#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2010 10:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δυναμική Γερμανίας-ΡωσίαςΟλοκληρώθηκε στο Παρίσι η συνάντηση μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας και Πολωνίας κατά την οποία τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα περιφερειακής και ευρωπαϊκής ασφάλειας. Οι άτυπες αυτές διαβουλεύσεις, γνωστές κι ως «Συζητήσεις της Βαϊμάρης», άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία τους: Για πρώτη φορά συμμετείχε και η Ρωσία διά του υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, σε συνέχεια του μνημονίου που είχαν υπογράψει Μέρκελ-Μεντβέντεφ στις αρχές του Ιουνίου, σχετικά με την ενίσχυση της συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μνημόνιο προτείνεται για το μέλλον η διεξαγωγή τακτικών διαβουλεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ε.Ε. σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με τη συγκρότηση μιας «Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας Ε.Ε.-Ρωσίας». Όπως είχε τονίσει η Μέρκελ αυτός ο νέος μηχανισμός συνεργασίας μπορεί να καθορίζει κανόνες «για κοινές επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων πολιτικού ή στρατιωτικού χαρακτήρα».

Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι σε ποιο βαθμό μία στενότερη σχέση Ε.Ε.-Ρωσίας μπορεί να προσφέρει κάτι σταθερό σε επίπεδο χάραξης ευρύτερης γεωπολιτικής στρατηγικής και πώς θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες παραδοσιακές συμμαχίες. Σχέδια και προτάσεις για εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ των δύο έχουν υπάρξει και στο παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως περνάμε από το επίπεδο πρέσβεων σε εκείνο των υπουργών και υπάρχει κι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει απασχολήσει σοβαρά την Γερμανία, η οποία διατηρεί άλλωστε και την πρωτοβουλία των κινήσεων: Η οικονομική κρίση.

Από το 2008 και έπειτα η πίστη της Γερμανίας στο κατά πόσο μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να παρέχει οικονομική ασφάλεια στο Βερολίνο έχει κλονιστεί αισθητά.

Η τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών-μελών στην περιοχή της Μεσογείου έφεραν τους Γερμανούς στην δυσάρεστη θέση να καλύπτουν οικονομικά την «ελληνική ασωτία», σε μια εξέλιξη που δεν προκάλεσε μόνο την έντονη αντίθεση των Γερμανών πολιτών, αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Η έλξη της ΡωσίαςΑν η Ε.Ε. τείνει να γίνει μια παγίδα μέσα στην οποία η Γερμανία θα υποχρεώνεται συστηματικά να χρηματοδοτεί τα άλλα κράτη-μέλη, τότε η Ε.Ε. υποχρεούται να δεσμευθεί ότι θα δημιουργηθεί εκείνος ο μηχανισμός που θα προστατεύει την Γερμανία από καταστροφικές πολιτικές των άλλων χωρών. Και αν η Ευρώπη πρόκειται να περάσει μια μακρά περίοδο αποτελμάτωσης τότε η Γερμανία χρειάζεται να βρει (ή και να δημιουργήσει) εκείνον τον σύμμαχο που θα παρέχει στο Βερολίνο όλες εκείνες τις απαραίτητες εγγυήσεις για το εμπόριο και τις επενδύσεις του. Και η Γερμανία έχει ήδη πολλές επιχειρήσεις στην Ρωσία ενώ η Ρωσία χρειάζεται την γερμανική τεχνογνωσία.

Για τους Γερμανούς όμως, το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι και ασφάλειας. Το τελευταίο που θα ήθελε το Βερολίνο είναι να γυρίσει πίσω στην δυναμική πολέμου που έζησε ο προηγούμενος αιώνας με την ίδια, την Γαλλία, την Πολωνία και την Ρωσία να εναλλάσσουν μεταξύ τους στρατόπεδα. Υπό αυτό το πρίσμα η Γερμανία επιδιώκει να ενσωματώσει την Ρωσία στο Ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας ή τουλάχιστον να πείσει την Ευρώπη πως δεν απειλείται από την Ρωσία σε κανένα επίπεδο. Και από ότι φαίνεται ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός.

Τα παιχνίδια της Ενέργειας

Με βασικό της όχημα το αέριο η Ρωσία έχει κάνει κάτι παραπάνω από σαφές πως η ενέργεια λειτουργεί ήδη και ως διπλωματικός μοχλός πίεσης έναντι της εξαρτημένης από την παγωμένη Μόσχα Ευρώπης. Μόνο η Γερμανία αγοράζει σχεδόν το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία.

Το πρόσφατο μίνι επεισόδιο που εξελίχθηκε μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας με την Κομισιόν να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και να μιλάει για «επίθεση κατά ολόκληρης της Ευρώπης», την ίδια ακριβώς μέρα που έλαβε χώρα η συνάντηση του «Τριγώνου της Βαϊμάρης» με την Ρωσία, είναι ένα μόνο δείγμα των παιχνιδιών ισχύος που παίζονται με φόντο την Ενέργεια.

Οι φόβοι της Ιστορίας

Αν η Γερμανία ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Ρωσία, τότε η Γαλλία θα πρέπει να αρχίσει να συνυπολογίζει τι σημαίνει αυτό και πώς εξαργυρώνεται πρακτικά για εκείνη. Μία τέτοια σχέση των τριών ποτέ δεν ευδοκίμησε ουσιαστικά καθώς η Γαλλία έμενε τελικά στο περιθώριο. Συνεπώς, θα πρέπει το Βερολίνο να πείσει το Παρίσι πως δεν πρόκειται για υπόθεση μόνο δική τους, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης με την Ρωσία, που θα αφορά βασικά την ασφάλεια και καθόλου το οικονομικό «ανακάτεμα της τράπουλας».

Οι ισορροπίες ωστόσο γίνονται ακόμα πιο εύθραστες όσον αφορά την Πολωνία που ιστορικά έχει υπάρξει υπό την επιρροή της Ρωσίας, αλλά και υπό την κατάκτηση της Γερμανίας και της Ρωσίας μαζί. Καθώς αυτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο της Ιστορίας είναι ένα θέμα που καίει την πολωνική ψυχή, μια ενδεχόμενη πιο κοντινή σχέση με Ρωσία και Γερμανία θα «ξυπνήσει» έναν αρχέγονο φόβο στην συλλογική συνείδηση της χώρας.

Το ΝΑΤΟΑν η Γερμανία αποκτήσει μια τέτοια σχέση με την Ρωσία, τότε η Ρωσία θα έχει άποψη και για θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ και ουσιαστικά την ίδια την Αμερική. Με άλλα λόγια, αν η Γερμανία (αφήνοντας στην άκρη για τώρα την υπόλοιπη Ευρώπη) τα βρει με την Ρωσία σε μια συνεργασία για την ασφάλεια, θα πρέπει να ξέρει πώς θα διαχειριστεί την σχέση της με τις ΗΠΑ όταν Ρώσοι και Αμερικανοί θα βρίσκονται στα μαχαίρια για χώρες όπως για παράδειγμα η Γεωργία.

Σε εκείνες τις περιπτώσεις πάντως όπου Γερμανοί και Ρώσοι θα βλέπουν από κοινού την Αμερική να τους εμπλέκει σε θέματα που δεν θα τους ενδιαφέρουν, μια συμμαχία των δυο τους θα μπορεί προφανώς να αντικρούει πιο αποτελεσματικά την αμερικανική πίεση από ό,τι αν ήταν η κάθε χώρα μόνη της.

Όπως και να έχει, οι Γερμανοί κινούνται. Αργά μεν, αλλά κινούνται σε μια ευκαιρία να αλλάξουν το παιχνίδι καθοριστικά. Θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση των Γάλλων καθώς και το τι θα έχει να πει για όλα αυτά η κυβέρνηση Ομπάμα.

(Stratfor, ΑΠΕ)

Απόδοση Maya A.

Δείτε και αυτό http://www.antinews.gr/?p=48695

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2010 11:20:09

  Προκαλεί πολλές απορίες πράγματι αυτή η προσπάθεια αναβίωσης της Συνθήκης της Βαϊμάρης.
  Ο ψυχισμός των λαών αυτών, όπως αναφέρει και το άρθρο θα παίξει τον καταλυτικό ρόλο και μπορεί να ανατρέψει τους όποιους στρατηγικούς σχεδιασμούς.

  Η ανάλυση του stratfor δεν αναφέρεται όμως καθόλου στην πρόσφατη σκοτεινή τελικά υπόθεση της πτώσης[?] του πολωνικού αεροπλάνου που μετέφερε σύσσωμη την πολωνική ηγεσία και όπου,

  1. οι συγγενείς των ανθρώπων δεν έχουν κατορθώσει ακόμα ή δεν τους έχει επιτραπεί με διάφορες κωλυσιεργίες να δουν τα πτώματα που φυλάσσονται στο νεκροτομείο σε μια ρωσική πόλη κοντά στο σημείο της πτώσης
  2. υπάρχουν βίντεο με τις στιγμές μετά από τη συντριβή στο έδαφος με πολύ περίεργες καταστάσεις, ακούγονται πυροβολισμοί, φωνές περιοίκων της περιοχής για εκτελεστές που τρέχουν ανάμεσα στους πεσόντες και φεύγουν να κρυφτούν στα δένδρα.
  3. έχει κυκλοφορήσει και μια πληροφορία στο διαδίκτυο ότι είχε γίνει και πρόβα ρίψης-συντριβής στο έδαφος με ένα τουπόλεφ

  Ιστορικά τώρα.
  Η Γερμανία έχει πάντα πολύ μεγάλο άγχος και απέναντι στη Πολωνία και απέναντι στη Ρωσία.
  Στη Πολωνία έχουν διαπράξει εγκλήματα και οι δύο, Γερμανία και Ρωσία.
  Οι Πολωνοί όταν ακούν Γερμανία τινάζονται λες και τους δάγκωσε σκορπιός, όταν ακούν Ρωσία ανατριχιάζουν από φρίκη και γι αυτό είναι πάντα στραμμένοι προς την Αμερική.

