#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2012 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαπλοκή, οι συντεχνίες και η διακυβέρνηση ΣαμαράΤου Γιώργου Χαρβαλιά

Έτριβαν τα μάτια τους οι ξένοι επιτηρητές με τον…καταδρομικό ανασχηματισμό που αποτόλμησε ο μεταβατικός πρωθυπουργός, λίγες εβδομάδες πριν παραδώσει τα κλειδιά για να πάει σπίτι του. Μία τυπική αντικατάσταση υπουργού δευτέρας διαλογής, εξελίχθηκε σε 8ήμερο θρίλερ, την ώρα που υπήρχε πρόθυμος(και κατάλληλος) υπηρεσιακός λειτουργός για να αναλάβει, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Αμ δε! Από δώ το έφερνε από εκεί το πήγαινε ο πολυμήχανος κύριος Λουκάς, έπρεπε σώνει και καλά να ικανοποιήσει τις πράσινες εσωκομματικές μικροίντριγκες, τα καπρίτσια του Βενιζέλου, τις «κόκκινες κάρτες» του Ρέσλερ και ασφαλώς την διάσωση-βόλεμα της… Αννούλας international, «της πιο προβεβλημένης Ελληνίδας πολιτικού» κατά τους Φαινάνσιαλ Ταιμς, που διέπραξαν δημοσιογραφική απρέπεια, λησμονώντας την σύγχρονη Θεοδώρα της ελληνικής βουλής…

Έχοντας ένα ολόκληρο PSI στο κεφάλι του, τον ασύλληπτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την δραματική υστέρηση στα έσοδα και τον εφιάλτη της ανεργίας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ξόδεψε ατελείωτες ώρες για να επινοήσει και εν συνεχεία να υλοποιήσει μία περίτεχνη χορευτική φιγούρα, που θα ζήλευαν  ασφαλώς και τα μπαλέτα Μπολσόι.

Για την αποτελεσματικότητα του κ. Παπαδήμου βεβαίως, οι ξένοι πιστωτές είχαν πεισθεί προ πολλού. Ο άνθρωπος αποδείχτηκε ειδικός στα να μεταφέρει ραβασάκια από τις αίθουσες των συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ στο πεντάστερο ξενοδοχείο του Νταλάρα, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Έτοιμος ήταν να κλείσει τις συμφωνίες του PSI με ληστρικά, εις βάρος της Ελλάδας, επιτόκια που αν δεν παρενέβαινε το δίδυμο Μερκοζί, οι ιδιώτες ομολογιούχοι θα έτριβαν τα χέρια τους με το…κελεπούρι που τους προέκυψε.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν ο αχρείαστος ανασχηματισμός των…κομάντος. Οι ξένοι είχαν προ καιρού βεβαιωθεί ότι ο τραπεζίτης δεν έχει το πολιτικό βάρος για να σύρει το κάρο της ελληνικής οικονομικής ανάκαμψης. Και μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει για τη σωτηρία της Ελλάδας, ο κ. Λουκάς θα ασχολείται με το λουστράρισμα των μύχιων πόθων του Βενιζέλου, το χαμένο όραμα του «εκσυγχρονισμού» και το service στα ντόπια οικονομικά συμφέροντα που ελάχιστα συγκινούν τις ευαισθησίες των Γερμανών.

Έτσι λοιπόν, στα ευρωπαϊκά σαλόνια ωριμάζει πλέον η σκέψη για «εκλογές το συντομότερο δυνατό», αλλά και η προσδοκία για ισχυρή κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν συμπάθησαν αιφνιδίως τον αρχηγό της ΝΔ οι Γερμανοί, το αντίθετο θα έλεγα. Τους έχει κάτσει στο στομάχι επειδή σε ανύποπτο χρόνο τους αμφισβήτησε, προφητεύοντας το ναυάγιο του μνημονίου και την καταφυγή σε ένα «σχέδιο Β».

Όμως κι οι ίδιοι οι πιστωτές ομολογούν πλέον, ότι οι επιφυλάξεις Σαμαρά, ιδίως μάλιστα οι συνεχείς υπομνήσεις του για ανάπτυξη, έχουν στο έπακρο δικαιωθεί.

Το ερώτημα είναι θα τον αφήσουν να βάλει τις βάσεις για μια αναπτυξιακή προοπτική;. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε. Αλλά αν έχει κάποιος, έστω και μία ελπίδα να τους αλλάξει τα μυαλά είναι ο (αυτοδύναμος) Σαμαράς. Τον οποίο αρχίζουν και βλέπουν ως…αναγκαίο κακό.

Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν. Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος Παπανδρέου οι ξένοι χαμογελούν συγκαταβατικά. Ο Βενιζέλος είναι κόκκινο πανί γιατί θεωρείται ένας πλήρως αναποτελεσματικός και αναξιόπιστος βερμπαλιστής. Και ο κύριος Λουκάς αποδείχτηκε ιδανικός για να σερβίρει τους καφέδες του Ντράγκι...

