#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαρκής έφοδος της κ.Γιάννας στην εξουσία και ο ΣΥΡΙΖΑΤην φιλοδοξία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για εξουσία την γνωρίζουμε από παλιά και δεν χρειάζεται πολλές εισαγωγές. Από τις φιλόδοξες βουλευτικές της θητείες μέχρι το διεθνές σούσουρο για την προσπάθεια κατάληψης της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όλα χαρακτηρίζονται από τον πόθο της άμεσης (όχι μόνο οικονομικά έμμεσης) εξουσίας και της σχέσης αγάπης-μίσους με την Νέα Δημοκρατία.

 

Το ερώτημα βέβαια είναι, πώς είναι δυνατόν να έχει αποτύχει μέχρις στιγμής, σε μια χώρα όπου λόγω μεγέθους οι οικονομικές της δυνατότητες και γνωριμίες σημαίνουν πολλά, πάρα πολλά. Ο λόγος φαίνεται να έγκειται στην ελληνική ανθρωπαρέσκεια, στην φιλοδοξία να δοξασθεί το ίδιο το πρόσωπό της αποκτώντας προσωποπαγώς την όποια θέση, αντί μιας έμμεσης πρόσβασης στην εξουσία. Και επειδή είμαστε λαός που έχει θεοποιήσει επί τρισχιλιετία το σκώμμα και την ειρωνεία, η υπερπροβολή της και το πασίγνωστο των φιλοδοξιών καθιστούσε κάθε ευκαιρία ακατάλληλη.

 

Σωστά παρατηρεί το Antinews ότι επί Ελεύθερου Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν (περίπου ως "τιμωρία" στην ΝΔ) με ποσοστά... Τσαουσέσκου, συγκρίνοντάς τα με την εκλογική πραγματικότητα που ακολούθησε, καθώς και για τις μυστήριες εκδοτικές αδελφοποιήσεις. Όμως, τότε (σε αντίθεση με τώρα) δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ο "Τρίτος Πόλος" που θα αναλάμβανε την εξουσία. Το φούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως στόχο την αποδυνάμωση της ΝΔ ως πόλου, ώστε να μην ενδυναμωθεί κάτι υπάρχον αλλά να δημιουργηθεί νέο κόμμα με δυνατότητες μετεξέλιξης σε κόμμα εξουσίας. Κόμμα με τη σφραγίδα της Γιάννας ήδη από την αρχή.

 

Το 2008 γίνεται ήδη συζήτηση για τον νέο πόλο που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό, για την αναγκαιότητα αποστράτευσης του πολιτικού προσωπικού και λοιπά. Αν θυμάστε, γίνεται επίσης συζήτηση για "κόμμα επιχειρηματιών", καθώς και για "κόμμα Γιάννας".

 

Από το καλοκαίρι ξεκινούν διαδικτυακές διαδικασίες δημιουργίας νέου κόμματος λαϊκής βάσης και κατ' ουσίαν κεντροδεξιού χαρακτήρα, με κυρίαρχη γραμμή τα αιτήματα της "ριζικής πολιτικής μεταρρύθμισης" και της πολιτικής με πολίτες, όχι πολιτικούς. Φανερός νονός του εγχειρήματος ήδη από την αρχή είναι ο συνεργάτης της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης. Οι "διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος" διαρκούν μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε ιδρύεται το κόμμα "Δημοκρατικοί". Εχέγγυά του η πλήρης απουσία επαγγελματιών πολιτικών, η παρουσία πραγματικών ενεργών πολιτών και οι αρκετά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, ελκυστικά στους ψηφοφόρους στοιχεία τα οποία προσπάθησε προσφάτως να αναπαραγάγει ο Θάνος Τζήμερος, με περιορισμένη επιτυχία. Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης είναι πανταχού παρών και ταυτοχρόνως αόρατος: ενώ καθοδηγεί και αναφέρεται σε όλα τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ σχετικά με το κόμμα (κόμμα μόλις ιδρυθέν, από ανώνυμους πολίτες, αλλά με αναφορές και δημοσιεύματα στον Ελεύθερο Τύπο, στην Καθημερινή και στην Ελευθεροτυπία), δεν καταλαμβάνει απολύτως καμία θέση, ούτε του προέδρου ούτε στο κεντρικό συμβούλιο του κόμματος.

