#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2010 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαπλοκή προσπαθεί να ελέγξει το παιχνίδιΠριν από χρόνια, στον περίφημο Μπαϊρακτάρη, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε κηρύξει -στα λόγια όπως αποδείχθηκε- πόλεμο στους νταβατζήδες. Ηταν ένα μήνυμα του τότε ισχυρού πολιτικού άνδρα ο οποίος τελικά δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, υπέκυψε στα διαπλεκόμενα, συμβιβάστηκε μ' αυτά και κυβέρνησε μαζί τους.

Ερχόμενος στην εξουσία ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να το παίξει “ελεύθερος”, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς πολλές επαφές με τους νταβατζήδες όλων των κλάδων. Εχοντας ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με την αντιπολίτευση να βρίσκεται ακόμη και φάση ανασυγκρότησης, προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του χωρίς να κοιτάζει τι κάνουν και τι λένε οι επιχειρηματίες.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη: Όπως εξηγούμε στο Να γιατί θα γίνουν πρόωρες εκλογές και εξηγούμε στο μειώνουν το εργατικό κόστος με πρόσχημα το Μνημόνιο η προσαρμογή στο Μνημόνιο έγινε πιο αντιλαϊκή και πιο αντεργατική με σκοπό να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των οποίων ο στόχος είναι η αναδιανομή της πίτας στην χώρα.

Όσο, όμως, η κρίση βαθαίνει τόσο ο πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ έχουν ανάγκη τη διαπλοκή, ειδικά αυτή που σχετίζεται και με τα media. Έτσι, μετά τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Μπόμπολα (http://www.antinews.gr/?p=70100) και την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης απο τότε, είναι εμφανής μια διαφοροποίηση.

Η κυβέρνηση, μη αντέχοντας τις ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν αποκλείεται να πάει σε εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα, ίσως και προτού λήξει η προθεσμία των 18 μηνών για τις κάλπες με λίστα. Τότε τα σενάρια είναι πολλά και ξεκινούν από μια συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος μέχρι πολυκομματικές κυβερνήσεις, ή όπως τις λένε εύσχημα “κυβερνήσεις εθνικής ενότητας”.

Τα διαπλεκόμενα θα ήθελαν από τώρα να ελέγξουν το παιχνίδι καθώς τα λεφτά είναι πολλά. Ενέργεια, δημόσια έργα, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, τζόγος και ΕΣΠΑ που προορίζεται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, είναι ορισμένοι κλάδοι που τα επόμενα χρόνια θα έχουν πολύ ψωμί και θα αποτελέσουν το μήλον της έριδος.

Κάποιες πληροφορίες, λοιπόν, κάνουν λόγο για διπλό παιχνίδι των νταβατζήδων με σκοπό να καρπωθούν τα δισεκατομμύρια που θα έλθουν σύντομα σε διάφορα projects.

Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για προσέγγιση με την κυβέρνηση, στήριξη όπου χρειάζεται μέχρις ότου να αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου να μοιράσει την πίτα, σε μερικούς φυσικά να δώσει τα μεγάλα κομμάτια.

Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για “εκβιαστικά” διλήμματα προς τον Γ. Παπανδρέου του στυλ “ή δίνεις έργα και ανοίγεις τις κάνουλες ή σε σέρνουμε σε πρόωρες εκλογές, σε θάβουμε και πάμε για άλλα”. Γι' αυτό και θα πληθαίνουν οι τροχιοδεικτικές βολές τις επόμενες ημέρες, όπως για παράδειγμα αυτή που έριξε το Πρώτο Θέμα κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου τον οποίο στην ουσία του διαμύνησε “τελείωνε” και σύντομα.

Είπαμε, τα λεφτά είναι πολλά και η διαπλοκή έχει αρχίσει να εκνευρίζεται με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα.

Στις κατασκευές τα έργα έχουν κολλήσει και οι διαγωνισμοί καθυστερούν. Πάντως, σύντομα αναμένεται να ξεμπλοκάρουν έργα όπως οι επεκτάσεις της Αττικής οδού, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το τραμ και οι επεκτάσεις του μετρό, αυτοκινητόδρομοι κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι την Παρασκευή κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο οφείλει να ξεπληρώνει τους εργολάβους ενός έργου μέχρι του σημείου που έχουν προχωρήσει, σε περίπτωση που υπάρχουν καθυστερήσεις με υπαιτιότητα της πολιτείας (π.χ. γιατί δεν έκανε απαλλοτριώσεις).

