#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2014 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαπλοκή στρώνει το χαλί της συγκυβέρνησηςΚαι ξαφνικά, αλλά όχι από το πουθενά, οι εφημερίδες ανακαλύπτουν τον Μεγάλο Συνασπισμό. Τη συμμαχία δηλαδή της Αριστεράς με τη Δεξιά για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης στην οποία πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Σαμαράς, δεν θα είναι ο Τσίπρας αλλά θα είναι κάποιος άλλος, άγνωστος ή γνωστός, ή πικραμένος, κατά τις επιθυμίες του Μητσοτάκαρου  . Κάποιος που πιθανόν για συγκεκριμένα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα προετοιμάζεται στο παρασκήνιο ώστε να είναι έτοιμος όταν τεθεί το θέμα, πριν ή μετά τις εκλογές.

Το πρώτο σενάριο έλεγε ότι η παρούσα βουλή θα μπορούσε να εκλέξει νέα κυβέρνηση χωρίς τον νυν πρωθυπουργό. Άλλος λέει να γίνει πρωθυπουργός ο κυρ Φώτης Κουβέλης, άλλος να γίνει κάποιος τεχνοκράτης, άλλος να γίνει κάποιος δικαστικός. Μέχρι και επιχειρηματία έχουν προτείνει ορισμένοι που θα ήθελαν έναν Έλληνα Μπερλουσκόνι στο Μαξίμου.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές στο antinews για τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης. Τον σιγοψιθυρίζει η ΔΗΜΑΡ, τον σιγοβράζει η Ντόρα η Εξερευνήτρια, τον συζητάνε στα πλούσια «φιλανθρωπικά» γκαλά που κάνουν διάφοροι επιχειρηματίες. Και προετοιμάζουν το έδαφος, στρώνουν το χαλί στους επίδοξους σωτήρες, «φτιάχνουν» το μυαλό του Έλληνα πολίτη να αποδεχθεί την πολιτική ανωμαλία σαν κάτι ομαλό.

Το δεύτερο σενάριο, πιθανότατα αν δεν τους βγει το πρώτο, είναι να πάμε σε εκλογές, κανένα κόμμα να μην πάρει την αυτοδυναμία και η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και να στήσουν μια κυβέρνηση σαν αυτή του «’89». Τότε βέβαια κυριαρχούσε η Δεξιά στα πολιτικά πράγματα και έπειτα από πολύ παρασκήνιο και συνεχείς κάλπες έγινε ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Σήμερα, αν επιβεβαιωθεί η έστω και οριακή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι στήνουν το σενάριο της συμμαχίας με τη ΝΔ, της εξεύρεσης ενός «πρόθυμου ηλίθιου» που θα γίνει πρωθυπουργός για 1-2 χρόνια και στη συνέχεια βλέπουμε. Διαβάστε τη δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής του Μπόμπολα που προετοιμάζει το έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ένα νέο κοινωνικό ρεύμα, που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των πολιτών και ζητά ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με τη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού Αριστεράς και Δεξιάς για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 58% των πολιτών τάσσεται υπέρ ενός ιστορικού συμβιβασμού ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς και της Δεξιάς και τη συγκρότηση ενιαίου κυβερνητικού μετώπου για την ανάταξη της οικονομίας. Μάλιστα η άποψη για μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό είναι ισχυρή σε όλο το κομματικό φάσμα».

Την άποψή μας για τις δημοσκοπήσεις την έχουμε γράψει πλείστες άλλες φορές, όμως, ή εμείς είμαστε άσχετοι και δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στον κόσμο – και έχει δίκιο ο Μπόμπολας- ή έχουμε να κάνουμε με καθαρή χειραγώγηση του ελληνικού λαού. Στρώνει το χαλί της συγκυβέρνησης η διαπλοκή, «χαλάει το μυαλό» του κόσμου γιατί τέτοιο ποσοστό αποδοχής σε μια σύμπραξη Δεξιάς – Αριστεράς δεν υπάρχει. Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι 6 στους 10 Έλληνες θέλουν τέτοια κυβέρνηση; Θα τρελαθούμε τελείως; Γιατί να μην κάνουνε τότε από τώρα υπουργό Δικαιοσύνης τον Παπασούρα και υπουργό Μετανάστευσης τον… Ρούντι Ρινάλντι για λύσουμε όλα τα προβλήματα; Ποιο αρρωστημένο μυαλό πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει και να αντέξει έστω και μια ημέρα μια τέτοια κυβέρνηση;

