#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2011 07:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαπλοκή στηρίζει Παπαδήμο για τα σκουπίδια, τον τζόγο και την Ζήμενς

Κυβέρνηση για τα σκουπίδια, τον τζόγο, τους εργολάβους και την ΖήμενςΝομίζετε ότι ο τίτλος είναι υπερβολικός; Νομίζετε ότι ήταν μια ακόμα "δημοσιογραφική υπερβολή" όταν λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό της ...εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως γράφαμε για ... "κυβέρνηση Ξενοφώντα Παπαδήμου"; Διαβάστε τη συνέχεια και μετά το συζητάμε:

Τα χρυσοφόρα σκουπίδια

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάληψη από ιδιώτες της διαχείρισης των σκουπιδιών, μια μπίζνας πολλών δις ευρώ κάθε χρόνο. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, το έχει ανακοινώσει, οι χωροθετήσεις σε τέσσερα σημεία στην Αττική υπάρχουν, το πρόβλημα με την Κερατέα φαίνεται να λύνεται, οπότε το μόνο που μένει είναι να πάρουν θέση οι «μνηστήρες» της βρομιάς που αξίζει χρυσάφι.

Όπως όλα δείχνουν, στη μάχη των απορριμμάτων θα πάρουν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς και εγχωρίου επιχειρηματικού κατεστημένου. Αυτού που έχει συνηθίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις ή να επιβάλει σχήματα που το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μοιράσουν την πίτα. Ακριβώς όπως έγινε πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια με την "οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα" που μοίρασε στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες και θεσμοποίησε την διαπλοκή.

Από τα ονόματα που ενδιαφέρονται για τα σκουπίδια καταλαβαίνει κανείς και γιατί κάποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία μόλις κάνει τη δουλειά της (τη μοιρασιά εννοείται) θα φάει μεγάλη κλωτσιά από τους νταβατζήδες και τους εθνικούς προμηθευτές.

Αυτός που φυσικά παίζει δυνατά είναι ο όμιλος Μπόμπολα μέσω της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ η οποία έχει εμπειρία στη διαχείριση των σκουπιδιών και έχει και τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Μη σας πω ότι παίζει εν ου παικτοίς και δεν είναι καθόλου τυχαία η άνευ όρων στήριξη στον Παπαδήμο από τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης.

Αλλά στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και ο Σ. Κόκαλης, πανταχού παρών σε όλες τις μεγάλες δουλειές του δημοσίου. Η Ιντρακάτ φαίνεται να προωθεί τη δική της πρόταση σε συνεργασία με τη γαλλική Suez Environnement. Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε μια ακόμη συνεργασία των δύο επιχειρηματιών μετά από αυτή για την απόκτηση του Κρατικού Λαχείου η οποία πιθανότατα να επεκταθεί και στον ΟΠΑΠ. Μπόμπολας και Κόκκαλης φαίνεται να τα έχουν βρει σε πολλά σημεία ενώ και η γαλλική εταιρεία έχει δοσοληψίες με τον όμιλο Μπόμπολα για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ.

Κατά τα λοιπά, στους μεγάλους παίκτες των απορριμμάτων θα πρέπει να υπολογιστούν ο Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ, που έχει φτιάξει τη θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα - και την στηρίζει το γνωστό παραπαίον συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.

Επίσης, ο όμιλος Λάτση αλλά και ο όμιλος Λασκαρίδη μέσω της εταιρείας Μεσόγειος που κάνει τα έργα στην Κερατέα.

Καύση, αποξήρανση, θερμική επεξεργασία, παραγωγή ενέργειας από βιομάζα; Ότι κι αν επιλεγεί, τα εργοστάσια που θα φτιαχτούν θα δώσουν τεράστια κέρδη στους διαχειριστές τους. Παράλληλα, θα ανοίξει ο δρόμος και για την ιδιωτικοποίηση της συλλογής των σκουπιδιών η οποία τώρα γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Και πριν προχωρήσουμε παρακάτω ένα αφελές ερώτημα: από τους "νεοφιλελεύθερους" της ΝΔ που έχουν ερωτευθεί τον Παπαδήμο, ενδιαφέρεται κανείς ιδιαιτέρως για τα σκουπίδια;

 