  Η Ρωσία με 25 εκ. νεκρούς νίκησε τη Γερμανία στον 2ο, ισοπέδωσε το Βερολίνο το 1945 για να εκβιάσει τους Συμμάχους της, θέλοντας να το προσαρτήσει.
  Ο βομβαρδισμός του Βερολίνου και άλλων πόλεων το '45 από τους Ρώσους λειτουργησε όμως θετικά για τον ψυχισμό των Γερμανών, που κατόρθωσαν και ανοικοδόμησαν τη χώρα τους από τα ερείπια.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 26/06/2010 11:27:50

   συμπληρώνω στο 1. και 2. αν τα πτώματα έχουν πυροβοληθεί στο σημείο της συντριβής είναι εύλογο γιατί δεν αφήνονται οι συγγενείς να τα δουν...

 2. neotera avatar
  neotera 26/06/2010 11:29:50

  Για προπαγανδιστική πλεκτάνη μου φαίνονται αυτά, προς κάθε χρήση, όπως τώρα. Αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα θα είχε αναφυεί από την αρχή. Δεν νοείται ισχυρή ευρώπη χωρίς τη ρωσία μαζύ της. Για την Αγγλία δεν θα έπαιρνα όρκο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ neotera 26/06/2010 11:33:53

   Για ποια λες;

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/06/2010 11:50:56

  http://bostopel.blogspot.com/2010/06/smolensk.html

  http://bostopel.blogspot.com/2010/06/blogspot_14.html

 4. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 26/06/2010 11:58:34

  Σαν να μας λες ..ποιος κατέβασε το αεροπλάνο του Κατσινσκι ..σίγουρα όμως με την βοήθεια της παρέας ...Τουσκ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αθανασιος Ι. 26/06/2010 12:03:11

   έχω στειλει τα λινκ του Μποτιλια, θα τα δεις

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 26/06/2010 12:39:04

  αλλενάκι, μην ξεχνάμε το στρατφορ παίζει συγκεκριμένο ρόλο. Έχει καλές αναλύσεις αλλά πολλές φορές λέει τη μισή αλήθεια, διαμορφώνοντας ανακριβή εικόνα και πιέζοντας για υιοθέτηση της εκδοχής που συμφέρει του Αμερικανούς.
  Είναι προφανές ότι καίγονται για δυο πράγματα
  - να μην υπάρχει ισχυρό (ή και καθόλου) Ευρώ
  - να μην υπάρξει Ευρωπαϊκό Σύστημα ισορροπίας, όπως στον 19ο Αιώνα, γιατί αυτόματα πετιούνται έξω από την Ευρώπη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 26/06/2010 13:14:40

   για να δούμε Προφήτη... Οι Αμερικανοί έφυγαν από την Ευρώπη από αηδία για την Ευρώπη αν δεν κάνε λάθος (και μην αρχίσεις να κλαις για τους Ινδιάνους). Πότε ξαναήρθαν στην Ευρώπη; Τον Απρίλιο του 1917 και τον Ιούνιο του 1944 και κάπως κόλλησαν στο βερολίνο 1-2 χρόνια αργότερα. Μπορεί σήμερα η Αμερική να έχει υποκαταστήσει ένα κομμάτι του Αγγλικού ιμπεριαλισμού και του Γερμανικού ιμπεριαλισμού, μπορεί να υφίσταται γερμανικές ή ρωσικές πιέσεις μέσω μουσουλμάνων, σίγουρα το stratfor τα βλέπει από αμερικανικής σκοπιάς, αλλά, για πες μου... οι Πολωνοί πως την είδαν την άσκηση το 39; εμείς το 40; οι Μολδαβοί σήμερα; οι Ουκρανοί σήμερα; οι Αρμένιοι; οι Κούρδοι; ΕΜΕΙΣ σήμερα; Βλέπεις Αμερικάνους παντού... Μπορεί. Εγώ βλέπω Ρώσους, Γερμανούς και Τούρκους.

   Ποίοί έχουν εισβάλει στην Ελλάδα, όσο θυμάσαι; Γερμανούς θυμάμαι, Ιταλούς θυμάμαι, Τούρκους θυμάμαι -- ας μην πάρω θέση για τον Εμφύλιο. Και την χούντα την θυμάμαι, αλλά από την άλλη πλευρά, κάποιος πήγαινε να τους κόψει τον δρόμο. Γερμανικές εταιρίες βλέπω, Γαλλικές βλέπω, Ισπανικές βλέπω. Ελληνικές δεν βλέπω, και η μόνη Αμερικάνικη που βλέπω είναι η Microsoft η Google και η Symantec. Ααα.. και τους ...αμερικοανοεβραίους κερδοσκόπους.

   Δικαίωμά σου να είσαι με όποιον θες, ή να μην είσαι με κανέναν, αλλά αν φτιάχνεις φανταστικούς αμερικάνους κατακτητές, το κάνεις επειδή έτσι βολεύει τους γερμανούς και τους ρώσους. Στους γερμανούς ανήκουμε, και καμιά φορά φαντασιωνόμαστε τους ρώσους. Η Αμερική ενδιαφέρεται για εμάς μόνο στον βαθμό που δεν την συμφέρει να είμαστε 100% γερμανική ή ρωσική βάση. Γερμανική βάση, είμαστε για ένα φεγγάρι, δεν νομίζω ότι ήταν ωραία. Ρωσική βάση παραλίγο να γίνουμε, που ξέρεις; μπορεί να μας άρεσε. Βγάλαμε τις «βάσεις του θανάτου» από το Ελληνικό για να έχει να περνάει η ώρα της η τοπική αυτοδιοίκηση... χαχαχα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 26/06/2010 20:14:36

    Αρχαίε, με κάνεις να θυμηθώ ένα σύνθημα
    "Ούτε ΝΑΤΟ ούτε Βαρσοβία - Εθνική Ανεξαρτησία".

    Από τους πάντες έχουμε υποστεί καταστροφές.

    Οι Ρώσσοι, απολυταρχικοί δεσπότες, δεν μάς βοήθησαν πραγματικά. Ορλωφικά, Λένιν-Κεμάλ, Ζαχαριάδης (εκτροπή σε τυχοδιωκτικό εμφύλιο), Ρόκκο (καταλύτης εσωτερικής διάβρωσης και παρακμής μέσω του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ).
    Απ' την άλλη κι εμείς, πιόνι των Αγγλογάλλων, στείλαμε εκστρατευτικό σώμα, που συνιστά επέμβαση.

    Από τους Γερμανούς δεν συζητάμε.

    Από τους Άγγλους, πέρα από το προτεκτοράτο 100 χρόνια, υποστήκαμε την καταστροφή του 22.

    Για τους "αθώους" Αμερικανούς, πρόσφατη η στήριξη των Σκοπιανών και τα παιγνίδια του Σόρος στα Βαλκάνια.

    Βέβαια, όλα έχουν να κάνουν με το πως τα βλέπεις. Αν σου φταίνε πάντα οι άλλοι για ό,τι σου συμβαίνει, πάντα θα καταλογίζεις ευθύνες σε άλλους που σε επιβουλεύονται για να μην αναλάβεις τις δικές σου.

    Πέρα από την δική μας φαυλοκρατία, είμαστε γωνιακό μαγαζί και το ότι μάς επιβουλεύονται απλά πρέπει να θεωρείται φυσικό φαινόμενο, όπως η βροχή, και όχι δαιμονολογία.

    Για σήμερα, επιλέγεις ποιος είναι ο απόλυτος εχθρός : αυτός είναι ο Τούρκος.
    Ό,τι τον αδυνατίζει, το ενισχύεις.
    Ό,τι τον ενισχύει, το πολεμάς.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 20:32:48

    Ο Σορος ειναι ιδιωτης.Οι Αμερικανοι δεν εγγυηθηκαν ποτε τιποτε αλλο στην Ελλαδα παρα την αμυνα της και την εδαφικη της ακεραιοτητα.
    Δεν ανελαβαν καμμια υποχρεωση για το ειδος της πολιτικης που θα ειχαν στα υπολοιπα Βαλκανια.
    Τη δεσμευση τους την τηρησαν.Καμμια αλλη μεγαλη δυναμη δεν εχει ποτε αναλαβει παρομοια δεσμευση.
    Ολα τα υπολοιπα ειναι απωθημενα φανατικων.Εκεινο που προβλεπω ειναι οτι αν πραγματι αποχωρησουν καποτε οι Αμερικανοι απο την Ευρωπη θα τους νοσταλγησουν πολλοι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 20:33:49

    Oσο για το γνωστο συνθημα για να εχεις ανεξαρτησια πρεπει να εισαι ετοιμος να πολεμησεις.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 26/06/2010 21:23:12

    Ψυχραιμία, μερίδα δεξιών δεν αποδέχονται την έννοια του ιμπεριαλισμού και τη φύση του αμερικανικού πολιτεύματος σαν "αμερικανική εταιρειοκρατία".
    Λυπάμαι, ο ιμπεριαλισμός υπάρχει.
    Αν φυσικά ανήκεις στο ιμπεριαλιστικό κράτος έχει κάθε λόγο να το αρνείσαι.

    Δεν υπάρχει αμερικανική πολιτική, κατά τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που πηγάζει από τα εθνικά συμφέροντα ενός λαού που έχει κοινή ιστορική πορεία.
    Υπάρχει η πολιτική ενός κράτους που εξυπηρετεί τα συμφέροντα ισχυρών ιδιωτών-πολυεθνικών εταιρειών.
    Γι' αυτό τα στελέχη εναλλάσσονται σε κυβερνητικές και επιχειρηματικές θέσεις.
    Η Κοντολίζα, από το ΔΣ της Chevron στο State Department και τούμπαλιν.

