#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2010 09:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διακόρευση της μωράς παρθέναςΕίναι εντυπωσιακά τα όσα ζήσαμε στα κανάλια τις προηγούμενες ημέρες κι ευτυχώς που έγινε η απεργία και γλιτώσαμε τη φασαρία και την Πέμπτη. Ο λόγος για τους πολιτικούς που έβγαιναν στα κανάλια σαν τις χειρότερες «Κατίνες» και ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για προσλήψεις που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Βγήκε ο Πάγκαλος αρχικά για να κάνει μπάχαλο το σύστημα, κατήγγειλε το χάος που έγινε στην ΑΓΡΟΓΗ, αλλά «ξέχασε» να μας πει για την κόρη του.

Βγήκε ο Χατζηγάκης, εκ των τελευταίων απολιθωμάτων της παλαιοκομματικής νοοτροπίας της δεκαετίας του ’60 και παραδέχθηκε μεν ότι διόρισε καμιά 200αριά, συγγενείς, φίλους, συντοπίτες, αλλά το έκανε για τη φουκαριάρα την ψήφο τους.

Έκτοτε βγήκαν καμιά δεκαριά πολιτικοί στα τηλεπαράθυρα, άλλος για να εμφανιστεί έκπληκτος μ’ αυτά που άκουγε κι άλλος να δικαιολογηθεί γιατί έκανε προσλήψεις.

Και όλοι μαζί ζήσαμε τη… διακόρευση της μωράς παρθένας.

Τόσα χρόνια που όλοι μιλάνε για τον «μπάρμπα στην Κορώνη» δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτε.

Από τη μια οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που δεν πιστεύουν στ’ αυτιά τους για όσα ακούγονται ότι έκαναν οι συνάδελφοί του στη ΝΔ. Εντυπωσιάστηκε η κ. Μπατζελή (που τα έκανε μπάχαλο με τους Αγρότες αλλά το κανάλια το ξέχασαν) και φώναζε στην τηλεόραση «δεν έχει ματαγίνει αυτό», αναφερόμενη στην ΑΓΡΟΓΗ και στα τεράστια κονδύλια που δίνονταν για ροζ τηλέφωνα, κουρτίνες ή ακόμη για το BBC των αγροτών, ή αγροτοκάναλο που κανείς δεν έβλεπε αλλά κάποιοι έπαιρναν μισθούς τεράστιους.

Εξεπλάγην η υπουργός λες και αυτή δεν έχει διορίσει δικούς της ανθρώπους. Ο δε κ. Πάγκαλος μας είπε ότι διόρισε την κόρη του διότι το επέτρεπε ο νόμος, επομένως δεν παρανόμησε. Είναι όμως το νόμιμο και ηθικό κ. Αντιπρόεδρε;

Από την άλλη, πολιτευτές ης ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για όσα έγιναν 6 χρόνια. Ωστόσο, γιατί θεώρησαν υποχρέωσή τους να ξεκατινιαστούν για μια λογική και μια νοοτροπία που υπάρχει δεκαετίες ολόκληρες; Τι έκαναν δηλαδή; Διόρισαν συγγενείς και φίλους, όπως είναι άλλωστε δομημένο το ελληνικό κράτος εδώ και 50 χρόνια.

Όσο για όλους τους «καναπεδάτους» Έλληνες που βλέπουν στην τηλεόραση τα ρουσφέτια των πολιτικών και εξεγείρονται, ας θυμηθούν ότι κάποιος από το σόϊ τους ή τον περίγυρό τους, έκανε χρήση της πελατειακής σχέσης πολιτικού – πολίτη. Μην κάνουμε όλοι σα να ανακαλύψαμε την Αμερική. Το κομματικό κράτος υπάρχει, εμείς το φτιάξαμε είτε ενεργά είτε με την ανοχή μας.

Το στοίχημα είναι πώς να το διαλύσουμε και να φτιάξουμε καινούργιο με αξίες για τους άξιους κι όχι για τις αδερφές, κόρες, συζύγους και ανίψια.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/07/2010 09:41:56

