#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2010 09:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διάλυση του εργατικού κινήματος δωράκι στον Στρος Καν«Αν αυτή η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο, θα σε δω στην κόλαση καλή μου». Είναι ένα σύνθημα που μου έκανε εντύπωση πριν απο χρόνια και που σήμερα δυστυχώς έχει ιδιαίτερη σημασία. Όχι γι’ αυτή καθ’ αυτή την εργατική τάξη –τι φταίνε άλλωστε οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι των 500 ευρώ και χιλιάδες άλλοι της ίδιας μοίρας- αλλά το εργατικό κίνημα όπως εκφράζεται τα τελευταία χρόνια από τους συνδικαλιστές.

Τα γεγονότα που συνέβησαν χθες στη συνδιάσκεψη της ΓΣΕΕ με τις αποχωρήσεις όλων των μελών του προεδρείου και τον Γ. Παναγόπουλο να μένει μόνο του και να λέει ότι τα παντελόνια τα φορά όχι για να κρυώνει, επιβεβαιώνουν τη βαθιά κρίση που περνά το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Με ξεπουλημένους ταγούς που βγαίνουν στο δρόμο και τρώνε γιαούρτια, με άλλους που είναι περιχαρακωμένοι στα σταλινικά τους στερεότυπα, με τους συνδικαλιστές της δεξιάς να μην μπορούν να αρθρώσουν κουβέντα και με τους άλλους της… προοδευτικής Αριστεράς να έχουν σύγχυση εν κρανίω, τι περισσότερο να περιμένει κανείς;

Ένα διαλυμένο συνδικαλιστικό κίνημα, ωστόσο, σ’ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα και το εργατικό κίνημα περίοδο αποτελεί το καλύτερο δώρο σε όσους μας κυβερνούν, δηλαδή την Τροϊκα και το ΔΝΤ. Και τα γεγονότα στη ΓΣΕΕ αποτελούν και το καλύτερο δώρο υποδοχής του πραγματικού κυβερνήτη της χώρας, του Ντ. Στρος Καν που έρχεται στην Αθήνα, αυτήν την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα βρει μια χώρα υπόδουλη στις ορέξεις της τρόικας, τους εργαζόμενους υποταγμένους στη μοίρα τους και εγκλωβισμένους στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης ότι απαιτούνται θυσίες για να σωθεί η χώρα.

Θα βρει ένα συνδικαλιστικό κίνημα ξεπουλημένο αφενός και διαλυμένο αφετέρου, που δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξεγείρει τα πλήθη.

Βούτυρο στο ψωμί του ΔΝΤ δηλαδή που ψάχνει για χώρες χωρίς αντίσταση για να κάνει τα πειράματά του.

Όμως, εδώ μεγάλη ευθύνη φέρει και η αντιπολίτευση. Ο εγκλωβισμός στα ψευτοδιλήμματα της συναίνεσης δεν μπορεί να «παγώσει» κάθε έννοια αντίστασης στην κατάλυση και των πιο αυτονόητων δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Κάποιοι είναι καιρός να πάρουν από το χέρι το λαό που περιμένει με υπομονή κάτι που να δείχνει ότι μπορεί να του αλλάξει τη  μοίρα.

Ο Στρος Καν θα έλθει και θα ξαναέλθει στη μπανανία του ΔΝΤ. Αν βρει μια καθημαγμένη χώρα θα έχει καταφέρει να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Μαζί του και οι προσκυνημένοι διατάκτες της κυβέρνησης.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωκεανός avatar
  Ωκεανός 05/12/2010 09:35:15

  H διάλυση του κοματικού-συνδικαλιστικού κινήματος θες να πείς..Ναι αυτό που έβαλε ολα τα κομματόσκυλα μέσα στις ΔΕΚΟ και ρήμαξε τον τόπο.
  Αλλά που να σε αφήσει η καφρίλα σου και η κομματική σου ταυτότητα να πει την αλήθεια.

 2. koinos_nous avatar
  koinos_nous 05/12/2010 09:40:09

  Ασχετο αλλα ενδιαφερον

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=371293&dt=05/12/2010

  αρχισαν να ενοχλουνται ?

 3. ataktos avatar
  ataktos 05/12/2010 09:40:09

  αποξένωση κυβέρνησης από τον λαό του ..

  αποξένωση συνδικαλιστών από την εργατική τάξει...

  αποξένωση εκκλησίας από το ποίμνιο ...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ataktos 05/12/2010 15:50:58

   Μα οι ταγοί της κυβέρνησης του συνδικαλισμού και της εκκλησίας δεν έχουν σχέση με το κοινωνικό σύνολο.
   Αποτελέσματα διαβουλεύσεων κομματικών παρεών είναι...
   Τι σχέση έχει με τον εργαζόμενο ο κάθε κομματικός συνδικαλιστής της κάθε παράταξης από την άκρα Αριστερά έως την άκρα Δεξιά;
   Ποιες καρέκλες έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο εκτός τις καρέκλες;
   Για αυτό υπάρχει αδιέξοδο: οι καρέκλες μιλούν για οτιδήποτε που δεν διαταράσσει την ισσοροπία της καρέκλας και δεν διαταράσσει τη σχέση καρέκλας με τροφοδότηση του Τραπεζικού λογαριασμού.