    Όπως δεν κουράζονται οι ίδιοι να δηλώνουν, οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται κατά συμφερόντων αμερικανικών εταιρειών είναι "αντι-αμερικανική".
    Γιατί, ενώ τυπικά πρόκειται για συμφέροντα ιδιώτη;

    Ο Σορος δεν είναι ιδιώτης. Είναι αυτός που, όταν όσοι χρηματοδοτεί εκλέγονται, κατευθύνει την αμερικανική πολιτική ή για να είμαι ακριβής μέρος της, με ισχυρό lobbying.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 22:03:58

    H αμερικανικη πολιτικη πραγματι επηρεαζεται απο τις εταιριες οταν ομως τα ιδιαιτερα συμφεροντα τους δεν ερχονται σε αντιθεση με τα γεωπολιτικα συμφεροντα των ΗΠΑ.
    Φυσικα και υπαρχει αμερικανικο εθνος και λαος που εχει κοινη ιστορικη πορεια,απλως αυτη η πορεια ειναι μικροτερη απο αυτη των ευρωπαικων γιατι ειναι νεο εθνος και δημιουργηθηκε και συνεχιζει με την προσχωρηση ανθρωπων απο την υπολοιπη γη.
    Επι της ουσιας το ΝΑΤΟ ειναι η μεγαλυτερη στην ιστορια εκδουλευση που εκανε μεγαλη δυναμη σε μικρες χωρες και αυτος ειναι ο λογος που ολοι θελουν να μπουν εκει μεσα.
    Σε ανταλλαγμα της συμμετοχης στη συμμαχια οι ΗΠΑ εξασφαλιζουν την αμυνα των μικρων χωρων απο εξωτερικη επιθεση,κατι που ονειρευονταν για αιωνες οι μικρες χωρες.
    Αρκει να σου πω οτι η Ελλαδα παρακαλαγε μια τετοια εγγυηση το 1939 απο τους Αγγλους και τους Γαλλους και δεν την εδιναν παρ οτι ηταν ηλιου φαεινοτερο οτι ο Αξονας θα τους χτυπησει και αυτους.
    Φυσικα και οι ΗΠΑ κερδιζουν τη παρουσια τους στην Ευρωπη.
    Μπορεις να το ονομασεις ιμπεριαλισμο ή οπως αλλιως θελεις.
    Για τους μικρους ευρωπαικους λαους ηταν η καλυτερη συμφωνια που ειχαν ποτε.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 26/06/2010 22:18:35

    Ο Σορος; Ατζέντης της Ανατολικής Ευρώπης, πλυντήριο Ανατολικών χρημάτων που απαιτεί φορολογία και κοινωνικές παροχές από την Δύση για να την αλώσει από μέσα. Δημοκρατικός. Υποστηρικτής του Κλίντον και του Γκορ (και του τωρινού). Εκμεταλλευτής της Ελευθερίας που θέλει να καταργήσει.

    χαχαχαάααα... αρχίζω να βλέπω κρυπτοκομμουνιστές με πράσινες προβειές

   • man8os avatar
    man8os @ archaeopteryx 26/06/2010 22:26:57

    Οι Αμερικανοι ηδη αποχωρουν. Δειτε λιγο πιο μακρυα. Για αυτο και αρχιζουν αυτες οι περιεργες εντασεις.
    Προσδεθειτε λοιπον! Γιατι ερχονται αναταραξεις. Ελπιζω σε ομαλη προσγειωση.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 26/06/2010 22:29:12

    Μόνο ως αστείο μπορώ να εκλάβω την εγγύηση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, μετά το Κυπριακό, το Αιγαίο και τα Ίμια. Βέβαια ο ελληνικός λαός εξέλεξε πρωθυπουργό τον ποταπό, που κάλεσε τους Αμερικανούς να μεσολαβήσουν και μετά τους ευχαρίστησε.

    Ο ιμπεριαλισμός είναι σαν το αυγό του Κολόμβου : επειδή υπάρχει δεν μπορείς και δεν σε αφήνει να είσαι ανεξάρτητος και επειδή δεν είσαι ανεξάρτητος επιζητείς προστασία από τον ιμπεριαλισμό.
    Από 'κει ακριβώς αντλείς επιχειρηματολογία.
    Κάποια στιγμή όμως πρέπει να κάνεις καταλογισμό.

    Επί του πρακτέου : το ΝΑΤΟ είναι οργάνωση εντός της οποίας πρέπει να διεκδικείς επίμονα τα συμφέροντά σου. Πάσχουμε, διότι δεν έχουμε πολιτικούς να το κάνουν. Αλλά και δεν έχουμε πολιτικούς επειδή είμαστε υπό καθεστώς προστασίας. Εδώ κρατάνε τη Μερκελ με τα Αρχεία της Στάζι. Ο Μπους της έτριβε το σβέρκο για να δείξει πως αντιμετωπίζει η Αμερική τη Γερμανία.

    Όσο για τις εγγυήσεις του 39 και η Πολωνία που πήρε είδαμε τη τύχη της.
    "Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσει άλλος".

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 22:39:33

    H Kυπρος δεν περιλαμβανοταν στις εγγυησεις που εδωσαν οι ΗΠΑ στην Ελλαδα.
    Οι ΗΠΑ εγγυηθηκαν δια του ΝΑΤΟ τα βορεια συνορα της χωρας και μονο και το τηρησαν απολυτως.
    Δεν υποσχεθηκαν την επεκταση της Ελλαδος σε βρεταννικο εδαφος.Παρ ολα αυτα προσπαθησαν να βρουν λυση και μαλιστα στα μεσα της δεκαετιας του 60 πλησιασαμε την ενωση που χαθηκε απο λαθη της ελληνικης πλευρας.
    Οι Αμερικανοι επισης απετρεψαν δυο φορες (1964,1967) την εισβολη των Τουρκων αλλα οχι την τριτη φορα που η Ελλαδα εκανε παλι μαλακιες (γιατι η ελληνικη κυβερνηση τις εκανε και οχι οι Αμερικανοι που ελεγαν οι μυθοι της καταρρεουσας μεταπολιτευσης).
    Οσο για τα Ιμια και παλι οι ΗΠΑ απετρεψαν τον ελληνοτουρκικο πολεμο μετα απο εκκλησεις της Ελλαδος.
    Συνεπως ολες οι κατηγοριες εναντιον τους ειναι γιατι δεν εκαναν ακομη περισσοτερα πραγματα απο αυτα που ΔΕΝ ειχαν υποχρεωση να κανουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 26/06/2010 23:28:51

    Ευτυχώς που κάνεις κάτι τέτοιες παρεμβάσεις, Ψυχραιμία, και επιβεβαιώνεις το ρόλο σου ως εγκαθέτου της αμερικανικής πρεσβείας σε αυτή τη σελίδα. Έτσι, για να πείθονται και οι πλέον καλόπιστοι εδώ μέσα, που εκτιμούν τις κατά τα λοιπά ευφυείς παρεμβάσεις σου.

    Η Ελλάδα ρε δεν ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ για ΚΑΜΙΑ εγγύηση το 1939! Ποια εγγύηση! Των ανύπαρκτων; Της Γαλλίας που κατέρρευσε σε μερικές ημέρες; Της Αγγλίας που της τη χάρισε ο Χίτλερ στη Δουνκέρκη λόγω των κόμπλεξ του με την αρεία φυλή; Η Ελλάδα ρε ξεφτιλισμένε αντιμετώπισε ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ταυτόχρονα, Ιταλία και Γερμανία και τη μην πρώτη τη νίκησε κατά κράτος, τη δε δεύτερη της έκανε τεράστια ζημιά και θα της έκαμνε ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε ο προκάτοχός σου Τσολάκογλου για να υλοποιήσει την πολιτική της "σωφροσύνης", του "ρεαλισμού" και της "ψυχραιμίας", "ψύχραιμε", εσύ, Ψυχραιμία. Άσε που μπορεί και να την τσάκιζε, γιατί ο Χίτλερ δεν είχε απάντηση στο πώς θα καταλάβει εύκολα την απάτητη Πίνδο.

    Για να καταλάβουν όσοι δεν γνωρίζουν τι έκανε ο Τσολάκογλου, ας το περιγράψουμε με λίγα λόγια: Ο Τσολάκογλου υπέγραψε την παράδοση στους Γερμανούς του Τμήματος Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας, της οπισθοφυλακής δηλαδή του αλβανικού μετώπου, που είχε ως στρατιωτικό καθήκον την αντιμετώπιση του Χίτλερ. Όλος ο ελληνικός στρατός ήταν τότε στο αλβανικό μέτωπο. Ο Χίτλερ είχε μπει στη Θεσσαλονίκη, αλλά τον ελληνικό στρατό δεν τον είχε αντιμετωπίσει και, στρατιωτικά, δεν μπορούσε να κινηθεί προς νότο, αν δεν εκκαθάριζε προηγουμένως τη δυνατότητα του ελληνικού στρατού να του αντισταθεί, γιατί αν προχωρούσε, τότε θα του έκοβαν τον ανεφοδιασμό, θα τον εγκλώβιζαν στον νότια Ελλάδα, και θα τον κατέστρεφαν, αργά ή γρήγορα.

    Τότε λοιπόν οι Γερμανοί ήρθαν σε συνεννόηση με το στρατηγό Τσολάκογλου, επικεφαλής του Τμήματος Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος υπέγραψε την παράδοση του ΤΣΔΜ στον φον Λιστ (επικεφαλής του στρατού εισβολής του Χίτλερ) και κατέστησε έτσι αδύνατη οποιαδήποτε αντίσταση από την πλευρά του ελληνικού σταρτού, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να αμυνθεί απέναντι και στον ιταλικό και στον γερμανικό στρατό μόνον με τις δυνάμεις του αλβανικού μετώπου, χωρίς τις παραδοθείσες δυνάμεις του ΤΣΔΜ.

    Ο Τσολάκογλου για αυτή την εκδούλευσή του έγινε ο πρώτος κατοχικός πρωθυπουργός από τους Γερμανούς και το όνομά του έγινε συνώνυμο με του προδότη.

    Οι διάφοροι "Ψυχραιμίες", τότε και σήμερα, κήρυκες της "σωφροσύνης" και του ενδοτισμού, μας λένε ότι αποφεύχθηκαν χιλιάδες νεκροί Έλληνες στρατιώτες. Τους απαντούμε ότι οι Έλληνες δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα να πεθάνουμε για την ελευθερία της πατρίδας μας. Εμείς είμαστε που είπαμε "Ελευθερία ή θάνατος". Οι Τσολάκογλου μας απέτρεψαν να διαλέξουμε το δεύτερο, αν δεν έχουμε το πρώτο. Τους απαντούμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που βγάλαμε Λεωνίδες, που μείναμε τριακόσιοι στις προδομένες από τον προκάτοχό τους Εφιάλτη Θερμοπύλες, χωρίς ελπίδα απέναντι στη συντριπτική δύναμη του κατακτητή. Μένουμε στη θέση μας από καθήκον. Αυτοί που μιλούν σήμερα και τότε για τη δήθεν "αδυναμία" μας να αντισταθούμε στο φον Λιστ ξεχνούν την ξεφτίλα που έπαθε στη γραμμή Μεταξά από 1.600, το γράφω και κανονικά, χίλιους εξακόσιους!, συνολικά στρατιώτες και αξιωματικούς της γραμμής Μεταξά, που επί τρεις ημέρες δεν μπόρεσαν να διασπάσουν, όσο και αν προσπάθησαν με επίγεια και εναέρια μέσα (βομβαρδισμούς με στούκας). Τους απαντούμε ότι οι Σαλαμίνες χρειάζονται Θερμοπύλες πιο πριν. Τους απαντούμε, τέλος, ότι ο Τσολάκογλου ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ αν θέλαμε να πεθάνουμε πιο πριν, για να του πούμε ότι ΘΕΛΟΥΜΕ.

