#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2010 22:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ ογκούται και ο Γιώργος ζητά …μορατόριουμΚαι ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε, λέει, μορατόριουμ ενός έτους από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου η κυβέρνηση να προωθήσει το έργο της και να σώσει την Ελλάδα. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διαφωνούντες, φανερούς και κρυφούς, να… βγάλουν το σκασμό, να μη μιλήσουν για ένα χρόνο προκειμένου αυτός να κάνει ότι του γουστάρει.

Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι μια τέτοια έκκληση παρά μια έμμεσης απειλή ότι θα πάρει κεφάλια αν δε σταματήσουν να μιλάνε.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αρχίσει πολλοί ΠΑΣΟκοι να μουρμουράνε ανά την Ελλάδα. Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και βουλευτές και πρώην βουλευτές είχαν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι διαμαρτυριών αφενός γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα κι αφετέρου διότι πάνε στην επαρχία να μιλήσουν και τους αντιμετωπίζουν με απαξίωση.

Ο κόσμος έχοντας αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο και βλέποντας ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη αποχή των δημοτικών εκλογών και το «μαύρισμα» σε επιλογές της κυβέρνησης ήταν το πρώτο καμπανάκι, έστω κι αν οι νίκες του Μπουτάρη και του Καμίνη έστρεψαν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος παρ’ ότι είναι έτοιμος να θυσιαστεί δεν είναι και τόσο κορόιδο, μια σκέψη που έχει αρχίσει να γίνεται πιο ισχυρή. Αυτή την εικόνα ξεκίνησαν εδώ και καιρό να περιγράφουν στο Μαξίμου τα κομματικά στελέχη τα οποία αισθάνονται και τα ίδια απογοητευμένα από πολιτικές που άλλοτε αποστρέφονταν και σήμερα είναι υποχρεωμένα να υπηρετούν.

Βλέποντας ο πρωθυπουργός όλο αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας και προτού να γίνει τσουνάμι, ζήτησε το μορατόριουμ προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Ελπίζει πως θα βρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση μέσα στην επόμενη χρονιά ώστε να τη γλιτώσει και η Ελλάδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. ΑΝ δε γίνει κάτι τέτοιο τότε οι πρόωρες εκλογές είναι σίγουρες. Κι αυτό είναι και το τελευταίο χαρτί του Γ. Παπανδρέου για να τους μαζέψει όλους στο μαντρί, η απειλή των εκλογών που θα διώξει το ΠΑΣΟΚ από το μέλι της εξουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταύρος avatar
  Σταύρος 26/11/2010 22:29:20

  Και τι πάει να πει..."ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι του ΠΑΣΟΚ"!
  Θα λάβουν ίσως "άφεση αμαρτιών"?
  Μεταξύ τους οι Βολευτές μπορεί να Νομοθετούν τα "περί ευθύνης υπουργών" και
  "Πολιτικής παραγραφής"!
  Είναι σίγουροι ότι ΚΑΙ ο λαός τα δέχεται ή μήπως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του?
  Κάτι που έχει να κάνει "σκοινί και σαπούνι" όπως και "στολισμό" των δένδρων της Πλ. Συντάγματος?!
  Ε?

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ Σταύρος 27/11/2010 12:41:58

   Πάρτε το χαμπάρι φίλοι μου. Δέν είναι ο Γιώργος που ζητάει μορατόριουμ. Η αμερικανική Πρεσβεία το ζητάει. Και αυτή κατ'εντολήν. Ο Γιώργος μοιάζει πλέον να επιβεβιώνει όασα έλεγε και ο Ανδρέας γι'αυτόν. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!

   Έτσι και του χαλάσει κανείς όσα διαβάζει στο χαρτί - άς το δοκιμάσουν οι παρατρεχάμενοί του - παριμένετε να δείτε τί έχει να γίνει.

   Εμπρός λοιπόν. Τί περιμένετε;

   ΠΕΛΙΑΣ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/11/2010 22:51:39

  Έτσι είναι... Τα καψούλια με χρονοκαθυστέρηση είναι ιδανικά για καταστροφή οχυρωματικών θέσεων

 3. νεφέλη avatar
  νεφέλη 26/11/2010 23:04:12

  Από την Συλβάνα Ράπτη και την Τόνια Αντωνίου ζήτησε δηλαδή κατανόηση;
  Ενδιαφέρον!

 4. Θανάσης avatar
  Θανάσης 26/11/2010 23:17:59

  Σε ένα χρόνο όμως, παίρνοντας όλες τις "δόσεις" του ΔΝΤ, θα έχουμε αντικαταστήσει τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις με εγγυημένα, οπότε θα έχουμε μετατραπεί σε σκλαβωμένη χώρα. Εκτός εάν πραγματικά ενεργοποιηθεί η Ρωσία (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2234.aspx ) και αναγκαστεί να συμβιβαστεί η Γερμανία, η οποία φοβάται σε μεγάλο βαθμό τους Ρώσους. Ο Σαμαράς πάντως ήταν εξαιρετικός σήμερα και αρχίζω να πιστεύω ότι έχει πραγματικά τη λύση.