Στην ενέργεια, καραδοκούν όλοι οι μεγάλοι (Μπόμπολας, Περιστέρης, Μυτιληναίος, Κοπελούζος κ.λπ.) για να κερδίσουν ότι μπορούν από τα ιμάτια της ΔΕΗ που οσονούπω θα διαμοιράσει η κυβέρνηση.

Στην αξιοποίηση της δημόσιας κρατικής περιουσίας θα γίνει μεγάλο παιχνίδι αφού τα τεράστια χρέη της Ελλάδας και οι εντολές της τρόικας αναγκάζουν την κυβέρνηση να βγάλει στο σφυρί ή να παραχωρήσει με μακροχρόνιες συμβάσεις, σημαντικά ακίνητα – φιλέτα.

Στην τεχνολογία και τα λεφτά του ΕΣΠΑ, δεν περνά απαρατήρητη μια προσπάθεια να καρπωθούν ορισμένοι μεγαλοεκδότες  το μεγαλύτερο κομμάτι ενός προγράμματος άνω των 20 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρόγραμμα Digi-content για ενίσχυση της τεχνολογίας στα ΜΜΕ.

Όλα αυτά κι άλλα πολλά απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις τις οποίες δεν μπορεί να πάρει καμιά αδύναμη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Γι' αυτό πιο πιθανό είναι το σενάριο που “διαπλέκουν' οι διαπλεκόμενοι και το οποίο θα προβλέπει δήθεν συναινέσεις αλλά με στόχο να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 01/12/2010 18:44:58

  Ενδιαφέρον. Κι αυτό ακόμη είναι οικτρή επανάληψη της πορείας του Καραμανλή. Που προς το τέλος ζήτησε και περίπου συγγνώμη από το Σημίτη που τον αποκάλεσε αρχιερέα της διαπλοκής...

  Να δούμε αν έχει πάτο η γελοιότητα.

 2. zackii avatar
  zackii 01/12/2010 18:47:03

  Σίγουρα οι διαπλεκόμενοι θα πάρουν ότι θέλουν. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο όπως πάντα. Όταν πχ πάρουν τα ορυχεία της ΔΕΗ που όποιος τα ελέγχει ουσιστικά ελέγχει την παραγωγή ρεύματος εκει να δείτε αυξήσεις στο ρεύμα. Όταν έρθουν 2-3 μεγάλες εταιρείες μεταφορών και σκοτώσουν τους μικρομεσαίες ιδιοκτήτες φορτηγών εκεί θα δείτε τι σημαίνει αύξηση των μεταφορικών και ακολούθως βέβαια της τιμής των προιόντων.

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 01/12/2010 18:50:40

  Καλό το παραμύθι με τις εκλογές αλλά δεν παίζουν με τίποτα.
  Το πασοκ ξέρει να κυβερνά και άσχετα με την ανεπάρκεια του ΓΑΠ, έχει ριζώσει για τα καλά.
  Οι νταβατζήδες πάντα καταφέρνουν να συνεργαστούν με το πασοκ γιατί αυτοί το στήσαν το μαγαζί άλλωστε(Κόκαλης ,Μπόμπολας,κτλ).Πόσο μάλλον τώρα που τα λεφτά είναι πολλά.
  Πάντως για την εξαγορά πάντα χρειάζονται δύο:πωλητης-αγοραστής.
  Στην περίπτωση μας λοιπόν πρεπει να εξετάσουμε και το θέμα από την πλευρά και των κακών πωλητών δηλαδή του πολιτικού συστήματος.Και λέω πολιτικό σύστημα γιατί και η ΝΔ είναι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων .Αν δηλαδή αρχίσουμε να μαλώνουμε για το ποιός θα ξεπουλήσει καλύτερα τότε είμαστε χαμένοι απο χέρι.

 4. hope avatar
  hope 01/12/2010 18:57:22

  Πολύ ωραίο άρθρο.

  • hope avatar
   hope @ hope 01/12/2010 19:20:39

   Ο Λαός με το μνημόνιο και οι διαπλεκόμενοι με τα λεφτά του λαού.

