Η δημοσκόπηση - έκπληξη που ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης
18/05/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δημοσκόπηση - έκπληξη που ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Πάνω από 20 μονάδες διατηρείται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ αν και για πρώτη φορά οι πολίτες εμφανίζονται να είναι δυσαρεστημένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Λάθος κρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ποσοστό 41% οι Έλληνες, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, βάσει νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης. Μόλις το 35% κρίνει πως είναι σωστή, σημειώνοντας μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.Να μετριάσει τις υποσχέσεις της προς το λαό, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, ζητά το 61% των πολιτών, αν και το 56% των ερωτηθέντων απαντά πως πλέον η κυβέρνηση δεν φαίνεται αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών της.Οι Έλληνες, στην δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον Σκάι, εμφανίζονται μοιρασμένοι ως πως το πώς πρέπει να χειριστεί η κυβέρνηση μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, καθώς το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απαντά πως η συμφωνία πρέπει να περάσει στη Βουλή, ακόμα ένα τρίτο πως πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο πιστεύει πως πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην δεύτερη θέση έρχεται ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.Στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει η δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 20 μονάδες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 15,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι με 6% αμφότεροι, το ΚΚΕ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ με 3%.


imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αργόστροφος avatar
  Αργόστροφος 19/05/2015 01:32:01

  Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, το Συριζα μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό περιβάλλον που το ίδιο δημιούργησε, την αβεβαιότητα ακόμη και για την αυριανή ημέρα κυριολεκτικά, την κοινή πεποίθηση ότι εάν δεν έχουμε συμφωνία απομένει μόνο η επίσημη ημερομηνία της χρεοκοπίας, διατηρεί τις δυνάμεις του και η Νέα Δημοκρατία αντιθέτως χάνει αισθητά τις δικές της. Τώρα άμα πω ότι θα χαρώ να δω το 36,5% + (3% το ποσοστό των ψεκασμένων) να υποφέρει πραγματικά για γενεές ολόκληρες, θα είμαι κακός?

  • ΕΧ_SYRIZA avatar
   ΕΧ_SYRIZA @ Αργόστροφος 19/05/2015 02:28:19

   Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στην επαγγελματική προπαγάνδα, στην φοβερή επικοινωνιακή τακτική καθώς και στη γενικότερη στήριξη που παρέχεται από τα ΜΜΕ στην κυβέρνηση.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Αργόστροφος 19/05/2015 07:03:24

   Μάλλον θα είσαι αλλα πάμε παρακάτω...Το προβάδισμα είναι λογικό και αναμενόμενο.Μιλάμε για μια φρέσκια,νέα κυβέρνηση λίγων μηνών.Είναι αδύνατον να μην προηγείται.Ασφαλή συμπεράσματα τέτοιο καιρό του χρόνου

   • airman avatar
    airman @ Μεγάλες στιγμές 19/05/2015 10:14:08

    Μέχρι τέτοιο καιρό του χρόνου όντως θα έχουν εξαχθεί πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και όχι μόνο! Το ζητούμενο είναι να έχουν εξαχθεί από την πλειοψηφία του λαού, πράγμα δύσκολο όπως έχει αποδειχθεί διαχρονικά.

   • Αργόστροφος avatar
    Αργόστροφος @ Μεγάλες στιγμές 19/05/2015 10:22:15

    Δηλαδή εσύ χρειάζεσαι 12 μήνες για να καταλάβεις εάν κάτι είναι καταστροφικό για σένα και την οικογένειά σου? Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου κάποιοι νιώθουν απόλαυση μέσα απο τον φόβο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αργόστροφος 19/05/2015 07:51:15

   Να μην το πεις.Άλλο να κάνεις - να πάψεις εάν το κάνεις βέβαια γιατί δεν σε ξέρω - να αγχώνεσαι για διάφορα μελοδραματικά όπως η "πορεία του 'Εθνους" ,η "πατρίδα" και τα παρόμοια που συσκοτίζουν το νου πολλών δεξιών. Αυτό είναι το έθνος και ο λαός και όχι κάτι άλλο εξιδανικευμένο.Δεν μπορείς να το αλλάξεις,κοίτα να περνάς καλά όσο γίνεται.

