΠΟΛΑ και άλλα πολλά.


  Χειρίσθηκε με σωφροσύνη και αποτελεσματικότητα εσωκομματικές ισορροπίες παρά το γεγονός ότι κάποιοι του φώναζαν να πάρει κεφάλια να κόψει κώλους και τα λοιπά.

  Αλίμονο σε αυτόν που θέλει να κυβερνήσει και δεν αντιλαμβάνεται ότι στην ζωή χρειάζεται εγκράτεια και σωφροσύνη όταν δρας αρκεί να μην αποκλίνεις από τον στόχο σου.

  Κακά τα ψέμα το συντριπτικό ποσοστό των σημερινών κομμάτων και στελεχών αριστερών δεξιών είναι νεκροί οργανισμοί που απλά περιμένουν οι πολίτες να τους οδηγήσουν στο νεκροταφείο.

  Από τις Λοβέρδειες κλάψες και τους Βενιζέλειους βερμπαλισμούς μέχρι του Ψωμαδιακούς κουτσαβακισμούς και τους Σπηλιωτοπούλειους ευπρεπισμούς όλα μυρίζουν πτωμαίνη.

  Οι εποχές που έρχονται είναι για σιδερόφρακτους και ψυχωμένους πολεμιστές και σε τέτοιους θα αποτανθεί ο κόσμος να του δώσουν λύση.

  Για αυτό από το λίγο που είδα πλάνα από τον Σαμαρά βλέπω στο βλέμα του μια ήρεμη αποφασιστικότητα.

  Συγνώμη για τις γυναίκες που διαβάζουν αλλά θα μαμήσει πολύ κόσμο με την καλή έννοια όταν αναλάβει την εξουσία.

  Ολα αυτά τα περιτώματα που έχουν μαζευτεί γύρω από το κράτος μόνο με μαμήσει και κλωτσιές φεύγουν.

  Το μόνο που έχω να πω είναι ότι και οι άριστες ιδέες αποτυγχάνουν όταν τις εφαρμόζουν άχρηστοι άνθρωποι.

  Περιμένω από τον Σαμαρά προσκλητήριο άξιων ικανών εργατικών και ηθικών Ελλήνων θα ζητήσει να σταθούν δίπλα του.

  Περιμένω όσοι στελεχώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ υπουργοί και στελέχοι να το κάνουν χωρίς προκλητικούς μισθούς και προνόμια.

  Περιμένω από τον Σαμαρά να καλέσει δίπλα του όσους τους ενδιαφέρει η δόξα και το κλέος και όχι οι προμήθειες και ο πλουτισμός.

  Την ικανότητα να κερδίσει ανθρώπους την έχει.

  Ας το κάνει.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 19:36:05

  ο Αντωνης τους πητε το κεφαλι αι τιους εκοψε τη λαλια!
  Του λογου το αληθες.. η εικονα του Σρεκ !! αχχαχααα χεσμεντεν.
  Αντωνη, οπως εχω δηλωσει στηριζω θεσεις !!! Οι θεσεις σου ειναι απολυτα ορθες.
  Δε θα αρχοσω το λιβανισμα. Εχουμε πολεμο!
  Θα μεινω στην ΑΟΖ !!!.... ολα τα λεφτα αδερφε Αντωνη !! Ολα τα $$..

  ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 21:34:44

   Και η αναφορά στον ορυκτό πλούτο;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Μικρός Οδυσσέας 12/05/2011 21:44:40

    ΝΑΙ μαζι !!! δεν το συζητω !!
    Ειμαι υπερμαχος του να εκμεταλλευτουμε ΑΟΖ και Ορυκτο πλουτο, τιτλοποιοντας τα εσοδα !! και δινοντας "αερα" σε συνεργιες.

    Οπως θυμασαι παντα λεω τα ιδια !! ΜΑζι με την τιτλοποιηση των διεκδικησεων ΑΦΟΥ ΒΓΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ελλαδα !!

    Μην τα αναλυσω παλι... εκει ειναι το παιχνιδι τους κ εκει εμεις εχουμε λογο Παγκοσμια !! Αν τιτλοποιεις Διοδια και Εσοδα Εφοριας με Μνημονια και Δανεια την εχεις σκαψει την τρυπα μονος σου... θα σε σπρωξουν πιο πακτω διοτι αυτα τα εσοδα τα ελεγχουν ΑΥΤΟΙ !!

    Δεν ειναι πυρηνικη Φυσικη ουτε Κβαντικα Παραδοξα!...

    ΠΠ

    εχει Μπαμπη τωρα... επανερχομαι !!! χαχαχαχαα

    • GEODETIS avatar
     GEODETIS @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 23:37:19

     βρε τον Μπάμπη κάπως κακοδιάθετο τον είδα απόψε, ήταν λίγο χλομός ή να διορθώσω τα χρώματα την TV … μπορεί βέβαια να μην φταίει η tv και να έφαγε κάτι που τον πείραξε ....

     • Orestios avatar
      Orestios @ GEODETIS 13/05/2011 02:20:47

      Δύσπεπτος ο λόγος του Σαμαρά σε όσους προσκηνούν το μνημόνιο.

     • GEODETIS avatar
      GEODETIS @ Orestios 13/05/2011 14:41:24

      έτσι ....