   ΥΓ

   Μιλάνε μερικοί για τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ ...μα δεν εκπροσωπούν τίποτα. Τι να πουν τα μέλη ΔΣ πχ του ΟΤΕ της Εθνικής και των Ταμείων για την μείωση της αμοιβής κατά 12% ή την περικοπή του Δ Χριστουγέννων στο Δημόσιο; οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με ...δεκά-ευρα και κατοστά-ευρα.
   Να έχουν την καρέκλα ενδιαφέρει που κουβαλά θέσεις σε άλλες καρέκλες ενδιαφέρει.

 4. anonymous avatar
  anonymous 05/12/2010 10:50:07

  Συνδικαλιστικό κίνημα στον ιδ. τομέα δεν υπάρχει διότι πέφτει απόλυση. Για τους συνδικαλιστές του δημοσίου δε με ενδιαφέρει. Τόσο απλά.

 5. bromoskylo avatar
  bromoskylo 05/12/2010 11:38:26

  Μα η ΓΣΕΕ προκήρυξε (πριν από τις περιφερειακές εκλογές) απεργία.
  Για μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ μέρα. Στις 15 Δεκέμβρη!
  http://bromoskylo.blogspot.com/2010/12/15_05.html

 6. Orestios avatar
  Orestios 05/12/2010 12:14:22

  Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
  Οι σημερινοί Σοσιαλιστές έχουν πλέον ενστερνιστεί όλη την Χιτλερική ιδεολογία.
  Ελάχιστοι πια γνωρίζουν πως ο Χίτλερ είχε διαλύσει κάθε εργατική ομοσπονδία ή σύλλογο, προκειμένου να μην υπάρχει αντίδραση αλλά και γιατί έτσι βόλευε τους μεγαλοεπιχειρηματίες της εποχής, που όλοι τους στήριζαν Χίτλερ με τα μπούνια.

  Οι δομές της Παγκοσμιοποίησης, που στελεχώνονται αποκλειστικά από Σοσιαλιστές μιας και αυτοί είναι φορείς της ιδέας της παγκοσμιοποίησης, δρούν σαν τα όργανα του Φασιμού και όπως πριν 80 χρόνια περίπου κατάφεραν να διαλύσουν κάθε εργατικό συνδικαλιστικό όργανο.

  Βέβαια υπήρξε και δουλειά από μέσα τότε, ακριβώς όπως συμβαίνει σήμερα.
  Δυστυχώς η άγνοια που υπάρχει για το τί συνέβη στην Χιτλερική Γερμανία, πού ήταν σοσιαλιστική 100%, διευκόλυνε την γένηση των φιδιών.
  Αν νομίζατε πως φασιμός ή ναζισμός είναι κάποιοι γραφικοί με αγκυλωτούς σταυρούς είστε πολύ γελασμένοι.
  Τα φίδια αυτή την στιγμή είναι στην εξουσία.

 7. TASSOS avatar
  TASSOS 05/12/2010 12:55:29

  Η κοινωνία ψάχνει ένα πόλο συγκέντρωσης για να αντισταθεί. Με τους συνδικαλιστές ξεπουλημένους ,η μόνη που μένει και μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο είναι η Αντιπολίτευση. Ο χρόνος της όμως της τελειώνει με γεωμετρική πρόοδο. Και μετά?? Δυστυχώς το χάος. Ο καθείς για την πάρτη του, όπως άλλωστε έμαθε ο Έλληνας να ζεί τα τελευταία 40 χρόνια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

 8. anastasiadis avatar
  anastasiadis 05/12/2010 13:09:10

  Καλημέρα. Το IMF ξέρει καλά τη δυλειά του και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Προτείνω την ανάλυση στο http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2241.aspx

 9. zackii avatar
  zackii 05/12/2010 13:46:09

  Τελικά την άποψη της ΝΔ γιά το θέμα την ξέρουμε? Μιλάτε όλοι γιά το ΠΑΣΟΚ, που θέλει την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Η ΝΔ τι λέει? Μάλλον ούτε τον καλό και τον κακό αστυνόμο δεν έχουν κέφι να παίξουν πιά. Ο ΓΑΠ συμπλέει απόλυτα με τον κο Σαμαρά. Και οι δύο κακοί αστυνόμοι. Τη βάψαμε παλληκάρια.
  Και ο Μηταράκης με τις δηλώσεις του προπομπός τω εξελίξεων. Που είσαστε λαλίστατοι-όσο αφορά τη θεωρία βέβαια- φύλακες του κόμματος??

 10. kiki avatar
  kiki 05/12/2010 20:11:46

  Εμπρος της γης οι κολασμενοι, εμπρος.
  Πως μπορουμε να μαθουμε τα εισοδηματα του ιδεαλιστη, προεδρου,
  προεδρου , σε καποιον ιδρυματικο οργανισμο, χωρις μελη και ψηφοφορους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.