 5. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 01/12/2010 19:18:14

  "O Καραμανλής κυβέρνησε μαζί με τα ΜΜΕ"...
  Μαλιστα...
  Αυτό απο που προκύπτει;;
  Δεν υπήρξε λυσσαλέος πόλεμος στον Καραμανλή απ' την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του;;
  Δεν εφευρίσκονταν απ' τα ΜΜΕ φανταστικά σκάνδαλα, πχ Βατοπεδι, ομολογα, κουμπάροι, Ζαχόπουλος, κ.α.;;;
  Δεν θάβονταν το ίδιο διάστημα τα πράσινα σκάνδαλα που προσπαθούσε να ελέγξει η ΝΔ, πχ. εξοπλισμοί, χρηματιστηριο, η εμπλοκη κορυφαιων πασοκων στη ζιμενς;;
  Δεν πανυγηριζαν ολα τα ΜΜΕ για τις φωτιες του 2007, και δεν εξεφραζαν μετα φωναχτα τη λύπη τους που δεν αλλαξε το τελικο εκλογικο αποτελεσμα;;

  • mike avatar
   mike @ o aneksartitos 01/12/2010 20:59:43

   100%++++++++++++++

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ o aneksartitos 01/12/2010 22:55:49

   Έτσι είναι, Φάκτωρα, να προσέχουμε τι λέμε. Άλλο τα λάθη του Καραμανλή και άλλο ο πόλεμος των νταβατζήδων εργολάβων των ΜΜΕ που τον πολέμησαν ανελέητα.

 6. ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ avatar
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 01/12/2010 19:34:07

  HOPE YOU SAID IT!

 7. lampros avatar
  lampros 01/12/2010 20:13:43

  Ερχόμενος στην εξουσία ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να το παίξει “ελεύθερος”, χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς πολλές επαφές με τους νταβατζήδες όλων των κλάδων. Εχοντας ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με την αντιπολίτευση να βρίσκεται ακόμη και φάση ανασυγκρότησης, προσπάθησε να παίξει το παιχνίδι του χωρίς να κοιτάζει τι κάνουν και τι λένε οι επιχειρηματίες.

  Τι λέτε ρε παίδες;

  Από την πρώτη μέρα το παιχνίδι της διαπλοκής έπαιζε. Το Τ+10 πότε πέρασε, επί φούφουτου; Και όχι μόνο της εγχώριας διαπλοκής, των ψιλικατζήδων εργολάβων δηλαδή, αλλά των κορακιών του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, μιλάμε για χοντρά λεφτά.

  Να θυμήσω ότι οι προηγούμενες μεγαλο-διαπλοκές του ΠΑΣΟΚ ήταν το χρηματιστήριο (ΠΟΛΛΛΑΑΑΑ ΛΕΦΤΑ) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ΤΡΕΛΟ ΧΡΗΜΑ).

  Μπροστά σε όλα αυτά τα τεράστια ―το ΔΝΤ σημαίνει ας πούμε, τέλος η χώρα― , ορισμένοι γράφουν με δέος για το DVD του Ζαχόπουλου, τα οικόπεδα του βατοπεδίου, και τον πακιστανό του Μαγγίνα (αν θυμάμαι καλά). Τέτοια σκάνδαλα ολκής... Καλά που δεν προσάπτουν στην ΝΔ και την μεταγραφή του παιδιού του Τσιτουρίδη ακόμα...

 8. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 01/12/2010 20:23:31

  Στον κοινοβουλευτισμό, η κυβέρνηση που εκλέγει ο λαός στις εκλογές, δεν κυβερνά. Διαχειρίζεται απλώς τα ζητήματα. Ενας απλός διαχειριστής.

  Οι επιλογές της κυβέρνησης σε αυτή την διαχείριση είναι περιορισμένες. Οχι τόσο από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η κυβέρνηση μπορεί να επιστρατεύσει συνταγματολόγους που θα ερμηνεύσουν το Σύνταγμα κατά τα συμφέροντά της. Στο παρελθόν το πρόσφατο, αλλά και το πιο μακρινό, θα βρει κανείς στην ελληνική ιστορία πλείστα όσα επεισόδια όπου το Σύνταγμα έγινε λάστιχο. Πάντα με την “επιστημονική” συμβολή και την σοφή γνωμοδότηση έγκριτων συνταγματολόγων.

