#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/03/2008 04:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διαδοχή του Κ. Καραμανλή και του …Χ. Λαμπράκη

Ανακατατάξεις και υπόγειες συγκρούσεις συνεχίζει να προκαλεί η δεσπόζουσα θέση που απέκτησε πλέον στην  αγορά η οικογένεια Μπόμπολα με την είσοδο στο «Πρώτο Θέμα». Το μήλο της έριδος είναι τώρα ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και η επόμενη μεγάλη σύγκρουση προδιαγράφεται στο MEGA. Καταρχήν, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου  φέρεται αποφασισμένη να αποκτήσει ένα 25% του ΔΟΛ, από τον κ. Χρήστο Λαμπράκη, γεγονός που θα την φέρει απέναντι από τον κ. Σταύρο Ψυχάρη που διαθέτει ήδη ένα ίδιο ποσοστό. Έτσι ο τελευταίος χρειάζεται τον εφοπλιστή κ. Βίκτωρα Ρέστη, όχι μόνο για την μεγάλη οικονομική δύναμή του, αλλά και ως ανάχωμα στην κ. Αγγελοπούλου. Τελικός στόχος του κ. Ρέστη είναι να ποσοστό της τάξης του 15%. Για τον ίδιο λόγο ο κ. Ψυχάρης χρειάζεται και τους άλλους δυο εφοπλιστές που αποκτούν μερίδια στον ΔΟΛ, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Πατέρα (προσφιλείς και οι δυο στη Ντόρα). Ενδιαφέρον έχει και το σχήμα Γιάννα – ΔΟΛ – Κοντομηνάς που φαίνεται να παίζει στο παρασκήνιο.

Η μεγάλη παρτίδα θα παιχτεί πάντως στο MEGA, όπου λέγεται ότι ο κ. Μπόμπολας έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον άλλο μέτοχο, τον κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος αμφισβητεί κι αυτός την επιρροή Λαμπράκη, ενώ αμφότεροι δεν συμπαθούν καθόλου την κα Αγγελοπούλου. Η αριθμητική είναι απλή: το 25% του κ. Μπόμπολα προστιθέμενο στο 20% του ομίλου Βαρδινογιάννη, επικρατεί του 25% του ΔΟΛ. Η πραγματικότητα όμως, τα συμφέροντα, αλλά και οι …εγωισμοί λένε άλλα. Στο παιχνίδι εισέρχεται και ένας άλλος μέτοχος και διαχρονικός σύμμαχος του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο κ. Δ. Κοπελούζος, ο οποίος διαθέτει ήδη ένα 7-8%. Ο κ. Ψυχάρης αντιδρά σε όλα αυτά μέσω του …κ. Ρέστη ο οποίος αγοράζει και μετοχές του MEGA. Όμως ο κ. Ρέστης διατηρεί καλές σχέσεις συνεργασίας και με τον κ. Βαρδινογιάννη.

Έχει σημασία να αναφέρουμε εδώ ότι απουσιάζει  από το παιχνίδι αυτό ο παλιός φίλος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Σ. Κόκκαλης που μεταξύ των άλλων θεωρεί ότι «ο Σταύρος δεν τον βοήθησε» όταν τον είχε ανάγκη (ΟΠΑΠ). Κάποτε όμως η σύμπραξη ΔΟΛ - Κόκκαλη ήταν ο ισχυρότερος επιχειρηματικός παράγοντας του τόπου. Σήμερα ο κ. Κόκκαλης παραμένει στο παρασκήνιο, το συγκρότημα Λαμπράκη πωλείται και οι κ. Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Αγγελοπούλου ανταγωνίζονται για την  πρωτοκαθεδρία. Θα είναι μια μακρόχρονη και σκληρή σύγκρουση και μεταξύ τους και με τα μεγάλα funds τύπου Βγενόπουλου. Και φυσικά υπάρχει και ο κ. Λάτσης και οι τράπεζες. Ο αγώνας για τη διαδοχή και του Καραμανλή και του …κ Λαμπράκη μόλις άρχισε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 30/03/2008 08:48:21

  πολυ καλη ανασκοπηση του θεματος και πολυ επικαιρη λογω της αλλαγης στασης ΔΟΛ Ελευθεροτυπίας.
  Μια παρατηρηση μόνο
  Εχει γραφει απο μέρες πως ο Κοκκαλης επιχειρει να προσεγγισει την Ελευθεροτυπία τη μόνη που έχει μείνει έξω από την παρτουζα Γιαννας-Ρεστη-ΔΟΛ-Μπομπολα ισχύει ή ειναι αρβυλα??

 2. Le canard avatar
  Le canard 30/03/2008 10:39:34

  Η Ελευθεροτυπία είναι η μοναδική εφημερίδα που μπορεί να παίξει το ρόλο του φύλλου της πραγματικά ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Ετσι όπως είναι τα εσωτερικά της, η γηρασμένη νοοτροπία που την διακατέχει και τα βαρίδια που κουβαλάει, δύσκολο φαίνεται. Ωστόσο, τώρα είναι η χρυσή της ευκαιρία να το ξανα-παίξει "εφημερίδα των συντακτών". Οι τελευταίες εφημερίδες που δεν ελέγχονταν από την διαπλοκή (Ελ.Τύπος, Πρ.Θέμα) εξαγοράστηκαν, και η μόνη που μένει κάπως ανεξάρτητη, είναι η Ε. Βέβαια, μην ξεχνούμε, έχει στενούς δεσμούς με Βαρδινογιάννη, πρόσφατα απέκτησε και με Βγενόπουλο. Με Κόκκαλη, λίγο δύσκολο μου φαίνεται, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος τον κτυπούσε για ΟΠΑΠ. Αν βέβαια, άλλαξαν τα πράγματα στο "μέτωπο" των αντιπάλων Βαρδινογιάννη-Κόκκαλη, δεν αποκλείεται ακόμα και η προσέγγιση του δεύτερου με την Ε. Δύσκολο!

 3. factorx avatar
  factorx 30/03/2008 11:52:38

  Συμφωνω με 2

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/03/2008 12:04:53

  Ανεξάρτητη δημοσιογραφία; Χλωμό. Η Νέα Υόρκη με 12 ή 13 εκατομμύρια κόσμο αντέχει-δεν αντέχει μιάμιση πολιτική και μία οικονομική εφημερίδα (με περίπου μισές από τις σελίδες σε διαφήμιση). Η Αθήνα με 5 εκατομμύρια πόσες αντέχει;

  Οι "ανεξάρτητοι" θα είναι νομίζω ο δούρειος ίππος είτε για «ιδέες» είτε για «συμφέροντα». Είναι θέμα χρόνου ή τιμής (εννοώ χρημάτων, όχι εντιμότητας).

  Αν η πολιτικο-οικονομική ιστορία της χώρας από το 73 και μετά έχει ψιλοεπηρρεαστεί από τον κ. Λαμπράκη, έ, με την διαδοχή μπορεί και ελπίζουμε σε κάτι...

 5. wert01gf avatar
  wert01gf 30/03/2008 12:40:16

  Ola ayta pou syzitame, xorane se mia frasi:
  Γεννηθήκαμε με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Παπανδρέου και θα πεθάνουμε με πρωθυπουργό Καραμανλή ή Παπανδρέου. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή –η μεγάλη αλήθεια- είναι πως γεννηθήκαμε με Λαμπράκη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη και θα πεθάνουμε με Λαμπράκη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη.
  pitsirikos

 6. bill avatar
  bill 30/03/2008 17:02:28

  πήγε λίγο να χωρέσει και ο Αλέξης αλλά μερικές φορές καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.