[caption id="attachment_140418" align="alignnone" width="600" caption="Οικουμενική Ζολώτα: "Για τον γιό του Πέτρου" (Κόκκαλη) που είχε πει και ο Χαρίλαος"][/caption]

 

Τζόγος - ΟΠΑΠ

Αν κανείς διαβάσει πίσω από τις συναντήσεις, τα ταξίδια, τις κουβέντες και τα «χτυπήματα» θα αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό ο τζόγος αποτελεί το φιλέτο που όλοι θέλουν να πάρουν. Η κυβέρνηση Ξενοφώντα… Παπαδήμου θα μοιράσει πολλά και ο τζόγος είναι ένα από αυτά. Άλλωστε αυτό δεν κάνουν οι κυβερνήσεις… ειδικού σκοπού;

Η μητέρα των «μαχών» μεταξύ διεθνών και ελληνικών συμφερόντων αφορά την ιδιωτικοποίηση των Λαχείων ( Λαϊκό, Εθνικό, Πρωτοχρονιάτικο, Ξυστό» ). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ΟΠΑΠ, Intralot και η ιταλική Lottomatica (που εκπροσωπείται από τον κ. Μπόμπολα) θα κατέβουν μαζί σε ένα πολύ ισχυρό σχήμα για να διεκδικήσουν τα λαχεία. Έκπληξη θα μπορούσε να πει κανείς αν θυμηθεί τις αλληλοκατηγορίες, αλλά οι μπίζνες είναι πάνω από όλα. Μάλιστα, λέγεται ότι στο σχήμα θα μπει και η αμερικανική Scientific, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους λαχείων στον κόσμο. Άλλοι παίκτες που θέλουν τα λαχεία είναι η καναδική Pollard, η Βρετανική Camelot, η Αυστραλιανή Τaytt, η Αustrian Lottery, η Ιταλική SISAL που ελέγχει το Apax.

Ακολουθούν οι διαγωνισμοί για τα 16.500 και 18.500 μηχανήματα – φρουτάκια για τα οποία ακούγονται ως μνηστήρες πάλι INTRALOT, η Lottomatica αλλά και επιχειρηματίες όπως ο Κοπελούζος, ο Μελισανίδης, ο Κοντομηνάς κ.λπ. Τα λεφτά είναι πολλά, πάνω από 800 εκατ. για τους δύο αυτούς διαγωνισμούς ενώ θα ακολουθήσει και το πακέτο πώλησης των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατέχει το δημόσιο.

Ζήμενς

Μετά τις Γιορτές θα έρθει στη Βουλή η σύμβαση για τη Siemens με την οποία θα ξεμπλοκάρει το θέμα των επτά νέων σταθμών του Μετρό της Αθήνας. «Είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας» έχει τονίσει ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.

Έως τα μέσα του 2012 αναμένεται η λειτουργία επτά νέων σταθμών του Μετρό, οι οποίοι κατασκευαστικά είναι έτοιμοι, αλλά δεν λειτουργούν επειδή κανείς δεν τολμούσε να βάλει την υπογραφή του. Τώρα όμως που θα υπάρχει "εθνική στήριξη" θα ξεκολλήσουν και τα στυλό. Πρόκειται για τους σταθμούς Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι στη γραμμή 1 του Μετρό της Αθήνας προς τα δυτικά προάστια και Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό στην γραμμή 2 του Μετρό προς τη νότια Αθήνα.

Πριν από μερικές ημέρες εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο λύθηκαν ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ δύο άλλα καυτά θέματα της διαπλοκής: Το πρώτο αφορούσε τον συμβιβασμό με τη Siemens και την εξουσιοδότηση στον Ευ. Βενιζέλο να κλείσει το ζήτημα με συμψηφισμό ώστε να προχωρήσουν και τα έργα του μετρό που έχουν παγώσει.

Το δεύτερο αφορούσε στα πέντε μεγάλα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης που έχουν κολλήσει λόγω απουσίας τραπεζικής χρηματοδότησης. Το σχέδιο για να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έχουν ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ και οι υπόλοιποι ξένοι εργολάβοι προβλέπει την παρέμβαση της ΕΤΕπ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών.