Και για να πάμε πίσω στο ιστορικό προηγούμενο της συμμαχίας Μητσοτάκη – Φλωράκη – Κύρκου, μήπως όλοι αυτοί που ετοιμάζουν τέτοια σενάρια να μας θυμίσουν τι έγινε εκείνη την εποχή; Πώς μοιράστηκε στη διαπλοκή όλη η μεγάλη μπίζνα. Έργα, Ζήμενς, Ιντρακόμ, όπλα, τηλεοπτικές συχνότητες, εξουσία; Μήπως τότε δεν δημιουργήθηκαν τα επιχειρηματικά «τζάκια» τα οποία μέχρι σήμερα κατακλέβουν τον ελληνικό λαό; Τι θέλουν λοιπόν οι ίδιοι που προωθούν τέτοια σενάρια; Άλλα εκατό χρόνια διαπλοκής και μοιρασιάς της πίτας μεταξύ τους;

Κι αν το δει κανείς, η σημερινή κατάσταση μοιάζει πολύ μ’ εκείνο το «’89». Πολιτική αναταραχή, κατακερματισμός των κομμάτων, διαφθορά, συνεχή σκάνδαλα να βγαίνουν στον αέρα, τα «γουνάκια» των δικαστών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, η Αριστερά να θέλει να το παίξει αρχιερέας της κάθαρσης και ο ελληνικός λαός να παρακολουθεί σαστισμένος.

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν. Όλο εκείνο το διαπλεκόμενο σύστημα πολιτικών – επιχειρηματιών προετοιμάζεται για τη νέα λεηλασία, η οποία πρέπει να έχει μια «ερμαφρόδιτη» και απολύτως εξαρτημένη κυβέρνηση. Θα το δούμε πολλές φορές το σενάριο στις εφημερίδες και τα κανάλια που στηρίζονται και πληρώνονται από επιχειρηματίες. Όμως, δεν πρέπει να αφήσει ο ελληνικός λαός να συμβεί το νέο colpo grosso. Να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο με κάθε τρόπο. Να αποκρούσει την ανάσταση του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού εξουσίας.

Κι αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλες θεσμικές τομές, σαν κι αυτές που λέγεται ότι σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την αποσύνδεση του ρόλου του υπουργού από εκείνου του βουλευτή και άλλα πολλά. Θα προλάβει; Ο καιρός θα δείξει ποιος θα κερδίσει το στοίχημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. θηραία avatar
  θηραία 27/01/2014 11:58:14

  "... η σημερινή κατάσταση μοιάζει πολύ μ’ εκείνο το «’89»...."

  Οπως τότε, έτσι και τώρα, πρωτοστατεί στη δολοπλοκία σε πολιτικό επίπεδο, η αγία οικογένεια τη συνδρομή του κοντού και των 58 (που δεν λένε να γίνουν ούτε καν 59) !!! Για δε, το ρόλο του Μπακογιάννη, ετοιμάζουν νεαρό κι άπειρο, φέρελπι, υπερφιλόδοξο, αστικοφέροντα γαμβρό... Ξεχνούν όμως, ότι υπάρχουν κι οι αναντικατάστατοι!

 2. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 27/01/2014 12:27:00

  Ο γελοίος νόμος περί ευθύνης υπουργών έπρεπε να είχε αλλάξει από το καλοκαίρι του 2012. Τι εμπόδιζε αλήθεια τότε την κυβέρνηση που είχε ισχυρή πλειοψηφία?

  • Κυνας avatar
   Κυνας @ Μωρίας εγκώμιον 27/01/2014 14:34:59

   Οι....."ευθυνες".