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 26/11/2010 23:20:42

  Χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα η Σοσιαλδημοκρατία


  Στην πολιτική οι επιλογές με συμμετοχικές διαδικασίες ή κάτω από τις εκάστοτε ειδικές συνθήκες που επικρατούν καθορίζουν την πορεία στην οικονομία, την κοινωνία στην εξωτερική πολιτική ή αλλού και τα αποτελέσματα τους οδηγούν, είτε σε νίκη, είτε στο περιθώριο κόμματα και φορείς που δεν αποδέχονται το «μετά» μιας κοινωνίας.
  Σήμερα, λίγους μήνες αφότου έπεσαν οι μάσκες και η χώρα υπόγραψε το μνημόνιο δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ως προς το αν η υπαγωγή μας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ ήταν ή όχι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Θ. Πάγκαλος ήταν κατηγορηματικός, είπε ότι « το μνημόνιο είναι ευκαιρία και ευτυχία για τον τόπο» Η δήλωση πάγκαλου έρχεται να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουμε την εκδοχή που λέει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου οδήγησε σε πιστοληπτική ανυποληψία τη χώρα για να «κατορθώσουν» να μεταβιβάσουν, τυπικά και ουσιαστικά, κυβερνητικές αρμοδιότητες στην ΕΕ και να φέρουν μέσω των διαδικασιών που γνωρίζουμε [θρίλερ των spreds κ.α.] το ΔΝΤ στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη.
  Επίσης, έχει αρκετές πιθανότητες και η εκδοχή στη Σοσιαλιστική Διεθνής , της οποίας πρόεδρος είναι ο Γ. Παπανδρέου να προσδοκούσαν, μέσω της έλευσης του ΔΝΤ στην Ευρώπη να πετύχουν την παλινόρθωση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη.
  Ωστόσο και καθώς στην κυβέρνηση με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δείχνουν να έχουν αρχίσει να μπερδεύονται, τα επιχειρήματα τους, ότι δηλαδή « δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω» εκφράζουν μια μοιρολατρική πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας.
  Όσο τώρα θα απλώνεται η κρίση τόσο θα μειώνεται η αξιοπιστία, ο πολιτικός χρόνος και το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης. Οι εξελίξεις αυτές θα έρθουν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδυναμίας να βγάλει την οικονομία από την ύφεση αλλά και να δώσει λύση στα απλά, πραγματικά - καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πράγμα που σημαίνει πρακτικά και αδυναμία εφαρμογής των όρων του μνημονίου.
  Επειδή αυτά είναι γνωστά και τα προβλήματα έχουν αρχίσει να πιέζουν χωρίς να υπάρχει παραγωγή αποτελεσμάτων εφευρέθηκε από την κυβέρνηση το επιχειρησιακό σχέδιο των 30 ημερών [πέρσι, όπως όλοι θυμάστε ήταν 100 ημερών].
  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και με την Ευρώπη να βρίσκεται σε κατάσταση σχιζοφρένειας το ζήτημα εδώ είναι ότι συμπεριφέρνονται χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με στοχευμένη προπαγάνδα και αποφάσεις τακτικής μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο βραχυπρόθεσμες επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης.
  Από την άλλη πλευρά μια απλή περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος ότι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής θα αποδειχθούν μοιραία για τον τόπο.
  Επί πλέον, είναι γνωστό και ισχύει για όλα τα προβλήματα οικονομικής πολιτικής, ότι δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις με ad hoc αποφάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά μόνο με την εφαρμογή μιας αρχής που θα ισχύ ομοιόμορφα για όλα τα πεδία.
  -Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να δίνονται στη νομαρχία Ηλείας εν μέσω κρίσης 5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, ( δλδη οι γνωστές αμμοχαλικοληψίες στα ποτάμια και το καθάρισμα των δρόμων στα βουνά) και τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία να μην έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό.
  -Δεν μπορεί να γράφει η εφορία τον παραγωγό στη λαϊκή για ένα ματσάκι μαϊντανό και από την άλλη να περνάει στο ντουκου φοροδιαφυγή εκατ ευρώ στα καύσιμα και αλλού..
  -Δεν μπορεί η Ε.Ε. στο πλαίσιο των στόχων της στρατηγικής της Ευρώπης για το 2020 να υποστηρίζει σε χθεσινή έκθεσή της ότι η μερική απασχόληση βαθμιαία διαβρώνει τα κέρδη των επιχειρήσεων, μειώνει την παραγωγικότητα, συμβάλει στην αύξηση της ανεργίας, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μορφές απασχόλησης έχουν χαμηλό προσδόκιμο ζωής και στην Ελλάδα μέσω των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας να προωθείται από Σοσιαλιστική κυβέρνηση η μερική απασχόληση και να καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα..
  Δεν είναι λοιπόν περίεργα όλα αυτά; Εχει καταλάβει κάποιος γύρω από πιο αίτημα συγκροτείται η ταυτότητα της σοσιαλδημοκρατίας; Mήπως, μαζί με τους πάτρωνές τους, έχουν μπερδέψει τα πάντα μεταξύ τους για να σωθούν οι ίδιοι …