    Εν πάση περιπτώσει, πάμε παρακάτω. ποιος είσαι εσύ ρε που θα μας πεις ότι οι ΗΠΑ έκαναν το όνειρο του κάθε μικρού ευρωπαϊκού λαού πραγματικότητα; Ούτε οι ίδιες οι ΗΠΑ δεν τολμούν να το πουν αυτό. Και ποιους προστάτεψαν, τελικά; Τους Βέλγους από ξένη επίθεση; Ή τους Πορτογάλους; Το μοναδικό κράτος με πρόβλημα ασφαλείας είμαστε εμείς, και το έχουμε από την Τουρκία. Ούτε εσύ δεν ντράπηκες να μας πεις ότι "μόνον τα βόρεια σύνορά μας εγγυήθηκαν", και το βλέπουμε σήμερα που οι εργοδότες σου αναγνωρίζουν την ψευτομακεδονίας βορείως της πραγματικής και μόνης Μακεδονίας, υιοθετώντας τις ψευδοαλυτρωτικές θέσεις του νέου τους προτεκτοράτου στις επίσημες ιστοσελίδες του Υπουργείου των Εξωτερικών τους (σας).

    Ααααα, ώστε η Κύπρος δεν περιλαμβανόταν στις "εγγυήσεις" που έδωσαν, μια που δεν ήταν "ελληνική επικράτεια". Ήταν όμως ελληνικό έδαφος ξεφτιλισμένε, όσο και αν τυπικά δεν ανήκε στο ελληνικό κράτος. Έγραψε από τις λαμπρότερες σελίδες ηρωισμού στην όλη ελληνική ιστορία με τον αγώνα του 1955-59, που οι Άγγλοι ακόμη δεν έχουν ξεχάσει. Που είχαν πάθει τέτοια νίλα, ώστε είχαν πάρει ειδικά μέτρα προστασίας των άκρως απομονωμένων Σεϋχελλών, για να μην... πάνε εκεί οι Κύπριοι και ελευθερώσουν το Μακάριο στην εξορία του! Αααα, ώστε το 1967 "απέτρεψαν" τουρκική εισβολή; Πότε, τότε που μας είπαν ότι για να "πείσουν" την Τουρκία "να μην εισβάλει" πρέπει να πάρουμε τη μεραρχία πίσω; Δηλαδή να πετάξουμε τα όπλα μας και αυτοί θα πείσουν το δολοφόνο να μη μας σκοτώσει, ε; Τόσο καλά. Σπιούνε, που το μόνο που ξέρεις είναι η λεπτή-λεπτότατη διαστρέβλωση της αλήθειας, δεν έχεις καταλάβει ότι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ να αντιμετωπίσετε τη λαϊκή οργή που έρχεται στην Ελλάδα και που θα τα ισοπεδώσει όλα;

    Και πάλι μετά το γνωστό παραμυθάκι ότι οι ΗΠΑ καμία σχέση δεν είχαν με την εισβολή του 1974. Τότε, μπορείς να μας πεις πού ακριβώς αναφερόταν η συγγνώμη που μας είπε ο Πρόεδρός σου ο Κλίντον κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1999;

    Τα ξαναείπαμε αυτά βέβαια, χιλιάδες φορές, αλλά εσύ με το σύνηθες θράσος σου τα επαναλαμβάνεις, λες και δεν ειπώθηκαν ποτέ. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά όταν έρθει η ώρα να πέσουν κεφάλια, τότε θα καταλάβεις ότι το να υπονομεύεις την (πρώην, έστω) πατρίδα σου είναι "ηθικώς επιλήψιμο". Ας τα ξαναπούμε όμως για να μην αναγκάζομαι να σου ξανααπαντάω: Παραπλανητικές διαβεβαιώσεις ότι "δεν θα επιτεθούν οι Τούρκοι" αν ανατρέψει ο Ιωαννίδης το Μακάριο, παραπλανητικές διαβεβαιώσεις ότι η εισβολή ήταν άσκηση, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, συνάντηση Τάσκα, αρχηγών επιτελείων στην Αμερικανική πρεσβεία στις 21 Ιουλίου, στις οποίες κατάφερε να πάρει πλήρως με το μέρος του τους προδότες Μπονάνο και Αραπάκη και να παραλύσει πλήρως τον ελληνικό στρατό, σύναψη της προδοτικής εκεχειρίας της 22 Ιουλίου που έδωσε στους Τούρκους τη δυνατότητα να καταλάβουν την Κερύνεια και να κάνουν το προγεφύρωμε μέχρι τη Λευκωσία, αποτροπή των πτήσεων των ελληνικών Φάντομ από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη, για τα οποία παρακαλούσαν οι πιλότοι μας να ανοίξουν πυρ και τελικά τους απαγορεύθηκε από Αθήνα, επιβολή του "σώφρονος" Καραμανλή στην εξουσία στην Αθήνα, αντί του Κανελλόπουλου που είχαν αρχικά αποφασίσει χούντα και πολιτικοί, παύση κάθε στρατιωτικής κίνησης από ελλαδικής πλευράς μετά την 24η Ιουλίου, και λοιπά, και λοιπά.

    Ένα θα σου πω μόνον: Ματαιοπονείς! Η Ελλάς προώρισται να ζήση, και θα ζήση, για να σου επαναλάβω ένα παλιό ρητό. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πηγαίνουμε ακόμη μακρύτερα. Τι κι αν ζούμε μέρες παρακμής σήμερα; Το αύριο θα είναι και πάλι δικό μας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 23:39:28

    Μπερδευεις αυτα που νομιζεις δικαια με τις διεθνεις συνθηκες.
    Δεν θα αναφερθω στα προπολεμικα.Μπορει ο καθενας να μαθει κατα ποσον ηθελε η Ελλαδα διεθνεις εγγυησεις.
    Με την ενταξη στο ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ ανελαβαν την υποχρεωση να προστατευουν την Ελλαδα απο επιθεση χωρας μη μελους του ΝΑΤΟ.
    Αυτο το τηρησαν.Ολα για οσα κατηγορουνται αφορουν πραγματα που δεν υποσχεθηκαν.Οι αλλες μεγαλες Δυναμεις δεν εχουν υποσχεθει τιποτα.
    Με τις κατηγοριες δεν βγαζεις τιποτα.Ειναι γεγονος οτι ολες σχεδον οι χωρες της Ευρωπης θελουν να μπουν στο ΝΑΤΟ γιατι παρεχει σχεδον δωρεαν ασφαλεια.
    Και αφου νομιζεις οτι το ΝΑΤΟ ειναι προβλημα συνεδριο εχουμε,γιατι δεν πας να τους πεις να παρουν θεση για εξοδο απο το ΝΑΤΟ να δεις τι θα σου απαντησουν.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 26/06/2010 23:44:06

    Οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν τα Βόρεια Σύνορα μας;
    Ή θα έρχονταν να πολεμήσουν, όπως πήγαν το 73 με αεροπορία τους για να γλυτώσουν τους Ισραηλινούς από την πανωλεθρία, άμα κατέβαινε ο Ζίφκωφ - λέμε.

    Με το τομάρι μας, καημένε, έφτιαξαν ταμπουρά.
    Εμείς βάλαμε το οικόπεδο, και το ρίσκο, γιατί άμα άρχιζε πυρηνικός πόλεμος εμείς θα γινόμασταν αλοιφή, μετά τη Γερμανία.
    Τα πυρηνικά στον Άραξο και στη Βόρεια Ελλαδα τα ξέχασες; Τους Πέρσιγκ και Κρουζ;

    Προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ είμασταν, βάση παρακολούθησης και επιθετικής επέκτασης στον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτοί τη δουλειά τους έκαναν.
    Εμείς, πες μου, τι ακριβώς κερδίσαμε;
    Δεν διαφωνώ στις ευθύνες μας και στην ανθελληνική πολιτική των ...Ελλήνων πολιτικών, Ανδρέα και Μακαρίου.

    Το 64 δεν μάς έσωσαν, υπήρχε η Μεραρχία. Το 67, με τα όργανά τους την απέσυραν.
    Και το 74 μάς ενέπαιξαν.
    Ξέρω, "ευθύνη μας". Αλλά αφού δέχεσαι "προστάτη", απαιτείς και προστασία. Αγγλικό έδαφος η Κύπρος το 64-74;
    Τέλος, ποιος είχε γράψει πως ο Νάσερ είχε πει ότι "όταν είδα νάρχονται (οι δικτάτορες στην Ελλάδα) κατάλαβα ότι μετά έρχονται σε μένα (Πόλεμος των 6 ημερών 1967)";

   • Greco avatar
    Greco @ archaeopteryx 26/06/2010 23:52:25

    @ψυχραιμια

    απορω με τη ψυχραιμια σου...:)

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 26/06/2010 23:52:50

    Η εγγυηση τους ηταν αρκετη για να μη σκεφθει κανεις να απειλησει τη Β.Ελλαδα.
    Τωρα στην Ελλαδα συνηθιζεται ενεργειες ελληνικων κυβερνησεων να αποδιδονται σε ξενους.Ετσι μπορεις να "αποδειξεις" οτι θελεις.
    Η επιστολη Τζονσον προς Ινονου εσταλη πριν απο τη μεραρχια.Και η μεραρχια με αμερικανικη καλυψη πηγε.Η Κυπρος ηταν αγγλικο εδαφος οταν η Ελλαδα μπηκε στο ΝΑΤΟ.
    Αυτο για το Νασερ το ανεφερα και εγω.Αλλα τι σημασια εχει;
    Ηταν εκτιμηση του Νασερ (μαλλον σωστη) οτι οι συνταγματαρχες σαν φανατικοι αμερικανοφιλοι θα εξυπηρετουσαν τις ΗΠΑ.Αλλα οι συνταγματαρχες ηταν ελληνικη κυβερνηση που κατα τη δικη τους εκτιμηση ,λαθος ή σωστη επρεπε να κανουν αυτα που εκαναν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 26/06/2010 23:58:57

    Αρχίσαμε και τα ψεματάκια, ε; Εμ, βέβαια, ο σκοπός σας είναι να υποσκάψετε το ηθικό μας και να μας δείξετε ότι πάντοτε παρακαλούσαμε για υποτέλεια, όπως τα σημερινά ξεπουλημένα κοπρόσκυλα που μας κυβερνάνε. Ε, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ για υποτέλεια , όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό. Ούτε θα παρακαλάμε για πολύ ακόμη, αφού σύντομα η αλήτ που τόσο επίμονα στηρίξατε για να κρατάτε υπό έλεγχο αυτό το προτεκτοράτο θα καταρρεύσει με πάταγο.