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Μωρίας εγκώμιον 27/01/2014 14:35:34

   Ότι μέρος της "ισχυρής πλειοψηφίας" είχε ένα θεματάκι ευθυνών ίσως?

  • Megaliora avatar
   Megaliora @ Μωρίας εγκώμιον 27/01/2014 14:40:32

   Υπήρχε και υπάρχει, πολύ ....χονδρός εμπόδιο.

 3. alex avatar
  alex 27/01/2014 12:35:02

  προσπαθεια δημιουργιας κλιματος για να εκβιαστει η κυβερνηση και για να δημιουργηθουν ή αναζωπυρωθουν ηγετικες φιλοδοξιες δελφινων που μπορει να χρησιμευσουν στην παρασιτικη οικονομικη ελιτ για τα μελλοντικα της σχεδια..

 4. Anti-νεος avatar
  Anti-νεος 27/01/2014 12:47:43

  Τι το παλεύουμε ρε παιδιά, είναι εμφανές ότι το σύστημα τα έχει βρει σκούρα. Το σύστημα που παλεύει με νύχια και δόντια να αρπάξει όσα μπορεί, το σύστημα που ονειρεύεται δραχμή.
  Και τα έχει βρεί σκούρα γιατί βλέπει ότι με Τσίπρα δεν μπορούν να περπατήσουν, απ την άλλη βλέπουν επίσης ότι δεν είναι του χεριού τους ο Σαμαράς για να τον κουλαντρίσουν, όποτε προσπαθούν να ρίξουν στην πολιτική αγορά το σχέδιο της συνεργασίας ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ -σχέδιο που λέει ο λόγος-, ως ύστατη προσπάθεια να ελέχξουν το παίγνιο.
  Ας τους πει κάποιος όμως ότι τσάμπα σκοτώνονται!!!
  Έχουν μπλέξει άσχημα με το Σαμαρά και θα το νιώσουν -ήδη έχουν αρχίσει να το νιώθουν- λίαν συντόμως.

 5. liberal queer avatar
  liberal queer 27/01/2014 13:29:44

  Μακάρι να συγκυβερνήσουν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεγάλος κρατισμός (απότοκος της σοσιαλμανίας του παλαιοκαραμανλισμού και του πασοκικού ιδεολογικού εισοδισμού στην νεοκαραμανλική περίοδο 2004-09) και η κοινωνική κλειστοφοβία της συντηρητικής παράταξης θα συναντήσουν τον ακόμα μεγαλύτερο κρατισμό και το αθέσμιτο κοινωνικό μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να καταστρέψουν πλήρως τη χώρα. Μακάρι να σχηματιστεί και ακόμα μεγαλύτερη συγκυβέρνηση με τους αρνητές του διαφωτισμού (ΑΝΕΛ), τους φονταμενταλιστές του Περισσού και τα ορφανά του πασοκισμού που αυτοαποκαλούνται "μεταρρυθμιστές", "κεντροαριστεροί", "ευρωπαϊστές" και άλλα τέτοια πρωταπριλιάτικα.
  Μετά την καταστροφή που θα επιφέρουν οι παραπάνω...σωτήρες, η πιθανότερη εξέλιξη είναι οι έλληνες να έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας πραγματικά φιλελεύθερης ελλάδας που θα πρέπει τάχιστα να θέσει τις βάσεις για μια ανοιχτή οικονομία και κοινωνία ή τη ναζιστική ΧΑ, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πιο εύκολα μπορούν να κυβερνήσουν την ελλάδα νεοναζί δολοφόνοι παρά φιλελεύθεροι.

  • Petra avatar
   Petra @ liberal queer 27/01/2014 16:49:26

   ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

 6. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/01/2014 13:39:09

  αρκεί να κάνει και λίγη εσωτερική φασίνα..