 6. zame avatar
  zame 26/11/2010 23:25:45

  ..φευγει η γενια που δεν μας εκανε και τοσο υπερηφανους..αφου
  .. Έχει πληρωθεί (ποικιλοτρόπως) για να καταστρέψει την παραγωγική μας ικανότητα..
  ..Το μήνυμα ελήφθη "Πρόεδρε"
  «Για να υπάρχει κοινωνικό κράτος πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητο κράτος»
  και ετσι "καθαρίσαμε" με αυτο..
  Διαφάνεια στους Εχθρους μας & Κουκούλωμα στους εαυτούς μας.
  και ο Σώζων εαυτό σωθητω ..
  ειναι...
  Η δια-γεναιο-ηλικιακη-αλληλεγγυη που αφησε η γενεια του Πολυτεχνειου..

 7. Θανάσης avatar
  Θανάσης 26/11/2010 23:39:15

  Η Σοσιαλδημοκρατία δεν μπόρεσε ποτέ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ανεργίας και της αναδιανομής εισοδημάτων. Επομένως, αφού οι ανεπτυγμένες χώρες υποφέρουν από αυτά, σύντομα θα 'ελθει το τέλος της.

 8. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 27/11/2010 01:41:11

  ο κύριος Παπανδρέου ζήτησε το μορατόριουμ του ενός έτους από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επειδή προσπαθεί να προλάβει τις αντιδράσεις του "σκληρού πυρήνα" του ΠΑΣΟΚ, που θα πληγεί από τις επικείμενες διαρθρωτικές αλλαγές.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ μια αλεπού στο παζάρι 27/11/2010 06:49:39

   Ξέρουμε, ξέρουμε! :)

 9. zackii avatar
  zackii 27/11/2010 08:08:35

  Δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να σταματήσουμε την καταστροφή στις περιφερειακές εκλογές, και τη χάσαμε. Επειδή πιστεύω ότι αυτοί που δεν ψήφισαν ήταν κατά της υποδούλωσης και διάλυσης της χώρας, αναρωτιέμαι αν και σήμερα θεωρούν ότι έπραξαν σωστά αφήνοντας ελάχιστους να καθορίσουν τις τύχες τους, και να τους οδηγήσουν σαν πρόβατα επι σφαγή.

 10. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 27/11/2010 11:50:47

  Μορατόριουμ με το ΠΑ.ΣΟ.Κ, συναίνεση με την αντιπολίτευση.Σε λίγο θα ζητήσει να μην αναπνέουμε γιατί τον ενοχλούμε & δεν μπορεί να κυβερνήσει.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 27/11/2010 12:12:16

  H ομιλία δεν απευθυνόταν στη κοινοβουλευτική ομάδα. Απευθυνόταν στα ρετιρέ που έλεγε και ο μπαμπάς του. Αυτοί είναι το ΠΑΣΟΚ. Οι συνδικαλιστές, τα μέλη ΔΣ οργανισμών και Νομικών Προσώπων, οι σύμβουλοι, οι εφοριακοί που πλήρωναν 10.000.00 κάποτε τη θέση (...και απορούν για τη φοροδιαφυγή, απόσβεση ονομάζεται στην οικονομία) οι θέσεις που αμείβονται για να είναι κάποιοι στα βουλευτικά όργανα.
  Αυτό τρέμει, μήπως οι Πρόεδροι που είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και πληρώνονταν με εκ των νόμων θέσεις σε ΔΣ αρχίσουν να κάνουν το καθήκον.
  Το έχω πει πολλές φορές, ο κλειδούχος του ΟΣΕ πχ φέρει ευθύνη για τα χιλιάρικα αλλά έτσι εξαγοράζονται σιωπές και αγοράζονται τρένα φαρδύτερα από τις ράγες.
  Αν κοπεί η μάσα των συνδικαλιστών και ζουν με το μισθό τους αρχίζει το πανηγύρι.
  Δεν τους λυπάται καθόλου; Πως να ζήσει χωρίς ΔΣ ο κάθε πρόεδρος της ΓΣΕΕ; με το μισθό του; χρειάζεται και την αυτοτελή φορολόγηση της αποζημίωσης των συνεδριάσεων...
  Και ο κάθε γραικύλος άνεργος του Περάματος πχ να τον εκπροσωπούν οι δεκάδες χιλιάδες € των εκπροσώπων του.
  Σε αυτούς μιλά, γιατί όλοι ξέρουμε ότι χωρίς πραιτοριανούς ο βασιλιάς είναι γυμνός, άδειος, κενός ουσίας.

 12. Κρης avatar
  Κρης 27/11/2010 19:53:58

  Θα Νομοθετεί το κόμμα ; ; ;

  Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε την Παρασκευή υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή.

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει "μορατόριουμ" ενός έτους για

  Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
  να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.

  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.

 13. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 28/11/2010 11:29:27

  Ειμαι πολύ περίεργος νά δώ μέ ποιό τρόπο τό πασοκ θά τά βάλει μέ τά σπλάχνα
  του,ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.