  Το ρεπερτόριο των επιλογών που έχει μια κυβέρνηση στον κοινοβουλευτισμό, ως διαχειριστής, περιορίζεται και υποτάσσεται στην θέληση των εξω-θεσμικών κέντρων για λογαριασμό των οποίων η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία της. Λιγώτερο ή περισσότερο κάθε κυβέρνηση στον κοινοβουλευτισμό έχει “υπογράψει” γραμμάτια. Αλλιώς δεν θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσε εν ολίγοις να σταθεί στην εξουσία περισσότερο από μερικές εβδομάδες.

  Με τα εξω-θεσμικά κέντρα και τα πρόσωπα αυτά, οι κορυφαίοι της κυβέρνησης, και της πολιτικής εξουσίας γενικά, κάνουν συχνά και προσωπικές συμφωνίες. Διάφορες συμφωνίες. Ολες αυτές οι συμφωνίες και τα γραμμάτια πρέπει μετά να εξαργυρωθούν κατά την διάρκεια της άσκησης της εξουσίας.

  Ουσιαστικά η πραγματική εξουσία είναι στα χέρια προσώπων που δεν είναι ευρέως γνωστά. Ετσι η κυβέρνηση υποδύεται πως κυβερνά. Πως έχει πρόγραμμα να εφαρμόσει. Ενώ το μόνο που έχει να εφαρμόσει είναι η θέληση και τα συμφέροντα των ελεγκτών της.

  Αν όμως η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις συμφωνίες της με τα εξω-θεσμικά κέντρα αυτά, θα την βρουν πολλές συμφορές. Και την κυβέρνηση αλλά και την χώρα την ίδια καμμιά φορά. Από πυρκαγιές απ’ άκρου εις άκρον μέχρι ναυτικούς αποκλεισμούς και δικτατορίες. Αν ένας υπουργός ή άλλος άρχοντας δεν τηρήσει τις τις προσωπικές του συμφωνίες με τα ίδια κέντρα, θα τον βρουν επίσης πολλά δεινά.

  Η πιο συχνή ποινή είναι φυσικά η απλή απομάκρυνση από την εξουσία, με κάποιον τρόπο. Και η απομάκρυνση από την εξουσία είναι πολύ ισχυρό μέτρο, καθώς η άσκηση της εξουσίας συνεπάγεται αμύθητο πλουτισμό και οικονομικά γενικώς οφέλη, για τους ασκούντες την εξουσία. Η εξουσία έχει ψωμί.

  Τα μέσα για τον συνετισμό των αρχόντων εκ μέρους των εξω-θεσμικών κέντρων, είναι πολλά και ισχυρά. Από την απλή πολιτική φθορά μέσω των ΜΜΕ μέχρι την φυσική εξόντωση, σε ακραίες περιπτώσεις. Το αγαπημένο τους είναι το προσωπικό ξεμπρόστιασμα των ανομιών και ο συνακόλουθος εξευτελισμός του πολιτικού. Και έχουν ορισμένοι διαπράξει τόσες πολλές ανομίες που είναι ευκολώτατοι στόχοι για τα εξω-θεσμικά κέντρα εξουσίας.

  Υπήρξε αφελής υπουργός στο πρόσφατο παρελθόν που, πέρνοντας μάλλον τοις μετρητοίς τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματός του, επιχείρησε να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα εφάρμοζε ορισμένες από αυτές τις εξαγγελίες. Το αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της κυβέρνησης, να χάσει την κυβερνητική του θέση, και να μην επανέλθει ποτέ σε θέση εξουσίας έκτοτε. Ισχυρό μάθημα για όλους.

  Θραξ Αναρμόδιος

 9. oxi ki etsi avatar
  oxi ki etsi 01/12/2010 21:38:51

  Σας παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω κείμενο!
  Δώστε έμφαση στις ημερομηνίες και στα ονόματα και θα καταλάβετε αν, πώς και πότε δα διώξει κάποιος τους νταβαντζήδες από αυτόν τον τόπο...

