#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2011 11:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «δημοκρατία της επικοινωνίας» καταρρέειΜεγάλη εντύπωση προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη η αντίδραση Τζαβάρα στο δελτίο του MEGA. Ήταν η φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση ενός ανθρώπου σε άμυνα έναντι σε δημοσιογράφους όπου το «πολιτικά ορθό» ήταν να δέχεται αγόγγυστα τα επιτιμητικά σχόλια και να μην αντιδρά. Πλην όμως αυτό δεν συνέβη στην παρούσα στιγμή. Η διαφορά σήμερα είναι ότι ο Κώστας Τζαβάρας δεν κατέστη μαύρο πρόβατο στην κοινή γνώμη αλλά η πλειοψηφία των πολιτών αναγνώρισε το δίκαιο της αντίδρασής του.

Εντύπωση επίσης προκαλεί, και μάλιστα εξίσου μεγάλη, η σπασμωδική αντίδραση των δημοσιογράφων «κατηγόρων» του. Το ερώτημα είναι γιατί; Αν είχαν αφήσει τον Τζαβάρα απλά να τους αντικρούσει λέγοντας πως η εξεταστική επιτροπή δεν είναι «καραγκιοζιλίκι» και δεν επέμεναν τόσο έντονα κανένα επεισόδιο δεν θα είχε συμβεί.

Αυτό όμως δεν θα τους επέτρεπε να επιβάλλουν την άποψή τους που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν να καταρρακώσουν το κύρος της εξεταστικής επιτροπής μέσω του «συμψηφισμού στην ακολασία». Όλοι είναι ίδιοι και θα τα καλύψουν όλα, οπότε «ελληνικέ λαέ μην τους ακούς καν». Βολικό συμπέρασμα. Ειδικά από τη στιγμή στην οποία φαίνονται οι ευθύνες αγγίζουν ιδεολογικούς χώρους και πρόσωπα τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην Ελλάδα της ύστερης παρακμής από το 1996 και μετά.

Πάνω στη δίκαιη αγανάκτηση των Ελλήνων για την ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος η δημοσιογραφική ελίτ της χώρας καταδικάζει το σύνολο του πολιτικού κόσμου και στοχοποιεί όλους τους πολιτικούς με αυτή την κατηγορία ενώ είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν φέρουν όλοι την ευθύνη για αυτό. Είμαστε η μόνη χώρα όπου το δικαίωμα στη διαφθορά είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο! Ο ηθικός αυτουργός της ατιμωρησίας είναι ο νομοθέτης του «νόμου περί ευθύνης υπουργών». Μέσα από τη γενίκευση των κατηγοριών αυτός είναι που καλύπτεται.

Αλλά και πάλι, γιατί τόση πυγμή από τους παρουσιαστές για αυτή την άποψη; Ας δεχόντουσαν πως κάποιος αντέδρασε. Δεν θα είχε συμβεί τίποτε.

Η πυγμή τους δικαιολογείται από την πίστη τους πως έχουν την εξουσία να επιβάλλουν πολιτικές θέσεις στην ελληνική κοινωνία. Εξουσία που στο παρελθόν είχαν και η οποία ήταν κατά παραχώρηση από το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ο τύπος όμως λέει την άποψή του, δεν την επιβάλλει δια της βίας. Ακόμα και τα ακραιφνώς κομματικά έντυπα δεν προσπαθούν να επιβάλλουν το δίκαιο των απόψεών τους δια της βίας. Μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα βαυκαλίζεται με τον όρο «4η εξουσία» ενώ στην ουσία οι εν λόγω  δημοσιογράφοι δεν έχουν την ισχύ που φαντάζονται. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την εργασιακή τους σχέση με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ οι οποίοι προφανώς και επηρεάζουν τη «γραμμή» τους.