 7. Megaliora avatar
  Megaliora 27/01/2014 14:06:36

  Οι ''σωτήρες'' πολλαπλασιάζονται, οι ...επαναστατικές προτάσεις πληθαίνουν, η ...σωτηρία απομακρύνεται. Οι κλεφταράδες, οι μεγαλοαπατεώνες, οι συνεργοί, τρίβουν τα χέρια τους σχεδιάζοντας το ασφαλές τους μέλλον, με τα σάπια υλικά του παρελθόντος.... Υπολογίζουνε όμως χωρίς ΕΜΆΣ, που πια δεν δικαιούμαστε να παριστάνουμε ούτε τους αθώους, ούτε τους παραπλανημένους. Ας εισπράξει ο καθένας τους άμεσα αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις πράξεις του κι όχι με τα ψευτόλογα και τις προς αφελείς εκτοξευόμενες υποσχέσεις....

 8. NIKOΣ avatar
  NIKOΣ 27/01/2014 14:16:46

  "Και ξαφνικά, αλλά όχι από το πουθενά, οι εφημερίδες ανακαλύπτουν τον Μεγάλο Συνασπισμό. "

  Μόνες τους ανακάλυψαν οι εφημερίδες τον Μεγάλο Συνασπισμό, τα επιτελεία του Σαμαρά και του Τσίπρα δεν γνωρίζουν τίποτα?

  • Νίκη avatar
   Νίκη @ NIKOΣ 27/01/2014 14:50:43

   Πως δε γνωρίζουν , πως δε γνωρίζουν ;;; Και βέβαια γνωρίζουν και προετοιμάζονται. Τι τους πέρασες τίποτε μονολιθικούς με ξύλινη γλώσσα και ταμπού σαν τους κομμουνιστές ;

 9. Πλαστήρας avatar
  Πλαστήρας 27/01/2014 14:40:40

  Αυτό που κάνουν πως δεν βλέπουν, είναι ότι ουσιαστικά ο ''μεγάλος συνασπισμός''
  είναι συγκυβέρνηση με το πασοκ που απλώς άλλαξε χρώμα.
  Το πράσινο πασοκ έγινε ένα με το γρασίδι.
  Τη θέση του πήρε πλέον το νέο πασοκ που έχει διάφορες αποχρώσεις, αλλά τηρεί
  χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, τη στρατηγική του παλιού.
  Πως τα φέρνει η ζωή..
  Να εκτοπίζει ο Τσιπράκος κοτζάμ Βενιζέλο !

 10. giorgos avatar
  giorgos 27/01/2014 14:54:23

  Η μεθόδευση των ΜΜΕ είναι η ίδια που έγινε με τον Παπαδήμο. Τότε όμως τον ρόλο του λαγού τον έπαιξε ο Καρατζαφέρης τώρα τον έπαιξε ο Τατσόπουλος.
  Όλα αυτά τα είχε προβλέψει ένα χρόνο πριν ποιος??????

  • Petra avatar
   Petra @ giorgos 27/01/2014 16:53:58

   Ο Μιμίκος ο γιατρός;;;
   Όχι;
   Ο Παπαμιμίκος;
   Πάλι όχι;
   Ποιος;

 11. Μάρξανδρος avatar
  Μάρξανδρος 27/01/2014 15:02:36

  Συνεχίζεται η εκστρατεία κατά Μπακογιάννη, Μητσοτάκη και λοιπών φαντασμάτων οι οποίοι δεν σχετίζονται με τις λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές.

  Αποθέωση της υποκρισίας οι αναφορές σε "διαπλοκή" από όσους στήριξαν την επιλογή Σαμαρά για κάλυψη στον Βενιζέλο για τα υποβρύχια.

  Διαχείριση μιας αποτυχημένης διακυβέρνησης και της βέβαιης εκλογής συντριβής.

 12. Petra avatar
  Petra 27/01/2014 16:46:50

  Παίδες,

  όσο ο Σαμαράς έχει τον βαφτισιμιό του Ανδρέα (πήρε και το όνομά του!) και υιό ΔΟΛιου Σταύρου Ψυχάρη στο κόμμα του, ΔΕΝ πείθει η δήθεν αντιπαλότητα Σαμαρά στην διαπλοκή.