Λύνεται έτσι ένα διπλό πρόβλημα. Ικανοποιείται η Siemens και βολεύονται οι εργολάβοι. Κι όλα αυτά έχει αναλάβει να τα λύσει ο κ. Βενιζέλος και ενδεχομένως αυτή να είναι και η πραγματική αιτία των καυγάδων του με τον κ. Βορίδη και όχι τα ...διαζύγια (για να μην περνάνε για βλάκες, δηλαδή)

Εθνική ντροπή

[caption id="attachment_140420" align="alignnone" width="575" caption="Ο κ. Βορίδης, «την πέμπτη ημέρα κατά τας γραφάς» (από την ορκωμοσία του), δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου, συναντήθηκε στην πιο κλειστή ιδιωτική λέσχη, στην Αθηναϊκή Λέσχη, για γεύμα με τον εκδότη, εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΟΛ κ. Σταύρο Ψυχάρη. Ο τρίτος συνδαιτυμόνας ήταν υψηλόβαθμο δημοσιογραφικό στέλεχος του ΔΟΛ, σύμφωνα με επίσης παριστάμενα την ίδια ώρα μέλη της λέσχης τής (τέως) αριστοκρατίας. Δεν ξέρω τι άκουσαν οι γείτονες από τη συζήτηση Βορίδη – Ψυχάρη, όμως φαντάζομαι ότι ο εκδότης του «Βήματος» δεν καιγόταν για τους ταξιτζήδες και για τις μετατάξεις, ούτε για την ακροδεξιά ιδεολογική version που απασχολεί τον κ. Βορίδη.(Ελευθεροτυπία)"][/caption]

Για τον ντροπιαστικό συμβιβασμό με την Ζήμενς έχουμε γράψει κι άλλες φορές. Υπενθυμίζουμε καταρχήν ότι στην Αμερική η Siemens υποχρεώθηκε πρόσφατα να βγάλει από την τσέπη της $1.6 δις για να διευθετήσει τις κατηγορίες για   συστηματικές  δωροδοκίες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο για την εξασφάλιση  πολυπόθητων  συμβάσεων. Με άλλα λόγια βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά η Αμερικανοί και την αρμέγουν αλύπητα…..μπράβο τους

Εμείς στο Ελλάντα είμαστε ακόμα στην … επίκυψη

Και η Siemens εκεί που μας χρώσταγε μας ζητά τώρα και το βόδι.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέθεσαν στον Βενιζέλο να τον κάνει μέσω της …οικουμενικής οδού της κυβέρνησης Παπαδήμου. (Τα ίδια δεν γινόντουσαν και επί οικουμενικής Ζολώτα;).

Στην αρχή, επί Παμπούκη, είχαν σκεφθεί να δώσει «συμβιβαστικά» η Ζήμενς 100-150 εκατ. ευρώ «αποζημίωση» στο ελληνικό κράτος γα τα …100 εκατομμύρια που όπως υπολογίζουν έδωσε η Ζήμενς σε μίζες στους πολιτικούς διαχρονικά.

Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει έτσι και κάνουν κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος λέει τώρα ότι θα πάει τον συμβιβασμό στα 200 – 250 εκατ. ευρώ, αλλά σιγά μην συμφωνήσουν οι Γερμανοί. Έτσι όπως μαθαίνουμε η Μέρκελ έδωσε εντολή να κινηθεί η Ζήμενς για να διεκδικήσει …. δικαστικά  αυτά που της χρωστάνε ελληνικά νοσοκομεία από εξοπλισμό που τους προμήθευσε (όλοι ξέρουμε με ποιες διαδικασίες). ‘Έτσι στο τέλος θα πούνε μας ζητάτε τόσα, σας ζητάμε τόσα πάρτε και …10 εκατομμυριάκια για την διαφορά.

Κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ..."Ξενοφών Παπαδήμος"

Έρχονται κι άλλα επεισόδια στο παιχνίδι της μοιρασιάς για τις μεγάλες business. Δεν ξέρουμε πόσα γνωρίζει ο κ. Παπαδήμος αλλά μάλλον θα πρέπει να προσέξει να μην γίνει …. Ξενοφών Παπαδήμος και η κυβέρνησή του μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη οικουμενική που μοίρασε την πίτα.