  Πάρα πολύ σωστά. Αυτό που θα περίμενα εγώ από το Χατζηγάκη θα ήταν να πει "μας δουλεύετε κυρία Τρέμη μου; Μέρος του πελατειακού συστήματος είμαι κι εγώ. Χαίρομαι που βγαίνουν αυτά στη φόρα από συναδέλφους πελατειακούς του ΠΑΣΟΚ, ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει αυτό το σάπιο σύστημα, το οποίο δυστυχώς υπηρετήσαμε όλοι μας. Και χαίρομαι γιατί τώρα που δείχνει να αλλάζει σιγά σιγά με αυτές τις δήθεαν 'αποκαλύψεις' το δημόσιο ήθος, ίσως και να μπορέσω στο μέλλον να αποφύγω την 'υποχρέωση' να υπηρετώ αυτό το σύστημα και να διορίζω συγγενείς και ψηφοφόρους μου". Αλλά πού μυαλό να πει κάτι τόσο απλό, τόσο αυτονόητο, που θα τους έστελνε όλους για ραδίκια και θα έκλεινε τη συζήτηση;

  • tiramola avatar
   tiramola @ Επώνυμος 09/07/2010 10:47:58

   Για τα 20 εκατ. ευρώ σε ροζ τηλέφωνα απο το υπουργείο του έχεις να μας πεις κάτι μιάς που έχεις αναλάβει υπερασπιστής της 6ετίας της αθλιότητας?
   Το ξέρεις ότι έχουμε γίνει νούμερα σε όλη την Ευρώπη κυριε πατριώτη?

   • Τσολιάς avatar
    Τσολιάς @ tiramola 09/07/2010 10:50:37

    Ότι ήταν μερακλής. Έτσι απλά.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 09/07/2010 10:51:57

    Τιραμόλα, μην κάνεις σαν τους χωριάτες.
    Εσύ ένας σοσιαλιστής πως μπορείς?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 09/07/2010 11:00:42

    Νούμερα μας κάνετε εσείς που τα ξεφωνίζετε. Τώρα θυμηθήκατε τα ροζ τηλέφωνα από κρατικά νούμερα; Εγώ τα θυμάμαι από τον καιρό που ήμουν φοιτητής και είχαν πρωτοβγεί ότι οι φοιτητικοί συνδικαλιστάδες ΟΛΩΝ των παρατάξεων πήγαιναν σε κάτι πανεπιστημιακά τηλέφωνα και έπαιρναν όπου νόμιζαν. Σιγά την ανακάλυψη!

    Το ελληνικό κράτος ήταν και είναι ένα σύστημα από το οποίο από όπου μπορούσαν όλοι έτρωγαν. Δεν είναι αθώοι του κρίματος κανένας. Έτσι νόμιζαν ότι "επιτρέπεται" έτσι έκαμναν. Άραγε στο ΥΠΕΞ των ΜΚΟ της περιόδου 1999-2004 ήταν καλύτερα τα πράγματα; Το μέγιστο σκάνδαλο της χρηματοδότησης των καταστροφέων της χώρας μας το κάνετε γαργάρα, μιλάμε για 200 και πλέον εκ. το χρόνο, και τώρα σας πείραξαν τα 20 εκ. ροζ τηλέφωνα, που στο κάτω κάτω έβλαψαν μόνον οικονομικά τη χώρα. Ενώ το έγκλημα της εθνικής μας αποδόμησης με τα ίδια μας τα λεφτά (κι ας μη μιλήσουμε για το συνολικό φαγοπότι Ολυμπιάδας, Χρηματιστηρίου και λοιπά) δεν σας ενοχλεί καθόλου.

    Αλλά είπαμε. Το επίπεδο της πολιτικής επιχειρηματολογίας το ΠΑΣΟΚ είναι αντίστοιχο με το επίπεδο των οπαδών του. Ψάχνετε απεγνωσμένα συνειδησιακά επιχειρήματα για να πείσετε τους εαυτούς σας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από την επάρατη δεξιά. Ε, φάτε όσο κουτόχορτο θέλετε. Δεν μπορούμε να σας εμποδίσουμε. Αλλά όταν καταλάβετε το δούλεμα που τρώτε και ότι σας βάζουν να ασχολείστε με το Χατζηγάκη για να σας φάνε τη σύνταξη, θα πηδήξετε από την Ακρόπολη. Αν δεν στηθείτε στην ουρά για το ποιος θα λυντσάρει πρώτος τον Παπανδρέου.

    Γιατί κάποτε θα το καταλάβετε. Τα ψωμιά του τελειώνουν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ tiramola 09/07/2010 11:13:07

    O Xατζηγάκης πρέπει να παραιτηθεί. Τα ψωμιά του τα έχει φάει έτσι κι αλλιώς.
    Αλλά όχι να κάνουν οι πασόκοι τις άσπιλες παρθένες. Την καταλήστευση του Κράτους το ΠΑΣΟΚ την έκανε επιστήμη. Τιραμόλα, τα 100 εκατομμύρια, πλαφόν για δώρο "στον εαυτό μας", θυμάσαι ποιος τα είχε πει χωρίς να ντρέπεται στο Υπουργικό Συμβούλιο;
    Ο μέγας εκμαυλιστής Ανδρέας Παπανδρέου. Να ζήσετε να τον θυμόσαστε. Εμείς που δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ, τον θυμόμαστε, αλλά άσε τι κάνουμε...