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ ψυχραιμια 19/05/2015 07:59:27

    Δεν ήταν αυτό το έθνος. Ήταν κάτι άλλο, προφανώς όχι ιδανικό, αλλά πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα. Πώς αποδεικνύεται; Από τα έργα και τα πρότυπα. Ας συγκρίνει όποιος θέλει εκείνα του σήμερα με εκείνα μιας οποιασδήποτε άλλης εποχής και θα δει την τερατώδη μετάλλαξη του ελληνικού λαού. Βέβαια και ο Βυζαντινός Έλληνας ή εκείνος του 1900 δεν ήταν ίδιος με τον αρχαίο ή ίδιοι μεταξύ τους. Λογικό. Και εγώ είμαι διαφορετικός από τον εαυτό μου όταν ήμουν παιδί. Όμως διατηρούνταν μια ταυτότητα που τώρα έχει χαθεί. Τα ποια ήταν αυτή η ταυτότητα και πώς χάθηκε ας το ψάξει όποιος ενδιαφέρεται μελετώντας.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Παράξενος 19/05/2015 10:22:48

     Ίσως να ήταν.Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό εδώ.Απλώς προσπαθώ να δώσω στους συνομιλητές μου που προέρχονται από τη ΝΔ την πραγματικότητα για να μην αγχώνονται για ¨εθνικά θέματα" ενός έθνους που δεν υπάρχει.Είναι αστείο να στενοχωριέται για το μέλλον ενός κράτους αυτός που δεν είναι τον περισσότερο καιρο στην κυβέρνηση και να αδιαφορεί αυτός που είναι και επωφελείται μάλιστα από αυτό. Είναι ψυχοφθόρο να νοιάζεσαι για κάτι που είσαι μέτοχος μειοψηφίας όταν αδιαφορούν οι μέτοχοι πλειοψηφίας.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 19/05/2015 10:40:22

      Ε, οπότε ποιός το @#$%# και τό έθνος και να γίνουμε όλοι απάτριδες=φιλελέδες, για να κάνετε κι εσείς τη δουλειά σας πιο απρόσκοπτα...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΚΜ 19/05/2015 11:25:01

      Μπορεις να συνεχίσεις να αγχώνεσαι τότε για το τι θα κάνει αύριο ο Τσίπρας ή ο Κοτζιάς.Ελεύθερα.Μόνο που αυτοί που τους ψηφισαν και ψηφιζαν πριν πασοκ και θα συνεχισουν να ψηφιζουν κατι παρομοιο ειναι περισσότεροι στην Ελλάδα και το μονο που τους νοιάζει ειναι η τσέπη τους.Δεν τους εκανε ετσι ο νεοφιλελευθερισμός τον οποίο απεχθάνονται και αυτοί γιατί ειναι τζαμπατζήδες και πάντα θα γκρεμίζουν οτιδήποτε κοινό εθνικό αγαθό έχεις χτίσει εσυ για να κονομήσουν.Εάν ύστερα από 40 χρόνια ελεύθερων εκλογών μεταπολίτευσης δεν εχεις καταλάβει ποιοί πραγματικά αποτελουν το έθνος και ποια ειναι η επιρροή των δικών σου ιδεων σε αυτό δεν σου φταίνε άλλοι,ιδιώς οι φιλελέδες που έχουν ακόμη μικρότερη επιρροή.