    Για ξαναπές ρε τι "μπερδεύω"; Αυτά που "νομίζω" δίκαια; Με τις "διεθνείς συνθήκες"; Που φυσικά είναι πάντοτε εις βάρος μας, άρα να κάτσουμε στα αβγά μας και να κάνουμε μόνον αυτά που θα μας επιτρέψετε εσείς, αν μας επιτρέψετε. Μωρ' τι μας λες;

    Το μόνο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ είναι με τα Σκόπια. Και εκεί βλέπουμε τις ΗΠΑ να είναι ξεκάθαρα με το μέρος των Σκοπίων. Τώρα, στο σκέλος του πόσο μας προστατεύουν συνολικά, βλέπουμε ότι τα Σκόπια τα προστατεύει επίσης και η Τουρκία, η οποία εφαρμόζει με τα Σκόπια το δόγμα της στρατηγικής μας περικύκλωσης. Σε αυτό το σκοπό τους στηρίζει μια χαρούλα και η πατρίδα σου (η πραγματική, όχι η Ελλάδα). Συνεπώς, δεν βλέπω να μας στηρίζουν ιδιαιτέρα στις απειλές που έχουμε από "χώρες μη μέλη".

    Πρόσφατα, η Τουρκία έφερε μοίρα του στόλου της στο Δυρράχιο και κάνει γυμνάσια στο... Ιόνιο! Η Αλβανία μπήκε στο Νάτο τον Απρίλιο του 2009. Θα εξακολουθήσεις να προπαγανδίζεις ότι οι ΗΠΑ "εγγυώνται τα βόρεια σύνορά μας"; Γιατί εγώ ανησυχώ από της "εγγυήσεις" που μας δίνει η χώρα σου;

    Κάτι άλλο , που πας να μας παρουσιάσεις για δήθεν "πρωτοφανή" τις εγγυήσεις που μας δώσατε. Η Ελλάδα ξεκίνησε από το 1830 που έγινε ανεξάρτητο κράτος να είναι υπό την "εγγύηση" όχι μόνον μιας αλλά τριών δυνάμενων, των μεγαλύτερων τότε στον πλανήτη, Αγγλίας, Γαλλίας, Ρωσίας. Οι εγγυήσεις έπαψαν, νομικά, το 1920 με τη συνθήκη των Σεβρών και οριστικά με τη συνθήκη της Λωζάννης, το 1923, που επανέλαβαν τη ρήτρα αυτή της συνθήκης των Σεβρών. Το 1941-44 η Αγγλία, που έβλεπε να χάνει την επιρροή της στην Ελλάδα μετά την εκπληκτική αντίσταση του Έλληνα στον κατακτητή, τόσο κατά την εισβολή, όσο και μετά, χρηματοδότησε αφειδώς τον κρυπτοκομμουνιστικό ΕΛΑΣ για να μπορέσει να επιτύχει τη διάσπαση των Ελλήνων. Στη συνέχεια, στράφηκε εναντίον αυτών που χρηματοδότησε, για να κρατήσει η ίδια τον έλεγχο. Όταν είδε ότι δεν είχε τις δυνάμεις να συνεχίσει, μας παρέδωσε στους Αμερικανούς. Έτσι, μετά το διάλλειμμα 1920-1947, η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι υπό "εγγύηση" με το δόγμα Τρούμαν. Τώρα, γιατί εγώ νομίζω ότι αυτές οι "εγγυήσεις" είχαν ως συνέπεια τη συρρίκωνση και όχι την καλύτερη και ευρύτερη επιβίωση του Ελληνισμού, ίσως να είναι και η ιδέα μου, ποιος ξέρει.

    Τέλος, μη χαίρεσαι που ακόμη ένα κόμμα εξουσίας όπως η ΝΔ δεν είναι έτοιμο για πραγματικά ανεξάρτητη εθνική πολιτική. Θα είναι πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζεις. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Και τότε θα τρίβετε τα μάτια σας. Πραγματικά θα τα τρίβετε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 00:03:52

    Greco μην απορείς με την Ψυχραιμία του. Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος, τη δουλειά του κάνει. Έτσι λέει το μάνιουαλ, έτσι φέρεται. Ξέρει αυτός.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 00:08:26

    Έτσι είναι Ψυχραιμία, όταν θέλεις να πεις ένα (ή πολλά) ψέματα, λες και μια αλήθεια, για να μπορέσεις να δώσεις αξιοπιστία στο ψέμα.

    Εσύ λοιπόν, προπαγανδιστή της πρεσβείας, μας είπες ότι οι ΗΠΑ απέτρεψαν εισβολής και το 1967, όχι μόνον το 1964. Εδώ παραπάνω είναι. Τώρα μας λες μόνον για την επιστολή Τζόνσον; Δηλαδή τι έγινε τελικά το 1967. Μήπως, λέω μήπως, τότε αυτοί μας έδωσαν εντολή ν' ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ την Μεραρχία (που πράγματι πήγε το 1964 με δική τους κάλυψη); Συνεπώς, το θέμα είναι ότι από την αρχή ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Το 1964 μας ευνοούσαν, το 1967 δεν μας ευνοούσαν. Τόσο απλά. Άρα, εμείς, γιατί να είμαστε κολλημένοι στο τι κάνουν αυτοί και να μην κοιτάμε τι μας συμφέρει εμάς;

    Ξέρω, ξέρω. Δεν μας το επιτρέπουν "οι διεθνείς συνθήκες". Έτσι θέλετε να λέτε δηλαδή στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων εκφοβισμού του Local population, που διεξάγεις στον παρόντα ιστοχώρο, και ίσως και αλλού με άλλο ψευδώνυμο.

    Όμως εμείς θα τα προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντά μας, θέλετε δε θέλετε. Βάλτο καλά στο μυαλό σου.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 27/06/2010 00:21:35

    Αλλάζεις διαρκώς τοποθετήσεις.
    Πες μου ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ η Ελλάδα;
    Η Ελλάδα, εκτός από εκατόμβη θυσιών στον Β' ΠΠ και στην Αντίσταση, έβαλε τα στήθια μπροστά στον Ψυχρό Πόλεμο, για τα αμερικανικά συμφέροντα.

    Τι εισέπραξε, πριν και μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου;
    Προδοσία το 1974.
    Πισώπλατη μαχαιριά με το Σκοπιανό.
    Διαρκή απειλή από το μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία.
    Εξασφάλιση στους όμορους Αλβανούς εισοδήματος, για να εξισορροπηθεί η ανισότητα, ώστε μετά, εύποροι με τα ελληνικά χρήματα, να γίνουν Αμερικανικό Προτεκτοράτο και να ολοκληρωθούν εθνικά με τα Κόσοβα, ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΣ την Ελληνική Μειονότητα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ Β. Ήπειρο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 27/06/2010 00:30:55

    Οι Αμερικανοι επενεβησαν και το 1964 και το 1967 για να αποτρεψουν ελληνοτουρκικο πολεμο.Το 1967 εγιναν διακοινοτικα επεισοδια και οι Ελληνοκυπριοι θεωρησαν καλο να εξαπολυσουν επιθεση στη Κοφινου,η Τουρκια ως εγγυητρια δυναμη ετοιμασθηκε για επιθεση και η κριση τελειωσε με την αποσυρση της μεραρχιας.Αλλα παλι οι Αμερικανοι μεσολαβησαν.Αν η λυση που δοθηκε δεν αρεσε στην ελληνικη πλευρα να μην προκαλουσαν την κριση.
    Στο διεθνη χωρο ισχυει η ρηση Βουλγαρακη περι ταυτοτητος νομιμου και ηθικου.Οτι και να λες εσυ η Κυπρος δεν ειναι μερος της ελληνικης επικρατειας.
    Μοιαζεις με τους πασοκους που κατηγορουσαν τη Μερκελ επειδη υπεραμυνοταν της συνθηκης του Μααστριχτ.Οι πασοκοι υπεγραψαν τη συνθηκη,εβαλαν την Ελλαδα στο ευρω και τωρα θυμηθηκαν οτι η συνθηκη ειναι "αδικη".
    Δεν υπαρχουν ομως αδικες συνθηκες.Ολες ισχυουν.
    Οσον αφορα τα Σκοπια ποιο μερος των Σκοπιων πηραν οι ΗΠΑ;
    Εκαναν επιθεση αυτοι και πηραν το μερος τους;
    Εαν η Ελλαδα ειχε καποια προβληματα με την Αλβανια επρεπε να τα λυσει πριν μπει στο ΝΑΤΟ. Απο τη στιγμη που μπηκαν ισχυει μεταξυ Αλβανιας - Ελλαδος οτι ισχυει και μεταξυ Ελλαδος - Τουρκιας.
    Επαναλαμβανω οτι μπορεις να προτεινεις εξοδο απο το ΝΑΤΟ.
    Δεν θα σε εμποδισει κανεις.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 27/06/2010 00:36:28

    @ Προφητης

    Κερδισε οτι δεν εγινε πολεμος.Χωρις το ΝΑΤΟ θα ειχαν γινει δυο ελληνοτουρκικοι πολεμοι ή και πολεμοι με τους αλλους Βαλκανιους.
    Στο β' Π.Πολεμο δεν σε εβαλαν οι Αμερικανοι αλλα οι Ιταλοι.
    Δεν πολεμησες για τους Αμερικανους αλλα για τον εαυτο σου και κερδισες τα Δωδεκανησα.
    Μετα τη ληξη του ψυχρου πολεμου το αιτημα της Ελλαδος (οχι δικο σου ισως αλλα των κυβερνησεων) ηταν να πανε ελληνικες εταιριες στα Βαλκανια.Σωστο ή λαθος εγινε.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 27/06/2010 00:56:20

    Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, και συμφωνώ με ...όλους. Εάν βοηθάει ή ενοχλεί, δεν θεωρώ τον Ψυχραιμία πράκτορα κανενός (εκτός εάν είμαι και εγώ πράκτορας χαχαχα).