   • Hase avatar
    Hase @ tiramola 09/07/2010 11:29:33

    Φιλε Τιραμολα
    Μηπως εχεις να πεις τιποτα για κατι ροζ βιλλες;
    Θελω να πω πως πιανεσαι απο την δεξια αθλιοτητα και την πρασινη μια ζωη την κανεις γαργαρα.
    Ολοι μα ολοι και οι Πασοκοι και οι Νεοδημοκρατες που μας κυβερνησαν και μας κυβερνουν και σημερα, ευθυνονται για τα χαλια μας. Ολοι τοποθετουσαν τα δικα τους παιδια, ολοι επαρναν μιζες, ειχαν εξωχοριες εχτισαν βιλλες και μαε εφεραν στο χειλος του γκρεμου. Τα περισσοτερα που εχουν οι πολιτικοι ειναι φιαγμενα με κλεμενα.
    Μην βαρας λοιπον μονο τους αλλους αλλα ριξε κιενα χεσιμο και στους δικους σου (καμια φορα).

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 09/07/2010 11:37:15

    @ ΒΙΣ

    Δεν θυμάσαι καλά. 500 εκατομμύρια (δραχμές) ήταν το "πλαφόν" για το "δωράκι", εν έτει 1988.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 09/07/2010 11:40:01

    Και αυτό σιγά την ανακάλυψη?
    Και μετά ρωτάμε τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε...
    Θα κουνάει το κεφάλι του ο Γερμανός διαβάζοντας την Bild για το πως κατάντησε η πάλαι ποτέ χώρα-φάρος της Δημοκρατίας.

    Όσο για τον Παπανδρέου που αναφέρεσαι πετώντας τη μπάλλα στην εξέδρα, έβαλε το κεφάλι του στο ντορβά γνωρίζοντας όχι μόνο ότι δεν θα ξαναεκλεγεί αλλά και ότι μπορεί να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ.
    Να ξέρεις όμως ότι αυτοί που είναι οι βασικοί υπέυθυνοι για τη κατάντια και που τώρα με επικοινωνιακές αρλούμπες σε διαφάνειες παριστάνουν τους μελλοντικούς σωτήρες, θα την πληρώσουν πιό ακριβά...

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 09/07/2010 11:46:09

    Ορέστιε σε αφήνω στη νιρβάνα της ιδεολογικής αναζήτησης(φασισμός=σοσιαλισμός...κλπ)και όταν ξεμπερδέψεις τα μπούτια σου τα ξαναλέμε...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 09/07/2010 11:47:04

    Τιραμόλα,

    Σε κανένα ντορβά δεν έβαλε το κεφάλι του ο ΓΑΠ. Προφανώς και ΔΕΝ τον ενδιαφέρει να επανεκλεγεί. Άλλωστε αυτός, ένας κοσμοπολίτης με διεθνή αύρα, είναι πλασμένος για τα μεγάλα οφφίκια, που του έχουν τάξει για όταν ολοκληρώσει τη διάλυση της Ελλάδας. Καμμιά θέση ΥΠΕΞ της ΕΕ, καμμιά προεδρία ΟΗΕ... τέτοια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 09/07/2010 11:50:30

    Ακριβώς, σιγά την ανακάλυψη. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν μόλις να ανακαλύψαμε ότι οι γιατροί παίρνουν φακελάκια. Ειναι κάτι που το ξέρουν όλοι, αλλά παραμένει σκάνδαλο. Και όσοι έχουν παρε-δώσε με υπουργεία, ξέρουν και πώς λειτουργεί το θέμα της παραχώρησης τηλεφώνων. Τώρα κάνουν σαν τις μωρές παρθένες, όπως πολύ σωστά λέει η ανάρτηση. Ω της υποκρισίας.

    Αυτό όμως που συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι να σου τρώνε τη σύνταξη με τόσο αισχρό τρόπο. Και απέναντι σε αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο της εκχώρησης της εθνικής μας αποταμίευσης στο διεθές τραπειζικό σύστημα, εσύ ασχολείσαι με τις μικρολαμογιές (μικρές, σε σχέση με τα πασοκικά εγκλήματα) του κάθε επαρχιώτη παλαιοκομματικού πολιτικού. Εύγε! Ο Ανδρέας θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για το δημιούργημά του! Ούτε όταν τους τρώνε τη σύνταξη δεν κάνουν πέρα από το ΠΑΣΟΚ οι Πασόκοι! (Π)ατέρα (Α)ναπαύσου (Σ)υνεχίζω (Ο)λοκληρωτική (Κ)αταστροφή. That's ΠΑΣΟΚ, folks!