 16. kolokotronis avatar
  kolokotronis 12/05/2011 19:53:25

  Υπάρχουν, πάντως, και αρκετοί συμπολίτες μας, που ενοχλούνται
  και μάλιστα πολύ, από την τόσο μεγάλη χρήση τού πρώτου ενικού,
  είτε την εκφέρει ο Σαμαράς είτε ο Παπανδρέου είτε ο Τσίπρας !
  (ναι! κι ο Τσίπρας πρώτο ενικό χρησιμοποιεί πολλές φορές)
  Είναι αυτοί, που δεν πιστεύουν σε μεσιανισμούς και ποδοσφαιροποίηση
  της πολιτικής ζωής ("νάτος νάτος ο πρωθυπουργός" κατά το "νάτοι νάτοι
  οι πρωταθλητές" !)
  Και ας μην ξεχνάμε, (εξάλλου είναι πολύ πρόσφατο), με πόσες ελπίδες,
  με πόσα όνειρα, με πόση θέρμη είχαν υποδεχθεί οι Νεοδημοκράτες
  την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή, πριν λίγα χρόνια !
  Καλός ο ηγέτης αλλά χωρίς συλλογική προσπάθεια δεν γίνεται τίποτε...

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ kolokotronis 12/05/2011 21:40:40

   Ο πρώτος ενικός χρησιμοποιήθηκε με μέτρο. Εγώ αππομόνωσα όλα τα σημεία του πρώτου ενικού...

 17. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 12/05/2011 20:16:44

  Οι Ηγέτες -γιατί αυτό ήταν σήμερα ο κος Σαμαράς, ΗΓΕΤΗΣ- μιλάνε σε πρώτο ενικό και χρησιμοποιούν τη δύναμη του.
  Ο ΗΓΕΤΗΣ αυτός μου έδωσε σήμερα τη δύναμη να σηκωθώ και να αρχίσω να πιστεύω ότι μπορούμε.
  Μου έδωσε δύναμη να ελπίζω.
  Μας θύμισε -γιατί κάποιοι κάνουν ότι μπορούν να το ξεχάσουμε- ότι προερχόμαστε από σπόρο που δεν πεθαίνει!
  Είδα έναν ΗΓΕΤΗ που έχει όραμα, ξέρει τι θέλει, ξέρει πως να φτάσει στον προορισμό του, που είναι αποφασισμένος.
  Και ζήτησε να τον εμπιστευθούμε.

  Ε λοιπόν, κε Σαμαρά εγώ σας εμπιστεύομαι,
  γιατί θέλω να ελπίζω,
  γιατί είμαι Έλληνας,
  γιατί βλέπω στο πρόσωπό σας τον ΗΓΕΤΗ που χρειάζεται ο τόπος μας.

 18. thanasis avatar
  thanasis 12/05/2011 20:28:16

  επιτέλους ο αντώνης σαμαράς έγινε ενας απο εμας
  αυτο θέλει και ο λαος, ο αυριάνος πρωθυπουργός
  ειναι ενας απο εμας και αυτο θα κανη το ποταμι
  ορμηικότερο

 19. nikos avatar
  nikos 12/05/2011 21:34:28

  o πιο Υπερήφανος Ελληνας θέλει και μπορεί να ξανακάνει υπερήφανους τους Ελληνες !!!

 20. Νίκος avatar
  Νίκος 12/05/2011 22:49:50

  Να κοιτάξει να περάσει το 20% στις δημοσκοπήσεις ο Σαμαράς. Βιάζεται να χρησιμοποιήσει το πρώτο ενικό.

 21. blog collector avatar
  blog collector 12/05/2011 22:59:53

  Το ότι ξεπάστρεψε το Μητσοτακέικο είναι για μένα αρκετό.
  Πάντως η εποχή των ηγετών έχει περάσει. Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας και δεν βλέπω η αντιπολίτευση να έχει στελέχη ικανά να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα των καιρών.

 22. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 12/05/2011 23:29:24

  Μόνο κακοπροαίρετοι μπορούν να αγνοήσουν το σημερινό ριζοσπαστικό και συγκροτημένο ταυτόχρονα Λόγο του ΑΝΤΩΜΗ ΣΑΜΑΡΑ.
  Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 23. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 13/05/2011 00:02:28

  Προς όλους τους σχολιαστές...
  Ένας Ηγέτης δεν μιλάει όποτε του λένε ότι πρέπει να μιλήσει, ούτε λέει ότι του λένε να πεί..
  Υπό αυτήν την έννοια, σήμερα ο Σαμαράς έδειξε οτι είναι Ηγέτης, και το έκανε αβίαστα..

  Περιμένουμε τις επόμενες εξαγγελίες του για λαθρομετανάστες, επέκταση στα 12 μίλια, παραβιάσεις στο Αιγαίο, Σκόπια...

 24. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠ. 13/05/2011 02:35:38

  Είναι ομαδικό σπορ η πολιτική. ΈΧουμε άψογο προπονητή αλλά θέλουμε και γερή ομάδα. Πρέπει να δώσει μεγάλη μάχη ο Σαμαράς για να ανεβάσει το επίπεδο των στελεχών που μέχρι τώρα δεν ξεφεύγουν από τη μετριότητα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.