Την εξουσία αυτή όμως που τους παραχώρησε το πολιτικό σύστημα την αποτινάσσουν σιγά σιγά οι πολίτες της χώρας. Η αξιοπιστία τους έχει καταρρακωθεί και ειδικά μετά το 2000 σχεδόν όλες οι μεγάλες προσπάθειες τους να καθορίσουν την γνώμη και την ψήφο του ελληνικού λαού έχουν πέσει στο κενό καθώς οι Έλληνες τους αγνόησαν. Εκλογές 2004, σχέδιο Ανάν, «Μακεδονικό», εκλογές 2007, εσωκομματική εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, εσωκομματική εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο το 2009 η ψήφος του ελληνικού λαού συνέπεσε με την άποψη που καλλιεργούσαν, αλλά όλοι ξέρουμε πως η Ν.Δ δεν έχασε το 2009 εξαιτίας των ΜΜΕ αλλά από δικά της λάθη.

Οι δημοσιογράφοι λοιπόν των μεγάλων ΜΜΕ πίστεψαν πως μπορούν να καθορίσουν την πολιτική ζωή της χώρας εγκαθιδρύοντας μια «δημοκρατία της επικοινωνίας». Σύστημα το οποίο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 φάνηκε να δουλεύει, σήμερα όμως όχι. Σε αυτή την ψευδαίσθηση συμμετείχαν και πολλά πολιτικά πρόσωπα πιστεύοντας πως ελέγχοντας την επικοινωνία ελέγχουν και την πολιτική συμπεριφορά και πως λαμβάνοντας αποφάσεις με μόνο γνώμονα τις δημοσκοπήσεις θα καθησύχαζαν το εκλογικό σώμα.

Αποδεικνύεται λανθασμένη η άποψη αυτή. Ο λαός πλέον δεν υιοθετεί άκριτα τις απόψεις των ΜΜΕ. Είχε και έχει πολιτικό κριτήριο το οποίο ειδικά στην παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου είναι αυξημένο. Επιζητεί πλέον λύσεις και δεν αποδέχεται τυφλά την καθοδήγηση. Δεν καθαγιάζει την πολιτική ορθότητα, περιμένει την ουσία. Την οποία ουσία θα βρει γιατί κάποιος νομοτελειακά θα την εκφράσει. Αν τώρα αυτός ο κάποιος δεν είναι ο εκλεκτός των δημοσιογραφικών και άλλων ελίτ, αυτό αφήνει τον λαό αδιάφορο. Αυτή η τελευταία πραγματικότητα προβληματίζει έντονα τους δημοσιογραφικούς πρίγκηπες και πριγκήπισσες.

Έτσι εξηγείται η πυγμή των παρουσιαστών. Βλέπουν πως η εξουσία που πίστευαν ότι έχουν φθίνει. Βλέπουν πως η «ελληνικού τύπου 4η εξουσία» ήταν κατά παραχώρηση από το πολιτικό σύστημα και πως οι Έλληνες πλέον την απαξιώνουν. Και τώρα βλέπουν έναν πολιτικό να την αμφισβητεί ευθέως. Αυτό φαίνεται από τη φράση «ασχοληθείτε εσείς με τον κοινοβουλευτισμό και αφήστε την ενημέρωση σε εμάς». Θεώρησαν την αντίδραση Τζαβάρα σαν ευθεία επίθεση στα κεκτημένα τους, το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Θεώρησαν αδιανόητο να βρεθεί ένας «Τζαβάρας» να τους αποκαθηλώσει.

Τώρα βέβαια, μετά το επεισόδιο, είναι σίγουρο θα βρεθούν και άλλοι «Τζαβάρες». Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Είναι η φυσιολογική ροη των γεγονότων.