    Να σας θυμίσω φίλοι μου, ότι κατα την wikipedia, ο Εθνικός Διχασμός, ξεκίνησε με την διαφωνία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου του Α' για το εάν θα μπαίναμε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ή όχι. Η πολιτική του Βενιζέλου ήταν φιλο-Γαλλορωσοαγγλική, και υποθέτω ότι ο Κωνσταντίνος μπορεί και να ήταν λίγο φιλογερμανός. Όσο η Αντάντ προσπαθούσε να κρατήσει ήσυχους του Τουρκοβουλγάρους μας είχε και εμάς ήσυχους.

    Το ότι είμαστε πιόνι, δεν σημαίνει ότι καμιά φορά τα πιόνια δεν κάνουν την δουλειά τους, όταν είναι ενωμένα. Και σαν τίνος πιόνια έχουμε κάνει περισσότερο την δουλειά μας (όταν δεν σφαζόμαστε μεταξύ μας) αφήνω τους χάρτες να το πουν.

    Όλο το σκηνικό σήμερα μου θυμίζει 1910, κομπλέ και με την προθυμία να γίνουμε αντιαμερικάνοι ή φιλοαμερικάνοι, ή φιλορώσοι, ή αντιγερμανοί, ή φιλογερμανοί κλπ κλπ. Όσο για αυτόν τον περίεργο ΓΑΠ που μας προέκυψε, μάλλον για διχαστικό τον κόβω...

    Οι πόλεμοι γίνονται όταν οι υποψήφιοι εμπόλεμοι νομίζουν ότι είναι έτοιμοι ή ότι μπορεί να νικήσουν. Εκεί, κάθε ένας ας βγαλει τα συμπεράσματά του, και ας κάνουμε άλλον έναν εμφύλιο να δούμε ποιά ομάδα -- συγγνώμη χώρα -- στηρίζουμε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 00:57:18

    Συνεχίζουμε τα ψεματάκια, ε;

    Το 1964 η Τουρκία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ τη δυνατότητα να κάνει εισβολή γιατί δεν είχε αποβατικό στόλο. Τα περί εισβολής ήταν καθαρά σε επίπεδο λεονταρισμών. Το 1967 δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει εισβολή γιατί στην Κύπρο υπήρχε η πάνοπλη Μεραρχία, με δύναμη πυρός Σώματος Στρατού. Το 1967 τα επεισόδια της Κοφινού ήταν καθαρή προβοκάτσια. Η τουρκική "απειλή" για εισβολή ήταν καθαρή μπλόφα, αφού δεν είχαν τέτοια δυνατότητα. Η παρέμβαση των Αμερικανών είχε έναν και μόνον στόχο, να εκδιωχθεί η Μεραρχία, ώστε να προετοιμαστεί έτσι το 1974. Συνεπώς, το 1967 οι Αμερικανοί δεν προστάτεψαν την Ελλάδα, αλλά, αντιθέτως, υπονόμευσαν ενεργητικά και σκόπιμα την ελληνική άμυνα στην Κύπρο.

    Μας δουλεύεις όμως κιόλας όταν θέλεις να μας πείσεις ότι οι διεθνείς συνθήκες έχουν την αξία κανονικού νόμου. Ας πληροφορήσουμε λοιπόν το ανανγωστικό κοινό (όχι εσένα, μια που εσύ το ξέρεις θαυμάσια, απλώς κάνεις τον ανήξερο) ότι οι διεθνείς συνθήκες όσο δεν στηρίζονται από αντίστοιχη ισχύ είναι ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΑ και μεταβάλλονται από τη μια μέρα στην άλλη, ανάλογα με τα συμφέροντα του ισχυρότερου μέρους. Βλέπω βέβαια μεγάλη πρεμούρα να τηρούμε εμείς τις συνθήκες, ενώ η Τουρκία ας πούμε που έχει κάνει τις συνθήκες σμπαράλια, δεν τρέχει εκεί τίποτα. Αχ, ξέχασα, εμείς τις παραβιάσαμε πρώτοι.

    Αποτελείς τυπική περίπτωση διεθνούς λαμόγιου, που αφού μπορέσει και αποσπάσει μια υπογραφή, απαιτεί την τήρησή της εις τον αιώνα, ακόμη και όταν το άλλο μέρος (αυτό που εξαπατήθηκε) αντιληφθεί τι χοντρό παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος του.

    Θα ξέρεις βέβαια ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που οι διεθνείς συνθήκες δεν μπορούν να ανατραπούν από μεταγενέστερο εσωτερικό νόμο. Σχεδόν όλες οι άλλες χώρες μπορούν να το κάνουν. Αλλά κι αυτό ήταν κάτι που επέβαλε ο Καραμανλής, ο εκλεκτός σας, για να μπορεί να σας περνάει εις τον αιώνα, ότι αν μια φορά πάρετε την υπογραφή μας εις βάρος μας, να μπορείτε να μας πιέζετε συνεχώς για να την τηρήσουμε. Ενώ όλα τα άλλα κράτη επιφυλάσσονται να έχουν το δικαίωμα να πάρουν πίσω την υπογραφή τους.

    Γιατί πολύ απλά Ψυχραιμιάκο, το διεθνές "δίκαιο" δεν λειτουργεί όπως το εθνικό δίκαιο. Είναι άλλο πράγμα.

    Όμως το θράσος σου τελικά είναι αφελές.

    Γιατί όταν λες "ποιο μέρος των Σκοπίων πήραν οι ΗΠΑ" και παραγνωρίζεις την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τότε είσαι, εκτός από ψεύτης, και μέγας υποκριτής.

    Θα μου πεις, το ίδιο έκαναν και οι Ρώσοι και δεν διαμαρτυρηθήκαμε. Είναι ο μόνιμος νταλκάς σας, γιατί δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τους Ρώσους όπως με εσάς.

    Και θα σου ξαναπώ ότι οι Ρώσοι κοιτούν απλά και έντιμα το δικό τους συμφέρον, χωρίς να προσπαθούν να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό μας με απίθανες ΜΚΟ και πληρωμένους εγκαθέτους σαν και του λόγου σου για να μας αλλάξουν γνώμη και να αποδεχτούμε να αυτοκτονήσουμε.

    Η επίθεση των Σκοπίων σήμερα είναι πολιτισμική-ιστορική. Αύριο ενδέχεται να είναι και πραγματική. Αφού προσκυνούν τους χάρτες με τη Μεγάλη Μακεδονία και καταθέτουν στεφάνια οι πρωθυπουργοί σε τάφους με αυτούς τους χάρτες. Θέλεις τώρα όμως να μας πείσεις ότι, αν υπάρξει αύριο επίθεση από τα Σκόπια, οι ΗΠΑ θα μας υπερασπίσουν; Γίνεσαι και γελοίος, σταμάτα πια. Το άρθρο 5 όπως καλά γνωρίζεις μία μόνον φορά ενεργοποιήθηκε στην ιστορία της συμμαχίας και αυτό ήταν για την προστασία των... ΗΠΑ! Της χώρας δηλαδή που υποτίθεται ότι μας προστατεύει. Που τη μόνη φορά που ενεργοποίησε τις "εγγυήσεις" ήταν για δικό της όφελος!

    Ματαιοπονείς, αλλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμη. Πόσες φορές να σου το πώ;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 01:01:21

    Και μακάρι να είχαν γίνει όταν έπρεπε ελληνοτουρκικοί πόλεμοι, γιατί σήμερα θα είχαμε στείλει την Τουρκία αδιάβαστη και θα μπορούσαμε να αντλήσουμε το πετρέλαιο του ελληνικού Αιγαίου. Είναι ένα ακόμη έγκλημά σας, ότι δεν μας επιτρέψατε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ελληνική επικράτεια και να υπερασπιστούμε και την προγονικά ελληνική γη της Κύπρου.

    Και μην ξανακούσω τα περί "βρετανικού εδάφους" γιατί με την προδοτική λογική σου ούτε η επανάσταση του 1821 θα γινόταν ποτέ, ούτε η απελευθέρωση των άλλων τμημάτων του ελληνικού κράτους, αφού με την ίδια λογική θα θεωρούνταν "τουρκικό έδαφος".

    Μου κάνει εντύπωση, πάντως, που δεν έχεις πρόβλημα με τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Αυτός ήταν "καλός", ενώ αν γινόταν ελληνοτουρκικός πόλεμος θα ήταν "κακός". Γιατί; Από την Τουρκία απειλούμαστε πολύ περισσότερο και διαρκέστερα, από ότι από τους Ιταλούς.

    Το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό, είναι προφανές γιατί δεν σε ενοχλεί ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, ενώ σε ενοχλεί ο ελληνοτουρκικός.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 27/06/2010 01:06:43

    Γι' αυτό ο Βουλγαράκης πήγε στα Τάρταρα κι ο Καραμανλής που τον υπερασπίστηκε βαθύτερα.
    Υπάρχει προφανής πολιτισμική δυσαρμονία μεταξύ ελληνικού -και θάλεγα ευρύτερα ηπειρωτικού ευρωπαϊκού χώρου- και αγγλοσαξωνικού χώρου.

    Οι Άγγλοι είναι νομιμοποιημένοι πειρατές. Σαν πρώην κακούργοι πρέπει να επιδεικνύουν σημερινή συμμόρφωση αλλά και νομιμότητα. Γι' αυτό έχουν σε μεγάλη μεγάλη υπόσταση τον τύπο και όχι την ουσία των πραγμάτων. Σαν τις παλιές πουτάνες και νυν "κυρίες" που έχουν σε μεγάλη υπόσταση το δημόσιο ήθος.