Ο υπουργός υποδομών κ. Βορίδης ευελπιστεί  επίσης ότι επί των ημερών του θα αρθεί το αδιέξοδο στους πέντε μεγά­λους αυτοκινητόδρομους και συγκεκριμένα την Ιονία Οδό, την Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», τον Ε-65 και την ΠΑΘΕ για το τμήμα από τη Μαλακάσα μέχρι το Κλειδί. Μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της ενεργοποίησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του «κουρέματος» της Ολυμπίας Οδού και του Ε-65 αναζητείται η τελική λύση. Επί της ουσίας όμως αυτό που πάει να γίνει είναι να υπάρξει τρικομματική ευλογία στους εθνικούς κατασκευαστές ώστε κανείς να μην φωνάζει στο μέλλον.

 

Τα άλλα μεγάλα ντηλ (στα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε προσεχώς) αφορούν:

- Την μοιρασιά της πίτας στην Ενέργεια, όπου πάλι η Γερμανία πιέζει να έχει την μερίδα του λεόντος

- Την τραπεζική μοιρασιά που είναι και το μεγαλύτερο ντηλ και εξηγεί και την ..πρωθυπουργία Παπαδήμου, ως πλέον ειδικού.

- Στις τηλεπικοινωνίες, οι τρεις εταιρίες κινητής (Cosmote, Vodafone, Wind) πιέζουν προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος για την αδειοδότηση των κεραιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 27/12/2011 07:52:54

  Απλή ερώτηση αφελούς πολίτη: αν αυτές οι μπίζνες(λαχεία, σκουπίδια, βιομάζα, ενέργεια) είναι τόσο κερδοφόρες όσο αναφέρει το άρθρο-και το πιστεύω γιατί να μην τις πάρει στα χέρια του το κράτος(όπως φαντάζομαι θα γίνεται κι αλλού) και να αποσείσει (σείω) από τις πλάτες του ελληνικού λαού ένα μεγάλο μέρος του επαχθούς χρέους;

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 27/12/2011 08:40:02

  Μια στιγμή. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει εξουσιοδότηση για τέτοια ντηλ. Για να περάσουν θα πρέπει να συμφωνήσει η ΝΔ πράγμα που δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει και δεν μπορεί να εκβιαστεί γι' αυτό με προσχήματα χρεοκοπίας και άλλα τέτοια . Κούρεμα, ψήφιση δανειακής σύμβασης και τέλος. Αν ο Μπόμπολας και ο Κόκαλης ξύνονται δεν μας ενδιαφέρει. Μια ωραία ανακοίνωση χρειάζεται από τον Μιχελάκη ότι τις δημόσιες συμβάσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ θα τα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση μετά από νωπή λαϊκή εντολή

 3. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 27/12/2011 08:53:38

  Μπόμπολας και Κόκκαλης θα πρέπει να αποκλειστούν έντεχνα από αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ( σκουπίδια) παράλληλα θα πρέπει να γίνουν με διαδικασίες ΣΔΙΤ ούτως ώστε να έχει μερίδιο η Τοπική αυτοδιοίκηση από τα οφέλη. Η εταιρεία που θα συσταθεί θα πρέπει να είναι ιδικού σκοπού και να μην έχει σχέση με τις άλλες εταιρείες του μειοδότη. Κάποια άλλα ονόματα που αναφέρονται έτσι και αλλιώς θα παίξουν διότι κάποιος θα πρέπει να υλοποιήσει αυτά τα έργα αλλά προς όφελος πάντα του φορολογούμενου!!! Ο αποκλεισμός Μπόμπολα, Κόκκαλη θα πρέπει να εφαρμοσθεί πλήρως για να υπάρξει ισορροπία στις δημόσιες προμήθειες. Το μοίρασμα της πίττας θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διασπορά για τη συμπίεση του κόστους και τον έλεγχο της διαφθοράς.

