#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2011 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δημοσιονομική πειθαρχία της Μέρκελ οδηγεί σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίαςΤο πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται από την προχθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών είναι ότι το Βερολίνο επέβαλε πλήρως τις θέσεις του για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, επισύροντας, μάλιστα, αυτόματες κυρώσεις για τα απείθαρχα κράτη που φθάνουν μέχρι και την έξοδο από το ευρώ.

Το Δημοσιονομικό Συμβόλαιο, όπως αποκαλείται η συμφωνία, έχει απ’ όλα: προληπτικά μέτρα, παρεμβάσεις των Βρυξελλών, χρηματικές κυρώσεις και όποιος… αντέξει. Ειδικότερα, από την άνοιξη του 2012, που θα τεθεί σε ισχύ το νέο δημοσιονομικό «πακέτο», καμία χώρα δεν πρέπει να εμφανίζει έλλειμμα του προϋπολογισμού υψηλότερο του 0,5%. Αυτό θα κατοχυρωθεί σε εθνικό επίπεδο είτε συνταγματικά είτε με αντίστοιχης ισχύος νομικό μέτρο, που θα επιβεβαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οποιαδήποτε απόκλιση θα ενεργοποιεί αυτόματο διορθωτικό μηχανισμό.

Όμως, ο «λογαριασμός» της δημοσιονομικής πειθαρχίας που μας επιβάλλει η κ. Μέρκελ οδηγεί πλέον σαφέστατα σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Στην παρούσα φάση, η Ελλάδα που βρίσκεται σε Μνημόνιο μπορεί να μη θίγεται από αυτήν την εξέλιξη, αλλά πλέον οι όροι θα είναι τόσο δυσβάσταχτοι στο μέλλον, που πολύ δύσκολα θα μπορέσει μια χώρα με προβλήματα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τις χώρες που θα βρεθούν σε επιτήρηση για υπερβολικό έλλειμμα, οι οποίες θα υποχρεώνονται στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η πραγματικά διατηρήσιμη διόρθωση των ελλειμμάτων. Η εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και τα σχετικά ετήσια δημοσιονομικά σχέδια, θα παρακολουθούνται από την Επιτροπή και το Συμβούλιο. Οι «προβληματικές» χώρες δεν θα μπορούν να εκδίδουν κρατικά ομόλογα εάν προηγουμένως δεν έχουν το «πράσινο φως» του ειδικού μηχανισμού που θα συσταθεί.

Επιπλέον, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την υιοθέτηση δύο προτάσεων της Κομισιόν, οι οποίες προβλέπουν:

Πρώτον, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των σχεδίων προϋπολογισμού και τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ.

Δεύτερον, την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών- μελών που αντιμετωπίζουν ή απειλούνται από σοβαρές δυσκολίες όσον αφορά στην δημοσιονομική τους σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αναλάβει να οδηγεί υποχρεωτικά σε καθεστώς Μνημονίου χώρες για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις δημοσιονομικής απόκλισης. Κι αυτό για να μη μεταδώσουν την «ασθένεια» στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Θεωρούν ότι η καθυστερημένη εισαγωγή της Ελλάδας σε καραντίνα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή κρίση. Οι χώρες που βρίσκονται σε επιτήρηση και δεν συμμορφώνονται θα καλούνται με αυτόματη διαδικασία να πληρώνουν χρηματικό πρόστιμο στην Κοινότητα, το οποίο θα καταβάλλεται άμεσα και σε ετήσια βάση.

(Του Νίκου Μπέλλου για τον Τύπο της Κυριακής από τις Βρυξέλλες)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ioannis33 avatar
  ioannis33 11/12/2011 10:50:05

  ειχατε δικιο κυρια Μερκελ,επιτελους ειδαμε το φως.την ωρα που γραφω αυτες τις γραμμες,εχω ηδη ντυθει ζεβρα και επαναλαμβανω γονατιστος ''ARBEIT MACHT FREI''

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/12/2011 12:15:14

  ΧΑ - ΧΑ - ΧΑ - Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΒΑΥΑΡΙΑ - ΕΧΕΙ ΤΑ ¨ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ¨ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ! ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !

  ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ¨ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ;

  Ζητά από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο των εκδόσεων ¨Κάκτος¨ 800.000 ευρώ αποζημίωση ( ! ) για την έκδοση του πονήματος ¨Ο Αγών μου ¨ ...
  http://www.palmografos.com/permalink/12630.html

  Προτείνω να τους πληρώσουμε την αποζημίωση για τα ¨πνευματικά δικαιώματα ¨ του Χίτλερ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΡΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ¨ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!