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 09/07/2010 12:08:54

    Ας σου πω Επώνυμε ότι με το 1/3 που πληρώθηκαν για τα ροζ κάνουν επανεκίνηση 2 παραγωγικές εταιρείες που αργοπεθαίνουν στην περιοχή μου θα είσαι ακόμα τόσο "άνετος"?
    ...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 09/07/2010 12:15:26

    Θέλεις να μετρήσουμε πόσοι κάνουν επανεκκίνηση με τα λεφτά που φαγώθηκαν για τα Ολυμπιακά έργα και τα λεφτά που δίνει κάθε χρόνο το ΥΠΕΞ από την εποχή του ΓΑΠ στις ΜΚΟ; Μόνον με τα λεφτά των ΜΚΟ κάνουν επανεκκίνηση, με τους αριθμούς σου, 60 παρόμοιες εταιρίες. Και κάθε χρόνο δίνονται αυτά όχι μια φορά μόνον που ξοδεύτηκαν σε ροζ τηλέφωνα.

    Πού να μετρήσουμε και το έγκλημα του Χρηματιστηρίου.

    Εγώ θα έλεγα όμως να μετρήσεις πόσες εταιρίες κάνουν επανεκκίνηση με τη σύνταξη που ΔΕΝ θα πάρεις. Είναι μεγάλη η προσφορά σου στην εθνική οικνομία, δε λέω.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 09/07/2010 12:22:15

    Θέλεις Επώνυμε να γίνουμε νούμερα και να γελάνε οι σχολιαστές μαζί μας καταγράφοντας εκατέρωθεν τις πράσινες και γαλάζιες αθλιότητες?
    Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 09/07/2010 12:22:47

    @ Επώνυμος

    Ειδικά για τα λεγόμενα "ολυμπιακά έργα", ας το αφήσουμε καλύτερα, γιατί αν το πιάσουμε κι αυτό τότε μόνον ένα (και εξ αποστασίας δύο) από τα σημερινά εντός κοινοβουλίου κόμματα δικαιούται να επαίρεται ότι είχε πει καθαρό "όχι" στο πανηγυράκι της κυρα-Γιάννας, την εποχή που όποιος τολμούσε να εκφέρει τέτοια άποψη χαρακτηριζόταν συλλήβδην από όλους τους άλλους ως "εθνοπροδότης".

    Αλήθεια, γιατί ακόμα και σήμερα δεν τολμάει κανείς να πει να τους γυρίσουμε στα μούτρα τούς λεγόμενους "Μεσογειακούς Αγώνες" του 2013, που θα προσθέσουν τουλάχιστον άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ (κατά τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις) στην ήδη χρεωκοπημένη εθνική οικονομία;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 09/07/2010 12:36:21

    Αυρινιστή, το θέμα δεν είναι αν η Ολυμπιάδα ήταν εθνικό έγκλημα από μόνη της (που ήταν και το παραδέχομαι τώρα εγώ, τότε είχα μπει κι εγώ στη mainstream αντίληψη), το θέμα είναι ποιος έφαγε τα λεφτά.

    Ε, λοιπόν, λεφτά με στοιχεία έφαγαν ΜΟΝΟ πασόκοι.

    Εγώ σου λέω ότι είμαι σίγουρος ότι έφαγαν και ΝΔτες. Αλλά ποτέ δεν βγήκαν στοιχεία για αυτό.

    Μας φλόμωσαν με το Βατοπαίδι. Και σήμερα ψελλίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να φανερώνει χρηματισμό. Όλα γίνονται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που δεν πουλάει κιόλας (πλην του να εμπεδώνει την παραταξιακή συνείδηση των τιραμόλα).

    Τώρα έρχονται να μιλήσουν για το Χατζηγάκη. Που δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να μετάσχει στο φαύλο διακομματικό πανηγύρι της ρουσφετολογίας και της ανεξέλεγκτης σπατάλης των δημόσιων πόρων για σκοπούς προσωπικής απόλαυσης των παρατρεχάμενων. Αλλά δικό του παράνομο πλουτισμό ΔΕΝ έχουμε. Και βγάζουμε ένα τέτοιο, όχι μόνο μικρό και ασήμαντο, συγκριτικά με το πασοκικό φαγοπότι γεγονός, αλλά και εντελώς ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ, για να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη την ώρα που της τρώμε τη σύνταξη! Πρόκειται για έγκλημα τεραστίων διαστάσεων! Το σκάνδαλο είναι η υπερπροβλή του "Χατζηγάκειου άγους" την ώρα που μας τρώνε τη σύνταξη! Δεν είνα τα ροζ τηλέφωνα!