     • šœ avatar
      šœ @ ψυχραιμια 19/05/2015 11:41:39

      Μαρξιστές και φιλελέδες, είστε στον ίδιο εθνομηδενιστικό πόλο (τό'να χέρι νίβει τ'άλλο), παρά τις διαφορές σας στα οικονομικά.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ šœ 19/05/2015 13:31:15

      Που είναι η πλειοψηφία χωρίς μάλιστα τους φιλελέδες - μόνοι τους οι πασοκοαριστεροί - οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι για το οποίο αδιαφορεί η πλειοψηφία.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 19/05/2015 13:36:34

      Γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχώ;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΚΜ 19/05/2015 13:41:09

      Γιατί 1) στη ζωή γενικά δεν πρέπει να ανησυχείς για πράγματα που δεν ελέγχεις και 2) διότι εάν όντως οι εθνομηδενιστές είναι πλειοψηφία τότε όντως το έθνος δεν υπάρχει ως πολιτικός παράγων.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ ψυχραιμια 19/05/2015 14:01:43

      Το #1 είναι αφορισμός που δεν κολλάει εν προκειμένω (και τον επικαλείσαι για να παραιτηθούμε τελείως και να σας αφήσουμε το πεδίο εντελώς ελεύθερο). Το #2 μάλλον έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεστε εσείς οι Αμερικανοί την έννοια του έθνους και πώς εμείς οι Έλληνες πατριώτες. Καταρχήν, εγώ δεν θεωρώ καν τους φιλελέδες ή τα alter ego τους, τους εθνομηδενιστές του άλλου άκρου, bona fide μέλη του έθνους - αλλά διαφορετικά «έθνη» ελληνόφωνα που συνυπάρχουν μαζί μας. Κατά δεύτερον, το έθνος είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μελών του (τί σου λέω τώρα...), και εκτός αυτού, περιλαμβάνει και όλες τις προηγούμενες γενιές που έζησαν. Και από αυτό και μόνο θα έπρεπε να καταλάβεις, ότι αντίθετα με το πώς τα ταυτίζετε στη δικιά σας τη χώρα, το έθνος δεν ταυτίζεται με το κράτος (ούτε με το σώμα των ψηφοφόρων). Το κράτος είναι απλώς ένα εργαλείο που κανονικά έχει σκοπό την εξυπηρέτηση του έθνους, ή πιο ορθά, του Γένους. Και στην τελική, ένας μόνος μου να μείνω, η πατρίδα αυτή θα είναι δικιά μου και όχι δικιά σας - για το κράτος δεν ξέρω. ΥΓ: Νιώθω λίγο σαν να προσπαθώ να περιγράψω σε έναν τυφλό τα χρώματα. Δεν ανήκεις σε μας, γι'αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις, και όλα τα προσεγγίζεις βάσει των δικών σου εμπειριών και την σχέση που έχεις με το δικό σου ξένο έθνος.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ ψυχραιμια 19/05/2015 13:02:00

      Παροτι η στεγνη-πεσιμιστικη αποτιμηση του ψυχραιμια με βρισκει πολλες φορες συμφωνη κυριως οταν ειμαι στα κατω μου, η απαγοητευση και η ελλειψη ελπιδας να ξερει οτι ειναι απο τα "ταγκαλακια"... Ειμαστε Ελληνες Ορθοδοξοι, βαφτισμενοι στη κολυμπηθρα στο ονομα της Αγιας Τριαδος και αν χρειαστει θα ξαναβουτηξουμε στα απατα της Ιστοριας μας αμυνομενοι των ιερων και οσιων και "του πατριου εδαφους". Αφου δε αναφερθηκα και στον Αγιο Παϊσιο θα θυμισω τι ελεγε συχνα οταν οι συνομιλητες του τα εβλεπαν ολα δυσκολα και μαυρα: "και τον Θεο που τον βαζεις;" Εγω λοιπον, που δεν ειμαι γενναια και μαλλον του μισοαδειου, λεω "εχει ο Θεος" και προχωραω γνωριζοντας οτι μονο το σημερα μου ανηκει. Το αυριο ανηκει σ Εκεινον που μπορει να ανατρεψει τα παντα και να ξαναδωσει τη χωρα πισω στα παιδια και στα εγγονια μας. Καντε κανα καλο, αφιερωστε λιγο χρονο για προσευχη υπερ ολων για να μη χρειαστει να προσευχηθειτε συντομα και εντονα για τους δικους σας και στον καλοπροαιρετο "παντα συνεργει επ αγαθω"....

