14/05/2008 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η δημόσια περιουσία δεν πωλείται»

Με 4ωρη στάση εργασίας ανοίγει αύριο η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τρίωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, 24ωρη σε τράπεζες, λιμάνια και ΟΤΕ. Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αλλαγές στα δρομολόγια της Ολυμπιακής. Η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κοραή, ενώ η αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα έχει ανακοινώσει για την Πέμπτη και η ΓΣΕΕ με κεντρικό σύνθημα «Η δημόσια περιουσία δεν πωλείται». Η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στον ΟΤΕ και τα Λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ), ενώ στη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, την Ολυμπιακή και την ΕΥΔΑΠ 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. Ο χορός των κινητοποιήσεων άνοιξε σήμερα με τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για τον «εργασιακό μεσαίωνα των 70- 80 ωρών την εβδομάδα», όπως τονίζουν. Διαβάστε λεπτομέρειες στα σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 14/05/2008 20:33:50

  Για την Πέμπτη, η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις τράπεζες που δεν έχουν χορηγήσει εξουσιοδοτήσεις για διαπραγμάτευση για κλαδική, συλλογική σύμβαση εργασίας στο χώρο των τραπεζών. Πρόκειται για τις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Probank, FBB, HSBC, BNP Paribas, Citibank, American Express, Ελληνική και Κύπρου. Οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της Πέμπτης διάβημα διαμαρτυρίας στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φανή Πάλλη-Πετραλιά, ενώ στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας (κτίριο Μελά στην πλατεία Κοτζιά) για να απαιτήσουν από τον διοικητή της τράπεζας «να σταματήσει να αρνείται τις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση».
  Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 15 Μαΐου και δύο πεντάωρες στάσεις εργασίας στις 27 και στις 29 του μήνα. Επίσης, για τις 4 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί εξάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αττικής και εικοσιτετράωρη απεργία στα νοσηλευτικά ιδρύματα της υπόλοιπης χώρας.
  Αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής
  Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη θα τροποποιηθούν οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, θα ματαιωθούν τουλάχιστον 20 πτήσεις και συγκεκριμένα από Αθήνα, μετ' επιστροφής, δύο για Θεσσαλονίκη και από μία για Λονδίνο, Ρόδο, Λάρνακα, Ιωάννινα, Σαντορίνη, Βελιγράδι, Τίρανα, Σόφια, Σκύρο, Κω, Σάμο, Νάξο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Μήλο και Πάρο, καθώς και οι πτήσεις Θεσσαλονίκη - Χανιά - Θεσσαλονίκη και Κάρπαθος - Ρόδος - Κάρπαθος. Επίσης, τροποποιούνται δύο πτήσεις, ενώ σε άλλες 14 αλλάζει η ώρα αναχώρησης. Για πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τις κρατήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών στα τηλέφωνα 210 9666666 και 801 11 44444.

 2. Rogue avatar
  Rogue 15/05/2008 09:29:06

  Πωλείται μερίδιο του ΟΤΕ. Ωραία μέχρι εδώ. Σε ικανοποιητική τιμή ανά μετοχή. Άντε καλά....
  Σύνολο €450 εκ. δηλαδή ψιλά πραγματα συγκριτικά με τις δαπάνες του δημοσίου.
  Τα δισ. € του ΑΕΡΑ για την πώληση του μάνατζμεντ σε μια στρατηγική επιχείρηση στα Βαλκάνια, που έχει το μονοπώλιο της καλωδιακής σύνδεσης στα σπίτια μας, ποιός τα έβαλε στην τσέπη του;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.