    Και φυσικά, συνεχίζει να εξευτελίζεται η χώρα με την υπερπρβολή τέτοιων περιστατικών, την ώρα που η αξιοπιστία της είναι ήδη στο ναδίρ. Δε λέω να τα κουκουλώνουμε, αλλά λέω να μην τα υπερπροβάλλουμε! Να μην αφιερώνονται τα μισά δελτία ειδήσεων και οι μισές πρωινές εκπομπές ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ!

    Κι όλα αυτά, για να κρατήσουμε μαζί μας τους τιραμόλα, ώστε με την ψήφο τους και την ανοχή τους να ολοκληρώσουμε ανενόχλητοι το εθνικό έγκλημα!

   • Redim avatar
    Redim @ tiramola 09/07/2010 15:25:28

    Χαίρομαι που μόλις τώρα ανακάλυψες ότι δεν θέλει να ξαναεκλεγεί ο ΓΑΠ. Θέλει απλά να εφαρμόσει το συμβόλαιο που του ανέθεσαν. Εσύ, με την ψήφο σου, τον έφερες σε θέση να το κάνει.
    Σε λίγο καιρό ο ΓΑΠ ολοκληρώσει τη αποστολή του και τη χώρα και θα αναλάβει τα οφίτσια που του τάξανε.
    Τότε, όμως, εσύ ο Λοβέρδος και η Διαμαντοπούλου πως θα νιώθετε που θα είστε τα σκουπίδια που άφησε στο δρόμο του ο ΓΑΠ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 09/07/2010 15:32:11

    Τιραμόλα
    Denial is not that river in Egypt.
    Ζήτα από το GAP να σου το εξηγήσει.
    Και όταν ξυπνήσεις ανακαλύπτπντας πως η δημοκρατία πήγε περίπατο από κάτι νεοφιλελεύθερους σοσιαλιστές Ναζιστικού τύπου, έλα να τα ξαναπούμε.

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 09/07/2010 15:34:55

    Εχω χασει επεισοδια. Δεν ηταν ο Τιραμολα που ειχε πει οτι θα γινει κοψοχερης? Τι αλλαξε? οεο?

 2. donaE avatar
  donaE 09/07/2010 10:24:46

  Πολυ σοβαρο ζητημα και τα λες σωστα αριστερε ψαλτη.Αυτη η φλου αντιμετωπιση του νομιμου και του ηθικου ειναι η πηγη των προβληματων μας.
  Και η αιτια που δεν αντιδραμε στο μνημονιο ουσιαστικα ειναι η Ενοχη μας και η προσμονη και αλλης Συμμετοχη μας.

 3. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2010 10:31:35

  donaE-απο το 1974 .. ελεγχόμενο και σωστά... εσωτερικό μαμ ..με το μπουμ το 1981 σούπερ και ανεξέλεγκτο μαμ .. είναι εύκολο ..να το κόψεις το ρημαδιό....

 4. Έλεος πιά! avatar
  Έλεος πιά! 09/07/2010 11:29:02

  έχω αρχίσει τις περικοπές της τροφής μου
  1. έκοψα τις σοκολάτες,
  2. έκοψα τα αναψυκτικά,
  3. έκοψα το βραδινό φαγητό,
  4. τώρα προσπαθώ να κόψω το τσιγάρο,
  όλα τα παραπάνω τα έκοψα - και δεν ξέρω τι άλλο θα κόψω ακόμα - για να βάλω πλάτη στο δημόσιο έλλειμμα.
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΉΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !!!!!!!!!
  ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;

  • Hase avatar
   Hase @ Έλεος πιά! 09/07/2010 11:33:12

   Και γω φιλε εκοψα τον Βασιλοπουλο. Εκανα μια ερευνα εχοντας τωρα τις αποδειξεις που μαζευουμε και ειδα αυξησεις αδικαιολογητες εωσ και 25%
   Πριτιμω να κανω καμια 200ρια μετρα πιο μακρυα παρα να ψωνιζω απο κει.