 

Εδώ όμως αρχίζει το ενδιαφέρον: στο ευρωψηφοδέλτιο για το 2009 του "νέου κόμματος των ενεργών πολιτών" σύμφωνα με το δημοσίευμα, τίθεται πρώτος ο Αντώνης Παπαγιαννίδης. Χωρίς να έχει διαφανεί οποιαδήποτε σοβαρή "ρήξη σχέσεων" με την Γιάννα. Και χωρίς να συμπεριλαμβάνεται καν στο ευρωψηφοδέλτιο ο αχυρένιος πρόεδρος του κόμματος. Ως εκ τούτου, στην περίπτωση που πετύχαινε το κόμμα είσοδο στην Ευρωβουλή (κάτι όχι απίθανο στις πολιτικές συνθήκες του 2009, αν συνέδραμε ασύλληπτο αβαντάρισμα του "νέου σοβαρού κόμματος των ενεργών πολιτών" από συγκεκριμένα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό πριν τις ευρωεκλογές), θα εκλέγετο μόνον ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, στον οποίο (ως μόνον αιρετό) κατ' ουσίαν θα ανήκε ο, πετυχημένος πλέον, πολιτικός σχηματισμός. Με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή να ταυτίζεται με το κόμμα, οι "ενεργοί πολίτες" θα μπορούσαν φυσικά να κάνουν στην μπάντα για να μπουν τα "μεγάλα παιδιά" στην... νέα ελπίδα για τον τόπο:  πετυχημένοι επιχειρηματίες - ενεργοί πολίτες, και σύντομα ή λιγότερο σύντομα η άφθαρτη και πετυχημένη Γιάννα.

 

Υπήρχε αυτό το σχέδιο; Δεν υπήρχε; Πάντως λίγο μετά ναυαγεί ο "Ελεύθερος Τύπος" και το "σύστημα Γιάννα" σε ένα σύμπλεγμα επιχειρηματικών ατυχιών και προβλημάτων προσωπικής φύσεως, με ταυτόχρονη όλως τυχαίως την απόφαση να μην κατεβεί καν στις ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Παπαγιαννίδη. Ο Παπαγιαννίδης φεύγει, συμπαρασύρει το ενδεχόμενο προβολής και υποστήριξης, και χωρίς αυτά οι Δημοκρατικοί κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές λαμβάνοντας 0,1%, εξευτελισμό που στοιχηματίζω ότι αποκλείεται να σκόπευε να υποστεί ο Παπαγιαννίδης και άλλοι- πρέπει να είχε βάσιμους λόγους να πιστεύει σε άλλα ποσοστά.

 

Όμως, ο ακούραστος φιλόδοξος άνθρωπος δεν το βάζει κάτω. Λίγους μήνες πριν αρχίσει να λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ... υπερατλαντικά μαθήματα αντισυστημικής κεντρο-ποίησης, με την ευγενική δαπάνη της Γιάννας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας", κυκλοφορεί η φήμη για την εκπληκτική ειλικρίνεια της συριζαϊκής αντισυστημικότητας του Υιού. Λόγω ιδεολογίας φυσικά, δεν υπάρχει φυσικά ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων. Για να δημιουργείται κλίμα, για να δημιουργείται "ωραία ατμόσφαιρα";

 

Πάντως, για την Γιάννα, μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:  αφ'  ενός, βρέθηκε πολιτικός πόλος με ρεαλιστική προοπτική μεσοπρόθεσμης εξουσίας, ο οποίος αναζητά εναγωνίως σπόνσορες, συμβουλάτορες και συμμάχους για να μπορέσει να κυβερνήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει, και η Γιάννα χαίρεται που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει, ότι there is no such a thing as a free meal. Η Γιάννα αντιπροέδρευε σε κοτζάμ Harvard Government School,  τί ψυχή έχει η εκπαίδευση του Αλέξη Τσίπρα;

 

Αφ' ετέρου, ήρθε η ώρα να επιχειρηθεί με τον πιό ατιμωτικό τρόπο η τιμωρία του κόμματος που δεν αναγνώρισε σ΄ αυτήν όσα αυτοκρατορικά της άξιζαν. Με την νίκη της "αντισυστημικής Αριστεράς". Που, ευτυχώς, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι κάποια πράγματα χρειάζονται και γερούς σπόνσορες.