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Αργόστροφος 19/05/2015 08:07:29

   ναι ο κοσμος θεωρει οτι τελειωσε με τον σαμαρα. δεν θελει να τον ξαναδει μπροστα του. εχω την εντυπωση οτι στη περιπτωση που παμε σε καπιταλ κοντρολς κλπ θα εισπραξει και ο σαμαρας δυσαρεσκεια: "εσεις τους φερατε". ο Ελληνας ειναι μαλλωμενος με την λογικη. Βεβαια εγω αυτες τις δημοσκοπησεις τις βλεπω λιγο βερεσε. 15% απο 28% μεσα σε αυτη την καταχνια μεσα σε αυτο το καρακιοζιλικι και ο συριζα να μην εχει χασει ουτε και κιχ απο τους ψηφους των εκλογων κατι παει χι.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Παρατηρητής 19/05/2015 09:18:14

    μήπως γενικώς έχει απαξιωθεί η ΝΔ; Είναι κοινώς αποδεκτό πως και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Σαμαρά έχουν πληγώσει το κόσμο από τη περίοδο 2004-2009. Εάν η Ντόρα είχε βγει αρχηγός, η ΝΔ θα βρισκόταν στο 5% από το Σεπτέμβριο του 11...Το άσχημο για τη ΝΔ είναι πως ο κόσμος θεωρεί ότι αυτή και το ΠΑΣΟΚ φταίνε για το μνημόνιο.

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Παρατηρητής 19/05/2015 09:18:51

    Σε μιά απαίδευτη και μπάχαλη κοινωνία σαν την ελληνική έτσι όπως έχει φτάσει να είναι, ΠΑΝΤΑ ο Σαμαράς και ο κάθε "σαμαράς" θα φταίει. Θα συμφωνήσω ποιπόν με τον "αργόστροφο" όταν γράφει: "...Τώρα άμα πω ότι θα χαρώ να δω το 36,5% + (3% το ποσοστό των ψεκασμένων) να υποφέρει πραγματικά για γενεές ολόκληρες, θα είμαι κακός?..." και αν μπορώ θα επαυξήσω. Ας κάνει επιτέλους προπαγανδιστική ρελάνς η ΝΔ, παρουσιάζοντας και αναδεικνύοντας το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη. Με τα υπό ανακοίνωση μέτρα των ~5δις των μαθητευόμενων ΣΥΡΙΖΑιο-Μάγων, η διαφορά θα είναι εμφανέστατη. Αν βέβαια θα καταφέρει να την καταλάβει ο νεοέλληνας με το Iq αμοιβάδας.

    • LaM avatar
     LaM @ πΔπ 19/05/2015 12:13:03

     +100

    • Black Pit avatar
     Black Pit @ πΔπ 19/05/2015 13:49:07

     Από αυτόν με το IQ της ταπεινής αμοιβάδας όμως, δεν εξουσιοδοτήθηκαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως εξουσιοδοτήθηκε κι αυτή για να μας σώσουν; Τι ζητάς τώρα εσύ; Να αλλάξει ο Ελληνικός λαός εν μιά νυκτι και να μεταμορφωθούν όλοι σε διανοητές διαμετρήματος ενός πΔπ ??? Μήπως γινόμαστε περίεργοι λίγο λίγο;

     • πΔπ avatar
      πΔπ @ Black Pit 19/05/2015 15:10:42

      Εγώ, βάζω ψηλά τον πήχη! Εσύ, στον "μαύρο λάκκο"!

   • οδυσσεύς Κ. avatar
    οδυσσεύς Κ. @ Παρατηρητής 19/05/2015 10:05:55

    .Αν πάμε σε κάπιταλ κοντρόλς θα πάμε και σε δραχμή, διότι μια "έντιμη" συμφωνία ο Τσίπρας θα την δεχόταν αλλά τα κάπιταλ κοντρόλς είναι ο έσχατος χυδαίος εκβιασμός και ξέρει πολύ καλά οτι θα μπούν για να τον φάνε, οπότε θα Κρατικοποιήσει αμμέσως τις τράπεζες αλλά Τσάβες.