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 09/07/2010 12:17:02

  Mάγκας ο Χατζηγάκης. Όχι βέβαια γιατί προσέλαβε ρουσφετολογικώς 200 άτομα, αλλά γιατί είχε το θάρρος να τα βάλει με το Νο 2 του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή και να τον ευτελίσει.
  Κανείς άλλος πολτικός της ΝΔ δεν θα είχε το θάρρος ούτε να ψελλίσει το όνομα του πάγκαλου, πόσω δε μάλλον να πει για το ρουσφέτι της θυγατέρας του.

  • ad avatar
   ad @ Γιώργος 09/07/2010 17:20:03

   ρε τον μαγκα τον Χατζηδακι...

 6. stathis avatar
  stathis 09/07/2010 13:25:58

  Αγρογή Α.Ε.: Παρέμβαση για να σώσουν 70 "πράσινους υπαλλήλους"

  Οι αποκαλύψεις στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. θα συνεχιστούν.
  Δόθηκε εντολή για Προκαταρκτική Εξέταση εξαιτίας Οικονομικής κακοδιαχείρισης.
  Μερικά ερωτήματα προς την κ.Μπατζελή :
  1. Το ένα τρίτο των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ από που προσγειώθηκαν στο Δημόσιο;
  2. Πόσοι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ πέρασαν από ΑΣΕΠ;
  3. Αφού διώχνονται οι 269 , οι άλλοι 70 γιατί μετατίθενται στον ΟΠΕΚΕΠΕ;
  Μήπως και αυτοί προσελήφθησαν όπως οι 269 αλλά από την εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη;

 7. boanerges avatar
  boanerges 09/07/2010 13:37:17

  Ερωτήσεις προς αμετανόητους πασόκους:
  1)Πόσοι διορισμοί (μονιμοποιήσεις συμβασιούχων) έγιναν το διάστημα 93-96;
  Με τί διαδικασίες;Με τί κριτήρια;Πόσοι διορίστηκαν το διάστημα εκείνο σε υπουργεία, με μόνο προσόν απολυτήριο λυκείου (αλλά ενεργή πράσινη κάρτα);
  2)Ο Γιωργάκης ο "αθώος του αίματος".Πότε ήταν η τελευταία φορά που δούλεψε στη ζωή του;Πώς ζούσε τη ζωή που ζούσε; Οι "νέοι επιχειρηματίες" της δεκαετίας του 80, εκεί προς το 89 κοντά, σας λένε κάτι; Ποιός πάλαι πότε κραταιός μιντιάρχης ήταν ένας εξ αυτών, των νέων, εξ Αμερικής ορμώμενος;Φάκτορα τί λέει το αρχείο του Αντί;

 8. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 09/07/2010 13:43:59

  Πολύς λόγος έχει γίνει γιά την φράση "το Νόμιμο είναι και Ηθικό".
  Προσωπικά, συμφωνώ με το περιεχόμενο αυτής της φράσης, γιά τον εξής λόγο :
  Κάθε Νόμος που τίθεται σε ισχύ, εδράζεται, σε ένα αντίστοιχο πρωταρχικό ηθικό αίτημα της κοινωνίας. Επιγραμματικά, στους νόμους αποτυπώνεται η αντίδραση της κοινωνίας, έναντι κάθε συμπεριφοράς η οποία δεν θεωρείται ηθική. Συνεπώς, το Νόμιμο, εξ ορισμού οφείλει να είναι και Ηθικό.
  Κατά τούτο, η Βουλγαράκειος δήλωση, είναι εννοιολογικώς ορθή.

  Αλλά, φεύ, στο υφιστάμενο νομικό μας σύστημα, η πραγαμτικότητα είναι ότι, οι περισσότεροι νόμοι έχουν συνταχθεί με σκοπό, να προφυλάσσουν και να προστατεύουν τον υπερβάλλοντα πλούτο των εχόντων και κατεχόντων.
  Επομένως, όλοι όσοι ωρύονταν από τα τηλε-παράθυρα και γενικώς τα ΜΜΕ, κατά της δήλωσης του Βουλγαράκη, δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά να ομολογούν εμφαντικά την ως άνω πραγματικότητα, της οποίας επωφελούνται στο έπακρον και οι ίδιοι.
  Σε μία απίθανη επίδειξη υποκρισίας και κοινωνικού αμοραλισμού, κατακεραύνωναν τον Βουλγαράκη, ενώ παράλληλα, δεν βρήκαν την παραμικρή κριτική λέξη, γιά το ίδιο το διεφθαρμένο νομικό σύστημα, εντός του οποίου εκτρέφονται τα φαινόμενα τύπου Βουλγαράκη.