 4. MARIA avatar
  MARIA 27/12/2011 09:39:56

  ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ?
  Δεν είδατε τι μπάχαλο δημιούργησαν ακόμα και με το Νόμο για τα Αυθαίρετα;
  Αφού δεν τον είπαν «νομιμοποίηση» για να μην θιγεί το Σύνταγμα που οι ίδιοι έφτιαξαν…,
  αφού ο κόσμος ακούγοντας τακτοποίηση για 20 χρόνια δεν πηγαίνει…,
  αφού όσοι αποφασίσουν να πάνε να τακτοποιούσουν , τους έβαλαν τέτοια πρόστιμα, που να μην μπορούν να τα πληρώσουν…, έκαναν και κάτι άλλο!!!!
  Όσοι είναι ¨Ανυπάκουοι¨ και επιθυμούν πάρα ταύτα να δώσουν χρήματα στο Κράτος, δηλαδή να πληρώσουν και να νομιμοποιήσουν ( συγχωρήστε μου την έκφραση –τακτοποιήσουν για κάποια χρόνια ήθελα να πω), έφτιαξαν έτσι τους συντελεστές, μπερδεύοντας μετάξι τους όλη την νομοθεσία των 50 ετών, που κανείς , μα κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το πρόστιμο!!!!!, όταν επί Τρίτση ήταν μόνο ένας πολλαπλασιασμός ..!!!
  Σεμινάρια γίνονται!, για να μάθουν μηχανικοί και δικηγόροι να υπολογίζουν το πρόστιμο!!! και στο τέλος τσακώνονται και οι εισηγητές στα σεμινάρια!!, λόγω διαφορετικών απόψεων!!!
  Α! έβαλαν και κάτι κοπελίτσες στο Τ.Ε.Ε., να απαντούν στις εκατοντάδες χιλιάδες ερωτήσεις , όπως μπορούν και δίχως ευθύνη…, για πράγματα που αν κάποιος τα υποβάλει λάθος, κινδυνεύει να πάει φυλακή η να χάσει το πτυχίο του. ( Το ΤΕΕ ήταν πάντα υπερήφανο, αδέσμευτο , μπροστάρης και όχι υποτακτικό, κύριε κομματικέ Πρόεδρε του ΤΕΕ).
  Ρωτώ: Τα έχετε ξαναδεί όλα αυτά;
  Προχθές Τετάρτη βράδυ σε εκπομπή στη ΝΕΤ ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, είπε μεταξύ άλλων ότι … έχει αναπτυχτεί μια υπερβολική αντιμνημονιακή φλυαρία , την ώρα που η Ελλάδα περνά κρίσιμες στιγμές, κλπ κλπ .
  ο Νόμος που φτιάξατε κ. Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα .., δεν είναι στη σύνταξη του φλύαρος και ανεφάρμοστος; Δεν προξενεί τεράστια ζημία …σε κρίσιμες ώρες…, αφού οι πολίτες –όπως τα κάνατε- αδυνατούν να ¨τακτοποιήσουν¨ τις περιουσίες τους και το Κράτος να εισπράξει;
  Δεν είναι ένας νόμος, που μόνο αναταραχή δημιουργεί ,δίχως το Κράτος να εισπράττει τίποτα, όπως πριν εξήγησα;
  Δεν συμβάλλει και αυτός, στο να οδηγούμαστε με βεβαιότητα στη Χρεοκοπία;;;
  Πως συμβαίνει σε όποιο Υπουργείο σας στέλνει ο κ. Παπανδρέου , με τους νόμους που προωθείτε και με τον τρόπο που τους συντάσσετε, να έρχονται τα αντίθετα αποτελέσματα;
  Και για να μην είμαστε άδικοι , από τον πολύπλοκο και χαώδη υπολογισμό των προστίμων εξαιρούνται οι πισίνες !!!!
  Αυτές υπολογίζονται εύκολα 40 ή 80 ευρώ το τετραγωνικό!!! εεε κ. Υπουργέ?

 5. madprof avatar
  madprof 27/12/2011 10:05:07

  The game must be played, the show must go On!
  Βιώνουμε MegaΧουντοΣκαϊφασιστικές στιγμές με ΠασοκοΣαπιοκοιλιάδες αντύπατους-κηπουρογλείφτες, ΝΔ-ούληδ-ες,-ούλες-Τιποτοκατσαπλιάδες, Εφιαλτοκόρη, BerluΚαρατζαφιροκΟλόπαιδα και ΚουβεληΡουπεσοΜπιστηΨαριανολαμόγια στην πρώτη γραμμή!
  Ουαί τοις κομματοπολτοποιημένοις τε χρεοκοπημένοις τε πεινασμένοις τε κεκρετινισμένοις του ΧουντοΦασιστοΓιωργοΑντωνοΕφιαλταινοκορηΚαρατζαφυροΚουβεληκούνελοΠροτεκτοράτου!