Η συνταγή, χωρίς αμφιβολία δεν αλλάζει εύκολα. Αλλά αν ο Σαμαράς αποδείξει «με το καλημέρα» ότι είναι έτοιμος, μπροστά στη σωτηρία της χώρας να αγνοήσει τα διαπλεκόμενα,  κρατικοδίαιτα συμφέροντα και να συγκρουστεί με τις ξεδοντιασμένες συνδικαλιστικές συντεχνίες, θα πάρει και την αντίστοιχη πίστωση χρόνου .

Μοιάζει σχήμα οξύμωρο, αλλά μαζί με τον ελληνικό λαό και οι πιστωτές πλέον, εναποθέτουν τις τελευταίες τους ελπίδες στον «πεισματάρη κεντροδεξιό πολιτικό» Ο λαός για να ανασχέσει τα επαχθή μέτρα  του μνημονίου και οι ξένοι για να δουν επιτέλους το μοντέλο να «τσουλάει», ώστε να αρχίσει η χώρα να γράφει πρωτογενή πλεονάσματα και να απαλλαγούν επιτέλους από τον ελληνικό πονοκέφαλο.

Η συγκατοίκηση του Σαμαρά και της Τρόικας δεν θα είναι ένα εύκολο κεφάλαιο. Γιατί οι μεν επιτηρητές θα συνεχίσουν να ζητούν «αίμα» ενώ ο Σαμαράς θα προβάλει απαιτήσεις για ελάφρυνση των βαρών. Το ζήτημα κατά πόσον μία συνολικότερη ευρωπαϊκή λύση θα καταστεί επιτακτική στο άμεσο μέλλον, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα που αναμφισβήτητα έχει κάνει τις πιο αιματηρές θυσίες.

(δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 10/03/2012 13:38:39

  Η συγκατοίκηση του Σαμαρά και της Τρόικας, είναι ένα λυμένο κεφάλαιο.
  Άλλο τώρα τι θα μας πούνε προεκλογικά, ο Ιούνιος γαρ εγγύς...

 2. ano-kato avatar
  ano-kato 10/03/2012 13:48:33

  "Το ερώτημα είναι θα τον αφήσουν να βάλει τις βάσεις για μια αναπτυξιακή προοπτική;. Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε."

  Τι να ξέρουμε;Οι υπογραφές μπήκαν και μάλιστα από πολύ νωρίτερα είχαν γίνει δηλώσεις ότι η Ελλάδα θα τις τιμήσει.Οπότε το «αίμα» που θα ζητήσουν οι επιτηρητές θα προστεθεί σίγουρα στο «αίμα» που ήδη έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός.

 3. madprof avatar
  madprof 10/03/2012 14:21:58

  ano-kato, έχεις χάσει επεισόδια!
  Ήδη βρίσκονται στον ισόγειο της κατασκευής της νέας κοινωνικής πραγματικότητας που μας ετοίμασαν. Όροφος δεν υπάρχει!

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ madprof 10/03/2012 14:48:47

   madprof
   Δυστυχώς δεν έχω χάσει κανένα επεισόδιο. Ζω το σήριαλ καθημερινά στην πλάτη μου και βλέπω τις επιπτώσεις στο μέλλον των παιδιών μου.Και δεν αισθάνομαι την πλάτη μου να αλαφρώνει από κανένα βάρος όπως είπε ο κύριος Μπένυ.Και δεν βλέπω πάτο στο βαρέλι δυστυχώς.Αλλά πως να τα δώ όλα αυτά αφού ζω σε μία χώρα επίσημα χρεοκοπημένη επίσημα από χθές,παρ' όλες τις προσπάθειες της σωτηρίου κυβερνήσεως να το αποκρύψει,η οποία εκτός από χρεοκοπημένη παρουσιάζει και την εξής παγκόσμια πρωτοτυπία.Είναι και χρεοκοπημένη αλλά εξακολουθεί να χρωστάει!!!!!!!!!!!!

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ ano-kato 10/03/2012 14:50:51

    Είναι και χρεοκοπημένη αλλά εξακολουθεί να χρωστάει τα ίδια αλλά και περισσότερα πριν την χρεοκοπία !!!!!!!!!!!!

 4. alex23 avatar
  alex23 10/03/2012 15:00:59

  λες και δεν ξερουμε την ιστορια οπως συμβαινει τις τελευταιες δεκαετιες, οπως συμβαινει στην χωρα μας..
  θα ερθει η κεντροδεξια να μαζεψει το κρατος και να δωσει αναπτυξη, θα επιστρεψει η (κεντρο)αριστερα να μοιρασει τα ωφελη εκει που θελει και να ξαναχρεωσει την χωρα... και μετα φτου και απο την αρχη..
  φυσικα οι ξενοι δεν ειναι αμετοχοι, και επειδη θελουν να μαζευτει χρημα για να παρουν το λεωντειο ποσοστο τους, θα συναινεσουν στην πολιτικο/οικονομικη ανακυκλωση αλλη μια φορα ..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.