    Οι Ελληνες όμως ξέρουν πως η Κύπρος είναι προαιώνια Ελληνική, ανεξάρτητα από συνθήκες, οι οποίες (συνθήκες) νομιμοποίησαν την πειρατεία των Άγγλων.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 27/06/2010 01:13:48

    Η αποδοση γεγονοτων σε προβοκατσιες και αλλα που προκαλουμε εμεις οι ιδιοι ειναι ενα τροπος για να αποφευγουμε τις ευθυνες τους.
    Πραγματι οι διεθνεις συνθηκες ειναι αποτελεσμα συσχετισμου δυναμης αλλα οφειλεις εφ οσον θελεις να τις αλλαξεις να προβαλλεις δυναμη και οχι απλως να φωναζεις.
    Σκοπια : την αναγνωριση τα Σκοπια την κερδισαν και δεν τους παραχωρηθηκε.
    Απο το 1994 οι ΗΠΑ αναγνωρισαν τα Σκοπια ως FYROM.
    Tα Σκοπια εκαναν δυο διπλωματικες κινησεις σε θεματα που ενδιαφερουν τις ΗΠΑ :
    1) υπεγραψαν συνθηκη για μη παραδοση Αμερικανων στρατιωτικων στο Διεθνες Δικαστηριο για εγκληματα πολεμου.
    2) συμμετειχαν στη Συμμαχια των Προθυμων και εστειλαν μοναδα στο Ιρακ.
    Η Ελλαδα δεν εκανε καμμια απο τις κινησεις αυτες.Σε ανταλλαγμα ζητησαν την αναγνωριση με το ονομα Μακεδονια.
    Ωστοσο η αναγνωριση δοθηκε με την σημειωση οτι αν βρεθει συμφωνημενη λυση θα αλλαξει και φυσικα αυτο δεν αλλαζει τις υποχρεωσεις του ΝΑΤΟ προς την Ελλαδα.
    Η διπλωματια ειναι δουναι και λαβειν.Οσο για τις αλλες Δυναμεις δεν ειναι μονο η Ρωσια αλλα και η Κινα που τους εχουν αναγνωρισει και χωρις κανενα ανταλλαγμα και πολυ πριν το 2004.
    Για τη μη αναμιξη των Ρωσων στο εσωτερικο μας με αφορμη το μακεδονικο μονο ως ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω.Οι Ρωσοι δημιουργησαν το μακεδονικο το 1924 στη Μοσχα με αποφαση μαλιστα για ενιαια Μακεδονια και Θρακη και πυροδοτησαν τον εμφυλιο πολεμο με αφορμη και αυτο.
    Ισως σε ενδιαφερει να μαθεις οτι ο πολεμος 46-49 στα Σκοπια ονομαζεται "μακεδονικη επανασταση" και δινονται συνταξεις και μεταλλια.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 27/06/2010 01:16:24

    Ολοι οι πολεμοι με ενοχλουν.Μακαρι να ειχε αποφευχθει και ο ελληνοιταλικος αλλα δεν υπηρχε κανεις τοτε για να τον σταματησει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 01:18:02

    Αρχαίε, τουλάχιστον μην παίρνεις θέση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτή η τόσο εκλεπτυσμένη, όσο και βαθιά, υπονόμευση του ηθικού μας, στην οποία συστηματικά-συστηματικότητα προβαίνει, δεν είναι σκόπιμη; Θεωρητικά, θα μπορούσε να μην είναι, αλλά προσωπικά εγώ πείθομαι για τον εξής λόγο: Κάθε, μα ΚΑΘΕ πατριωτική ιστοσελίδα είχε τους προβοκάτορές της, πάντοτε, με εμφανή στόχο να μας υπονομεύουν το ηθικό. Το antinews είναι μια καθαρά πατιρωτική ιστοσελίδα. Είναι δυνατόν να μην είχε τον προβοκάτορά της; Πέρασαν διάφοροι κατά καιρούς, αλλά τούτος εδώ είναι μόνιμος - και είναι και μακράν ο καλύτερος απ' όλους. Συστηματικός, μεθοδικός, επίμονος, χωρίς να μετακεινείται ούτε χιλιοστός από τις πάγιες, μειδοτικές θέσεις του. Ούτε από τη μεθόδευση των ψυχολογικών επιχειρήσεων.

    Θα προτιμούσα λοιπόν να έλεγες ότι "δεν ξέρεις" αν είναι πράκτορας, αν (επαναλαμβάνω: αν) αυτό είναι που πιστεύεις, από το "δεν θεωρείς ότι είναι". Ή ότι εν πάση περιπτώσει, δεν μπορείς να βασιστείς στο ότι είναι. Το "δεν θεωρώ ότι είναι" δεν σημαίνει "θεωρώ ότι δεν είναι". Διαφορετικά πράγματα. Εσύ τι πιστεύεις δηλαδή; Ότι δεν είναι ή ότι δεν ξέρεις αν είναι; Αν θεωρείς ότι δεν είναι, καλώς, το γράφεις έτσι. Αν πάλι δεν ξέρεις αν είναι, τότε γράψτο έτσι (ότι δηλαδή δεν ξέρεις και άρα δεν το εκλαμβάνεις ως δεδομένο).

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 27/06/2010 01:27:19

    Ίσως και εσένα σε ενδιαφέρει να μάθεις ότι ο Στάλιν είπε το περίφημο "Σβαρνούτ" το 1947, δηλαδή, είπε στους Έλληνες κομμουνιστές να τελειώνουν με τον εμφύλιο, αλλά αυτοί δεν τον άκουσαν. Ίσως επίσης να σε ενδιαφέρει ότι το 1944 ο Στάλιν δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του για να υποστηρίξει το ΕΑΜ στα Δεκεμβριανά. Ίσως τέλος να σε ενδιαφέρει ότι το ΕΑΜ το εξόπλισαν οι Άγγλοι και όχι οι Ρώσοι.

    Ποτέ δεν έκανε ούτε και αυτός ο Στάλιν αυτά που κάνατε εσείς για να υποστηρίξουν τα Σκόπια!

    Το 1924 το Μακεδονικό το δημιούργησαν οι Βούλγαροι και οι Ρώσοι απλώς τους υποστήριξαν, στα πλαίσια του πανσλαβισμού. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον γιατί κοιτάζει τα συμφέροντά του. Έχω πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτόν που κοιτάζει ενεργητικά να υπονομεύσει από μέσα τις δικές μου δυνατότητες για άμυνα και δημιουργεί συνεχώς πέμπτες φάλαγγες για να εξουδετερώνει τις δικές μου αντιστάσεις. Αυτόν εγώ τον θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο για μένα, από αυτόν που κοιτάζει απλά και έντιμα τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να υπονομεύει τη δική μου θέση.

    Δηλαδή τώρα εσύ εξισώνεις την αναγνώριση ως FYROM με την αναγνώριση ως Μακεδονία;!!!

    Η μεγάλη τους διαφορά Ψυχραιμία μου, είναι ότι η μία δεν είναι εχθρική κίνηση κατά της Ελλάδας, ενώ οι άλλη είναι.

    Και η μεγάλη διαφορά με τη Ρωσία είναι ακριβώς ότι δεν μας έστειλε τους διαφόρους Νίμιτς για να ξεπουλήσουμε μόνοι μας το όνομα. Ούτε πληρώνει διάφορους Ψυχραιμίες η Ρωσία για να υπονομεύουν το ηθικό μας με ψυχολογικές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο και όπου αλλού βρουν.

    Το "ανέκδοτο" σου το επιστρέφω με τις απίστευτες ξεφτίλες που έχεις γράψει εδώ και τα συνεχή ρεζιλίκια και διαψεύσεις, τα οποία κάθεσαι και λούζεσαι για να επανέλθεις μετά με το ίδιο θράσος μπας και μπορέσεις έστω και ελάχιστα να επηρεάσεις τον κόσμο προς την κατεύθυνση που θέλεις.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 27/06/2010 01:33:31

    @ψυχραιμια
    Έκανες όλες τις ντρίμπλες για να φθάσεις σε αυτό που σού είπα από την αρχή;
    "Πολέμησες στον 2ο ΠΠ για τον εαυτό σου", λες.
    "Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς..." είπα.

    Και τότε, αφού όταν τύχει κάτι μόνος μου πολεμάω, και μόνος μου θα πολεμήσω όπως γκαραντί φαίνεται, τότε τι θέλω τους νταβατζήδες;
    Που δεν με προστατεύουν κιόλας, όπως ισχύει στην πραγματική ενάσκηση παρομοίων κοινωνικών ρόλων.

    Τόσο απλό.
    Μόνο που το απόλυτο διαχρονικό συμφέρον του πολιτικού και γεωπολιτικού νταβατζή είναι να μην θίξει ποτέ κανένας το γεγονός ότι είναι άχρηστος.

    Και, όπως οι πραγματικοί νταβαντζήδες, βάζουν κάποιο φίλο να απειλήσει και εμφανίζονται οι ίδιοι σαν σωτήρες.
    Αυτό είναι που λες ότι θα είχαμε βαλκανικούς πολέμους αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ.

    Στο οποίο ΝΑΤΟ μπήκαμε σαν διαλυμένο μεταπολεμικό προτεκτοράτο, επίσημα όντες υπό το Δόγμα Τρούμαν, ή μήπως οι τότε κυβερνήσεις επέλεξαν ελεύθερα;

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 27/06/2010 01:54:39

    Τι λες ρε ψυχραιμία ; Οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα Σκόπια επειδή έδωσαν 10 ψωραλέους στρατιώτες στη συμμαχία των προθύμων;
    Και όχι γιατί έχουν εργοστάσια πρέζας εκεί, ούτε γιατί έφτιαξαν στα Σκόπια τη μεγαλύτερη Πρεσβεία τους στην Ευρώπη, λογιστικό κέντρο όλων των επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη.
    Εμείς που, κατεστραμμένοι μεταπολεμικά, στείλαμε εκστρατευτικό σώμα στην Κορέα έπρεπε να έχουμε πάρει πετρελαιοπηγές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 27/06/2010 01:57:08

    Προφήτης: +1000

   • man8os avatar
    man8os @ archaeopteryx 27/06/2010 01:58:30

    Σκοπια-Σερβια-Κροατια-Βουλγαρια-Ρουμανια-Ελλαδα ειναι στην Γερμανικη σφαιρα επηροης.
    Οι Αλβανοι ειναι οι τελευταιοι των Μοικανων-Αμερικανων-θελω να πω.
    Τα γεγονοτα θα μας ξεπερασουν αν τα ερμηνευουμε με ορους παρελθοντος.
    Εκτος και αν διευκρινησουμε οτι κανουμε απλα μια ιστορικη συζητηση.