  • Ignoramus avatar
   Ignoramus @ madprof 27/12/2011 10:11:21

   εσυ η κατι παιρνεις η εισαι εφραιμης φιλε μου

  • Berlousconication avatar
   Berlousconication @ madprof 27/12/2011 15:43:40

   :) +1
   Νομίζω πάντως με δυό λόγια, ότι η «μηδενική» εξουσία (έμποροι) έχει προσλάβει την πρώτη εξουσία, που έχει δέσει χειροπόδαρα τις άλλες δύο -που προβλέπει το Σύνταγμα, ενώ έχει αγοράσει την τέταρτη (τύπος).
   Σιγά μην τους αφήσουμε!

 6. καβουρας avatar
  καβουρας 27/12/2011 10:27:42

  δηλαδή δεν καταλαβαμε, θέλουμε η ΝΔ να κάνει τα deals , όχι ότι θα τα πάρουν πάλι οι ίδιοι. Μια από τα ίδια... κάτι από σεμνά και ταπεινά μου θυμίζει αυτή η ιστορία.

 7. Dark Blue avatar
  Dark Blue 27/12/2011 10:46:53

  Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια -
  Το αγαπημένο παιδικό τηλεοπτικό φαινόμενο γίνεται διαδραστικό θεατρικό δράμα-παραμύθι.

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 27/12/2011 11:15:27

  Εξαιρετική παρέμβαση, τεράστιε

  • factorx avatar
   factorx @ kakofonix 27/12/2011 13:35:23

   Μερσί

 9. ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ avatar
  ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 27/12/2011 11:43:11

  Η διαπλοκή στηρίζει την κυβέρνηση αυτή γιατί δεν έχει την λαική νομιμοποίηση.
  Η διαπλοκή στηρίζει την κυβέρνηση αυτή γιατί εκτός απο τα παραπάνω που ανέφερες αρθρογράφε , θέλει να έχει και τον έλεγχο σε θέματα ενέργειας και άμυνας ( εξοπλιστικά) και σε θέματα εξωτερικά.

 10. gio23 avatar
  gio23 27/12/2011 12:50:27

  Δεν ξεχνώ τίποτα και κανέναν.Θα βάλω και άλλους να πληρώσουν μαζί με εμένα.Όσα κι αν έβγαλαν θα ξεχρεώσουν.Βάζουν στοίχημα μερικοί που νομίζουν πως θα παραμυθιαστούμε ξανά?Δε ξέρουν τι τους περιμένει.

 11. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/12/2011 12:58:10

  Μπόμπολας, Κόκκαλης... τουλάχιστον στη νότια Ιταλία τους αποκαλούν με το όνομά τους: Καμόρα

  • juliet avatar
   juliet @ Τιγράνης 27/12/2011 13:26:35

   Συμπέρασμα :η ομάδα πετάει με τόσους καλούς παίχτες .Η μπάλα παιγνίδι στα πόδια τους.Ποιός θα αναχαιτήσει τις ορέσεις τους;Καημένη Ελλάδα, σε πουλάνε οι ευεργετηθέντες ,οι τίποτε που έγιναν εθνικοί εργολάβοι.
   Φίλε Τιγράνη,έχεις απόλυτο δίκιο ...Πιο πολύ εμπιστεύομαι τη Καμόρα από την ευγενική φάρα των εθνικών νταβατζίδων.

 12. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 27/12/2011 13:13:35

  Θαυμάστε δείγμα γραφής:

  “Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι σχέσεις Παπαδήμου - Σαμαρά θα είναι στο εξής τεταμένες. Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν, αλλά προς το παρόν ούτε ο Λ. Παπαδήμος φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί πριν ολοκληρώσει τη δουλειά που εκλήθη να κάνει ούτε ο Α. Σαμαράς φαίνεται έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι θα συνεχίσει να την αντιπολιτεύεται για να εξυπηρετήσει πολλαπλούς στόχους του. Μένει να δούμε πώς θα χειρίζεται ο πρωθυπουργός τα συνεχή «όχι» του αρχηγού της Ν.Δ., αλλά και πώς θα αντιδρούν τα άλλα κόμματα. Στο μεταξύ είναι αναγκαίο ο Λ. Παπαδήμος να ενισχύσει την οντότητα του εαυτού του και της κυβέρνησής του δημιουργώντας ένα μικρό πολιτικό επιτελείο, με καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Παντ. Καψή και με μία εμφάνιση εβδομαδιαίως του ιδίου (του πρωθυπουργού) στα μίντια, για να περιγράφει την πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται.
  Τους λογικούς πολίτες τους ενδιαφέρει απόλυτα να μην καταβαραθρωθεί η χώρα και όχι η διενέργεια εκλογών!”

