12/11/2007 17:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «διαπλοκή» παραμένει βασικός στόχος του Γ. Παπανδρέου

 Η χθεσινή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, όσο "καθαρή" κι αν είναι δεν παύει να αντανακλά τις βαθιές ανακατατάξεις που συντελούνται στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, σε αυτό δηλαδή που αποκαλείται «διαπλοκή». Κατά τη διάρκεια της μάχης με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Παπανδρέου νίκησε επαναλαμβάνοντας, σε διάφορα μοτίβα, ότι θα αγωνισθεί εναντίον των «εξωθεσμικών κέντρων και των μεγάλων συμφερόντων» που θέλουν να «χειραγωγήσουν» το ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως δεν ζούμε σε άλλη χώρα, ούτε σε άλλο πλανήτη, είναι σαφές ότι δεν εννοούσε όλους τους «διαπλεκομένους», αλλά μόνον τους «κακούς». Τα συγκροτήματα του Λαμπράκη και του ΕΘΝΟΥΣ, φερ΄ ειπείν, που στήριξαν στην αρχή τον κ. Βενιζέλο. Η άποψή μας είναι ότι στο θέμα αυτό τουλάχιστον, δεν θα κάνει τώρα πίσω ο επαναβεβαιωθείς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Θα σκληρύνει τις επιθέσεις εναντίον εκείνων που θεωρεί «διαπλεκόμενους» και κυρίως εναντίον των δυο προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Αν το κάνει αυτό έχει πολλές πιθανότητες να στριμώξει την κυβέρνηση Καραμανλή και μάλιστα στο γήπεδό της. Ως γνωστόν ο κ. Καραμανλής επιβλήθηκε στη ΝΔ και κέρδισε τις εκλογές του 2004 αγωνιζόμενους κι αυτός εναντίον της διαπλοκής. Την οποία εναγκαλίστηκε τελικά η κυβέρνησή του, σεμνά και ταπεινά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η τακτική που αναμένεται ότι θα ακολουθήσει ο κ. Παπανδρέου στο θέμα αυτό. Στην αρχή δεν θα συγκεκριμενοποιεί τις επιθέσεις εναντίον της διαπλοκής, συνδυάζοντάς τις με συγκεκριμένες περιπτώσεις διαφθοράς. Αλλά θα μιλάει γενικά περί διαπλοκής και ο στόχος είναι σαφής: Η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να απαντήσει τίποτα, επειδή είχε υποσχεθεί τα ίδια και δεν τα έκανε. Κι έτσι θα περάσει στην άμυνα. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 12/11/2007 18:14:26

  Ο κόσμος έχει κατ' επανάληψη δώσει εντολή κατά της διαπλοκής. Αν δεν εφαρμοστεί θα βρεθούν άλλοι να την εφαρμόσουν.

 2. Prokroustis avatar
  Prokroustis 12/11/2007 20:04:03

  Κρίμα που ο Παπανδρέου δεν κάνει τραπέζια στον Μπαϊρακτάρη. Που θα βρεί καλύτερο πεδίο μάχης εναντίον της διαπλοκής

 3. Zalmoxis avatar
  Zalmoxis 13/11/2007 00:16:18

  1. Απλός, ρεαλιστικός συλλογισμός:
  Αν ο ΓΑΠ τα βάλει με τη διαπλοκή, σημαίνει πως δεν θα βγει πρωθυπουργός.
  Αν ο ΓΑΠ βγει πρωθυπουργός, σημαίνει πως δεν θα τα βάλει με τη διαπλοκή.
  2. Στη διαπλοκή κανέναν δεν συμφέρει να έχει "καλή μνήμη". Το "Έθνος" δεν έγραψε τίποτε για τον ΓΑΠ συγκριτικά με όσα είχε γράψει για τον Ανδρέα το 1988-89. Όταν Ο Ανδρέας πήρε τις εκλογές του 1993, όλα μέλι-γάλα! Ο Καραμανλής κι αν είχε πει για τον Κόκκαλη. Σήμερα, μια χαρά τα πάνε.
  3. Αλάργα από τους πολιτικούς που "φωνάζουν" για διαπλοκή. Συνήθως είναι πιο διαπλεκόμενοι από τους άλλους!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.