   • Greco avatar
    Greco @ archaeopteryx 27/06/2010 02:02:46

    δηλαδη τον ψυχραιμια περιμενατε για να πεσει το ηθικο σας?

    με αυτα που βλεπετε γυρω σας και τις τοσες μ@@κιες που χει κανει η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη,το ηθικο σας ως ελληνες ειναι ακμαιο?

    η συζητηση ειναι ανουσια.Ο ψυχραιμιας εχει μυαλο αλλα ειναι κυνικος.Μη περιμενετε πατριωτικη ενεση "παΘους" απτον ψυχραιμια

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 27/06/2010 09:33:45

    Νάσαι καλά βρε Ψυχραιμία μου με έκανες και γέλασα πρωί πρωί. Τι αράδιασες πάλι. Εσύ έχεις την ικανότητα και αριστερός να μην είναι κάποιος να τον εξοργίσεις τόσο και να τον κάνεις αριστερό από αντίδραση, πόσο μάλλον να ξυπνάς τα αριστερά αντανακλαστικά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ archaeopteryx 27/06/2010 09:50:55

    "Δεν υποσχεθηκαν την επεκταση της Ελλαδος σε βρεταννικο εδαφος"

    τι είσαι συ βρε Ψυχραιμία τελικά, τώρα το είδα... απίστευτος, ρε μπας και είσαι της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ και όχι του μπάρμπα ΣΑΜ?

  • man8os avatar
   man8os @ Προφήτης 26/06/2010 22:57:05

   Τσακωνεστε για κατι που τελειωσε. Πιστευετε οτι υστερα απο ολα αυτα θα καταφερουν οι Αμερικανοι να συγκρατησουν τους Τουρκους χωρις να καταφυγουν στην βια?
   Η Αμερικανικη επηροη στην Ανατολικη λεκανη της Μεσογειου τελειωνει.

 6. man8os avatar
  man8os 26/06/2010 22:23:12

  Οπως παντα τονιζω, η ειρηνη στην Ευρωπη δεν ειναι κατι αυτονοητο. Καθηκον μας ειναι να την προστατευσουμε. Και η Ελλαδα μπορει να γινει ενας καλος διαμεσολαβητης.
  Ως μελη της ΕΕ πρεπει να μεσολαβουμε και να συνθετουμε τις αντιθεσεις. Εαν τις αφησουμε ανεξελεγκτες, δεν θελει πολυ το θηριο για να ξαναξυπνισει...

 7. rally monkey avatar
  rally monkey 27/06/2010 03:30:32

  @ψυχραιμια .. "Αλλα οι συνταγματαρχες ηταν ελληνικη κυβερνηση που κατα τη δικη τους εκτιμηση ,λαθος ή σωστη επρεπε να κανουν αυτα που εκαναν."

  ποια πιστευεις πως ειναι η συμμετοχη που ειχε/εχει ο συγκεριμενος 'ξενος παραγοντας' στη αναδειξη κυβερνησεων και στη λειτουργια της πολιτικης στην Ελλαδα. (η θεση μου- η συμμετοχη μεταπολεμικα ηταν και παραμενει τεραστια) Και τι πρακτικα περιθωρια αυτονομης δρασης εχουν αυτες οι κυβερνησεις?

  (επισης ειναι προτιμοτερο ειναι να ακουγονται και 'αιρετικες' 'ενοχλητικες' θεσεις και σχολια απο το να μηνε ακουγονται καθολου - ειδικα οταν δεν προσβαλλουν και βγαινουν εμπεριστατωμενα, αλλιως καταληγει μονοπλευρο φορουμ που ο ενας χαιδευει τον αλλον και θα χασει και σε αξιοπιστια αναγνωσιμοτητα κλπ - οσο για τις προσπαθειες προπαγανδας δεν νομιζω τα πιο ευκολα θυματα προπαγανδας διαβαζουν αντινιουζ..αλλα μπορει να κανω λαθος στο τελευταιο)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rally monkey 27/06/2010 13:07:59

   O ξενος παραγοντας ειχε μεγαλη επιρροη οσο κρατουσε το κλειδι των εξελιξεων,δηλαδη οσο η Ελλαδα εξαρτατο απο την οικονομικη και στρατιωτικη βοηθεια του,δηλαδη μεχρι περιπου το 1955 και την ανοδο Καραμανλη.
   Απο τη στιγμη εκεινη και περα αποφασιστικος παραγοντας ειναι οι εσωτερικες αντιθεσεις μεσα στην Ελλαδα και ο ξενος πραγοντας παιζει συμβουλευτικο ρολο.Κυβερνησεις κρατων που στεκονται στα ποδια τους οικονομικα εχουν μεγαλα περιθωρια αυτονομιας και απο τη δεκαετια του 60 η Ελλαδα ηταν μια παρομοια περιπτωση.
   Παντως η συζητηση δειχνει και γιατι η ΝΔ δεν θα βρει ποτε το δρομο των αλλων ισχυρων δεξιων κομματων της Ευρωπης.Η επιλογη της συμμαχιας με την Αμερικη ηταν μεταπολεμικη επιλογη ολης της ευρωπαικης δεξιας και αποδειχθηκε επιτυχης περα απο καθε προσδοκια.
   Το ζητημα δεν οτι να κατηγορουν εμενα ως "πρακτορα".Το ζητημα ειναι οτι αφου αποδεχθηκαν τη λογικη των αντιπαλων δεν εχουν καμμια πιθανοτητα ιστορικης δικαιωσης αφου ουσιαστικα κατηγορουν ολη την ιστορικη ηγεσια της παραταξης που ανορθωσε τη χωρα για πρακτορες.
   Εγω μενω στα οσα εγραψε ο Βλαχος στη "Καθημερινη" οταν ανακοινωθηκε το Δογμα Τρουμαν : Τωρα εμεις θα τρωμε με χρυσα κουταλια και οι αλλοι πειναλεοι των Βαλκανιων θα μας ζηλευουν.
   Η προφητεια του πραγματοποιηθηκε αν σκεφθει κανεις οτι τοτε η Ελλαδα ηταν φτωχοτερη απο Βουλγαρια ,Σερβια,Ρουμανια και ελαχιστα πλουσιοτερη της Αλβανιας.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/06/2010 17:16:04

    Ο ξένος παράγοντας είχε τεράσια επιρροή μέχρι και το 1974 και πολύ μεγάλη, απλώς, επιρροή έκτοτε. Αυτό που έγινε το 1955 ήταν να σταματήσουν να είναι τόσο προκλητικοί. Είχαν βρει εξάλου τον πειθήνιο Καραμανλή που δεν είχαν λόγο να ανησυχούν. Μόλις τα πράγματα στράβωσαν, επέβαλαν τη χούντα, μετά τη δεύτερη χούντα του Ιωαννίδη, μετά έφεραν τον Καραμανλή και σήμερα έφεραν το Γιωργάκη. Παραλίγο να μας φέρουν και τη Ντόρα, αλλά εκεί ευτυχώς ρωτηθήκαμε κι εμείς, οπότε δεν τα κατάφεραν. Συνεπώς, η επιρροή τους εξακολουθεί να είναι τεράστια και μετά το 1955 (είπαμε, η καλή συνωμοσία έχει ως πρώτο στόχο να μην φαίνεται).

    Δεν είναι η συμμαχία με την Αμερική αυτή που αμφισβητείται. Τουλάχιστον όσον αφορά την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Καλώς βρέθηκε η χώρα μας στο δυτικό στρατόπεδο. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η συμπεριφορά προτεκτοράτου από την ηγεσία μας, κυρίως απο την ηγεσία της ελληνικής δεξιάς. Αλλά και οι λοιποί δεν πάνε πίσω βέβαια, άλλωστε οι πιο ξεπουλημένοι πρωθυπουργοί στον αμερικανικό παράγοντα ήταν του ΠΑΣΟΚ, ο Σημίτης και ο τωρινός. Καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν φέρθηκε τόσο πολύ σαν προτεκτοράτο όσο η δική μας. Και γι' αυτό βέβαια η ευθύνη δεν βαρύνει τους Αμερικανούς, αλλά εμάς τους ίδιους που τους το επιτρέψαμε (στους πολιτικούς μας) να φέρονται έτσι.

    Και, ναι, εννοείται ότι όλη η ιστορική ηγεσία αυτής εδώ της παράταξης ήταν πράκτορες. Πώς ζούσε δηλαδή ο Καραμανλής στο Παρίσι, ποιος τον τάιζε; Πώς ζούσε στο εξωτερικό ο Μητσοτάκης; Αλλά και πως ζούσε ο Ανδρέας, με τι λεφτά έφτιαξε το ΠΑΚ; Ο μόνος που δεν ήταν πράκτορας ήταν ο ΚΚ ο β΄. Γι' αυτό κέρδισε εμένα τουλάχιστον. Ήταν ο μόνος που πέταξε έστω και λίγο την προβειά της υποτέλειας. Αν επιβιώσει αυτό το έθνος (και θα επιβιώσει), είμαι βέβαιος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, ο ιστορικός ενός πραγματικά ανεξάρτητου ελληνικού έθνους, θα γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του, με αυτή ακριβώς την ιδιότητα της πρώτης συνειδητής αποτίναξης της υποτέλειας στην ιστορία του νεώτερου ελληνικού έθνους. Ούτε ο Ανδρέας το έκανε αυτό, αφού η όλη πολιτεία του ήταν μια καλοστημένη πολιτική απάτη (το υποσχέθηκε δηλαδή, αλλά έκανε ακριβώς τα αντίθετα).

    Αν η Ελλάδα δεν ήταν, δεν συμπεριφερόταν πολιτικά ως προτεκτοράτο της Δύσης (πολιτικά ΗΠΑ-Αγγλίας, οικονομικά Γαλλίας-Γερμανίας, και όποιων άλλων ενδιαφέρονταν), τότε θα ήμασταν πολύ πιο μπροστά από όλους αυτούς. Οι δυνατότητές μας ως λαού είναι πολύ μεγαλύτερες από οποιουδήποτε άλλου. Κι ας είμαστε λίγοι. Πάντοτε λίγοι ήμασταν και πάντοτε μεγαλουργούσαμε. Εκτός από τα τελευταία 180 χρόνια που βιώνουμε τον εφιάλτη του κράτους-προτεκτοράτου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.