  Α. Στάγκος, Καθημερινή, 24-12-11

  Καταργείστε τις εκλογές, μοιράστε την τράπουλα στους γνωστούς παίκτες, και εμείς (οι “διαμορφωτές”) εδώ είμαστε να φλομώσουμε το πόπολο στον φόβο και στο ψέμα (συγγνώμη, “ενημέρωση” λέγεται στην πολιτικώς ορθή διάλεκτο).

  Αλλά αυτό που με έκανε να πέσω κάτω από σφοδρό γέλωτα είναι η αμίμητη έκφραση: “Ο Λ. Παπαδήμος να ενισχύσει την οντότητα του εαυτού του...”, χα-χααα!

 13. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/12/2011 13:45:30

  "να ενισχύσει την οντότητα του εαυτού του"

  Μίλα μου τα ελληνικά σου να σου πω όχι μόνο ποιος είσαι αλλά και τι ψηφίζεις. Αλάνθαστο κριτήριο το γλωσσικό, λογική αρπαχτής ακόμα και στον τρόπο που μιλάνε.

  Παρεμπιπτόντως, η φράση θα μπορούσε άνετα να κοσμεί ποιητική συλλογή του Βέλτσου.

 14. hdgr avatar
  hdgr 27/12/2011 14:06:43

  Για όλα αυτά , που γνωρίζουν και οι πέτρες , τι θα πράξει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς ;
  Επίσης τα κόμματα της αριστεράς; Να μην ξεχνιόμαστε , στην "μοιρασιά" του Ξενοφώντα , συμμετείχαν και αυτά.
  Κάποιο πουλάκι , όχι τυχαίο , είχε πει ότι οι μίζες τότε ήταν ανάλογες της εκλογικής δύναμης των ...οικουμενικών.

 15. George avatar
  George 27/12/2011 14:34:17

  Πολύ καλή ανάρτηση. Έβαλε σε μια τάξη τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Παπαδήμου.
  Προτείνω στις εκλογές να ξεχάσουμε τα κόμματα και να ψηφίσουμε κατευθείαν για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Ποιός θέλουμε να πάρει τη δουλειά με τα σκουπίδια; Το τζόγο; Τις επεκτάσεις του μετρό; Τι θέλουμε να γίνει με τη Siemens; Που θα δώσουμε τα οδικά έργα; Τι θέλουμε να γίνει με τις τράπεζες;

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 27/12/2011 15:03:49

  Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΤΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΓΚΑΡΑΖΙΩΤΗ Η ΓΑΡΑΤΖΙΩΤΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΛΑΒΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ. ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΠΟΥΡΟΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.ΠΟΛΥ ΣΑΠΙΛΑ ΜΑΓΚΕΣ.ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΥ-ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ.

 17. Προφήτης avatar
  Προφήτης 27/12/2011 21:04:23

  Η ανάρτηση, από τις πλέον ενδελεχείς στην ιστορία του antinews, "ανοίγει τα μάτια" και σε τυφλούς για να αντιληφθούν το πολιτικό τοπίο.
  Έτσι όμως, λες και συγκρούεται με την αμέσως επόμενη, "ο Σαμαράς πρωθυπουργός πριν το Πάσχα".
  Γιατί η παρούσα (ανάρτηση) θέτει το ερώτημα :
  τι οφείλει να ματαιώσει μια πρωθυπουργία Σαμαρά πριν το Πάσχα.
  Αν δεν τα ματαιώσει, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;;;...
  Δεν απέχει τόσο η εμπειρία από την κατάληξη Καραμανλή για να μην υπάρχει μνήμη από τις αναμενόμενες ενέργειες των νταβατζήδων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.