Γιώργος Κουτεντές

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/07/2012 09:45:12

  Η φωτό είναι από μπαλ μασκέ, ή έτσι την είδε πλέον η κυρία από την Ιεράπετρα;

  • Ανδρομέδα avatar
   Ανδρομέδα @ Strange Attractor 13/07/2012 10:43:44

   Είναι σύγχρονη τάση της μόδας, το δορυφορικό πιάτο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 13/07/2012 10:43:52

   Οχι ρε συ, ήθελε να πιάνει τα δορυφορικά κανάλια και μέσα στη λιμουζίνα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Strange Attractor 13/07/2012 16:13:31

   από τους γάμους του διαδόχου της Αγγλίας

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Strange Attractor 14/07/2012 01:11:14

   Xωρις πουρο;;; Απαραδεκτο !!!

 2. Sofie avatar
  Sofie 13/07/2012 10:01:57

  Lady Gianna παρακαλώ από εδώ και στο εξής

 3. no fear avatar
  no fear 13/07/2012 10:54:35

  Σε μιά ιστοριούλα, η μαμά βατραχίνα προσπαθώντας να μάθει στο βατραχάκι της να κοιμάται χωρίς γκρίνιες του λέει να κλείσει τα ματάκια του και να ονειρευτεί οτι θα ξυπνήσει πριγκήπισα.Φαίνεται οτι ορισμένα βατραχάκια το πίστεψαν τόσο πολύ και παρά το ότι μεγάλωσαν εξακολουθούν να έχουν τα ματάκια τους κλειστά.Αχ,βρε Θόδωρε,τί τραβάς και εσύ!
  Υ.Γ.Απορώ πώς διέλαθαν της προσοχής των φεμινιστικών οργανώσεων και άλλων αριστερών συνιστωσών τέτοιου είδους παραμύθια χωρίς όνομα και δεν αντιλαμβάνονται οτι αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος συμπαράστασης προς την δοκιμαζόμενη τάξη των απανταχού ευγενών και των συνοδοιπόρων τους.Να παρέμβουν πάραυτα.

  • Εύα avatar
   Εύα @ no fear 13/07/2012 11:39:38

   ...μμμ, ναι..δε γίνεται να τη βγάζεις με πούρο, σαμπάνια, χαβιάρι, σολομό..για όνομα..
   ΥΓ: Μήπως να φορούσε κι ο σύζυγος καπέλο..

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/07/2012 12:05:27

  Δείτε στο πρόσωπό της την ανυπαρξία αληθινής αστικής τάξης στην Ελλάδα. Λούμπεν επαρχιώτικη φιλοδοξία (κενοδοξία) αναμεμειγμένη με θράσος και πληροφορίες για αθέμιτες χρηματοδοτήσεις που ποτέ δεν διαψεύδονται ρητώς.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/07/2012 15:27:10

   Μέσα σε τρεις γραμμές, όλη την αλήθεια !!

 5. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/07/2012 13:27:56

  Προσπαθώ να φανταστώ τις αντιδράσεις των παλιών Δημοκρατικών (αυτών που προσπαθούσαν να αυτοοργανωθούν με ελάχιστες εισφορές μελών και χωρίς καμία απολύτως χορηγία) στο άκουσμα της είδησης ότι πίσω από την Κίνηση Πολιτών για τη Δημιουργία Νέου Κόμματος του 2008, μετέπειτα «Δημοκρατικούς», βρισκόταν η Γιάννα Αγγελοπούλου!