  Κανένα δημοσιογραφικό λαμόγιο, κανένας "έγκυρος" σχολιαστής, καμμία πολιτική εταίρα, κανένας μεγαλοδικηγορίσκος, κανένας "έντιμος" συνταγματολόγος, δεν επισήμανε το προφανές :
  Αφού δεν δεχόμαστε την αλήθεια της φράσης "το Νόμιμο είναι και Ηθικό", θα πρέπει υποχρεωτικά να δεχθούμε ότι, οι Νόμοι μας είναι ανήθικοι. Εν τέλει ότι η Πολιτεία, είναι ανήθικη.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Άπιστος Θωμάς 09/07/2010 15:21:36

   Όσοι ωρύονταν για τον Βουλγαράκη, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γιατί σιωπούν για την περίπτωση Παγκάλου.

   Η πρόσληψη της θυγατρός του είναι μεν νόμιμη, είναι όμως ηθική;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Άπιστος Θωμάς 09/07/2010 16:45:32

   Νομίζω ότι η φράση είναι εντελώς λάθος, αλλά αντιλαμβάνομαι το πρόβλημά σου με την υποκρισία που κρύβουν οι αντιδράσεις, που στην πραγματικότητα καλύπτουν τη σοβαρή ανηθικότητα που ενυπάρχει στο νομικό μας σύστημα.

  • striftompolas avatar
   striftompolas @ Άπιστος Θωμάς 09/07/2010 18:06:15

   Ίσως και όχι. Η παρανομία και η ανηθικότητα δεν μπορούν να ταυτιστούν. Για παράδειγμα, η εκτός γάμου συμβίωσις είναι νόμιμη αλλά δεν είναι υποχρεωτικά ηθική για κάποιους συμπολίτες μας.

   Αν το οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι αυτό ή εκείνο είναι ανήθικο μπορεί να ξεκινήσει εφαρμόζοντας τις απόψεις του στα στελέχη του. Και μετά βλέπουμε (η υπόθεση της ομοφυλοφυλίας ανθρώπου που ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ παρθενία μπήκε απλώς στο αρχείο από τους ομοτέχνους του).

   Δεν νομίζω ότι είναι δουλειά της Πολιτείας να ασχοληθεί με την ανηθικότητα. Υπάρχουν πολύ όμορφα θέματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί η Πολιτεία, είναι δική της αρμοδιότητα και ευθύνη και με τα οποία δεν ασχολείται. Επειδή ακριβώς δεν θέλουμε να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα παίζουμε με τα πυροτεχνήματα που είναι όμορφα και περνάμε την ώρα μας.

   Με τις ευλογίες του πατρός Γιοσάκη

   Στρ.

 9. striftompolas avatar
  striftompolas 09/07/2010 14:58:34

  Αν το ήθος είναι σημαντικό και χρήσιμο πράγμα στην πολιτική θα το είχαν τα κόμματα στην πρώτη γραμμή και στις κυβερνήσεις και δεν θα είχαμε υπουργούς που δεν διακρίνουν ανάμεσα στο ηθικό και το νόμιμο και για όλα έχουν να λένε ότι όποιος έχει στοιχεία στον εισαγγελέα.

  Αν η αξιοκρατία είναι σημαντικό πράγμα τότε θα υπήρχε και στο εσωτερικό των κομμάτων και η επιλογή προσώπων δεν ήταν αποτέλεσμα συσχετισμών και ισορροπιών, κατευθυνόμενων ψηφοφοριών, διαρροών, διορισμών. Κι αυτοί προφανώς θα διάλεγαν με αντίστοιχα κριτήρια γιατί το σύστημα τείνει να αναπαράγεται. Μόνο που κανείς δεν φτάνει εδώ κι εκεί με το σπαθί του, άλλο είναι το σπαθί. Κι ακόμα χειρότερα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

  Ο αρχηγός του κόμματος θέλει γύρω-του τους δικούς του ανθρώπους κι όχι αυτούς που βρίσκει και ξέρει πως φτάσαν μέχρι εκεί, κι ο υπουργός, ο βουλευτής, ο γραμματέας, ο γενικός, ο ειδικός, ο πρόεδρος, ο διευθυντής, ο ενεστώτας κι ο παρακείμενος, όλοι θέλουν τους δικούς τους ανθρώπους να κυβερνήσουν το δικό τους βιλαέτι.