Κάσσανδρος ο Κυανός

Υ.Γ: Στην προηγούμενη ανάρτησή μου  (Εδώ καράβια χάνονται, γαλάζιες βαρκούλες αρμενίζουν) μερίδα του τύπου μου απέδωσε λανθασμένα την ταυτότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη. Κάτι το οποίο δεν ισχύει καθώς η σχέση που έχω με τον Φαήλο Κρανιδιώτη είναι πως διαβάζω στο antinews τις αναρτήσεις του όπως ελπίζω να διαβάζει και αυτός τις δικές μου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλεξανδρος avatar
  Αλεξανδρος 23/01/2011 11:19:33

  Μπράβο στον κύριο Τζαβέλα
  κύριος με τα όλα του....

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2011 11:21:36

  Εξαιρετικός Κάσσανδρε

  Αν κρίνω από τον λίγο Λαό που βλέπω, έχουν καταλάβει ότι τα ΜΜΕ βρωμούν, δεν έχουν καταλάβει τα ενδιάμεσα. Χρειάζονται 3-4 στοχευμένα σλόγκαν να τα πούμε όλοι παντού. Ο Λαός θέλει "τάξη" στο χάος που έχουν φτιάξει τα μήντια

 3. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 23/01/2011 11:45:21

  Κάτι συμβαίνει με την ιστοσελίδα.

  Δε μπαίνεις στα πρόσφατα κείμενα της 23-1-2011 και πρέπει να ανοίξεις την "πρώτη σελίδα".
  Το προφίλ είναι κολημμένο στον Κ.Τζαβάρα,φωτο και στο πίσσα και πούπουλα.
  Κάνω λάθος?

 4. danaos avatar
  danaos 23/01/2011 11:59:42

  ΣΟΝ, το ίδιο πρόβλημα είχα και γω χθες.Σβήσε όλα τα cοοkies στο pc σου και ξαναμπές.Καλημέρα!

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ danaos 23/01/2011 13:53:54

   danaos

   Ευχαριστώ αλλά δε λύθηκε το πρόβλημα.
   Ανοίγει -εδώ και 2 ημέρες- στην αρχική σελίδα με Τζαβάρα 99 σχόλια κολημένο.
   Για να δω νέες αναρτήσεις πρέπει να πάω πρώτη σελίδα.
   Καμιά άλλη ιδέα?

 5. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 23/01/2011 12:10:08

  το parapolitika, λέει ότι ο σαμαράς θα τελειώσει τον καμμένο. ποια είναι η άποψη του antinews? απλώς λάσπη? ελπίζω ναναι έτσι διότι τζαβάρας και καμμένος έσωσαν την τιμή της ΝΔ στην εξεταστική. όπου ένα καταπράσινο σκάνδαλο παίζει σαν σκάνδαλο της νέας δημοκρατίας, αν είναι δυνατόν!

  • anonymous avatar
   anonymous @ etsi_kai_allios 23/01/2011 12:21:59

   Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Καμμένο, αλλά δυστυχώς κάποια blogs είναι πολύ βρώμικα. διαρροές που δε μπορούν να γίνουν ούτε σε εφημερίδες της χειρίστου υποστάθμης διοχετεύονται σε κάποια blogs. Κράτα μικρό καλάθι γενικά, και ειδικά γι αυτή την είδηση.

  • factorx avatar
   factorx @ etsi_kai_allios 23/01/2011 12:35:36

   θα απαντήσω ευγενικά σε προβοκατόρικη ερώτηση: Ο καμένος αποφάσισε να το παίξει αντρτης και δικαίωμά του. Τι ενδιαφέρει όμως περισσότερο; Η κάθαρση ή η Β΄Αθηνων;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 23/01/2011 14:56:35

    Δεν υπαρχει θεμα ΝΔ - Καμμενου. τα ΜΜΕ σοαλαρουν δειερει και βασιλευε. Δεν ξερουν απο που να φυλλαχτουν πλεον.. εμπλεκομενα ειναι με Μιζενς ετσι κ αλλιως. ΟΛΑ !