  Η υπόθεση Δημοκρατικοί έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της εξαιρετικής ανθρώπινης ποιότητας που στελέχωσε το εγχείρημα στις απαρχές του όσο και της ιδεολογικής του πλατφόρμας, και σίγουρα κάποια στιγμή θα ειπωθούν περισσότερα. Ο ρόλος του πρώην διευθυντή του Ελ. Τύπου ήταν περίπου όπως περιγράφεται στο κείμενο. Συμβουλευτικός και καθοδηγητικός, λειτουργούσε ως σύνδεσμος του πολιτικού φορέα με τα Μέσα, άνοιγε μεν δημοσιογραφικές πόρτες, χωρίς ποτέ όμως να είναι διατιθέμενος να λερωθεί και να υποστεί οποιαδήποτε φθορά (άλλωστε παρουσιαζόταν πάντοτε ως φίλος, ποτέ ως μέλος), αν και είναι βέβαιον ότι αποσκοπούσε σε πολιτικά οφέλη.

  Να προσθέσω ακόμα ότι το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τη ριζική πολιτική μεταρρύθμιση των Δημοκρατικών δεν την έδειξε ούτε ο Ελεύθερος Τύπος, ούτε η Καθημερινή ούτε η Ελευθεροτυπία. Η μεγαλύτερη προβολή και, από ένα σημείο και έπειτα, τακτική καθοδήγηση, προερχόταν από το Βήμα του κου Ψυχάρη, το οποίο ήδη από το 2008 είχε, και συνεχίζει να έχει στα σχέδιά του μέχρι και σήμερα, τη δημιουργία ενός συστημικού κεντρώου πολιτικού σχηματισμού.

 6. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 13/07/2012 13:32:36

  Ο Σύζυγος πάντως, ως πρακτικός επιχειρηματίας ο άνθρωπος, γνωρίζει καλώς ΠΙΟ ακριβώς τμήμα της πολυσχιδούς προσωπικότητας της Συζύγου του αγόρασε και πληρώνει χρηματοδοτώντας τα καπρίτσια της.
  Και όπως χαρακτηριστικά δείχνει η φωτογραφία, δεν το αφήνει από τα μάτια του...

 7. avanti avatar
  avanti 13/07/2012 13:41:17

  Καλά η Γιάννα τι ντύθηκε Αλίκη Βουγιουκλάκη? Α, μάλλον όχι, μήπως έδωσαν ξανά όρκους πίσης και αγάπης με τον σύζυγο και ντύθηκε νυφούλα?
  Ο σύζυγος όμως ντύθηκε τον εαυτό του ή μήπως όχι, κάτι σε λόρδος ας πούμε.....
  Και μετά αναρωτιέται ο κόσμος γιατί δεν πήγε ποτέ καλά η οικονομία στην Ελλάδα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.....

 8. mezapos avatar
  mezapos 13/07/2012 18:05:16

  Για κάτσετε ρε παιδιά, ο Παπαγιαννίδης ήταν (και πιθανώς, εξακολουθεί να είναι) κολλητός του Χρύσανθου του Λαζαρίδη. Κάθε τρείς και λίγο στη Βουκουρεστίου μαζί για καφέ τους έβλεπα. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Επίσης, ξεχνάτε ότι ο Χύσανθος ο Λαζαρίδης ήταν ένας εκ των βασικών αρθρογράφων στην Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας;

  • Factorx avatar
   Factorx @ mezapos 13/07/2012 19:15:46

   Κι εγώ τον γνώρισα μια φορά τον Παπαγιαννίδη και πρόσφατα αναδημοσίευσα και ένα άρθρο του, αν δεν κάνω λάθος. Λες να αλλοιθωρίζω προς ΣΥΡΙΖΑ;

   • alvita avatar
    alvita @ Factorx 13/07/2012 21:26:46

    Αμ, εσύ φάκτορα κι αν αλλοιθωρίζεις (ιστορικά) προς τα αριστερά. Ασχετο αν μας βγαίνεις απ΄τα δεξιά Χαχαχαχαχα

 9. Factorx avatar
  Factorx 13/07/2012 22:15:48

  Σωστή - ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι αροιστερά - ψευτοπασόκ είναι - χα χα χααααα

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Factorx 13/07/2012 23:44:12

   ...''ψευτο-πασοκ'' ....χαχα ευστοχο σχόλιο! (παντως ειναι μια χαρα η κ. Γιαννα για τα χρονακια της... Μακαρι κι η Ποπη να ειναι ετσι σε 10-12 χρονια...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.