  Στις εκλογές για αρχηγό κόμματος ακόμα κι ο Ψωμιάδης ή ο Σκανδαλίδης πήραν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο της χώρας στην περιοχή τους. Αλλάζει η ανάλυση για το ποιος είναι καταλληλότερος για αρχηγός του κόμματος αν είσαι στα Δωδεκάνησα ή στη Θεσσαλονίκη ή μήπως εντός έδρας είναι που έχουν κάνει περισσότερους διορισμούς σε τοπικά και υπερτοπικά μουσεία? – το άλλο σπαθί που λέγαμε

  Και κανείς δεν θέλει να αλλάξει. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι, αν όχι για άλλο λόγο τότε γιατί είναι οι άλλοι, το υπέρτατο κακό και είμαστε έτοιμοι για ισολογισμούς καταστροφών καθότι οι άλλοι έχουν κάνει πολύ περισσότερα και χειρότερα. .

  Το μόνο που μπορούμε να διορθώσουμε είναι τα δικά μας, στων άλλων δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι και τα δικά μας δεν πρόκειται να τα διορθώσουμε γιατί εμείς είμαστε που θα έχουμε ζημιά. Αν πάμε να διορθώσουμε κάτι δεν θα έχουμε κανένα κέρδος, μόνο ζημιά θα έχουμε. Κι όλοι προσπαθούμε να μην μείνουμε με τον μουτζούρη στα χέρια, να είναι κάποιος άλλος που θα θυσιαστεί για να συνεχίσουμε business as usual.

  Έχω κάθε καλή διάθεση να χάσω και κάτι από τα ασημικά μου, όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, αλλά βλέπω τις ίδιες φάτσες, που με τη νομοθεσία τους και τις λαμογιές και τις παραλείψεις τους ή με τη σιωπή τους και την αδράνειά τους μας έφεραν εδώ να μου λένε φέρτα κι εμείς θα τα διαχειριστούμε σωστά, είμαστε τώρα τίμιοι και ηθικοί. Κι όταν τα κάνουμε σαλάτα θα σου πούμε πάλι ότι το λάβαμε το μήνυμα, μάθαμε από τα λάθη μας και τώρα νέο όραμα, νέα στρατηγική, νέες ελπίδες.

  Δεν θέλω κανένα τίμιο και ηθικό. Θέλω ικανούς ανθρώπους και νομοθεσία που να γίνεται σεβαστή και να τηρείται κι αυτό το θέλω για εντελώς πρακτικούς λόγους: γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο (ποιοτικά και ποσοτικά) κέρδος.

 10. ataktos avatar
  ataktos 09/07/2010 15:38:02

  Πριν σπάσετε την παρθενιά ..μερικοί μερικοί… άμισθοι εδώ ..σπάστε ….λίγες πέτρες

 11. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 09/07/2010 15:41:17

  @ Αριστερός Ψάλτης @ Factor X

  Με όλο το σεβασμό, ο τίτλος του άρθρου είναι ατυχέστατος και θα όφειλε να είναι άλλος. Αν γίνεται, αλλάξτε τον.

  Είναι ατυχές να παραφράζονται -και μάλιστα με τέτοιο τρόπο- οι τίτλοι χωρίων του Ευαγγελίου, έστω και ανεπίσημοι. Ασχέτως θρησκευτικού φρονήματος και μόνο από σέβας προς Αυτόν που είπε την παραβολή, στο κείμενο και στο συμβολισμό του.

 12. bgtrottel avatar
  bgtrottel 09/07/2010 15:56:02

  Με πολιτικούς αυτού του πολιτικού και σωματικού εκτοπίσματος θα έχουμε πάντα τα ίδια: Τα σας μας και τα δικά μας μάσατα. Οι κοιλιόδουλοι.
  Όταν το καταλάβουμε και βγούμε στους δρόμους τότε να είστε σίγουροι ότι θα την κοπανήσουν, κοινώς θα εξαφανισθούν, όπως ο άλλος ο ανεκδιήγητος εύσωμος, που πρόδωσε 2 εκ. Ελλήνων και με σημερινές συνθήκες 4 εκ.. Γιατί σιωπαίνει άραγε.
  Όσο σχολιάζουμε απο την ασφάλεια? του πληκτρολογίου, φως στο τούνελ δεν πρόκειται να δούμε.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ bgtrottel 09/07/2010 17:36:02

   Προσωπικώς, ο Κώστας Καραμανλής δεν με πρόδωσε.

   • bgtrottel avatar
    bgtrottel @ Γιώργος 10/07/2010 15:18:32

    Γιατί, επειδή εξαφανίστηκε απο την πολιτική σκηνή (θέατρο είναι ούτως ή άλλως) χωρίς να μιλήσει; Έχει ευθύνες, πρόδωσε 2.000.000 Έλλήνων, αν εσύ δεν ανήκεις σε αυτούς, δεν έχεις λόγο να δυσανεσχετείς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.