  • Tζανής avatar
   Tζανής @ Αργόστροφος 19/05/2015 08:08:12

   Στην αρχαία Ελλάδα τη συμπεριφορά του κόσμου απέναντι σε φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ την ονόμαζαν συλλογική παράκρουση.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Tζανής 19/05/2015 10:26:00

    Είχαν όμως και το ρητό "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".Μη ξεχνάς ότι έχει προηγηθεί το φαινόμενο Πασόκ.Άρα είναι πάγια κατάσταση.

  • LaM avatar
   LaM @ Αργόστροφος 19/05/2015 12:10:45

   Όχι δεν θα εισαι κακός. Ή αν εισαι δεν θα εισαι μονος σου. και εγω το ίδιο λέω. Το να δινεις σε καποιον να καταλάβει το λάθος του, δεν ειναι κακία. Θα προσπαθησεις να του δειξεις οτι η φωτιά καιει, αλλα αν επιμενει να βαλει ο ίδιος το χερι του να το δει, -παρολο που προσπαθεις να τον αποτρέψεις- ισως το πιο δικαιο θα ειναι να τον αφησεις. Δεν σημαινει ουτε οτι χαιρεσαι, ουτε οτι το επεδίωξες. Το βασικό ειναι να ειμαστε εδω σαν παραταξη ορθιοι και αδιάσπαστοι για να λυσουμε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει ο Τσιπρας. Ας ευχηθουμε μόνο, να ειναι μονο οικονομικά και όχι εθνικά. Υ.Γ. Όχι 20%, 40% θα φτασει η διαφορά όσο διάφοροι καλοθελητές λενε "θα ψηφισουμε ότι και να φερουν "για το καλό του τοπου" . Επιτέλους, ας μην ειμαστε τόσο καλοθελητές και προθυμοι να λερωνομαστε με την αριστερη σαπιλα. Η μεγαλυτερη μεταρυθμιση στην Ελλαδα θα ειναι το τέλος της "αριστερας" του Ανδρεα.

 2. Got avatar
  Got 19/05/2015 06:57:51

  Η ΝΔ καλείται-επιβάλλεται να αναλάβει καταλυτικό ρόλο στην πολιτικη σκακιέρα, στη ζώσα πολιτικη πραγματικότητα! Και δεν μπορεί να το πράξει επειδή ειναι "πεσμένη στα γόνατα"! Δικαίως ή αδίκως, η πρόδηλη αιτία ειναι η ταύτιση των περισσότερων πρωτοκλασάτων στελεχών της με άδικες, αναξιόπιστες και αναποτελεσματικές πολιτικές! Με πολιτικές που δεν άρμοζαν, δεν "κούμποσαν" ποτέ με ενα φιλελεύθερο αστικό κομμα, σύμμαχο του ιδιωτικού τομέα και της υγιούς επιχειρηματικότητας και εχθρό του κρατισμού και των κρατικοδίαιτων-υποτίθεται! Ο ισχυρισμός οτι η χώρα διάγει πολύ κρίσιμες μέρες για το μέλλον της και ως εκ τούτου δεν υπάρχει χρόνος για εσωκομματικές εξελίξεις ειναι τουλάχιστον αβάσιμος. Τουναντίον, ο κύριος λόγος που η ΝΔ έπρεπε ήδη να είχε περάσει στην επόμενη μέρα, ειναι ακριβώς αυτός! Ειναι αδιανόητο, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη να παραμένει ουσιαστικά αδρανοποιημένη, την ώρα που γράφεται ιστορία δεσμευτική για το μέλλον του έθνους! Ειναι εθνική απώλεια να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία της πατρίδας, ερήμην της ΝΔ. Να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες! Επιτέλους, να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στον Έλληνα και την Ελληνίδα!

 3. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 19/05/2015 09:50:53

  Εμ, άλλη η χάρη της κωλοτούμπας των γυμναστών-τριών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σκληρή προετοιμασία, φινέτσα, χάρη, ούτε που καταλάβαινες για πότε έγινε η στροφή στον αέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.