  Ετσι το Μάρτιο του 1873, η Κυβέρνηση παραχώρησε τα υπ αριθ. 5-6 τεμάχια των εθνικών γαιών στη θέση που λεγόταν «Βούρλα», και που απείχε 80 μέτρα δυτικά του Αγίου Διονυσίου για την ανέγερση «καταστημάτων» κοινών γυναικών.
  Μετά την υπογραφή του παραχω­ρητηρίου, ο Δήμος προέβη σε διακήρυξη για την ανέγερση, σε έκταση οκτώ στρεμμάτων, συνοικισμού κοινών γυναικών, που θα περιλάμβανε τέσσερα κτίσματα, χωριστά μεταξύ τους, τα οποία θα βρίσκονταν μέσα σε μάντρα, με του ακόλουθους όρους:
  « Ο εργολήπτης ανεγείρων ιδίαις δαπάναις τα βάσει εγκεκριμένου σχεδίου οικήματα, θα καταβάλλη εις τον Δήμον μετά τριετίαν από της ιδρύσεως δρχ. 500 ετησίως δι' έκαστον τμήμα, μετά 5ετίαν δρχ 1.000 και μετά εικοσαετίαν δρχ. 2.500 δι' έκαστον τμήμα ετησίως. Μετά δε πεντηκονταετίαν η περιοχή του κτήματος μετά των εν αυτώ κτηρίων, θα περιέρχεται εις τον Δήμον».
  Και ενώ αρχικά παρουσιάστηκαν πολλοί εργολάβοι, τελικά έμεινε μόνο ο εργολάβος Ν. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ο οποίος αξίωσε ότι ο χώρος και τα κτίρια που θα ανεγερθούν θα είναι υπό την πλήρη και τέλεια ιδιοκτησία αυτού και των απογόνων του. Φημολογείται πως είχε λαδώσει τους άλλους εργολάβους και αποχώρησαν καθώς και 6-7 υπουργούς και υφυπουργούς.
  Ο Δήμος αναγκάστηκε να δεχτεί τον όρο αυτό με την προϋπόθεση ότι εάν τα κτίρια αυτά χρησιμοποιηθούν κάποτε για άλλο σκοπό, τότε θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δήμου. Και υπογράφτηκε το συμβόλαιο.
  Σύμφωνα με το συμβόλαιο, θα έπρεπε να μην επιτρέπεται από τις τότε αστυνομικές αρχές, εκτός των Βούρλων, να λειτουργεί, εντός της πόλης, άλλος οίκος ανοχής, και σε καμιά γυναίκα του συνοικισμού να μην εργάζεται εκτός αυτού.
  Φαίνεται όμως ότι το συμμάζεμα ήταν δύσκολο, αν λάβουμε υπ όψη μας τις κατά καιρούς έγγραφες διαμαρτυρίες του Μπόμπολα, προς το Δήμο και την Αστυνομία. Διότι τα αστυνομικά όργανα δεν ενεργούσαν παράλληλα να συγκεντρώσουν εντός των «Βούρλων» όλες τις ιερόδουλες και να εκλείψει ο ανταγωνισμός.
  Παρά τις δυσχέρειες η «επιχείρηση» είχε μπει σε καλό δρόμο, αφού το «κατάστημα «δεν εστερείτο πελατείας και λειτούργησε αδιάλειπτα για 60 χρόνια υπό την οικογένεια Μπόμπολα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ oxi ki etsi 01/12/2010 22:58:39

   Οι πηγές σου;

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/12/2010 22:08:12

  Τώρα κατάλαβα γιατί εν μέσω απόλυτης λιτότητας, προχθές ο Βούγιας ανακοίνωσε τραμ κλπ για Θεσσαλονίκη άμεσα!!!

 11. KARBONAROS avatar
  KARBONAROS 01/12/2010 22:11:21

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

 12. τακις avatar
  τακις 02/12/2010 00:36:55

  Μα καλα δεν ντρεπονται καποιοι να συζητουν ακομη γιαυτον τον αχαιρευτο Κ.Κ.Τι δουλεια εχει ο ΓΑΠ να συγκρινεται με τον καταστροφεα της χωρας του.Μαρεσει που καποιοι δικοι του σημερα λενε οτι θα μιλησει μονο για καποιο σοβαρο εθνικο θεμα.Δεν θελουμε να μιλησει ο αχρηστος μας κατεστρεψε και οι βλακες ΝουΔιτες θα τον καλεσουν σε εθνικα θεματα?Να τον καλεσουν να πανε για μπριζολες εκει εχει αποψη ειναι πολυ καλος.

  • GUS P avatar
   GUS P @ τακις 02/12/2010 13:57:39

   Προδότης δεν υπήρξε όμως.

 13. τακις avatar
  τακις 02/12/2010 16:52:57

  Οι μεγαλυτεροι προδοτες και γλυφτες ειναι στη παραταξη σας,διαβαστε λιγο τη συγχρονη ιστορια και θα δειτε.Εσεις οι ιδιοι τα λετε αυτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.