    ΠΠ

 6. A.M. avatar
  A.M. 23/01/2011 12:15:48

  Ο της ελαχίστης νοητικής αντιλήψεως των πραγμάτων μετέχων πολίτης δεν δίνει καμμία απολύτως σημασία στην αυτοπροσδιοριζόμενη ως «4η εξουσία» ούτε βεβαίως σε όσους την υπηρετούν ή την χρησιμοποιούν ως μέσον επιβολής της δικής τους εξουσίας σε οποιαδήποτε θέση και αν αυτοί βρίσκονται.

  Η «4η εξουσία» έχει ακόμα κάποια επιρροή σε μια μερίδα πολιτών χαμηλού επιπέδου νοητικής αντίληψης των πραγμάτων.

  Με την έννοια πως η αξία ενός γιατρού έγκειται στο ότι υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται τις συμβουλές του, εκλιπόντων δεν των ασθενών μηδενίζεται και η αξία του γιατρού, οι δημοσιογράφοι των μεγάλων μέσων σύντομα θα έχουν - αν δεν έχουν ήδη - μηδενική αξία επειδή κανένας δεν θα τους βλέπει ή ακούει ή διαβάζει και - το κυριότερο - κανένας δεν θα τους παίρνει στα σοβαρά.

  Ήδη έχουν αρΓήσει να εκμηδενιστούν ως είδος.

 7. elis avatar
  elis 23/01/2011 13:16:07

  Το συστημα θα καταρευσει αμεσα και απλα αν οι ελληνες χτυπησουν τον πηρυνα του προβληματος τις τραπεζες.Αν εφαρμοσουμε την προτροπη Καντονα αποσυροντας τις καταθεσεις θα καταρευσουν σαν χαρτινος πυργος γιατι τα λεφτα τους ειναι δικα μας.Πρεπει λοιπον να τεθει αμεσα στους τραπεζιτες το αιτημα η δινετε χρηματα στην οικονομια η αποσυρουμε ολοι τις καταθεσεις.

  • A.M. avatar
   A.M. @ elis 23/01/2011 15:15:09

   Εγώ πάντως «τον άκουσα.»
   Θέλοντας και μή δηλαδή δεν άφησα ούτε σέντι στους παλιοτραπεζίτες.
   Τάδωσα όλα για να ξεχρεώσω κάτι μικροχρωστούμενα και ησύχασα.
   Και νομίζω πως το ίδιο ακριβώς έχουν κάνει και παρα πολλοί άλλοι συμπατριώτες μου.

 8. raindog avatar
  raindog 23/01/2011 14:29:41

  Φάκτωρα, και πάλι εδώ το link δεν δουλεύει, παραπέμπει σε λάθος ανάρτηση. Κοιτάξτε το λίγο, από τα λίγα που γνωρίζω δεν μου φαίνεται και τόσο τυχαίο.

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 23/01/2011 14:46:00

  Κάσσανδρε, εξαιρετικό.

 10. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/01/2011 14:53:40

  ΠΡΟΣ Ν.Δ.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!
  ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ "YAHOO" ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
  ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ "ΕΘΝΟΥΣ".
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ.
  MHN TO ΠΑΙΖΕΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ. ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
  ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 11. φωτεινη avatar
  φωτεινη 23/01/2011 15:35:41

  gia danao,με τι μπαινεις?με ιντερνετ εχπλορερ σβησε τα κοοκις,με μοτζιλα σβησε ολη τη χρονολογια και κοιτα να δεις αν εχεις μεσα στην χρονολογια και τα κοοκις.

  • danaos avatar
   danaos @ φωτεινη 23/01/2011 16:40:24

   Φωτεινή εγώ το έλυσα χθες,ο ΣΟΝ έχει πρόβλημα.

 12. Andreas avatar
  Andreas 24/01/2011 22:36:57

  Το ΜΕΓΑ γράφει ιστορία στη στρατευμένη παραπληροφόρηση.
  http://www.youtube.com/watch?v=4bPFJlFpZaU&feature=related

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.