  Εξάλλου ποια άλλη ομολογία χρειάζεται απ΄αυτούς που ισχυρίζονται , εδώ και εβδομήντα χρόνια , πως ¨ η ¨νέα¨ Γερμανία δεν φέρει την ευθύνη για τις πράξεις ενός ¨τρελού¨ ;

  Υ.Γ. Πριν λίγα χρόνια στην Τουρκία η έκδοση του ¨Ο Αγών μου¨ έγινε "bestseller" ! http://archive.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=02.03.2005,id=64889000
  Ζήτησαν και από αυτήν αποζημίωση και ¨ψυχική οδύνη¨ ή σε αυτήν την περίπτωση ( της Τουρκίας ) υπάρχει διαφωνία για το ποιος έχει τα ¨πνευματικά δικαιώματα ¨ ;

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/12/2011 13:00:13

  Όταν η ιστορία μιλάει …

  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ – ΕΙΝΑΙ ¨Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΙΣΗΜΟ ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ ( Σχέδιο θέσεων ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1943 …

  Σύμφωνα με τα τελευταία σχόλια – αντιδράσεις των Μ.Μ.Ε της Γερμανίας …, όπως «Auf Wiedersehen England” ( Άντε για , εις το επανειδίν Αγγλία… ) και «Ein Europa zwei Klassen” ( Έχουμε μια Ευρώπη δύο κατηγοριών μελών και ταχυτήτων ) SPIEGEL ONLINE, και “Merkel und Sarkozy scheitern an den Britten” ( Αποτυχία των Μερκελ – Σαρκζοζί λόγο των εμμονών και της άρνησης της Αγγλίας) FAZ ONLINE …

  Διαβάζουμε από το ¨παρελθόν¨ της Γερμανίας :

  ¨Σχέδιο θέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από τα υπάρχοντα κράτη¨ ( EUROPAEISCHER STAATENBUND )

  1. Σχετικά με την αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης

  Η ενοποίηση της Ευρώπης , η οποία έχει δρομολογηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί μια αναπόφευκτη – αναγκαστική εξέλιξη… Ο αγώνας ( η μάχη ) της Γερμανίας εναντίον της Αγγλίας είναι ¨Ο Πόλεμος για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης ¨ ( DER KAMPF DEUTSCHLANDS GEGEN ENGLAND IST DER EUROPAEISCHER EINIGUNSKRIEG … )

  Από το βιβλίο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ : “ Οι Ευρωπαϊκές Στρατηγικές του Γερμανικού Κεφαλαίου της Περιόδου 1900 – 1945 ¨ με την επιμέλεια του καθηγητή Reinhard Opitz , έκδοση του οίκου Pahl-Rugenstein 1994 (Reinhard Opitz Europastrategien des deutschen Kapitals 1900-1945 εκδ. Pahl-Rugenstein 1994 )

  http://imageshack.us/photo/my-images/847/deutscheseuropaeudeutsc.gif/

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 11/12/2011 13:08:19

  Μερικούς, δεν τους καταλαβαίνω: Λέμε ναι στην ανέλιξη της ΕΕ σε ομοσπονδία, αλλά να μην εκχωρείται εθνική κυριαρχία στον δρόμο; "Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας να τα μοιράσουμε" δηλαδή;

  Εγώ, μόνον σημαντική ενίσχυση της ΕΚΤ θα ζητούσα, σε αυτή τη φάση, για την κάλυψη εισοδηματικών ανισοτήτων. Ο δημοσιονομικός έλεγχος μου είναι ευπρόσδεκτος (ας γλυτώσουμε και από κάθε αυλικό-σκερβελέ).

  • foros avatar
   foros @ ΠΗΛΕΑΣ 11/12/2011 14:50:25

   Η σκέψη σου είναι σωστή. Ναι στη δημοσιονομική πειθαρχία. Ναι να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε. Αλλά τι παράγουμε; Τίποτα. Για αυτό λοιπόν επαναπροσδιορισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και κάθε είδους πολιτικής ανοίγματος σε Τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε που παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα με αυτά των χωρών της Ε.Ε. Η μόνη χώρα που έχει ωφεληθεί από όλες τις συμβάσεις είναι η Γερμανία (μαγκιά της) εξασφαλίζοντας για τους κατοίκους της χαμηλές τιμές σε αγροτικά προϊόντα από όλο τον κόσμο. Η Γαλλία δεν έχει αποδεχτεί ολους τους όρους σεβόμενη τους αγρότες της.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ foros 11/12/2011 15:35:15

    Πολύ σωστά! Δεν μπορεί να μας αρνούνται τις πιθανές πηγές εισοδήματος (που δεν μας περισσεύουν, δα) σε τέτοιες, μάλιστα, ώρες. Και δεν μπορεί να προστατεύουν τη δική τους παραγωγή και να αφήνουν απροστάτευτη την δική μας.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΠΗΛΕΑΣ 11/12/2011 21:26:54

   Είναι διαφορετικό η ομοσπονδία κρατών με ένα προυπολογισμό και διαφορετικό 26 προυπολογισμοί και ένας χωροφύλακας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.