  Ο Πρετεντέρης και το Mega δεν είναι διαπλοκή; Τότε, γιατί υποστηρίζουν με τα 1000 Σαμαρά; Τους έπιασε το... πατριωτικό τους;

  Η επικοινωνιακή πολιτική Μαξίμου, την οποία κι εσείς στηλιτεύετε, συχνά πυκνά, τελευταία, είναι για να πείθει τους... ήδη ψημένους, ή τους βλάκες. ΟΜΩΣ, η Κρίση έχει κάνει τον κόσμο πιο έξυπνο, ή, τουλάχιστον, καχύποπτο. "Ψάχνεται", πια. Η παλαιού τύπου πολιτική επικοινωνία είναι για τα πανηγύρια...

 13. victoria (true) avatar
  victoria (true) 27/01/2014 18:59:28

  Αν ενδιαφερόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή τη χώρα, θα μπορούσαν να είχαν συμφωνήσει με τη ΝΔ, αλλά και όλα τα κόμματα ίσως, πάνω σε κάποια -έστω λίγα βασικά- πράγματα, για την εθνική μας επιβίωση, πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο.
  Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να πιεστούν. Αυτό άλλωστε θα μπορούσε να γίνει επί της αρχής, δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση, ούτε εκλογές.

  Γιατί από την άλλη αυτό το πράγμα που η ΝΔ αναγκάζεται να κάνει πολιτική συζήτηση από μηδενική βάση και με τη μπάλα διαρκώς στην εξέδρα, δεν μπορεί να συνεχίζεται διαρκώς. Κι άλλες χώρες έχουν αριστερά αλλά δεν μιλούν σαν να μην κατάλαβαν τι έχει γίνει στην ΕΕ εδώ και 20, κοντά 30 χρόνια. Ούτε σαν να μην κατάλαβαν την ελληνική κατάσταση και να υπόσχονται ωραίους μισθούς κλπ.
  Όλα αυτά όμως δείχνουν πως δεν ενδιαφέρονται για τη χώρα, ούτε αυτοί, ούτε η διαπλοκή βέβαια (sic), αλλά για τη "συγκυβέρνηση", άρα ύποπτο το ξαφνικά αγαπησιάρικο κλίμα, δεν θα διαφωνήσουμε antinews.

  Σε ευρωπαϊκό επίπεδο όμως ετοιμάζεται -και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου- η δημιουργία συνεργασίας/ συνασπισμού μεταξύ των 2 μεγάλων ως τώρα παρατάξεων (Ευρ Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές) για να αντιμετωπίσουν από κοινού την πιθανή άνοδο των άκρων στην Ευρωβουλή: είτε ακροδεξιό, είτε ακροαριστερό άκρο!

 14. δημης avatar
  δημης 28/01/2014 01:57:41

  Πού το παράξενο;;;;;;
  Σε μία ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΙΔΙΩΤΙΚΗ )...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" ΤΗΣ;;;;;;;

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/01/2014 09:22:45

  Δεν αμφισβητώ την σοβαρότητα των φόβων του άρθρου και πολλών σχολιαστών.
  Να υπενθυμίσω μόνο ότι τον Ιστορικό Συμβιβασμό της Ιταλίας τέλειωσαν οι Ερυθρές Ταξιαρχίες.

 16. Διοφαντος avatar
  Διοφαντος 28/01/2014 09:48:42

  Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά σε σχέση με το 89 .....
  Το χρήμα ΔΕΝ ρέει άφθονο......
  Και επομένως τα τζάκια πρέπει να φάνε από μια πολύ μικρότερη πίτα...
  Και τότε όταν υπάρχουν πολλά πεινασμένα σκυλιά η πίτα δε φτάνει και
  αρχίζει ο αλληλοσπαραγμος...
  Ακομα και ο νικητης του σκυλοκαβγα δεν βγαινει αλλωβητος

 17. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 28/01/2014 12:53:38

  Καλώς την κι ας άργησε (Διαπλοκή των ΜΜΕ)

  Την θυμηθήκαμε βλέπω.

  Πως το είπε ο Φούντας εκείνο το επικό ....

  Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα ????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.